Jag har fått mitt flygdatum!

Jag fick mitt flygdatum för några veckor sedan. Jag åker hem den 24 maj kl 7.30 pm, AZ tid. För ungefär ett år sedan räknade jag ner dagarna tills jag skulle åka, den här gången räknar jag ner dagarna för att åka hem. Jag förstår inte hur fort detta år gått, jag tycker det har gått för fort om jag ska vara ärlig. Det ska bli roligt och spännande att åka hem men även väldigt ledsamt när skapat ett liv här, med andra vänner och en annan familj som jag tycker om så mycket. Allt jag upplevt här borta under 10 månader, har jag knappt upplevt i mina 17 senaste år.

Runt den här tiden just nu är det 22 dagar kvar tills jag sitter på flyget och lyfter. Om ungefär 23 dagar ligger jag nog i min säng hemma i Rättvik och sover, eller sitter uppe och pratar med mina nära och kära. beroende på hur pratsam eller trött jag är. Planen hittills är att Wilma ska komma och hämta mig på Arlanda flygplats och jag antar att mina föräldrar och Martin kommer vara där också, förhoppningsvis! Som jag saknar dom! En sak som gör mig lättad över resan, är att jag åker från Phoenix till London tillsammans med min kompis Inga som är en annan utbytesstudent från Norge.

De kommande veckorna kommer bara flyga förbi, precis som alla andra veckor gjort då jag gör en massa saker. Under de senaste veckorna har det hänt en hel del grejer. Jag var på bal, var på senior ditchday och hade en danskonsert.

Min Amerikanska bal var rolig och galen. Angla kom över för att hjälpa till med hår och smink, jag är så tacksam att hon gjorde det för mig, även då jag panikade med massor av för många lager av smink som sedan togs bort med papper... Jag och några kompisar åkte till Verrado, Buckeye där vi tog bilder och sedan hem till min danska kompis och baldejt Marie, där vi väntade på limousinen som tog oss till en restaurang och sedan balen. Kvällen var festlig och trevlig då alla kompisar var uppklädda och pratglada och dansade med varandra.

Senior ditch day var på måndagen efter balen. Det är en dag då seniors skolkar från skolan och gör något annat roligare än att gå till skolan. Jag, Marie, Derek och Tatum åkte upp norr till Flagstaff där vi vandrade till ett vattenfall i Fossil Creek. Vi vandrade sammanlagt under dagen över 2 mil, vilket var värt. Vi kom till många stängda vägar som vi passerade fastän det var skyltat hur många människor som blivit räddade under bara ett år. Det var så himmelskt vackert dit vi kom, som en sagovärld. Vi stannade först på ett ställe längs ån där vi badade innan vi fortsatte till vattenfallet som var ännu vackrare fast hade fler människor tyvärr. Det var några som hoppade från vattenfallet så jag tänkte jag skulle göra samma sak, så jag hoppade.

Förra veckan hade jag en danskonsert och vi hade även Star Wars kalas för Zekiah!

I alla fall, nu vet ni alla nära och kära när jag kommer hem, så se till att vara i närheten så vi kan ses igen!

Kramisar!Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Long time no see.

Så säger man här i Amerika när man inte sett varandra på ett bra tag. Nu var det ett bra tag sedan jag skrev, dels för att jag inte haft en ledig stund de senaste veckorna då både kompis och familj hälsat på!

Min kompis Tim och hans familj kom och hälsade på mig här i Arizona under en vecka. De kom fredagen den 4e mars men jag och min värdfamilj träffade dem på baseball matchen vi skulle se tillsammans på lördagen. Under veckan de var åkte vi till Grand Canyon och på vägen dit stannade vi vid Montezuma Castle National Monument som är en ruin där människor levde i för längesedan. En annan dag åkte vi till Phoenix zoo där vi såklart kollade på alla möjliga djur men också fick rida på kameler. En av kvällarna kom de hem till oss på middag, det var roligt att visa dem hur vi bor! Jag fick också visa dem vart jag går i skola och på söndag morgon följde de med till kyrkan då jag ville visa hur det går till här. Några dagar hängde vi vid poolen och bara slappade och vi åkte till ett köpcenter och shoppade och bara umgicks. Det var så roligt att träffas igen efter många månader! Jag hade det riktigt bra och tack för allt!

Mina föräldrar och min brorsa kom på tisdagen den 15 mars. Jag och min värdfamilj överraskade de på flygplatsen i Phoenix då de inte hade en aning om att vi skulle komma och möta dem där! Jag sprang fram till dem och vi kramade om varandra. Det kändes så bra att ses igen efter så lång tid.

Så vad gjorde vi under veckorna de var här?

