Nu är Påskens alla måltider över. Den började gott med lunch på långfredag, hos min syster med dotter och dotterson och blivande måg. Lax är gott i alla variationer, och för icke allergiker så är diamtårtan en höjdare. Påsklördag blev det ett besök i stugan. Mina pelargoner behöver lite omvårdnad emellanåt. Tog kameran och gick runt och såg bl. a på det vackra lingonriset och längtade till bärplockning. Men än är det långt till vår och lingonriset i blomning står. Den lilla ön ligger så ensam en liten bit från land, den är så vacker i sommartid. Ja, den är väl inte så illa nu heller.

Påskdagen sjöng jag med kören i Holmsunds kyrka, fikade gott efteråt gjorde vi, med sju sorters tårtor. Det var bara att välja och vraka bland gräddtårtor, pavlova och chokladtårtor. Vilken lunch det blev! Annandag Påsk samlades familjen hos oss för middag. Vi åt sill med tillbehör och olika sallader och så lax som varmrätt och marängswiss till desserten. Emil och Melvin diskuterade allvarligt dataspelets figurer och deras agerande i de olika dataspelen. Godiset i påskäggen var försvinnande goda, äggen blev fort tomma och magarna mätta.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Glad Påsk alla som läser denna blogg.
Åkte ner till Maxi tidig förmiddag för att handla i lång och ro, men döm om min förvåning, så tänkte halva Umeå också. Jag har inte sett så långa köer till kassorna sen Maxi invigdes. Ja så var det med den lugna atmosfären som jag strävade efter. Till godishyllan var det stopp många var godissugna så även jag.

Likes

Comments

100 gubbar höll en mäktig konsert i helgen. Bethovens lovsång ljöd med mäktig elegans så stark så att kyrktaket nästan lyfte. Likaså när Finlandia framfördes av kören med pianomusik så man blev alldeles bedövad. Männen med sångrösterna tillhör Holmsunds och Backens manskörer från Umeå samt Sångargillet och en Barbershopgrupp från Finland. De var sång på hög nivå. Det är något speciellt med manskörer. Middagen efter konserten satt perfekt.

Söndag förmiddag hittade jag några hurtiga vinterbadare i havet utanför Umeå. Nu var det dock +6 grader i luften och lite regna hade fallit. Men inte skulle jag vilja hoppa i det kalla havsvattnet denna årstid. Fast det har badats i denna "vinterbassäng" sedan december, så det har varit både iskallt och snöstorm under badperioden. Brrrrr......

Likes

Comments

Ett starkt misstänkt terrordåd har hänt i vår huvudstad Stockholm. Fruktansvärt. Ofattbart, fast egentligen inte. Tänker på anhöriga till de oskyldiga offren. Hoppas att terroristen grips snarast möjligt. Innan jag fick sms från min dotter var jag så orolig. När sms:et kom föll en sten från hjärtat och lättnadens tårar bara rann nedför mina kinder. I Sveriges historia skrivs den 7 april 2017 in som En sorgens dag.

Likes

Comments

Min IPad har fått liv igen. Deltog i Påskvandringen i Carlskyrkan idag, åk 3 kom och var aktiva i teatern. En pojke frågade mig hur gammal min syster var. Systern i teatern. 40 år svarade jag, då spärrade han upp ögonen, sååå gammal. Ja, de små raringarna.
Det var en varm aprildag idag +11,5 grader. Men eftermiddagen tillbringade jag på Ersboda slöjd tillsammans med mina vävkompisar.
Såg Sveriges mästerkock, höll på Gillis, fast helst så hade jag sett Charlotta vinna.

Likes

Comments

Tekniken är inte alltid tillförlitlig. Min IPad vill inte tillåta mig att komma in på min blogg. Bilderna i mobilen ligger även där men väl oåtkomliga. Måste använda min Ifone istället. Dygnets 24 timmar räcker inte till för alla aktiviteter, det måste bli skärpning, jag hinner ju inte blogga. Umeå Fotoklubb, Umenejdens skrivare, Ersboda slöjd och kören, tar all min fritid. Men ändå hann jag också med lunch på Harriets, fika med f.d. arbetskamrater, lyssnade även på Petra Westermark som ensam paddlade 300 mil längs Yukonfloden i Alaska. Vilket äventyr!! Har också varit med om en tv-inspelning i Umeå stads kyrka och inte minst gratulerat Melvin som har fyllt 5 år. Besökt en gammal god vän vars hälsa inte är på topp precis och ensamheten blir lång. Men hann också med att promenera 9 km en dag, motionera måste man.

Petra Westermark berättade på SPF om sin paddling på Yukonfloden. Småttingarna i den stora barnkören var så duktiga. Strömming, pomes frites och rårörda lingon, lite udda men så gott. Så var det Melvins kalas, tårtor och kaffebröd allt hembakat. - -- - Varför måste man få kläder när man fyller 5 år??????

