Efter några dagars vistelse inomhus p g a förkylningen så begav jag mig iväg till ICA Maxi idag. Kön av bilar till köpcentrat ringlade sakta iväg mot den hårt belagda parkeringen. Inne i butiken trängdes ung som gammal och varukorgarna fylldes med mat. Hur hungriga är vi egentligen under storhelger? Undrade jag. Och sen får vi ut och motionera bort några överflödiga kilon.
Betalade räkningar idag och passade då på att skänka en tanke och ett bidrag till Läkare utan gränser och Equmeniakyrkan, kanske kan jag bidra och hjälpa någon hungrande och hjälpsökande själ med ett litet bidrag, i juletid, tänkte jag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

vi tänder ljus i mörkret, förlänger dagen som sakta har krymt till några timmars dagsljus. Julen är en familjehögtid, en glädjens högtid. Men också en oerhört jobbig helg för många som saknar familj eller är utstötta och även de som förvägras träffa sina anhöriga, ibland av egoistiska skäl. Man pyntar försöker glömma, skrattar och pratar med folk man träffar. Men hjärtat blöder. Efter julen börjar såren läka ihop, och vardagen stundar.

Förkylningar hör också julen till, likaså julbord, intog julbord två dar på raken. Så nu nu är jag nöjd på den fronten.

Missar juloperan ikväll p g a förkylningen. Likaså min skrivcirkelavslutning. Förkylningar kommer aldrig lägligt.
Likes

Comments

Tidig luciamorgonen klockan är 04.10, har nu varit vaken i en timme, det är så trist när man inte kan sova den här tiden på dygnet. Har fördrivit tiden med att kolla in vädret de närmaste veckorna, likaså solens uppgång och nedgång. Det är dock lite tungt när ljuset når oss så kort tid under dygnet.
Igår hade Umeå Fotoklubb sin terminsavslutning med hemkokt risgrynsgröt, julskinka och julost och övriga tillbehör. Av 21 anmälda kom 15 personer, förkylning och influensa har tagit ett grepp om våra medlemmar.
Lokalen pyntades till en varm stämning med många levande ljus, röda dukar och en gemytlig och skönt avslappnad gemenskap med bildvisning och samtal runt fotografering. Ute var det blåsigt och kallt, dock inte så låg temperatur, snön föll periodvis som regndroppar, men de mesta kom i form av vita lite tunga flingor.

Musikhjälpens tre programledare sitter inlåsta i en stor glasbur nere på Rådhustorget, de har full koll på luciafirandet i centrum.
Har också denna vecka lyssnat på gatuhunden Artur och hans husse. Jag blev så förtjust i Artur, vilken intelligent hund, lugn, trygg och orädd.
Idag på eftermiddagen blir det lucia på förskolan där min systers barnbarn går. Han är nog en liten pepparkaksgubbe.
Men allt är inte bara roligt, våra goda vänner och grannar har det mindre trevligt när sorgen plötsligt slog till för drygt två veckor sedan. Deras dotters livspartner dog helt hastigt. Chocken låg tung över familjen och även vi grannar och vänner runt omkring. Han blev endast 46 år, efterlämnar sambo och två tonårsbarn. Livet kan förändras hastigt. På lördag är det begravning.

Likes

Comments

Promenerade i duggregn och konstaterade att alla björkar åldras inte samtidigt, det gör för övrigt inte vi heller. Vilket svampår!!!!!!!!!! Men var finns de ätbara????

Det skulle bli ett T, men det blev ingenting.

Hembakad tårta, ett konstverk. Och god var den.

Likes

Comments

Gamla hantverkskonster lever vidare. Många både unga och gamla hade sökts sig till symässan på Noliahallen under helgen. Sticka, virka, sy, knyppling, handgjorda skrivböcker med skinnpärmar i Keltiska mönster. En hatt i Downton Abbey stil. Det fanns hur mycket som helst. Som avslutning på dagen blev det en konsert med Umeå musiksällskap och manskörsång.

Likes

Comments

Alltid lika gott med surisar. Och lille Stanly tyckte att kattmaten dög minst lika bra.

