View tracker

Idag åkte jag in till city för att träffa Stina. Det var verkligen jättelänge sen vi träffades så det var kul att vi kunde träffas idag. Man kan väl säga att vi gick en hel del. Vi började med att gå mot de demonstrationerna som var idag, mot Trump. Women´s March. Det är bland det mäktigaste jag har varit med om. Det är helt klart med på top 3 av saker jag har gjort och upplevt här. Det var så otroligt mäktigt. Jag hade gåshud över hela kroppen, det var verkligen något man aldrig hade upplevt innan och antagligen aldrig kommer uppleva igen. Det var bara så fint och mäktigt att så många människor hade samlats av samma anledning. Jag läste nån stans att det var ca 500 000 människor, bara i NY som deltog. Och det var så fint att se att verkligen alla människor deltog. Det vare barnfamiljer, unga, gamla, killar och tjejer. Alla samlades och gjorde det tillsammans. Det blev också väldigt påtagligt att vi kunde iaktta alla som demonstrera, vi kunde bara stå där och kolla på men människorna som faktiskt demonstrera "på riktigt" gjorde det ju faktiskt för sina liv och framtid. Det går inte riktigt att sätta ord på känslan som var där på New Yorks gator idag. Jag tror mäktigt är det bästa ordet jag kan komma på just nu. Och man kände en form av gemenskap med alla som var där. Även om man inte pratade med varandra. Det kändes som att det var ett osynligt band mellan alla som var där. Det var bara så fint att se så många människor gå ihop och engagera sig i samma problem. Jag är verkligen så glad att jag fick chansen att uppleva det på plats.


Likes

Comments

Nu var det jättelänge sen jag skrev igen... Senaste veckorna har jag haft fullt up. Förra veckan och den här veckan har jag fått jobba ganska mycket extra av lite olika anledningar. Vad har jag gjort dom senaste veckorna? försöker komma ihåg... Vet i alla fall att jag har varit i city och sett två föreställningar. Wicked och Paramour. Båda föreställningarna var riktigt bra, egentligen inte jämförbara med varandra men dom var båda bra på sina sätt. Och vi hade lyckats få bra platser på båda föreställningarna, speciellt Wicked så det var en riktigt rolig upplevelse. Jag gick på Wicked med familjen och på Paramour gick jag med Sara. Och det var jättekul att träffa henne igen. Vi hade inte träffats sen vi var i Chicago så det var på tiden.

Vad har jag mer gjort tro... Jag har träffat Rebecca varje dag nästan efter att jag har jobbat. Vi har dock mest bara åkt runt som vi brukar. Nån dag åkte vi till en outlet men jag är ju sämst på att shoppa så jag kom bara hem med en liten yoghurt som jag stannade och köpte på vägen hem...

Jag har även passerat min 6-månaders gräns. Hur galet är inte det eller? Jag har varit här längre än vad jag har kvar nu... Det känns lite sorgligt samtidigt som det på något sätt känns som en lättnad. Det är inte alltid super enkelt att bo hos nån annan. En familj som har sina rutiner, regler och åsikter. I vissa fall kanske helt annorlunda än dina egna eller vad du är van vid. Men det är bara att gilla läget många gånger och bara flyta med. Men oftast är allt på top. Det är faktiskt synd att klaga. Jag känner även att det är först nu när det har gått 6 månader som jag kan riktigt säga vad jag tycker om landet och folket och allt vad det nu kan va. Nu har allt börjat sjunka in på riktigt. Innan jag åkte visste jag att jag tyckte Sverige var tråkigt, speciellt Skara. Och jag kände att jag absolut inte hörde hemma där. Jag visste också att jag älskade USA. På alla sätt. Men nu kan jag se det ur så många olika perspektiv och kan se det på ett helt annat sätt. Jag vet inte om jag hade klarat av att leva som en Amerikan resten av mitt liv. Eller ja, man hade ju inte behövt hamna i det beteendet eller det levnadssättet. Det är ju upp till en själv men jag tror att det lätt hade blivit så. Det brukar jag och Rebecca prata om ganska ofta att vi har blivit amerikaniserade på vissa fronter. Men än så länge tar vi inte bilen till affären som ligger 50 meter bort, eller är rädda för lite snö och vi kommer fortfarande ihåg att vi inte blir sjuka av att vara utomhus även om det är minusgrader...

