Den siste uken har generelt vært veldig bra. Syntes det var litt tøft å starte igjen etter ferien og ble veldig mye skolearbeid og vurderinger allerede fra dag en, men har allerede kommet meg gjennom en uke og det har gått greit. I løpet av den siste uken har jeg blant annet feiret bursdagen til Pola i klassen min, jeg har vært å klippet håret hos en frisør som kun snakket spansk, så jeg forklarte enkelt på spansk at jeg ville har kortere hår og at hun kunne bestemme resten. Den 2. Oktober er det frigjøringsdag i byen min, så da var hele byen samlet på en stor stadio hvor man gikk i parade og feiret.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

I helgen feiret jeg og min søster bursdag sammen. Det var maskerade tema og det var veldig vellykket. Vi hadde leid inn Dj, fotoboks hvor man kunne ta bilder, masse ballonger, lys og pynt i tillegg til at det var bestilt mange fancy kaker. Personlig visste jeg verken så mye om hva som skulle skje eller hvem som skulle komme, men det var veldig gøy og jeg fikk masse gaver. Claudia fra Italia og Magne som også er utvekslingselever i byen jeg bor i kom også som var ekstra hyggelig.

Resten av helgen ble tilbrakt hjemme og hos Tata ( en ekstra bestefar ) hvor vi spiste mye mat og på lørdag var det et jordskjelv i byen på 5.0 Magnitude som jeg ikke fikk med meg, folk syntes var ganske spesielt i og med at det var ganske vanskelig å ikke merke, men jeg får nok opplevd flere i løpet av året:)

Likes

Comments

Den 15. september til fikk vi en ukes fri fra skolen for å feire Chiles nasjonaluke. De har opprinnelig nasjonaldag den 18. september, men her får man hele uken fri. Det er en uke med mye aktivitet og tid med familie og venner. Jeg var på mange "lunsjer" med familien, de startet rundt 12-1 tiden og kunne vare opptil midnatt. Jeg har spist empanadas 5 dager på rad og generelt mye chilensk mat. De spiser også veldig mye kjøtt i løpet av denne uken, men jeg har vendt meg til det så det går greit. Vi besøkte også noe kalt et "fonda" som er et marked/festival hvor du kan kjøpe mat og drikke fra forskjellige stander, gjøre forskjellige leker, ta karuseller og danse.

Likes

Comments

Allerede dagen etter at jeg møtte familien min startet jeg på Chilensk skole. Jeg har nå gått på skole i snart 7 uker og føler at jeg har vendt meg til skolesystemet og hvordan ting foregår her. Jeg går i Segundo Medio B og i en klasse med totalt 29 elever, vi er 21 jenter og 8 gutter i klassen. Klasse sammensetningene er veldig rare her, jeg går både i klasse med noen født i år 2002, 2001, 2000 og 1999. Jeg har fagene kjemi, fysikk, biologi, historie, matte, engelsk, gym, spansk, computation (data) og musikk. Alle fagene er på spansk, noe som er ganske utfordrende, hvertfall i enkelte fag. Klassen har veldig godt miljø og alle er veldig imøtekommende og hyggelige, vi gjør forskjellige aktiviteter og har blant annet besøkt en skole for vanskeligstilte barn i den litt fattigere bydelen og gjør mye sosialt som en klasse.

Skolen starter kl 8 om morningen og er ferdig kl 14.30 to ganger i uken og 17.00 de tre andre dagene. Man spiser kun lunsj på skolen de dagene man slutter kl 17, og da kommer moren min med varm mat. Her er lunsjen det tørsten måltidets i løpet av dagen, så da blir det ofte noe kjøtt/fisk/ pasta og til middag sier man nå brødskiver er noen annet lite.
Likes

Comments

Mine siste timer i Norge var ganske triste, men heldigvis har jeg så gode venner og en så god familie som jeg gleder meg masse til å se igjen!

Likes

Comments