Killer clowns og det amerikanske præsidentvalg ... vi lader billedet stå et øjeblik!

Det er to af de store samtaleemner herhjemme i øjeblikket. De der killer clowns - føj, det er uhyggeligt på så mange niveauer. Klovne bør være sjove og få os til at grine. Når noget der normalt er ufarligt, pludselig bliver farligt, så bliver det så gyser uhyggeligt, at det ikke er til at holde ud. Ligesom når bamser og dukker bliver farlige i film eller babyer ... så tipper ens verden ud af balance. De allerbedste klovne er de klovne, som underholder syge børn på hospitalerne. Dem elsker jeg - hospitalsklovnene. Ellers hører klovne til i cirkus eller til amerikanske børnefødselsdage sammen med ballondyr. De hører ikke til som gyserfigurer på gader og stræder. Det er HELT misforstået, at rende rundt i klovnekostume og skræmme folk fra vid og sans, som en flok unge åbenbart fik deres dage og aftener til at gå med i Nordsjælland. Fint at Nordsjællands Politi kom med en opfordring på deres facebook side til områdets forældre. En ting er de der unge som tror de er sjove - det er dumt og det skal stoppes. Noget helt andet er, når voldsmænd går til angreb forklædt som klovne. Så stygt! Gemt bag en maske så de ikke kan genkendes. Det er så skræmmende. Vi har haft flere ophedede samtaler om det herhjemme. Fælles for os alle er frygten - hvordan vi vælger at tackle frygten er lidt forskellig.

Killer crown craze .... forstår ikke vores verden nogen gange. Men stop det nu. I gør mine børn bange!

En anden ting vi ikke forstår i vores hjem, er, det amerikanske præsidentvalg. Det er vel næppe et valg - nærmere et fravalg. Hader de fleste ikke Clinton og Trump? Hvor mange støtter virkelig den ene eller den anden?!

Vi var vilde med Bernie. Men har var for vild for amerikanerne.

Det der valgsystem de har - det er for vildt for mig. Det er altså ikke demokratisk. Amerikanerne har branded demokratiet som deres egen opfindelse - de antikke grækere som fandt på det, har i øvrigt også glemt at føre det videre til nutidens Grækenland. Man vinder ikke stemmer, man vinder stater! Så lige meget hvor mange flere stemmer man får end sin modkandidat, så tæller det ikke. Jeg læste forleden, at hvis vi lagde det amerikanske valgsystem ned over det seneste danske valg, så havde Socialdemokratiet vundet med 78 %!

Clinton - ikke så meget positivt at sige om hende - andet end at det er på tide, at der bliver plads til en kvinde på posten efter 43 mænd i de 227 år præsidentembedet har eksisteret.

Donald Trump?! Hvordan forklarer de ham? En narcissistisk realityfigur og korrupt milliardær ... Først troede vi ikke på at han vil blive valgt som republikanernes præsidentkandidat. Nu håber vi ikke han bliver valgt til det mest magtfulde hverv i verden.

Hvad får folk til at stemme på ham? Filminstruktøren Michael Moore mener, det er en kæmpe fuckfinger til det etablerede system. Måske. I min optik taler han til den indre svinehund. Jeg er præget af velfærds Danmark og har så svært at se mig og min familie i en amerikansk virkelighed, hvor forsikringer er sikkerhedsnettet under en, når man bliver syg, et uddannelsessystem, der udelukker dem der har evnerne, hvis ikke de har pengene osv. Jeg kender slet ikke omfanget af den ulighed og derfor har jeg stort set ingen indsigt i, hvordan den almindelige amerikaner tænker og lever. Men Trump, som hader på de fleste og laver grin med mennesker med handicap - skal han virkelig være nr. 44?!

Vi elsker valgkampe hjemme hos os. Bare ikke denne her.Likes

Comments

Hvorfor blogger du ikke? er jeg blevet spurgt om fra tid tilanden. Nok gange til at jeg lavede en blogger profil i 2014. Jeg skrev et parindlæg, men var ikke meget for at trykke "udgiv". Det var forgrænseoverskridende. Jeg følger en del blogs selv, men det er jo ganskeufarligt. Her bag skærmen, usynlig og tryg. Hånden på hjertet, så synes jeg atdet er sjovt at få indblik i andres liv. Mennesker, som har et meget anderledesliv end jeg har. På den ene side, har jeg det svært med det enorme selv fokusbloggere har, men på den anden side, er der også meget socialt over det, forman deler jo ud af sig selv med hele verden :)

Jeg er da også ramt af janteloven. Jeg er ikke faglært skribent. Jeg staver fint, men sætter kommaer som det passer mig (konsekvensen af 3 år i dansk folkeskole på Frederiksberg og 8 år på engelsk skole og gymnasium i Grækenland) Kan jeg fylde en blog ud med mit liv? Der er jo tusinder af blogs. Alligevel har jeg lyst, så fuck det. Jeg gør det bare. Vi har talt om det herhjemme. Familien er en del af mig og derfor kan jeg ikke undgå at skrive om dem. Vil ikke undgå det. De to yngste er på. De gider godt skrives om. Har lovet at gøre mit bedste. Min mand bakker op. Min store søn er ikke så vild. Så selvom jeg er vild med ham, kommer I ikke til at høre så meget om ham :) Nu trykker jeg på den der knap, der udgiver dette indlæg også er der ingen vej tilbage.

Jeg må lige advare - jeg har ingen masterplanfor bloggen, men gør det så længe jeg lyster. Så here goes! Velkommen til.

Likes

Comments