Denna eftermiddag har spenderats med lillasyster för en gång skull! Fick i julklapp av mamma biljetter till att gå och se William Spetz föreställning. Var egentligen tänkt att jag och mamma skulle gå men hon fick förhinder så då tog jag med mig Meja istället. Hade inte alls några förväntningar eller så på föreställningen vilket egentligen var bra tror jag, hade hört att den varit bra och därför velat gå men OJ SÅ BRA den var! Var stunder man höll på gråta av skratt och stunder man grät för att det var så fint och såklart allt där emellan. Blev verkligen överraskad över hur begåvad han är, endast han på scenen men ändå var det aldrig en tråkig stund! Nä oj så bra är allt jag har och säga!

Föreställningen höll på till kvart i fem, klockan fem hade vi bokat bord på Pinchos så vi skyndade oss iväg dit och åt middag. Har faktiskt aldrig ätit maten där utan har bara varit där och tagit några drinkar, men maten var ruggit god! Fastnade speciellt för en skaldjursrätt, var pasta, räkor, kräftor och en riktigt god skaldjurssås, för er som känner mig vet att jag verkligen ÄLSKAR pasta så det var väl ingen överraskning att den blev en favorit. Sen är ju godisdrinkarna en självklarhet, ikväll blev de alkoholfria men lika goda ändå!

Likes

Comments

Ikväll har vi bokat oss en resa till Rhodos! Vi har pratat ett tag om att vi ska fara innan jag åker till Usa och nu hittade vi ett bra hotell till ett bra pris så vi slog till. Vi åker i slutet på maj bara någon vecka innan jag far till Usa(som det ser ut nu), ska bli skönt att få koppla av och bara vara med familjen. Otroligt mysigt!

Likes

Comments

Idag bockade jag av ännu en grej som var tvungen att göras, matching workshop. Egentligen skulle jag väl ha gjort denna mycket tidigare då jag började matcha med familjer för ca 1 månad sen. Men workshopen går bara att göra på onsdagar och torsdagar och jag jobbar alla onsdagar och nästan alla torsdagar så då fick den dröja tills idag då jag var ledig. Var lite nervös över denna tidigare då jag inte riktigt visste vad det var för någonting, trodde att man skulle vara helt ensam och prata med någon främling haha. Men så var det verkligen inte, jag började med att logga in på en hemsida med en kod som jag fått, loggade in 10 minuter innan det skulle börja och då såg det ut som på den första bilden. Hade inte fått några instruktioner innan så jag vågade inte knappa på massa saker utan satt mest och väntade. Tillslut kom det upp som på andra bilden och sen dök det upp en tjej som skulle hålla i workshopen. Tror vi var kanske 7-8 personer som lyssnade på när hon pratade, ibland ville hon att man skulle svara på lite frågor i chatten osv. Jag hade förväntat mig att det typ bara skulle vara jag som lyssnade men det var en massa andra från olika länder, det var lite kul! Vi alla ska ju göra samma resa. Själva workshopen tog ca 60 minuter, inte alls farligt. Men eftersom att jag redan börjat med min matchning kändes det som att jag redan hade koll på det mesta. Det var lite nya saker och sen fick man även bra tips på hur man ska tänka kring matchningen.

Likes

Comments

Idag är det ju alla hjärtans dag, vem har inte missat det? haha men för mig är det som vilken annan dag som helst. Eftersom jag jobbade hela dagen idag så klev jag upp vid 8, sminkade mig och gjorde mig klar. När jag kommer ut till köket så har mamma och hennes pojkvän gjort frukost till mig och sen fick jag även ett presentkort på SF bio. När jag ska fara till jobbet märker jag att jag glömt mina saxar hos min pappa, PANIIIIK! Så snabbt till pappa innan jobbet och hann precis innan vi öppnade! I övrigt har det varit en relativt lugn dag. Just det, idag blev det klart med min sista arbetsdag på SKULT samt min semester över påsk. LYCKA! En mindre grej att gå runt och tänka på! Jag jobbar ca 2 månader till sen ska jag vara ledig 1 månad innan jag far till staterna.

Imorgon börjar jag inte förens 14, vilket ska bli väldigt skönt! Så innan jobbet har jag bokat in helkroppsmassage, vilket min kropp verkligen behöver! Har bokat tiden vid 12, innan ska jag sova ut och bara ta det lugnt!


