Bästa med helgen är att den firas in tillsammans med familjen i soffan, framför ett tv program med lite mys. Det ända jag saknar en fredag är Caspian. ♡

Nu ska jag njuta av detta underbara fruktfat & allt annat tillsammans med min älskade familj (iallafall nästan hela familjen) ♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag är det Internationella Downs syndromdagen!

Det betyder att vi ska rocka våra sockor idag, alltså ha två olika strumpor för att hylla olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Jag tycker att detta är en super fin idé och därför bär jag och min familj olika strumpor idag. Egentligen ska man väl ha mer mönstrade strumpor än vad jag har, men eftersom att jag bara äger svarta och vita strumpor får det vara bättre än ingenting. ♥

Kan även tala om att jag hade HELT fel angående att våren snart var här, för idag vaknade jag upp till snö på backen och det snöar fortfarande. Det var inte vad jag hade väntat mig, jag som var helt säker på att våren var här. Nu är det bara fram med vinterjackan och varmare skor igen tyvärr. Men vad gör det om hundra år, jag är glad iallafall.

Om en timme beger jag mig mot min praktik, men innan det ska jag sätta mig och beställa lite på internet!
Hoppas ni får en underbar dag. ♥

Likes

Comments

Åh vad jag böjar få vårkänslor, äntligen!

Idag har jag hunnit med ganska mycket faktiskt. Jag har varit nere och firat min kusin som nyligen fyllt år, efter det så valde Frida och jag ta en promenad hem istället för att åka bil vilket var väldigt skönt. Eftersom att vi bor en bit utanför Rimbo så är det en bit att gå och går man i en lugn takt så tar det en stund, ca 40 minuter skulle jag tro. Jag tar faktiskt aldrig tid haha. Men det är iallafall ungefär 5 kilometer så det är en väldigt lagom promenad. Och det är sååå fin natur så självklart kunde vi inte låta bli att stanna för att fota lite haha. Kan säga att det inte bara var otroligt fint utan under promenaden ingick det att trampa i cirka 3 kilo hästbajs och känna den underbara doften av gödslade åkrar, men det är bara ett tecken på vår så jag ska inte klaga!

Sedan har jag även hunnit planera lite, när jag fyllde år så fick jag super fina glasburkar tillsammans med en liten ställning/bricka eller vad jag nu ska kalla det, av Caspian. Så dessa har jag äntligen planerat i så förhoppningsvis har jag lite kryddor om inte allt för länge.

Och för att uppdatera lite om bebis också kan jag säga att det är en liten vilding i min mage. Bebis sparkar så mycket så fort jag sitter still, allra mest sparkar är på kvällen när jag ska sova, då vaknar lillen till liv. Men det är bara positivt att det ligger en liten aktiv bebis i magen, har hört att man ska bli lite orolig om man inte känner bebis sparka så i så fall behöver inte jag vara det minsta orolig på den fronten iallafall. Längtar så mycket efter vår lilla prins/prinsessa ♡

Likes

Comments

Vecka 21

Nu är barnet cirka 24 centimeter långt mellan huvud och fot och ökar i vikt väldigt snabbt. I början av veckan väger barnet cirka 290 gram och i slutet av veckan cirka 360 gram. Barnet rör sig fritt i fostervattnet och nu kan man kanske börja känna sparkar både långt upp men även ända nere vid blygdbenet. Barnets första avföring börjar bildas i tarmen och sinnesorganen utvecklas i rask takt. Barnets smaklökar på tungan är helt färdigutvecklade och barnet börjar även reagera på smärta.

Mitt mående

Jag mår väldigt bra och det har jag gjort nu ett tag, i början av graviditeten hade jag väldigt problem med illamående men efter att illamåendet hade gått över så har jag inte haft något som varit jobbigt. Något som dock har börjat kännas är ryggen, speciellt när jag vaknar upp på morgonen. Jag tror att det handlar om att jag inte riktigt hittar något skönt sätt att ligga på när jag sover och därför känner lite i ryggen på morgonen. Jag känner också att jag är lite framåt tung och måste hela tiden tänka på hur jag sitter eller står för att inte få ont i ryggen och det börjar kännas att magen är lite i vägen när jag böjer mig framåt, men än är det inget som är jobbigt. Det är även nu som mitt bäckenet börjar bli mer rörligt och det känner jag av lite men det är inga besvär jag har riktigt. Det känns bara när jag står upp ibland och även när jag går emellanåt. Men jag mår super bra ändå! Jag har som sagt inga stora problem med detta utan det är bara "småsaker" jag känner av men inget som är några stora besvär!

Procent, passerade dagar & dagar kvar

Det är helt sjukt hur snabbt graviditeten går! Det är redan 52,1 av graviditeten som har passerat och det är inte långt kvar nu. Tiden bara flyger förbi! Antalet dagar som har passerat är 146 av 280 dagar, vilket betyder att det endast är 134 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum. När jag sitter och skriver detta känns det helt sjukt, det går snabbare och snabbare för varje vecka och jag hinner knappt gå in i en vecka fören den redan passerat!

