Header

Efter mycket jobb hela helgen så fick jag äntligen en ledig dag idag, skönt och få stanna upp ibland. Som pricken över i:et så fick jag idag ett meddelande av min kenneluppfödare att hon bestämt vilken valp som blir min i kullen, och dagen kunde inte sluta bättre! Så den 27:e oktober flyttar lilla Texas hem hit och ni får följa våran resa.


Efter nattjobb fre-lör och dagpass i söndags såg hanns ingen träning med, men idag blev det äntligen dags och det är vid sånna här pauser jag verkligen känner hur mycket jag älskar detta! Helt underbart.

Nu blir det eventuellt lite mer körkortsplugg, sedan är der dags för mig att hoppa ner i sängen igen och göra mig redo för jobb 07:30 imorgonbitti.

Kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Back in buisness och tillbaks till rutiner igen. Skolan har satt igång, träningen börjar sakta men säkert rulla på ett schema med fasta arbetspass till jobbet är färdigt.
Känns skönt att börja få lite struktur på det hela igen, även om det är en hel del bollar i luften för tillfället. Satte igång med mitt körkort i augusti och det känns hur bra som helst. Hittills har jag kört cirka 7 körlektioner på trafikskolan och jag tragglar på med teorin, den svåra delen för mig.

Är även i full gång med förberedelser inför en liten krabat som flyttar hem till mig i slutet på oktober, jag ska nämligen bli hundägare till en svart liten mellanpudel, så himla spännande resa som kommer sätta igång!

Likes

Comments

Känns som att jag på sista tiden haft så mycket negativitet runt om och inom mig att jag helt enkelt glömt bort vad jag mår bra av och tycker om.
Men nu är jag redo för att påbörja ett nytt kapitel i mitt liv, jag har massor utav roliga kommande saker framför mig att se fram emot. Bland annat så påbörjade jag min diet idag, jag har bytt gym, skriver in mig på körskola nästa vecka, påbörjar tredje och sista året på gymnasiet. Är så taggad på att få dela med mig mer utav mitt liv, för jag älskar det här. Jag älskar att få skriva, fotografera och redigera. Ett nytt kapitel där jag ska köra mitt egna race, inte låta någon annan styra mig och mina val i livet, nu kör vi!

Likes

Comments

Ångest, en ständig och daglig kamp. Psykisk ohälsa är något som är mycket vanligare än vi tror, värre för vissa och lite mildare för andra.

Jag har lidit utav min psykiska ohälsa i cirka 4 år, just mina problemområden är min ångest, socialfobi och panikångest. Varför väljer jag att prata öppet om det? Jag väljer ofta att vara väldigt öppen om mina problem och min kamp, i hopp om att jag når fram till både drabbade och icke drabbade personer, att kunna visa de drabbade personerna att de inte är ensamma i kampen, och att kunna upplysa de icke drabbade, och i många fall även väldig okunniga inom ämnet psykisk ohälsa.

Nu på sist tiden har jag haft en lite jobbig period igen, väldigt mycket orosmoment runt omkring mig just nu som jag berättade om i tidigare inlägg. Ibland när jag försöker stå upp stark och kämpa emot allting, så börjar psyket spela spratt med mig, och det är i de här stunderna det är himla viktigt att vi inte lyssnar på de inre rösterna och låter de vinna, hur svårt det än är.

Något som tyvärr lagt åt sidan nu, eller inte alls har prioriterats lika högt har varit träningen. Jag har fortfarande tränat, svar ja, men haft noll motivation eller ork till att genomföra bra träningspass. Både igår, och idag har jag dock tagit mig till gymmet och sprungit på löpbandet. Det gäller att hitta något som hjälper just dig att koppla bort allting, för mig är det löpningen.

Att kunna springa, endast fokusera på varje steg, andningen och lyssna på peppande musik är frihet för mig, jag älskar det och har verkligen märkt hur det hjälper mig när jag inte mår bra.

Jag låg hemma idag, ganska seg och nere hela förmiddagen, psyket spelade spratt på en helt ny nivå och fick mig i tårar. Jag ville bara strunta i allt, strunta i att kämpa och låta ångesten vinna. Men tack vare fina vänner, en envishet och målmedvetenhet så bestämde jag mig för att ändå gå till gymmet och genomföra löpningen. Direkt när beslutet var taget, när jag klev upp på löpbandet och började så fylldes kroppen med endorfiner, och glädje. Det enda jag hade plats att fokusera på var just varje steg, min andning och att vara just där och då. Det hjälper mig komma bort, och hur jag mådde efter är helt otroligt! Ångesten var som bortblåst.


