Ni ser ju hur rubriken lyder, jag vet faktiskt inte vart jag ska börja.

Det var i tisdags kväll som jag cyklade upp till Bella och skulle rida, värmde upp i skritt och et gick jättebra. Sen när vi skulle börja trava, händer det som verkligen inte får hända. Bella är halt på vänster bak igen... Jag testar att longerar henne och hon är fortfarande halt. Men hon var varken varm eller svullen. Jag hoppas att det bara är en sträckning eller något enkelt, för detta är ändå tredje gången hon är halt, så det kan vara något allvarlig och det kan vara något väldigt enkelt.

Jag vet inte riktigt vad som ska hända med henne nu för jag känner att vi inte kommer någonstans i ridningen och att kanske det enda rätta är att jag tar en paus från att rida på bella, kanske är det vi behöver, eller att jag aldrig mer kommer rida på henne, vem vet. Jag vet iallafall att jag aldrig vill lämna Bella och bara låta henne gå i hagen utan iallafall longera henne och gå promenader så hon får röra på sig.

Jag vet inte ifall jag kommer uppdatera bloggen något mer, det får vi se men kommer inte vara så jätteaktiv..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Som titeln lyder så har jag varit dåligt med att uppdatera. Igår så hände inte så jättemycket på förmiddagen, jag sov hos Linnea, ovanligt haha. Nej men sen var jag tvungen att gå hem runt klockan halv tio för att jag skulle cykla upp till Bella, för att hon skulle byta hage, duscha, sminka mig och packa, för igår åkte jag tåg till Göteborg för att jag skulle hem till min syster.
När jag väl hade kommit fram till Göteborg så mötte hon upp mig och vi åkte till något Thai ställe och käkade. Sen tog vi en spårvagn till Liseberg, vi gick bara runt där lite för vi köpte inga åkband. Sen kollade vi på artisten Gabrielle, hon som sjunger fem fine frøkner. Jag tyckte att det var jättekul. Idag så vaknade jag halv tio, gick en promenad och nu sitter jag och väntar på att min syster ska sluta jobba.
När hon kommer så ska vi åka och sola och bada.
Jag ska försöka uppdatera så mycket jag kan.
(Kan inte lägga in några bilder från mobilen... vet inte vad som har hänt)

Likes

Comments

Sitter just nu i sängen med en av mina närmsta och bästa vänner, Tilda.

Idag har jag inte gjort så jättemycket, tanken var att jag mamma skulle väcka mig klockan nio, vilket hon gjorde men sen somnade jag om till klockan elva. Jag gick ner och åt frukost och tänkte lägga mig och sola med solen gick i moln hela tiden så jag gav upp haha. Jag gjorde verkligen ingenting tills Tilda kom runt klockan halv fem och då pratade vi typ bara då vi inte träffas så jätteofta längre. Sen runt klockan sex halv sju så gick vi ner till badplatsen vid mitt hus och grillade hamurgare och marsamallows. Supermysigt hade vi det. Vi gick hem runt klockan åtta och runt klockan nio så kom två kompisar och så har vi varit med dem ett tag, men dem åkte hem nu.

Nu är nog tanken att vi ska sitta här i sängen och bara prata lyssna på musik och ha det mysigt!

Likes

Comments

Hej!

Har haft en väldigt bra helg som har spenderats med Linnea.

I lördags så följde jag med Linnea till stallet och vi red ut. Och det var supermysigt! Igårkväll så cyklade jag upp till Bella och löslongerade henne, hon skötte sig bra, som hon oftast gör.

Sen sov jag hos Linnea till idag med, vi sov till typ halv tolv. Det var väldigt skönt. Vi åt bara frukost sen cyklade jag nästan direkt till stallet. Tänkte prova en annan sadel på henne då hon har två allround sadlar och en western. Så jag tänkte prova hennes bruna allround sadel och se om jag gillade den, asså jag gillade den men stiglädrena var så långa så jag fick snurra dem ett varv och då va dem fortfarande för långa... Det är jobbigt o vara kort haha. Nej men jag antar att jag får göra fler hål i dem.

Jag red Bella med, asså shit vad duktig hon är. Hon lyssnade verkligen på mig idag, finns inte så mycket mer att säga att hon är världens bästa häst!

Sen när jag kom hem från stallet satt jag typ bara i solen tills vi skulle äta kvällsmat, efter kvällsmaten gick jag en promenad med min syster. Väldigt mysigt då hon inte är hemma så ofta längre för hon har flyttat.

Helt enkelt en väldigt bra helg!

Likes

Comments

" det är hästen som gör allt jobb"
Det brukar vi hästmänniskor höra ofta av sånna som inte rider, eller håller på med hästar över huvudtaget.
Det är som att säga till en fotbollsspelare att bollen gör jobbet istället för spelaren, för det är ju bollen som rullar in i målet, och inte spelaren.
Vi får alltid höra att ridning inte är en sport och att hästen gör allt jobb men vi klagar aldrig på någon annan sport, oftast. Det finns åtta grenar inom ridning, och en inom fotboll, så ja man kan nog kalla ridning för en sport. Jag skulle säga att ridsporten är mer sport än vad fotboll är.
Om man jämför med höjdhopp är det bara människan som ska över, i hoppning så är det en häst också, som har egen vilja, och lika gärna skulle kunna ha stannat framför hindret.

Och ifall ridning inte hade vart en sport, varför hade de då varit med i olympiska spelen?

"Knappast en sport när du sitter på ett djur som gör 95% av arbetet. Det är därför bilracing osv kallas motorsport. Det är en motor som gör stora delar av jobbet, här en häst."

Jag skulle inte sagt att det är hästen som gör 95% av jobbet, ingen häst skulle hoppa en bana eller gått ett dressyrprogram av sig själv. Och en häst hade ju inte direkt tränat sig själv i hagen, utan att ha en ryttare på ryggen. Det är inte bara ryttaren som gör jobbet heller, men ryttaren och hästen är ett team, och då behöver man ha tillit till varandra.

Jag är en stolt ryttare som står för att ridning är en sport, alla andra får tycka vad dem vill, men här var mina tankar om det.

Likes

Comments