Var så koselig å komme ned på kjøkkenet i dag å se at jeg hadde fått pakke fra Norge! Vi var litt bekymret for at den ikke skulle komme frem siden jeg hadde glemt å si navnet på byen når mamma skrev ned adressen, likevel kom den frem til slutt! Hadde bedt mamma om å sende ned vinterjakken min, et par klesplagg jeg savnet og noen sko pluss litt norsk godteri selvfølgelig. Så nevnte jeg også at det hadde vært litt koselig med en liten overraskelse. Og det fikk jeg! Åpnet pakken min nede på kjøkkenet og som forventet så var det vinterjakke, godis og klær, men så at jeg hadde fått ett lite brev også! Bestemte meg for å vente med å lese brevet siden jeg kjente jeg fikk tårer i øynene bare av å lese ett par ord.

Ryan hjalp med meg å bære opp pakken min til rommet mitt og etterhvert som jeg pakket ut tingene mine oppdaget jeg flere overraskelser. Jeg hadde fått en ny genser og en ny cardigan! Har en veldig fin genser fra benetton som jeg pakket med meg når jeg dro for fire måneder siden og allerede da hadde den store hull på albuene siden jeg har brukt den så mye. Så nå fikk jeg tilsendt en ny! I tillegg til en ny ullcardigan som jeg tok på meg med én gang og som jeg nå har brukt i hele dag.

Det var også en stor pose med noe oppi og når jeg åpnet den begynte jeg faktisk å gråte litt. Faktisk så åpnet jeg ikke posen engang, men jeg skjønte hva det var for noe. Adventskalender<3 Det som er morsomt er at jeg tenkte på dette for ikke så lenge siden når jeg pratet med familien på telefonen. Siden vi har pusset opp så mye siden jeg reiste så viste mamma meg rundt i huset. Det fikk meg til å tenke på adventskalenderne våre så jeg ba henne om å vise meg Philip sin. Tenkte på det at det var litt trist at jeg gikk glipp av det i år, men kom frem til at det bare var en enda bedre unnskyldning til å få det neste år hehe. Så jeg ble virkelig glad og overrasket!

Siden det er 3 desember åpnet jeg 3 pakker! Det som er aller best med kalenderen i år og som gjør den ekstra spesiell er at hele familien har vært med på det. Første pakke var fra mormor og besse og den inneholdt lypsyl (som jeg absolutt trengte) smørbukk og fox! Den andre pakken var fra farmor og da fikk jeg skrapeloddkalender fra flax. Tredje pakke var fra tante Hilde, onkel Rune, Carmen og alle dyrene og da fikk jeg et koselig kort og godis. Setter kjempe stor pris på det alle sammen! Gleder meg masse til å åpne nummer 24 som er fra Milla og Victoria, spent på hva dere har funnet på;) Jeg ble virkelig glad for omtanken og savner dere der hjemme masse masse. Har hørt at juletider skulle være en liten nedtur og at man kanskje kunne føle litt på hjemlengselen, så jeg gleder meg til å ha ett lite lyspunkt hver dag.

I skrivende stund ligger jeg i sengen min med en åpen cheez doodles pose ved siden av meg og er klar for å se på litt gilmore girls på netflix. Igjen tusen tusen takk alle sammen, dere er best<3

​fikk pratet litt med godjentene i dag også! Må si jeg savner å le sammen med de, har liksom ikke helt fått dreisen på det å være morsom på engelsk enda. Må forreste beklage for dårlige iPhone bilder, tvang nemlig ikke Ryan til å være fotografen min i dag.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

  • 28 lesere

Likes

Comments

Har sittet med en blank side foran meg i tre dager rett og slett fordi jeg har vært for lat til å skrive.Så nå som jeg skal skrie ned alt jeg har gjort side sist aner jeg ikke hvor jeg skal begynne. Har egentlig en haug med ting å fortelle. Har hatt fri i fem dager nå fordi vi har hatt thanksgiving break.

Onsdag var første fridagen, men vi stod likevel opp klokken 7. Vi hadde lovet Larry og Arlene at vi skulle hjelpe de med en EF presentasjon. Vi dro til den andre videregående skolen de har her (Nortwest) for å delta i en karriere og jobbmesse. En lærer på skolen hadde nemlig invitert oss til å bli med. Vi hadde e egen stand med EF duk, brosjyrer, newspapers og plakater. Målet var å få pratet med mange ungdommer, fortelle de om landet og kulturen vår, forskjeller og likheter. De som ville kunne også skrive ned kontaktinformasjonen sin hvis de hadde lyst til å bli en del av programmet (vertsfamilier).Det var veldig mange som skrev seg ned på listen så det var veldig gøy! Satser på at jeg har vært med å bidra til at vi har fått noen nye vertsfamilier:) Dette varte altså i 4 timer og når det var ferdig pakket vi samme alle tingene våre og dro på Arby's for å spise. Arlene vasket hus hele dagen så det var kun meg, Ryan og Larry på messen. Når vi kom hjem følte jeg for å ta en liten powernap før svømmetrening. Hver onsdag, torsdag og fredag har vi såkalt black practice. Dette betyr at treningen er ekstra hard. Jeg tror faktisk at jeg foretrekker black practice. Det er alltid noe a gjore sa tiden gar fort! Pluss at vi far bruke svommefotter pa en av ovelsene;)

Er usikker pa hva dette hadde med jobbmesse a gjore men var en stand hvor man kunne skrive navnet sitt med sjokolade. Sa dette er navnet til Ryan pa kinesisk.

