Denna helgen har verkligen inneburit ett underbart väder och en försmak på en sommar som snart nalkar 👍. Vet inte hur länge jag längtat efter att hänga in de varma kläderna och få känna gräset under bara fötter och få klä mig i klänning eller shorts när man bara är ute i trädgården och fixar. Men huden är ju allt annat än solkysst såhär års...

Så i väntan på att huden ska få en äkta brunaktig ton så har jag fått testa en produkt som ger benen ett fint naturligt skimmer som man kan fuska med så länge. Glöm gamla tidens tjocka och tunga "brun-utan-sol produkter". Denna återfuktande kräm går lätt in i huden och lämnar inga störande kanter. Bäst resultat får man om man peelar huden först och om huden är mkt torr; smörja in sig med en återfuktande lotion innan du applicerar krämen. Doften är lätt av blommor och frukt 🌺

Tror inte att du kommer bli besviken om du testar denna produkt som dessutom är prisvärd!

Beautiful summer legs

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Man får ju trots allt betraktas som vuxen nu och då verkar det finnas en förväntan om att man har saker och ting under kontroll och att man har lagt en hyfsad plan för sitt liv och innehåll.... Sedan händer något som omkullkastar de planer och skisser man har. Antingen låter man rädslan ta överhanden och försöker "rädda det som räddas kan" för att kunna återgå till den tidigare tryggheten. Eller så lockas man av det okända och låter nyfikenheten ta överhand. Saker och ting blir ju inte alltid som man tänkt sig, men det kan bli både bättre och större än vad man först trott. Vad som är rätt eller fel är ju upp till var och en. 2017 blir hur som helst ett spännande och omvälvande år och för 2018 planerar vi att vara lediga tillsammans under en längre period för att prova att bo utomlands under en period.

Ibland är det bra att låta sig inspireras av andra människor såsom t.ex. Annelie Pompe, för vem har sagt att det bara finns ett sätt som är rätt att leva sitt liv på?

Önskar att vi alla vågade att kasta loss lite oftare. Beroende på hur man är som människa så kan det innebära alltifrån att anmäla sig till den där kvällskursen som man drömt om, byta jobb eller låta livet ta en helt annan riktning 😊.

Annelie pratade om att ifall man aldrig är rädd och ständigt befinner sig i sin comfortzone så är man inte heller direkt modig. När var du modig sist? 😉

Likes

Comments

Människor som vågar simma mot strömmen och följa sina drömmar och passioner har alltid inspirerat mig så när jag hörde att Annelie Pompe skulle föreläsa i min stad så var jag inte sen att boka biljetter. Intäkterna från biljetterna (30 000 kr) gick till Min stora dag . 200 kr från var och en är inte så mycket men tillsammans kan man göra skillnad för svårt sjuka barn 😊🖒.

För er som inte vet så är Annelie en känd svensk äventyrare som bl.a bestigit Mount Everest och tävlar i fridykning. Hon innehar rekordet på 126 meter! Mer information om Annelie Pompe

Annelie pratade bl.a om varför vi tillåter rädslan få styra så mycket i vårt liv och att vi aldrig kommer bli modigare om man aldrig vidgar sin comfortzon och någon gång gör sådant som vi är rädda för. Genom att t.ex umgås eller arbeta med en person som är helt olik en själv och ser världen ur ett annat perspektiv så får man chansen att själv utvecklas som människa och utmana sina värderingar. Kanske är det därför jag och sambon bondar så bra; för att vi har helt olika bakgrunder och tycker olika i flera saker. Diskussionerna tar aldrig slut och vi utmanar varandra. Hur roligt hade det varit att leva med en människa som bara håller med i allt man säger eller aldrig har en egen åsikt? Lousie Hoffstedt gjorde en låt som heter "Only the dead fishes follows the stream". Det ligger mycket i det 🌝.