Övrigt

Jag har nu börjat växa ur mina vanliga kläder helt. Jag har faktiskt kunnat använda vanliga kläder ganska länga faktiskt men nu börjar det bli för tight att knäppa jeans knappen och tröjorna börjar bli alldeles för korta så nu blir det byebye till de flesta av mina vanliga kläder. Men det är ingenting jag klagar över, det är himla tur att det finns fina gravidkläder/mammakläder att köpa. Jag har inte så jätte mycket gravidkläder just nu men till helgen kommer jag att köpa lite mer så jag kan variera mer!
Tidigare har jag haft en liten craving på morötter men nu har det svalnat lite och gått över till rökta mandlar som jag köper ifrån Holli.se, super goda verkligen! Så förra veckan köpte jag lite så jag har hemma när suget faller in. Är glad att jag har craving på det istället för godis eller liknande då nötter och morötter är så mycket bättre för både mig och bebis!

Likes

Comments

Nu är jag äntligen tillbaka efter att det ekat tomt här under en lång period.

De flesta som läser min blogg är mina familj, släktingar, vänner och andra nära och kära. Och jag tror att de allra flesta redan vet om den stora nyheten att jag är gravid och jag är så lycklig över det. Det känns lite galet att jag och Caspian kommer bli en liten familj i slutet av Juli och det är något som jag längtar till så fruktansvärt mycket och jag vet att jag inte är ensam om att längta till den stunden.
Eftersom att jag är gravid i en ganska ung ålder så kommer det skrivas mycket om detta så att dem som inte bor så nära eller tillsammans med mig också kan följa min graviditet, mående och vardag ser ut. Därför kommer kategorierna på min blogg att ändras och även innehållet här och det kommer att bli så bra. Det kommer såklart inte bara handla om min graviditet men i största del, för att jag vill helt enkelt dela med mig.

Jag kommer att skriva precis som det är, jag kommer helt enkelt inte vrida på allt så att det ser ut som att allt är super lätt och att allt är helt perfekt utan här kommer ni att få läsa om hur mitt liv och hur min graviditet är. Jag menar självklart inte att något med min graviditet är negativt utan mer att ni kommer få läsa om hur det är att vara 19 år och gravid, samtidigt som jag går i skolan och jobbar. Och för tillfället har min pojkvän ungefär 48 mil från mig.
Men jag är så lycklig och allt kommer bli så himla bra i slutänden, men det kommer att vara en resa dit. Och den resan kommer ni att få följa här på min blogg!

Jag är verkligen lyckligast i världen!

Likes

Comments

Säger godnatt med denna bild från mitt kvällsmål, mycket mat på bloggen idag men kan lova att det kommer roligare saker framöver! Natti!

Likes

Comments

Varning för er som är känsliga mot blod eller nålar!!

För några dagar sedan fick jag ett efterlängtat sms, nämligen från blodcentralen.
Där stod det att jag var välkommen för att ge blod. Jag har varit där en gång tidigare och då tog jag några tester som man måste göra innan man blir godkänd blodgivare och jag fick veta idag att alla mina värden är toppen och inga sjukdomar så det är jätte bra!

Iallafall, jag har väntat flera år på att få ge blod och idag fick jag äntligen göra det.
Det började med att pappa och jag kom in och jag fick fylla i hälsodeklaration som man alltid måste göra och efter det satte jag mig tillsammans med en super gullig sköterska som gick igenom den med mig och berättade min blodgrupp. Jag har en av de vanligaste blodgrupperna, nämligen O+.
Sen satte jag mig i soffan och åt en macka och drack en festis, jag hade inte ätit och ville absolut inte svimma första gången haha. Sen fick jag lägga mig på britsen där hon kollade mina blodkärl.
Och jag var super taggad. Hon berättade och visade massor med saker men ingenting som är värt att ta upp här helt enkelt :p

Såhär såg det helt enkelt ut, de tog 4,5 deciliter blod vilket de alltid gör om man inte börjar må jätte dåligt mitt i tappningen. Och jag mådde hur bra som helst både under och efter, jag blev piggare efteråt.
Efter påsen var full så fick jag långsamt sätta mig upp och sen tillslut efter några minuter gå till soffan. Där fick jag äta en macka till och dricka en till festis.
Sedan gav de mig massor med järntabletter och massor med annat. Det är helt sjukt vad mycket man får där av att man lämnar 4,5 dl blod bara.

Jag är iallafall så stolt över mig själv att jag klarade det då jag är rädd för nålar men det gick så bra. Dessutom kan mitt blod rädda någons liv och hur bra är inte det?