Likes

Comments

Nu var det extremt längesen jag skrev något här. Har ändå gjort en hel del det senaste men har helt enkelt bara inte blivit av att jag har skrivit. Borde dock ha gjort det för nu kommer jag inte kunna återberätta vad jag har gjort... Men jag vet i alla fall att jag har firat nyår. Jag och Rebecca firade hos mig. Vi lagade god mat och bara umgicks. Och kollade på balldroppen då förstås. Sen gick jag och Luisa ut och åt och gick på bio nån dag. Riktigt mysigt. Och maten var såå god. Annars har jag träffat Rebecca typ varje dag sen jag skrev sist.

Just nu ligger jag i sängen och kollar ut över snön som faller. Jag och Rebecca har haft väldigt roligt åt hur dramatiska amerikanerna är när det kommer till snön. Det är "snowstorm" ute nu. Det kanske har kommit 2-3 centimeter snö. Man ser i alla fall fortfarande gräset igenom. Men det är så framviskat för dom här. Dom pratar om hur vi måste gräva oss ut här och hur vi antagligen kommer vara fast i huset resten av dagen. Det blir ju lite komiskt när man kommer från Sverige. Och det blev förseningar igår för barnens skolor fast det var knappt nån snö alls. Men det är ju för att dom inte är förberedda alls här. Vilket dom egentligen borde vara med tanke på att de brukar få snö på vintrarna. Men men.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer men imorgon ska jag i alla fall in till City med familjen och gå på Broadway musikal. Det ska bli jättekul. Dottern i familjen fick det i födelsepresent av sina föräldrar så vi ska alla gå tillsammans.

Likes

Comments

God Jul, Happy Hanukkah och grattis! Det har minsann varit firandes dag här. Vi firade lite jul för mig, Hanukkah för min värdfamilj och så fyllde min värdpappa år idag. Bra jobbat tycker jag. Imorse ställde jag klockan för att kunna facetima med familjen hemma mesans de fortfarande firade jul. Kul att se alla, det var ju ett tag sen. Sen var det väll kanske riktigt som jul brukar. Men det har ändå känts okej att inte fira riktig jul. Men i alla fall. Började dagen med en bågel med gravad lax istället för skinkmacka och det är ju inte så illa. Sen kom Luisa och plockade upp mig så åkte vi en sväng till mallet och bara umgicks lite. Sen åkte vi hem igen, jag tog en liten nap. Sen var det dags att göra sig iordning för att sen åka till en restaurang där vi mötte upp några vänner till familjen. Maten var såå god och så passade vi på att fira pappan där med med tårta och sång. När vi kom hem gjorde vi dom judiska traditionerna. Vi tände det första ljuset i menorahn. Man ska tända ett ljus varje dag i sju dagar tror jag det är. Eller eventuellt åtta. Efter det skulle man äta en Jelly doughnut men vi var så mätta efter restaurang besöket så blev ingen för nån av oss tror jag. När det var färdigt så hade vi julklapps öppning, eller i alla fall för min del. Barnen får några paket varje kväll åtta kvällar framöver, eller sju, blev väldigt osäker nu. Och fick så fina saker av dom. Blev så rörd att dom verkligen hade tänkt på mig. Så gulligt.

Just nu ligger jag sängen och lyssnar på musik och blev helt plötsligt väldigt emotionell (classic). Är bara så tacksam över dels att jag är här och att jag får den här chansen. Eller rättare sagt att jag tog den för den kom ju net direkt flygande på mig. Och över att jag har lärt känna fina människor här. Och att dom bryr sig om mig. Och att jag har en sån ofin och gullig familj hemma i Sverige. Och så blev jag väldigt rörd och glad över de julklapparna jag fick från Sverige, eller av tanken att de skickade. Ojojoj vad klyschigt det här låter. Men känner mig faktiskt genuint lycklig och tacksam. Men över lag så blev det faktiskt en ganska bra jul i alla fall även om jag inte fick fira med min riktiga familj. En kram från mamma och pappa hade inte suttit fel. Hade faktiskt värdesatt det över allt annat just nu. Men om 6 månader ses vi! Älskar er!!