Det krävs bara en sekunds av mod för att våga sig in i något nytt. Genom att verkligen göra och inte bara tänka så ökar självtilliten och man blir en person att lita på. En handlingskraftig person helt enkelt. Så nästa gång du formulerar en tanke på något som du vill göra; fråga dig vad du behöver för att ta dig dit istället för att landa i tvivel. Du bestämmer själv om tanken ska få bli början på något eller om du redan avfärdat den för att du enbart ser begränsningarna (hjärnspöken!). Vi lägger tyvärr generellt alltför mycket tid på att fokusera på det vi vill undvika istället för det vi vill uppnå. Jag tycker att det är hög tid att flytta det fokuset 🖒😊.

Centralt i Annelies liv är naturupplevelserna; både djupt ner i havet och extremt högt i bergen. Jag har alltid älskat djur och natur och tror precis som Annelie att om fler människor uppskattar naturen och allt underbart där ute så vill man förhoppningsvis ge tillbaka och vara rädd om vår natur så att även våra barn och barnbarn får njuta av allt det vackra 😊.


Annelie pratade ochså om vikten av att ta hand om sig själv. Det är absolut ingen egoistisk handling. Genom att göda vårt välmående med bra kost, sömn, träning, odla sunda relationer osv så blir vi automatiskt bättre människor som orkar att bry sig om andra, ta hand om miljön och ta förnuftiga beslut 🌝.

Föreläsningen avslutades med olika avslappnings- och tankeövningar och som den fridykare hon är; såklart även andningsövningar för att träna upp vår lungkapacitet 😉.

Tack för en inspirerande kväll Annelie!

Likes

Comments

Finns det något roligare än att få paket och känna sig lite bortskämd för en stund!? Om det är julafton eller en vanlig tisdag spelar mindre roll, det är vardagslyxen som räknas 😊!

Idag låg det ett paket från Dermosil och väntade på mig när jag kom hem. Ett för mig nytt nordiskt märke med noga utvalda ingredienser jag ska få prova.

Vackra flaskor och härliga dofter som ger härlig sommarkänsla 🌸.

Är ni bekanta med märket sedan tidigare? Dela gärna med er om ni hittat några guldkorn bland deras produkter 😊

Likes

Comments

Under våren har jag deltagit i en kvinnogrupp med ämnet våld i nära relationer. Det har varit en ganska intensiv vår med fullspäckade kvällar med föreläsare från olika instanser t.ex. polisen, frivården, advokater, studiebesök blandat med filmkvällar där vi sett svåra filmer och diskuterat t.ex. barn som upplever våld eller övergrepp. I en värld där mycket cirkulerar kring yta så har det känts bra att få vara med i en grupp som krafsar under ytan och den där fasaden som man inte gärna vill att grannarna eller vännerna ser bakom. Förhoppningsvis leder utbildningen till något mer där jag aktivt kan vara med och hjälpa till för behovet är stort!

Efter varje kväll har man lämnat gruppen full med tankar över hur en del människors vardags ser ut, ibland har någon i gruppen gläntat på dörren till sin inre sfär och berättat om vad hon har varit med om. Dagligen ser man dessa starka kvinnor som genomgår eller genomgått en resa från någon som behandlat dem illa. Vi vet så lite om andra människor, men ändå är en del så snabba med att döma. Tänk dig att det sker ca 100 våldtäkter dagligen bara i Sverige, kanske på närmare håll än vad du tror och att ca 200 000 barn upplever våld i Sverige.

Förtrycket och situationen blir svårare att arbeta med i takt med att hedersrelaterad brottslighet blir alltmer synlig. Här är det inte bara en person (oftast en man), myndigheterna behöver skydda kvinnan mot utan här kan hon ha en hel släkt emot sig som anser att hedern väger betydligt tyngre än den enskilda kvinnans liv och att släktingar kan vara beredda att gå långt för att upprätthålla familjens heder....

