Här om dagen hade vi runt tjugo minusgrader, det var riktigt kallt men himla fint ute. Större dock på ett ganska stort problem en av morgnarna när det var sådär kallt. Skulle gå till tatueringsstudion för att göra mina två första tatuerigar (kommer ett inlägg om det senare) men jag kunde inte hitta min mössa. Det enda jag hade som skydd på mitt huvud var mina hörlurar och kan säga att de värmde inte speciellt mycket.

Så eftersom jag alltid lägger ifrån mig min mössa och inte hittar den när jag behöver den så är jag ute på mössjakt. Tror det kan vara bra att ha flera olika mössor att välja på, eller rättare sagt större chans att komma ihåg och hitta mössan. Favoriten är nog nummer 7 i kollaget ovan, gillar färgen starkt och den är enkel.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Life


 

Jullovet är över och jag går in på min sista termin någonsin i skolan, i allafall om jag följer mina planer som jag har just nu, att jobba efter studenten. Denna termin ska jag ta tillvara på, umgås med min klass och utvecklas inom det jag tycker är roligast, foto och film. Mitt gymnasiearbete så få en ny kikstart och det är dags att tanka bilen och besöka alla dessa fantastiska platser runtom i Hälsingland. Som jag har längtat efter dessa kalla dagar med sol och frost, så vackert och Hälsingland ska visa sig på sin bästa sida.

 

Vad har hänt de senaste dagarna? Jag har provjobbat som servitör och fick chansen att jobba i Lördags men tyvärr tackade jag nej till jobbet eftersom det inte kändes helt rätt. Jag har varit ute och ridit i nysnön, pudersnö och kylan brände på kinderna. Så härligt, trots kylan, att ta en lång ridtur i skogen. Firade min bästa tjejkompis som entligen blev arton år, var till Gävle på en tjejdag med shopping och uppskrivning för min kompis, hon klarade de! Och idag började jag skolan igen. Skrev precis klart min sista religionsuppgift och nu är kursen slut. 

 

I morgon väntas det någonting riktigt spännande sen bär det av till skolan. Kommer visa bilder sen när allt är klart, förhoppningsvis redan i morgon eller på Fredag. Nu middag. 

  


Likes

Comments

Foto

 

Bild tagen med Iphone 6s , redigerad i VSCO cam och ytterst lite i photoshop!

 

Har fått många frågor på senaste tiden angående mina instagram bilder. Vilken kamera använder jag? Vilket program redigerar jag i? Och så vidare. I detta inlägget tänkte jag dela med mig av hur jag har redigerat dessa bilder och med vilken kamera de är fotade med. Jag fotar med min canon 5d mk ii och min iphone 6s

 

Vi börjar i VSCO cam som är en redigerings app i telefonen, finns för både android och IOS. Jag köpte av misstag en årspremunation i appen, så jag har alla filter. För det mesta använder jag mig utav en present som heter S2 , den tror jag att man måste köpa till, inte helt säker, annars gillar jag HB1 och HB2 men även A4 som jag vet är gratis! När jag valt dessa presents så börjar "grov redigeringen". Går in i inställningar och ökar exponeringen (ljusar upp bilden) går sedan vidare till higlights (drar ner det ljusa för att det inte ska vara över exponerat) och ljusar sedan upp skuggorna. Ökar kontrasten, ökar skärpan och lägger på önskad mängd med klarhet (var försiktig med klarheten!! Kan bli onaturligt mycket) När jag är klar med dessa steg så ändrar jag tempraturen, på denna bild fick jag göra bilden varmare, snön ska vara vit och inte blå. Sen var jag klar i VSCO cam

 

Nu vidare till photoshop. Detta steg är absolut inte nödvändigt men blev så störd på gräset/växterna som stack upp ur snön så valde helt enkelt att klona bort dom. Tog även bort lite mer blått i bilden eftersom jag som sagt vill att snön ska vara lika vit som i verkligheten. 

 

Sen var bilderna redo att laddas upp på instagram! 

