För en vecka sen anlände våra franska gäster och igår lämnade de oss. Vi har hunnit med så mycket roligt bl.a skida, skrinna, gå på isen, åka pulka och vinterbada. Jag och min fransyska kom riktigt nära varandra och det känns väldigt tomt i huset nu då hon åkt. Till och med min ettåriga lillebror går runt och ropar hennes namn, haha. Varför ska det vara så länge till november då jag får åka till Frankrike och träffa henne igen!?

Likes

Comments

Snart är det dags. Veckan jag väntat på ett bra tag och som kommer gå alldeles för fort sen när den är här. Veckan då en fin flicka från Frankrike kommer till tråkiga Finland för att förundras över saker som för mig bara är vardag. Har gått runt och oroat mig över vad hon kommer tycka om oss och om det hinner komma snö innan hon är här. Har man kommit från Frankrike till Finland mitt i vintern förväntar man ju sig för sjutton att få se lite snö.

Tänk om allting blir jättestelt mellan oss?! Tänk om hon inte kan någon engelska (vilket är ganska orimligt med tanke på att vi chattat en hel del på engelska redan) ?! Tänk om hon är min soulmate och jag kommer gråta floder då hon ska åka hem?! Allt detta kommer jag få svar på om bara fem dagar.

Likes

Comments

Har alltid tyckt att hela grejen med "new year new me" är väldigt överskattad. Samtidigt förstår jag det så bra. Det känns verkligen som att detta är den rätta tidpunkten på året att testa något nytt eller bara ta tag i mitt liv. T.ex min klädstil är något jag borde och vill ta tag i. Bara slänga ut alla gamla, fula och tråkiga kläder och börja om från början. Skulle jag ha lite money skulle jag göra det nu direkt.

Älskar verkligen då man stylar en stor graphic tee med typ over knees, choker, hatt osv. Har alltid tyckt att det är fett coolt men det är inte förrän nu som jag verkligen fastnat för det. Har alltid klätt mig aningen tjejigt. Så detta är verkligen ett "new year new me"-moment. Ska ju till storstan på onsdag så kanske jag passar på att se om jag skulle hitta något lite annorlunda då. Men det kommer knappast hända.

Ha en bra fortsättning på livet hörni!

//Nora

Likes

Comments

Här kommer ett mainstream inlägg om mitt år. Har varit ett riktigt bra år, men om det toppar förra året är jag nog osäker på. Har ju hunnit med så mycket roligt. Här är bara det bästa av allt:

  • Praoveckan på YLE
  • JKG:s dansteater
  • Klassresan
  • Gick ut grundskolan
  • FSG-festival i Kristinestad
  • London
  • European Youth Exchange i Georgien
  • Stadens Lucia

Likes

Comments

Har hänt en hel del i december och nu kan jag äntligen börja slappna av. Det som tagit mest tid är absolut alla luciauppdrag, men det har ju varit sjukt kul också så jag kommer verkligen att sakna allt sen när det är över.

Jag har börjat kolla Skam. Känner mig fruktansvärt mainstream. Brukar inte falla för trender, och serier är nog inte riktigt min grej, men jag har ingen aning vad som hände. Det är inte den bästa serie jag kollat men man vill ju veta hur det kommer gå liksom.

Fick jullov i onsdags, så det var ju faktiskt helt okej. Har dock inte så mycket xmas spirit pga att snön sa tack & hej och drog. Men heyy, det är ju ändå julafton imorgon så man ska väl inte klaga.

Likes

Comments

Igår var det luciakröning på torget. Först åkte vi genom stan med häst och släde, log och vinkade åt alla människor. Så himla kul! Sen kröntes vi på torget. Manskören sjöng, julfreden utlystes och vi fick våra luciasmycken. Efteråt var det vår tur att sjunga i kyrkan. Gick faktiskt riktigt bra, över förväntan. Bästa luciacrewet ever ju! Ser framemot att få sprida lite glädje till nykarleby-folket tillsammans med mina tärnor Lina och Felicia.

Likes

Comments

Har på senaste tiden börjat intressera mig mer och mer för att filma och klippa film. Svinkul ju! Så i höstas frågade jag min kompis om hon hade lust att dansa lite i skogen. Och så kom denna video till.

