Vi packade bilen, satte in hunden i buren och åkte mot västkusten där vi bokat spapaket med övernattning på Falkenberg strandbad. Vi har gjort det lite av en sport att hitta ställen som accepterar att man tar med sin fyrbenta vän. Fler ställen än man kan tro accepterar hund och det är långtifrån bara tråkiga budgethotell ute på vischan, vilket är positivt hos oss djurvänner som inte vill lämna på hundpensionat så fort man ska iväg över t.ex. natten eller helgen 👍.

Falkenberg Strandbad utger sig för att vara Sveriges lyxigaste spa, så självklart hade vi ganska höga förväntningar när vi parkerade utanför och kikade upp mot hotellkomplexet. Anläggningen ligger fint precis intill stranden vilket erbjöd till flera promenader längs med vattenbrynet och bryggan.

Rummet vi blev tilldelade låg på första plan med utsikt över parkeringen... Ganska ordinärt hotellrum (relativt litet), väggarna var målade i turkosa färger så jag vet inte riktigt om inredaren som inrett rummet var före eller efter sin tid 😉

Vi hade bokat deras Ivory spapaket, vilket påminde ganska mkt om YSB´s variant "The Creek experience". Vi blev placerade i en grupp tillsammans med andra människor och en värdinna kom och informerade oss om vad som skulle hända. Den stora salen kändes inte direkt avkopplande och rogivande, utan här var mkt folk som skulle samsas om det öppna utrymmet. Vissa mer högljudda än andra. så den där "spakänslan" inföll sig inte riktigt här. Väl i bastun så blev vi bortglömda av värdinnan så när vi inte orkade sitta kvar i värmen så gick vi ut och väntade på att hon skulle dyka upp... Det absolut bästa med spaupplevelsen var helt klart det stora rummet med dold belysningen där en gigantisk eldstad på 3 meter tornade upp sig. Här låg vi och myste så länge vi fick. Vi försedde oss med vatten,te och frukt som det bjöds på och skummade igenom de veckotidningar som fanns till hands. Här inne fanns den verkliga avkopplingen! 👍

Vi som tycker om att röra på oss saknade att det inte fanns någon pool att ta några simtag i. Fanns inte heller någon jacuzzi eller dyl, varken inne eller ute som man kanske kan förvänta sig om man utger sig för att vara Sveriges lyxigaste spa. Utomhus fanns det en bastu, men den var ej i bruk vid vårt besök.

I vårt paket ingick 3-rätters middag på kvällen. Maten var god, absolut inget att klaga på förutom servicen som i princip var obefintlig. Tycker inte att man ska behöva vänta mellan 45-60 min på att någon ska uppmärksamma att man ätit upp och duka för att göra plats åt kommande rätt. När ingen dök upp över huvudtaget efter att vi ätit desserten så gav vi upp och lämnade restaurangen istället... Kan tillägga att restaurangen inte var fullsatt denna kväll.

Efter att ha sovit hyfsat (det var en del liv ute på parkeringen på natten) så åt vi en riktigt fin frukostbuffé. Mycket att välja på som nog tillfredsställde de flesta hungriga morgongäster. Jag uppskattar verkligen att det ekologiska sortimentet ökar och att man kan få sig en nyttig shot eller smoothie på morgonen 😊

När vi checkade ut så berättade jag för kvinnan i receptionen om vår upplevelse i restaurangen, att vi fått sitta väldigt länge och vänta på att få någon service alls. hon ryckte mest på axlarna och menade på att det är svårt att göra alla gäster nöjda...

I mina ögon så har Falkenbergs Strandbad en hel del att bevisa innan de kan kallas sig för Sveriges lyxigaste spa, då det i mina ögon ska vara en bra helhetsupplevelse från dess att man checkar in till man checkar ut. YSB fortsätter vara min NO1, dit jag gärna återvänder för att ladda batterierna, äta god mat och bara vara 😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

"Alla kan resa, det är bara till att prioritera rätt och jobba för pengarna", liknande ord har jag hittat i otaliga bloggar och på resesajter.