Likes

Comments

Hallå på er!

Nu har jag inte skrivit på ett tag då det har stått helt still på Au Pair fronten, eller helt still är väl att ta i kanske. Jag berättade om familjen från chicago, att de ville prata med mig. Iallafall så bestämde jag mig för att prata med dem, jag mailade tillbaka till henne. Snabbt fick jag ett svar att även de funderande på att skaffa hund, haha varför ska alla skaffa hund? Men att hon skulle prata med sin man och sen höra av sig, vilket hon aldrig gjorde. Efter det fick jag en ny familj, var osäker vad jag kände inför dem men beslutade mig för att inte ta dem. Jag vill att det ska bli så bra som möjligt och därför är det så svårt när man ska välja familj. Man får bara kolla på en familj i taget, helst skulle man vilja jämföra och se vilken som verkar bäst! Nu väntar jag på att få ytligare en ny familj.

Igår var jag med Naema och Ida på bio, väldigt länge sedan sist jag var på bio faktiskt. Vi såg på fifty shades darker, jag tycker att filmen var bra! Men märkte direkt att man är tvungen att ha sett första filmen för att förstå andra filmen, jag har sett den första för länge sen men det var ändå lite saker som var oklart. Men tyckte att den här var bättre än första filmen då det hände lite mer saker, istället som i första då det kändes som att det var samma saker som hände om och om igen!

Likes

Comments

Som rubriken lyder så fortsätter sökandet på en familj. Familjen som jag pratade med från DC trodde att de skulle skaffa hund inom kort och jag är ju allergisk mot pälsdjur och då skulle det inte alls bli något bra om jag skulle fara till dem. Hon nämnde det tidigare när jag pratade med henne, men då hade de bara pratat om det. Anyways, nu har jag fått en ny familj som bor en bit utanför Chicago. Har inte hunnit läsa hela deras profil ännu men det lilla jag läst låter fantastiskt, finns en nackdel och det är att de bor 113 miles = 18,2 mil utanför Chicago. Finns någon mindre stad ca 20 minuter från där de bor också men den lät inte lika lockande. Jag får ta mig en liten funderare och överväga, tror iallafall att jag ska prata med dem och höra! Hon mailade mig inatt och ville att vi skulle skypa så det är ju alltid roligt!


Likes

Comments

Jag har alltid varit inne på antingen New York eller Kalifornien, men nu har jag pratat med en familj som bor utanför Washington DC och det verkar helt underbara! Har sen några dagar tillbaka haft lite kontakt med mamman över mail och vi hade bestämt att vi skulle prata idag. När klockan slog 16.03 ringde hon på skype, var ännu mer nervös denna gång än första gången jag pratade med en familj konstigt nog. Var mycket mer förberedd inför denna intervju! Idag skulle jag bara prata med mamman för att hon ville prata med mig först innan jag skulle få prata med resten av familjen. Iallafall var mamman super gullig och gjorde att nervositeten släppte på nästan en gång. Hon började med att prata lite om sin familj och ställde lite frågor och så. Vilket jag tyckte var otroligt skönt, hon ställde lite frågor om vad jag jobbade med, vad jag gjorde på fritiden och min erfarenhet med barn. Tyckte det var skönt att hon ställde en massa frågor istället för att hon bara skulle säga berätta om dig själv och sen skulle jag sitta å babbla på om mig själv, vilket jag tycker är lite obekvämt. Sen när hon ställt sina frågor fick jag ställa mina frågor. Denna gång var jag mycket mer förberedd, hade gjort i ordning frågor, övat igenom och översatt allting. Sist satt jag där och hade inte en blekaste om vad jag skulle ställa för frågor eller vad jag ens undrade över haha. Så denna intervju gick mycket bättre än den första jag hade. Jag har också pratat om att fara i Juni och denna familj vill att jag kommer drygt 1 vecka innan deras nuvarande au pair åker, vilket blir början/mitten på Juni, how great?

Så whats next? Vi ska fortsätta och höras, vi ska också boka in ett samtal så jag ska få prata lite med pappan i familjen också. Men vi har fortfarande inte bestämt någonting om att jag ska fara dit ännu, vi tar det en dag i taget och ser hur det går!

