Nu har jag fyra dagars ledighet innan det är dags för lite jobb igen. Dock har jag saker uppbökat dessa lediga dagar så helt ledig är jag inte, men det är ändå väldigt skönt med lite paus från jobb då det tar lite mer på kroppen att jobba nu än vad det gjort tidigare, vilket inte är konstigt då jag ändå är i vecka trettiosex. Förra veckan bestod ändå av fem arbetsdagar vilket kändes i kroppen och jag kan säga att det var såå skönt att få sova till klockan tio idag.

Idag är det dessutom exakt en månad kvar till lillen är beräknad att komma dock tror jag att det blir tidigare än beräknade datumet då de flesta i min släkt kommit innan de varit beräknade. MEN, bara det inte blir för mycket tidigare för jag har verkligen planer in i det sista haha. Många tycker att jag är galen som fortfarande arbetar så pass mycket som jag gör, men när jag berättar när jag har mitt sista pass så tror de väl att jag är galen. Jag har nämligen mitt sista arbetspass fjorton dagar innan lillen är beräknad och man ska ju räkna med +- fjorton dagar. Egentligen hade jag mitt sista pass 9 dagar innan bf, men dem bytte jag bort då det kändes lite för tätt inpå, jag själv föddes ju 10 dagar innan jag var beräknad så lillen skulle ju faktiskt redan kunna vara född då. Men för mig är det viktigt att hålla igång så länge jag orkar men självklart man man ju göra det på andra sätt än att arbeta.

Men jag älskar mitt jobb och tycker det är jätte kul så det är väl därför jag blir kvar in i det sista, så jag håller tummarna för att lillen inte kommer mer än fjorton dagar för tidigt, däremot är det okej om lillen vill komma tretton dagar för tidigt, men inte fjorton. ;)

Som jag skrev tidigare är det väldigt viktigt för mig att hålla igång in i det sista, vilket jag verkligen kommer att göra. Men att arbeta är inte det ända som får mig att hålla igång. Titt som tätt blir det en promenad ner till och hem från Rimbo, ibland flera gånger per vecka och det är ändå fyra kilometer (både ner och hem igen blir åtta). Nej men jag är jätte glad att min kropp tar en graviditet så pass lätt, det ända problemet jag har är väl att mina fötter kan svullna ibland och jag inte har några skor som sitter så bra då haha.

Osäker på vilken vecka första bilden är men tror det är vecka 21 och jämför vecka 35 (bilden tagen förra veckan). Kanonkula som redan är så älskad.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det är så mycket som ska förberedas inför lillens ankomst men jag och Caspian har faktiskt det allra mesta, det vi saknar för att vi ska ha det allra viktigaste är barnvagn och det är det som jag tycker är super svårt. Vi har kollat på lite olika men jag har inte vetat vad jag vill ha, inte Caspian heller. Först tänkte vi att vi absolut inte ska ha en vagn som har svängbara hjul men nu har vi kollat på vagnar med svängbara hjul, dock som man enkelt kan låsa.

Vi har några krav som vi helst vill att vagnen uppfyller:

Terräng- För oss är det väldigt viktigt att barnvagnen ska klara av att köra i olika terräng. Den måste klara av både asfalt, grus och gärna lite skogsterräng då vi bor på landet och det kommer bli mycket promenader på ojämn terräng. Därför har vi kollat på vagnar som har kraftigare hjul men den stora frågan är fortfarande lufthjul eller ej? Vi har pratat med personal på barnvagnsbutiker och de säger att lufthjul idag inte får punktering lika lätt som de kanske fick förut. Men det är fortfarande svårt att veta tycker både jag och Caspian.

Rymlig- Det andra kravet som vi helst vill att vagnen uppfyller är att den ska vara rymlig. Det ska finnas gott om plats för lillen även under vintern, det får absolut inte bli att lillen ligger som en packad sill för att den har tjockare kläder. Men när vi läst om olika vagnar och även tittat på dem i butik så är faktiskt de flesta av dagens vagnar mycket rymliga.

Fästa babyskydd- Något som jag verkligen vill att vagnen ska ha är att man kan fästa babyskyddet på chassit. Det skulle vara otroligt skönt att kunna göra, speciellt om man åker och handlar och lillen somnar. Så slipper man väcka och krångla för att lägga i vagnen. De flesta vagnar har att man kan fästa babyskyddet med hjälp av adaptrar men det gäller då att man har rätt babyskydd till rätt barnvagn.

Sidokorg- Detta är väl det kravet som är minst viktigt, men jag får för mig att det skulle vara väldigt skönt att ha en sidokorg på vagnen även om man har varukorg under. Detta är väl något som inte är jätte viktigt men går det att köpa till en sidokorg till vagnen så är det ett stort plus.


