Allmänt

Hej kära läsare!

Just nu sitter jag och pluggar matte, *suck* Inte det roligaste en kan göra en söndag, men men, det måste göras. Senare idag ska jag träffa några vänner jag inte träffat på ett tag, så det ska bli väldigt roligt! :)

Hoppas ni har det jättebra, och mår toppen!

Kram Noa ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Hej kära läsare!

Nu sitter jag på spårvagnen hem från skolan. Ännu en vecka av skola är avklarad. Skönt! I helgen ska jag sova över med några i min klass. Det ska bli väldigt roligt :)

Ni får ha det så jättebra, så hörs vi!

Kram Noa

Likes

Comments

Mina tankar

Jag är feminist. Det är en självklarhet för mig. Men det är det ju inte för alla, speciellt inte män. Men också, vilket jag tycker är skrämmande, många kvinnor. Vill de inte att de ska ha samma rättigheter och möjligheter som män?

Några i min familj och släkt som jag pratat med, som är kvinnor, skulle inte kalla sig själva för feminister. Men, de står för jämlikhet. What? Det är ju precis det som feminism handlar om, att alla människor ska vara jämlika. För mig betyder det att alla personer, oavsett kön, sexuell läggning, könsidentitet, hudfärg, etnicitet, klass, religion, ålder, funktionsvariation, sjukdom etc, ska ha samma rättigheter och möjligheter. Men, det skulle andra kanske kalla för något annat än feminism. De menar nog att feminism handlar mer om att just kvinnor ska vara jämlika män. Min version av feminism brukar kallas för intersektionell feminism. Jag tycker det är viktigt, att inte feminism bara ska handla om vita cis-kvinnor, utan om alla kvinnor (och människor).

Till något helt annat, så börjar skolan dra igång lite mer nu. Vi börjar få uppgifter och läxor, och så har vi vårt första prov v. 38. *Suck*. Aja, jag tycker fortfarande det är väldigt roligt att ha börjat skolan.

Men ni får ha det så bra, så hörs vi!

Kram Noa ❤

Likes

Comments

Allmänt

Förlåt för dålig uppdatering, men har inte riktigt haft något att blogga om.

Nu sitter jag i alla fall på bussen mot Specialmottagningen för att träffa min psykolog/behandlare. Jag börjar faktiskt inte skolan förrän 11.55 idag, och så har vi bara en lektion fram tills 13.05. Så skönt med en kort dag!

Men ni får ha det så bra, och så hörs vi snart!

Kram Noa

Likes

Comments

Allmänt

Hola!

Det var ett litet tag sedan, och anledningen till det är att jag inte riktigt vet vad jag ska blogga om. Jag känner att det är lite tråkigt om jag varje kväll berättar vad jag gjort under dagen, och inget annat. Så om ni har några förslag kan ni gärna kommentera/meddela mig :)

Men igår fick vi våra datorer från skolan, så det är en positiv sak, för nu kan jag blogga från min egna dator, hihi.

Ni får ha det så jättebra, så hörs vi förhoppningsvis snart!

Kram Noa

Likes

Comments

Allmänt

Jag glömde berätta en sak i förra inlägget, och det är att imorgon drar skolan igång på "riktigt" med lektioner för min del 😬 Inte så värst taggad om jag ska vara helt ärlig, men det kommer säkert bli ganska roligt och lärorikt.

Godnatt! ❤️

Kram Noa

Likes

Comments

Allmänt

Hej!

Idag hade vi en väldigt kort dag i skolan på bara cirka två timmar. Först fick vi våra skåp, och sedan hade vi en rundvandring i stan runt Schillerska medan vår studiehandledare Birgitta berättade om olika byggnader. Schillerska är till exempel byggd år 1886.

Efter rundvandringen hade vi lunch och sedan var det slut på dagen, men jag och några i min klass gick istället till Hemköp nära skolan och köpte lite smått och gott. Sedan satte vi oss i Vasaparken, och pratade och hade det trevligt i ett par timmar. Det känns väldigt roligt att ha kommit närmre några i klassen efter idag! 😄

Nu börjar Idol, så vi hörs mer senare!

Kram Noa

Likes

Comments

Allmänt

Nu sitter jag på spårvagnen mot skolan för min andra dag på gymnasiet! 😄 Det känns väldigt kul att ha börjat skolan igen, så kul så jag längtade tills idag redan efter dagen igår, haha.

Hoppas ni får en jättebra dag, så hörs vi!

Kram Noa

Likes

Comments

Allmänt

Hej!

Nu är jag hemma igen efter första dagen på gymnasiet! Idag fick vi mest information, men även en rundtur i skolan där studiehandledarna visade oss hela skolan.

En sak som är skönt är att jag trivdes och känner inte att jag vill byta skola, utan jag är nöjd med mitt val att gå på Schillerska. Jag var ju som sagt nervös inför hur det skulle vara med exempelvis lärare och elever, men just nu känns det bra (med studiehandledare, klassen etc).

Imorgon kommer vi ha lite "lära känna-lekar", vilket är tur för idag pratade jag inte riktigt med någon, hehe. Men det brukar väl vara lite så i en helt ny klass där en inte känner någon, att en blir lite tystlåten.

Aja, vi hörs mer senare. Ha det så bra!

Kram Noa

Likes

Comments

Allmänt

Idag har jag bara haft en lugn dag hemma, inte gjort något speciellt. Tråkigt enligt mig, men samtidigt lite skönt.

Imorgon så börjar vardagen igen för mig, efter ett långt, lugnt sommarlov. En betydligt bättre sommar än förra för mig, eftersom jag förra sommaren inte mådde så bra och var väldigt sjuk i min OCD.

Men, konstigt nog, känner jag mig inte så nervös inför första dagen på gymnasiet, i alla fall inte just nu. Det ska mest bli väldigt roligt! 😄 Fast, en sak är jag nervös inför, och det är hur skolan, klassen och lärarna är. Jag har läst både positivt och negativt om Schillerska, så jag får väl bilda min egna uppfattning nu när jag börjar. Och om jag inte skulle trivas, får jag ju byta skola. Men det hoppas jag inte att jag ska behöva göra!

Vi hörs mer imorgon efter skolan! Ha det så bra!

Kram Noa

Likes

Comments