Trots svåra samtal och insikter så inger kvinnojouren hopp. De hjälper till med samtal, myndighetskontakter, skyddat boende, stöd, ansökningar etc dygnet runt årets alla dagar för kvinnor över 18 år. Förutom kvinnojourens arbete så erbjuder min hemkommun bl..a. grupper för barn med föräldrar är missbrukare, föräldrar som är skilda och grupper för barn som bevittnat våld. Det är viktigt att veta att man inte är ensam utan att det finns andra barn som också har föräldrar som faller utanför normen över hur en mamma eller pappa ska vara.

Ikväll som var sista kvällen i min kvinnogrupp fick vi göra egna nätverkskartor: vem kan jag ringa mitt i natten om något skulle hända och vilka tillhör mina innersta krets där jag kan vara mig själv till 100%? Här är blodsband inte självklart, utan här väljer vi själva vår innersta krets. Det finns personer som inte har något nätverk alls mer än olika myndigheter såsom t.ex. socialtjänsten, försäkringskassan etc, det tål att begrundas över en stund! Vi gjorde även andra övningar såsom att rita vårt livsträd så som vårt liv ser ut just nu. I mitt träd tränger solen igenom de grå molnen och det knotiga men kraftiga körsbärsträdet har börjat spira av grönska. Hur ser ditt träd och nätverkskarta ut just nu?

Här kan du läsa mer:

https://www.roks.se/

Juridisk rådgivning

Veterinär omtanke om våldsutsatta

Se Sambandet mellan våld mot djur och våld mot människor

Riksorganinsationen mot sexuella övergreppLikes

Comments

Semestern är planerad, bokad och efterlängtad.! Äntligen dags att packa väskorna och ge sig iväg från vardagen under några dagar/veckor och bara få njuta.

Priserna på flygbiljetterna kan skilja sig en hel del åt, och de flesta av oss vill ju inte lägga en förmögenhet på flyget. Men det kan vara värt att kolla upp så att flygbolaget som man valt åtminstone inte finns med på konsumenttidningen Råd & Röns svarta lista.

Svarta listan grundar sig på resenärernas egna anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Ärenden som kommer in utreds av ARNS:s jurister som fattar ett beslut om företaget följt de lagar som finns. Följer resebolaget ARN:s rekommendationer så är allt frid och fröjd. Men de bolag som inte följer de konsumentlagar som finns, t.ex. genom att inte kompensera resenärerna trots att de är skyldiga till det; hamnar på svarta listan.

Några av de flygbolag som finns på Svarta listan är:

  • British Airway ( företaget har funnits på listan flera gånger de senaste 2 åren.)
  • Icelandair ( företaget har funnits på listan flera gånger de senaste 2 åren.)
  • Lufthansa
  • Nextjet ( företaget har funnits på listan flera gånger de senaste 2 åren.)
  • Norweigan Air Shuttle ( företaget har funnits på listan flera gånger de senaste 2 åren.)
  • Ryanair ( företaget har funnits på listan flera gånger de senaste 2 åren.)
  • Wizz air ( företaget har funnits på listan flera gånger de senaste 2 åren.)


För att se alla bolag på Svarta listan; gå in på denna länken: http://www.radron.se/svarta-listan/?ind=10


Klicka på denna länken för att få information om hur du ska göra om ett bolag inte följer ARN:s rekommendationer: http://www.radron.se/svarta-listan/sa-gor-du-om-foretaget-struntar-i-arn/

Har ditt bagage kommit bort? Här kan du läsa om dina rättigheter: http://www.hallakonsument.se/tips-for-olika-kop/kopa-tjanster/resor/reseguide/forlorat-bagage/

Likes

Comments

Det finns en liten stad vid namn Sorrento som ligger på en bergsklyka ut mot havet i Campania södra Italien. Betraktar man staden från havssidan så ser det ut som om de vackert målade husen nästan står staplade på varandra upp längs berget 😊.

