skrivit och raderat väldigt många gånger. tänkte bara skriva nu.

det är 2017 nu för det första så det var ett år sen... eller inte. :P hehe

just nu mår jag väl inte prima men jag har mått värre. mitt liv står rätt still och mina planer är ... ah inga alls. jag hr inte en jävla aning vad jag ska göra med mitt liv just nu. plugga, jobba, flytta, stanna, bil, pengar... lägenhet, kollektiv? Göteborg? Stockholm? nåt annat ställe? jag har inte en aning vad jag vill eller nånting. förutom det så har det hänt nu. jag har gjort mastektomi. den 27 Januari på Sahlgrenska. det gick en vecka sen hade jag feber och infektion så spenderade en vecka på sjukhus inklusive två dagar på CIVA, en intensivavdelning där jag blev kollad dygnet runt. jag var rätt dålig med andra ord. nu har det gått snart en månad sen operationen, jag har hunnit med o vart sjuk en vecka också, börjar bli frisk men har en jävla slemhosta kvar för tillfället.

Hur som helst, resultatet eller min bröstkorg är vacker. det är platt och jag är nöjd. försöker för tillfället ta hand om mina nipples lite granna men det har varit svårt för hade feber i veckan och svettades som en gris så fick göra om hela tiden för svettades bort allt.. tur är väl det att detta är så små problem.

Jag hoppas på lite klarhet i huvudet snart om vad jag vill göra. Det kommer nog. Får börja skriva listor igen så jag inte tappar bort mig själv. få lite ordning i vardagen.

Hoppas ni mår bra! Ta hand om er! KRAM //Alex

Likes

Comments

13 NOVEMBER

Det började med en spruta, och på mitt första år på testo fick jag ta totalt 5 stycken sprutor med Nebido Testoststeron. Den första månaden var det adrenalin och tagg på livet för att äntligen få se alla förändringar på mig och min kropp. Jag spelade in rösten i 100 dagar varpå det bröt dag 42 och vände dag 44 som starkast, men den förändras förmodligen fortfarande idag fast väldigt lite istället.

Kroppen och fettfördelningar var svårt att se dem första månaderna men när det började närma sig runt ett halvår och framåt så såg jag tecken på att det hade hänt saker sakta men säkert. Efter flera månader såg jag på en bild att mina ögonbryn hade gått från små buskar till stora träd. (överdriver nästan inte ens)

Mitt ansikte har tillslut efter ett halvår och frammåt fått en annan hy, starkare skulle jag säga. samt lite annan form. Från bebis till ung man i puberteten i stort sett. (överdrev bara lite nu)

Fyra Veckor VS Ett År.

Efter bara 2 månader fick jag se en hel del finnar och pormaskar över hela ryggen, i ansiktet och halsen samt på bröstkorgen. Det höll i sig till kanske 5:te eller 7:de månaden då det började synas att det avtagit lite grann. Men en del är fortfarande kvar efter 1 år.

Efter inte alls särskilt lång tid förändrades min "sexdrive" det vill säga en blir mer kåt helt enkelt. Klitoris växte sig större och det syntes hyfsat snabbt ändå. Om det var efter 1-2 månader eller 3-4 kommer jag inte ihåg.

Efter ett halvår började nära och kära berätta för mig att jag blivit av med min rumpa och att jag smalnat av lite här o var.

Det har blivit mycket lättare att orka träna och att hålla sig hälsosam även om det är svårt så är det lättare nu än för ett år sen. Jag märkte bara efter några månader att jag orkade springa mer. Aldrig hade jag orkat springa den sträckan förut men nu gick det ju nästan bra och med lite energi över dessutom. Muskelmassan har förändrats. Det kanske inte syns då jag sällan tränar styrketräning men jag känner det. jag kan bära mer. jag orkar mer. jag känner mig starkare än innan.