Men samtidigt som jag vill dela med mig av dessa tips så vill jag påminna er om att allt som ni ser på instagram inte alltid behöver vara så perfekt som det verkar vara. Se bara på bilden ovan, när den kom ur kameran så såg den varken fin eller ut som i verkligheten. Kameran fångar inte det ögat ser men med hjälp av lite redigering kan man göra den verkligare eller överdrivet perfekt. 

  

Denna bild är bara redigerad i VSCO cam och fotad med Iphone 6s 


 

 

Likes

Comments

Life
2017, ett år med både skratt och tårar. Detta blir nog mitt ärligaste inlägg hittils. 

Januari

Börjad året 2017 med att hänga med pappa till skogen, blev några helger på rad och tycker det är otroligt mysigt att spänndera tid med min pappa och göra någonting tillsammans som vi båda tycker är kul Jag kanske mest var ivägen när jag sprang och fotade men när vi väl hjälptes åt så tror jag att han var otroligt glad att ha med mig! 

  

 Mars

Under mars månad hade vi kommit igång helt med teatern, även fast det var någon månad till premiär så var det mycket jobb! Tillsammans med klassen så var vi på Järvso, besökte parken och föreläste (!) Vi hade som uppdrag i vår estetiska kommunikations kurs att göra en föreläsning om sverige för nyanlända, mycket spännande! 

  

Maj

Här börjar en period av både skratt och en hel del tårar. Första maj hade vi premiär av teatern. Min första teater uppsättning någonsin och teatergruppens första turne. Allt var nytt, all press innan och sen en tuff vecka av teater föreställningar. Vi hade så jävla kul men vi var lika glada att veckan var över när vi hade vår sista föreställningi Delsbo under lördagen. 

 

Under den här preioden så hade jag det ganska kaosat känslomässigt, måde inte sådär jättebra och jag och min pojkvän gjorde slut. Vi blev snabbt tillsamman igen men under den här perioden hade vi det inte alls bra i vårt förhållande pågrund av saker som hade hänt tidigare. 

 
 

Juni

Juni kom och det var dags för ett efterlängtat sommarlov, efter tuff vår var äntligen sommaren här. Det började inte alls bra, jag och min pojkvän gjorde återigen slut. Det som hade hänt tidigare kom ikapp och vi kände att det inte funkade. I samma veva åkte jag till min syster och det behövdes verkligen, jobbade lite med att fota hästtävlingar och kom på banan igen, Under denhär tiden hade jag och min pojkvän väldigt mycket kontakt, pratade och rädde ut saker och ting. Vi bestämde oss för att försöka igen och har nu rätt ut allting som hände och det är jag otroligt glad över. Men såhär efteråt känner jag att det var bra att vara ifrån varandra. 

  

Juni

i Juni så hade jag även mitt första sommarjobb via kommunen, var på ett dagis och jobbade två veckor. Midsommar kom och jag tror att jag aldrig haft så kul tillsammans med min släkt. Aldrig skrattat så mycket och att jag fotade och filmade under midsommar var pricken över i:et, så kul att kunna titta tillbaka! Avslutade midsommar kvällen med att grilla korv men min pojkvän och en vän. 

  

 

Juli

Nu började de riktigt bra månaderna. Min pojkvän fyllde 20 år, vi spelade "Med andra ord" och hade det bra, dagen efter for vi tillsammns med några vänner till Hylströmmen (Norrlands största vattenfall?)

 

Jag och min stora syster bestämde oss för att ta en tripp till Norge och staden Trondheim. Vi besökte minst tre stora vattenfall, två utanför åre på vägen upp och sen Njupeskär när vi var tillbaka på svensk mark igen. Trondheim är verkligen ett super tips om ni vill se Norge men samtidigt få lite stadsfeelings. Och gå i staden!! Gå även ut till havet och ta promenad vägen! 

 

När jag kom hem igen så cyklade jag en hel del, jag och min pojkvän tog cyklan och cyklade från Arbrå till Orbaden där min familj hade vår husvagn.  Vi var upp på Järvsöklack och tog häriga skogspromenader med Blixten.

  

Augusti

Efter lite tänkande så bestämde jag och min pojkvän att vi skulle åka till Norge tillsammans. Utan planering på datum, vart vi skulle och vart vi skulle sova åkte vi den första augusti mot Geiranger. Vill ni läsa om hela den upplevelsen så kan ni läsa mer här . Men wow vilket land! Det kommer absolut bli fler men lite mer planerade norge resor i framtiden! 

