Lunchade häromdagen med en kompis på stan. Det hade varit -15 grader på morgonen men solen kom fram och det blev bra väder att promenera i. Efter lunchen var det dags för motionspasset. Men först tittade jag in i ett skyltfönster och vips så tycktes jag vara i behov av ett par nya skor. Motionspasset blev 8 km och 12200 steg. Rätt nöjd faktiskt.

"Snygga skor" sa min syster när hon fått ett MMS från mig.

På stan var det vintrigt värre, här var det uppbyggt ruschbanor till de mindre barnen och medan de höll sig varma i de konstgjorda backarna så värmde sig de vuxna vid grillelden. Promenaden fortsatte förbi de flitigt arbetande snöskulptur-konstnärerna. De höll sig nog rätt bra med värme med sågandet och huggandet i de stora snöblocken.

Tog en tur in till en resebyrå och betalade en kommande resa till Schweiz till sommaren.

Åkte förbi de välgjorda snöskulpturerna, en kväll senare, efter avgjord röstning, och beskådade mästerverken som kommer att inom någon dag bestå av en tinad snöhög, tyvärr. Temperaturen har stigit till +-noll. Vinnarskulpturen var så välgjord och häftig. Tog bilder av trolltyg och ugglorna också.

Snöfattig vinter ute vid havet också. Pelargonerna har börjat sin långa växtperiod fram till sommarens blomning.

Likes

Comments

Jag har varit lite slö med bloggen nu. Det är mycket som tar min tid i anspråk just nu. Årsmöten hit och dit, styrelsemöten här och där. Föreningslivet har tagit över mitt liv nu. Det är så när man uppnår den aktningsvärda åldern av 70 år, men jag är fortfarande ung i sinnet, och det är huvudsaken. Är dock inte lika flitig i bloggandet som 104 åriga Dagny.

Promenerade gjorde vi med femårige Emil häromdagen, har var lite energilös till en början, han ville helst sitta kvar inne med plattan, men väl ute i den friska luften så fick han några energikickar. Balanserade på sönhögar och räcken.

Spelade tärning med mina måndagskompisar, som också är mina sångarkompisar i Cirkelkören.

I slöjdföreningens vävavdelningen finns numera en ung man, utbildad vid Konsthögskolan i Umeå. Han är en hajare på vävning. Av vävalstren klipper han ut former och sammanfogar dem med oljemålningsduk till häftiga bilder. Han har haft sina tavlor på Liljevals i Stockholm. Inte illa det. Jag imponeras av hans idéer. Jag tror att han trivs bra i gänget bland oss något äldre ungdomliga damer. Just nu väver jag en handduk med åtta skafts dräll i korskypert, vit med röda ränder, den blir så snygg

Så har min favoritsport "Alpint", startat med VM. Sitter som klistrad framför tv, då framförallt Super G och Störtlopp, ja jag ser storslalom och slalom, också med glädje. Sen gillar jag VM fotboll förstås..

Likes

Comments

Ja då var denna vecka tillända, hann med två besök på ögonkliniken, onsdag och torsdag. Laseropererade högra ögat i torsdags. Man blir så väl omhändertagen på ögonmottagningen på Umeå sjukhus.

Fikade med mina f. d. arbetskamrater på Café Station. Vi minns våra före detta elever med både glädje och sorg. Flera har gått bort av sjukdom i unga år, två av mina elever har blivit mördade och några har valt att avsluta sitt liv. Men de allra flesta finns kvar i livet och har jag tur så träffar jag på någon "elev" någon gång emellanåt. Tänk vad tiden går, mina äldsta elever är idag 50 år gamla. Men jag minns dem än idag som tonåringar. Efter ett par timmars kaffedrickande gick jag ut på stan och köpte mig en snygg marinblå tröja. Promenerade fem km, det var den dagens motionspass.

Tillsammans med medlemmar ur Umeå Fotoklubb gjorde vi i veckan ett studiebesök hos ett företag i Hörnefors. De finns i gamla masonitfabriken. På gamla fabrikens kontorsavdelning visades vi omkring i dess tomma lokaler där gamla kontorsmaskiner fortfarande stod som de gjorde när fabriken lades ner. En manuell skrivmaskin, så tungt det var att skriva på denna klump. Räknemaskinerna var dock lätthanterliga. Det såg ut som ett museum i före detta kontorslokalerna, en gul och en orange kaffebryggare stod också kvar på sin plats. Tiden stod stilla, 70-talets bruna färger och medaljongtapeterna speglade årtiondets färgskala som gick i brunt, orange och gult. Då var det snyggt, idag är det förskräckligt.