Likes

Comments

Vill bara säga att jag fortfarande lever även om jag inte har bloggat på väldigt länge. Vet bara inte riktigt vad jag ska säga. Vardagarna har varit sig lika. I lördags kom den första snön. Och då fick man allt se den riktiga sidan hos amerikanerna. Den dramatiska sidan. Det hade väll kommit nån centimeter över natten och när jag gick upp så varnade dom mig för att det kunde vara svårt att ta sig till city för det hade varit "ice storm" ute. Ren is sa dom att det kom från himlen. Det är lustigt hur man kan ha så olika uppfattning om saker och ting. Men jag kom iväg till city i alla fall men stannade inte så jättelänge. När jag kom tillbaks till Jersey åkte jag direkt till Rebecca och hämtade henne. Jag var tvungen att jobba kväll så Rebecca var med mig och barnen och sen sov hon över. Alltså här blir det typ värsta stora saken om man ska sova över. Vet inte varför, men hemma gick det nog inte en vecka de senaste tre åren utan att jag hade nån som sov hos mig eller att jag sov borta. Speciellt inte sista året. Och det var ju inga problem så vet inte vad skillnaden är här. Men saknar det i alla fall. Sen på söndagen åkte vi och julhandlag lite. Lite julklappar till barnen och lite kläder till mig själv. Eller ja min värdfamilj firar ju inte jul så presenter kanske man säger istället. Jag var helt säker på att jag skulle ha ångest och tycka det var jobbigt att inte fira jul men det känns ganska bra ändå faktiskt. Ska bli kul att prova en ny högtid.

Igår var det min värdmammas födelsedag så vi gick ut och åt tillsammans allihop på kvällen. Det var mysigt. Sen åkte vi hem och åt tårta. Ikväll träffade jag Rebecca. Ja, det är väl typ det som har hänt det senaste. Rebecca var på IKEA igår så hon köpte lite glögg, pepparkakor och gifflar till mig så just nu ligger jag i sängen och äter pågens gifflar och lyssnar på musik. Typ precis vad jag behöver just nu faktiskt. Har väll inte så mycket mer att säga nu tror jag... Godnatt!!

Likes

Comments

View tracker

​Idag är det fem månader sen jag kom till familjen och i söndags var det 5 månader sen jag landade här i USA. Kan verkligen inte förstå hur snabbt tiden går. Om en månad har jag gjort hälften av min tid här!? Hur är det ens möjligt? Jag kan inte förstå det. De här fem månaderna har varit en berg-och-dalbana men det har i alla fall varit mer berg än dalar. Och det är ju en himla tur. Jag kan bara komma på två dalar. Större dalar då alltså. För det är klart att man inte kan vara på topp hela tiden och att allting går upp och ner hela tiden. Det har varit fem lärorika månader. Jag har blivit mycket mer självständig än innan jag åkte. Mer ansvarsfull och så har jag lärt mig så oerhört mycket om mig själv. Jag har hittat svar i en del frågor som allod har funnits hos mig och det är jag så oerhört tacksam över. Jag tror det är bra att åka iväg på det här sättet för man får perspektiv på allt. Det är lite som att flyga ur sig själv och kunna iaktta sig själv i det liv man har levt hemma i Sverige. Jag har fått insikt i hur omogen jag kunde vara i vissa tillfällen och tankesätt, hur tråkig jag kunde vara och hur dålig jag var på att uppskatta saker. Detta och många andra saker har nu ändrats på eller fått en förklaring och det känns så skönt. Det finns så klart en massa saker som fortfarande går att förbättra eller ändra på men jag har ju faktiskt 7 månader kvar så vi får väl se vad som hinner hända under den tiden. 

En sak som jag dock kan tycka är lite jobbig eller snarare svår att veta hur jag ska hantera är att jag inte längtar hem över huvudtaget. Klart att jag längtar efter familjen och vänner men bortsett från det har jag inget jag längtar efter. Vad ska jag hem och göra liksom? När man kan vara här och åka in till NY  varje helg och bara ha det hur gött som helst. Har ingen aning om vad jag vill hitta på när jag kommer hem. Men vet att jag har skrivit om det här förut och sa samma då, att jag borde passa på att njuta av min tid här istället för att oroa mig för framtiden. Jag oroar mig alldeles för mycket i onödan. Det är en av grejerna jag har kommit på om mig själv. Fast ända inte för jag har också upptäckt att jag är väldigt bra på att hålla mig lugn. Men det beror väl helt på situationen antar jag. Men i alla fal, ömman ska sammanfatta de här fem månaderna på andra sidan atlanten så har det nog utan tvekan varit de fem bästa månaderna i mitt liv. Och jag kunde inte vara mer tacksam än vad jag är just nu. 

Likes

Comments

Det är söndag vilket innebär att även den härveckan och helgen är över. Har varit en skön helg faktiskt. Den har varit lugn även om jag har gjort en del saker. I fredags kom Rebecca och hämtade mig efter att jag hade jobbat färdigt och så åkte vi på en liten road trip. Det var egentligen inte meningen men så blev det i alla fall. Och det var ganska spännande också. Annars brukar vi alltid åka på småvägar men nu hamnade vi på dom stora vägarna.

