Nu så här efter midsommar, då har myggen vaknat till liv. Åkte tillsammans med en glad och positiv invandrarkvinna och hennes minsta son, 8 år gammal, till Nydalasjöns Kyrkstuga. Grabben är en liten glädjespridare, lätt att bli bekant med och lätt att tycka om honom. Vi lyssnade på musik i sommarkvällen, men solen ville inte bistå oss. Vi fikade ute vid vattnet men myggen var lite oberäkneliga. Medan vi lyssnade på saxofon musik till pianokomp så attackerade mygg och knott oss. Musiken var jazzbetonad med härligt sväng. Som avslutning fick vi lyssna till Bach Air i stillsamma tongångar. Ska göra allt vad jag kan för att stötta denna invandrarkvinna och hennes barn. Vi måste skärpa oss vi svenskar som lever i ett tryckt samhälle med närhet till våra familjer. Hon har ingen möjlighet att åka till sitt födelseland och träffa mamma och syskon. Hon längtar så mycket efter dem. Men landet lever i stora kriser. Jag funderar ibland, vad är viktigt för oss? Vad strävar vi efter? Blir vi nöjda inombords av allt glitter och glamor? Denna kvinna hon har ingenting materiellt, men fyra fina barn som hon gläds över. Jag har fått en riktig vän i henne. Hon ger mig perspektiv på tillvaron. Jag lever ju i en helt annan värld än hon.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Klockan har nu slagit över till den 23 juni och det är min 71 födelsedag. På den tiden när jag var barn då var alltid den 23 juni midsommarafton. Så jag blev så besviken som barn när de flyttade midsommarafton till fredag Det var lite högtidligt att fylla år just midsommarafton. Vi var två barn i den lilla byn som kom till världen samma dag, jag har förmånen att ha fått leva vidare och nu fylla 71 år medan grabben som föddes samma dag dog vid 23 års ålder på sitt eget bröllop. Han hade tyvärr hjärtproblem och hans liv slutade tragiskt under bröllopsfesten för 48 år sedan. Det var inte lätt för den unga bruden att samtidigt bli änka och ensam med en liten dotter.
Idag inför min 71 årsdag så köpte jag mig en ny kamera en Fujifilm TX2. I dag när det åter har blivit tidig förmiddag så ska vi ut med husbilen och då blir det premiär för min lilla Fujikamera. Se foto det är livet mitt det.
Glad midsommar på er alla som läser min blogg.

Likes

Comments

juni, kallas sommarmånad, men här behövs mössa vantar och långkalsonger. Haglet smattrar mot plåttaket, himlen är mörkblå, fast ändå är det ett vackert ljussken ute. Så såg det ut i fredags.

Terror föder ny terror, sa Storbrittaniens Premiärminister Theresa May. Så tragiskt med ytterligare ett terrordåd i Storbrittanien. Så bra att polisen tog hand om de tre personerna och sköt dem. Men de har flera att låsa in och returnera till hemlandet. De skadar så mycket för de seriösa flyktingara.

T
Likes

Comments

Funderar på att köpa mig en elcykel, så idag åkte jag till Team Sportia och provcyklade en elcykel. Det gick som ett jehu att ta sig uppför backarna. Cyklade iväg med hög hastighet, hej vad det gick. Kom på att jag måste nog vända om till butiken. Då såg jag en person komma cyklande mot mig med orangeröd T-shirt. Han från butiken tänkte jag, nu är han ute och söker mig.
-Trodde du att jag hade tänkt rymma med cykeln? Frågade jag leende.
- Nej sa han jag var rädd att du hade cyklat omkull.
Nu är jag fast besluten att köpa elcykel, men jag måste fundera över vilken cykel som passar mig bäst. Nackdelen är att det blir mindre promenader, jag gillar promenader. Men även när det går fort med cykling. Farten tjusar.

Likes

Comments

Det är alltid trevligt med släktmiddagar och att få mötas över generationer. Solen kom till slut fram bakom molnen och vi kunde välja med att äta ute eller inne.Vi bjöd på grillat, det var årets premiär för oss. Alltid lika gott. Min sambo är gillmästare.

Fick tre trisslotter på mors dag, alla gav vinst, dock inga högre summor, men vinst. Min sambo hade också en trisslott, hans var också en vinstlott, inte heller någon högre summa. Men sannolikheten att vid köp av fyra lotter så innehåller alla vinst, den sannolikheten är väldigt, väldigt liten. Så nu satsar vi på en större summa nästa gång. Vi ser ju ut att ha turen med oss.

En bukett rosor på mors dag är inte heller fel, och vackra är de.

En hackspett hälsade på oss idag.

Likes

Comments

Kanske blir det sommar i år också. Vindarna tycks ha vänds från kalla till mindre kalla. Björkarna har fortfarande inte inte slagit ut på riktigt, fast vi har haft några riktigt soliga dagar.

Nu stundar också det efterlängtade trädgårdsarbetet. Mina blåsippor är underbara.

Fick SMS från våra goda vänner som åkte till Korfu. Efter ett par dagar på semestern så hände det som inte ska hända när man åker på semester för att koppla av. Vår gode vän Sven föll ihop, läkare tillkallades och han fördes med ambulansflyg till Tessaloniki, där han opererades i åtta timmar för ett aorta bråck till hjärtat. Han överlevde till allas glädje och lättnad. Men läkarna hade förberett hans fru och barnen på att han kunde ha dött. Nu blir de kvar i Grekland tills han kan flygas hem i ett specialplan. Han är trött och vårdas fortfarande på en avdelning i anslutning till intensiven som han då har fått lämna. Ja livet kan snabbt förändras.