INNAN TESTO vs ETT ÅR PÅ TESTO

Mentalt är det mesta väldigt likt. allting är fortfarande upp och ner. Bra och dåliga dagar. Men det sitter på djupet. Allting känns bättre generellt för att allting känns mer rätt. Humöret efter 13 November 2015 gick spikrakt uppåt. Jag blev taggad på livet och energifylld för ett halvår framöver. Därefter började jag passera som den jag är lite mer än vanligt och blev helt enkelt tvungen att släppa fokuset på just det faktum att jag är trans. Då kom livet istället. Allt är inte frid och fröjd. Jag har en hel del livserfarenheter och andra saker i livet som jag har fått skjuta undan ett tag för att fokusera på att överleva som transperson då det tar knäcken på en många gånger. Men nu när allt är "frid och fröjd" inom det området av mig själv måste jag komma ikapp med så mycket annat som jag lagt åt sidan, så som t.ex. sociala bitar jag låtit bli, skola, jobb, drömmar, idéer och livet generellt. Det är inte några enorma mängder av jobbigt utan för det mesta en lättnad att inte behöva tänka så enormt mycket på kläderna jag väljer eller hur jag pratar. Det är skönt. Jag pratar nog mer nu än innan. Det är ju roligt att prata när en låter som en ska.

Att börja på testosteron hjälpte mig att få börja fokusera på livet i sig istället för translivet i mig. Jag är mer än en transkille. Just nu fokuserar jag på min framtid, vad jag vill göra i restan av mitt liv, vem jag vill vara, vad jag vill dela, vem jag vill dela allt med och vilka jag vill ha runt om kring mig. Jag fokuserar mindre och mindre på hur feminin jag ser ut i den tröjan och hur mina höfter ser ut i dem byxorna. Jag funderar istället på hur jag ska bete mig för att bli omtyckt och älskad av dem som betyder mest, och hur jag ska göra för att få den där personens uppmärksamhet.

Jag babblar mest nu men allt som allt, jag är glad, jag mår bättre, jag kan fokusera på andra saker, jag passerar, testo har underlättat och jag känner lättnad över att andra människor kan se det jag sett så länge. Jag kan tänka på andra saker i livet än hur vida jag passerar eller inte i dem kläderna jag tar på mig. Det känns bra helt enkelt.

Mitt första år på testo gick väldigt bra. Nu väntar nästa år. Ja det sägs ju att puberteten tar runt 7-8 år va? Tror det var något sådant. Jag är taggad på livet. Särskilt på att se om det går att bli ÄNNU mer hårig, typ skägg? aja ha det bäst vänner. Vi ses! ;)

Tack! PUSS!!

Med vänlig hälsning, Alex


Likes

Comments

"I won't give up, no I won't give in
Till I reach the end
And then I'll start again
Though I'm on the lead
I wanna try everything
I wanna try even though I could fail
I won't give up, no I won't give in
Till I reach the end
And then I'll start again
No I won't leave
I wanna try everything
I wanna try even though I could fail"

Likes

Comments

Är över 9 månader på testo nu.

för att vara exakt: 9 månader och 5 dagar idag.

Vill ha nästa spruta NU.

det är som ett lyckopiller och just i denna minut skulle det behövas.

har även fått en kallelse till psykologen igen.

är rädd för det mötet.

har blivit lite nerstämd igen kan man säga och sist jag var nerstämd trodde dem jag var deprimerad och skickade inte mina remisser. hur enkelt skulle det inte kunna vara för dem och bara ta ifrån mig mastektomi nu lixom?

jag kollar brevlådan varje jävla gång jag går förbi den. nästan varje dag ibland flera gånger om dagen. jag vill ha den kallelsen, det datumet. jag vill veta när jag ska få bli fri. jag vill det men jag är livrädd för att få det bortsopat som en guldpärla på golvet.

Samtidigt behöver jag berätta för den att jag är nedstämd, för att kunna ta mig ur det.

någonstans trodde jag att testo skulle göra mig mer lycklig, och ja ett tag funkade det. ett tag. nu när det rä vardag att passera är det fortfarande något under ytan som tynger mig. det är något som får mig att ibland inte vilja vara med mer.

