Header

Den 19 mars, för exakt 127 dagar sedan skrev jag ett inlägg och berättade för er att jag ska flytta till andra sidan Atlanten. 127 dagar kändes så långt bort då, jag hade liksom 3 månader kvar i gymnasiet. Men nu sitter jag här, 14 dagar innan avfärd och reflekterar över hur tiden bara flugit iväg.

Två veckor. Hur ska jag hinna säga hejdå till alla på två veckor? Hur ska jag kunna packa ner hela mitt liv i tre väskor? Jag har så mycket frågor och allt känns som en enda röra, jag gråter till och från samtidigt som jag aldrig känt mig friare och lyckligare än jag gör just nu. 14 dagar har aldrig känts så nära, men inte heller så långt bort. Så mycket blandade känslor.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Självklart ska min värdfamilj få presenter av mig, som tack för att de välkomnar mig in i deras familj. Till mitt värdbarn har jag köpt en Sverige tröja, jag tryckte hennes namn på den och även en 3:a eftersom hon fyller 3 år snart. Hon ska även få en Pippi Långstrump bok översatt på engelska som jag kan läsa för henne. Till mina värdföräldrar köpte jag en bok om svenska traditioner, hoppas de blir glada! Visst kommer ni ihåg att jag skickade ett paket fullt med svenskt godis till min värdfamilj för ett tag sedan? De älskade det! Därför tänker jag ta med mig ännu mer godis till dem, och kanske köpa ett memory eller en svensk ordbok till flickan eftersom hon vill lära sig lite svenska.

Alla ni nuvarande/framtida au pairer, vad köpte ni till er värdfamilj?

Likes

Comments

Visumintervjun på amerikanska ambassaden, som jag bokstavligen varit livrädd för och skjutit upp, kan jag äntligen bocka av från min to do-list. Anledningen till att jag känt så här på grund av allt jag läst på några bloggar, hur otrevlig och dryg personalen är, hur läskigt det var osv, men framtida au pairer - oroa er inte i onödan som jag gjorde. Det är inte så farligt som man tror, även fast det kanske låter som det.

Jag började med att köa utanför ambassaden väldigt länge. När det blev min tur så vinkade en vakt fram mig och stängde igen dörren. Jag fick stå utomhus och följa instruktionerna av en vakt som stod inomhus och pratade genom en högtalare. Först fick jag visa mitt pass åt honom genom glasrutan och visa innehållet i min väska. Jag fick stänga av mobiltelefonen, ta av mig jackan, vända på mig och visa mina skosulor. De som hade med sig nån dryck i väskan var tvungen att dricka ifrån det. Hög säkerhet, ja. När det var klart blev jag insläppt till ett litet rum, där kollade en annan vakt väldigt noga igenom allt som fanns i min väska och han tog min mobiltelefon, laddare, powerbank och mina hörlurar ifrån mig, ingen elektronik får tas med in. Min väska fick även åka igenom en säkerhetskontroll som på flygplatser.

När detta var klart fick jag gå ut ur det lilla rummet och följa en gul linje till nästa byggnad. Där inne blev jag anvisad till en glaslucka och fick lämna in mitt pass och alla mina andra dokument. Jag satt i ett väntrum där inne i över två timmar tillsammans med alla andra sökande utan någon mobiltelefon, som tur var hittade jag en tjej i kön som jag satt och pratade med hela tiden. Mitt namn ropades upp efter en lång väntan och jag fick gå till ännu en glaslucka, där stod en man som ställde några frågor till mig, vad syftet var med min resa, var jag skulle bo, hur många barn jag skulle ta hand om osv.

Jag fick några dokument av honom och fick även veta att han i första glasluckan hade slarvat bort mitt visum foto som jag gav honom, suck, så nu måste jag åka till en fotostudio och ta ett nytt foto som ska skickas in till ambassaden så snabbt som möjligt. Han sa att mitt visum kommer fram om cirka 10 dagar.

En jätte rolig grej är att tjejen jag träffade på ambassaden, Marina, ska åka till USA en månad efter mig och plugga på college, så vi har lagt till varandra på Facebook och har tänkt ses där borta! Efter ambassad-besöket åkte jag in till stan och träffade Hanna över en lunch, som också flyttar till Boston samma dag som mig för att jobba som au pair, så kul! Senare mötte jag upp en annan tjej som heter Sofia, även hon ska åka iväg som au pair så vi fikade, pratade och gick runt i några butiker. Båda tjejerna var supertrevliga och gulliga, nu är jag extra taggad! 35 dagar kvar.

Likes

Comments

Lördag morgon satte jag och Sanna oss på ett flyg till Stockholm. Vi gick nåt varv runt Drottninggatan och Hötorget innan vi hittade vårt hotell, Scandic Klara. När vi kom in på vårt hotellrum så blev vi chockade över hur litet det var, så vi sprang ner till receptionen och bytte till det största rummet istället, hehe.