I staden bor ca 16 000 invånare och turisterna lockas hit av de charmiga bilfria gränderna, de vackra utsiktsplatserna och den gemytliga miljön. Shoppingen består främst av produkter som är typiska för området och Italien i stort såsom olivolja, citronlikören limoncellon, den hemgjorda glassen, spetstyger och vinerna såklart 😊. Med stadens vackra läge så slåss restaurangerna om att erbjuda hungriga gäster slående vyer ut mot havet eller bord under de stora väldoftande citrusträden.


Stadens känns som en skön mix av livliga gator och torg kombinerat med vackra trädgårdar och parker där man kan dra sig undan från det livliga italienska folklivet för en stund.

Vi promenerade längs stadens huvudgata Corso Italia som kantas av en massa butiker, caféer och restauranger. Längs gatan går man förbi domkyrkan, Veniero palatset med de arabiska dekorationerna och Sedile Deminova som härstammar från slutet av 1400-talet. Siktet var inställt mot den anrika lilla glassbutiken med anor från 1860-talet. Här har glassen tillverkats för hand genom generationer och ute på gatan stod en liten äldre gumma och tog emot oss med strålande leende; den nuvarande ägaren 😊. Med van hand lotsade hon in oss i butiken och berättade stolt om glasstillverkningen och om det stora urvalet av glassmaker de erbjöd. Här erbjöds bara äkta vara och inga konstiga tillsatser. I jordgubbsglassen var det t.ex. färska jordgubbar och grädde, inga onödiga tillsatser eller färgämnen. Här var det inte helt lätt att välja.... men oavsett vad man valde så tror jag att man fick sig en positiv smakupplevelse 👍. Vi gick upp på ovanvåningen med vår glass och fick plats på en liten balkong. Nedanför oss satt folk i lugn och ro i skuggan åt glass och drack kaffe.

Frukt- och grönsaksstånden dignade av färska läckerheter som doftade ljuvligt. Lite solmogna jordgubbar fick följa med i en påse påväg ner mot havet för att njuta av kvällens sista solstrålar. Jordgubbarna var nästan lika goda som våra svenska jordgubbar som sakta fått mogna utomhus under sommarsolens strålar.

Vi gick förbi en plats som skapade en del frågetecken: vad har hänt här? ett ras en gång i tiden? Oavsett vad som en gång hänt så var resultatet vackert och påminde om ruinerna från en gammal by lång tid tillbaka i historien.

På kvällen besökte vi det anrika hotellet Grand Hotel Excelsior Vittoria. Ingången kan vara lätt att missa då man möts av en gammal ingraverad skylt på en mur och vakt intill en bom. Men när man tagit sig förbi vakten så går man längs en vacker trädgård där apelsiner och citroner hänger i stora klasar från träden, blåregnet klättrar i pergolan intill orangeriet och från flera ställen porlar det stämningsfullt från små dammar och fontäner.

Hotellet ligger på en klippa med utsikt över Neapelbukten i en privat medelhavspark och består av 3 historiska byggnader. Hotellets entré ligger vid Sorrentos huvudtorg och här finns en hiss som ansluter direkt till hamnen.

Sorrento är mycket lätt att tycka om och en stad som jag gärna återvänder till. För att ta sig hit så flyger man antingen till Rom eller Napoli. Med tåg tar man sig smidigt till stadens centrum. Staden är en bra utgångspunkt för utflykter i närområdet såsom t.ex. till Pompeji, Napoli, öarna Capri, Ischia och Procida. En roadtrip längs amalfikusten bör man inte heller missa!

Många kryssningsfartyg passerar Sorrento och många av befälen kommer från dessa trakter och för att salutera sin familj så passerar de sakta och signalerar. Så om du hör ett kryssningsfartyg så är det bara att ansluta sig till Italienarna och vinka!

Allra bäst tid att resa hit är det under slutet av april, maj och september månad. Under juli – augusti är det ofta väldigt varmt och mycket turister i farten, vilket även syns på hotellpriserna.

Likes

Comments

De sista dagarna på semestern tillbringade vi i Rom. Denna eviga stad som man verkligen inte gör på några dagar, förmodligen inte på några veckor heller, men våra dagar gav staden åtminstone ett smakprov på vad den erbjuder 😊.