Likes

Comments

Denna lediga måndag har det inte hänt så mycket alls, Matilda ringde inte så får se om hon hör av sig imorgon istället. Eftersom att jag inte blev ett dugg klockare av mitt samtal till vårdcentralen i fredags så for jag dit idag för att prata med de istället, då visade det sig att jag redan fått en tid om två veckor!! Förstår inte varför det var sådan stor fara att jag inte ringt tidigare haha. Hade fått en tid en dag jag jobbar så då bytte jag till en dag när jag var ledig istället när jag ändå var där. Frågade även om priset och det skulle gå på 1250kr, inte så farligt då jag hört att det ska gå på ca 1500kr. Fick mycket bättre bemötande idag och fick även veta att jag skulle få gå till en bra och gullig läkare, skönt! Hon berättade också att jag skulle få göra både hälsoundersökningen och tbc testet samtidigt så det blir ju helt underbart och få göra bort det!

Hur ska jag klara mig utan honom i ett helt år?!

Likes

Comments

Denna helg består endast av jobb, som nästan alla andra helger haha. Nu under helgen har det inte hänt så jätte mycket på au pair fronten och därför har jag inte heller bloggat någonting.

Under hela proceduren från start till slut så har man olika kontaktpersoner på huvudkontoret i Stockholm som man kan ringa till om man har några frågor, de brukar även höra av sig och fråga hur det går lite nu och då. Under hela ansökningprocessen pratade jag med en tjej som heter Emelie. Nu när jag kommit vidare och börjat med matchningen med familjer har jag fått en ny kontaktperson som heter Matilda. Hon hade mailat mig och kollat vilken tid det passade att hon ringde, jag sa att hon kunde ringa under min lunch och sen blev min lunch flyttad så jag missade såklart hennes samtal. Jag ringde upp lite senare och då kunde inte hon prata istället. Inte en kanonstart med henne men hon skulle ringa igen på måndag så då hoppas jag på att jag inte missar hennes samtal!

Likes

Comments

Hej!

Jag lyckades komma ihåg att ringa till vårdcentralen idag, ringde kring 10 och kom då fram så jag skulle knappa in mitt personnummer och telefonnummer, sen fick jag en telefontid. De ringde upp mig vid halv två och tjejen som ringde mig var riktigt otrevlig! Började med att hon inte ens presenterade sig och man hörde att hon var lite irriterad men jag tänkte som inte mer på det utan började prata om att jag skulle vilja boka en tid för att göra hälsoundersökning och tbc testet. Hon frågade varför och jag förklarade som det var, då blev hon ännu otrevligare och frågade åter igen varför jag skulle göra det. Jag förklarade igen att det var ett krav att göra det för att få åka iväg, då började hon istället fråga när jag fick veta om att jag skulle göra testet och när jag skulle åka iväg. Jag sa som det var att jag fick reda på det för ca 1 vecka sen och att jag ska åka iväg tidigast juni, då suckade hon och gick nästan över och blev arg och sa att jag skulle ringt för länge sen då det är lång väntetid på just hälsoundersökningarna. Jag visste redan att det kunde vara lång väntetid, men det är ju ändå 3-4 månader tills jag ska åka, det kan ju inte vara så lång väntetid?? Hon sa sen att hon inte kunde boka någon tid åt mig då läkarna gör det själv, hon skulle skriva någon notering eller lapp och sen skulle jag få en kallelse. Frågade ungefär hur länge jag skulle få vänta innan jag fick veta någonting men det kunde hon inte eller säga. Hade inte fått något bra bemötande och kände inte heller att jag fått någon bra hjälp, men tackade iallafall för hjälpen och la på. Sista orden kunde jag knappt få ur mig då jag kände mig riktigt riktigt irriterad! Är det såhär man ska bemöta folk när de ringer för att boka tid? NEJ TACK!

Jag själv jobbar med service och skulle aldrig någonsin behandla en kund såhär, spelar ingen roll hur jobbig dom är eller att man själv har en dålig dag, man ska ALLTID vara trevlig mot personen!


OJ vad jag längtar tills jag får äta riktiga amerikanska pannkakor igen!

Likes

Comments

Mest lästa