Noen sote jenter vi pratet med pa northwest. De hadde masse sporsmal om bade Norge og Taiwan.

Torsdag - Thanksgiving

Fikk sove lenge pa torsdagen, noe som var veldig deilig. Spiste god frokost sammen med Ryan. Er sjeldent vi far spist frokost med Larry og Arlene i og med at de star opp klokken 5 pa morningen. En ny ting jeg har begynt a gjore er a ha en vekkerklokke klokken 5 pa morningen, kun for a vite at jeg kan sove i to timer til. Sa om jeg glemmer a sette pa begge vekkerklokkene er det en veldig stor skuffelse nar det ringer og det ikke betyr at jeg kan sove lenger...

Uansett! Vi dro over til Angie klokken 2. Angie er datteren til vertsforeldrene mine og hun bor rett over veien, kun tre minutter unna. Thanksgiving dreier seg mens om familie og venner + all maten. Tror vi var rundt 20 stykker der sa vi matte dekke pa i garasjen for a fa plass til alle sammen. Oldeforeldre, besteforeldre, barn, barnebarn og oldebarn, to hunder og to utvekslingelever. Fullt hus! Etter at alle var ferdig med a spise var det fortsatt massevis av mat igjen og masse dessert. Vi hadde roastbeef, skinke, kalkun (selvfolgelig), mais, potetmos, sotpotet, gronnsaker og masse saus!

Til min store skuffelse gikk vi ikke runden rundt bordet for a fortelle alle hva vi er takknemlige for. For jeg kom til USA hadde jeg nemlig forberedt meg pa hva jeg skulle si. ¨Jeg er takknemlig for at foreldrene mine ga meg muligheten til a dra pa utveksling og for hele familien min som alltid heier pa meg. Jeg er takknemlig for alle de nye menneskene jeg har blitt kjent meg og alle vennene mine i Norge som jeg alltid kan prate med. Jeg er takknemlig for Ryan som lyser opp hverdagen min og for vertsfamilien min som har apnet hjemmet sitt for oss.

Etter middag lekte vi en veldig morsom ord og mime lek! Man skulle finne pa ordene selv sa etterhvert som det ble senere ble ordene grovere og leken morsommere.

​Nick som mater hunden.

Fredag - Black Friday

Dro hjem fra Angie klokken 2 pa natten og stod opp klokken halv 5 neste dag. Sier seg selv at det ikke ble mye sovn. Forste jeg tenkte nar jeg vaknet var at jeg absolutt ikke hadde lyst likevel. Tanken pa en haug med mennesker som krangler om varer og lange koer i kulden utenfor butikken hortes ikke akkurat sa fristende ut nar jeg la i en god og varm seng. Tenkte pa det i et par minutter for jeg bestemte meg at det var verdt det. Balck friday er jo en Amerikansk tradisjon og dette er jo en slags once in a lifetime opplevelse! Amy hentet oss klokken 5 sammen med Carley og Becca for vi kjorte over til Angie igjen. Vi var godt forberedt pa galskapen sa vi hadde to biler. Amy kjorte med Angie mens resten av oss kjorte med Becca. Pa veien til Menards kjorte vi innom starbucks for a kjope kaffe til alle sammen, mens Angie og Amy allerede stod i ko.

Nar vi kom frem stod det allerede mellom 250-300 mennesker i ko sa jeg forventet galskap med en gang de slapp oss inn. Til min store overraskelse gikk det veldig greit, ingen dytting eller krangling i det hele tatt. Det avr faktisk litt skuffende... Men Menards er jo en gigantisk butikk som selger alt mulig sa var ikke for mange mennesker pa ett sted av gangen. Mens folk kjopte seg stovsugere, mobiltelefoner, tver, takvifter osv, kjopte jeg meg tre par sokker pluss ett par toffler. Kjempe fornoyd med innkjopet mitt og sokkene er allerede godt brukt.

Kom hjem klokken ti, men dro rett ut igjen bare en halvtime senere sammen med Larry for a handle litt pa matbutikken, og rett etter at vi kom hjem fra matbutikken dro jeg pa Walmart sammen med Kaylee og Julia. Kjopte meg ikke noe mer den dagen, sa det ble med bare sokkene.