 

Augusti bjöd även på hyfsat väder, mycket korvgrillning, inget badande men ändå mycket skratt! 


 
 
 

September

Hösten var här och jag fyllde 18 år, sjukt! Fotade min lillebror Oskar en hel del. Vi följde med mamma till jobbet och kollade på lite ungdjur (kor) Hästen jag rider stallades upp på ett nytt stall och spenderade mina lediga fredagar på hästryggen. Skrev in mig på körskolan också, sådär alleles för sent, eller om det var i oktober? Minst inte haha! Sålde min Canon 7D och köpte mig en Canon 5d mk ii

  

Oktober

Oktober kom och mamma fyllde 40 år och min älsta syster fyllde 20 år. Var mycket ute i skogen med Blixten och mamma, vi plockade svamp och tog långa promenader. Började även smått filma. Fotade även en hel del astro foto och dessa bilder nedan är tagna på ett ställe som jag länge hade velat fota på och till slut blev det av.

 

Under oktober så tog jag även emot mitt mest betalda fotojobb, skrev och skickade iväg min första faktura!! Justja, i oktover köpte jag även min lilla Sony RX100 mk iii, som jag sedan sålde för att jag använde den för lite.. Bra köp! 

 

Även i Oktober blev det en hel del korvgrillning, då uppe på Orfa som är ett av mina favorit ställen här omkring i Hälsingland. Kan även flika in och säga att korvgrillning är min och min pojkväns sörsta hobby tillsammans, haha! Avslutade oktober med att spendera dagen på ORbadens spa tillsammans med min bästa tjejkompis, fick detta av henne och min pojkvän i 18, års presten. 

   

November

Pappa fyllde år i början av November och i samma veva var det fars dag. Den efterlänktade snön kom även i November och återigen blev det en hel del korvgrillning tillsammans med familjen. Den 29 November klarade jag även körkortet!! Som tidig julklapp fick familjen ett nyttillskott. Nämligen Dalton som är en treårig Rottweiler/dobberman korsning.

 

 

December

Första advent kom och julen närmade sig med stora steg. Slutade med p-piller, bästa jag någonsin gjort och bytte till en kopparspiral. Min lillasyster fyllde 15 år och några dagar senare klarade hon moppeprovet, så stolt och glad! En speciell uppersittarkväll och en julafton som firades på ett helt nytt ställe med familjen, juldagen blev det återigen ett julfirande med ännu mer mat. Hade även en toppen rolig juldagskväll tillsammans med vänner, drack goda drinkar, spelade "Med andra ord" och andra roliga sällskapsspel, avslutade med att gå ut. Nyår spenderades hemma hos min pojkvän tillsammans med hans familj, vi åt god mat, spelade kort och chillade. 

  
 

Då var detta året slut. Lämnar det gamla och siktar framåt på ett nytt spännande år. Har mycket roligt framför mig och hoppas att året blir lika bra som 2017 slutade. Har lärt mig en hel del under 2017, både bra och dåliga saker.

2018 bjuder på massa skojigheter så som, teater föreställningar, studentvecka, studenten!! , ska skaffa min första riktiga jobb, hoppas på att kunna köpa bil och kanske flytta hemifrån. Låt 2018 bli ett bra år! 


Likes

Comments

Beauty

Inlägget innehåller reklamlänkar


 

Idag tänkte jag dela med mig av alla mina sminkborstar. En hel del kanske vissa tycker och andra tycker tvärt om, jag som nästan precis blivit intresserad på riktigt av smink tycker att detta är en lagom mängd, men de är klart det kanske blir fler! 

 

Först ut är detta set med åtta sminkborstar, fattas en highlighter borste på bilderna men den har tyvärr gått sönder. Dessa ifrån Revolution är ganska billiga och ganske okej. Jag älskar contour borsten och ögonbrynborsten. Dock är kvalliten på själva skafftet inte det bästa, har lossnat i festet på två av mina borstar, går att limma men lite tråkigt! 

