Header

Mina texter

Sex

What do you actually think when you hear the word sex? Dirty, disgusting or even obscene?

The word is filled with disgust in many ears, for many reasons. The word has always been classified as a dirty word, ever since we all were kids.

What do you actually think when you hear a girl say talk about her sex life? Whore, hoe, hooker, disgusting, dirty, easy, cheap, attention whore, there is no stop.


I never really realised how sex could be beautiful, I never really realised that sex could be good. For me, a girl. I have known as everybody else that the word whore and so go on has had an connection with sex but it wasn’t until I got called out for being a whore even though I still was a young virgin, that was when my I started seeing sex as dirty, disgusting or even obscene, but not for boys, right? The amount of boys going around at school talking whom they “fucked” last night is uncountable. In my situation at least

You don't say that a girl had sex with a boy, it’s the boy that had the sex but what then was it for the girl.

When I was young and virgin, I thought that a virginity was the uncoolest thing possible, I wanted it gone so I could be cool, cool as the boys in school. Be able to speak out about all the sex I have. But I didn’t want to loose it, I wanted to me cool. As the boys.

But my brain still told me that sex was disgusting.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Super bra internationella kvinnodag, morgon med pojkvän, nya skor och se total flawless ut!!!

Likes

Comments

Igår så åkte jag till pedram på kvällen för att spendera natten med honom, många skulle nog se det som ovärt och onödigt eftersom att han jobbar till så sent på kvällen men när jag bara får träffa sin pojkvän 2 dagar i veckan så blev det väldigt värt att få sova med honom en natt extra, det är ju ändå kvinnodagen idag och pedram gjorde frukost till mig och det var jätte mysigt. Det är så otroligt fint väder idag, jätte soligt och snön lyser upp allt!! Glad kvinnodag till alla då ❤

Likes

Comments

Mina texter

I once actually felt good. I was happy, with myself and life. Didn’t overthink every decision I made nor hated myself for the mistakes I made. Something happened. Obviously.

My name is not needed and I am how old you want me to be. I have a face and to everybody that face is what defines me but not this time. Behind this screen I am words filled with feeling and story. My face is everything from pain to happiness. My body that is just a waste of space and should not be seen as obscene nor sexy. If I was the one who got a say in what my body was I would describe it as totally fine to disgusting.

Behind this screen, behind all this small letters that I type in one by one, here I feel like I can do anything, be anything and actually tell people who I am. Nona Massey. I really am impressed how much meaning so small things as letters forming into words could have. One word could ruin someones life just like it could makes someone happier. 

It all started with words that is what made me realize how strong and powerful these small letters I am writing with actually is. Every form of letters that creates a word can mean so much and many of those forms of letters is what has broken me down but also so many of those forms has made me felt just a little better when I thought it wasn't possible. It's all about knowing how to give them form and not exploit them. 

the true talent if you ask me is knowing how to form the perfect sentence at the perfect time. 

Likes

Comments

Dagens outfit 💁

Helt vanlig fredag med skola och sen hem och sen på kvällen åkte jag till pedram. I skolan har vi ettor i teater börjat ha lektion med tvåorna och vi började läsa pjäser idag och så ska vi välja vilken vi ska göra en egen pjäs utav. Det var jätte kul både att variera gruppen och att läsa de olika pjäserna. Sen hade jag lite mys med Ellen på kvällen för hon kom hem och ville bada och se serie med mig, hade först tänk att åka tidigare till Pedram men min bror erbjöd sig att köra mig så behövde inte ta tåget och då kunde jag stanna hemma och vara med Ellen. Nu är jag här hos pedram och sitter med hans mamma och väntar på att han ska komma hem så jag får krama på honom. Han har jag saknat, inte lätt att bara få träffas två dagar i veckan.

Likes

Comments

Jag har nästan inte gjort någonting detta lovet men det har ändå varit väldigt skönt. Idag är det den 24 och det är lördag. Pedram ska sova hos mig inatt och mina systrar, Ellen, Eleanore och Rebecka och hennes barn har varit här ikväll. Jag Becka och Pedram spelade lite monopol men vi hade så kul att jag inte ens tänkte på att ta kort på det. Det har varit en jätte mysig dag och med det säger jag gonatt. Hoppas ni sover gott så hörs vi när jag blivit en bättre bloggare och skriver oftare... Puss

Likes

Comments

Jag visste inte vad feminism var under en väldigt långt tid, dock så visste jag att det var något rätt med det långt innan jag började kalla mig själv för feminist.

Jag har växt upp som tjej. Att behöva anpassa sig efter normer är något nästan alla gör, det finns det några som känner att de inte passar in inom ramarna som normerna bygger upp för oss och sen finns det några få, de starka som inser att det är inte hälsosamt för en att behöva anpassa sig efter andra hela livet och går emot.

