Header

Hej på er, hoppas ni mår bra! Det gör i alla fall jag. Idag har jag strosat runt på stan och lunchat med Sanna och Adele, det var mysigt. Har även skickat iväg ett paket fyllt med svenskt godis/snacks idag som kommer att åka hela vägen till USA till min värdfamilj, hoppas de blir glada! Kom alldeles nyss hem ifrån min lillasysters fotbollsmatch och nu inväntar jag Sandra och Adele som kommer hit, vi har hyrt en jättefin lokal i mitt lägenhetshus och tänkte gå ner och kika på den, Sandra fyller ju faktiskt 20 år så där kommer vi att fira henne imorgon, TAGGAD.

PS. Idag är det 73 dagar kvar tills jag flyttar till USA.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag fick jag ett mejl med mina flygbiljetter, jäklar vad snabbt det gick. Som ni ser på bilden så går mitt flyg från Arlanda måndag den 7 augusti kl 11.35 mot London, där jag kommer att få vänta i cirka 3 timmar och sedan byta flyg och åka vidare mot New York. Det bästa av allt är nog att jag och Ebba kommer att åka samtidigt, vi kommer att sitta på samma flyg och även att spendera de fyra dagarna på New York training school tillsammans. Hade ett FaceTime samtal med Ebba för en stund sen då vi satt och fyllde i några blanketter som ska skickas in. Vi planerar även att ansöka efter visum samtidigt så vi förhoppningsvis kan boka en Stockholmsresa och besöka Amerikanska Ambassaden tillsammans, sen måste vi ju även boka en flygbiljett tillsammans den 7 augusti som tar oss från Kallax till Arlanda. 82 dagar kvar till avresa.

Likes

Comments

Hej på er! Igår hade jag mitt sjunde Skype samtal med min värdfamilj och då kom jag på idén att göra ett inlägg om mitt värdbarn. Jag vill börja med att säga att jag har fått tillåtelse av familjen att lägga upp bilder, men däremot inte skriva ut några namn på offentliga sociala medier och att istället använda initialer.

Just nu skådar ni en bild på mitt oerhört söta värdbarn - lilla K, som jag brukar skriva. Titta bara på det där leendet och det fina hårsvallet, jag smälter. Hon är för tillfället 2,5 år men fyller som sagt 3 år några veckor efter att jag flyttat in. Någonting jag märkt tydligt under våra Skype samtal är att hon är fantastiskt duktig på att prata för att vara så pass liten. Hon är inte bara engelsktalande, utan hon pratar även franska och kutchi - hur ballt är inte det? K är en liten tjej som är full av energi, hon älskar att dansa, sjunga, spela på hennes instrument och att helt enkelt bara studsa omkring i huset till musik, jag vet att vi kommer att ha sååå roligt tillsammans.

I september kommer K att börja pre-school och det är så fantastiskt att jag kommer att få vara den som följer henne dit för första gången. Jag kommer nämligen att både skjutsa henne och hämta henne ifrån skolan varje dag. Det ska bli så häftigt att få följa med under hennes uppväxt, att få vara hennes förebild och extra-storasyster som får lära henne all min kunskap och mina traditioner, samtidigt som jag kommer att få lära mig en massor utav henne. LÄNGTAR.

Nu återstår bara att köpa en present till henne som jag ska ta med, men jag har verkligen slut på idéer - har ni något förslag på vad man kan köpa till en 3 åring som på nåt sätt är kopplat till Sverige, lämna en kommentar!

Likes

Comments


När åker du? 7 augusti 2017 (86 dagar kvar!!)

Var ska du? Jamaica Plain som ligger i Boston, Massachusetts.

Vilken organisation reser du med? Cultural Care Au Pair.

Hur/var hade du helst velat bli placerad? Jag hade hoppats på att bli placerad antingen någonstans i Kalifornien, i New York eller i Boston - och nu ska jag ju faktiskt flytta till Boston, wohoo!

Hur kommer din värdfamilj se ut? Min värdfamilj består av två pappor och deras urgulliga dotter som fyller 3 år några veckor efter att jag flyttat in.

Kommer du att vara med på något förberedelseläger? Ja, det kommer jag! Jag reser den 7 augusti till New York för att spendera de 4 första dagarna på New York Training School med andra blivande au pairer från i princip hela världen, för att bli förberedd på vad allt au pair-livet innebär, barnuppfostran, hjärt- och lungräddning, trafikregler i USA och så vidare.

Vad ser du fram emot mest? Det finns så mycket jag ser fram emot - att få bli en del av den här fina värdfamiljen, få ta del av lilla K's uppväxt, träffa en massor av nya vänner, resa runt, upptäcka USA och dess kultur, utveckla mitt engelska språk och gå på college. Sitter och ler samtidigt som jag skriver det här, herregud vad mycket häftiga saker jag har framför mig.