Det har också varit vårstädningar i olika föreningar så här dags.

Bilens blinkers la också av igen, så nu får jag använda armarna när jag ska svänga vänster, de gånger den lägger av. Verkstan visste inte vad de skulle reparera. Ja så är det med den moderna tekniken.

Men det är en bagatell. Tänker på terrordådet i Manchester, så tragiskt, även oskyldiga barn drabbades. Tänker på alla anhöriga till offren. Terroristens föräldrar flydde från Lybien en gång, blev mottagna av Storbrittanien, fick ett liv utan krig, som tack spränger sonen sig vid en konsertarena och tar med sig 22 oskyldiga personer in i döden.


Likes

Comments

Shoppade igen, inte för att jag behövde det. Men det var utförsäljning på Presenta, en gammal butik med anor från en svunnen tid. Stig Lindbergs designade porslin är så snyggt. Men det föll mig inte i smaken på 70 talet. Då skulle det vara Finskt och modernt, framförallt Iittala. Nu hittade jag Spisa Ribb, fast det har endast namnet Ribb idag. Priset var ju inte det allra bästa men......... ett par tallrikar och en assiett följde mig hem. Jag har tre koppar och två assietter så det var ju helt nödvändigt.

Besökte i förra veckan Trädgårdsmässan i Umeå. Idag handlar det mera om designade uteplatser istället för planteringar. En uteplats för hängmatta. Ja, det kan väl inte vara helt fel. En annan uteplats med granskog, huggkubbe och vedbrasa. Har man långt till skogen så kan det ju vara härligt att gå ut på husets baksida och finna skogen på uteplatsen.

I Umeå centrum finner man numera att rean har flyttat ut på trottoarer och gågator. Dansuppvisning får också plats på Renmarkstorget. En kopp på Väven satt som den skulle, medan jag njöt av musiken och tittade på när det dansades tango, schottis, vals, sona och lite mera gammalt. De syntes ha trevligt på dansgolvet, och ger ju motion också. Genom förnterrutan såg jag en massa småbarn med föräldrar som tågade iväg med banderollen "Småbarnens kulturfestival".

Så blev det Valborgsmässoafton, vaknade till ett marktäckande snötäcke och det fortsatte att snöa mer än halva dagen. Så trist. Men snön hade töat bort innan brasan tändes. Sjöng i kören vid Solbackakyrkans majbrasa. Det var mängder med folk, mycket barn. Se hur härligt majsol ler, men idag bara ovanför molnen.

Så får man förhoppningsvis beundra den vackra solnedgången bakom Kolbäcksbron lite oftare.

Likes

Comments

Nu är Påskens alla måltider över. Den började gott med lunch på långfredag, hos min syster med dotter och dotterson och blivande måg. Lax är gott i alla variationer, och för icke allergiker så är diamtårtan en höjdare. Påsklördag blev det ett besök i stugan. Mina pelargoner behöver lite omvårdnad emellanåt. Tog kameran och gick runt och såg bl. a på det vackra lingonriset och längtade till bärplockning. Men än är det långt till vår och lingonriset i blomning står. Den lilla ön ligger så ensam en liten bit från land, den är så vacker i sommartid. Ja, den är väl inte så illa nu heller.

Påskdagen sjöng jag med kören i Holmsunds kyrka, fikade gott efteråt gjorde vi, med sju sorters tårtor. Det var bara att välja och vraka bland gräddtårtor, pavlova och chokladtårtor. Vilken lunch det blev! Annandag Påsk samlades familjen hos oss för middag. Vi åt sill med tillbehör och olika sallader och så lax som varmrätt och marängswiss till desserten. Emil och Melvin diskuterade allvarligt dataspelets figurer och deras agerande i de olika dataspelen. Godiset i påskäggen var försvinnande goda, äggen blev fort tomma och magarna mätta.


Likes

Comments

Glad Påsk alla som läser denna blogg.
Åkte ner till Maxi tidig förmiddag för att handla i lång och ro, men döm om min förvåning, så tänkte halva Umeå också. Jag har inte sett så långa köer till kassorna sen Maxi invigdes. Ja så var det med den lugna atmosfären som jag strävade efter. Till godishyllan var det stopp många var godissugna så även jag.

Likes

Comments

100 gubbar höll en mäktig konsert i helgen. Bethovens lovsång ljöd med mäktig elegans så stark så att kyrktaket nästan lyfte. Likaså när Finlandia framfördes av kören med pianomusik så man blev alldeles bedövad. Männen med sångrösterna tillhör Holmsunds och Backens manskörer från Umeå samt Sångargillet och en Barbershopgrupp från Finland. De var sång på hög nivå. Det är något speciellt med manskörer. Middagen efter konserten satt perfekt.

Söndag förmiddag hittade jag några hurtiga vinterbadare i havet utanför Umeå. Nu var det dock +6 grader i luften och lite regna hade fallit. Men inte skulle jag vilja hoppa i det kalla havsvattnet denna årstid. Fast det har badats i denna "vinterbassäng" sedan december, så det har varit både iskallt och snöstorm under badperioden. Brrrrr......

Likes

Comments