Jag jobbade i flera månader på ett underbart jobb. jag räddade världen med små steg. fick vänner. hade kul. var superduktig vegan, sprang o rörde på mig.

sen försvann det. någonstans tappade jag det.

jag vet inte vart jag ska, vem jag är, vad jag vill. eller någonting.

skulle behöva en sådan där ta-tag-i-ditt-liv-stund.

aja behövde skriva av mig lite.

Hoppas ni har det bra vart ni än är i livet. KRAM! //Alex


Likes

Comments

Babe.

Du får mig att glömma tid och rum.

Jag har glömt vad jag gjorde innan dig.

Det finns ingenting innan dig.

Jag var ingen innan dig.

Mitt älskade hjärta, jag älskar dig

Jag tänker på dig alla stunder på dagen.

Du är den jag tänker på när jag vaknar och när jag går och lägger mig.

Jag vill inte sova utan dig.

Jag vill inte vakna utan dig

När jag se dig så smälter jag.

Du är den vackraste flickan.

Du är den finaste jag har.

Det sista jag vill är att såra dig.

Du är verkligen mitt allt.

Jag vet att vi tycker det här är mesigt, töntigt men ändå lite charmigt.

Varför vi gör det är för att det är viktigt.

Jag behöver dig och du behöver mig.

Alla behöver ju kärlek, så är det bara.

Vi kanske är lite av en slump.

Vi kanske är lite olika.

Men vad gör det om 100 år?

vad gör det om 100 år att du var 27 och jag 20?

vad gör det om 100 år att du var party och jag var tyst?

Du gör mig hel.

När du är hos mig känner jag mig fulländad.

Du fyller mitt tomrum.

Tack som fan älskling.

för att du lär mig att det är makabert att en anka äter kyckling.

för att du får mig att känna mig manlig i min kropp.

för att du får mig bada när jag är varm.

för att du håller om mig när jag är rädd för en läskig gubbe i filmen du valt.

för att du visar mig att det finns en sol utanför källaren jag gömt mig i.

Tack som fan älskling.

Jag älskar dig.

Puss! <3


Likes

Comments

"...I'm just thinking bout you.

I'm thinking bout you.

I'm thinking bout you.

Baby.

I'm just thinking bout you.

I'm thinking bout you.

I'm thinking bout you.

I'm just thinking bout you.

I'm thinking bout you.

I'm thinking bout you.

Baby, I don't want no one, no one else..."Likes

Comments

Hej hej! :) tänkte att jag visar lite bilder nu! :) Kram på er!

(TRIGGER WARNING: bilder på nakna kroppsdelar!!!!! and nipples!!!! :O :O :O :O)

ursäktar mig i förväg för konstiga vinklar och bilder.. hehehehe x)

RYGG: Pre T, 1 månad, 2 månader, 3 månader, 4 månader, 5 månader, 6 månader

BEN+FOT: 1 vecka, 4 veckor, 2 månader, 3 månader, 4 månader, 6 månader

HAND: 1 vecka, 4 veckor, 2 månader, 3 månader, 4 månader, 5 månader, 6 månader

MAGE+BRÖSTET: 2 månader, 3 månader, 4 månader, 5 månader, 6 månader

Likes

Comments

Tja! :)

Idag är det fredag den 13. Är lite rädd för otur idag men än så länge ser det ju bra ut.

Den 13:de, jag är idag 6 månader på testo.

Har inget att säga om förändringar helt ärligt. det sker så sakta att jag inte märker särskilt mycket längre...

Min röst är ju nere. kan fortfarande inte sjunga i falsett.. måste öva mer på det... Jag kan gråta. Jag har lättare till att bli arg men det är inte så läskigt som jag trodde det skulle vara.

Mina känslor är mycket kallare än innan testo.. känns lite som att jag kommer längre och längre ifrån mig själv på ett vis och att jag måste börja om med att lära känna mina känslor.

Fysiskt är det som jag sagt tidigare. fettfördelningar lite smått.. mer hår lite här och var.. muskelmassa.. jag orkar mer.

Så vad händer annars då?

Jag ska till logopeden igen nästa vecka alla fall! :) på torsdag!

sen är det jobb som gäller för min del.

