View tracker

Ikväll åt jag middag med fotoklubbens styrelse. Mitt under middagen så föll en av männen i sällskapet ihop över bordet. Vi trodde för ett kort ögonblick att vår vän dog mitt framför våra ögon. Vi kunde inte uppfatta att han andades, men desto gladare blev vi när han gav ifrån sig ljud och sakta rörde på sig. Han fick mest troligt ett hjärtstopp, men eftersom han har pacemaker så kom hjärtat igång. Han kunde berätta att förra gången han hade hjärtstopp så blev det likadant, men han visste inte att han hade varit medvetslös. Han var kontaktbar och pratade när ambulansen kom och kunde ta ett par steg  från stolen till ambulansens brits. Det blev dämpat för oss resten av styrelsemötet som vi hade under middagen.

Efter styrelsemötet åkte några av oss till Ersboda bibliotek och vernissagen av Rickards fotoutställning. Han har en blick för bildkomposition som är förunderlig. Trots sitt svåra handikapp är Rickard en mycket aktiv fotograf, beundransvärd.

Och en liten ljusglimt i vintermörkret är grannens katt Linus, som hälsar på så ofta han kan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Min dag idag bestod av julsånger. Först medverkade jag själv med sång i kyrkokören. På eftermiddagen lyssnade vi på en jättefin julkonsert i Klabböle utanför Umeå. Kören spred glädje, värme och vacker körmusik till ackompanjemang av piano, kontrabas och ett trumminstrument. De välljudande klangerna gladde en mer än fullsatt lokal. Med ren, klar och mycket vacker sångröst framförde solisten Maria en nyskriven fin sång till advent. Konsertens varierande repertoar med sång, korta diktläsningar och solopartier förhöjde julstämningen och glädjen i lyssnandet. Kören tågade in under sången raska fötter i ett tjusigt arrangemang och avslutades med ett musikaliskt spex till musiken från Disneyfilmen "Jultomtens verkstad". Man ville bara sitta kvar och fortsätta att lyssna. Detta var en julkonsert i min musikaliska smakriktning.

Likes

Comments

View tracker

Det är aldrig för sent att gratulera. Goda vänner från kyrkvärdsgruppen kom fem månader efter min födelsedag och gratulerade mig. Istället för midsommarblomster så blev det en vacker juldekoration, som nu pryder mitt vardagsrumsbord. Det gladde mig. Jo, jag visste att det skulle bli ett sent 70 årsfirande. Vi åt, pratade allvar, och mindre allvar och skrattade och skrattade i flera timmar. Hade bakat matbröd och gjort laxmackor till te. Därefter blev det kaffe med bulltårta. En supergod tårta som har ett stänk av semlor. Lite bökig att baka men alltid lika omtyckt. 

Bakade tre bulltårtor för bortåt 10 år sedan och bjöd alla mina arbetskamrater på. Den tårtan kom att finnas kvar i minnet hos några av mina f.d. arbetskamrater i åratal. Blir påmind om den tårtan när jag träffar någon av dem. Idag minns jag inte hur jag lyckades frakta tre svårhanterliga tårtor till min dåvarande arbetsplats. Men det lyckades i alla fall.

Ska sjunga i kyrkokören i morgon 1:a Advent. Ska också lyssna på en julkonsert i morgon eftermiddag. Älskar julsånger.

Tvära kast. Katten Linus, en av världens vackraste katter, grannens katt, gömde sig i vårt garage i ett dygn. Stackars Linus, men har har sig själv att skylla. Han brukar hoppa in i min bil om jag inte skyndsamt stänger dörrarna. Han satt dock inte i bilen utan hade gömt sig någonstans i garaget.


Likes

Comments

Vaknar till ljudet av regn och radion går igång med musik av Peter LeMarc "Ett av de sätt". Det är måndag morgon och dags att lämna den sköna sängen, stiga upp och läsa lokaltidningen för att få en överblick över vad som hänt under helgen som varit. Läser sällan nyheter på datorn. Vill känna på den fysiska tidningen och höra prasslet från tidningspappret när jag vänder blad. Samtidigt som jag äter min havregrynsgröt. Sen ligger dagen fri för aktiviteter. Jag tror att mina tomtar och änglar kommer att ockupera vårt hus innan kvällen kommer. Tillhör gänget som samlar på jultomtar och julänglar. Någon last måste man ju ha. 

Likes

Comments

Stod på loppmarknad på Umeå travbana idag tillsammans med en oräknelig massa andra loppisförsäljare. När dörrarna öppnades så välde det bara in folk. Sålde loppissaker tillsammans med en skrivarkompis, vår förtjänst gick oavkortat till våran skrivarförening. 

Ligger och lyssnar på regnet som sköljer ner över husets plåttak. Det är sövande tongångar tillsammans med sambons snarkningar. 