Däremot så anlände vi till hotellet alldeles för tidigt och fick inte checka in förrän om ett par timmar, så vi lämnade väskorna och gick ut på stan istället. PS. Taco Bars quasadillas får 10/10 och från och med nu kommer jag att drömma mardrömmar om marinettdockor.

På kvällen var jag och Sebbe på dejt. Näe skoja, men visst ser det alldeles mysigt ut? Adele och Sebbe kom förbi hotellrummet medan jag och Sanna höll på att göra oss i ordning, sedan gick vi till Wokhouse för att äta middag och dricka cava. Sjukt mysigt ställe med jättegod mat och billig alkohol, underbart va? När vi hade ätit klart gick vi tillbaka till hotellrummet och fortsatte förfesten där innan vi gick ut på Colosseum, kanske aaalldeles för sent då det stängde efter en timma men men.

På söndag åkte Sanna hem men jag stannade kvar i Stockholm och sov hos Adele. Idag har jag bland annat varit på amerikanska ambassaden, tänker skriva ett nytt separat inlägg om det som kommer upp alldeles strax!

Likes

Comments

Hej på er! Som jag nämnde i förra inlägget så åker jag till Stockholm imorgon, delvis för att roa mig men den största anledningen är för att jag har en visumintervju på amerikanska ambassaden på måndag morgon.

Det jag måste ha med mig till ambassaden är:

- DS-160 Confirmation page
- DS-2019
- SEVIS-kvitto
- Pass
- Personbevis
- Extra framkallat foto
- Proof of funds/kontoutdrag
- Appointment confirmation


Nu undrar ni icke-au pairer säkert, men vad är allt detta? För det första så började jag med att göra en onlineansökan om visum på amerikanska ambassadens hemsida, det var inte lite frågor man skulle svara på alltså. Hur som helst, när jag hade gjort klart min onlineansökan behövde jag skriva ut confirmation page. Ett DS-2019 skulle jag egentligen fått hemskickat av Cultural Care i USA, men det krånglade lite och hinner inte komma fram i tid så därför måste jag åka förbi Cultural Care's kontor i Stockholm och hämta ett. När jag gjorde min onlineansökan så behövde jag betala 1400:- och fick sedan ett SEVIS-kvitto (betalningsbekräftelse) som måste skrivas ut och tas med. Ett pass ska även tas med som är giltigt under hela au pair-året samt 6 månader efter. Ett personbevis behövs också, det beställer man via Skatteverkets hemsida och jag fick hem det redan efter 2 dagar. Ett visum foto (5x5) tog jag i en fotostudio igår som jag ska ha med mig och även ett kontoutdrag behövs, för att de ska kunna se att man klarar sig de två första veckorna i USA innan den första au pair-lönen kommer, lite löjligt va? Sist men inte minst så behöver man ta med sig en appointment confirmation, det vill säga, en bekräftelse utskriven från mejlen på att man faktiskt har ett inbokat besök på ambassaden. Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Alltså hörrni! Tiden bara flyger iväg. Om exakt 40 dagar sätter jag mig på ett flyg som tar mig till andra sidan Atlanten där hela mitt liv kommer att förändras på bara några sekunder. Det är först nu när det börjar närma sig, nu när siffran på min nedräkning minskar mer och mer som jag börjar inse allvaret. Jag ska göra det här. Jag ska få uppleva mitt livs största äventyr. Tack som fasen till mig själv för att jag tog chansen, för att jag vågade ta det här beslutet.

De senaste dagarna har jag hängt med mina vänner, jobbat och såklart firat midsommar med Linn bland annat. Försökte hålla mig för tårar när hon skickade ett meddelande att hon var på väg för att hämta upp mig, men när jag såg bilen och henne så brast det och det blev ett gråtkalas, precis som när vi stod i min hall och kramade varann hejdå för 9 månader sedan. Tänk själv att vara ifrån din bästa vän i nästan ett år och sen träffas igen? Det kallar jag oslagbart.

Nu på lördag sätter jag mig på ett flyg till Stockholm med Sanna. Vi ska bo på hotell, kika runt i lite affärer, festa och förhoppningsvis hinna förbi Gröna Lund under helgen. På måndag har jag fått en tid på Amerikanska Ambassaden för en visumintervju, känns faktiskt lite pirrigt samtidigt som jag känner mig väl förberedd, shoutout till alla au pair-bloggar som gett en massor av info, hehe. Idag fick jag även reda på att en annan blivande au pair, som ska flytta till samma ställe som mig, också har en tid på ambassaden samma dag som mig så vi har planerat att träffas och hänga efteråt, så roligt!