Jag har besökt Dubai och Abu Dhabi flera gånger och gillar verkligen städerna. Man kan väl säga att Rom är så långt ifrån dessa städer som det bara går. Om Dubai är världsrekordens stad, strävan efter perfektion, rent, snyggt, nytt, konservativt och storslaget så är Rom historiskt, massor med kultur, äkta, ett myller av turister, smutsigt och en smått kaosartad trafik. Det är väl kontrasterna som gör att jag gillar båda städerna. Dock så tycker jag det är sorgligt att Italienarna inte är mer rädda om sitt land och vill hålla det snyggt och rent. Överallt ser man överfulla soptunnor och skräp kastas lite hur som helst. Tydligen är det maffian som sköter sophanteringen och om de inte är tillfreds så syns det tydligt på gatorna där sopberget växer.... 😏.

Vi får lära oss att italienarna är lokalpatrioter som sätter familjen före det kollektiva och det är viktigt att vara del av ett sammanhang t.ex en fotbollsklubb eller engagerad i kyrkan. Det är få som betalar den skatt som de ska vilket tydligt syns på hur t..ex vägar sköts. Att många av italienarna har en stark tro syns om inte annat på alla kyrkor. Rom är den kyrktätaste staden i hela världen och kan ståta med ca 900 kyrkor!

Störst av dem alla är St Peterskyrkan i Vatikanstaten:

Inne i kyrkan (som har fritt inträde, men lång kö till säkerhetskontrollen...) finns fantastiska skulpturer av Bernini. I taket finns den kända målningen av Michelangelo, fresker "Genesis" (Skapelsen). I St Peterskyrkan ligger även Sveriges Drottning Kristina begravd, bland ca 100 andra gravar (de flesta är påvar.) Det sägs att kyrkan rymmer 60 000 människor. På insidan finns ca 800 kolonner, 45 altare och 390 skulpturer. Upplevelsen påminner snarare om ett museum än en kyrka. Det är en salig blandning av fotograferande turister och nunnor som sitter i någon av bänkraderna och stilla ber.

Eftersom Rom är så stort och sevärdheterna många så valde vi ett par saker som vi ville se och sedan ägna resten av tiden åt att flanera planlöst omkring mellan piazzorna. St Peterskyrkan, Vatikanen, Colosseum, Pantheon, spanska trappan och Fontana Di Trevi där vår egen glamourdrottning Anita Ekberg en gång tog sig ett dopp stod på "to do listan". Resten av tiden gick vi gata upp och gata ner och bara insöp atmosfären. Att få en känsla av en plats och bara njuta av folkmyllret, alla dofter och vackra byggnader tycker jag är minst lika viktigt som att checka av de typiska sevärdheterna 😊.

Vackra fontänen Fontana Di Trevi med alla sina statyer: Här satt vi en stund och tittade på allt folk, kastade ett mynt över axeln och önskade att få komma tillbaka hit fler gånger 💑

Fontänen som stod färdig på 1700-talet ligger i stadsdelen Quirinalen. Fontänen är ca 26 meter hög x 20 meter bred. Namnet kommer ifrån år 1453 då det vid denna tiden genomfördes en reparation på akvedukten på tre ställen där tre vägar möttes (tre vie). Därav namnet Fontana di Trevi. Personligen tycker jag att fontänen är vackrast på kvällen då den är upplyst och mörkret börjar lägga sig runt omkring.