Likes

Comments

Ja, så var det återigen dags för årets julmarknad i Olovsfors. Det var dock vårt första julmarknadsbesök på denna lilla hemtrevliga ort. Tyvärr hade snön smält bort så den riktiga julstämningen infann sig inte utomhus, men desto mera julstämning var det inomhus. Det var trångt inne i bland alla marknadsstånden, hantverk blandat med ortens honung och senap, marmelader och glögg. Ja det går inte räkna upp allt som fanns. På kaféet köpte vi oss var sin välförtjänta lax- respektive skinksmörgås. Satt bra. Här inne i caféet fanns även mycket annat än bara ätbart. Kunde inte låta bli att handla, gammeldags julkulor, jag gillar allt som har gammeldags stämpel över över sig. Och julbonader med motiv från min barndom gör mig så sentimental. Men så gick strömmen, kortläsaren slutade att fungera och kassaapparaten med. Idag har man alltför lite kontanter i börsen, tilliten till elektroniken är total. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Å ena sidan så spelade det ingen roll.

I bagastugan stod en ensam dam och bakade hällakakor, hon hade fullt upp, vi var många som ville köpa oss ett nybakat bröd. Men väntan var värd sin vikt i guld. På second hand fronten fanns mycket fint, och en ängel från 1950 talets första hälft följde med mig hem. Fick en sådan av min far när jag var i lågstadieåldern, den flög sin väg för ca 25 år sedan, men en ny är nu åter i min ägo.

Beundrade den unge mannen som jonglerade med eldfacklor. Han var också eldslukare. "Falsk eld" sa han, "köp den på ICA". Det rök dock ganska bra om honom när han släkte elden i munnen.

Likes

Comments

Såg Gomorron Sverige igår, Magdalena Ribbing anser inte att det är oartigt av Bob Dylan att tacka nej till att komma till Nobelfesten och ta emot litteraturpriset, med motiveringen att han inte har tid. Det är skillnad i regler för kändisar och vanligt folk ansåg Ribbing. Nobelstiftelsen fick sig en knäpp på näsan. Det finns nog många popmusiker som vill kandidera till Nobels litteraturpris. Ja, vi får se.

Körde in på parkeringen på köpcentrat i eftermiddag, det regnade och sikten var dålig. Stannade utanför en tom parkeringsplats för att sen backa in. Blinkade höger och det fanns gott om utrymme för att köra om mig. Ville bespara den andra bilen lite tid, men hen tyckte att jag var i vägen och blinkade med helljuset, kör. Det gjorde jag inte. Då först förstod hen min artighet. Därefter började jag backa in bilen på parkeringen, det tog tid, sikten var dålig. Artigt eller oartigt att låta bilarna passera istället för att stå och vänta? Men alla tycktes inte förstå.

Likes

Comments

Vart tog den vackra vintern vägen? Det gråa vädret gör en trött och slö. Längtar efter sol. Förkylningen hänger envist kvar också. Hänger, ja det gjorde Inger och jag på förmiddagen idag. Vi hängde alltså bilder på Väven Plan 2, det blev snyggt, Vivan hade också skickat med bilder. Hoppas att det är många som går förbi och tittar på våra foton. När jag skulle betala parkeringen så reagerade inte parkeringsautomater, i samma veva så kom Upab körande förbi. Jag skyndade mig snabbt i ishalkan till bilen och sa "Så bra att ni kom jag kan inte betala parkeringen". "De orden är vi inte vana vid att höra", sa den unge mannen och konstaterade att automaten var trasig. Parkera gratis på stan gör man inte varje dag.

Ringde min kusin Gunilla, samtalet tog nästan två timmar. Det var mycket som vi skulle avhandla. Hon bor 16 mil från Umeå, hon har besökt IKEA och Avion. Jag bor fem km från IKEA och Avion, jag har inte varit dit och har inga planer på att åka dit heller. Lilla varma Umeå har blivit stort och kallt. Jag saknar gamla centrum. Jag saknar också butikerna som försvann från Strömpilen när Avion kom. Nä upp med humöret nu och tänd lite ljus i mörkret. Fram med tomtarna det är snart advent. Fånga dagen och njut av den , det sprider glädje bland medmänniskorna man möter.

Likes

Comments

Att läsa poesi är inte så lätt. Och framförallt skriva poetiskt är ännu svårare. Vi var fyra tappra från Umenejdens skrivare som läste poesi på bibliotekets hörna Ordet idag. Vi avlöste varandra under lästiden för att visa mångfald i skrivandet, och innehåll. Och nog var det skiftande innehåll alltid, och det stod jag för. Från djupa känslomässiga dikter till mitt lättviktiga skrivande, kontraster, ja det kan vara upplyftande för de lyssnare som hade kommit. Det var tyvärr många stolar lediga, men vi gladde oss åt de som kommit.

Likes

Comments

Telefonen ringde i morse igen. I andra ändan av telefonen sa en röst. "Jag vill be om ursäkt i för igår. Jag vill gärna få hjälp idag." Ja, så blev det också, men innan dess så bilade vi iväg till stugan och kollade mina fina pelargoner som står där för vinterförvaring och blommar så fint. Synd att jag inte kan njuta av de vackra blommorna. Temperaturen ute var mild -2 grader idag. Men snödjupet till fots sista biten var lite väl tungt att gå.

Bakade maränger ikväll, det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men de får allt vackert duga, smaken är det inget fel på, estetiskt kunde de ha blivit vackrare. Ska bli Pavlova i morgon.


Likes

Comments