Uke 13 allerede 🙌🏻 Pregnany+ appen hjelper meg med å føle at dette faktisk er VIRKELIG. Hadde det ikke vært greit om vi kunne ha fulgt med igjennom et vindu på magen, sett hvordan fosteret utvikler seg fra uke til uke? Jeg sliter fortsatt med å forstå at dette faktisk skjer. Derfor ser jeg ekstra fram til ultralyd og møter med jordmor. Denne uken er fosteret på størrelse med en kiwi, tenk på det!
Ønsker dere alle en super uke!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Livmora mi vil ikke på jobb i kveld 😅🙊 den strekker på seg og oppfører seg som en dritt, og det går utover humøret.
Hvorfor lærte de oss aldri dette naturfagen på skolen?

Likes

Comments

Uke 1:
Herregud humørsvingninger! Jeg måtte hver dag kjempe i mot trangen og lysten til å hoppe ned fra Porsgrunnsbrua. Den mensenen her kommer til å bli jævligere enn vanlig, husker jeg at jeg tenkte. Satt samme uka hos ei venninne og tullet med at jeg kunne være gravid. " Jeg har lavt stoffskifte! Det skjer ikke," svarte jeg og drakk smånervøs et glass Pepsi Max på styrten. Samme dag var utfloden ( beklager grafiske detaljer) en anelse blodig og jeg sendte melding til Gud og hvermann og proklamerte med at " nå kommer mensen". Den kom aldri.

Uke 2:
Jeg levde fortsatt i fornektelse og var skråsikker på at mensen var rett rundt hjørne. Humørsvingningene var værre en noensinne, det værket i hele skråtten og jeg måtte ikke gå forbi vann eller broer, fordi lysten til å hoppe var større enn noensinne. " Om jeg er gravid og dette er sånn det er å gå på tjukka, så er det helt hinsides grusomt!" Tenkte jeg opp til flere ganger om dagen. Nå begynte jeg også å fatte mistanke til at til tross for lavt stoffskifte, så kunne jeg faktisk gå rundt med en bolle i ovnen.

Uke 3:
Null mens, temperament som en tyrker, gråt og latter om hverandre. Endelig klarte tidligere nevnte venninne å overtale meg til å kjøpe en graviditetstest. Den var positiv. Vi så på hverandre og lo helt hysterisk. " Oh shit, hva gjør vi nå?" Sier hun mens hun kniser, fortsatt hysterisk. Jeg svarte at jeg ikke kunne grine, jeg hadde på meg løsvipper. Ringte rundt til to andre venninner, og vi satt i kollektivt sjokk. Samme uke kjøpte jeg en elektronisk test som viste at jeg var 3+ uker på vei. Jeg var nummen av skrekk resten av uka og jeg booket time hos fastlegen min, som var overbevist om at jeg var 5 og ikke 3 uker på vei. Fordi jeg har en stoffskifte-sykdom så sendte hun henvisning til en endokrin som skulle ta seg av videre oppfølging av stoffskiftet mitt.

Uke 4:
Kvalmen kom. Jeg holdt den i bukt med to kopper kamomille te med fersk mynte i om dagen. Det funket fantastisk. Temperamentet var nå så vanskelig å holde i sjakk at jeg ved en anledning kranglet med en medpassasjer på bussen fordi han kom med rasistiske ytringer mot bussjåføren. Jeg ba fjotten om å pelle seg til helvete av bussen. Jeg var så sint at jeg kunne ha funnet på å dælje til han i hodet med veska mi. Not good.

Uke 5, 6 og 7:
Kvalme! Åh, som jeg hater deg. Men hey, det var bare en dag du tvang meg til å knele over vasken fordi du kom som kasta på meg. Alt i alt så har jeg vært kjempe heldig, skrekkhistorier om folk som omtrent bor på toalettet pga oppkast gjennom svangerskapet, ser ikke ut til å gjelde meg.

Uke 8,9 og 10:
Kvalmen forsvant etter uke 7. Lucky me!
Jeg fortalte familien endelig at jeg var gravid. De tok det mye bedre enn først antatt. Etter et par dagers sjokk begynte mamma å glede seg til å bli bestemor. Min egen bestemor ringte hele slekta pluss noen til for å fortelle at hun skulle bli oldemor. Tror jeg har gjort året for dem. Jeg var hos endokrin og ble informert om at grunnet hypothyreose ( lavt stoffskifte ) så er dette kategorisert som et høy risiko-svangerskap, men at med nøye oppfølging og rett medisinering så skulle dette gå veldig bra. Yikes!

Uke 11 og 12:
Foreløbig ingen værre plager enn akutt tretthet på ettermiddagen. Jeg liker ikke Pepsi Max lenger, min store last i hele 4 år. Søte ting klarer jeg ikke å få ned, matlysten har heller ikke vært særlig stor gjennom svangerskapet, men det kan komme av at endokrinen ( stoffskiftelegen) har måttet sette opp Levaxin-dosen min gjennom svangerskapet. Alle gravide med lavt stoffskifte må justere opp Levaxin-dosen med 25 % økning. Det høres mye ut, men man skal tross alt produsere stoffskiftehormoner for 2, kanskje tilogmed 3 personer! Jeg skriver mer om dette i et eget innlegg senere. Den siste uken har jeg hatt litt murringer i underlivet og livmoren min har vært øm, så jeg har vært litt redd for spontanaborter. Hallo, jeg har aldri vært gravid før! Så jeg tenker på mye rart. Neste uke skal jeg på første svangerskapskontroll, Yes, ser frem til å urinere i et beger og overrekke det til fastlegen min.