Och i lördags hade jag en lugn förmiddag. Sen på eftermiddagen åkte jag med familjen på en show kan man kalla det. Det var typ en medeltid-häst-show och det kanske inte är vad jag själv hade valt att gå på men det var ändå himla mysigt. Kul att göra något tillsammans med familjen med. Det var väldigt bra gjort. Själva showen var i en borg eller en fejkborg då och så åt man under tiden man kollade och amen skulle föreställa mat från den tiden. Vet inte riktigt jag om det var så men man skulle äta med händerna och så som man gjorde på den tiden. Men vi hade smugglat med oss plastbestick. Men ja, det var i alla fall trevligt. Sen var vi hemma igen strax efter 20 och då kom Rebecca och plockade upp mig igen. Vi gjorde inget speciellt direkt. Vi satt i bilen och pratade och tog ett varv på mallet som det alltid brukar sluta med. Alla vägar leder till mallet.

Och vad har hänt idag då? Jag åkte och hämtade Rebecca vid 13-tiden sen åkte vi till mallet, käkade lite och sen körde jag henne till hennes buss. Efter det åkte jag och fixade mina naglar. Välbehövligt med tanke på den fruktansvärt fula utväxten och hur långa dom hade blivit.Sen åkte jag hem och har bara legat i sängen och kollat serier sen dess.

Idag är det också 5 månader sen jag kom hit. Det är G A L E T. Men om jag skulle skriva om det nu så skulle det här inlägget bli jättelångt så gör ett inlägg om det nån annan dag. Nu ska jag nog ta och försöka sova. Skulle vara skönt att somna tidigt för en gångs skull. Så godnatt!

Likes

Comments

Hejsan hejsan. Nej usch. Av nån anledning har jag så svårt för när man säger hej i ett blogginlägg. Det blir så konstigt, vet ju inte ens vem det är ja hejar på och får ju inget hej tillbaks direkt... Aja, hej i alla fall. Vem du än är. Har varit såå dålig på att skriva det senaste men har liksom inte haft något som helst intressant att dela med mig av. Vet liksom inte vad jag ska skriva om när det inte händer något roligt. Det är ju typ samma varje dag. Om jag inte går till gymmet på morgonen går jag upp 10-10.30 nån gång, alldeles för sen egentligen men ligger trots det ändå kvar i sängen ytterligare nån timme för att sen gör mig iordning (om jag ens orkar... Det är dock väldigt skönt att man faktiskt inte alltid behöver göra det här). Sen 11.53 går jag ut och väntar på bussen även om jag vet att E inte kommer förens 11.57. Men ibland kan bussen va tidig så lika bra att vara sär ifall att. Sen går vi in. På vägen in frågar jag "hade du en bra dag?". Svaret är alltid ja. Då säger jag "vad bra, gjorde ni något kul?" och får då alltid svaret "jag kommer inte ihåg". Okej... tänker man då. Men aja. Sen kommer vi in och diskuterar om vi ska äta lunch direkt eller inte och vi kommer alltid fram till att det är bättre om vi väntar. Sen när det väl är lunchdax diskuterar vi om han verkligen måste äta samma sak varje dag... Svaret är alltid ja. Efter det leker vi. Och läser två böcker, det får vi ju inte glömma. Sen blir klockan 15.15 och då går jag ut till bussen för att hämta I och posten. Jag frågar henne samma frågor som jag frågar E men får lite mer utvecklade svar. Sen äter dom yoghurt, jag diskar hennes matlåda och sen är det dax för läxor. När läxorna är gjorda är det fri lek som gäller. Sen kvällsmat sen slut. Om det inte är några aktiviteter ism det ska skjutsas till som idag. Men annars är det så här det rullar på varje dag och det känns ju lite långrandigt att skriva om den här processen varje dag. Därför blir det lie dålig uppdatering.