Vår guide berättade att Colosseum - Amphiteatrum Flavium fr. år 80 e Kr var en plats för djurhetsningar, avrättningar och gladiatorspel. Romarna gillade blod och hade inget emot att se på när människor dödades. Om någon gladiator förlorade men var populär hos publiken så kunde han undgå med livhanken i behåll om de ville ge honom en chans till att vinna. Ca 20% av gladiatorspelen slutade med döden och gladiatorerna blev av förklarliga skäl ej särskilt gamla. Ca en miljon människor och djur dog till följd av grymheterna i Colosseum. Det var främst krigsfångar och slavar som utnämndes som gladiatorer. Men det fanns även en och annan frivillig som ställde upp, de kunde då få samma status som vad de stora fotbollsspelarna har idag. Bl.a. så tillverkades parfym av gladiatorsvett som gärna användes av de förmögna. Att erbjuda lokalbefolkningen bröd och underhållning var ett sätt att hålla folk lugna så de inte gjorde uppror. Vilket var ett smart drag av makthavarna. Colosseum har 80 ingångar och Roms fotbollsarena är inspirerad av Colosseum.

Spanska trappan är en av alla sevärdheter i Rom, men om tiden är knapp så tycker jag att man gott kan hoppa över trappan. Personligen tycker jag inte att den inte var något speciellt. Även här var det massor med turister, så kanske gjorde inte trappan sig rättvis pga detta. Trappan fick sitt namn då den anlades på spanskt territorium. Syftet var att manifestera samarbetet mellan Frankrike och Spanien. Här hålls modevisningar på sommaren. Trappan ligger i ett exklusivt kvarter med butiker såsom Prada, Gucci och Hermés. Om du vill sitta en stund på trappan och vila benen så tänkt på att det inte är tillåtet att äta där 😊. Nedanför trappan ligger fontänen Fontana dela Barcaccia. Som kuriosa kan nämnas att i fontänen är en vattenfylld båt placerad. Enligt tradition sägs det att en båt lär ha gått på grund vid denna plats när Tiber svämmade över 1598.

Istället för Spanska trappan så tycker jag att det judiska ghettot är en intressantare plats. Det Judiska kvarteret och dess getto skapades år 1555 när påven Paulus IV tvingade de romerska judarna att leva i en muromgärdad stadsdel. Området var hem åt den judiska befolkningen i Rom i över 300 år. Här forslades 1300 personer iväg till Auschwitz under 2:a världskriget. Endast 10 personer överlevde. Här finns bl.a. en byggnad bevarad med skotthål från kriget. För varje tysk som dödades i räden så skulle 10 italienare radas upp på torgen och dödas. Idag kan du boka guidade turer i området för ca 8-10 Euro.

Lika svårt som det är att hinna uppleva Rom under ett par begränsade dagar, lika svårt är det att beskriva denna spännande stad med dess vackra konst, den rika kulturen och den underbara gelatoglassen i bara ett blogginlägg så förmodligen blir det ett inlägg till om denna stad 😍

Likes

Comments

Det var ju ett antal år sedan som man läste historia och i ärlighetens namn så kanske intresset inte var det allra största när man hade viktigare saker att avhandla med den som satt bredvid i skolbänken 😉. Så för min del var det en bra uppfräschning av historiakunskaperna då vi tillbringade en dag i Pompeji med en guide som verkade ha lyssnat ordentligt i skolan 😉.

För er som ochså behöver damma av historiakunskaperna så kan jag berätta att år 79.e.kr fick vulkanen Vesuvius i södra Italien ett våldsamt utbrott vilket ledde till att staden Pompeji begravdes av lava och aska. Pompeji och dess tragiska öde föll i glömska. Det gick många år och det började växa gräs, buskar och träd ovanpå asklagret. Till sist var Pompeji försvunnet. På 1700-talet upptäcktes den begravda staden igen och arkeologer grävde fram hus, gator och tempel. Man har ännu inte grävt fram hela staden utan delar ligger fortfarande under mark.

Det finns olika teorier om varför allt levande utplånades. Vissa säger att det var askan och giftiga gaser som strömmade ur, några andra menade att det var småstenen som "regnade" över staden medan en annan teori är att det var den heta lavan som strömmade ur vulkanen som tog livet av människorna och djuren. En del människor blev levande begravda inne i byggnader som rasade. Förmodligen finns det ännu fler teorier om vad som egentligen skedde. Fakta är i alla fall att när Vesuvius tystnade efter 28 timmar, låg Pompeji begravt under ett sex meter djupt lager av aska och pimpsten.