I väntrummet på sjukhuset kan tiden bli lång, så jag roade mig med att läsa recept i veckotidningarna. Ugnstekt lax, inte helt fel, bäst att fota receptet.

28 januari, hög tid att slänga ut julgranen, tyckte jag. Min sambo är skogsmänniska och gillar granar. Den växte och fick nya fina mjuka skott. Den ska ut, sa jag, och så klippte jag ner granen. Så blev det lite mys med tända ljus och min favorit, RÄÄÄÄKOR.

Lyssnade på nyheterna. Donald Trump måste vara helt galen. 

Likes

Comments

Träffade denne underbara katt ikväll. Sixten är så social och kommer och lägger sig och sover i mitt knä. Han är så mjuk och försiktig när han spinner. Då trivs han till fullo. Han går omkring och småpratar med sitt försiktiga jamande, kan då inte riktigt låta bli att leka med mina fötter. Men det kan jag tillåta.

Likes

Comments

Så var det dags för Postkodmiljonärens miljonregn över Vännäs. I -15 grader och gnistrande vitt intog Rickard Sjöberg, Kicken och Sandra Dahlberg scenen vid Skeppsbron i Umeå. 91 glada Vännäsbor stod i kylan med vinstcheckar. Inombords värmde det de glada vinnarna. Själv höll jag på att förfrysa fötterna i kylan. Erik Gadd underhöll publiken med taktfast musik. Vinstsummorna varierade mellan dryga 200 000 kr till 13 miljoner kronor. Så kom då "Grande final". Och konfettiregnet föll över publiken. En Vännäskvinna blev totalt 26 miljoner kronor rikare. Hon skall nu ta sin familj till Piteå med hyrd helikopter.

Likes

Comments

Skulle med bussen till stan, men den gröna elbussen kom en kvart försenat till hållplatsen. Efter nästa hållplats tog chauffören beslutet att ta enklaste vägen till stan. Halkan var för besvärlig för denna dubbla elbuss. Vid sjukhusrondellen så stannade bussen i rondellen och där stod den, fastnade i halkan. Chauffören sa till mig, "det är fredag den 13". Det fanns inga alternativ. "Kliv ur bussen" sa han till mig och en ung man. Ut i halkan och bland bussar och annan trafik. Här får man inte gå, men vi hade inget val. Och fredag den 13 är det.

Mötte mina systrar på sjukhuset, och efter en kopp kaffe blev det enkel elbuss till stan. Här pågår en biljardtävling inne på Utopiagallerian, alltid något för den fotointresserade. Skymningen har övergått till mörker på väg hem. Åter igen sitter jag på den dubbla elbussen. Den har problem även denna resa, nu med bromsarna i halkan. "Nu kör vi in i en stolpe" säger en yngling förskräckt. Men stolpen klarade sig, och bussen med. Klev av bussen och gick den sista biten hem, även denna gång på oplogad gångväg på Gimonäs.

Likes

Comments

så var det dags för en ny mobil. Det blev IPhone7, guld. Så snygg och bra kamera har den också.

I Utpoiagallerian kan man hitta det mesta som tilltalar ögonen. Den hopknycklade wolksvagnen hänger som en häftig fotboll i gallerians tak.

Likes

Comments

Årets första styrelsemöte i Umeå Fotoklubb har avhandlats idag. Kommande verksamhet, ekonomi och det som tillhör en liten förening diskuterades. Vi enades. Ser framåt och planerade. Kaffetåren hör också till sammankomsten. Fem glada raska äldre ungdomar knöt ihop dagens tankar och funderingar till ett samlat protokoll.

Likes

Comments

Idag var det avslutning på julmiddagar. Den intog vi hos min yngre syster på Tomtebo. Med på middag var även hennes dotter och barnbarnet Melvin. Innan Melvin skulle hem och sova så var det dags för ett "familjefoto" i soffan.


Likes

Comments

Min sambo ville ha frasfåfflor igår. Så jag gjorde en våffelsmet på grädde så att det skulle bli frasvåfflor. Allt bra så långt. Men nu skulle det visa sig att våffeljärnet saknade elkabel. Våffeljärn utan elkabel Ha, ha, det blev bara "pannkaka" av alt.

Likes

Comments