Idag när jag slutade jobba åkte jag och hämtade Rebecca på bussen sen åkte vi till mallet och åt och sen körde jag hem henne. Vi var båda på lite halvkasst humör, eller Becca var väll sjuk så och jag var bara oerhört trött av nån konstig anledning. Men jag hoppas att Rebecca är frisk och kry imorgon så att vi kan hitta på något. För imorgon slutar jag nog dessutom tidigt så skulle ju vara kul att hitta på något då. Annars händer det inget. Jag har tänkt väldigt mycket det senaste. Alldeles för mycket, som vanligt. Men jag har funderat väldigt mycket på om jag ska förlänga mitt år eller inte och vad jag ska göra när jag kommer hem. Det jobbiga är att jag inte direkt ser nån anledning till att komma hem mer än min familj och mina vänner. Hade det inte varit för dom hade jag nog kunnat stanna här för alltid. Och om man hade kunnat få ett visa lite lättare. Men ja... Det löser sig väl. Brukar glömma av att jag är 19 år. Det är ju inte så mycket men jag har ändå ålderskris. Känns som att jag har blivit för gammal för att göra något vettigt med mitt liv. Men jag vet ju att det egentligen inte är så. Det är bara nån form av stress som ligger över mig just nu. Men det är orks därför det känns så bra att va här för då kan jag ju faktiskt inte göra något åt stressen. Jag kan ju inte hoppa på nån utbildning till exempel som jag känner att jag borde göra. När jag är här kan jag ändå låta mig själv att bara leva livet fullt ut och njuta av att vara här. Och det är ju en himla tur det!

Likes

Comments

Inget speciellt har hänt den här veckan. Det har varit en ganska seg och enformig vecka faktiskt. Men igår åkte jag och mötte upp Rebecca i City och det var ju roligt i alla fall. Vi gick och vi gick och vi gick. Först gick vi upp till centralpark och strosade runt där ett tag. Sen tog vi oss ur parken och fortsatte gå uppåt för att leta efter ett brunch ställe. Men så kom vi på att klockan hade hunnit bli typ 13 så det var lika bra att käka lunch istället. Vi hittade ett litet ställe på Lexington avenue där vi satt ett bra tag och bara pratade. Efter det gick vi till parken igen och strosade runt lite till. Det var sjukt blåsigt och vi var lite halvsega båda två så vi gick till FIKA och köpte oss varsin kaffe och lussekatt. alltså det är ju synd att säga att det är svenskt fika där. Men nästan i alla fall. Där satt vi ett bra tag med och se... Ja sen gick vi femte ner till macys. Och det var typ mardrömmen alltså. Har aldrig sett så mycket folk i New York förut. Brukar inte ha ont av att det är mycket folk. Men igår var det illa. När det bara är en massa turister som släpar fötterna efter sig och gärna stannar mitt i vägen så att det blockerar för alla andra osv då blir det faktiskt lite jobbigt. Och det var väl inte direkt bättre vid Macys. Men inte riktigt lika illa. Efter lite shopping så gick vi upp längst femte igen för att se granen vid Rockefeller... GALET. Men fint. Efter det gick vi ner till typ 27e igen och åt lite igen. Och sen gick jag upp till bussen på 42a igen. Så man kan väl sammanfatta det som att vi gick en hel del. Vi var lite för spontana för vårat eget bästa. Men vi hade i alla fall trevligt.

Idag däremot. Ja vad ska man säga. Kockan är 15.13 och jag har knappt tagit mig ur sängen än. Är så fruktansvärt trött av nån anledning. Men ska nog hoppa in i duschen nu och eventuellt åka och fixa naglarna och kanske ta mig till gymmet. Skulle behövas. Kommer komma hem som en liten boll annars. Fast å andra sidan lever man bara en gång så vem bryr sig.

Likes

Comments

De senaste dagarna har det inte hänt något kul. och då menar jag verkligen inget. Måndag, tisdag och onsdag såg alla mer eller mindre likadana ut. Den här veckan har dom börjat renovera nedervåningen det har blivit ganska begränsat och mycket folk i huset, men det har ändå funkat bra. Annars har det väl inte hänt något som sagt. Vi har varit nån sväng på biblioteket, kollat på nån film och lekt. Och gjort mycket läxor. I måndags var det cyber monad så passade på att köpa biljetter till Cirque du soleil tillsammans med Sara och så köpte jag även biljetter till Chicago tills när mamma och Jörgen kommer. Så det blir kul i alla fall. Skulle verkligen vilja planera in nån resa med. Behöver saker att längta efter.

I helgen ska jag träffa Rebecca i city. Känns som att det var evigheter sen jag var i NY så det ska bli skönt att komma dit i helgen. Det är väl typ bara det jag har planerat framöver men det är ju inte så illa det. Längtar efter sommaren. Fast nu är det väl synd att klaga eftersom att vi hade ganska lång sommar här.

Likes

Comments