Personligen så tyckte jag att det var svårt att få en äkta historisk känsla när man vandrade omkring i staden då det var extremt mycket turister precis överallt och ännu svårare att få till bra bilder som gjorde staden rättvisa utan att få med minst 10 japaner i bakgrunden... När man besöker en historisk eller religiös plats så tycker jag att det hör till att vara tyst och visa respekt gentemot historien och kanske inte ta glada gruppselfies vid ett barns grav 🤔.

Vi vandrade runt på gatorna och teatrar, tittade in i vad som en gång i tiden varit en familjs bostad och kikade in i de gamla badhusen som tydligen var ett centralt nöje även på den tiden. Det var nästan inga bostäder som hade fönster ut mot vägen pga den kraftiga stanken utanför. Istället hade de som hade råd en innergård med växter och en bassäng som samlade upp regnvattnet. De tre stenarna som sticker upp på bilden är ett kombinerat övergångsställe och farthinder. Man ser tydligt spåren i marken efter hjulen på alla tusentals kärror som dragits längs vägen.

Arkeologer har gjort avgjutningar av människor och djur som avslöjade vad de gjorde de sista ögonblicken innan de dog. En mamma höll sin dotter hårt intill sig i famnen när de dog tillsammans. En skara gäster vid en begravningsfest förgiftades av gas innan de hann lämna lokalen. En avgjutning föreställer en hund som hade rullat ihop sig med sina valpar ❤.

Inne i Pompeji så kunde man även kika på en pågående konstutställning:

I samband med utgrävningarna så fann man dyra konstverk blandat med klotter på väggarna. Några av meningen som gått att utläsa är dessa:

"Må den som tar min älskade ifrån mig, slukas av bergens björnar" och "Pissa inte här, brännässlorna är höga."

En spännande rundvandring i historien som helt klart är värt ett besök. Men man ska absolut ha en kunnig guide med sig för att få ut så mycket som möjligt av besöket 🌝.

Likes

Comments

Det finns vissa stunder och tillfällen i livet som inte gör sig rättvisa på något socialt medie. För känslan och atmosfären går inte att förmedla via en bild. Men jag måste bara få försöka dela med mig av denna kväll 😊.

Vi är ett gäng på ca 30 personer som bokat bord på en lokal italiensk restaurang för att äta en 5-rätters middag ihop. Utvändigt ser det tämligen anonymt ut med en äldre fasad och växter som tillåts klättra hej vilt längs fasaden.

När man kommer in så känns det som att komma in i en stor lada med massor av historiska prylar överallt; alltifrån gamla slitna sadlar till foton på kändisar och mitt i allt står en gammal hästvagn från romartiden. Borden är dukade med rutiga bomullsdukar och levande ljus.

När vi satt oss till bords så kom ägarna in och sjöng bl.a Sankta Lucia och Bella Notte för oss ❤.

Jag kan bli ganska sentimental av sådana stunder. Människor som kommer in och bjuder på sig själva och får varje gäst att känna sig sedd i en jättehärlig och ombonad miljö. Man befinner sig i ett sällskap där man kommit en del personer väldigt nära och man har delat med sig av både solglimtar och moln från sitt eget liv samtidigt som man kan ana att en härlig resa så sakta börjar gå mot sitt slut och man kommer kanske aldrig träffa dessa människor mer. Lite sorgligt i allt det mysiga. Men det är väl det som är baksidan med att resa att man träffar så många fina människor under en viss tid och situation i livet som man sedan måste släppa för att vardagen återigen påkallar på uppmärksamhet ⚘.

Fast å andra sidan så vet man inte vilka nya bekantskaper och äventyr som väntar på de resor vi planerar att göra i framtiden, och det är ju en viss tjusning i det ochså😊!

Likes

Comments