Jag har känt mig mest påverkad utav de flertal normer som utspelar efter vad jag har mellan mina ben.

Jag som 4 åring fick ha en bikini topp även fast min bröstkorg var platt då jag inte ens hade kommit in i puberteten, så sexualiserades jag av äldre, vuxna människor när de kände att jag behövde dölja mina bröstvårtor. Kvinnors bröst sexualiseras dagligen av män och media men att barn ska behöva bli påverkade av detta, det är sjukt.

Jag som tjej fick lära mig att vara tyst, anpassa mig efter killar i min omgivning då de fick springa runt och skrika. Jag lärde mig som liten att killar får slå mig, de kan få knuffa, putta eller spraka mig för att när dem slår mig är det ett tecken på kärlek då kommentaren ”han är bara kär i dig” har fått sagt sitt när den följde efter mig hela mitt liv.

Jag som tjej var tvungen att sitta på visst sätt för att ge plats åt andra då mina killkompisar fick ta upp så mycket plats de kände för när de särade på benen brett.


Jag trodde att man skulle skratta åt alla killars skämt även fast de inte ens var roliga, men det var ju så jag gjorde dem nöjda.

Jag klädde mig väldigt maskulint när jag var yngre, kläder som många uppfattade som ”killigt”, men jag ville ju bara passa in men då blev jag kallad ”tomboy” i negativ ton, jag började då sminka mig så att jag kunde få de ansikte som killarna ville ha och ville se på, det feminina ansiktet, men jag gick kanske för långt i min feminina roll och blev då bimbo och blåst. För killar får vara hur maskulina dom vill men om en tjej är ett steg för feminin så får hon alla blondin skämt kastade på sig.


När min kropp började växa så fick jag som tjej lära mig att dölja allt. Min kropp var en skam, det var som att den var så äcklig så för att jag skulle bli fin så skulle jag dölja. Ingen tröja fick vara för urringad, ingen kjol fick vara för kort och inga byxor fick sitta för tajt men desto äldre jag blev desto mer förvirrad blev jag för jag lärde ju mig att anpassa mig till männen i min omgivning och eftersom de sexualiserade min kropp såpass mycket så borde jag väl ha tröjor som visade mina bröst och tjata byxor så man såg formen på min rumpa? Allt blev en sådan dubbelmoral.


När jag fick min mens så skämdes jag. Jag blev nyss mer kvinna än vad jag ville vara då jag hela min uppväxt önskat att vara kille för att få det enklare livet. Min mamma sa alltid att jag skulle ha en liten väska med tamponger för det var inte fint att ha dem helt öppet, för då vet ju folk att du har mens? Något så naturligt som nästan alla kvinnor har, det fick inte folk veta att jag hade för det var äckligt.

När jag var 13 så fick jag kommentaren ”Gud, vad håriga ben du har, eller?” från en kille i min klass. Jag visste knappt att man skulle raka då men där startade mitt komplex över hårväxten över hela min kropp. Jag hade inte börjat raka mina ben än eftersom jag inte vågade eller ville men jag kände mig tvingad för vem vill vara äcklig? Allt jag var, var äcklig. Tvingad att ha mens, ha hårväxt, ha en kvinnlig kropp, allt var ju så äckligt.

Jag kommer ihåg att jag satt som 13 år och önskade att jag var kille för jag ville inte ha mens, jag ville inte behöva raka benen eller armhålorna när killarna kunde gå med hur mycket hår som helst, jag ville också kunna dra av mig tröjan på idrotten när alla killar gjorde det, men det var äckligt.


Jag fick lära mig att anpassa mig för mycket, mycket efter männens behov. Jag fick också lära mig att om jag skulle ut behövde jag vara försiktig, att behöva tänka på att täcka min kropp, vara helt närvarade och när jag gick ut var jag rädd, rädd för alla våldtäktsmän som alla varnat om men ändå fick jag aldrig höra någon lära killarna om kvinnorespekt, om att man inte får ha allt man vill eller ta på allt man vill. 98% utav alla våldtäkter står män för.

Vuxna människor lär ut att man ska blöda första gången man har sex, det är som att säga att det ska göra ont, det ska det inte, det ska inte blöda. Det är ett tecken på att tjejen inte är redo alltså inte helt säker på att hon vill.

Det finns tjejer som inte anmäler sina våldtäkter för att de antingen inte vågar eller att deras våldtäkt inte passar in i ramen som skolan eller samhället har lärt oss. Det är en skam att det fortfarande finns människor, både män och kvinnor, som ens kan med att säga att någon förtjänade att bli våldtagen. Ingen förtjänar något sånt. Det finns hundratals män som påstår att för många tjejer anmäler ”felaktiga” våldtäkter. Till och med polischefer har vågat gå ut på radio den 16 september 2011 på radio Sverige och påstått att tjejer får ”oskyldiga” pojkar anmälda för något dem ”verkligen” inte skulle gjort.. eller?


