Header

Vilken lååååååååååång parad det var för och vara Gävle! Härligt att så många stöttar.

✨✨

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hinner man läsa böcker då vet man garanterat att man haft semester enligt mig. Det tar tid och man försvinner in i en liten bubbla. Det är perfekt när man ligger och solar. Det enda som existerar när man läser en riktigt bra bok är bara du själv och fantasin, det är avkopplande.

Har lyckats läsa ut två böcker denna sommar. Mitt mål var en. Den här hämtade jag på bibblan igår efter att ha varit 43:e personen i kö (!!!) (Trodde inte ens så många besökte biblioteket.) och har redan läst ut den, dels för att den är lättläst med mycket bilder. Therese Lindgren är en youtuber och jag tittade för första gången på några klipp idag. Superbra bok och väldigt peppande! Tycker ni läsa den om ni funderar på vad ni ska läsa. Jag tror att många kan känna igen sig. Den belyser även ett viktigt ämne och är personlig på ett sätt som många inte skulle våga vara. Helt klart läsvärd och innehåller inte alls den typiska offerkoftan.

Likes

Comments

Jag vet att jag skulle spara ut håret för och se hur långt de kunde bli... för att jag aldrig haft så långt hår förut och för att det för första gången började bli riktigt långt.

MEN jag kunde inte låta bli. Jag ville ha en förändring och blev trött på att ha hår i vägen. För tro det eller ej så är det jobbigt med långt hår!

Ombren hade förflyttats jättelångt ner så jag behövde ett frisörbesök och den här gången gjorde jag en bayalage. Skillnaden är att jag har slingor långt upp och tanken är att de ska se naturligt ut och bli en ombre när håret växer ut. Tänkte klippa en page, men blev osäker så jag lät bli. Blev minst 10 cm kortare ändå. Better safe than sorry! Får se om de blir någon mer förändring sen. Känner jag mig själv rätt så finns det en stor risk. 😁

Likes

Comments

Tivoli i Danmark blev ett av stoppen på resan, så mäktigt! Ett nöjesfält där de lagt krut på allt. Too much is never enough måste de ha tänkt. Så fint... Vi såg ett bröllop på plats också. Förstår att man vill fota sina bröllopsbilder där om man kan. Här fanns det mycket att göra om man inte bara vill åka karuseller. 😃 5 av 5 stjärnor får de helt klart. Men jag tycker nog att Liseberg är snäppet bättre när det gäller just karuseller bara.

Likes

Comments

Åker man förbi Gränna så måste man stanna och köpa lite polkagrisar såklart. Gränna är så mysigt. En riktig turistattraktion och det spelar ingen roll hur många gånger man varit där förut. Det var vi och tyskarna som stod impade och tittade på tillverkningen haha. Köpte på mig polkagris med smak av smultron, mums. Andreas slog till på champagne.

Åt lunch i Jönköping och sen stannade vi i Gränna, det blev de enda stoppen längs vägen hem.

Likes

Comments

Vi tar södra Sverige den här gången istället för norra som vi gjorde i juni. Och Danmark istället för Norge. Snart har vi åkt igenom hela norden den här sommarn. Förra året blev de Finland och Tyskland. Sen får vi börja leta oss ner i europa eller något.

Kommer lägga ut bättre bilder och berätta mer detaljerat strax när jag har tillgång till dator hemma 😊

Har ni fortfarande semester eller passar på med en weekend kanske?

Likes

Comments

Förlåt för dom extremt fula bilderna, det kanske inte ser så väldigt aptitligt ut för ögat men de är fasiken de godaste veggo-biffarna jag ätit. De innehåller broccoli, västerbottenost, ägg och kryddor. Jag kommer aldrig bli en full-time vegeterian men någon rätt i veckan kan man försöka få in iallafall. Det känns mer fräscht på något sätt. Kött är inte nice och äta varje dag och jag har mer börjat ogilla kött... och det känns inte speciellt nice att de proppar i djuren med antibiotika och hur de hanterar massproduktion. Men att äta vegetariskt eller veganskt är inte så nyttigt det heller om man tittar på hur många tillsatser de innehåller istället. Titta bara på innehållet i vegetarisk/vegansk leverpastej i affären, skulle aldrig stoppa i mig det! Ska man äta "bättre" ska de lagas från grunden enligt mig. Jag ska iallafall försöka välja andra alternativ, tex havremjölk då och då istället för vanlig mjölk, de innehåller inga tillsatser i det.

Mat är faktiskt en stor del av våra liv och jag har alltid varit intresserad av hur maten påverkar oss människor. Hade näringslära på gymnasiet och det var där intresset växte och har sen dess provat mig fram. Har också haft problem med magen och är väldigt lättpåverkad av mat. Jag är väldigt inne på antiinflammatorisk kost just nu. Det är en kost som hjälper kroppen att lättare bekämpa sjukdomar och sägs vara extra bra för personer med autoimmun sjukdom. Pollensäsongen har varit ovanligt mild mot mig i år och jag skulle inte våga påstå att det beror på kosten men jag tror den hjälpt mig på traven. Det kanske låter flummigt men det är väldigt intressant att läsa om. Har gjorts många studier om det och gurkmeja kan bland annat motverka cancer.

Likes

Comments

Bara för att jag imorse skrev att jag inte hade några fler jobbpass inplanerade så vart jag inringd på jobb samma dag haha, så blir två jobbpass den här veckan vad det ser ut som. Så idag har jag jobbat till ganska sent och sen blev det kvällsbad på sandbankarna. Love it. Det var en del folk där som tältade och några hade tänt en brasa på stranden, såg så himla mysigt ut. Själv nöjer jag mig med och krypa ner i sängen strax.

Hoppas ni haft en lika bra tisdag. Imorgon väntar en ledig dag och jag ska ta vara på soltimmarna.

Likes

Comments