Denna lördag började inte bra, ryggen och magen intogs av elaka smärtor. Njursten, har diagnosen varit, det är tredje gången nu. Smärtan tilltog och besöket på akuten var ofrånkomlig. Väntetiden var kort, och bemötandet utmärkt. Men den envisa smärtan satt fast i kroppen. En smärtstillande spruta och en minitablett mot illamåendet gjorde tillvaron något mera uthärdlig. Men röntgen hade inte hittat någon njursten, så diagnosen är nu gallsten. Men se det tror inte jag, de smärtorna sitter bröstet och bröstryggen.

In kom en patient som inte bara skrek av smärta utan också av vrede. Hon, för det var en hon, förde ett fruktansvärt oväsen. Personalen var mycket tillmötesgående.

Alla mina värden var bra, fast inte kändes det så just då. Och efter fyra timmar så var jag åter vid hemmets härd, men inte helt smärtfri. Dagen blev inte som jag tänkt. En promenad till stan var inplanerad. Lite titt i butiker fanns också med på dagens schema. Men allt blir inte som det var tänkt. Modevisningen på Kungsgatan var dagens höjdpunkt, hade jag tänkt mig. Nu blev det inte så, men det får gå ändå.

Ser ut att bli kallt inatt, kanske första frostnatten?

Igår jobbade jag i trädgården i det fina höstvädret. Rosorna i växthuset lyser vackert röda med sina väl utslagna blommor. Morötterna växer som aldrig förr. Skörden har varit stor i år.

Egenodlade potatisen och morötterna smälte väl samman i en mustig och god soppa. Egen skörd är guld värd.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

De sprakande höstfärgerna i naturen är som vackra målningar som sjuder av liv och inspiration. Kan det finnas någon vackrare årstid än hösten, även om temperaturen sjunker och mörkret brer ut sig över norra halvklotet? Om jag inte var så trött ikväll så skulle jag ge mig ut och spana efter norrskenet som metrologerna pratade om. Det lyser i många vackra komplementfärger till trädens rödgula nyanser. Men jag väljer dock att jobba ikväll med en text till Skrivlustan som ges ut av Umenejdens skrivarförening.

Har nyss sett "Bonde söker fru", ja den kärleken, den kärleken. Fortsättning följer framför TV. Just nu ser jag ett program med Kristian Luuk. De pratar om männens bröstvårtor. Och jag hade en kurskompis på lärarutbildningen som hette Gösta, han kallade sig för "Gösta med de tre brösta", han sade sig ha tre bröstvårtor. Och hur det var med de, de fick vi inte se.

Klippte ner rabattens blommor idag istället för att besöka Seniormässan. Känner mig lite för "ung" för det.

Känner mig så stolt över de nyss inramade diplomen från Riksförbundet Svensk Fotografi. Inga snygga bilder, sa min kompis.

Nu ska jag skicka texten "En hyllning till bastun", till Skrivlustan. Den kanske kommer på bloggen sen.
Likes

Comments

Tog mina apostlahästar och gick ner till stan idag, de (apostlahästarna) fick en paus när jag stannade till vid sjukhusets bankomat. Ibland behöver jag kontanter i dagens kortvärld. Min gamla canon 40 D följde mig på promenaden till Umeås centrum i mulet och bra promenadväder. På Svingen såg jag ett vackert rutnät, det blev en bild. Trist i centrum som grävs upp, hoppas det blir fint sen.?!

Hittade en vacker blomma utanför "Tiger". Vilket namn blomman bär, det vet jag ej.

Vad vore MVG utan Claes Olsson och Panduro? Ja, två butiker fattigare. På Forex konstaterade jag att det är resdags för några fler än jag. 

Tänkte promenera samma väg tillbaka hem men, på Wasaplan stod den gröna 9:an och väntade på mig, så jag steg allt vackert ombord och förkortade hemfärden radikalt.

Väl hemma var det dags att packa bilen med pelargoner för vinterförvaring i stugan. Dimman låg tät över havsviken, men på marken lyste lingonen vackert röda mot bladens komplementfärg.

Efter dagens 12.117 steg och 336 kalorier fattigare var det hög tid att fylla på kaloriförrådet med en bit mortotskaka.Likes

Comments

Äntligen ska det bli av att jag skriver på min blogg, som jag har funderat på så länge nu. Det är söndag idag och solen nästan skiner. Vi har ätit frasvåfflor, med betoning på FRAS i våfflor. Våfflorna bestod mest av grädde, vilket kan bero på att de var så frasiga. Och vad bättre var, våffeljärnet tog inte eld. Det gick faktiskt grädda en omgång våfflor till, inte like frasiga, men dock.

En doft av surströmming i går eftermiddag fick Lille Melvin att avlägsna sig från matbordet. Vi vuxna njöt av både smak och doft. 

Blokhus, Blokhus mycket intressant, men svårt att slå Theresia, men övning ska ge färdighet till slut.


Likes

Comments