Min mamma sa till mig en gång, ”men så kan du inte gå till stranden, ta på dig något mer”, som att jag inte fick vara stolt för min kropp för att män inte kunde kontralera sig, jag fick anpassa mig till de stackars våldtäktsmännen som inte kunde hjälpa det, dem är ju bara män. Men jag fick inte vara självsäker för det skulle ju vara så själviskt och slampigt att vara bekväm med sin kropp.


Jag gick en gång till kuratorn och sa att killarna i skolan tafsar på mig och försöker knäppa upp min bh, jag förklarade hur äckligt det var för det fick mig att känna mig så otroligt obekväm och äcklig när dem gjorde det. Då fick jag svaret ”Men, Nona, du är ju så fin, du får nästan förvänta dig att killarna kommer försöka att ta på dig.” menat som en komplimang till mig, nästan som den gången när en kille går förbi mig och klappade mig på rumpan och sedan blev förvånad att jag blev sur för enligt honom var det så man sa att jag var vacker. Kvinnorespekt?


När jag väl började att ha sex så ville jag prata om det som killarna brukar göra men jag märkte snabbt att precis som vanligt var det inte så det funkade. För jag som tjej fick inte snacka om sex på samma sätt för då blev jag hora. Jag kunde ha sex hur mycket jag ville om det var med min pojkvän men om jag hade sex med två olika killar så var det helt plötsligt ”horigt”, och sen också det att sex påstås vara över när killen har kommit, hur kommer det sig?


Feminism är dock inte bara för kvinnorsrättigheter, det stå för jämstäldighet, hur mycket än alla män gråter och säger att det bara är för kvinnor, känns det inte lika bra nu när ni inte är the center of attention, eller när kvinnor får lite makt?

Feminism står för allas rätt, det spelar ingen roll om du har en annan sexuell identitet eller läggning, du ska inte vara rädd att komma ut för att du är annorlunda. Feminism står för att sexualundervisningen i skolan ska inte bara utspelas på de heterosexuella normerna. Och feminisms är emot machokulturen vi har, killar får inte visa känslor på samma sätt som kvinnor och det är feminismen starkt emot.

Största myten om feminism är att det är emot män, vi försöker samarbeta. Jag skulle inte vilja dra alla män på över en kant, för det är inte alla män. Men tillräckligt många för att det ska vara strategiskt riktigt att kunna utgå från alla män.

Jag avslutar med ett väldigt bra citat ifrån Zara Larsson’s blogg, en mycket stark kvinnlig förebild för mig: Jag hatar inte ALLA män. För att citera min Instagram ”Jag älskar min pojkvän, min pappa, mina fina och omtänksamma killkompisar, dom manliga producenterna jag jobbar med, men jag hatar män i grupp. Män som i grupp förtrycker och hotar och som sedan skrattar och det och åt mig.” Samhället säger åt tjejer att inte generalisera, men skyller sedan på offret vid en våldtäkt för att hon inte ”tänkte sig för” eller ”var dum nog att prata med mannen innan”. Jag har aldrig påstått att manshat är bra eller lösningen på livets alla gåtor, bara jämfört konsekvenserna som manshat respektive kvinnohat får.

bjuder på en liten fin bild på min fina kropp ifrån när jag hade super fint hår och va väldigt självsäker

Likes

Comments

Igår kväll så spelade jag och min syster Ellen biljard och sen spenderade jag kvällen hos henne och vi såg på skräckfilm och myste! Idag var vi och hämtade min syster Rebeckas barn på dagis och de blev jätte glada att se mig, Ellen och morfar (min pappa)!!

Likes

Comments

Igår var det alla hjärtans dag och jag trodde att det skulle bli som vilken dag som helst men det var det inte, utan pedram, min pojkvän, kom till mig efter han hade slutat jobbet (23:30) och överraskade mig vid min dörr med rosor och kladdkaka och en liten "lys tavla". Det var så jäkla mysigt. Jag hade skola dagen efter men det var så värt det att få sova lite mindre. Sen slutade det med att jag ändå var sjuk dagen efter och stannade hemma... Finaste pojkvännen. Jag gav honom dagen på laserdome som en liten pressent men också ett livet papper med som han kan ha och läsa ibland ❤

Likes

Comments

Efter en sån mysig och rolig kväll så är jag helt slut! Det var jätte kul att få sminka sig lite extra och ha maskerna och allt det, skulle egentligen ha lockigt hår men råkade tyvärr tramp på mig locktång... när den var på, brände foten av mig..
det var i alla fall jätte roligt. kom hem runt 17 ifrån lazerdome och sen sminkade jag mig snabbt och 19 tog vi tåget till Trollhättan och vi kom inte hem förän 02

Likes

Comments