Header

Godmorgon! Idag var jag uppe med tuppen, 04:55 hade jag klockan ställd på. Fodrade hästarna i stallet strax innan 6 och därefter började jag packa transporten. Stor och rymlig med stor sadelkammare, lyxigt!

Nu sitter vi i bilen på väg till Säfva, Bon Ami tvekade lite till att kliva på transporten men sedan gick han på, skönt! Första start är redan kl 8:00 och innan dess ska jag gå banan. Jag har start nr 30 så vi räknar med att jag rider runt 8:45.

Wish us good luck! Jag är taggad och peppad, hoppas Bon Ami också är det. Och jag hoppas att han inte blir för nervig så hans energi går åt till det. Återstår att se när vi kommer fram om han har slappnat av i transporten.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dålig uppdatering från mig idag, har haft fullt upp kan man säga. Jag vaknade ganska sent idag, runt 10 skulle jag tro. Åt min frukost, samt pluggade samhäll fram tills dess att det var dags att göra mig iordning för stallet.

Jag fick med mig både mamma och pappa upp eftersom att vi skulle lastträna Bon Ami, vilket för övrigt gick super! Han funderade någon sekund och sedan klev han på, havrehinken var till bra hjälp;). Otroligt skönt att det gick så smidigt och bra med tanke på hur det har gått innan... massor med beröm och gott fick han.

Därefter fick han gå ut i hagen, konstigt nog hade han stått inne trots att han var klar tidigt på fm, så han fick gå ute drygt 1h innan mamma tog in honom för bad. Lovade både mig själv och Bon Ami att han skulle få ett bad så fort han började sova inne men det har inte blivit av. Passade på nu när han ändå ska tävla imorgon, för så som han såg ut i pälsen, hade han inte fått visa upp sig på tävling;) grå och dammig, inte min stil.

Jag passade även på att frisera manen, tog rätt så mycket och ska fortsätta finliret den kommande veckan också. Vi har två tävlingshelger i rad nu. Kul men samtidigt ansträngande för Bon Ami som har ett jobb att sköta... Men om jag får min röst hörd, vilket jag hoppas så blir det en lugn måndag för honom, iallafall på min lektion. Sätter honom först i alla lägen!...

... Nu har vi precis ätit och jag ligger och kollar ikapp Idol på Ipaden, ska snart gå och duscha och därefter planera morgondagen. Ska hinna med annat efter tävlingen imorgon, bl.a. En föreläsning som klubben anordnar.

Blir tidigt i säng ikväll. Klockan kommer ställas tidigt den med vill jag lova. Vi ska vara i stallet och fodra hästarna vid 05:45...


Kan inte låta bli att visa dig den här bilden på Hugo från när jag kliade honom under hakan idag. Han är ju bara för söt!

Likes

Comments

Efter ridningen idag pluggade jag som bestämt, sedan åt vi... pizza. Tycker verkligen inte om det längre. Mår bara dåligt efteråt. Efter maten gjorde jag någon mer uppgift i företagsekonomi och nu är jag hos Karro med Mathilda och Rebecca. Det var ett bra tag sedan vi alla sågs så om jag antar rätt, finns det en heeel del att prata om;). Vi kan pladdra i timmar, utan problem!

Hörs imorgon, nu ska jag vara social!;)

Freya från dagens pass. Hon var otroligt fin! Vi tränade mycket på att hon ska flytta sig för skänkeln, vilket hon gjorde super! Börjar hitta knapparna mer och mer.

Likes

Comments

Godmorgon! Idag är det äntligen fredag igen. Jag börjar skolan 10:30 men gick upp vid 8:00 för att plugga. Idag är det ren lyx för mig i skolan, 2 lektioner endast, idrott och företagsekonomi. Sedan helg!! Direkt efter skolan ska jag fixa en sak lite snabbt och sedan ska mamma och jag åka och kolla på vinterjacka till mig.

När det är klart åker jag och rider Freya, ca 16:00. Därefter hem, duscha och plugga. Vill bli av med alla småuppgifter som ligger och väntar så att jag kan fokusera på proven och de lite större uppgifterna. Dessutom får jag mer tid över som jag kan lägga på annat, roligare! Som att blogga;)

Ska lägga mycket fokus på plugg idag och lite imorgon, sedan släpper jag det och fokuserar på Bon Ami och tävlingen på söndag. Inomhustävling, det var lääänge sedan.

Vad har ni för planer denna fredag?

Likes

Comments

Summering av dagens hoppträning. Jag är inte riktigt nöjd med min egna prestation idag. Stundtals red jag bra men Bon Ami var på hugget och jag lyckades inte få honom att lyssna på mina hjälper. Det blev några stora avhopp, vilket berodde på att vi inte samarbetade bra idag. Jag kände att han inte lyssnade alls på mig vissa gånger men... Det som glädjer mig är att han ändå har den energi han har. Jag har mycket hellre en het och glad häst som älskar att hoppa och visar det än en häst som inte går fram för skänken alls. Problemet är bara att jag måste få honom att lyssna tillbaka bättre på mina hjälper när han blir så på. Men det kommer, jag jobbar mycket på att jag själv ska räta upp mig mellan sprången för att få honom tillbaka genom vikten, ogillar att behöva rätta i handen för att få tillbaka honom.