1. Emmaljunga NXT90 Outdoor
2. Bugaboo Donkey AB
3. Emmaljunga Viking/Super Viking Outdoor
4. Trille Viper 4S

Detta är alltså de vagnar som vi kollat på mest på men vi har fortfarande inte bestämt oss alls. Vi känner att vi behöver kolla och testa barnvagnarna i butik. Ni som har erfarenhet av en eller flera vagnar får jätte gärna berätta vad ni tycker om de olika valen osv man kan göra!

Likes

Comments

För ungefär en vecka sedan så var Caspian och jag på tillväxtultraljud för att kolla hur lillen låg i kurvan då magen är ganska stora. Denna gång åkte vi in till Läkarhuset Odenplan då det var fullt på Danderyd inom den närmsta tiden och vi hade fått "akuttid" och wow vilket bemötande! Så trevlig personal, både mot mig och Caspian så det kändes super bra.

Ultraljudet visade iallafall att bebis ligger på normalkurvan och vägde förra Måndagen hela 1820 gram, nästan två kilo! Det kändes super bra att allt såg bra ut då jag var lite orolig för stor bebis då Caspian var väldigt stor, inte för att det är någon fara men känns ändå bättre av någon anledning att jag inte kommer att föda en bjässe. Lillen rör mycket på sig och därför fick vi inte så mycket bilder denna gång då lillen valde att lägga händerna för ansiktet. Däremot fick vi en 3D bild och kan ni se hur sjukt lik Caspian lillen är? Det är en kopia!

Magen är dock fortfarande stor och idag ska jag till barnmorskan och se hur den ser ut i kurvan så får vi se om hon vill göra någon mer undersökning eller om det helt enkelt bara är så att lillen inte sjunkit ner än och ligger och trycker högt upp men vi får se. Längtar så sjukt mycket efter vår lilla skatt.

Likes

Comments

Igår var jag på ytterligare ett barnmorskebesök, jag har börjat gå med kortare mellanrum och ska faktiskt tillbaka redan om en vecka igen. Anledningen till att jag gick till barnmorskan igår var för att hon gången innan tyckte att min mage var lite stor, ingenting som är någon fara eller så men hon ville bara kolla om magen fortsatte att växa i den takt som den gjort under senaste tid, vilket det visade sig att den gjort även denna gång. Så min mage är lite större än genomsnittet eller hur man säger, haha.

Alla mina värden ser fortfarande super bra ut och lillens hjärta slår på i 150 slag per minut. Det ända som hon har att påpeka är magens storlek och vi började prata lite om vad som kan bidra till magens storlek och det kan vara flera olika saker. En sak är självklart att det är en stor bebis jag bär på, det kan även vara sättet lillen ligger på, att jag har mycket fostervatten eller i värsta fall graviddiabetes. Så jag och min barnmorska pratade lite om hur vi skulle göra och det slutade med att jag fick en remiss till ett tillväxtultraljud. Beroende på vad det visar så får vi se om jag behöver testas för graviddiabetes eller inte, men som hon hela tiden säger så är det absolut ingen fara utan hon vill bara göra en ordentlig undersökning så att vi slipper komplikationer under förlossningen, så det känns super bra att hon är så noggrann.

När jag kom hem från barnmorskan hade jag dessutom fått brev från min läkare som jag gick till för att ta reda på vad mitt näsblod berodde på och testerna visade att det inte var något fel på mitt blod så han skickade mig vidare till öron-näsa-hals läkare som ska titta närmre. Har alltid haft problem med näsblod och har aldrig brytt mig då det inte är en big deal för mig, nu när jag är gravid dock vill jag inte förlora så mycket blod, så nu har jag äntligen tagit tag i det!

Avslutade även dagen med att skicka in mitt moderskapsintyg till Försäkringskassan så jag har det gjort, det är så skönt att ha det gjort redan nu så jag slipper gå och tänka på det! :)

Tillbakablick när magen var såå mycket mindre än vad den är idag! ❤

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp på morgonen och det var strålande sol när jag drog upp rullgardinen. Och jag blev så himla sugen på en smoothie så jag bestämde mig helt enkelt för att göra min absoluta favoritsmoothie. Den är super smarrig och det går så snabbt att göra den, det krävs heller inte så mycket ingredienser!