To do list:

[✔] Skriva på avtal från Cultural Care

[✔] Skicka in begäran om utdrag för brottsregister

[✔] Gå på en hälsoundersökning

[✔] Gå på ett sista tandläkarbesök

[] Beställa internationellt körkort

[✔] Ansöka efter visum/boka tid för visumintervju på Amerikanska Ambassaden

[✔] Boka en Stockholmsresa för Ambassad-besöket

[] Ta foton till visum och internationellt körkort

[] Delta i Get Ready Workshopen

[✔] Göra klart My Au Pair Courses

[✔] Kopia på mitt svenska körkort

[✔] Kopia på mitt gymnasiebetyg

[✔] Fixa alla resväskor

[✔] Köpa presenter till värdfamiljen

[] Växla dollar

Likes

Comments

Studentveckan var en riktigt bra vecka - fester, balen och studenten. På måndagen invigde jag studentveckan tillsammans med klassen och hade en superbra kväll, hann även vara på en fest med gangster-tema, wooho.


Balen ägde rum i tisdags och man kan nästan tro att Lisa var min baldejt (haha) men det var faktiskt Josef! Kl 12.00 befann alla sig hos Amanda där det bjöds på en massor av sol, lunch och champagne. Vid 3/4-tiden började vi rulla emot Pite Havsbad, jag och Josef var nog en utav de sista på röda mattan eftersom vår balbil kraschade framför våra ögon så vi fick ändra bil i sista minuten, hur stora är oddsen ens? Det blev i alla fall en trevlig kväll trots allt!


Studenten var den bästa dagen i hela mitt liv, utan att överdriva. Redan kl 07.00 var klassen samlad hemma hos mig för champagnefrukost. Två timmar senare satte vi oss på en buss till skolan och det var den roligaste och ösigaste bussresan kan jag lova, till och med busschauffören satt och log hela resan, haha! Utspringet blev inte som vi hade planerat eftersom de satte på FEL LÅT till oss, men det var ändå jätteroligt att springa ut där och se alla glada människor. Flaket var höjdpunkten på dagen och när det var över så åkte jag hem till min mottagning och träffade all släkt, fikade och öppnade presenter. På kvällen var det återigen fest med klassen innan vi avslutade kvällen på Statt. Har aldrig varit lyckligare än jag var på studenten och jag önskar att jag fick uppleva den om och om igen - fyfan vad vi är bra.

Likes

Comments

Snart ses vi Linn <3

Igår hade jag ett Skype samtal med min värdfamilj. Möttes av mitt värdbarn som log och sa "thank you Nora for the present!", jag skickade ju som sagt ett paket till dem för cirka 1,5 vecka sedan med svenskt godis som hade kommit fram och öppnats, de var superglada och tacksamma över det. I alla fall, under samtalet fick jag vara med på K's tea party och tågresa, fast genom webbkameran då såklart, haha! Jag och min ena värdpappa (M) pratade även om att det bara är två månader kvar tills jag flyttar till staterna, tiden bara flyger iväg. Har mycket att se fram emot:


- Om 4 dagar kommer Linn till Sverige igen och vi får äntligen ses, efter 9 månader ifrån varandra.

- Om 6 dagar får jag gå balen.

- Om 7 dagar tar jag bort min tandställning.

- Om 9 dagar är det min tur att ta studenten.

- Om 61 dagar åker jag till New York för att förbereda mig inför au pair-livet på Training School.

- Om 65 dagar flyttar jag in hos min värdfamilj i Boston.

Likes

Comments

Har sett många som gett bort en glasburk med små lappar i som en present, så fick lite inspo och gjorde en "20 saker vi älskar med dig"-glasburk tillsammans med Adele som vi gav till Sandra i lördags när vi firade henne, fällde ett par tårar medan jag skrev lapparna och fällde ytterligare några till när jag gav den till henne - en av mina allra bästa vänner, en person som jag alltid kan lita på och som jag vet alltid kommer att finnas vid min sida. Aj mitt hjärta, jag kommer att sakna dig så mycket Sandra.

Idag har jag börjat städa ur lägenheten, ville bara gråta först. Det känns ju faktiskt sjukt konstigt att flytta hem till sin familj igen efter att ha bott själv i en egen lägenhet i 1 år och 3 månader, men samtidigt känns det bra att jag kommer att få spendera extra mycket tid med alla dem, jag åker ju trots allt om exakt 10 veckor. 10 VECKOR?! Herregud vad tiden går snabbt. Att jag har all tid i världen att umgås med alla mina nära och kära är bara en fantasi, jag har inte all tid i världen, jag har 10 veckor på mig, det är ingenting.

70 dagar kvar.

Likes

Comments

Hej på er, hoppas ni mår bra! Det gör i alla fall jag. Idag har jag strosat runt på stan och lunchat med Sanna och Adele, det var mysigt. Har även skickat iväg ett paket fyllt med svenskt godis/snacks idag som kommer att åka hela vägen till USA till min värdfamilj, hoppas de blir glada! Kom alldeles nyss hem ifrån min lillasysters fotbollsmatch och nu inväntar jag Sandra och Adele som kommer hit, vi har hyrt en jättefin lokal i mitt lägenhetshus och tänkte gå ner och kika på den, Sandra fyller ju faktiskt 20 år så där kommer vi att fira henne imorgon, TAGGAD.

PS. Idag är det 73 dagar kvar tills jag flyttar till USA.

Likes

Comments

Mest lästa inläggen