Header

Vi har haft en lugn morgon och mysig morgon, men även hunnit göra en hel del.
Hilda spenderade lite tid med sin älskade morbror (och moster) en stund innan hon blev väldigt ledsen och ville gå ut. Hilda älskar att vara ute och måste vara ute en stund på förmiddagen och en stund på eftermiddagen minst, gärna mer än så. Så jag och Hilda gick ut på en liten promenad, en väldigt kall promenad för min del haha, måste hämta min vinterjacka idag, som ligger nerpackad. Ute var det iallafall tre grader och snöade även en hel del. Men vill Hilda vara ute ska hon få vara ute.
Självklart somnade hon ganska snabbt så då smög jag in och hon ligger just nu och sover så gott på soffan.
Och jag har hunnit diska undan disk, kokat hennes nappflaska och ska nu fortsätta städa lite.

Så skönt att jag redan hunnit göra en hel del, och klockan är endast halv tolv!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag var vi på minnesgudstjänst för min älskade gammelmormor som gick bort 16 oktober.
En mycket älskad människa med hjärta av guld som nu får vara med den människa hon älskar mest av allt, min älskade gammelmorfar som gick bort 16 mars tidigare i år. Mina två idoler, två klippor.
Som nu får vila tillsammans efter ett långt underbart liv.
Men saknaden för oss är oändlig. Likaså kärleken till dem.

Lilla Hilda fick besöka en kyrka idag för allra första gången, hennes andra gång blir begravningen när vi tvingas ta ett sista farväl av min gammelmormor, Hildas gammelgammelmormor.
För alltid älskad, både gammelmorfar Alf och gammelmormor Marianne.♡

Bilder från dagen kan ni se nedan!

Likes

Comments

Varje dag är vi ute med Hilda, oftast flera gånger då hon älskar att vara ute. Hon är även inne i en period där hon är väldigt missnöjd och ledsen inne, men så fort man går ut med henne (i bärsele) blir hon nöjd och oftast så somnar hon efter en stund. Så vi är väldigt mycket ute om dagarna, ingenting jag klagar på.

Ibland blir det promenad inte långt ifrån huset, ibland blir det längre promenader och ibland går vi till skogen och plockar svamp, eller som idag när vi plockade lingon. Vi var endast ute i en halvtimme ungefär, precis i skogsdungen utanför huset och ändå lyckades vi plocka 5 deciliter lingon. Sen blev jag för kall om händerna och Hilda hade dessutom somnat.

Så skönt att få en paus från allt och komma ut i friska luften varje dag. Nu måste jag dock sätta mig och plugga en stund igen medan Hilda sover. Man vet aldrig hur länge det varar

Likes

Comments

När Hilda var hos barnläkaren i Norrtälje skrev jag att mamma och jag handlade lite, självklart fick även Hilda lite nytt i garderoben. Dessutom var jag, Caspian och Hilda i Norrtälje igen i förrgår och jag hittade lite till Hilda även då.

Min favoritbutik att handla bebiskläder på är Kappahl, jag verkligen älskar deras kollektion Newbie.
Kläderna är såå söta, bra kvalité och har även ett bra pris.

På Kappahl hittade jag ett par tjockare vantar och ett par tossor i en ljusrosa färg, sååå gulliga!
Det tråkiga var att mössan som matchade vantarna och tossorna inte hade så bra passform så jag valde faktiskt att inte köpa just den, i hopp om att jag skulle hitta en annan som liknade vantarna och tossorna på ett annat ställe. Vilket jag gjorde! På H&M, en super söt ljusrosa mössa med en liten katt på och super söta bollar som öron! På H&M hittade jag även en så fin bodyklänning, det är typ en sjömansklänning och det är bland det finaste jag vet!

MEN, det bästa av allt! På Kappahl hittade jag hårband från Newbie, på REA!!
70% rabatt, hur bra!?!? Jag betalade alltså 18 kronor styck för hårbanden,
vem hade kunnat stå emot? Det kunde inte jag iallfall ;)

Sjömansklänningen betalade vi 99 kronor för!
Ljusrosa tossorna betalade vi 99 kronor för!
Ljusrosa vantarna betalde vi 89 kronor för!
Ljusrosa mössan betalade vi 69 kronor för!
Hårbanden betalade vi 18 kronor styck för!