Det ända du behöver är:

Blåbär och Hallon, jag använder mig av Ica's egna I Love Eco.
Yoghurt, där tog jag vanlig Eko Mild Yoghurt i smak av Jordgubb och Vanilj.
Grädde, där tog jag den bästa grädden, Roslagsgrädde.
Chiafrön, jag använder mig av de från Holistic som finns att köpa på Holli.se, länk HÄR

Sedan blandar jag bara allt i en mixer och det blir så gott! Jag använder mig inte av några speciella mått, men lite yoghurt och grädde och massa massa bär, sedan cirka två matskedar chiafrön. Konsistensen är lite som glass. Grädden har jag bara i för att bidra till mer glasskonsistens, annars blir den väldigt hård och svårmixad. Och Chiafrön har jag i endast för att dem är rika på Omega-3 och vem behöver inte få i sig det?

Så denna underbara smoothie tillsammans med ett ägg fick bli min frukost idag, så nu kommer jag hålla mig mätt väldigt länge!

Likes

Comments

Vecka 30

Nu är barnet cirka 36 centimeter långt mellan huvud och fot. Barnet väger cirka 1,43 kilo i början av veckan och cirka 1,58 kilo i slutet av veckan. Barnets kroppsbehåring - lanugohåren - börjar försvinna, även om ett par fjuniga strån kan finnas kvar vid födseln, dock försvinner det några veckor efter födseln. Lungorna, muskler och hjärnan fortsätter att utvecklas och skelettet hårdnar än mer.

Mitt mående

Jag har en väldigt bra graviditet och mår mycket bra faktiskt. Det som jag har lite jobbigt med är ryggen men det är inte så konstigt då det är lite tyngre än vanligt och jag måste hela tiden tänka på min hållning. Jag har klarat mig från foglossning nästan helt än så länge. Det var för några dagar sedan då jag hade sån foglossning att jag knappt kunde gå av bussen och att resa sig från en stol var väldigt tufft. Men jag är så glad att det bara höll i sig en dag och att jag mår så bra som jag gör. Jag fick en väldigt snäll graviditet och det är så skönt att jag kan köra på som vanligt, så hoppas det håller i sig även i slutet, peppar peppar!

Procent, passerade dagar & dagar kvar

Tiden bara flyger iväg och hela 73,2 % av graviditeten har passerad, herregud! Känns inte som det var så längesedan som mitt gravtest visade positivt. Och kan ni förstå att det passerad hela 205 dagar!?! 205, helt sjukt, det betyder att det endast är 75 dagar kvar idag till lillen är beräknad, det närmar sig verkligen med stormsteg! Jag längtar så mycket. ♡

Övrigt

Nu har mina cravings gått vidare men det håller sig fortfarande på en nyttig nivå. I början av graviditeten var det morötter, som sedan gick vidare till rökta mandlar, sedan gick det faktiskt vidare till spenat, helst stuvad och nu.. JORDGUBBAR. Jag är alltid såå sugen på jordgubbar så det är väldigt tur att det börjat komma en del, tyvärr inte svenska dock.
Det verkar dock som vi har en väldigt lugn men stor bebis då den är väldigt lugn med sparkar. Tog upp det med min barnmorska men hon sa att det inte var någon fara då det kan vara så att det är en lugn bebis inne i magen men det kan även bero på att jag har moderkakan framför bebis och dessutom mycket fostervatten. MEN det verkar som det är en stor bebis och det tror barnmorskan då jag min mage är lite större än kurvan så jag ska tillbaka på Tisdag för att kolla om magen fortsätter att växa på samma sätt. Isåfall blir det kallelse till UL för att se om det är stor bebis eller om den ligger lite speciellt. Annars är allt super och jag hoppas att det fortsätter som det gör. ♡

Likes

Comments

Bästa med helgen är att den firas in tillsammans med familjen i soffan, framför ett tv program med lite mys. Det ända jag saknar en fredag är Caspian. ♡

Nu ska jag njuta av detta underbara fruktfat & allt annat tillsammans med min älskade familj (iallafall nästan hela familjen) ♡

Likes

Comments

Idag är det Internationella Downs syndromdagen!

Det betyder att vi ska rocka våra sockor idag, alltså ha två olika strumpor för att hylla olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Jag tycker att detta är en super fin idé och därför bär jag och min familj olika strumpor idag. Egentligen ska man väl ha mer mönstrade strumpor än vad jag har, men eftersom att jag bara äger svarta och vita strumpor får det vara bättre än ingenting. ♥

Kan även tala om att jag hade HELT fel angående att våren snart var här, för idag vaknade jag upp till snö på backen och det snöar fortfarande. Det var inte vad jag hade väntat mig, jag som var helt säker på att våren var här. Nu är det bara fram med vinterjackan och varmare skor igen tyvärr. Men vad gör det om hundra år, jag är glad iallafall.

Om en timme beger jag mig mot min praktik, men innan det ska jag sätta mig och beställa lite på internet!
Hoppas ni får en underbar dag. ♥

Likes

Comments

Åh vad jag böjar få vårkänslor, äntligen!