Jag tänker att jag och alla andra som har möjlighet att göra det, kan göra det av den anledningen att vi är priviligierade.

Man kan se livet som ett hjul att snurra på.. Hjulet innehåller både nitlotter och vinstlotter. Vinstlotterna borde vara att t.ex finna kärleken, ha god hälsa, god ekonomi, ett jobb man trivs med och där man känner sig betydelsefull, nära och bra relationer till sin familj och vänner. I livets lotteri finns tyvärr även en del nitlotter såsom att drabbas av sjukdom, utanförskap, fattigdom, missbruk, sexuella övergrepp osv. Vissa gånger har vi möjligheten att själva kunna påverka vinsten genom smarta drag eller hårt arbete. Medan andra gången har den styrande faktorn blivit tråkiga omständigheter i livet som vi inte kunnat förutse eller rått på t.ex. olyckor, dödsfall, arbetslöshet osv. Jag tänker mig att det finns också en skara människor som inte får en chans att dra en lott överhuvudtaget. Vissa barn föds in en mardröm (droger, utanförskap, prostitution etc) som blir deras verklighet och som påverkar dem hela livet. Deras liv är präglat av mycket lidande och misär och där en möjlighet att få resa iväg är en utopi.

"Vi andra" har fötts in en helt annan verklighet med tryggheten som bas, vi kan fritt välja från en uppsjö av en massa olika utbildningar som är skattefinansierade. Pengarna vi tjänar går till oss själva (om vi vill), vi lever inte i en kultur där vår hudfärg eller kön sätter begränsningar i vad vi får och kan åstadkomma. Vi behöver inte stanna hemma och ta hand om eller försörja åldrande släktingar (om vi inte kan eller vill) då vi har ett välfärdssystem som betalar ut pension. Storleken på ens pension är såklart en diskussionsfråga men vi har rätt till pension och rätt till bidrag om pengarna inte skulle räcka. Skulle jag bli sjuk så har vi en skattefinansierad sjukvård i Sverige där jag bara får betala en spottstyver själv ur egen ficka. I vissa länder tvingas de som inte har råd med dyra försäkringar att välja mellan sjukvård eller mat på bordet för familjen.

Jag är tacksam för det liv jag har även om jag dragit en del nitlotter på livets lotteri. Men jag är priviligierad och något som jag bär med mig i mötet med andra människor runt om i världen på mina resor. Livet är sällan så rättvist att det bara handlar om att prioritera rätt och jobba hårdare 💗

Likes

Comments

Kapstaden är inte bara ett överflöd av gourmetviner, mäktiga stränder, exotiska vilda djur och mat i världsklass utan staden har även en mörk historia. Kapstaden var förr i tiden ett nav i handeln av slavar. Det är tyvärr inte så länge sedan som slavhandel var en alldaglig företeelse, bara strax över 100 år sedan 😣 Det har gjorts en uppskattning om att uppemot 18 miljoner afrikaner användes i slavhandeln och skeppades över till andra länder, bl.a. Amerika. De afrikanska slavar som såldes för att användas i bl.a. mellanöstern och Amerika fångandes in av så kallade slavjägare (!). Slavhandeln var omfattande även i Kapstaden då slavarna var en billig och efterfrågad arbetskraft.

I Kapstaden på Corner Adderley and Wale Streets ligger ett slavmuseum som heter Slavlodge. Byggnaden är gammal med en vacker fasad och en utav Kapstadens äldsta byggnader. Vi besökte detta museum och fick en rundvandring i Afrikas mörka historia. Man fick se filmer som speglade slavarnas liv, röstinspelningar, kartor, planer, gamla foton och även redskap som använts på slavarna.  I byggnaden bodde, eller snarare förvarades slavarna. Uppemot 25% dog av "behandlingen" som de fick innanför byggnadens fyra väggar 😰

Besöket gav en utmärkt historielektion och det krävs att man är hyfsat bra på engelska för att kunna ta till sig all information. Det fanns texter att läsa, men även audioguidningar.

