Header

​So here's the deal. Jag suger på det här med att blogga, har allmänt ingen motivation, eller något att skriva om. Även om jag lever min dröm just nu så är det inget om någon annan behöver läsa om liksom. Men sen händer sånt som jag vill föreviga på nåt sätt, och det är vid såna tillfällen jag inser att jag inte kan ta bort bloggen. 

Som nu till exempel. Min andra halva och rumskompis är borta över veckan, och jag hade tänkt att jag inte skulle ringa henne, för jag vet att hon är upptagen med att supa skallen i bitar och jag vill inte dra ned henne egentligen. Men jag ringde ändå, för att jag behövde höra hennes röst och få hennes råd, även om hon var svinpackad. 

På tio minuter lyckas hon säga allt som jag behöver höra, sätta allt i perspektiv och få mig att känna mig bäst i världen. Så jävla underbar, Att få höra att man är någons familj och det viktigaste de har är det absolut finaste någonsin. Det räcker liksom, att veta att det alltid finns någon som värderar en högre än allt annat. Sånt är lätt att glömma när man ses varje dag och går runt och tjurar över småsaker som att hon inte tog bort disken efter sig. 

Så nu fick jag det bästa möjliga avslutet på dagen, och nu kan jag somna utan att älta en massa skit. 

Summan av kardemumman är helt enkelt att även om jag inte har något att skriva om är det viktigt att kunna skriva sånt här, för man glömmer lätt. Och jag vill liksom kunna se tillbaka och återuppleva allt. För som sagt så är det här min dröm, på alla sätt. 

Och på tal om dröm; vår utsikt är episk. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Vad är det med måndagar och att de bara får en att helt ge upp på livet? Är helt slut utan att ha fått något gjort idag. Fyfan. Men så kan det gå, det är bara att hoppas att morgondagen blir bättre (vilket den antagligen blir eftersom att jag har en pluggdejt att se framemot). 

Annars då? Tenta om två dagar (prognosen för den ser väl inte hundra ut för att vara ärlig), kylskåpet är mer eller mindre tomt och jag har en gammal lägenhet som måste saneras. MEN vad gör väl det när jag har världens bästa helg att se framemot? Då kommer nämligen min absolut bästa vän hit för första gången för att uppleva Linköping (sen att jag själv knappt har upplevt Linköping är irrelevant). Så förhoppningsvis går de kommande två dagarna bättre rent pluggmässigt så att jag slipper post-tenta-ångest i helgen. 

Man kan ju alltid hoppas i alla fall!

Likes

Comments

​Efter en jobbig natt (och tyvärr inte "jobbig" som i "jag låg och spydde hela natten för att jag hade en urspårad kväll"-jobbig) har jag gått runt som ett spöke idag utan att få något gjort. Vill helst bara gå och lägga mig och sova 14 timmar eller nåt. Så självklart har jag i brist på en plugg-duglig hjärna mest suttit och försökt mixa ihop det perfekta sovrummet. Eller perfekta sängen snarare. 

Just nu innebär perfektion i mina ögon linnelakan (framförallt efter att Linnea la ut bilder på sina örngott), ett spejsat lammskinn och nåt fint på väggen att titta på när man har svårt att sova (tavlan längst till höger råkar vara samma poster som jag har över min säng för tillfället). Sen är jag nöjd! Då återstår ju bara det lilla problemet att jag är en fattig student som inte har råd med något av detta. Men man kan ju drömma lite...

Nu tänkte jag försöka få något gjort i pluggväg, sen väntar min säng (som faktiskt duger rätt bra dagar som denna).

Likes

Comments

Jag märker att jag är van vid mina gamla sovtider när jag ringer runt till folk och inser att ingen är vaken. Jag antar liksom fortfarande att jag är den som går upp senast haha. Nu har jag tagit mysmorgon och bara legat i sängen och kollat New Girl, och snart är det dags att ta tag i plugget igen. WOOOHOOO. 

Det blev förresten inte så mycket mer pluggande efter inlägget igår, istället åkte jag med ett par kompisar till IKEA för att köpa ramar till mina Watson-posters (man måste ju passa på när man får skjuts liksom). Sen kämpade jag och rumskompisen med att sätta upp dem resten av kvällen i stort sätt. Eller okej, mest hon. Jag har inte riktigt armstyrka nog att skruva i tegelväggar. 

Snacka om att ens värsta sida kommer fram så fort man håller på med sånt där. Var så jävla frustrerad på att det aldrig lyckades bli rakt hur noga vi än mätte. Så om NÅGON klagar på att tavlorna är snea kastar jag fan ut personen från balkongen. Men nu är de uppe i alla fall, och vardagsrummet ser genast lite bättre ut. Så det var värt ändå!

Nu ska jag ta tag i livet och sätta igång med plugget!

Likes

Comments

Än en gång; i brist på annat. Men musik är mysigt. Så jaha. Den här fredagen har spenderats med statistik-plugg. Fint ändå att inse att man inte helt tappat plugg-kapaciteten. Jag var nästan rädd för det med tanke på slacker-inställningen jag körde på förra terminen. Men nej, jag har suttit från klockan 7 imorse med endast korta avbrott för att gå ärenden och äta. Låter ju sjukt deprimerande när man läser det för sig själv...

Det här året börjar fan rätt bra. Jag vaknar tidigt, äter bättre än bara olika sorters chips (vilket 2015-jag ansåg vara tillräckligt varierat tydligen) och pluggar för en gångs skull. Alltid något. Sen att allt jag vill ha just nu är en iskall öl är en annan femma...