Idag har jag hunnit med ganska mycket faktiskt. Jag har varit nere och firat min kusin som nyligen fyllt år, efter det så valde Frida och jag ta en promenad hem istället för att åka bil vilket var väldigt skönt. Eftersom att vi bor en bit utanför Rimbo så är det en bit att gå och går man i en lugn takt så tar det en stund, ca 40 minuter skulle jag tro. Jag tar faktiskt aldrig tid haha. Men det är iallafall ungefär 5 kilometer så det är en väldigt lagom promenad. Och det är sååå fin natur så självklart kunde vi inte låta bli att stanna för att fota lite haha. Kan säga att det inte bara var otroligt fint utan under promenaden ingick det att trampa i cirka 3 kilo hästbajs och känna den underbara doften av gödslade åkrar, men det är bara ett tecken på vår så jag ska inte klaga!

Sedan har jag även hunnit planera lite, när jag fyllde år så fick jag super fina glasburkar tillsammans med en liten ställning/bricka eller vad jag nu ska kalla det, av Caspian. Så dessa har jag äntligen planerat i så förhoppningsvis har jag lite kryddor om inte allt för länge.

Och för att uppdatera lite om bebis också kan jag säga att det är en liten vilding i min mage. Bebis sparkar så mycket så fort jag sitter still, allra mest sparkar är på kvällen när jag ska sova, då vaknar lillen till liv. Men det är bara positivt att det ligger en liten aktiv bebis i magen, har hört att man ska bli lite orolig om man inte känner bebis sparka så i så fall behöver inte jag vara det minsta orolig på den fronten iallafall. Längtar så mycket efter vår lilla prins/prinsessa ♡

Likes

Comments

Vecka 21

Nu är barnet cirka 24 centimeter långt mellan huvud och fot och ökar i vikt väldigt snabbt. I början av veckan väger barnet cirka 290 gram och i slutet av veckan cirka 360 gram. Barnet rör sig fritt i fostervattnet och nu kan man kanske börja känna sparkar både långt upp men även ända nere vid blygdbenet. Barnets första avföring börjar bildas i tarmen och sinnesorganen utvecklas i rask takt. Barnets smaklökar på tungan är helt färdigutvecklade och barnet börjar även reagera på smärta.

Mitt mående

Jag mår väldigt bra och det har jag gjort nu ett tag, i början av graviditeten hade jag väldigt problem med illamående men efter att illamåendet hade gått över så har jag inte haft något som varit jobbigt. Något som dock har börjat kännas är ryggen, speciellt när jag vaknar upp på morgonen. Jag tror att det handlar om att jag inte riktigt hittar något skönt sätt att ligga på när jag sover och därför känner lite i ryggen på morgonen. Jag känner också att jag är lite framåt tung och måste hela tiden tänka på hur jag sitter eller står för att inte få ont i ryggen och det börjar kännas att magen är lite i vägen när jag böjer mig framåt, men än är det inget som är jobbigt. Det är även nu som mitt bäckenet börjar bli mer rörligt och det känner jag av lite men det är inga besvär jag har riktigt. Det känns bara när jag står upp ibland och även när jag går emellanåt. Men jag mår super bra ändå! Jag har som sagt inga stora problem med detta utan det är bara "småsaker" jag känner av men inget som är några stora besvär!

Procent, passerade dagar & dagar kvar

Det är helt sjukt hur snabbt graviditeten går! Det är redan 52,1 av graviditeten som har passerat och det är inte långt kvar nu. Tiden bara flyger förbi! Antalet dagar som har passerat är 146 av 280 dagar, vilket betyder att det endast är 134 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum. När jag sitter och skriver detta känns det helt sjukt, det går snabbare och snabbare för varje vecka och jag hinner knappt gå in i en vecka fören den redan passerat!

Övrigt

Jag har nu börjat växa ur mina vanliga kläder helt. Jag har faktiskt kunnat använda vanliga kläder ganska länga faktiskt men nu börjar det bli för tight att knäppa jeans knappen och tröjorna börjar bli alldeles för korta så nu blir det byebye till de flesta av mina vanliga kläder. Men det är ingenting jag klagar över, det är himla tur att det finns fina gravidkläder/mammakläder att köpa. Jag har inte så jätte mycket gravidkläder just nu men till helgen kommer jag att köpa lite mer så jag kan variera mer!
Tidigare har jag haft en liten craving på morötter men nu har det svalnat lite och gått över till rökta mandlar som jag köper ifrån Holli.se, super goda verkligen! Så förra veckan köpte jag lite så jag har hemma när suget faller in. Är glad att jag har craving på det istället för godis eller liknande då nötter och morötter är så mycket bättre för både mig och bebis!

Likes

Comments