Likes

Comments

1. Var är din mobiltelefon?

Bredvid mig.

2. Var är din andra hälft?

Jag är inte en halva.

3. Ditt hår?

Vet inte ens vad jag ska säga... Tunt, blir lätt elektriskt, nötta toppar, ingen volym. Vet inte ens vilken hårfärg jag har.

4. Ditt humör?

Känner typ ingenting. Varken uppe eller nere. Bara väldigt väldigt trött.

5. Din dagsplan?

Lyssna på favoritpodden (22 kvadrat), duscha, gå och lägga mig.

6. Det bästa du vet?

Dansa, ställa klockan till vintertid (en timme bakåt), att försvinna i en bra bok, att somna i nytvättade lakan mm.

7. Din dröm inatt?

Ingen aning.

8. Ditt livsmål?

Resa. Se världen. Låter väldigt main, men att resa är faktiskt något av det bästa som finns.

9. Rummet du är i?

Mitt sovrum. Spenderar största delen av tiden här.

10. Din hobby?

Dansa och sjunga. Har nog andra hobbyer också men att dansa och sjunga är det som betyder mest för mig. Om jag har en dålig dag eller tänker negativa tankar är det bara att dansa. Jag glömmer ALLT annat. Det är som terapi.

11. Din skräck?

Kommer inte på något, förutom att förlora någon som står mig nära men det är ju ganska basic.

12. Var vill du vara om 6 år?

Kanske på en tropisk strand eller på världsturné.

13. Var var du igår kväll?

Jag var hemma. Hade just kommit hem från Vasa efter en toppen helg.

14. Vad är du inte?

Spontan. Vill planera allting in i minsta detalj. Gäller inte allt, men det mesta iaf.

15. En sak du önskar dig?

En kameraväska. Kanske inte det roligaste men ändå nödvändigt. Varje gång jag ska iväg någonstans slutar det med att jag rullar in kameran i någon tjock och mjuk tröja, haha.

16. Var växte du upp?

Växer atm upp i Nykarleby, Finland.

17. Det senaste du gjorde?

Bytte om från jeans till mjukisbyxor. BÄST.

18. Dina kläder?

Grå tröja, gråa mjukisbyxor och gråa superfluffiga strumpor.

19. Din tv?

Vem bryr sig egentligen?

20. Din dator?

MacBook Air

21. Din bästa ägodel?

Har många bra men t.ex. min kamera (Canon EOS 100D).

22. Saknar någon?

Alla de jag träffade i Georgien i somras och mina sysslingar från Kanada som det var fem år sen jag senast såg.

23. Din bil?

Hehe

24. Något du inte har på dig?

Jeans :)

25. Favoritaffär?

Svårt, men måste nog nästan säga H&M.

26. Din sommar?

Helt otroligt bra. Gjorde ju något av det jag gillar bäst. Resa.

27. Älskar någon?

Min familj!

28. Favoritfärg?

Svart, grå, vit, beige och typ ljusrosa.

29. När skrattade du senast?

Hade ett rätt brutalt skrattanfall med min vän Elin (som jag inte träffat på några veckor) igår.

30. När grät du senast?

Ett par dagar sen.


Likes

Comments

Denna vecka har minst sagt varit intensiv. Förra veckans torsdag drog provveckan igång. Det innebar att vi hade prov torsdag, fredag, måndag, tisdag och onsdag. Helgen finns mitt i så att man ska kunna läsa till hälften av proven då. Men näe, jag åkte ju iväg till Toijala på Höstdagarna. Tänkte att jag skulle läsa i bussen. Haha visst. Läste en knapp timme på söndag kväll och hoppades att jag skulle bli godkänd. Som tur var hade vi de lätta proven efter helgen.

Höstdagarna var otroligt kul som vanligt. I år deltog jag i HD musikalen och det var sjukt roligt. Hela musikalen kommer nog upp på YouTube småningom så jag kan ju hojta till då den finns ute så får ni gå in och lyssna då jag sjunger. Annars kan ni ju kolla in min instagram (noralillas) där det finns ett klipp på 10 sekunder.

Och som pricken över i. Trump. Äntligen blir America great again NOT.

Likes

Comments