Header

Hej på er,

Nu är det söndag vilket betyder sista dagen på helgen.. jag har egentligen inte så mycket att göra men är ändå så sjukt stressad. Jag vet inte varför! Jag har kommit i fas med matten men ändå inte, jag ska på jobbintervju på tisdag och sen är det snart lov? Väldigt konstigt det där, men anyway.. idag ska jag plugga lite och sen träna. Vi vakna så sent idag för vi var hos en vän igår och umgicks. Så det är väl planen för idag.

/Nora Maria Östlund

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan,

Igår så spelade jag in min vlogg hela dagen så därför det inte kom någon uppdatering men hoppas ni förstår. Här kommer iallafall slutresultatet, hoppas ni gillar det! Låter dock väldigt sjuk i början men jag var heeeelt nyvaken.

https://www.youtube.com/watch?v=IuP4Aa4umZs&t=9s

Puss

/Nora Maria Östlund

Likes

Comments

Fredag; Då blir det först träning, sen blir det utgåååång! Med ett riktigt stort och härligt gäng, mycket nytt folk också så det kommer bli riktigt trevligt. Ska se om jag kanske får upp någon vlogg eller något, skulle vara lite kul då jag ska göra lite ärenden imorgon och möjligt vis möta upp en god vän till mig. Riktigt mysigt!

Lördag; Beroende på hur jag mår så ska jag först träna, sen ska jag ha en riktigt mysdag med min kille då han är ledig denna helg. Så prata, mysa och kanske kolla någon film eller två.

Söndag; Ta det lugnt och plugga järnet så jag ligger i fas och gärna lite mer, vill verkligen satsa sista året och lägga i några extra växlar så jag bara kan fokusera på jobb efter studenten och inte ha någon rädsla för konvux..

/Nora Maria Östlund

Likes

Comments

Hej alla fina, dags för ett litet inlägg.

Idag är det en vanlig dag dock ingen träning då jag måste verkligen plugga till juridik provet som jag har imorgon. Det är så galet svårt! Speciellt när min skola väljer att byta lärare sista året för att dem tror att det ska hjälpa. Men icke sa nicke, allt blev tusen gånger svårare. Behöver inte ha med läraren att göra mer att personer är ju olika och även deras sätt att lära ut så allt blir annorlunda och nytt.

Igår strömmade det på instagram och facebook om det här #metoo" förstod inte riktigt vad det handlade om så var tvungen att söka upp. Det handlade då om att man skulle lägga upp den texten om man någon gång hade blivit sexuellt trakasserad, vilket gjorde att man blev rädd. Rädd för att nästan varje kvinna hade upplevt det, så sjukt äckligt och läskigt. Det behöver inte vara fysiskt utan även psykiskt det är helt galet. Det jag kände var att det fanns en samhörighet hos tjejerna när det här kom upp. De stod upp för sig själva och visade att de är inte ensamma så tack för denna sak som troligtvis hjälper fler att inse och förstå att det är saker i samhället som måste ändras och det måste ske nu.

Från dagens retorik lektion.

/Nora Maria Östlund

Likes

Comments

1. Åtminstone 2 gånger i månaden så tvättar jag mina hår borstar, tycker det är så sjukt äckligt med alla bakterier som kommer in i borsten som sen sätter sig i håret. Usch! Så det är ett måste, om det inte är dags att kanske köpa en ny.

2. Jag är en extremt livlig människa, har en stor drivkraft och har svårt för ett nej. Det gör mig till en sprallig tjej med mycket spring i benen. Därför är skolan jobbigt då man 99,99% av tiden sitter stilla och bara lyssnar.

3. Jag HATAR lax, det är den värsta maträtten som finns. All varm lax åtminstone. Blää! Det är något med smaken och konsistensen som får mig att må så sjukt illa.

4. Jag hade så sjukt dåligt självförtroende första året i gymnasiet, hade grov ångest över hur jag såg ut och människor runt omkring mig. Nu är det bättre en någonsin, har släppt lösfransarna och ett lager ton smink i facet. Utan jag försöker vara så neutral som det bara går, lite bryn har ju dock aldrig skadat. Idag så är jag starkare en någonsin och tar inte åt mig över huvudtaget.

5. Jag är överdrivet social, jag har inte några alls problem att prata inför folk, träffa nya människor eller bara helt spontant träffa någon som man knappt känner. Det kan man även se på mina betyg, det som har gått bra är det muntliga fick mitt första B det här året i en muntlig presentation och det var för att jag körde spontant och missuppfattade lite vad jag skulle prata om men men. Jag ser det som en fördel, i alla olika delar i livet.. Mina vänner kan dock kanske känna att jag pratar lite väl mycket ibland!😁

/Nora Maria Östlund

Likes

Comments

Det är så viktigt med bra människor runt sig, det är så viktigt att veta att det finns människor runt en som bryr sig. När livet känns jobbigt eller om man bara har en dålig dag, att det finns någon som ger den trygghet och kärlek man behöver. Det finns något som kallas trygghetszon. Vart är denna "trygghetszon"? Är det något man måste hinna eller är det något som bara kommer? Det vet man inte för sen man känner sig själv och känner zonen omkring en. Kan människor klara sig utan den här "trygghetszonen"? Skulle världen vara en säker plats där det inte fanns krig, hat och ondska om det fanns hos alla en plats där man var trygg. Vi behöver kanske den här zonen för att visa en styrka och sammanhållning i samhället, runt omkring sig och även hos sig själv.