Museumet visar en historia som känns ända in i hjärteroten, en historia som aldrig någonsin får glömmas bort!


Likes

Comments

Vi avslutade vår rundresa i Sydafrika med att stanna de sista nätterna i staden där vi började vår resa; Kapstaden!

Fast denna gång hade vi bokat in oss på ett lägenhetshotell nere i Waterfront. en riktigt fin våning med stort sovrum, vardagsrum, välutrustat kök och rymligt badrum med plats för både dusch och badkar. I princip samtliga våra boenden bokade vi via booking på denna resan och det funkade bra.

Turistar man i Kapstaden så tycker jag absolut att man ska lägga ett besök nere i V&A Waterfront. Tidigare var detta ett hamnområde men byggdes om 1992 och är nu ett mysigt ställe att florera i. Här finns en galleria, restauranger, småbutiker, en afrikansk marknad m.m. Det brukar även finnas gott om företag som erbjuder sightseeing ute till havs här. Vi hoppade på en katamarantur som varade i ca en timme och vi hann förutom att njuta av utsikten över V&A Waterfront och havsluften även få se delfiner och sälar 😊.

I detta området ligger även terminalen ifall man vill åka ut till Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad under många år. För de som är intresserade av djurlivet i havet finns Two Oceans Aquraium med över 3.000 arter.

På flera ställen uppträdde lokala förmågor med både sång och musik och flera av restauranger och barer hade levande musik. Roligt att stanna och lyssna en stund och ryckas med av musiken innan vi vandrade vidare till nästa ställe.

Vi slog oss ner på en av de otaliga restaurangerna och åt en riktigt god fiskrätt, det fanns verkligen mat från all världens hörn här nere. Om man gillar hummer med hemlagad aioli och pommes så ska man absolut besöka OYO. De öppnar i oktober igen efter att ha hållit stängt i ett par månader pga en totalrenovering.

Vi avslutade kvällen nere i V&A Waterfront med att Jag satt och sippade på ett glas vitt och min respartner avnjöt en handrullad cigarr från Havanna och en lagom uppvärmd konjak medan solen gick ner framför oss 😉

Likes

Comments

För en del är vardagen bara en raksträcka till den efterlängtade helgen, man ska genomlida tidiga vardagsmorgnar och arbetet ska genomlevas, lägg därtill veckohandling, kanske oändliga diskussioner med barnen eller partnern om triviala saker som suger energin ur en.

Men motsvarigheten kan vara att det som för en kort stund sedan var vardagens lugna tillvaro plötsligt byts ut mot tårar och kaos. Allt det man sekunderna innan hade tagit för givet rycks undan fötterna. Kanske får man ett besked som förändrar ens liv...

I mötet med människor som drabbats av det ohyggliga, att förlora någon i sin familj eller hela sin familj, kan man inte nog värdesätta vardagen. Att få känna trygghet och värme, att få vakna upp sida vid sida med någon som byggt bo i ens hjärta.

Att på riktigt få uppleva att kärlek inte är något som förtjänas utan något som ges utan krav på motprestation. Att få finnas i en miljö där omgivningen vill mig väl.

Valet är upp till var och en hur man vill leva sitt liv, men oavsett vad så är trots allt vardagen för de flesta en större del av ens liv än fest och långresor, och då vore det en väldans slöseri med sitt liv om man inte uppskattar sin vardag mer 😊!

Likes

Comments

Öppnar upp mailen och på bara en dag så har jag fått 21 mail som alla går ut på att man ska vara missnöjd med det man har och känna ett behov av att byta ut inredningen, garderoben, köket ja helst bilen också... När man ändå är i gång så kan man nappa på ett erbjudande och klicka in på elitsinglar och uppdatera sin partner med 😁...

