Säger godnatt med denna bild från mitt kvällsmål, mycket mat på bloggen idag men kan lova att det kommer roligare saker framöver! Natti!

Likes

Comments

Varning för er som är känsliga mot blod eller nålar!!

För några dagar sedan fick jag ett efterlängtat sms, nämligen från blodcentralen.
Där stod det att jag var välkommen för att ge blod. Jag har varit där en gång tidigare och då tog jag några tester som man måste göra innan man blir godkänd blodgivare och jag fick veta idag att alla mina värden är toppen och inga sjukdomar så det är jätte bra!

Iallafall, jag har väntat flera år på att få ge blod och idag fick jag äntligen göra det.
Det började med att pappa och jag kom in och jag fick fylla i hälsodeklaration som man alltid måste göra och efter det satte jag mig tillsammans med en super gullig sköterska som gick igenom den med mig och berättade min blodgrupp. Jag har en av de vanligaste blodgrupperna, nämligen O+.
Sen satte jag mig i soffan och åt en macka och drack en festis, jag hade inte ätit och ville absolut inte svimma första gången haha. Sen fick jag lägga mig på britsen där hon kollade mina blodkärl.
Och jag var super taggad. Hon berättade och visade massor med saker men ingenting som är värt att ta upp här helt enkelt :p

Såhär såg det helt enkelt ut, de tog 4,5 deciliter blod vilket de alltid gör om man inte börjar må jätte dåligt mitt i tappningen. Och jag mådde hur bra som helst både under och efter, jag blev piggare efteråt.
Efter påsen var full så fick jag långsamt sätta mig upp och sen tillslut efter några minuter gå till soffan. Där fick jag äta en macka till och dricka en till festis.
Sedan gav de mig massor med järntabletter och massor med annat. Det är helt sjukt vad mycket man får där av att man lämnar 4,5 dl blod bara.

Jag är iallafall så stolt över mig själv att jag klarade det då jag är rädd för nålar men det gick så bra. Dessutom kan mitt blod rädda någons liv och hur bra är inte det?

Har du möjlighet att ge blod tycker jag att du ska göra det!
Varför jag ger blod är för att jag vill hjälpa till att rädda liv för det tror jag de allra flesta människor vill. + att det är enkelt, din kropp tar ingen skada och ändå räddar du liv.


Sen är det också för att jag tänker om jag blir skadad så vill jag ha blod och det får jag endast genom att andra människor lämnar. Och jag känner att då ska jag också ge till andra om jag själv någon gång i framtiden kanske behöver! 

Förlåt för ett långt inlägg med mycket text men detta var verkligen något jag ville ta upp!

Likes

Comments

Igår klockan 19.50 när jag satt och tittade på farmen fick jag ett sms från Missing People Sweden,där stod det att det var akut skallgång i Vällingby vid start 21.00
Eftersom att jag länge velat gå på en skallgång men inte haft åldern inte så tyckte pappa att vi skulle åka när det ändå var ganska nära. Så jag sprang ut på rummet, klädde på mig lager på lager, packade ner extra skor, powerbank, mitt leg och ficklampa och var super taggad. Sen la Johanna i massa godis, dricka och annat som skulle hålla blodsockret uppe. Och 15 minuter efter smset satt pappa och jag i bilen på väg mot skallgången.
Väl i bilen var det en blandad känsla. Jag har länge velat varit med och gå skallgång eter en försvunnen person. Men jag satt ändå och hoppades att det skulle komma en uppdatering på facebook om att personen som var borta hade hittats levande, för självklart sitter jag inte och hoppas på att personer ska försvinna för att jag ska få gå skallgång.

Men pappa och jag kom fram 21.06 och gick till samlingen, där fick vi skriva på papper, delades in i vår grupp som hette grupp 5, fick reflexvästar, band och våran gruppledare fick en hookie tookie. Vi loggade även in på en app så att vi inte skulle kunna gå vilse, sen kollade vi på kartan vi fick vart vårat område vi skulle söka igenom låg och åkte ut dit. Vi var sex i vår grupp + en hund och vi sökte fram till 00.15 ungefär sen var vårat band slut och vi gick och mötte upp en kille som gav oss mer, tyvärr mådde jag inte bra alls så pappa och jag fick tyvärr avsluta där. Men det kommer absolut inte vara sista gången jag åker ut på skallgång.
Imorse såg jag en uppdatering på MPS facebook sida att personen var hittat vid liv vilket kändes super bra.

Jag tycker att alla som kan ska gå in på missing people swedens hemsida och registrera sig. Dom gör ett super jobb och det är otroligt vad människor engagerar sig. Och om jag skulle försvinna skulle jag vilja att människor hjälpte till att hitta mig, därför hjälper jag till när andra saknas.
Du kan registrera dig HÄR

Bilderna är tagna när pappa och jag stod ensamma, så oroa er inte att vi är respektlösa mot de anhöriga. För det är jätte viktigt att man tänker på de.
Ser ni på första bilden hur mycket kläder jag har haha? Jag var så rädd att frysa vilket jag inte gjorde med de där kläderna! 

Likes

Comments

Förlåt! Idag har det varit mycket i skolan men samtidigt inte. Jag har iallafall haft det svårt att hitta tid till att göra ett inlägg idag men jag lovar att jag ska bli bättre! Jag tänkte iallafall dela med mig av ett super lätt och snabbt recept som är super gott, nämligen muggkaka.

Detta är ett recept jag brukar göra när jag är sugen på något men inte orkar ställa mig och baka något som tar lång tid. Det bästa med detta recept är att det är snabbt, enkelt, gott och det inte behövs så mycket ingredienser! Det du behöver för att göra muggkaka för en portion är:

1 matsked smör
1 matsked kakao
2 matskedar socker
2 matskedar vetemjöl
2 matskedar mjölk
1/2 tesked vaniljsocker
1/2 tesked bakpulver
1 nypa salt

Eventuellt florsocker, bär eller vispgrädde. (beroende på o du vill toppa eller inte)

Steg 1
Smält smöret i en kopp i mikron. Viktigt att muggen tål mikron och rymmer minst 2 deciliter.

Steg 2
Blanda alla torra ingredienserna i en skål, blanda noga. Häll sedan blandningen över smöret i muggen. Tillsätt smöret i muggen och blanda till en slät smet. (viktigt att inga klumpar finns)

Steg 3
Ställ in muggen i mikron och grädda på full effekt ca 1 - 1,5 minuter.
Börja med en minut först och se om det behövs längre tid. Om du inte vill ha topping är muggkakan klar nu!

Steg 4
Pudra kakan med lite florsocker, en klick vispad grädde och bär på! Om du inte gillar bär så är kolasås supergott att toppa med på grädden!

Testa detta recept, det är så gott och jag rekommenderar det stark! 
Tar inte lång tid heller, super snabbt, enkelt och gott!

Likes

Comments