 

Hittar inte exakt dessa borstar men ni hittar andra borstar från Revolution här 

  

Andra ut är ett set med ögonskuggsborstar i från WISH! Dessa gillar jag faktiskt ganska mycket speciellt nummer ett,två och tre på bilden nedanför. De kostade ungefär 20kr plus frakt i från Wish, frakten tog dock ganska lång tid och jag är lite besvikten på några borstar. Nummer fyra och fem på bilden, dessa är rätt hårda i stråna, har tvättat dom i balsam så får se om det hjälper eller om dom fortfarande kommer vara lika hårda.

 

Ni hittar dom här 

   

Nyaste tillskottet, även dom ifrån Wish! Dessa kom bara för några dagar sedan och skulle egentligen ha kommit i ett sett på åtta borstar, men fyra stycken fattades, riktigt tråkigt! Har mejlat wish och frågat så vi får se om de andra fyra dyker upp eller inte. Inte hunnit testa dessa borstar ännu men de är galet snygga enligt mig, några är dock lite hårda precis som de förra borstarna ifrån wish men resten är mjuka och fina. Ska bli spännande att prova dessa. 

 

Dessa kostade ungefär 30kr plus frakt, du hittar dom här

  

Sist men inte minst har vi dessa två borstar i från Real techniques. Har för tillfället bara dessa två, en foundation borste och en contour/rouge borste. Gillar dessa två väldigt mycket, lätt att applicera sminket och ett par kvallitets borstar. Kostar lite mer än de tidigare borstarna men summan av kardemmuman så får man vad man betalar för. 

 

Du hittar foundation borsten här och contour/rouge borsen här 

  

Här nedanför ser ni mina fem absoluta favoriter, Real techniques foundation borste, Revolutions contour borste, tre ögon borstar i från Wish och sist men inte minst Real techniques contour/rouge borste. Dessa fem borstar skulle jag absolut kunna göra en hel sminkning med och ett tips är att använda ögonborstarna för att lägga concealer under ögonen eller lägga highligt/skugga på mindre partier! 

  Likes

Comments

Foto

Inlägget innehåller adlinks!


Halsband från Snö Of Sweden  - Estée Lauder Foundation här - Dolce & Gabbana Parfym här - Glasögonen här - DW Klockan här 

 

Höll på att storstäda mitt rum när jag hittade en gammal vit tapet som jag tidigare använt som fotobakgrund. Blev lite sugen på att ta tillvara på ljuset utifrån och bestämde mig för att fota lite stilleben. Några av dessa produkter har ni sätt i tidigare inlägg men här ser ni även några nya. Jag har försökt hitta så många produkter som möjligt att länka till men några hittar jag inte. Örhängena kommer jag inte ihåg vart de är ifrån och Shecell ansikskrämen är inte ens ett svenskt märke så hittar ingen bra återförsäljare. 

  

Tips när man fotar stilleben! Jag brukar först och främst välja en färgnyans som passar ihop, denna gång blev det silver, svart, och lite guld. Sen ljuset. Har vi naturigt ljus som i detta fallet eller måste en använda lampor/blixtrar. Blir det starka skuggor använd reflexskärm eller något annat som kan reflektera ljus! Vit eller silver brukar fungera bra eftersom det reflekterar kallt ljust.

 

Fotar man ovanifrån så lägg produkterna ner och försök hitta en så bra placering som möjligt, se till att allt är rakt eller överdrivet snett, små snea produkter blir oftast inte så fint. Lek med olika vinklar, prova uppifrån, från sidan och viseversa. Egentligen finns det inge rätt och fel!

 

Redigerar man bilderna så glöm inte bort att ta bort störande föremål som har hamnat i bild av misstag. I photoshop finns det ett jättebra och enkelt verktyg, smart lagningspensel, välj passande storlek på penseln och klicka bara på damet eller smutset som ska tas bort. För större föremål eller om bakgrunden är för liten så använd klonstämpeln i stället. Det har jag gjort på den vänstra bilden ovanför. Bakgrunden var inte tillräckligt stor så man såg en del av mitt rum i bakgrunden, inte snyggt! 

