För tillfället ligger jag i min säng och tittar på How to Get Away with Murder som för övrigt är en riktigt bra serie som jag rekommenderar, kom på mitt i allt att det vore kul att uppdatera er lite om vad jag har gjort de senaste dagarna. I helgen har jag fått min studentmössa och hängt mycket med mina vänner, har börjat uppskatta såna här lugna helger lite mer faktiskt. I måndags var jag med Elin en stund och i tisdags träffade jag William och åt på Thaigarden. Idag då? Trötta jag stannade hemma från skolan och låg flera timmar i streck framför serien jag nämnde tidigare och så åt jag sushi till middag med Lisa. Nu tänker jag återgå till mitt serietittande. Godnatt!

Likes

Comments

Gissa vem som var ledig från skolan idag? Jajamen, jag och alla andra i min klass. Ledigheten resulterade med att jag vaknade upp kl 15.00 och fortfarande var trött, det blev minsann ingen tidig kväll för mig igår. Piggnade till med en varm dusch och nån timme senare satt jag på Röda Lyktan tillsammans med Victoria för en god middag, efterrätt, surr och en massor av skratt som vanligt! Slö men bra dag. Klockan är 22.15 och varje kväll vid den här tiden får jag för mig att jag måste börja städa, så det är precis vad jag tänker göra nu, mår skitdåligt över att ha en stökig lägenhet. Kramis.

Likes

Comments

"Trycket över bröstet var så tungt att det kändes som om jag skulle kvävas. Jag låg där panikslagen och hjälplös på samma gång, aldrig någonsin hade jag varit så förskräckt i hela mitt liv och trots allt så trodde jag aldrig att det var möjligt att det kunde bli värre än så."

Sömnparalys är ett förlamande tillstånd som drabbar en del människor vid insomning eller uppvaknande. Att befinna sig i en sömnparalys innebär alltså att man är mentalt vaken samtidigt som man inte kan röra på sig eftersom muskelkontrollen antingen stängs av för tidigt eller slås på för sent. Vid det här tillståndet är det vanligt att man får hallucinationer som ofta består av väldigt skräckfyllda bilder och känslor av att någon eller något befinner sig i rummet eller vid din säng. Föreställ dig att vara förlamad men samtidigt helt vaken och både se och känna dig iakttagen av något skrämmande fenomen som i vissa fall tar på dig, andas på dig.

Det var en kväll för ungefär en månad sedan då jag precis höll på att somna. Jag fick en varm, vibrerande känsla i kroppen som jag aldrig upplevt förut och precis den stunden var väldigt obehaglig. Jag kunde liksom inte styra över min egna kropp för hur mycket jag än försökte öppna ögonen så föll ögonlocken ihop igen och hur mycket jag än försökte sätta mig upp i sängen så drogs jag ändå ner igen. Samtidigt som jag kände den här vibrationen i kroppen så hörde jag ett väldigt högt, skärande och sprakande ljud, ungefär som att mitt huvud höll på att explodera. Jag tog i med all styrka jag hade men kunde ändå inte röra på mig, jag var förlamad i den här stunden. Jag kände hur min kropp kraftigt sjönk ner i madrassen som om någon la sig över mig och trycket över bröstet var så tungt att det kändes som om jag skulle kvävas. Jag låg där panikslagen och hjälplös på samma gång, aldrig någonsin hade jag varit så förskräckt i hela mitt liv och trots allt så trodde jag aldrig att det var möjligt att det kunde bli värre än så. Jag kände kalla vindpustar mot mitt ansikte och upplevde det som att någon, eller något var nästintill mitt ansikte och andades på mig. Två händer greppade tag om mina smalben och jag kände hur jag drogs längst sängen.

Strax efter detta kunde jag plötsligt röra på mig och sömnparalysen var över. Jag slängde mig upp ur sängen svettig, panikslagen och extremt ångestfylld. Jag förstod vad det var som precis hade hänt mig eftersom jag har läst om sömnparalyser tidigare och för att jag har en vän som upplevt detta, men aldrig trodde jag att det skulle hända mig. Ni som vet, ni vet, en sömnparalys kan vara det mest skräckfyllda man upplevt. Efter detta har jag upplevt sömnparalyser två gånger till men dessa gånger har varit mycket lindrigare och jag har vaknat upp nästan direkt. Jag tänkte avsluta det här inlägget med att fråga er - har någon där ute som läser detta varit med om en sömnparalys? I så fall, hur var det för dig?