Her har jeg forresten pa meg fredagens kupp.

Lordag

Pa lordagen ble vi stolte eiere av 7 nye kuer! Det er ikke helt riktig, det vi gjorde var a hente 7 av Larry sine kuer som har vart pa beite hele sommeren. Sa na har vi 10 kuer hjemme. Èn okse, 7 jenter og 2 kalver som er super sote. Kuene har nemlig bodd hos broren til Larry siden sommeren. Sonnen til Larrys bror matte hjelpe oss med a separere Larrys kuer sa han hadde med seg en hest. Han er ekstremt flink til a kaste lasso og hesten hans er veldig godt trent til nettopp dette. Han fikk ike bruk for lassoferdighetene sine for a jage kuene, men han gjorde uansett en super jobb med a skille de fra hverandre, noe som avr veldig goy a se pa! Jeg og Ryan vaer til og med sa heldige at vi fikk ri pa hesten.

En helt fantastisk hest a ri, men veldig veldig annerledes enn hva jeg er vandt til. I begynnelsen skjonte ikke hesten signalene mine i det hele tatt og den gjorde ofte motsatt av hva jeg signaliserte. Er jo en stund siden jeg har ridd, men jeg kan da vel ikke ha vart sa darlig? Sa skjonte jeg det, forskjellen er nemlig at jeg har lart a ri Engelsk mens her rir de jo selvfolgelig western! Da er det selfvolgelig ikke rart at det ble en del misforstaelser. Storste forskjellen er hvordan man holder toylene, èn hand eller to. Etter at jeg fikk greie pa det gikk det mye lettere og det var kjempe morsomt a sitte pa hesteryggen igjen. Skal ogsa sier at jeg kjenner det veldig godt i dag.

Sondag

En dag til a slappe helt av. Gjorde absolutt ingenting, men det regnet ute sa det var en perfekt unnskyldning til a bare daffe. Pa mandag er det tilbake til skole og svommetrening igjen og er ikke sikker pa om jeg er helt klar for det.

  • 64 lesere

Likes

Comments

Grå og trist mandag i dag så ikke verdens beste dag å ta senior pictures på. Jeg er jo ute i siste liten som vanlig siden bildene skal leveres i morgen. Det betyr at i dag var siste muligheten til å ta bilder. For de som ikke vet hva senior pictures er så er det altså bilder du tar før det siste året ditt på high school, og du velger ut ett bilde til å ha i årboken! Enten det eller så ender du opp med skolebildet ditt, for de som har sett mitt så vet dere at det ikke var så veldig pent. Så grått vær eller ei, måtte få tatt noen bilder. Disse bildene er altså en veldig big deal her i Amerika. Man har gjerne 3-4 forskjellige outfits, casual, pyntet og noen tar bilder i klærne de bruker for skoleaktivitetene (fotball, tennis, løping etc) Noen har hårstylister eller makeup artister som hjelper de med å forberede seg. Det ser altså ut som en ekte photoshoot og det er jo faktisk det det er. Jeg tok meg ikke akkurat råd til å være skikkelig amerikansk, så vertsfaren til Julia tok mine bilder. Dessverre ble ikke alle bildene like bra pga lyset. Joe beklaget veldig for at bildene ikke ble slik han hadde håpet, men men jeg er glad så lenge jeg slipper unna skolebildet! Får heller ta ordentlige senior pictures til våren igjen:)

  • 110 lesere

Likes

Comments

Heihei liten oppdatering fra helgen! På Lørdagen hadde vi en tidlig thanksgiving lunsj sammen med familien til Arlene. Vi var i en kirke ca 15 minutter unna der vi bor. Alle som var der er i slekt og jeg tror vi var rundt 50 stykker. Vi hadde ikke lunsjen i selve kirken, men i skolen ved siden av. Det er er luthersk skole så vi spiste i gymsalen. I og med at vi var i en gymsal så ble det litt leker så vi spilte blant annet fotball og basketball. Var hjemme igjen rundt klokken to så jeg fikk slappet av litt før Arlene kjørte meg over til Julia klokke fire. Var utrolig sliten etter lunsjen uten å skjønne hvorfor, og Arlene fortalte meg at kalkun tydeligvis gjør deg sliten? Får se om det stemmer på torsdag, da skal vi nemlig spise thanksgiving dinner!

Uansett så spiste jeg middag hos Julia før Joe kjørte oss to + Carolyn downtown for å jobbe på kinoen. Er en utrolig fin og godt gjennomført kino fra 1930! Ryan tok noen utrolig bra bilder med mobilen sin som viser akkurat hvordan det ser ut. Jeg var ansvarlig for popcorn og hadde altså masse å gjøre! Jobbet sammen med et hyggelig eldre ektepar som gjorde jobben enda bedre. Fikk gratis drikke og popcorn så vi kunne kose oss med filmen. Etterpå var det bare å rydde opp og dra rett hjem for å legge seg tidlig. Jeg trenger søvn for å fungere tidlig om morningen og når du må stå opp klokken 7 på en søndag så er det greit å ha lagt seg før tolv.