Första dagen gick jag i skolan och efter skolan hämtade de mig, vi åkte och drack smoothies tillsammans och bara njöt av varandras sällskap, mycket att ta ikapp under ca 8 månader kan man säga.

Vi besökte Tombstone som är en gammal vilda western stad där vi kollade på en gunshow, gick runt i alla små butiker och satte oss på ett litet cafe och åt lunch. En annan dag vandrade vi tillsammans med Kurt i bergen , det var så vackert då allt börjat blomma. Samma dag åkte vi ut för att skjuta. Det var extra roligt med min familj men precis som jag tyckte i början av året, så tyckte de att det va galet att man bara kan dra ut och skjuta sådär.

På söndagen efter kyrkan åkte jag med mina familjer till San Diego, södra California där vi stannade två nätter tillsammans varav en extra natt tillsammans med brorsan och mina föräldrar. Vi var till stranden La Jolla samma kväll vi kom dit och käkade sedan middag på ett bryggeri. Vi var till Sea World och såg shower med späckhuggare, sälar, sjölejon, hundar, katter, strutsar, möss, papegojor och mycket mer. Vi åkte också ner till båthamnen där vi gick på ett museum. Vi fick gå på en av båtarna de använde i Pirates of the Caribbean och vi gick ner i u-båtar där vi såg hur tufft liv alla som jobbade i båtarna levde. Efter det åkte min värdfamilj hem medan vi stannade sista natten för att sedan åka vidare till Los Angeles. I LA var vi till Universal Studios och Hollywood/Beverly Hills. Vi var bland de första som kom in till Universal Studios då vi visste att det skulle bli packat senare. Vi åkte en guidad Studio Tour vilket var min favorit då vi fick se många scener där de spelat in kända filmer, tex Hajen, Fast and the Furious, Jurassic Park och Harry Potter, alla uppsättningar är så mycket mindre i verkligheten än det ser ut i filmerna. Vi fick gå in i Hogwarts och vara med om 4D i Fast and the Furious, Minions och Shrek. Sista dagen i LA såg vi Hollywood skylten och i Hollywood/Beverly Hills åkte vi runt och kollade på alla mångmiljonär hus som hade stora portar med kameror runt om. Det fanns så mycket vi ville se i LA men tiden räckte inte till.

Andra saker vi gjorde när de var här var att åka på en jeep tour i Sedona för att se dess landskap av röda stenar och berg. Grand Canyon var också ett ställe mina föräldrar, min brorsa och jag besökte, vilket var tredje gången för mig. Det är lika vackert varje gång och det var verkligen roligt att ha min familj där. Vi hade dock bara tunna kläder på oss då vi trodde skulle bli varmt. Det visade sig vara motsatsen. Det var runt 10 grader celsius varmt, storm och molnigt, inte den bästa dagen men trots vädret är det något minnesfullt.

USA är så stort att det är väldigt långt mellan allting, man måste åka väldigt långt för att komma någonstans. Bara resan till California tog ca 4-5 timmar vilket vi i Sverige tycker är långt, här åker man över en dag utan problem. Det är en sak jag lärt mig här borta, att åka bil, länge! Under den tiden min familj var här åkte vi drygt 440 mil.

Det har varit sådan rolig, mysig och fantastisk upplevelse att ha min familj här, att få visa de hur mitt liv här borta ser ut. Att mina två absolut bästa familjer fått träffat varandra och lärt känna varandra har varit underbart! Jag älskar de så mycket och är så tacksam att de funnits här för mig under detta år, utan dem hade det varit så mycket svårare.


Likes

Comments

Förra helgen var jag på Ragnar Del Sol, vilket är en löptävling där man är 12 st i ett lag. Gjorde det i November också men det var lite annorlunda då vi campade och stannade på samma ställe hela tiden. Denna gång hade vi två stora bilar med 6 st i vardera. Bara en springer i taget medan de andra åker till destinationen för att bytas av till nästa person som ska springa. Medan en av oss sprang åkte vi till nästa destination där vi åt mat som vi packat och vi sov även, både i bilen men också utomhus på en gräsplan med sovsäck, både natt och dag. Vi sov när vi kunde då vissa av oss fick lov att ut och springa mitt i natten. Tillsammans i laget sprang vi 200 miles vilket är ungefär 322 km. Vi sprang på ca 33 timmar. Alla i laget springer olika långa sträckor. Mina sträckor var 6,5 miles, 5,3 miles och 4,3 miles, det gick väldigt bra för mig och jag gjorde personligt rekord på sista sträckan. Vi som sprang var jag, min värdpappa, min värdmammas brorsa Kurt och sedan personer från Kurts gym. När vi var klara med tävlingen åkte vi hem till en av lagmedlemmarna där vi äntligen fick duscha av oss allt svett vi samlat under dagarna. Sedan gick vi ut på restaurang och åt riktig mat.

