​The tamptation of saint Anthony 


Jag tycker att det föreställer goda djur och människor, som överfaller det människor som har varit onda och har gjort dumma saker innan de dog.

Jag föreställer mig att det goda och onda möts.

Den goda sidan vill fly från det mörka molnen som kommer mot dom.

Det är en positiv bild eftersom allt går uppåt. Jag anser att det som går uppåt det är det som är på det ljusa sidan. Det är  djuren som är långa och människorna som är korta så att det lever på marken jag vet inte vad konstnären vill att det skall föreställa eller vilka känslor.


Känslorna som väcks är att den gamla mannen visar att han är kristen och vill inte stanna kvar på marken utan han vill upp till himlen. Det goda vill fly till den ljusa sidan.


Det är inriktat på den onda och goda sidan. Den goda sidan är guld och ljusa färger medan den mörka sidan är mörk och eländig.


Det som jag tänker på först och främst på, när jag kollar på bilden, är att det  finns en mörk sida och en ljus sida . 

Budskapet är att man inte lever ensam i goda livet, utan att hela staden flyttar med om någon flyttar. Då möter de, de som har dött.

Om man lever bland det onda så får man tänka efter själv på vad man har gjort, då är det deras egna fel att det lider på grund av matbrist och är 

uttorkade.
Fakta om konstnären.


Konstnären är Salvador dali. Han föddes 11maj 1904 i Spanien, han dog 1989.

Dali är mest känd för sina drömska målningar, den mest populära målningen dali har gjort är: Minnets envishet, som var klar runt 1939.

Det han gjorde mer en att måla det var att han skulpterade saker, han gjorde någon film där han samarbetade med Walt Disney. Det var en kort tecknad film som vann Oscars nominering.

Dali gick på konstskola för att han helt enkelt gillade att måla. Hans konststil var surialistisk (modern konst). Det menas att den är modern och med modern menar man att man inte riktigt kan se vad bilden föreställer.

Det som berörde mig mest var den smältande klockan det visar att man får ha fantasi och ingenting blir rätt eller fel när man har gjort någon konstverk.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​idag har jag jobbat med lera det är tänkt som att det skall vara en spelare med en boll under foten och hen skjuter över.

Det här konstverket skall visa att man har olika bra dagar och att det kan gå lite sämre ibland. Det jag tyckte som gick bra idag var att jag fick till min spelare som hade en boll under foten.

Jag ville visa bollens rörelse fram mot mål och då löste jag det genom att sätta ler pinnar som bollen satt på.

Likes

Comments

​idag har jag jobbat med ett fotbolls mål som är gjord av lera.jag har även jobbat med min hand som är klar nu det problemen jag stötte på idag var att få stolparna raka och lika breda på varje sida.

Jag löste problemen genom att ha tålamod och att jobba med vatten på leran samtidigt.

Likes

Comments

Idag har jag fortsatt med min hand och den sista handen ser jag att jag har utvecklats med om man jämför med första bilden jag har gjort och den sista jag har gjort.

Jag fick problemet att man måste göra det väldigt noggrant annars blir det inte bra och jag måste börja om på nytt.Likes

Comments

​idag har jag försökt att få fram en hand som är så mycket 3D som möjligt jag har helt enkelt testat mig fram.

Jag kommer helt enkelt att fortsätta att arbeta med min hand och färglägga.

Idag har jag stött på problemen att jag inte fick rätt 3D från början på min hand men det löste sig på slutet.

Idag har jag inte hunnit med så mycket men jag kommer i kapp och gör det snabbare nästa lektion.


Likes

Comments

idag har jag börjat med ett nytt projekt och temat är känslor.

Jag kommer att jobba mycket med blyertspennor och så kommer jag använda någon färg också.

Budskapet är att man alla har olika bra dagar.

Det har inte uppståt några problem en med projektet.


Likes

Comments

​nu är jag klar med mitt projekt som jag har arbetat sen vecka 3. Jag är inte så nöjd för att jag trodde att det skulle bli snyggare. Om jag skulle få göra om projektet så skulle jag vara mer noggran och jag skulle gjärna viljat ha mer tid.

Temat jag har jobbat med är motsatser det jag har fokuserat på är att få det så lika som möjligt fast olika på sitt sätt. Ja kom på idén genom att kolla på internet då jag hittade rödljus på bilder och då tänkte jag att man kunde gör det i motsats.

Jag har använt mig av akvarell färg och har försökt att vara noggran.

Med min bild vill jag uttrycka att man kan gå vidare i livet även om man har det jobbigt.

Och det röda ljuset är att det tar stopp i livet på något sätt.

Likes

Comments

​idag har jag gjort bakgrund på ena sidan av min målning, jag har också ritat ut olika 3D saker som jag skall ha med i min målningen.

Det problemet jag stötte på var att få fram rätt färg till min Bakrund  men annars var det inte några större problem jag satt med.


Likes

Comments

idag har jag jobbat med att skissa mitt projekt. 

Jag jobbar med motsatser, Tanken är att jag skall jobba med rödljus. 

Det problemen jag hade den här lektionen var att få fram det rätta färgerna från rödljuset.


Likes

Comments