27.mars tok jeg den første positive testen og 28.mars kjøpte jeg Clearbluedigital-testen. De siste månedene har vært svært merkelige og det har fortsatt ikke gått opp for meg at jeg er preggy.

Likes

Comments

Siden jeg ikke får vite kjønn før siste uka i juni, og syns at det er for gærent at jeg har visst om graviditeten fra uke 2 ( da begynte kroppen og humøret å oppføre seg funky på en slem måte) og ikke har kjøpt en eneste babynødvendighet, så bestilte jeg en fancy rosa og blåspraglete enhjørning til 35kr fra Wish her om dagen. Hallo, enhjørninger er dritkule!

Tenk om du får gutt, sier folk. Hallo! Lever vi ikke i en opplysningens tid hvor det er greit for gutter å fly rundt i rosa bukser, bruke sminke og komme ut av skapet for den saks skyld? Jeg elsker det! Får jeg en datter og hun digger Batman, hvorfor skal hun ikke få digge Batman? Det er ingenting galt med det. Vi må slutte å være så kjønnsdelte og heller hylle likestillingen for det den er verdt. Sukk....
Om jeg er hormonell i dag? Yes.I.Am. Livmora mi vokser og er øm ( hvorfor har ingen fortalt meg at sånt kommer til å skje før?), jeg liker ikke Pepsi Max lenger og jeg vil bare spise Cheerios med melk. Jeg har lov til å være hormonell 🙊

Likes

Comments

Jeg har en bolle i ovnen,jeg er smelt på tjukka, jeg er gravid,i'm pregnant, Ana hamil 🙌🏻
De siste ukene har flydd avgårde, og jeg som trodde at jeg ALDRI noensinne ville ha barn, begynner å bli klarere for hver uke som går. Og hva hadde vel en Christina baby vært uten litt eksotisk krydder? Selvsagt gir jeg liv til en lekker liten karamellbaby fra det fjerne østen, noe annet hadde ikke vært å leve opp til ryktet mitt. Så i begynnelsen av desember, bare få dager etter min 27.bursdag, kommer den halv-persiske prinsessen eller prinsen til verden. Allerede er jeg på navnejakt og har skrevet meg en liten liste. Halve moroa er jo å velge navn! Jeg er fullt overbevist om at navn har en mystisk kraft som er med på å forme barnet videre, uten at frøken-skal-aldri-aldri-ha-barn kan skryte på seg å være av den profesjonelle pedagogiske sorten.
Yes da, det var årets nyhet. Jeg er full av overraskelser indeed.

Likes

Comments

I'm gonna let karma do The talking because Karma is a bitch and she bites.

Likes

Comments

I dag var vårsemesterets siste kursdag overstått og jeg er klar for høstens arabisk A2 kurs for viderekommende.
Jeg anbefaler dette kurset til alle som er interesserte i å lære det poetiske arabiske språket og mer om den arabiske kulturen.
Hos Folkeuniversitetet Telemark hadde vi en entusiastisk lærer som gjorde hver time til en lek og trivslesnivået var høyt. Jeg har storkost meg og gleder meg vilt til å se igjen læreren min og de andre arabiskentusiastene til høsten. Forhåpentligvis starter vi opp igjen allerede i september.

Et skritt nærmere målet mitt om å snakke arabisk flytende. I fjor på denne tiden var dette kun en drøm.

Kurset koster 2600; for 8 uker og Folkeuniversitetet kjører dette kurset på de fleste av skolene sine. Jeg synes at dette var en grei pris og bare tenk hvor mye man får igjen for dette både sosialt og karrieremessig. Det er verdt hver eneste krone spør dere meg. Anbefaler det på det sterkeste.
Til neste gang min fantastiske arabiskklasse - 'ila 'ilaq ❤️

Likes

Comments

Elsker å våkne opp til denne! Aner ikke hva frøkna synger om, men alikevel er dette en av mine absolutte favorittlåter. I dag er siste kursdagen med arabisk hos Folkeuniversitetet. Jeg kommer til å savne den fantastiske læreren min og den superflinke klassen min. Forhåpentligvis blir det kurs til høsten også, og jeg håper inderlig at jeg rekker å få være med. Det har skjedd veldig mye i livet mitt i det siste. Forteller mer om dette når tiden er inne.

Ønsker dere alle en strålende april morgen❤️🌸

Likes

Comments

Her i Porsgrunn stråler sola så blomstrene spretter ut av dvalen sin. Jeg ønsker dere alle en allertiders påske!

Oversettelse lånt fra Lyricstranslate.com

Yeah

Girls are [like] Sharbat1 and boy, I'm a girl who is [sweet like] honey
My walk and my moves, they have set them as examples

Some have sold their properties
and some divorced their wife
And the other forbade himself
women after me

Girls are [like] Sharbat1 and boy, I'm a girl who is [sweet like] honey
My walk and my moves, they have set them as examples

[If] your eyes dart here or there
It will be a disaster for you my darling
On the door many [men] are standing in a queue for me
and how can you deal with me, oh poor you

Some have sold their properties
and some divorced their wife
And the other forbade himself
women after me

Girls are [like] Sharbat1 and boy, I'm a girl who is [sweet like] honey
My walk and my moves, they have set them as examples

1. a. b. c. Sherbet or Sharbat is a very sweet drink traditionally used in weddings in parts of the Arab world. https://en.wikipedia.org/wiki/Sharbat

Likes

Comments