Jag har ett litet litet ärr mellan mina ögonbryn, det är det första jag ser när jag ser mig själv i spegeln, andra ser mina ögonbryn som faktiskt är, om jag får säga det själv, on point. Jag har skrattrynkor runt ögonen, det är det jag tänker på när jag ser mina ögon, andra säger att de glittrar. Min näsa är lite osymmetrisk, det tänker jag ofta på, trots att min näsa är ett av de anletsdrag jag får mest komplimanger för. Det där är lite av en sjukdom, vi fokuserar så mycket på det vi är missnöjda med att vi missar det vackra. För att inte tala om att mycket av de vi ser som fult hos oss själva är det andra upplever som det vackraste. Omfamna det unika och försök att ikväll, när du borstar tänderna stå någon extra minut framför spegeln och hitta en sak du tycker är vacker, unik, häftig, speciell med ditt ansikte. Och försök göra detsamma under en hel vecka från och med idag. För varje dag ska du alltså hitta på en ny grej och då även upprepa det du hittat de andra dagarna. Kanske låter fånigt, men oj vilken skillnad det gör när man börjar säga snälla ord till sig själv!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu har jag och katten varit hos veterinären för en check. Jag har varit väldigt säker på att hon är dräktig, men eftersom det varit påsk har jag inte kunnat ta med henne tidigare för att få något utlåtande. Och det kunde jag inte få idag heller, de kunde i alla fall inte säga något med 100 % säkerhet. MEN, de sa att allt tyder på att det finns ungar i magen! :D så nu har jag suttit i samtal med agria och tecknat ett tillägg på försäkringen och varit och inhandlat en jäkla massa mjukmat. De gissade att hon är i vecka fem eller sex vilket innebär att ungar kommer lagom till att jag avslutar min utbildning (såklart har jag sett till att det finns folk hemma de dagar jag är på skolan så Cupcake inte är ensam hemma). Snacka om tajming!

Likes

Comments

This is the start of something new

Tänk så mycket som kan hända på några månader och av olika personliga anledningar behövde jag ta en paus från bloggen. Det är inget jag vill prata om just nu, men kanske i framtiden?

Men oroa er inte, detta är inte ett sådant där typiskt "det har hänt och händer så mycket grejor just nu men det är inget jag kan skriva om wink wink nudge nudge" blogginlägg, jag väljer dock att vara lite selektiv.

Så vad kan jag berätta om då? Till att börja med håller jag på att skriva papper med ett bevakningsföretag där jag fått anställning som väktare! :D den artonde nästa månad börjar jag min väktarutbildning (Vu1), efter det följer 160 timmar praktik och sedan andra delen av utbildningen (Vu2). Med detta kommer jag vara bosatt i Stockholm (haha ja jag vet, jag flyttade nyss) i några månader. Just nu har jag bestämt mig för att go with the flow, så jag vet inte hur det blir sedan: kanske stannar jag här, eller så flyttar jag tillbaka till Uppsala. Det enda jag vet är att jag kommer vara anställd som uniformerad väktare i handel här i Stockholm under sommaren och att jag såklart kommer söka ny position när anställningen går ut.
Och för er som undrar: jag jobbar fortfarande som hälsocoach och kommer att fortsätta göra det även när min nya anställning börjar :D

Sedan sitter jag just nu med en väldigt dräktig katt i knäet! :D busfröet väntar sin första kull och jag ser så mycket fram emot det.

Och till sist, som jag nämnde i höstas jobbade jag på att slimma ner mig en aning och är nu nästan tillbaka där jag var när jag var i min bästa form. Muskelmassan är inte lika definierad men det är på gång. Kommer såklart dela med mig av nytt tränings- och kostupplägg.

Det är alltså en himla massa nytt på gång. Jag tror stenhårt på att allt sker av en anledning. Man kan inte ändra på det som redan hänt - varför ska man då lägga kraft och energi på ältande och grubbel?
Det som kommer ske och det som sker just nu kan vi däremot påverka. Och jag kommer att göra allt i min makt för att göra varje dag till en fin sådan, förbättras och även påminna mig om att det ljus som jag är i just nu är så pass starkt att det inte finns några gråa regnmoln från det förflutna stora nog att fördunkla ljuset

Så, vad har hänt i era liv sedan sist? Droppa en kommentar under detta inlägg!

