Header

Jag är den personen som har haft väldigt svårt att hitta en balans i livet. Jag är antingen för mycket eller för lite. Jag älskar eller så hatar jag, eller ingenting. Jag bryr mig för mycket eller så kan jag bli så kall så det till och med skrämmer mig själv. När jag säger att jag antingen är det eller det så menar jag inte att jag egentligen är sån. Jag kan fortfarande älska någon och bry mig sjukt mycket om någon, det är på utsidan jag menar. Hur jag beter mig och vad jag säger. Det har mycket att göra med min diagnos, ADHD. Personer med ADHD har väldigt svårt att vara "lagom". Det har både för och nackdelar. Allt handlar om vad man gör det till.

Jag öppnar mig väldigt lätt för fel personer. Jag säger ofta för mycket som jag sen får ångra. Bara för att jag inte alltid tänker 2 gånger, jag är impulsiv. Jag älskar att prata med människor men något jag hatar är att bli missförstod. Om jag säger något till någon och får fel reaktion tillbaka så blir jag off och ångrar att jag ens sa något. Något jag försöker tänka på är att aldrig göra eller säga något jag inte kan stå för senare. Du kommer ljuga för dig själv och andra. Såra dig själv och andra. Det slutar inte bra helt enkelt. Att ha ADHD är inte alltid det enklaste. Speciellt inte när jag kommer in i såna här perioder. Jag vet att det kommer bli bättre och jag tappar aldrig hoppet om det. Men ibland känner jag att allt jag vill är att försvinna. Vill inte dö, tror ni förstår vilken typ av känsla jag menar.

Missförstå mig inte, såna här perioder kommer inte bara sådär, det finns alltid orsaker. Det är som sagt inte alltid lätt att leva med ADHD. Jag känner samma känslor som andra, bara på ett annat sätt. Upplever samma saker som andra, bara lite mer. Småsaker blir större och andra tycker ofta att jag överdriver, men det ser inte jag för jag tänker och upplever allt på ett annat sätt. Jag har perioder då jag är impulsiv och framstår som en person som mår bra och lever life. Men när jag når en viss limit och allt blir för mycket så inser jag saker som jag borde insett tidigare. Då har jag väldigt lätt att stänga av mig helt och sluta umgås med kompisar. Jag känner mig ensam samtidigt som jag egentligen har kompisar. Jag har bara nåt den gränsen då jag hellre är ensam än att vara med kompisar. Jag orkar inte gå runt och låtsas som att allt är bra, jag blir trött på att bära en mask. När jag är inne i perioder då jag är impulsiv så tappar jag väldigt lätt mig själv eftersom jag vill att alla ska gilla mig. Alla kan inte gilla alla, det är något man måste inse. Det bästa är att bara vara sig själv och tänka att allt som händer är menat att hända.

Anledningen till att jag skriver detta inlägg är för att förklara mig själv och att jag också är en människa, precis som alla andra, bara att jag fungerar på ett annat sätt. Det finns så många där ute med samma diagnos eller liknande som t.ex ADD. Vill få fram budskapet att det inte är något fel med att ha en diagnos men att det kan bli för mycket ibland eftersom att vi upplever allt på ett annat sätt. Till er som inte har denna typ av diagnos, det är inte ert fel att ni inte alltid tänker på allt detta. Begär inget, vill bara att ni åtminstone kunde försöka förstå hur det är att leva med den här diagnosen. Jag älskar min ADHD samtidigt som jag hatar den.

Likes

Comments

Hejhej! Hur mår ni idag? Själv mår jag helt okej. Går upp och ner hela tiden.

Ska försöka sätta mig och fixa min prao rapport som jag ska lämna in imorgon. Känns både bra och dåligt att komma tillbaka till skolan imorgon. Just nu känner jag att om jag ska tillbaka till skolan så vill jag fokusera på skolan och inget annat när jag är där. Inget får distrahera mig för när jag är såpass ostabil så blir minsta lilla grej till en stor grej, det suger verkligen, men inget jag kan hjälpa tyvärr. Känner bara att jag vill vara ensam typ. Vill inte gå runt i skolan och umgås med alla kompisar och låtsas som att allt är bra när det inte är det, då är jag hellre ensam och fokuserar på skolan.

Det som är jobbigt med att inte vilja umgås med kompisar är att många missförstår och tar åt sig när det inte behöver vara något personligen riktat mot dom. Om det är något riktat mot dom så pratar jag om det med personen så dom vet om det. Men när jag mår som jag mår så känner jag att det är skönt o vara ensam, samtidigt som det är jätte jobbigt. Men jag klarar verkligen inte av att umgås med människor just nu. Måste tänka på min psykiska hälsa i första hand nu känner jag och pallar inte att folk ska ta det så jävla personligt. Låt det va bara. Om jag inte vill prata om alla mina tankar och känslor, låt det vara och ha respekt istället. Jag vill inte prata om alla mina tankar och känslor nu för det blir en helt annan effekt när man pratar med någon om det, då känns allt mer äkta än när man har det i huvudet. Sen slipper man få fel reaktion också och att folk missförstår

Sen är det jätte bra och prata om hur man mår med andra. Men det är väldigt viktigt att veta vad man kan hantera själv och vem man pratar med. Om man inte känner att man är redo för att prata då får man låta det ta den tiden det tar, någon dag kommer man vilja öppna sig och prata ut men kanske inte just idag helt enkelt.

