Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kollade igenom mina bilder och hittade dessa godingar som togs på villavslutning. Tyvärr syns det inte på bild hur höga vågorna faktiskt var.

Rätt så random inlägg, jag vet, men tycker världen behöver få se dessa bilder.

Likes

Comments

Hej kompisar! Jag känner att det är dags för ett nytt inlägg igen. Har ju hänt en del i mitt liv sedan vi hördes sist.

Bl.a tog jag mig själv i kragen och klippte av håret. Jag blev verkligen supernöjd. Har länge funderat på att klippa håret axellångt men aldrig riktigt vågat, men så för en vecka sedan kände jag mig spontan och lät mamma klippa av det. (Mamma klipper mig alltid, har varit till frissan kanske två gånger i mitt liv)


Senaste veckan spenderades ute vid Pörkenäs på rippiläger. Eventuellt kommer det ett skilt inlägg om det, men jag lovar inget. Iallafall hade jag en jättebra vecka med härliga konfirmander och många nya vänskaper.

Idag började jag tvåan i gymnasiet. Sjukt. Samtidigt som jag känner att jag inte riktigt är redo att växa upp och gå vidare känner jag att jag inte vill något annat än att få flytta hemifrån, ta hand om mig själv, ta mina egna beslut och klara mig på egen hand i livet.

Likes

Comments

Häromkvällen var det en fin solnedgång och som den äkta finländare jag är måste ju detta dokumenteras och visas upp åt resten av världen så att alla får veta att jag sett en fin solnedgång. Visst är det väl så det fungerar!? Hursomhelst missade vi solnedgången men färgerna efteråt är ju minst lika fina.


Over and out.

Likes

Comments

Hej på er! På senaste tiden har det ekat tomt här och det beror på att jag har levt livet och helt enkelt inte prioriterat bloggen. Så när jag nu för en gångs skull har något att skriva om kommer det ett låååångt inlägg om äventyret i Rumänien (och Ungern).

Torsdagen 6.7 startade vi från Nykarleby. Ca. kl. 23 landade vi i Ungerns huvudstad Budapest. Vi bestämde oss för att ta en titt på staden, då vi en gång hade chansen, innan vi åkte vidare till Rumänien.

Bilresan från Budapest till Baile Herculane (en liten by i de rumänska bergen) beräknades ta ca 5-6h vilket betydde att vi skulle vara framme ca. 6 på morgonen. Men pga. punktering på bilen och lite för många av chaufförens rökpauser kom vi fram först kl. 9 på morgonen.

Första dagen av exchanget gick mest ut på att lära känna de andra deltagarna från Nederländerna och Rumänien, och att beundra naturen. T.ex. hur najs att man kunde dricka vatten direkt ur berget varje dag helt gratis och supergott!?

Tredje dagen fick jag uppleva både något av det värsta och det bästa i mitt liv. Tänk er att bestiga ett berg på över 1000m i 30 grader och sol plus att ni måste bära all packning själva dvs. ca. 5 liter vatten och mat. Redan efter en halvtimmes vandring var mina kläder helt genomblöta av svett. Känslan då vi äntligen nått toppen var däremot en av de bästa känslor jag känt. I flera minuter satt jag och bara storgrät för att jag var så stolt och lättad och för att utsikten var så otrolig. På vägen ner var det kolsvart och det är ett under att ingen föll ner för ett stup eller skadade sig.


Resten av dagarna flyter bara ihop med varandra så därför kommer nu en massa bilder.

European Youth Exchanges är något av det bästa. Både detta exchange och det jag var på i Georgien ifjol är något av det roligaste jag gjort i mitt liv. Rekommenderar starkt att fara på ett ifall du har chansen. Har träffat så många sköna människor som verkligen är vänner för livet <3

Likes

Comments

Konstnärer: Nora & Laura Lillas

Modell: Laura Lillas

Likes

Comments

Jag dansar i en video...igen. Den här gången tillsammans med Ursula. Samtidigt som vi ville göra ett dansprojekt tillsammans behövde hon något att göra på Projekt9. Jag vet inte hur många inlägg jag gjort om en ny video jag dansar i eller liknande men jag lovar att den här videon är den bästa. Den har en djup innebörd om något som är rätt så aktuellt idag. Så in och kika på den!

Likes

Comments

Förra veckan anlände våra gäster/utbyteselever från Haapajärven lukio. Trots att min gäst var av manligt kön fungerade det riktigt bra. När halva veckan gått åkte vi till Haapajärvi för att spendera resten av veckan där. Familjen jag bodde hos var supertrevlig och jag var inte alls rädd att säga fel eller göra bort mig trots att jag måste kommunicera på ett främmande språk, finska. I Haapajärvi spelade vi paintball i en före detta affärslokal, grillade korv och marshmallows, såg en boboll-match, dansade tango på torget, åt pizza, badade bastu osv. Om jag ska vara helt ärlig saknar jag faktiskt familjen jag bodde hos och människorna jag träffade där lite.

Likes

Comments

I fredags uppträdde jag och de andra tjejerna i Kryddona på skolmusik. Vi fick supermycket beröm efteråt trots att det gick rätt dåligt då vi spelade. Tydligen var inte vår publik av samma åsikt. Efteråt fikade vi på Sweet Wasa, snackade skit och hade det trevligt. Kvällen spenderades i Botniahallen på den stora festkonserten. Vilken fiilis alltså! Saknar verkligen den tiden då man själv deltog. Blir alldeles varm i hjärtat då jag tänker på evenemang som skolmusik och stafettkarnevalen där finlandssvenska skolor samlas och har roligt tillsammans.

Likes

Comments