Jag vill med andra ord behålla glädjen och det heta men jag vill sätta det i bakbenen, så vi får explosiva språng över hindren och starka galoppsprång till och mellan. Nu blev det lite springit och inte den explosiviteten jag är ute efter. Bara att jobba vidare. I vanliga fall hade jag nog grävt ner mig lite i det som gick mindre bra idag men jag har försökt att börja se det på ett annat sätt... Det är inte konstigt att det känns som det gör. Jag har "spänt bågen" ytterligare ett snäpp som min tränare brukar säga. Jag har alltså ställt högre krav på både mig och Bon Ami. Och då är det inte klockrent första gångerna, helt normalt. Finliret tar tid!

Här nedan ser ni lite vad jag menar med stora avhopp, något språng där vi låg fel så då får jag rida på och hjälpa honom över. Det är också en träningssak, att komma rätt på hinder. Men jag löser det bra, jag tar intiativ snabbt och gör något åt att vi ligger lite fel.

5 & halvan med trav in till små kryssen är jag väldigt nöjd med. Där var min känsla väldigt bra och jag tycker att jag red bra, samt att jag fick Bon Ami med mig på ett bra sätt. Resten är jag absolut inte missnöjd med men jag tycker att jag hade kunnat gjort det betydligt bättre.

Imorgon är det fredag!! Det ska bli så otroligt skönt med helg. Tävling på söndag, fixa iordning allt inför samt lastträna på lördag och imorgon ska jag rida Freya och plugga en del.

Likes

Comments

Hola! Blev inget inlägg imorse på grund av att jag gick upp supertidigt för att hinna iväg till skolan redan till 8. På torsdagar finns det alltid en möjlighet för oss elever att gå på något som skolan kallar för frukostmatte. Efter klockan 8:00 är det bara att komma och sätta sig, jobba matte med bra lärare, och om man vill, äta frukost. Har för mig att man betalar 10kr så får man frukost där. Jag äter dock det hemma, innan jag åker dit.

Torsdagar är en av de riktigt jobbiga dagarna i skolan. Jag går full dag och efter lunch har jag två riktgt tunga och långa lektioner, samhällskunskap och företagsekonomi. Det är roliga ämnen men jobbiga på det viset att det är mycket att kunna och läsa in, sen att ha dem efter varandra, sista timmarna på dagen när jag är som tröttast, är inte alltid så kul... Men (alltid men;)) jag överlever eftersom jag har något roligt att se fram emot varje torsdagskväll- Hoppträning med Bon Ami! Ska alldeles strax äta och sedan drar jag och mamma till stallet. Hoppas på en rolig men klurig övning/ bana, behöver träna ordentligt inför tävlingen på Söndag!

Nu ska jag fortsätta min eftermiddagsnap innan middagen;)
Hörs!Likes

Comments

Mina förväntningar på passet var en spänd och "tung" Elliot. Sist jag red honom var tävlingen på sportriders och innan dess kommer jag ihåg att jag kämpade med hans vänstersida, hans stela sida. Elliot är en stor häst vilket gjorde det svårt för mig att rida ihop honom. Mycket häst helt enkelt. Men det var då...

...Nu är nu och wow vilken skillnad det var! Nu var han mjuk att rida, inte stel i någon sida och var en halv meter kortare. Dessutom var han väldigt fin i kroppen. Han var helt enkelt riktigt rolig att rida! Jag kunde sitta ner i traven och arbeta honom utan problem, något jag hade svårt med sist. Tänkte mycket övergångar och flytta, samt volt. Det resulterade i att han fick in bakbenen och kom upp med ryggen riktigt bra stundtals. Sen är han bara 5 år och stor så det är inget konstigt att han inte orkar hålla sig i den lite mer samlade formen men det är en bra början. Det känns väldigt positivt för framtiden!

Videos längst ner:)

Elfie hälsar också!;)

Likes

Comments

Jag är supertaggad på min eftermiddag/ kväll! I måndags fick jag ett sms av Christell som frågade om jag hade tid/ ville rida Elliot. Vad tror du jag svarade? JA såklart! Jag tar mig gärna tiden och rider honom. Så ikväll runt 19 kommer hon med både Elfie och Elliot, har för mig att hon har hoppträning på onsdagar den tiden med Elfie så då får jag trimma med Elliot! Jag är som sagt taggad på att rida Elliot, det var alldeles för länge sedan! Har redan en idé på hur jag ska lägga upp passet men ska checka av med Christell först hur han har blivit riden den senaste tiden, och om det är något speciellt hon vill att jag ska träna på.