Vad fruktar du mest? Min största fruktan är att jag inte skulle trivas i familjen och känna någon slags utanförskap, vilket jag absolut inte tror kommer hända, men självklart finns det i baktanken. Något annat jag fruktar är självklart kulturchocken och hemlängtan som tydligen alla au pairer upplever i början, men det ordnar sig.

Vad kommer du att sakna mest? Jag kommer självklart att sakna mina vänner och min familj allra mest, att inte kunna prata med eller träffa dem när jag längtar hem eller när jag går igenom någonting jobbigt. Jag kommer nog att sakna den här hemma-känslan, även fast jag skulle trivas i min värdfamilj så tror jag ändå att man alltid kommer att känna sig mer som en inneboende. Jag kommer att sakna smör (haha) och plockgodis också for sure.

Kommer du att åka på resor i USA? Absolut, har redan börjat planera några. Jag vet inte hur mycket resor jag kommer att hinna med, eller att ha råd med, det återstår att se. Men en sak som är säker är att jag ska ta alla tillfällen jag kan till att upptäcka USA.

Namnge fyra platser som du helst vill besöka i USA: Los Angeles (Kalifornien), Las Vegas (Nevada), Key West (Florida) och Grand Canyon (Arizona).

Likes

Comments


ÄNTLIGEN är matchningen helt bekräftad och officiell, vilket även betyder att jag har fått mina resedatum - den 7 augusti åker jag till New York för att spendera de fyra första dagarna på New York Training School och den 11 augusti flyttar jag in hos min värdfamilj i Boston. Nu återstår en massor av saker att göra innan avresa och därför tänkte jag skriva en to do list som jag lägger in under varje inlägg och bockar av eftersom.


To do list:

[] Skriva på avtal från Cultural Care

[] Skicka in begäran om utdrag för brottsregister

[] Gå på en hälsoundersökning

[] Gå på ett sista tandläkarbesök

[] Beställa internationellt körkort

[] Ansöka efter visum/boka tid för visumintervju på Amerikanska Ambassaden

[] Boka en Stockholmsresa för Ambassad-besöket

[] Ta foton till visum och internationellt körkort

[] Delta i Get Ready Workshopen

[✔] Göra klart My Au Pair Courses

[✔] Kopia på mitt svenska körkort

[] Kopia på mitt gymnasiebetyg

[] Fixa alla resväskor

[] Köpa presenter till värdfamiljen

[] Växla dollar

Likes

Comments

Fredag och 20+ grader, kan det bli bättre just nu? Tror inte det. Slutade redan 11.40 idag precis som jag gör alla andra fredagar. La mig ner i soffan och tittade på tv en stund innan jag hade mitt sjätte Skype samtal med mina värdföräldrar, lilla K och även deras nuvarande au pair. Samtalet var helt fantastiskt än en gång, K visade hennes leksaker och sin källare (ja, hon har i princip en helt egen källare som är ett stort och jättefint lekrum). Jag och K pratade om att hon fyller 3 år i augusti när jag kommer dit, och att jag blir hela 19 år i oktober, gamla jag. Hon berättade även för mig att det är viktigt att vara försiktig när man går upp för trappor, haha, vilken klok liten 2,5 åring. Är så lyckligt lottad över att ha matchat med denna underbara familjen <3

Nåväl, börjar jobba om 10 minuter så sitter för tillfället här ute och njuter av solen så gott som det bara går. Ha en bra helg allihopa!

Likes

Comments

Nej, det är ingen dröm. Nej, det är ingen fantasi - det är verklighet. Min första match är min perfect match. Ni vet familjen jag skrivit om på min blogg? I slutet av vårat 5:e Skype samtal berättade de hur mycket de tycker om mig, att de känner sig trygga och avslappnade med mig och till sist men inte minst, att de vill att jag ska bli deras au pair. Jag svarade givetvis att jag känner exakt samma sak, för det gör jag. Efter samtalet brast jag ut i tårar, jag var ju så lycklig samtidigt som allt helt plötsligt blev så verkligt. I augusti flyttar jag till Boston till en helt underbar värdfamilj.

Värdfamiljen består som sagt av två pappor och en oerhört söt flicka på 2,5 år. De bor cirka 15 minuter med bil ifrån Boston city i ett område som heter Jamaica Plain, där de tydligen bor en massor av andra barnfamiljer och även många au pairer. Familjen bor i ett stort viktorianskt hus där jag kommer få ett eget sovrum och även eget badrum. Jag kommer inte att ha en egen bil, men jag kommer att få låna familjens bil när de inte behöver den, sen finns det även busshållplats och en subway bara några minuter ifrån huset.

Boston är huvudstad i delstaten Massachusetts och USA's elfte största storstadsområde. Eftersom Cultural Care's huvudkontor ligger i själva Boston så finns det väldigt mycket au pairer där, många är svenskar! Vilket känns riktigt bra. Under mitt au pair-år kommer jag även att få ta några valfria kurser på college, och då har vi bland annat Harvard college som bara kommer att ligga en timme ifrån mig, hur coolt?

