Jag tror jag vet det värsta med min panikångest är, att jag kan se hur dumt det är.

Precis som när vi var små barn och man höll upp en ficklampa viftade fingrarna i ljuset. Små fingrar som visade enorma skuggor. Det är nog det som ångest är för mig. Det är små saker som väger ut till större, större och läskigare. Förvrängd av ett trick av ljuset, och trots att jag vet att de inte är verkliga. Jag vet det, men min kropp och sinne reagerar som dem är det. Som att det faktiskt fanns ett skugg-monster som väntar att kasta sig på mig.

Jag vill bara veta hur man stänger av ficklampan. 

Ha en bra resterande kväll, Kramar Nora

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Lördags morgon! Godmorgon på er. Idag passade jag på att göra en lite extra god frukost. Speciellt känns det lyxigt på helgen. Jag gjorde alltså en skål med Planti ( vegansk yoghurt) med blandad frukt. Tycker speciellt att frusen frukt blir gott i yoghurt. Sen kaffe (såklart), råsaft och en bit choklad. Hade verkligen cravat choklad hela veckan så det fick bli så. Men gott var det. :)

Så nu sitter jag i köket och mumsar på detta och lyssnar på gårdagens Fredsags-podd. Idag ska jag försöka ta det lugnt, antagligen träffa en kompis. Men det ska bli mys, vi ska nog bara prata och dricka massa te. Men sen får vi se om det blir några spontana planer... haha

Hoppas att ni får en fin lördag, Kramar Nora

Likes

Comments

Jag blev utmanad av @mittlivsomsofia att svara på några frågor, för att sedan utmana 11 andra bloggare att svara på några frågor. Här har ni dem :)


1. Vad är din största dröm?

Vad många vill, bli lycklig och kunna ge tillbaka till de som funnits för mig Sen har jag ju ett drömyrke osv..


2. Dina rädslor?

Att bli lämnad ensam, och sen hatar jag känslan av att känna sig förföljd.


3. Om du vann en miljon, hur hade du då spenderat dem pengarna?

Jag skulle vilja tro att jag skulle sätta undan en del. För framtida boende, planer, körkort osv. Sen skulle jag vilja ge tillbaka till min mamma, hjälp med kostnader, sen skulle jag vilja ta med henne på en resa. Åka ifrån allt ett tag.


4. Om du fick resa vart du ville i hela världen, vart hade du då rest?

Jag har länge velat åka till Kroatien, skulle nog älska det där. Sen vill jag åka tillbaka till irland en dag, ett av de bästa ställena jag fått vara på.


5. Vad är du mest nöjd med hos dig själv?

Nu vet jag inte om det är egenskaper, så fall vill jag tro att jag är generös och försöker se gott hos folk


6. Vad är du minst nöjd med hos dig själv?

Min skeva bild om mig själv, i iallafall verkar jag ha det vad jag hört från andra och jag kan själv förstå det.


7. Dina bästa egenskaper?

Den här kategorin är jag dåligt på, Men jag vill tro att jag är givmild och är lite för bra på att spendera pengar jag egentligen inte har hehe.


8. Dina sämsta egenskaper?

Att jag alltid glömmer bort när jag gjort te så det är alltid kallt när jag väl kommer på det. Sen är jag ganska naiv, tyvärr brukar det inte sluta bra för min del.


9. Hur vill du att din framtid ska se ut?

Bo i en ljus lägenhet, lycklig, med eller utan en partner. En hund och en katt vill jag ha. Och kunna ha alla små saker som jag livet till konst. Med ett mysigt litet café runt hörnet, jag vill ha sett mina favorit artister live. Sen vill jag fortfarande tycka det är kul att blogga.


10. Hur ser du på otrohet?

Det är ett svek, ett som jag tycker ord inte kan förklara.


11. Vad skulle du vilja säga till dem som mobbar och till dem som begår sexualbrott och andra olika brott?

Det lämnar ärr, "onödiga" ärr som inte behövde va där.Det finns mycket att säga om ämnet. Men jag önskar att de som gör så ont mot andra skulle se skadan so blir skedd.


1. Skulle du kunna byta liv med någon?

2. I sådana fall vem då?

3. Vill du ha ett förhållande?

4. Vad är du stolt över?

5. Tre st Ingredienser till en perfekt dag?¨

6. Är du blyg eller utåtriktad?

7. Något som kan göra din dag?

8. Ditt to-go snapchatfilter?

9. En osäkerhet du har om dig själv?

10. Vad är det bästa med dig?

11. Favorittid på dygnet?


Likes

Comments

Godmorgon :) Idag svider mina ögon, så trötta är de. Jag vill inte riktigt veta hur få timmars sömn jag fick inatt. Jag låg sömnlös in på morgon timmarna (nästan). Jag brukar ha störd sömn men det var ett tag sedan jag hade så svårt att somna. Jag har ju utskriven medicin men jag tycker inte om att ta den, om jag inte måste. Jag är ofta helt utslagen och groggy dagen efter.