Eftersom att mamma jobbar istället för en i personalen som är sjukskriven, så blir det att jag spenderar hela min kväll i stallet. Från strax innan 17 tills att jag är klar, lyllo mig!;) Blir att plugga lite dock innan jag går ner och pysslar om Bon Ami för att sedan rida Elliot. Det blir så mycket lättare att göra det som känns "tungt" (i detta fall plugget), när jag efteråt får dyka rätt in i stallkänslan. Trivs så otroligt bra i stallet och jag har alltid gjort det. Självklart finns det (alltid) människor, till störst del vuxna, som försöker förstöra detta på något vis... tyvärr är det så, ja! Men jag har bestämt mig för att skita i dem. Jag blir arg, det är inget jag försöker dölja, skulle utan tvekan säga till men jag väljer att inte göra det. Varför ska jag lägga energi på vuxna människor som uppenbarligen inte vet hur man beter sig? Nä, där är det bara att sopa av axeln. Skulle det däremot vara något som någon gör eller säger som jag absolut inte tycker är okej, då säger jag ifrån! Men många gånger är det tyvärr så att dessa vuxna inte inser felet i deras handling oavsett om de får en tillsägelse... Och speciellt inte om det är från en mycket yngre tjej som mig. Jag är ju "bara" 17.Gillar den här bilden på oss!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Godmorgon! Satt vid köksbordet och åt min frukost när jag kom på att jag har en produkt som jag vill tipsa dig om! Jag har haft ett problem när jag t.ex. är i skolan och det är att jag ofta kan tappa energin sista timmarna på dagen, jag blir trött och får svårt att koncentrera mig... Känner du igen dig?

Min lösning var att beställa hem ett paket bars. Det är 15 st bars i ett paket och jag tar ca en om dagen. Antingen har jag med mig till skolan eller så tar jag en direkt när jag kommer hem för att stilla hungern samt återfå energi. Det var också lite därför jag köpte dem. Istället för att ta flera smörgåsar eller något annat när jag kommer hem, så kan jag ta en bar om jag behöver. Mycket bättre för mig. Jag har ofta med mig en bar om jag vet att det är lång dag i skolan, tajt om tid att hinna äta mellan skolan och jobb, eller bara ha som ett snabbt mellanmål.

Fick hem två nya paket för någon dag sedan. Det bästa med dessa bars (förutom att de fyller sin funktion) är att de smakar vääldigt bra. Tummen upp!

Proteinbars från gymgrossisten!

Klicka Här för att komma till produkten.

Likes

Comments

Till att börja med tycker jag att det var en väldigt bra träning. Helena är kunnig och ger bra kritik.

Vi började med att bygga banan och sedan delade vi in oss i två grupper, jag red i den första. Bon Ami kändes fräsch och framåt under framridningen, lite springig men ändå fin. Redan där fick jag en sak att jobba med, att få honom att arbeta i formen som han har, men utan att jag ska "dra" i honom. Handen fram så att han inte bara kortar sig och tappar bjudningen. Skänkeln ska driva och hålla om men det betyder inte att han ska springa fortare. Han ska bli starkare i steget, mer alert. Bakbenen in och ryggen upp.


När vi började hoppa fram fick jag nästa sak att tänka på, vilket jag har gått och grubblat på länge. "Hur ska jag fixa detta". Det är nämligen så att när jag skuttar runt på små hinder så tappar Bon Ami styrkan i galoppen samt blir mindre alert. Jag har länge grubblat över hur jag ska behålla styrkan i galoppen när jag vill korta steget på små hinder. Det har blivit att han blir loj i steget men nu fick jag min förklaring! Jag har ju inte ridit!! Jag har hållit om med benen och haft ett stöd men jag har glömt att jag även på små hinder måste kolla om han är med mig. Tar han skänkeln? Ja/Nej. Hur ska jag lösa det... Det är ju en självklarhet nu när jag hört det.

När vi höjde upp fick jag tips 3, vilket jag är väldigt glad att jag fick höra. Även på lite högre hinder behöver jag underhålla, checka galoppen "är han med mig?". Gör jag det så känner jag galoppen så mycket lättare och det blir betydligt enklare att komma rätt på hinder. Jag ska även träna på att inte hålla/dra när jag inte ser avståndet för då tar jag bort galoppen och jag ger Bon Ami sämsta möjligheterna till ett bra språng... Läxan är alltså att underhålla galoppen, dvs använda benen (!), håll ett stöd i handen men korrigera med skänkeln och säte. Då får jag fina starka/explosiva språng... Jag kunde känna skillnad direkt!!

Är väldigt tacksam för denna träning och all kritik jag har fått. Det går raka vägen in på mitt utvecklingskonto.

Här nedan kan du se videos från träningen.

Likes

Comments