Likes

Comments

Hela kyrkan i Sävar utanför Umeå var till sista platsen fylld när kvällens konsert för Världens Barn gick av stapeln. Både vuxenkör, ungdomskör och en stor barnkör medverkade. Som solist medverkade rikskända Johanna Nyström Rauch och hon kompades av en av Umeås skickligaste gittarister, Erik Wäcklen. Fjolårets insamling uppgick till 17 000 kr och vi hoppas att den summan skall överglänsas av dagens givmildhet.

Vi fick lyssna till så mycket fin körsång och musik., en ung grabb spelade på trumpet musiken till Rosa Pantern. Han drog ner kvällens största aplåder. När körerna textar sina sånger så bra att man kan följa med i hela texten som lyssnare, då har kören lyckats helt fullt ut, så ska det låta. Och så lät det i Sävar kyrka ikväll. Tack körerna.


Likes

Comments

Det var inte nog med en kräftskiva det blev två.

Likes

Comments

Igårkväll möttes vi grannar på våran gata för den årliga kräftskivan. En aktivitet som alltid är lika populär. 14 vuxna och tre ungdomar samlades. Men de unga avstod kräftorna och åkte till MAX. Vi äldre försåg oss först med flera olika sorters pajer. Innan det var dags att knäcka de hårda kräftskalen och förlösa de goda innehållet, som sedan placerades på ett rostat bröd med majonnäs och därefter lät munhålan njuta av den goda aromen. Därefter var det både marängswiss, gräddtårta och glass till kaffe och te. 

Kvällen innehöll även hjärngympa, sång, tal och utdelning av små priser till de olika aktiviteterna. Många skratt och applåder gavs under kvällen som avslutades vid midnatt. 

Likes

Comments

Fick till slut känna på den svenska sommaren när den var som bäst. Varken för kallt eller för varmt. Lagom var rätta ordet. Till sommaren hör också en tur med husbilen. Denna gång gick resan mot Nyköping, där vi mötte våra goda vänner som haft en tuff sommar med allvarlig sjukdom, och vi är alla glada att vår vän överlevde bråcket på stora kroppspulsådern. Han mår så bra man kan må efter denna livsfarliga sjukdom, tränar försiktigt för att komma tillbaka efter flera veckor i sjuksängarna på olika sjukhus.

På väg söderut stannade vi till vid Dragon Gate för att ta oss en titt i den Kinesiska borgen.

Från Nyköping gick färden vidare till Vänersborg, även där mötte vi goda vänner. och åtnjöt en underbar middag på lax. Ett par dagar senare rullade husbilens hjul vidare västerut mot Norge. I Strömstad tog vi oss lunch och satt betraktande på restaurangbåten Pråmen och beundrade de enorma båtarna som hela tiden bytte plats i hamnen. Emellanåt kom någon liten båt och kryssade mellan lyxbåtarna och lade till i hamnen. Svinesundsbron nästa. Vi valde den gamla bron med utsikt mot den moderna bron. Lite senare var vi framme vid resans slutmål Halden och Fredrikstens fästning. Här uppe i den oländiga terrängen på 1700 talet avslutades Karl XII:s liv 1718. Fästningen är idag en stor turistattraktion med en vidunderlig utsikt från det höga berget och borgens alla höga utsiktsplatser. Det fanns många intressanta ställen inne i fästningen. Campingen uppe vid fästningen, familjevänligt och bra.

På väg hem körde vi E 45 över svenska berg och backar, här går det upp och ner i skogigt landskap. och till slut så mötte vi åsynen av Kolbäcksbron i Umeå. Chauffören kopplar av, men har inte släppt varken karta och kamera än.

Årets jordgubbskörd var redan igång och de röda läckerheterna har varit dagliga inslag i måltiderna under sommaren och är det fortfarande. 

Avslutningsvis så var det Umeås tur med Nolia i år. Ett måste för mig, och där hittade jag denna TESLA, som jag provsatt, nog hade det varit toppen med en provtur också. Men bilens prislapp tillåter nog inte en sådan övning.

Likes

Comments