Jag har fått på mig en förkylning så även idag stannar jag hemma för att vila. Målet är att gå imon iallafall! Men jag har ett måste idag, BUP. Jag har inte sett fram emot det, hade egentligen tänkt att inte gå. Jag ska träffa den nya doktorn och kolla över medicinen. Kolla hur det gått, utvärdera helt enkelt. Jag skulle vilja få några starkare antidepressiva men jag går reda på den högsta dosen. Annars har jag inte många åsikter, men man får hålla ihop det och gå ändå.

Mötet är 9:30, osäker hur länge det varar men efter det ska jag hem och halsa i mig te. Jag är bara rädd att det kommer vara vägning och de vanliga testerna. Är inte säker att jag orkar ställa mig på en våg... Men jag ska inte tänka mer på det. Bara åka dit och få det överstökat.

Här va dagens frukost, planti (smultron), banan, flingon, pepparkaka, gojibär och ett glas Råsaft

Ta en stund i taget och ha en bra dag, Kramar Nora <3

Likes

Comments

Som liten tyckte jag att man var stark när man vann armbrytare tävling. Eller när min bror lyfte något tungt, kan ni känna igen er? Och visst, har man muskler är man stark. Det är bara att idag har jag en bredare uppfattning om vad "stark" är. Det är starkt att kämpa även när man inte vill. Det är starkt att våga vakna upp till gårdagens demoner. det är beundransvärt egentligen. Det är starkt att våga säga "jag orkar inte mer". Det är starkt att vilja bli stark. Det vill jag bli. Jag började med denna blogg för att visa det för mig själv. Visa vad jag kan besegra denna dagen. Och sedan kunna kolla tillbaka på det. Jag vill visa att alla dagar inte är bra, och att det är okej. Jag vill visa att ibland orkar man inte lämna sängen. Och att ibland har man kämparglöd och vill utmana sina rädslor.

För jag kan bara drömma om dagen jag kan säga, att jag har varit sjuk. Att jag har haft riktigt dåliga dagar och att en förmiddag i Oktober, då vill jag bara slippa den skiten och ge upp. Jag vill kunna säga att jag blev frisk och att mina demoner inte knackar på min dör lika ofta. Att det nu bara är minnen.

Jag vill komma dit, ge inte upp, så fortsätt med mig. Kramar Nora

Likes

Comments

Jag har två humör under min mens, antingen har jag extremt låg självkänsla och är väldigt nere, eller så känner jag mig on top of the world och Istortsett så finns det inget mellan de två heller.

Det finns jobbiga stunder och scenarion under tiden, så här är mina tips för att överleva det.

1. Massvis med Kokosolja

Kokosolja är helt magiskt och är guldvärt för kroppen. Under mensen är det vanligt att få sämre hy, kokosolja återfuktar, motverkar åldrande hud och innehåller antioxidanter som är bra för vår hy. Eftersom att vi förlorar en hel del järn när man blöder är det bra med kokosolja som innehåller en hel del järn.

2. Var snäll mot dig själv!

Själv blir jag ofta uppblåst och kan få ont i magen. Men det är inte det minsta konstigt att bli det, tänk på allt som kroppen genomgår under mensen. Så trots att man får en mens-mage, se inte ner på dig själv.

3. Preppa alla väskor

Lägg ner ett par bindor/tamponger i varje väska. Ibland när man byter väska glömmer man lätt att lägga ner ett skydd. Och då står man där oförbredd precis när den kommer. Inte så himla kul, så tro mig, bara preppa ordentligt. Sen är det alltid bra att ha om någon annan skulle behöva :)

4. Appar

Jag är en som har lite för mycket att tänka på för att komma ihåg nästa gång det är dax. Därför gillar jag att ha en app som håller koll på det åt mig!. Jag skulle rekomendera Clue och Eve. Båda bra appar som visar hela cykeln. även olika sötsug, sömn, aktivitet osv.

5. Bitchblicka

Om det är någon som kommenterar "Någon har lite pms", "Fan, det är nog mensveckan för henne". Då ger du en ordentlig bitchblick, tar en tugga choklad och gå därifrån.

6. Stretcha ut magen

Även om det inte är daglig rutin man har att träna, stretcha eller yoga, det är extra viktigt nu! Det är väldigt frestande att ligga i sängen (det ska man också göra) när man har ont i magen och inte känner sig på topp. Det varierar självklart, men jag tipsar om att stretcha ut eller träna. Jag mår mycket bättre och känner mig inte lika uppblåst. Men främst brukar det va ganska skönt!