Det gäller, för alla att hitta sin egen frihetszon. Kanske är det för dig att sitta och rita? Eller kanske läsa eller dansa? Något som dock är bevisat av forskare är att konditionsträning är ångestlindrande, och har nästan samma effekt på kroppen som antidepressiv medicin.

Jag hoppas innerligt att ni mår bra just idag, att ni älskar er själva och tror på att ni är fina, värdefulla och viktiga. Tack för att just DU är DU.❤

Likes

Comments

ÄNTLIGEN fick jag äta min smoothie bowl igen! Så gott, enkelt och mättande. Idag hade jag i frysta jordgubbar, fryst mango och 150g kvarg med hallonsmak.
Nu ska jag börja ta tag i dagen och göra mig iordning, sen är det snart dags att bege sig mot gymmet igen. Lutar mot någon form av löpning idag igen, sen om det får bli disatns eller intervaller.

Hoppas ni får en fin dag!

Likes

Comments

Tidig morgon och en lektion i skolan. Självklart är det skönt att ha så pass mycket ledig tid som jag faktiskt har, men lite jobbigt blir det vartefter att försöka lista ut vad man ska göra för att fördriva all tid (alltså inte fastna framför serier hela dagen, haha!).

Tog en sväng förbi polishuset idag för att förnya mitt legitimation, men det var så himla lång väntetid på drop-in så valde att istället boka en tid och gå vidare istället. Men på torsdag fick jag en tid, så förhoppningsvis behöver jag inte gå alltför länge utan legitimation.

Svängde förbi gymmet idag, och äntligen kom jag dit motiverad och sugen på och träna. Mitt träningssug har ju svajjat en hel del sista tiden, men tror mycket grundar sig i att det varit för mycket orosmoment runt omkring mig. Men som ett av mina favoritcitat lyder - jag backar bara när jag tar sats.

Blev inte så långt pass och körde endast det jag var sugen på, alltså blev det en löptur på bandet som slutade med 5km. Lagom trött och rödmosig efteråt, och känslan av att man tagit ut sig till max är ganska så härlig att gå därifrån med.

Nu ska jag snart slå mig ner framför veckans sista avsnitt av Biggest Loser, vilka kämpar dom är!

Likes

Comments


Jag bara måste tipsa er om hemmagjord isglass gjord på BCAA! Så himla gott, riktigt energisnålt jämfört med vanlig glass (dock är vanlig glass med bra för själev, glöm ej det).

Jag använder mig utav smaken sour skulls ifrån Proteinbolaget. Hur gör du glassen då?
Du blandar bara ihop BCAA med vatten helt som vanligt, jag brukar dock ta lite mindre vatten och en lite större skopa BCAA pulver för lite mer smak i glassen. Såååå gott!


Likes

Comments

Första träningspasset igår på gymmet på säkert 1 vecka, har behövt en liten paus och kroppen har behövt vila. För att kicka igång så valde jag att köra ett lite lättare pass och köra igenom hela kroppen för att inte gå in för hårt.

Försökte få till ungefär cirka två övningar per muskelgrupp, vissa blev det dock bara en för. Såhär såg upplägget ut:

Knäböj 10 x 4

Chins max x 4 (med gummiband)

Bänkpress 10 x 4

Stångrodd 10 x 4

Raka marklyft 10 x 3

Benlyft - superset - sneda benlyft 10 + 5 + 5 x 3

Hantelpress 10 x 2

Så såg upplägget ut på ett ungefär. Gick superbra och kändes verkligen roligt att vara tillbaks inne på gymmet igen.

Likes

Comments

Ibland smakar det sådär extra gott, och idag var just en sån dag. Middagen stod klar på bordet lagom tills mamma kom hem ifrån jobbet, sallad och kyckling, och lite kryddpomme till Viktor. Köpte hem två av Njies nya kvargsåser, endast testat bean hittills och den var hur god som helst och lär definitivt kunna bli en ersättare för mig till vanilg bea. Köpte tex mex såsen med och tänkte testa den imorgon, stay tuned!

Somnade som sagt väldigt sent igår, och sov endast 5-6 timmar inatt (jag som normalt sätt behöver 8-10h haha), så nu är jag rätt så trött och lär nog somna snabbt ikväll och sova som en stock.


Likes

Comments