Det som fick mig att fastna mest för familjen var att de fick mig att känna mig så trygg, avslappnad och omtyckt under alla våra samtal. Vi kan ha väldigt seriösa samtal, till exempel om hur man ska uppfostra ett barn samtidigt som vi även kan skämta med varandra och skratta. Vi båda känner att vi har rätt lika värderingar och det jag älskar allra mest är att familjen vill att jag ska vara mer än bara en au pair för dem, de vill att vi ska utveckla en stark relation, att jag ska bli en del av familjen, följa med på aktiviteter men även få den ensamtid som jag behöver.

Det känns som att jag bara skriver och skriver men trots det finns det så mycket mer att säga. Jag kommer förmodligen att fortsätta uppdatera er här eftersom om vad som händer. Har ni några frågor? Skicka iväg ett meddelande eller en kommentar!

Likes

Comments

Ikväll stod min kära lägenhet öppen för visning, så under tiden åkte jag hem till mamma för idag är det inte bara andra maj, det är också hennes födelsedag. Åt lite middag, hade ett Facetime samtal med Linn och hjälpte Gabriel med läxorna innan det var dags för födelsedagsfika och presentöppning. Just nu är klockan 23:10 och jag borde ha klivit in i duschen för längesen men som vanligt fastnade jag vid datorn... Äee, nu måste jag faktiskt slita loss mig härifrån så att jag inte blir vaken hela natten, ska ju faktiskt hinna se kvällens Paradise Hotel-avsnitt också innan läggdags, viktigt viktigt.

Likes

Comments

Dagarna bara flyger förbi och jag har hunnit ha ett tredje och även fjärde Skype samtal med match #1 vilket jag tänker berätta om i det här inlägget.

I Skype samtal (3) fick jag se och prata med K för första gången, alltså barnet i familjen. Måste bara säga att hon är sååå söt, herregud, smälter ju nästan. Det märks så tydligt att hon är ett väldigt fantasifullt barn som är full av energi, hon sjöng, dansade, spelade på sina instrument och sprang runt i huset för att visa sina leksaker. Föräldrarna visade även runt lite grann i sitt hus och även lite av deras gård, det var verkligen hur kul som helst att få en liten house tour.

I Skype samtal (4) så var även K med denna gång, hon berättade att hon hade varit på Zoo och vilka djur hon hade sett. Jag och papporna pratade om lite allt möjligt under det här samtalet, allt från våra planer för dagen till våra planer i framtiden.

Vet ni vad jag även gjort? Jo, jag har haft ett Skype samtal med familjens nuvarande au pair. Vi pratade i en timme om allt möjligt, jag ställde frågor till henne om hur hon trivs med familjen, vad hon brukar att göra på sin fritid, hur hon hanterar olika situationer med K, kurser på college och en massor av andra saker. Jag fick bra svar på alla mina frågor och hon berättade att de är en jättefin familj, vilket jag märkt själv när jag pratat med dem, men det var skönt att få se saker ifrån hennes perspektiv som faktiskt är en au pair just nu. Så tips till alla blivande au pairer i matchningsprocessen: om familjen ni pratar med redan har en au pair, be om att få prata med honom/henne!

Likes

Comments

Klockan är 00.09. Precis som vanligt ligger jag i soffan, med datorn i famnen och en tekopp i handen. Tanken slog mig precis att det var över ett år sedan som jag flyttade hemifrån. Det var över ett år sedan som jag fick lägenhetsnyckeln i handen och tog ett kliv rakt in i vuxenlivet med en massor av ansvar, eller ja, det var så det kändes för 17-åriga Nora. Jag tänker på vilken omväxling det blev i min vardag, maten var inte klar när jag kom hem, mina kläder tvättades inte så fort jag la ner dem i tvättkorgen, ingen diskade åt mig, städade efter mig och sist men inte minst, ingen fyllde på kylskåpet åt mig. Visst låter det ganska logiskt? Men det var det inte i början för en människa som då inte ens kunde starta en disk eller tvättmaskin, haha, det är först nu i efterhand som jag faktiskt förstår att jag glidit på en räkmacka dessa 17 år som jag bodde hemma hos mina föräldrar.

Att flytta hemifrån är det bästa beslutet jag tagit, det har gett mig så mycket. Den sista maj flyttar jag sorgligt nog ut härifrån för att låta lägenheten säljas vidare. Jag kan inte föreställa mig att en annan människa faktiskt ska få flytta in hit, det är ju bara MITT hem, ingen annans, det är så det känns i alla fall. Har så mycket fina och roliga minnen här <3 men snart är det dags för en flytt till andra sidan Atlanten, så hur skulle jag nånsin kunna jämföra en liten lägenhet i Piteå med ett stort hus i USA?

Likes

Comments

Mest lästa inläggen