Hade riktigt roligt och hade knappt ork att gå efteråt men så ska det vara :) 

Likes

Comments

Som vanligt så får jag vara med om något nytt hela tiden här borta. Jag har den senaste månaden ridit på hästar, varit på en festival, haft magsjuka, skjutit, upplevt ett Amerikanskt bröllop och ridit på en elefant. Allt detta plus mycket mer under en månads tid är inte dåligt. Att jag skulle få uppleva så mycket saker trodde jag inte innan jag kom hit.

Festivalen vi var på hette Renaissance festival. Det var mitt ute i ingenstans och människor klädde upp sig som man gjorde under den tiden. Jag fick se akrobatik shower, eld shower och riddarspel. Jag fick även rida på en elefant vilket var fantastiskt även om det inte var så lång ridtur, men det var värt det och en av mina drömmar blev uppfylld. De hade även klätterväggar, cirkus shower, massor av aktiviteter och en hel del butiker med vapen av alla möjliga slag, kläder, skor, porslin, handgjorda saker osv.

För två veckor sedan var jag på bröllop då min värdpappas bror gifte sig. Jag har aldrig varit på ett bröllop förutom mina föräldrars, men jag var för ung för att komma ihåg allt. Bröllopet var väldigt vackert då det var ute i en trädgård fylld med massor av blommor och träd och en liten bäck som rann, Vädret var på topp och det var runt 20 grader varmt, förstår ni 20 grader varmt i Februari månad? Den här veckan har det varit runt 30! Hela bröllopet var trevligt och vackert fram till vägen hem då jag började spy och fick stanna i sängen med magsjuka, det var mindre roligt. Båda mina syskon hade fått det innan mig så det var dax för min tur.

Livet här fortsätter och tiden går alldeles för fort tycker jag. Att jag har varit här ungefär 2/3 av tiden nu är läskigt att tänka på. Jag vill inte hem men samtidigt ska det bli skönt att träffa mina vänner och familj igen. Det var en period under jul då jag hade stor hemlängtan, vilket var väldigt tufft men jag kämpade mig igenom det och nu går det bara bra! Skolan är roligare nu då jag har lite annorlunda lektioner. Jag har dans, engelska, kör och gym vilket är väldigt enkelt och roligt.

Jag är så tacksam att min värdfamilj tagit emot mig och öppnat deras hem för mig. Det här året kommer troligen vara det största äventyret jag någonsin kommer uppleva i mitt liv. Jag är stolt över mig själv att jag klarat det såpass bra också. Att jag faktiskt tog chansen att åka iväg helt ensam till ett okänt land för att bo i en okänd familj. Det är något jag aldrig kommer ångra. Jag säger bara att om ni får chansen att göra det, ta den!

Likes

Comments

Igår var en väldigt underbar dag. Jag fick göra det jag älskar, vara ute i naturen!

Jag och Stephs brorsa Kurt åkte till White Tank Mountains där vi vandrade. Vi vandrade i några timmar till ett vattenfall mitt i bergen. Det var så vackert, helt underbart väder, ca 15-20 grader plus att solen sken hela tiden och värmde. Vi klättrade upp till toppen av vattenfallet och utforskade massa ställen. Det var inte speciellt mycket vatten men det var ett litet vattenfall åtminstone. Vi hade med oss mat som vi åt vid vattenfallet. Vi stannade där några få timmar för kika runt. Det kändes så skönt att komma ut i naturen, att få röra på sig och se alla vackra platser. Man kan säga att det påminde mig om hemma, hemma i Sverige, och nu när det finns lite hemlängtan då och då var det så skönt att bara få tänka och släppa vardagen en stund,

Förra helgen var vi i Flagstaff som ligger i norra Arizona. Vi åkte upp med Stephs sida av familjen för att åka pulka. Det var inte enormt mycket snö men det var mer än vad Sverige hade just då åtminstone! Det kändes också hemma då Flagstaff har mycket skog och denna gång snö. Jag saknar snön ibland, saknar att det är ljust ute av all snö och att åka skidor. Men jag kommer tillbaka till det

Imorgon ska jag upp till Flagstaff igen med vårat fotbollslag, jag är manager för varsity fotbollslag. Vi åker på morgonen och det kommer bli 4 timmar i buss dit och sen hem igen, man kan ju sova! Jag har fått lånat massa vinterkläder då jag inte har några egna med mig, jag trodde inte att det kunde snöa här, inte ens att det kunde bli så kallt i Arizona...

Likes

Comments