Likes

Comments

Hilda har under en längre period kluckat med höften vilket jag sa till om hos Barnavårdscentralen för några veckor sedan. En barnläkare på BVC kollade då upp det men sa att han inte kunde känna något fel, men om det inte blev bättre skulle jag säga till igen.

I Tisdags var vi på vanligt besök hos BVC och jag tog då upp att hennes höft fortfarande kluckar och att jag upplever att det blivit värre. Hon på BVC ringde in till Norrtälje Sjukhus, till avdelningen BUMM som då är någon barnavdelning och vi fick tid redan dagen efter. Så i Onsdags åkte jag, min mamma och Hilda in för att se om det är något de behöver göra någonting åt eller inte.
När vi väl är där inne ser Hilda såklart till att inte klucka med höften, men när läkaren tog upp henne så hörde hon tack och lov. Hilda skrek och var hungrig men det var det som gjorde att läkaren hörde och direkt efter fick Hilda självklart äta.

Läkaren berättade att hon inte kunde se något fel men att hon kände när det kluckade men att hon inte trodde att det var något som man behövde göra någonting åt. Men hon sa att hon skriver en remiss till Astrid Lindgrens Barnsjukhus för att låta barnspecialister som inriktar sig på just skelett kolla för att vara hundra procent säker på att det inte är någonting som behövs åtgärdas. Så nu väntar vi bara på remissen.

Trots att barnläkaren inte trodde att det var någon fara så är jag ändå lite nervös. Hilda själv reagerar inte någonting på att höften kluckar och lider inte av det men det låter och känns så obehagligt.
Så jag hoppar verkligen allting är okej med vår lilla flicka.

Efter läkarbesöket så tog vi oss ner på stan där det blev lite shopping för både mammas, min och Hildas del.
Så tog vi även en fika medan Hilda sov, det var så mysigt att bara vara jag och mamma.
Och lilla sovande Hilda såklart!

Likes

Comments

Idag har vi haft födelsedags fika för Caspian som fyllde år den nittonde augusti. Anledningen till att vi firade honom denna helg och inte då han fyllde var för att då var för att nästan alla jobbade, så på hans födelsedag firade jag och Hilda honom och nu bjöd vi över min familj och släkt för på en fika.

Fikat bakade vi själva, och det var så gott att jag önskar att ni alla kunde få smaka på det! Önskar att jag hade kunnat äta så mycket mer än vad kroppen klarar haha. Det vi bakade var nutellafyllda munkar, sega dumlesnittar och kladdkaka med mjölkchoklad & diam. Ni hör ju bara på namnet hur gott det är, mums!
Alla dessa recept hittade jag på en av mina absoluta favoritbloggar, nämligen Fridas Bakblogg (förutom själva kladdkakan, där följde jag ett recept som jag fick av min moster som är smaskens). Ska ni någon gång baka något att bjuda på tycker jag verkligen ni ska kika in hennes blogg eller youtubekanal.
Jag har länkat både hennes blogg och direkt till recepten som vi använde oss av.
Tyvärr blev inte våra bakverk lika fina som Fridas MEN jag lovar att de blev minst lika goda ;)

Mina två älsklingar ♡

Likes

Comments

Jag tror inte att det finns någonting som jag avskyr så mycket som jag avskyr djurplågeri, det är något fruktansvärt och tycker man inte det så är man faktiskt inte friskt i huvudet. Därför har jag sedan typ två år tillbaka inte använt mig av sminkprodukter som har testats på djur då jag inte vill vara med och bidra till djurplågeri helt enkelt. Och nu har jag även bestämt att vi ska byta ut vårt schampo, balsam, tandkräm osv till helt veganska för att helt enkelt slippa spendera massa tid framför datorn för att få fram information om företag använder sig av djurtester eller inte. Och då tänker vi att vi köper produkter med veganstämpel. För då vet vet vi att inget djur har behövt plågas för att jag ska lukta gott efter duschen, eller för att mina kläder ska lukta fräscht.