  Likes

Comments

Jul

Självklart var båda hundarna julfina!

 

God Jul!

Julen börjar lida mot sitt slut och lika så 2017. Ett år som har varit väldigt bra men samtidigt haft sina tråkiga stunder, kanske kommer en årssume av mitt 2017. Men åter till julen! Började dagen före dopparedagen med vår årliga middag som består av risgrynsgröt, skinka, mackor och julmust! Efteråt åkte jag till min pojkväns mamma, vi spelade bingo tillsammans med hans syskon och familj.

 

Julaftonsmorgonen började hos min pojkvän sen hämtade mamma upp mig och vi åkte ut till morbror med resten av fmiljen. Tittade på kalle Anka, åt mat och sen kom min pojkvän. Öppnade julklappar, mammas släktingar kom och lite mer mat på det. Avslutade julaftonskvällen med att kvällsfodra hästarna och sen satte hela familjen uppe och pratade.

 

Juldagen började här hemma. Åt frukost och fixade det sista inför julfirande nr 2. Farmor och farfar kom och vi åt ännu mer julmat, öppnade julklapparna och fikade. Efter detta blev det en spontan utgång, åkte till en kompis syrra och spelade olika spel, suoer kul, sen gick vi ut. Kom hem sent och med fyra timmars sömn gick jag och min kompis upp för att släppa ut hästarna. Lite trötta men det gick! 

 

Min jul har varit jättebra! Är så tacksam att ha så många runtomkring mig. Julafton för mig är speciell, tycker det är så mysigt att samlas hela släkten, äta god mat och bara umgås. 

 Blixten må va söt i sin julroset men Oskar, dör för min söta lillebror!

Likes

Comments

Jul
Är det ett rent nöje att slå in julklapparna eller är det rena mardrömmen? Jag är klar med mina juklappr i tid i år men är ändå inte slått in en enda julklapp. Min lillesyster tycker det är så kul att slå in så hon fick göra det i år, men jag tycker det är kul att slå in julklappar trots att man inte är sådär jätte duktig på det, hehe! 
 
Adventsljusstake VS julstjärna? Ljusstake, tycker det är så himla fint
 
 
 
Vad dricker du helst till julmaten?  Julmust, finns det någonting annat att dricka? Kan inte komma på att vi serverar någonting annat än julmust på vårat julbord. 
 
Har du en äkta gran eller kör du på plastgranen? Äkta, äkta och åtrerigen äkta! Finns inge bättre än gran lukten, det doftar verkligen jul! Sen att vi (förutom i år hehe) alltid brukar plocka vår egna gran. Det har varit en tradition att hela familjen tar fyrhjulingen ut på vår mark och hugger en gran, grillar korv och umgås. 
 
Dröm julklappen i år? Bra fråga, har inte önskat mig någonting annat än ett par frilufsbyxor från fritidsfrabriken. Men annars en extern hårddisk eller flytta hemifrån saker. 
 
 
 
Vad får absolut INTE hända på julafton? Om man bortser från trafikolyckor eller andra skador så vore det inte kul om maten blir förstörd, bränd eller liknande. Eller tänk om granen tar eld! Usch, hahah!
 
En jultradition du vill slopa? Aladin och Paradis asken, finns knappt någon god choklad i askarna men ändå köper vi dom. 
 
 
Vilken/vilka doft/er påminner om julen? Nybakta pepparkakor, gran doften och lussebullar.
 
Du får välja två temafärger att inreda julen med, vilka färger blir det? Silver och röd, jag och min lillasyster försökte få familjen att slopa allt fint (läs gräsligt) julpynt som vi barn har gjort i lågstadiet. Hahah! Men lite gulligt är det när mina små bröder kommer hem med pynt som de gjort i skolan.
 
 
 
Marabou chokladhus VS pepparkakshus? Vi gjorde ett pepparkakshus nått år, efter de blev de inge mer. Smällt socker överallt, klet och trasiga bitar. Nej, föredrar nog inget. 
 
Var ska du fira jul i år? I år blir det första gången på länge som julafton kommer vara någon annanstans än hemma eller hos farmor och farfar. I år firar vi hos vår morbror tillsammans med mormor och morfar. Ska bli himla mysigt. Sen på juldagen blir det lillajulafton hemma hos oss tillsammans med farmor och farfar.
 