Dro altså i kirken i dag. Tror det var en veldig bra ting å legge seg litt tidligere for jeg klarte å holde øynene åpne under hele gudstjenesten;) Spiste frokost med vennene til Larry og Arlene slik som vi gjør hver søndag, veldig koselig, før vi dro innom Paradise Donuts! Ryans favoritt. Han kjøpte seg faktisk 12 donuts! Heldigvis er han snill så han delte med hele gjengen. På vei hjem spurte Arlene om hva vi ønsket oss til jul, så med andre ord vet jeg hva jeg får! Vi dro nemlig rett på kjøpesenter og rett til Victoria's Secret for å kjøpe badekåpe til meg hihi. Det har vært veldig etterlengtet! Betalte også for mobilen min, sure penger men må jo gjøres det også://


12 digge donuts, tror vi har 2 igjen bare. Jeg spiste bare èn så er veldig nysgjerrig på hvem som spiste resten.

Har tvunget Ryan til å ta bilder for meg i det siste. iPhone bildene blir ikke like bra som Huawei så han har måttet maile meg en del bilder i det siste hehe.

Svømmetrening og ny skoleuke begynner igjen i morgen, kjenner at jeg ikke er helt klar for det enda. Gode nyheten er at vi har Thanksgiving break så har fri fra skolen onsdag, torsdag og fredag!

Likes

Comments

Er stolt av å kunne si at jeg er en del av Grand Island swim team. Er en veldig stor gruppe med elever fra forskjellige skoler i Grand Island så har fått enda flere venner fra andre deler av byen. Vi har tre high schools her så er fortsatt mange mennesker jeg aldri har sett før. Det er mellom 2500 og 3000 elever bare på min skole, så er jo ikke rart det er mange nye fjes.

Gruet meg veldig til første svømmetrening, men det hadde jeg ingen grunn til. Trenerne er kjempe snille og alle på laget også. Er veldig mange flinke svømmere men heldigvis et par nybegynnere også. Ryan begynte også på svømming så er veldig morsomt å ha han der også, han gjør hver eneste trening ti ganger bedre. Begynte på mandagen så har nå hatt 5 svømmetreninger. Hver trening varer i ca to timer og består av forskjellige øvelser. Oppvarming er 500m krål så det fikser jeg ganske greit nå. Mandag - onsdag gjorde vi forskjellige øvelser når det gjelder vanlig krål, mens torsdag og fredag har vi gjort drills. Her gjelder det å øve på teknikk og legge til flere bevegelser for hver 50 meter. Er utrolig slitsomt men føler jeg blir bedre for hver gang jeg prøver så motivasjonen er på topp! Har det gøy på trening og føler meg bra etterpå.

Våknet opp i dag til snø! Dette var altså tredje gangen Ryan har sett snø og sist gang var når han var ganske mye yngre. Var ikke veldig mye i dag og når vi kom hjem fra trening var alt borte igjen. Har altså vært minusgrader i Nebraska også nå, kom ikke før i midten av november. Er koselig med snø men har ingen vinterjakke enda så kjenner meg ikke helt klar. Heldigvis skal mamma sende meg en pakke med litt norsk godis, vinterstøvletter, vinterjakke og litt klær. Gleder meg!

Nå jeg skal jeg og Ryan se på film og spise is, må prøve å legge oss litt tidligere i dag siden vi har mye på timeplanen i morgen. Vi skal spise tidlig thanksgiving middag i en kirke med familien til Arlene i morgen, og når vi kommer hjem skal jeg jobbe frivillig på et koselig kinosted nede i byen. I gjengjeld får jeg gratis kinobilletter så skal se Fantastic Beasts sammen med Julia, Ryan og Marco.

Verdens beste katt, vanskeligste med å dra hjem blir vel å forlate denne skjønne skapningen.

Likes

Comments

Flyttet visst bloggen gitt! Bryr meg ikke veldig om hvordan bloggen ser ut, men tror bildene blir bedre om jeg bruker denne nettsiden. Det er den samme siden som Julia bruker så hun kan vise meg litt tips og triks eller hjelpe meg om jeg skulle ha problemer. Satser virkelig på at bildene blir bedre om jeg gjør det slik fordi det har virkelig irritert meg med blogg.no. Er nok bare jeg som er for lat til å sette meg inn i hvordan det fungerer. Fungerte dessverre ikke å flytte bloggen så om de vil se gamle innlegg så får du gå til http://noraistatene.blogg.no

  • 125 lesere

Likes

Comments