Likes

Comments

1. Brunch med Elin / 2. Utsikten från Kust / 3. Utgång och en natt på hotell i Skellefteå med Lisa och Moa / 4. Selfie / 5. Ayia Napa throwback / 6. Selfie på julafton / 7. Utgång på en onsdag / 8. Drinkar på Skybar / 9. Födelsedagsfika för Moa

Hej på er allihopa! Här har bloggen stått tom i två månader men oj hörrni, kan faktiskt inte låta bli att le för mig själv lite grann när jag ser att många av er fortfarande kikat in här varje dag. De senaste månaderna har stress i princip tagit över mitt liv, främst på grund av min press att klara körkortet samtidigt som jag halkade efter väldigt mycket i skolan och skulle hinna ta igen det också. Den 22 december stod jag på Nolia parkeringen och grät i 15 minuter för att jag äntligen hade klarat det där jäkla körkortet, haha, herregud vilken tönt jag är men tro mig när jag säger att det kändes som att en sten lossnade från min mage. Hur som helst, har haft ett väldigt bra sista jullov och nu ska jag kämpa igenom den allra sista terminen på gymnasiet och längta efter alla sjukt roliga saker som kommer att ske i år!

Likes

Comments

Höstlovet är över och därmed halloween också, åh vad tråkigt! Det har verkligen varit ett välbehövligt, händelserikt men också avslappnande lov som jag tänkte berätta lite mer om. Jag har haft myskvällar med tjejerna, varit hemma några dagar i Luleå, dansat loss på Haunted Hotel Madness evenemanget, shoppat, sett Disneyfilmer med Alex (haha) och lagat tacos med Sandra, bättre än så kunde det ju nästan inte bli. Nu är det dags att återvända till verkligheten med skola och jobb, stressa lugnt.

Likes

Comments

Halloween måste vara en utav de roligaste högtiderna. Igår var vi ett tjejgäng på förfest hemma hos Madde som fyller 18 år idag! Klockan 20.00 satt vi på bussen mot Western Farm där jag hade en trevlig kväll som tyvärr slutade ganska tidigt för mig, men det får jag ta igen på nästa halloween evenemang som är om en vecka. Igår var jag utklädd till Rödluvan vilket jag kommer att vara nästa helg också, godnatt!

Likes

Comments

Klev upp emot min vilja kl 06.30 i morse, önskade verkligen att någon skulle skriva i klasschatten att den första lektionen blev inställd så att jag hade fått lägga mig ner och sova en stund till, tur att jag åtminstone var ledig från jobb ikväll! Har hunnit färga håret, haft lite hemma-spa och hängt med Adele och Rebecca fram tills nyss. Ska tvätta bort sminket nu och sedan lägga mig och sova, är så oerhört taggad på morgondagen! Godnatt.

Likes

Comments

Idag har jag fått sova ut och det var riktigt skönt, har blivit en sån tröttis på senaste tiden och skulle helt utan problem kunna sova bort en hel dag om jag fick. Det blev i alla fall en kort skoldag, en körlektion och sedan några timmars plugg för att äntligen få min vetenskapliga rapport bortgjord. La mig i soffan efteråt och pratade i telefon med pappa i 40 minuter om drömmar, haha <3 saknar honom! Godnatt på er.

Likes

Comments

Börjar det här inlägget med att bjuda på två bilder från idag, haha, sötaste kemisterna på Strömbacka i alla fall. Igår hade jag sleep over med Moa och idag har jag gått skola från 8-15 och sedan jobbat 18-23.30, en tuff dag med andra ord. Kroppen värker som bara den men äntligen ligger jag i min säng igen, har längtat efter den hela dagen. Godnatt!

Likes

Comments

Idag är en sån dag då jag krupit ner under täcket så fort jag kom innanför dörren och bara gråtit och gråtit. Förlåt för att jag är ledsen, och för att jag inte alltid mår så bra. Förlåt för att jag inte alltid kan vara den där positiva, glada och roliga tjejen som jag brukar vara, och vill vara mer än allt annat. Ibland brister det. Ibland orkar jag inte låtsas eller intala mig själv att jag är lycklig bara för att göra någon annan nöjd.

Varför är du så sur Nora? Sluta vara så otacksam! Det är ditt fel. Varför är du så ledsen Nora? Skyll dig själv. Varför beter du dig så här? Skärp dig.

Ibland önskar jag bara att jag kunde få en kram istället för det här. Det blev i alla fall bättre efter ett samtal med bästa Moa, tack för att du förstår mig bättre än många andra  

Jaja, nu ska jag kliva upp och torka tårarna. Snart hämtar Adele upp mig och då ska vi hämta sushi från det nya stället på Backen och bara umgås, det blir mysigt.

Likes

Comments