Likes

Comments

ÄNTLIGEN har jag fått internet i lägenheten. Visserligen fyra veckor för sent, men ändå! Vill inte ens veta hur många timmar jag lagt på att prata med Comhems kundservice de senaste veckorna, fyfan. Men nu slipper jag snylta internet från stället under i alla fall, så skönt.

Förutom timmarna jag la på kundservicen idag har jag, pluggat och njutit av att kunna surfa problemfritt för första gången på vad känns som en evighet. Det är fortfarande en massa lägenhetsfix kvar, dels koppardetaljer till mitt rum. Vilket kanske låter basic, men någon skulle fan ha varnat mig. Det är OMÖJLIGT att hitta grejer i rätt nyans. Riktigt i-landsproblem det där...sen att jag snarare borde ta tag i faktumet att vi varken har soffbord eller gardiner ignorerar jag. Kopparljuslyktor är liksom roligare. 

Nu ska jag gå och lägga mig. Jag har kämpat så mycket för att vända tillbaka dygnet (standardtiden att somna brukade vara tidigast två för mig) att jag tror att det gick till överdrift. Jag är redo att däcka vid åtta liksom. Aja, hellre det än tvärt om. Sov så gott!

Likes

Comments

​Gah känns som att jag inte skrivit något på en evighet! Efter nyår var jag helt död (tyvärr inte som en bieffekt av en fet jävla utgång föregående kväll) och ville bara åka hem. Sen lyckades sista kvällen på i Stockholm påminna mig om varför det ändå är rätt okej att komma dit ibland, men hemma är ändå bäst. 

Sen jag kom tillbaka till Linköping har det bara varit massa strul med bredband och lås i nya lägenheten, tänder har lagats och möbler har monterats. Det bästa är dock att få vara med min roomie igen och träffa kompisarna. Till och med pluggdejterna är helt okej med rätt sällskap liksom.

Är sjukt taggad på ikväll, ska sitta och dricka vin och snacka skit med mina favoriter. Där har jag allt jag behöver för en perfekt kväll! Men innan dess ska lägenheten städas, det ska pluggas och all tvätt från julen ska tas tag i. Fyfan. Dags att sätta igång!


Likes

Comments

Sista kvällen i Kalmar! Det känns jättekonstigt att jag ska åka förbi Linköping och dra till Stockholm istället, har inte varit där på ett tag och det faktiskt extremt sällan jag längtar dit. Vill bara åka hem till lägenheten i Linköping och mysa ned mig i soffan som inte är där än. Så det är väl lika bra att spendera några dagar i Stockholm antar jag.

Igår blev det bio och restaurang med släkten i alla fall. Först såg vi "En man som heter Ove", som min lillasyster hade hypat upp som det roligaste någonsin. Fyfan. Satt och grinade större delen av filmen. Jag var INTE förberedd på något så tragiskt. Men den var jättebra, och hade varit ännu bättre om jag sluppit skämmas över att jag var den enda som satt och storbölade. Sen avslutade vi på bästa Ernesto. Italienarna knows their shit när det kommer till mat alltså, så gott!

Bra kväll ändå! Nu blir det Morden i Midsomer innan jag börjar packa ihop mina grejer.

Likes

Comments

Jag är helt ärligt inget fan av julen. Dels för att jag inte är mycket för traditioner, dels för att jag inte nödvändigtvis begränsar begreppet "familj" till blodsband, vilket gör att jag sällan känner att jag faktiskt spenderar familjehögtider med alla mina familjemedlemmar. Och detta år är inget undantag. Med det sagt har jag ändå haft en mysig dag, och det är kul att träffa släkten eftersom att vi ses så sällan, och jag trivs bra ihop med de flesta av dem. Men det finns ju alltid de som känner ett behov av att ifrågasätta allt man gör; från utseende till livsval. Men i år har det gått förvånansvärt bra ändå, trots en mensvärk från helvetet som inte direkt gör underverk för tålamodet.

Fick hur som helst jättefina julklappar, och om jag nu måste äta julmat så väljer jag mormors alla dar i veckan. Sen är det alltid kul att umgås med min syster och större delen av släkten. Nu ska jag bara ta en paus från allt, sova lite och hoppas på att mensvärken ger med sig. Sen blir det "Tomten är far till alla barnen" och julmatsrester!

Likes

Comments

​Kalmar är lite som en bubbla där inget händer, precis vad jag behöver just nu. Så idag har jag bara tagit det lugnt, dels för att jag är helt jävla utmattad, dels för att min rygg är mer eller mindre trasig. Nu känns det dock lite bättre, så för tillfället försöker jag bara komma in i "the christmas spirit", Imorgon kommer massa släktingar som jag inte träffat på ett tag, så jag förbereder mig mentalt på alla frågor som garanterat lär komma; "Vad är det du pluggar nu igen?", "Hur går studierna?", "Har du skaffat nån pojkvän än?", "Hur gick flytten?" osvosv. Men det blir kul att träffa alla igen.

Dagar som denna är i alla fall Pinterest en dröm. Har ju fortfarande en del att fixa i lägenheten och det finns ingen bättre plats för inspiration! Just nu är jag sjukt inne på det industriella, men det blir svårt att få den rätta känslan i lägenheten utan en fet tegel- eller betongvägg, så det där får nog vänta lite. Hur som helst, hittar man mycket fint, så här är ett kollage med sånt jag gillar just nu!

Likes

Comments