Hur ska man hitta den här tryggheten då? Det är upp till var och en att leta tills man känner sig säker på att det är rätt och att man känner sig trygg och älskad, där man kan vara året runt, varje dag, varje sekund utan att vara osäker på vem man är som person eller osäker på vad man känner.

Kärleken övervinner allt, den har man hört ofta eller hur? Möjligen så kan det vara rätt, möjligtvis så kan det vara så att kärleken mellan två människor är såpass stark att allt annat runt omkring en inte spelar någon roll. Men jag tror på trygghet, för känner man sig inte trygg så finns det ingen empati, vilket gör en till en mer osäker människa och kan ge en problem i senare i livet. Därför anser jag att det är viktigt med trygghet och att man hittar den hos någon/några.

Jag har hittat min, och det är hos dig.

01/11-14


/Nora Maria Östlund

Likes

Comments

Hej, det var ett bra tag sen!

Har legat efter i skolan nu så kände att jag behövde få plugget i fas innan jag kunde komma in på bloggen. Nu är jag tillbaks och redo för andra gången! Mycket har hänt och mycket kommer att hända. I skolan är det för övrigt samma, tråkiga dagar med mycket prov hädanefter. Men nu över till det roliga! Jag har planer nu tre veckor framåt med festligheter och annat, då min första sminkvideo blev katastrof med kvalitén så tänkte jag med min vän göra en halloween sminkning då vi ska på halloween fest tillsammans. Dock så är det ett par veckor fram men då har ni något att se framemot. OCH då får vi hjälp med inställningarna på kameran. Perfeeekt!

Om man istället fokuserar på annat en festligheterna så är det snart tre år för mig och min kille, tiden går så himla fort. Vad ska vi göra? Tanken är att vi ska äta middag, gå på bio osv. Men, vi har tre år den 1 november vilket betyder halloween. Så vi får se hur vi prioriterar, om det kanske blir att vi har någon dejt på dagen istället. Någon fika + bio.

Nu ska jag fortsätta lyssna på historian, sååå hörs vi av!

TBT: 11/10, Första utekvällen med denna skönhet.

/Nora Maria Östlund

Likes

Comments

Idag är det dags förr mössprovning, då vi får testa olika storlekar på studentmössor och se olika designer.. Jag blev ansvarig att informera och se till att min klass ska vara där. Det är en så sjukt viktig grej då att den är ju relativt dyr från början och om man då beställer fel storlekar eller helt enkelt inte blir nöjd så är det svårt att lämna tillbaka. Så det är sjukt viktigt tillfälle om man nu får möjligheten till det.

Vi har ABC gruppen som håller i det, vilka har ni?

/Nora Maria Östlund

Likes

Comments

Bästa som finns, pasta med köttbullar😍

/Nora Maria Östlund

Likes

Comments

Äntligen så är jag relativt frisk!! Åtminstone borta med halsondan. Usch, minns inte senaste gången jag var sjuk. Har ganska bra immunförsvar i vanliga fall. MEN, igår så blev det utgång. Lite spontant men som sagt, spontant gillar vi!

Först började vi hos Carl vid grisslinge ute på Värmdö och var där i någon timme eller två sen drog vi in till stan där det blev komplikationer med hur vi skulle åka. Vi missade att gå av, kom sent till tjejen som skulle fixa in mig + 6 så det var lite irriterande men allt gick bra tillslut och jag la inte en ända krona på hela kvällen!😍 Inne på klubben så mötte vi massa roligt folk, dansade, sjöng och hade suuuper trevligt! Idag är det mindre kul dock men som tur var har jag världens bästa pojkvän som åkte in och hämtade mig igår så det inte blev jätte sent som det annars kan bli om man bor 1,5 tim bort kommunalt.

Idag är planen att plugga på allt möjligt som jag har, något med min skola är att det är riktigt rörigt och ostrukterat trots att vi har schoolsoft, classroom osv. Skyller denna på lärarna tyvärr. Efter pluggandet så ska jag dricka varm choklad och kolla på någon serie med min kille. Vi är ju trots allt lediga imorgon, utvecklingssamtal hela dagen = ledigt!


Bästa Calinne som fyllde 18 i förrgår. Hur kul?!

/Nora Maria Östlund

Likes

Comments