Dock kommer vi INTE att sluta äta kött då det är något vi äter dagligen och inte vill sluta med. Däremot väljer vi att endast köpa kött från Svenska gårdar då vi vet att dem följer EU:s lagar, som förövrigt är ganska hårda på hur djurhållningen ska vara, vilket är toppen. Så kött kommer fortfarande att serveras på våra tallrikar men endast kött där vi vet att djuren behandlats bra, förövrigt så har vi aldrig köpt något kött från Danmark, Tyskland eller Irland och det är något jag ALDRIG kommer att göra. Då äter jag helt ärligt vegetariskt.

Jag skulle kunna skriva ett super långt inlägg om djurtester då det är ett ämne som jag faktiskt är ganska insatt i. När vi i skolan haft argumenterande texter eller ska argumentera om något, har jag alltid argumenterat om djurtester eller om importerat kött. Så jag är som jag tidigare nämnde ganska insatt och har hyfsat koll på vilka märken man ska köpa och inte. Men nog om det, ville bara tala om att vi nu valt att inga produkter eller liknande vi använder ska innehålla saker från djur. Dock inte mitt smink, där har jag fortfarande produkter som innehåller djur, men som inte är djurtestade men så småningom kommer även allt smink bytas ut till veganska smink. Men kött kommer fortfarande finnas på våra tallrikar.

Likes

Comments

Jag tänkte dela med mig av hur en dag med Hilda kan se ut. Hittills har jag dokumenterat två av hennes dagar sedan hon föddes, när hon var två dagar gammal och sedan när hon var fjorton dagar gammal, idag är hon hela tjugofyra dagar gammal. Dock skrev jag inte upp allt, exempel så glömde jag skriva upp alla blöjbyten, när vi gjorde rent naveln osv. Men såhär såg såg Hildas dag ut (ungefär) när hon var fjorton dagar dagar gammal. ❤

05.13 Vaknar och är hungrig. Ammar och somnar om igen

09.05 Vaknar för dagen

09.12 Dagens första blöjbyte

09.20 Hungrig igen, ammar

09.34 Ligger och myser med mamma, har lite ont i magen så är lite gnällig. Ligger och myser vid bröstet och äter lite då och då

10.04 Ligger och kollar runt i rummet med stora ögon och är super nöjd

10.18 Vaggas i mammas famn samtidigt som mamma sjunger Lilla snigel men byter ut till Lilla Hilda

10.38 Somnar i mammas famn

11.26 Fortsätter sova i pappas famn

11.48 Bajsar ner hela sig, ända upp till ryggen + en del av sängen

12.00 Sover i mammas famn

12.20 Vaknar och ligger och tittar runt med stora ögon

12.28 Blöjbyte

12.39 Somnar om igen

13.08 Fortsätter sova hos moster Frida

13.30 Besök av moster Madde, fortsätter sova i hennes famn

13.45 Ammas lite, men får även lite ersättning. Ligger nöjd på soffan

14.26 Somnar efter att ha legat i mammas famn en lång stund, somnar när mamma sjunger lilla Hilda, med melodin lilla snigel

15.10 Vaknar upp. Ligger på en kudde på golvet medan moster Frida matar med ersättning

15.26 Somnar om

16.08 Matdags, ammas!

16.21 Somnar om på kudden

17.00 Vaknar upp och gnäller men är endast lite mammasugen, så myser lite med mamma

17.45 Blöjbyte

18.07 Matdags igen!

18.31 Ligger i babysittern och är supernöjd

18.50 Får lite ersättning av pappa, matas i hans knä

19.15 Farbror Jonathan kommer och somnar hos honom en lång stund

20.00 Matdags- ammas

20.26 Myser med pappa en stund

20.45 Blir mammasugen

21.26 Sover i vagnen under en promenad ner till Gransjön (pappa och farbror ska bada)

23.06 Vaknar och vill äta- ammas!

23.22 Somnar om igen vid bröstet och blir buren upp till sängen. Mamma lägger sig samtidigt för att sova

01.23 Vaknar och vill amma

01.47 Vill ligga på mammas mage och mysa

02.10 Somnar för natten

06.18 Vaknar för dagen

Likes

Comments

Som jag nämt i tidigare inlägg så har Hilda haft det lite svajigt med vikten om jag kan kalla det så? Hon gick ner en ganska hög siffra efter födseln och har därefter inte lagt på sig så mycket som BVC-personalen velat.