Likes

Comments

Jag har svårt att förstå detta. Visst har man hört folk prata ner om att skära sig, depression, mentala sjukdomar osv. Säkert har man hört många olika saker men det finns något som verkar upprepa sig. Att en som har ett skadebeteende gör det för att få uppmärksamhet. För den gör det bara för det eller hur? Målar upp en vacker bild, fast hon använder en kniv istället. Sömnlösa nätter med skrikande röster är bara för att bli populär?

Hans tankar om att inte vilja leva längre, som han inte ens kan erkänna. För han klarar inte av tanken att han är rädd för sig själv. Hon är krossad inombords och hon kan inte längre känna, hon orkar inte längre gråta. Men det gör inget, det är trots allt bara för uppmärksamhet.

Men ärligt, om det började för uppmärksamhet. Säger inte det också något? Om man är så desperat för att någon ska se en. Om det är ens enda sätt för ett rop på hjälp. Då är det något som är riktigt fucked up med oss runtomkring, som inte kunde märka något innan hon började spela på sin hud som en violin. Där stråken var rakbladet.

Ta hand om er, Kramar Nora

Likes

Comments

Hej och glad Fredag! Det har verkligen blivit höst, känns som att man ska flyga iväg när man är ute haha. Samtidigt är det mysigt en dag som denna. Bara ha det mysigt helt enkelt.

Veckan har inte varit bra, väldigt jobbigt. Jag har varit i skolan hela veckan, förutom en dag som jag bara gick halva dagen. Sen var jag på BUP igår. Det var jobbigt att prata och jag vet inte riktigt längre hur jag mår. Jag håller på att bli sämre och jag vet inte hur det ska bli bättre. Men samtalet gav mig ändå mycket. Vi bokade in fler tider, min terapeut var inte bekväm att det skulle gå en hel vecka tills vi skulle ses. Sen ska vi också kolla över mediciner nästa vecka och se om något ska ändras.

Iallafall, Fredag idag som sagt. Har verkligen längtat efter denna helgen, ska bli skönt att få samla mig lite. Ikväll ska jag nog städa upp mitt rum, mysa med någon serie och lite så. Så nu sitter jag bara och mumsar på min smoothie bowl och lyssnar på nysläppt musik för idag! Lägger mina favoritlåtar här nere.

Ha en underbar fredag, Kramar Nora <3

Likes

Comments

Om vi skulle prata rent biologiskt är vi lata av oss. Vi gör det som känns enklast, för att inte anstränga sig i onödan. Och det tror jag gäller med flera olika saker som vi gör. 

När vi inte mår bra, då finns det ofta en utväg för att må bättre. Saker man kan göra för att inte må så dåligt som vi gör när vi är mitt inne i det. Så jag vet inte varför jag gör som jag gör. När jag är upprörd stänger jag helt ner och får ingen motivation till något. Jag berättar för mig själv att ingen bryr sig, trots att en kanske gör det. 

Jag tänker på allt negativt det finns att tänka på. Jag ger mig all smärta för jag tror att jag förtjänar det. Kan ni känna igen er att man sätter på ledsen musik när man mår dåligt? Att göra saker som egentligen förvärrar sitt mående. Jag triggar igång mig själv helt enkelt. Jag vet inte varför jag gör så, det är bara så jag funkar.

Och kanske är det just när detta är som starkast man borde kämpa som mest. Fall åtta gånger och res dig nio.

Kramar Nora <3

Likes

Comments

Ibland funkar inte allt som man vill, inte direkt en nyhet egentligen. Men ibland får man ändå reflektera över det och samtidigt kunna inse att man inte kan allt.

Att man bara är människa, och att det är okej. Jag vet inte riktigt allt som pågår i mitt huvud just nu, men allt är inte toppen. Jag hoppas bara på att det ska gå över till något enklare snart.

Idag gick jag bara halvdag i skolan, även fast det berodde på läkarbesök kändes det skönt och lite mer hanterbart med en kort dag. Så jag fick även en stund till att landa hemma innan jag skulle iväg igen. En kompis tatuerade sig, såklart ville jag följa med. Blev så sugen på att själv göra en när jag var där! Om något år kanske det blir dax.

Kvällen slutade inte på bästa sätt, oftast är det den tiden på dagen som är kämpigast. När det är tyst runtomkring kan tankarna överrösta allt annat. Men det är faktiskt lättande att få gråta ut ibland. Att få en stund av svaghet.

Annars hoppas jag att ni haft en härlig dag igag! Kramar Nora


Likes

Comments