Visst vi har pratat om att byta min gamla soffa. Köpte den begagnad 2009 och hittills har den hängt med bra även om det börjar synas att den är till åren kommen. Både jag, katten och hunden gillar att ligga och trängas i den. Men jag vill hoppa av och dra i nödbromsen på tåget med slutdestination "konsumtionshysteri"! Utvecklingen är varken bra för miljön eller för oss själva heller.

Shoppingresor t.ex till Ullared har aldrig riktigt lockat mig, kan snarare tycka att det är lite tragiskt när man ser en del personligheter på tv-programmet med samma namn sätta sprätt på hela sem.kassan. "Är vi lyckliga nu?" sjunger Ulf lundell passande nog. Något har hänt när en semesterdestination är en shoppinggalleria och folk gärna beskriver sig själva som "shoppinggalna"...

Hämtar mig en kopp te och sätter mig vid datorn igen och scrollar igenom bildarkivet över vad jag hittat på sista åren. Ler åt bilderna på mina fina älskade djur, skrattar åt indiern som vi stötte på i Sydafrika och var helt förundrad över att min man inte hade lika många fruar som han? han frågade lite skamset om det berodde min man var fattig och inte hade råd? Ser på bilden från spaet i Dubai och kommer ihåg hur mkt jag njöt när jag tillbringade flera timmar där bland allt det vackra och rogivande, Lofotens enormt vackra natur ligger som ett ljust minne på näthinnan, hittar en bild på de naturliga saltvattenpoolerna från Azorerna och minns hur levande jag kände mig när man lät sig gungas med i det vilda havet, Ser på den suddiga bilden som jag tog när vi satt i en gammal sliten buss påväg från J.F.K in till N.Y. Får rysningar varje gång man ser frihetsgudinnan och hela skylinen torna upp sig, det är på riktigt att vi äntligen är i N.Y!!

Vad som är lycka är upp till var och en att sträva efter i sitt eget liv,personligen tror jag dock att materiella ting sällan leder till någon långvarig lycka 😊

Lycka för mig, förutom mina djur, mitt hem och min partner, är helt klart att resa och efter en hel del diskuterande på hemmaplan med min likasinnade; har vi råd? vad ska vi prioritera bort istället? hur hittar vi bästa priserna etc? så bestämde vi oss för att nu är det dags att checka av en dröm... Australien!! så i vinter bär det av mot operahuset, surfare, barriärrevet, koalor, kängurur och en massa annat spännande långt hemifrån. Pensionssparande, bufferter och div. ofrånkomliga renoveringar r såklart viktigt; men livet har lärt mig att man inte kan ta något för givet. Jag vill leva nu och inte sitta och spara allt till den dagen då jag är pensionär, för kanske ser mitt liv helt annorlunda ut då, att en sådan resa inte alls är möjlig... om jag ens lever då.. 😖


Likes

Comments

 Det kom en liten fråga om vart man ska välja att resa till om vill ha sol, bad och lite spännande upplevelser under vinterhalvåret i Sverige. Helst utan att slippa sitta på ett flygplan i kanske 12 timmar...

Jag har besökt Förenade Arabemiraten ett par gånger och återkommer gärna dit igen (pga den goda maten, lagom lång flygresa, solsäkert, tryggt land och massor att hitta på), så därför tycker jag det är en perfekt resmål under vinterhalvåret!

Abu Dhabi är huvudstaden och här finns bl.a. en 8 km lång strandpromenad som bjuder in till sköna långpromenader, stort Ferraricenter, shopping i världsklass (Abu Dhabi Mall), skyskrapor, en enormt vacker moské (se separat blogginlägg om moskén), traditionella marknader och arabiska kvarter. Planerna är många fick vi veta vid vårt senaste besök bl.a. att de planerar att bygga ett stort kulturcentrum. I Abu Dhabi upplevde jag lite lugnare tempo än i Dubai. Det kändes också som om Abu Dhabi passar bättre för barnfamiljer. Nöjeslivet är inte jättestort men går att hitta främst i barerna på de stora hotellen. Skulle man vilja uppleva Dubai så går det snabbt och smidigt att ta taxi in till staden, det tog ca 2 timmar enkel väg. De kör på taxameter och vi har aldrig råkat ut för någon oseriös chaufför.