 
Det bästa med julen är? Att allt blir så himla mysigt, till och med att komma in och frysa är mysigt för då kan man göra någonting varmt att dricka, tända ljus och mysa ner sig med massa filtar och kolla på film. Sen att vi samlas allihopa, äter god mat och har de trevligt tillsammans med släkten. 
 
Bilderna är iifrån igår när vi pyntade granen
 

Likes

Comments

Smink & Skönhet
Innehåller affilitielänkar


 Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place foundation här - Estée Lauder Pure Color Envy mascara här 

 

Idag kom mitt paket i ffrån Estée Lauder. Jag vann dessa två produkter i Malins julkalender tillsammans med Esteé Lauder. Super kul och väldigt behövligt. Insåg för några dagar sedan att min favorit mascara i från Loreal - Volume Million Lashes, börjar ta slut. Även min foundation behöves uppdateras då jag har blivit så himla blek, har just nu Isadoras Wake Up foundation nöjd men fel färg.

 

Såhär beskriver Estée Lauder sin foundation

Täcker alla ojämnheter perfekt. Har en hög täckningsgrad och är mycket hållbar. Håller hela dagen utan att ändra sig. Skyddar huden med SPF 10. Kan kombineras med concealer och avslutas med puder för ett perfekt finish. Passar alla hudtyper.

 Än så länge har jag bara provat den en gång och min reaktion är väldigt positiv. Kan dock tycka att den "torkar" in i huden lite för snabbt, men jag anser hittils att jag inte behöver något puder ( vilket jag knappt annars använder över min foundation ) 

 

Såhär beskrivs mascaran:

En multifunktionell mascara som ger flera möjligheter:Allt-i-ett-borste som förlänger och separerar fransarna med den korta gummisidan, samtidigt som den långa borsten på andra sidan böjer och gör fransarna fylliga. Vårdar och behandlar fransarna med lyxiga oljor och balsam. Använd den på 3 olika sätt: Den korta gummisidan ger en lätt lyft look. Borsten ger ett fylligare utseende. I kombination skapas ett komplett franslook.

  

Likes

Comments

Life
Vad har du gjort idag?

Startade morgonen tidigare än vanligt idag, nämligen redan klockan sex. Hade morgon utslätt och fodring i stallet i morse. Slutade dock lite annorlunda då ena portdörren lossnade helt från gångjärnen. Åkte sedan till skolan och hade en lektion, slutade kl 11 i stället för kl 14 som jag egentligen skulle ha gjort idag, hur skönt! Tog en promenad hem från tåget och nu sitter jag här

 

Har du några planer för helgen?

På fredag tar vi in julgranen, då väntas julpyntning med hela familjen. Lördagen blir nog rätt lugn, uppersittarkväll tillsammans med familjen och massa gott. Sen på söndag är det JULAFTON!! Vi firar hos morbror tillsammans med mormor och morfar. 

 

Den bästa vardagsrutinen du utfört idag?

Jag har tänkt ljusstaken och ljusslingan, sitter här med min kopp te och myser i sängen med båda hundarna. Just nu tittar vi på lite youtube och efter det ska jag sätta mig ner och skriva skoluppgifter. 

 

Hur ser onsdagskvällen ut?

Det blir en lugn kväll, ska förhoppningsvis ha skrivit klart min religionsuppgift, utöver det blir det nog bara att mysa.

 

Har du något att rekommendera?

Först och främst Bianca och Alice podd "Har du sagt A får du säga B" finns på podcastapparna. Sen för er (som är som mig) som glömt att fixa jul och nyårsoutfit så har NA-KD nu 20% rabatt på hela sortimentet fram till jul med koden dec17-se

 

Vad har gjort dig mest glad i veckan som gått? 

Måste nog vara denna onsdag. Hade få lektioner i skolan (läs knappt en) , var god mat och slutade mycket tidigare än planerat. Tänk att dessa små saker kan göra en så glad. Sen klarade min lillasyster moppeprovet så är glad för hennes skull! 


 


 

Likes

Comments