Likes

Comments

Tänkte slänga ut en fråga till er läsare: vad skulle jag kunna göra för att bloggen skulle bli mer intressant för er? Alltså: vad vill ni ha mer av? Vill ni läsa mer om min viktminskning eller rättare sagt om viktminskning i allmänhet? Mer om träning? Hälsa? Kost? Mer om mitt liv i allmänhet? Olika hälsoartiklar? Mer om kosttillskott? Eller kanske något helt annat som inte nämnts i inlägget? Lämna en kommentar!

Likes

Comments

Jag bryr mig inte om det är nyttigt eller ej. Jag bryr mig inte ens om hur det smakar. Det enda jag bryr mig om är att jag måste rensa ur kylen så jag får plats med ett lager av dessa! 😍

Likes

Comments

Stort grattis till Molly som vann "Veckans Blogg" här hos mig denna vecka! :D

Vann du inte? Var inte ledsen för en ny omgång drar igång redan nu!

För att delta behöver du bara kommentera "Jag är med!" under detta inlägg.

Likes

Comments

Finns det något bättre än nybakat bröd? Jag är matgalen i allmänhet och älskar doften av hemlagad mat, men det är något med doften av nybakat bröd som gör att det hela känns lite lyxigare. Speciellt, av någon anledning, till hösten. Problemet med bröd (och detta är inget allmänt uttalande utan något jag känner personligen) är att den där lyxiga/mysiga känslan leder till något slags duktighetskomplex. Jag har därför, utöver den obligatoriska formfranskan och sconesen i hemkunskapen, aldrig bakat bröd – det känns alldeles för komplicerat. Och det säger mycket om detta bröd och hur enkelt det är när till och med jag kan komma över komplexet och frivilligt baka det.

Jag är helt förälskad i detta fluffiga bröd som i princip är helt fritt från kolhydrater (ca 0.8 g per bröd). Jag går inte på någon lågkolhydrats diet men försöker att hålla koll på mängden kolhydrater under dagen. Detta bröd funkar dock utmärkt för dig som går på LCHF eller liknande, glöm bara inte att byta ut lightprodukter mot full fett i sådana fall!

Näringsinnehåll (för hela smeten, 6 bröd)
Kalorier: 400 – Protein: 29 g – Kolhydrater: 5 g – Fett: 29 g

Per bröd:
Kalorier: 66 – Protein: 4.8 g – Kolhydrater: 0.8 g – Fett: 4.8 g


Du behöver:

 1. 3 ägg
 2. 100 g lätt Philadelphia (12%)
 3. Salt

Så här gör du:

 1. Separera äggvita och äggula.

 2. Vispa äggvitorna hårt med lite salt.

 3. Tips från coachen: Allra lättast är det att vispa äggen i en matberedare (vilket jag gjorde) speciellt med tanke på att saltet tyvärr förlänger vispningen, men det går såklart och lättast blir det om du använder en ballongvisp och liksom ställer bunken på sidan.

 4. Något du även bör tänka på är att bunken du använder är helt torr och inte har något fett kvar från tidigare matlagning. Om du kan bör du därför vispa äggvitorna i en glasskål eller rostfri bunke istället för en plastskål då fett kan gömma sig i rispor på insidan av skålen.

 5. Använder du en matberedare/elvisp ska du börja med att vispa på medelhastighet tills skummet lyft ordentligt för att sedan höja hastigheten.

 6. Vispa sedan ihop äggulorna och Philadelphia osten.

 7. Efter det är det dags att blanda ihop allt. Här är det extremt viktig att du är försiktig och vänder ner, inte vispar eller rör ihop, utan vänder ner äggula+philadelphia i äggvitorna.

 8. Klicka sedan ut smeten till sex stycken bröd på en plåt med bakplåtspapper som du förberett genom att smöra, eller som jag gjorde smörjt med kokosfett, detta för att de inte ska fastna i pappret.

 9. Efter det är det bara att skjutsa in dem i ugnen där de ska gräddas i 30 minuter på 150 grader.

Likes

Comments