Det snålas verkligen inte på aktiviteter i Abu Dhabi 😃​!  Här fanns förutom det jag beskrivit ovan även golf i världsklass, stort vattenland (YAS waterworld), för den kulturintresserade rek ett besök på Miraj Islamic Center, där man kan se konst från hela den muslimska världen, med mattor, silkestyger, smycken och vacker kalligrafi.

Om man inte gillar extrem värme så tycker jag att perioden december-mars är bäst att besöka landet. Då brukar tempteraturen ligga mellan 20-27 grader dagtid.

Kan vara bra att veta att på alla hotell i Förenade Arabemiraten så tillkommer en turistskatt som betalas direkt till hotellet (ibland redan vid incheckning men oftast vid utcheckning).. Avgiften varier beroende på hur exklusivt hotellet är, men oftast runt 10-20 AED per rum och natt.

Likes

Comments

Är man det minsta intresserad av snabba snygga bilar och befinner sig i Abu Dhabi så ska man definitivt besöka Ferrari World! Det är som en stor dyr och exklusiv lekplats för vuxna (men det erbjuds även aktiviteter som är barnanpassade.)

När vi var där så, förutom att spana in alla dyrgripar, så provade vi på att köra Ferrari mot varandra i en simulator. Det fanns olika attraktioner att testa på, gå på showers, få en rundvisning i Ferrarins historia och som grädde på moset; åka med i världens snabbaste berg och dalbana...

Stället har öppet 11-20 alla dagar i veckan. 1 dagsbiljett kostade 360 AED (knappt 900 SEK).

Likes

Comments

På långt håll ser man hur moskén tronar upp sig, tar plats och liknas nästan vid ett palats 😲 Jag är inte muslim men det är svårt att inte bli berörd när taxin svänger in och släpper av oss framför moskén. Arkitekturen är sagolikt vacker och väl värd ett besök om man ska besöka Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten oavsett vilken religion man anser sig tillhöra.

Moskén heter Sheikh Zayed Grand Mosque, har världens största handvävda matta och plats för hela 40 000 besökare. Moskén är en av de absolut vackraste byggnader jag någonsin sett och besökt. En snövit dröm i vit marmor som hämtat från tusen och en natt. Helt underbar vacker! 82 kupolvalv och 4 minareter på 107 meter vardera! Ett tips är att besöka moskén framåt kvällen då den snövita byggnaden framträder väldigt vackert när solen börjar gå ner och speglar sig i vattnet utanför.

Inträdet var gratis men man var tvungen att bära huvudbonad och ha långärmat på sig. Det fanns kläder för ändamålet att låna om man t.ex. lämnade sin telefon, kamera etc i pant. Stämningen som rådde där inne var nästintill magisk, vi var många på plats men folk rörde sig nästan ljudlöst och respektfullt gentemot varandra och kulturen.

Likes

Comments

Befinner man sig i Oudtshoorn som är mest känd för sina strutsfarmar så måste man ju göra ett besök på en av rancherna 😊

vi fick en rundvandring där vi lärde oss mer om dessa djur som tydligen är de näst snabbast landlevande djuren (efter geparden.) vi fick träffa strutsbebisar som bara var en dag gamla, hjälpa till och mata dem m.m. Dock så hoppade vi över strutsridningen, en modig japan tog dock chansen på en minst sagt vinglig tur, naturligtvis med sin kamera i högsta hugg hahaha! 😂

Jag kan tänka på den mannen på strutsen än idag och bli helt bubblig i magen av skratt!! 😁

Likes

Comments