Likes

Comments

Spenderar denna fredagskväll hemma i soffan. Har precis börjat kolla på en ny serie, igen. Homeland heter den, sjukt bra! Så det blir kvällens planer, Homeland och lite fredagsmys.

Likes

Comments

Kom precis hem efter en lång dag. Började dagen med ett möte i skolan halv 9, vi pratade om hur jag ska göra med skolan och jag bestämde mig för att börja igen på måndag. Känns bra men samtidigt väldigt jobbigt om jag ska vara ärlig, får helt enkelt försöka göra det bästa av situationen. Efter mötet åkte jag och mamma hem och käkade frukost och fixade oss lite innan vi skulle åka till Trollhättan till ett sjukhus där som min morfar har varit på i nån vecka då han inte mått så bra.

Vi åkte runt 11 och kom dit halv 1 ungefär. Det var från början meningen att vi bara skulle hälsa på han, men han ville inte stanna. Så efter ungefär 3 timmars väntan på sjukhuset fick morfar följa med. Han blev så glad när han fick åka hem vilket man förstår, inte så roligt att sitta på ett sjukhus hela dagarna när han dom redan har kollat allt dom ska kolla.

Just nu sitter jag i min säng och ska snart sätta på det sjunde avsnittet av The Returned, såå bra serie. Synd att jag snart är klar med alla avsnitt. Ni får ha en fortsatt bra kväll så hörs vi imorn.

Likes

Comments

View tracker

Måndag today och ny vecka. Går just nu inte i skolan, har inte skrivit ut mig men jag och mamma ska ha ett snack med min mentor i veckan om hur vi ska göra. Vill fortfarande gå klart gymnasiet så jag får en utbildning men om det betyder att jag måste gå om ett år så får jag göra det och det är mitt val i så fall, ingen annans. Jag skulle kunna fixa det som behöver fixas och gå till skolan men eftersom jag inte mår helt hundra så orkar jag inte lägga mer press på mig själv. Måste bli mer stabil först innan jag kan ta tag i skolan för just nu så klarar jag verkligen inte av att gå dit.

Så istället för att vara i skolan så har jag precis börjat kolla på en ny serie som finns på Netflix, The Returned heter den. Är snart klar med avsnitt 2 och hittills är den faktiskt riktigt bra. Så om ni letar efter en ny serie att kolla på så rekommenderar jag att ge den ett försök. Själv känner jag att detta är en serie jag kommer fastna för. Vad jag vet så finns det bara 1 säsong men är faktiskt lite osäker eftersom på vissa sidor står det att det finns 1 och på andra 2. Men på Netflix finns det iallafall bara 1 säsong.

Serien handlar om att flera personer som har dött återvänder till sin hemstad under en och samma vecka, efter att ha varit döda i flera år. Detta är den engelska versionen av den franska serien Gengångaren. Inte för att någon bryr sig kanske men tänkte bara att det var intressant att veta, att det finns en tidigare version av serien. Den franska versionen kom 2012 och den engelska kom 2015.

Likes

Comments

God morgon! Söndag idag.. har egentligen inget vettigt att skriva eftersom jag inte har några planer idag, som vanligt. Men helt ärligt så är det precis vad jag behöver just nu när jag mår som jag mår. Vill inte sätta för mycket press på mig själv och göra massa saker.

Kanske inte så jätte roligt att läsa min blogg just nu eftersom att jag är inne i en period då jag inte gör så mycket mer än att vara hemma. Men det är så mångas liv ser ut faktiskt och ibland mår man inte bra och då känns det bäst att bara vara hemma. Vet att jag inte är själv om att känna så. Istället för att skriva om vad jag ska göra varje dag så ska jag gå djupare och skriva ner det jag tänker på, låta det komma naturligt typ.

Likes

Comments

Klockan är snart 3 på natten och jag börjar bli riktigt trött, så känner att jag kommer däcka när som helst. Igår var det fredag den 13:e och det enda jag gjorde var att kolla på film i stort sett och göra lite musical.ly's. Har verkligen fastnat för musical.ly haha, det är fett kul när man har tråkigt, ett roligt sett att få tiden att gå fortare och distrahera alla tankar man har.

Tänkte bara skriva en snabb update om gårdagen så kommer det mer om vad som händer sen när jag har vaknat. Hörs, godnatt.

Likes

Comments