Hon gick ner 9,6% av sin födelsevikt vilket har lett till att vi fått gå ganska mycket hos BVC för att kontrollera att hon faktiskt går upp så hon inte stannar på samma siffra eller till och med går ner i vikt. När BVC var på hembesök så visade vågen att hon gått ner 100gram men Jenny (BVC-kvinnan) sa att vågen hon hade med sig inte gick att lita på till hundra procent, så vi fick åka ner två dagar efter för att dubbelkolla och då visade vågen 3700 gram.
Vilket betydde uppgång, inte mycket men ändå uppåt!

Det var på det besöket som det bestämdes att hon skulle börja med ersättning (delvis) så att hon skulle få en skjuts uppåt när det gäller vikten och därefter kan vi sluta med ersättning om vi vill. Anledningen till att det är så tjatigt med vikten är för att dem vill att barnet ska vara uppe på födelsevikten efter fjorton dagar, vilket Hilda inte är.
Men när vi vägde henne igår, tre dagar efter att hon fått både bröstmjölk och ersättning så visade vågen hela 3840 gram, vilket betyder att hon gått upp 140 gram på tre dagar! Vilket är toppenbra!

Så nu ska vi inte tillbaka för än på onsdag för att se vad vågen visar då och då hoppas vi hon är uppe på fyra kilo igen så att vi slipper springa till BVC så ofta som vi gör nu, det är faktiskt ganska påfrestande. Så nu håller vi tummarna på att vår lilla flicka fortsätter gå upp i vikt så bra som hon gjort de senaste dagarna!

Så liten, men så älskad

Likes

Comments

Jag måste dela med mig av ett super gott recept på ett par tacopiroger som jag gjorde för någon dag sedan! Dessa går jätte bra att frysa in och sedan värma på igen och är perfekta för de som inte orkar laga mat varje dag eller helt enkelt inte hinner. Jag har lärt mig nu att laga mat med liten bebis kan vara värsta projektet, men dessa hann jag med medan Hilda sov en stund!

Till degen behöver du:
25 gram jäst
4 deciliter fingervarmt vatten
1 deciliter olivolja (jag tog dock rapsolja, fungerade toppenbra)
11 deciliter vetemjöl
1 tesked salt

Till fyllningen behöver du:
500 gram köttfärs
1 påse tacokrydda
1 medelstor lök
1 liten burk majs
Riven ost

1 ägg att pensla med

Gör såhär:
1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke.
3. Blanda i vatten och olja och rör om tills jästen löst upp sig.
4. Tillsätt sedan mjöl och salt, och arbeta ihop till en fast deg.
5. Täck över bunken med en bakduk och låt degen jästa i trettio minuter.
6. Stek köttfärsen tillsammans med tacokryddorna enligt anvisning.
7. Hacka sedan löken i den storlek du själv vill ha dem och stek tillsammans med köttfärsen tills löken blivit mjuk. Tillsätt sedan majsen och låt steka några minuter. Salta och peppra efter smak.
8. Dela upp degen i cirka 20 bitar och kavla ut varje degbit till en runt platta, cirka 15 centimeter i diameter.
9. Lägg drygt en matsked fyllning på varje platta och lägg på lite riven ost.
10. Vik ihop degen som en calzone och tryck fast kanterna med en gaffel.
11. Lägg pirogerna på en plåt som är täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa en liten stund.
12. Pensla med ägg.
13. Baka i ugnen i cirka en kvart tills de fått fin färg.

Kanske inte så fina, men super goda!

Receptet hittade jag på Fredriks Fika men jag gjorde om det lite så det blev så som jag ville ha det.
Jag lovar att ni inte kommer ångra er om ni testar dessa, super enkla och vänligt goda. Fungerar utmärkt att frysa ner så när vi inte riktigt hinner med att laga mat så värmer vi bara på dessa!

Likes

Comments