Ha det så bra sålänge! Vi hörs!

Kram //Alex

Likes

Comments

HEJ!

Jag tänkte börja blogga lite mer nu! Fredagar framförallt! Om vadsomehlst jag har på hjärtat! Ni har kategorierna till hjälp om ni endast är här för transrelaterade inlägg! FTM står för dem inläggen! SÅ kolla där! Samt inlägg där jag pratar om lite allt möjligt skriver jag STORT när det som är transrelaterat kommer så ni ser! Men för övrigt tänkte jag börja blogga lite mer för att få skriva! Jag måste skriva mer! för jag har så mycket att skriva att mitt låtskrivande drabbas. Så tänkte bloggen kan ju ta en del också så jag kan fokusera mera! okej här kommer den märkningen så ni alltid hittar rätt:

TRANSRELATERAT:

Hej, jag är imorgon 25 veckor på hormonbehandlingen. Det var ett tagsen jag räknade veckorna men kollade förra veckan eller något och insåg att det gått ett tag. :) Det har alltså om en vecka exakt gått ett halvår! Det är det jag menar med att det har gått ett litet tag nu! Just nu är jag sjuk men i övrigt mår jag ju bra! Mentalt menar jag då! Jag känner mig lite kallare när det kommer till känslor. Såg en film senast igår som var en dramakomedi. Innan så har jag varit mer för dramadelen i dem filmerna men jag satt fan och garva åt komedin istället... höhö SKILLNAD... okej nä men generellt är jag lite mer känslokall typ.. känner jag i mig själv.. Jag kan ju gråta det vet jag ju, men å andra sidan har jag just nu inte gråtit en enda tår på typ 2 veckor. om inte mer... och det är LÅNG tid i jämförelse med innan testo. Dock. på ett annat vis kan det ibland känns som jag känner saker mycket djupare än jag någonsin kunnat. Men det är mer för att jag känner att jag är mer i mig själv och allting blir djupare när man är närmre sig själv. OM ni förstår hur jag tänker.

Okej till det Fysiska:

Ja som jag sa är jag ju sjuk just nu.. men eftersom jag idag ser det lite mer som en helhet så orkar jag ju mycket mer än innan testo. just nu orkar jag ju inte ens gå upp ur sängen för min kropp är supersvag men igen, generellt så orkar jag mer, fler amrhävningar, längre springtuerer, större kliv.. ah ni fattar.

Jag har mer hår överallt. men inget å skryta med om jag kan säga så.. fjun i ansiktet, pytteliten raggarsträng och jag benen är bara mycket håriga och lite ännu mer håriga..

/////TW////

Min sexdrive som jag helst egentligen inte pratar om men som jag nu typ slutat bry mig lite om idag.. är otroligt mycket starkare... eller oftare om man säger så... om jag nästan trodde jag var asexuell innan så har jag ju fått det förklarat för mig nu att det inte stämmer ALLS! O.o skojar inte ens.. tänker på sex typ 24/7 och det är fett pinsamt. men så sant.. Ligga någon? HAHA skämt åsido!

Det har alltså växt något där nere med andra ord.ACNE: well, hade aldrig problem med finnar och acne innan som jag har nu. Det är rätt illa just nu. det gör ibland till och med ont att ligga på rygg för att dem gör så jävla ont dem små rackarna. FYFAN! måste fan gå till läkarn snart... #lat

Rösten: Det är kindof obvious. ni vet nog det mest om det redan men... Om ni känner till den här gruppen Pentatonix, Basen han som sjunger leadsången i den här vackra låten är en otroligt mörk bas. Låt oss säga att jag DRÖMDE om att kunna ta hans toner innan testo, grät för att jag så gärna ville, och vet ni fan vad? Min dröm har gått i uppfyllelse!!!! (till en del då) HAHA inte det värsta lixom MEN ÖVNING GER FÄRDIGHET!!! ;D HURSOMHELST: Jag är nu mer ägare av en liten basröst. haha ;D #lycklig

Kram på er! //Alex A.Likes

Comments