Likes

Comments

Vi tillbringade förra helgen i Stockholm. Träffade min dotter och min sambos son. Stockholm bjöd på en solig och vårvinter varm dag. Så bestod helgen av shopping, garderoben behöver påfyllning och Josef Frank tyg till nya gardiner. Men den stora begivenheten på söndag var The Phantom of the opera. En magnifik föreställning med betagande scenografi och för att inte tala om musiken. Sen är det ju ingen nackdel med Peter Jöback i huvudrollen. Jag insöp varenda ton som föreställningen bjöd på. Efter föreställningen gick vi till restaurang Ulla Winblad och njöt av en god middag innan vi begav oss ut i marskvällens något svala kvällstemperatur, och promenaden till hotellet ett par kilometer bort. Nu var Stockholm på denna del av stan i princip folktom.

Men innan vi gjorde entré på Cirkus så tog vi en kopp på lilla Hasselbacken och satt tillsammans med två vältaliga skåningar. Upplevelser, tankar och berättelser utbyttes mellan två skåningar och två västerbottningar.

Måndag, kallt snöade lätt och Norweiganplanet som tog oss hem var 25 minuter försenat från Budapest. Min syster hämtade oss på Umeå city Airport, och hade blivit jagad av p-vakter, ja inte bara hon utan flera bilister så kön till p-automaten bara ökade och ökade.

Tisdagkväll var det tårtkalas hos Vännäs fotoklubb F-labb. I kraftigt snöoväder körde vi till våra fotovänner i Vännäs och deltog i bilddiskussionskvällen och drack kaffe och åt tårta. Med gemensamt fotointresse blev det en helkväll med bildvisning och trivsamma samtalsämnen.

-Hade bilden vunnit om den varit i svart/vitt eller är färg bättre? En av kvällens flitigt använda frågor.

Solen har värmt oss i några dagar och snön smälter sakta men säkert bort. Pu, nu är det sommartid, känns lite tröttsamt första dagarna. Men man vänjer sig. 

Äntligen, äntligen efter tre och en halv månad är mina glasögon klara.
Likes

Comments

Äntligen är det dags att få skaffa nya glasögon. Tänk att få se riktigt klart igen, jo jag ser riktigt bra nu efter alla operationer men det fattas lite till 100 %. Välja bågar, inte det lättaste. Ska ut på jakt efter ytterligare bågar i morgon. Synkontroll på tisdag, då kanske bollen kan börja rulla på allvar. Har gått omkring med suddig syn nu i tre månader, dags att bli klarsynt.

Har lämnat förkylningen bakom mig och återigen upptagit mina promenader som är mitt gympapass. För några dagar sedan så skottade jag undan några snöklumpar som hade blivit kvar under min bil. Där var det glashalt så vips så halkade jag och ramlade baklänges, det gick väl bra förutom att jag landade på min onda axel. Surt var det. Igår var det härligt soligt vårvinterväder. Tog en promenad på drygt 8 km, tänkte gå en mil, men.... jo, bussen kom. Gick ut i eftermiddag också, tanken var en medellång promenad, men...... jo, jag träffade en granne, pratstunden blev längre än promenaden. Nu är det bara självdisciplinen som ska stärkas, ska jag promenera så ska jag det.

Likes

Comments

​Förkylningen är fortfarande kvar i kroppen. Nu är jag less. Och snön vräker ner utanför fönstret. Roar mig med  tv-tittande. Svenskorna hade framgång i VM i Lahtis och främst då Charlotte Kalla, som var väl värd sin silvermedalj. Som hon har kämpat. En kanonbragd. Fick lite energi av hennes kämparglöd.


Likes

Comments

Jag har varit lite slö med bloggandet ett tag. Mitt arbete med Umeå Fotoklubb tar alltför mycket tid. Men jag gillar det. Sen har jag en masa annat också. Men idag har förkyLningen tagit över. Nu tar jag det lugnt, går omkring i en mjuk T- skirt och varma pantalonger. Har dagen för mig själv, min sambo for till Luleå och han tog min mobil med sig. Jag sökte mobilen imorse, och när jag inte hittade den så ringde jag för att höra.var den låg. Överraskad över att mobilen ringde svarade han. Av misstag hade han fått med sig även min mobil, ja jag kunde inte annat än skratta.

Blev på Alla Hjärtans Dag bjuden på lunch av min sambo, på en av stans nyare restauranger. Fick också em fin bukett blommor..

Kände att jag behövde nya jeans, tog bussen till stan. Den unga expediten tyckte på ett fint sött att jag hade stor rumpa, men det tycker inte jag, storlek 27/30 är perfekt. Jag log åt hennes tyckande, hon var väldigt vänlig. Efter inköpet så ringde jag min syster, hon kom och vi tog oss en kopp på Walls kafé.

Tid på ögonmottagningen igen, men nej, jag måste till en läkare. Nu suktar jag efter nya glasögon för synens skull. Utanför Södra ingången på sjukhuset står detta konstverk, vad det föreställer, ja det vet jag inte.

Åker buss för miljön skull, men elbussar är inte alltid pålitliga, men miljövänliga. Ibland vägrar bussen starta när den väl stannat vid en hållplats. Man får inte alltid ha bråttom när man åker med dem. .Men jag hann i grevens tid med 8:ans buss vidare till Ersboda.

Umeå Fotoklubb har också hängt en fin utställning på Väven i Umeå. Det blev så snyggt, vi är så nöjda i fotoklubben över utställningen och även att få visa bilder för en bredare publik.


Likes

Comments