View tracker

Träffade denne underbara katt ikväll. Sixten är så social och kommer och lägger sig och sover i mitt knä. Han är så mjuk och försiktig när han spinner. Då trivs han till fullo. Han går omkring och småpratar med sitt försiktiga jamande, kan då inte riktigt låta bli att leka med mina fötter. Men det kan jag tillåta.

Likes

Comments

View tracker

Så var det dags för Postkodmiljonärens miljonregn över Vännäs. I -15 grader och gnistrande vitt intog Rickard Sjöberg, Kicken och Sandra Dahlberg scenen vid Skeppsbron i Umeå. 91 glada Vännäsbor stod i kylan med vinstcheckar. Inombords värmde det de glada vinnarna. Själv höll jag på att förfrysa fötterna i kylan. Erik Gadd underhöll publiken med taktfast musik. Vinstsummorna varierade mellan dryga 200 000 kr till 13 miljoner kronor. Så kom då "Grande final". Och konfettiregnet föll över publiken. En Vännäskvinna blev totalt 26 miljoner kronor rikare. Hon skall nu ta sin familj till Piteå med hyrd helikopter.

Likes

Comments

View tracker

Skulle med bussen till stan, men den gröna elbussen kom en kvart försenat till hållplatsen. Efter nästa hållplats tog chauffören beslutet att ta enklaste vägen till stan. Halkan var för besvärlig för denna dubbla elbuss. Vid sjukhusrondellen så stannade bussen i rondellen och där stod den, fastnade i halkan. Chauffören sa till mig, "det är fredag den 13". Det fanns inga alternativ. "Kliv ur bussen" sa han till mig och en ung man. Ut i halkan och bland bussar och annan trafik. Här får man inte gå, men vi hade inget val. Och fredag den 13 är det.

Mötte mina systrar på sjukhuset, och efter en kopp kaffe blev det enkel elbuss till stan. Här pågår en biljardtävling inne på Utopiagallerian, alltid något för den fotointresserade. Skymningen har övergått till mörker på väg hem. Åter igen sitter jag på den dubbla elbussen. Den har problem även denna resa, nu med bromsarna i halkan. "Nu kör vi in i en stolpe" säger en yngling förskräckt. Men stolpen klarade sig, och bussen med. Klev av bussen och gick den sista biten hem, även denna gång på oplogad gångväg på Gimonäs.

Likes

Comments

så var det dags för en ny mobil. Det blev IPhone7, guld. Så snygg och bra kamera har den också.

I Utpoiagallerian kan man hitta det mesta som tilltalar ögonen. Den hopknycklade wolksvagnen hänger som en häftig fotboll i gallerians tak.

Likes

Comments

Årets första styrelsemöte i Umeå Fotoklubb har avhandlats idag. Kommande verksamhet, ekonomi och det som tillhör en liten förening diskuterades. Vi enades. Ser framåt och planerade. Kaffetåren hör också till sammankomsten. Fem glada raska äldre ungdomar knöt ihop dagens tankar och funderingar till ett samlat protokoll.

Likes

Comments

Idag var det avslutning på julmiddagar. Den intog vi hos min yngre syster på Tomtebo. Med på middag var även hennes dotter och barnbarnet Melvin. Innan Melvin skulle hem och sova så var det dags för ett "familjefoto" i soffan.


Likes

Comments

Min sambo ville ha frasfåfflor igår. Så jag gjorde en våffelsmet på grädde så att det skulle bli frasvåfflor. Allt bra så långt. Men nu skulle det visa sig att våffeljärnet saknade elkabel. Våffeljärn utan elkabel Ha, ha, det blev bara "pannkaka" av alt.

Likes

Comments

Temperaturen har krupit ner till -22,9 grader idag. Värmde mig med att baka vetebullar.

Ringde min syster i Åmsele. -35 grader sa hon.

Brrrrrrr..

Likes

Comments

Vi har nu haft en storbrand i Umeå igen, senast var 2008 när ett stort bostadshus brann och ca 200 människor blev hemlösa. Dess bättre så skadades ingen människa 2008 och ingen nu heller. Tur i oturen var att Ringstrandska villan klarade sig, en byggnad från 1899 och byggnadsminnesmärkt sedan 1970.

Åkte ner till stan med kameran, och det gjorde många andra Umebor också, både med mobilkamera och utan. Kvarteret var avstängt, men vi åskådare fick hålla oss till trottoaren på motsatta sidan. Jag kan inte nog förundras över att trävillan står kvar, branden började ju i ett av dess gårdshus, och den stora tegelfastigheten är helt förstörd av branden. Hela kvarteret kunde ha brunnit ner, och alla hyreshus runt omkring. De boende måste ha varit skräckslagna av de stora lågorna som formligen åt upp tegelfastigheten.

Kylan gör sig kännbar och temperaturen kryper neråt, tittar på termometern -17,5 grader. Tog en kort promenad för en stund sedan, den blev kort, kort, det var kallt. Så har den vita mjuka snön kommit tillbaka, nu har vi försenad julstämning.


Likes

Comments

Temperaturen dagen före nyårsafton var jämförbar med många midsommaraftnar +7 grader. Varm nyårsafton var det också. Och halkan fortsätter. Förvånas över trängseln på MAXI butiken, nja förresten som min granne sa "storhandla måste man ju ibland".

Hämtade min systers barnbarn Melvin i förrgår, han firade nyår hos oss. Hans mamma kom också efter jobbet på nyårsafton. Vi åt pratade skrattade och hade trevligt. Melvin är en underbar liten krabat på fyra år. "Bättre än så här kan det inte bli" sa han på nyårsafton. Han är en mycket intelligent liten pojke.

Bordet dukades för nyårsmiddag och hattarna sattes på huvudet. Nu är det party. Grillad röding med broccoli och en härlig vitvinsås till. Melvin ville hellre ha prinskorv och köttbullar. Middagen avslutades några timmar senare med hallonsufflé. God men ville dock inte "fluffa" upp som den skulle.

Sen återstod bara Ring klocka ring med Pernilla August, som läste så underbart bra. Och så slog klockan 00.00 och nu skriver vi 2017. Fyrverkerierna avfyrades. Det nya året hälsades med det hårda artilleriet av Umeå kommun. Vi bor fem kilometer från centrum, men det bästa var att hålla för öronen. Vi njöt mera av de vackert sprakande stjärnfallen som uppstod i luften ovanför oss.

Tänka sig det är 16 år sedan millennieskiftet, det är inte klokt vad tiden går fort.

Likes

Comments