Har du möjlighet att ge blod tycker jag att du ska göra det!
Varför jag ger blod är för att jag vill hjälpa till att rädda liv för det tror jag de allra flesta människor vill. + att det är enkelt, din kropp tar ingen skada och ändå räddar du liv.


Sen är det också för att jag tänker om jag blir skadad så vill jag ha blod och det får jag endast genom att andra människor lämnar. Och jag känner att då ska jag också ge till andra om jag själv någon gång i framtiden kanske behöver! 

Förlåt för ett långt inlägg med mycket text men detta var verkligen något jag ville ta upp!

Likes

Comments

Igår klockan 19.50 när jag satt och tittade på farmen fick jag ett sms från Missing People Sweden,där stod det att det var akut skallgång i Vällingby vid start 21.00
Eftersom att jag länge velat gå på en skallgång men inte haft åldern inte så tyckte pappa att vi skulle åka när det ändå var ganska nära. Så jag sprang ut på rummet, klädde på mig lager på lager, packade ner extra skor, powerbank, mitt leg och ficklampa och var super taggad. Sen la Johanna i massa godis, dricka och annat som skulle hålla blodsockret uppe. Och 15 minuter efter smset satt pappa och jag i bilen på väg mot skallgången.
Väl i bilen var det en blandad känsla. Jag har länge velat varit med och gå skallgång eter en försvunnen person. Men jag satt ändå och hoppades att det skulle komma en uppdatering på facebook om att personen som var borta hade hittats levande, för självklart sitter jag inte och hoppas på att personer ska försvinna för att jag ska få gå skallgång.

Men pappa och jag kom fram 21.06 och gick till samlingen, där fick vi skriva på papper, delades in i vår grupp som hette grupp 5, fick reflexvästar, band och våran gruppledare fick en hookie tookie. Vi loggade även in på en app så att vi inte skulle kunna gå vilse, sen kollade vi på kartan vi fick vart vårat område vi skulle söka igenom låg och åkte ut dit. Vi var sex i vår grupp + en hund och vi sökte fram till 00.15 ungefär sen var vårat band slut och vi gick och mötte upp en kille som gav oss mer, tyvärr mådde jag inte bra alls så pappa och jag fick tyvärr avsluta där. Men det kommer absolut inte vara sista gången jag åker ut på skallgång.
Imorse såg jag en uppdatering på MPS facebook sida att personen var hittat vid liv vilket kändes super bra.

Jag tycker att alla som kan ska gå in på missing people swedens hemsida och registrera sig. Dom gör ett super jobb och det är otroligt vad människor engagerar sig. Och om jag skulle försvinna skulle jag vilja att människor hjälpte till att hitta mig, därför hjälper jag till när andra saknas.
Du kan registrera dig HÄR

Bilderna är tagna när pappa och jag stod ensamma, så oroa er inte att vi är respektlösa mot de anhöriga. För det är jätte viktigt att man tänker på de.
Ser ni på första bilden hur mycket kläder jag har haha? Jag var så rädd att frysa vilket jag inte gjorde med de där kläderna! 

Likes

Comments

Förlåt! Idag har det varit mycket i skolan men samtidigt inte. Jag har iallafall haft det svårt att hitta tid till att göra ett inlägg idag men jag lovar att jag ska bli bättre! Jag tänkte iallafall dela med mig av ett super lätt och snabbt recept som är super gott, nämligen muggkaka.

Detta är ett recept jag brukar göra när jag är sugen på något men inte orkar ställa mig och baka något som tar lång tid. Det bästa med detta recept är att det är snabbt, enkelt, gott och det inte behövs så mycket ingredienser! Det du behöver för att göra muggkaka för en portion är:

1 matsked smör
1 matsked kakao
2 matskedar socker
2 matskedar vetemjöl
2 matskedar mjölk
1/2 tesked vaniljsocker
1/2 tesked bakpulver
1 nypa salt

Eventuellt florsocker, bär eller vispgrädde. (beroende på o du vill toppa eller inte)

Steg 1
Smält smöret i en kopp i mikron. Viktigt att muggen tål mikron och rymmer minst 2 deciliter.

Steg 2
Blanda alla torra ingredienserna i en skål, blanda noga. Häll sedan blandningen över smöret i muggen. Tillsätt smöret i muggen och blanda till en slät smet. (viktigt att inga klumpar finns)

Steg 3
Ställ in muggen i mikron och grädda på full effekt ca 1 - 1,5 minuter.
Börja med en minut först och se om det behövs längre tid. Om du inte vill ha topping är muggkakan klar nu!

Steg 4
Pudra kakan med lite florsocker, en klick vispad grädde och bär på! Om du inte gillar bär så är kolasås supergott att toppa med på grädden!

Testa detta recept, det är så gott och jag rekommenderar det stark! 
Tar inte lång tid heller, super snabbt, enkelt och gott!

Likes

Comments