Startade tisdagen med en frukost ute i solen innan vi började fixa i ordning oss. Vi hade inga direkta planer innan vi satte oss i bilen men valde sedan att åka till Svaneke. Vi strosade runt här i några timmar och tog oss även varsin glass. Låt oss ta en stund till glassarna, så otroligt goda. Absolut den godaste glass jag ätit. De hade bland annat vit choklad smak (?!)

Vi åkte sedan tillbaka hem för att gå ner till hamnen där vi hade planerat att vi skulle äta lunch. Och även den lunchen var så otroligt god! Vi gick tillbaka till stugan och tog det lugnt här en stund innan vi bestämde oss för att ta en runda minigolf. En 18-hålig äventyrsbana senare var det dags för middag som vi gjorde här hemma. Tisdagen levererade massvis med god mat!! Avslutade kvällen här hemma framför en film med lite snacks innan vi sedan gick och la oss..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Klockan 10:00 igår, måndag, avgick bilen från Kungsbacka mot Ystad. Jag och Julia hade framför oss en 3,5h bilfärd innan vi skulle på färjan. Allt gick så smidigt och färjan var inte alls många med på så det var lätt att köra på.

Bornholm, som jag alltid älskar, visade sig från sin bästa sida då det var vindstilla, strålande sol och 23 grader. Väl framme på Bornholm körde vi till en av de större mataffärerna. Inhandlade lite frukost och åkte sedan raka vägen mot stugan. Väl där fixade vi allt som ska fixas när man kommer (bädda, torka av osv). Klockan var vid detta laget 17 och vi gick därför ner mot hamnen för att köpa pizza. Vi avslutade kvällen med spel och vin ute på altanen tills det blev mörkt ute. En sån otroligt mysig kväll

Likes

Comments

God kväll!
Vid 13-tiden idag var det dags för terminens sista klasser innan sommarlovet. Så duktiga elever som trots denna soliga dag kom till sina klasser och körde järnet!!
Efter sista klassen åkte jag direkt hem för att packa det sista inför morgondagen men också för att avnjuta en underbar middag bestående av räkor, baguette och västerbottenostpaj!! Ååh vad gott det var!

Ligger nu i sängen och ska se ett sista avsnitt av Gilmore Girls innan jag somnar in

Likes

Comments

Helt missat att skriva om dessa dagar? Alla bilder är från Budapest

Rumänien dag 5
Detta var dagen då det var dags för oss att åka från Beius tillbaka till Budapest, där flygen gick ifrån. Men innan det samlades vi allihopa i skolan en sista gång för att få uppleva ett traditionellt Rumänskt bröllop som några elever och lärare på skolan hade iscensatt. Det var så himla roligt!! Vill så gärna uppleva just det igen.
Efter några timmar där satte vi oss, även här en sista gång, på bussen som skulle ta oss tillbaka till Beius. Vi satte oss på den bussen med en känsla av saknad och sorg då vi hade en så bra resa och jag vill väldigt gärna tillbaka dit, vi ville verkligen inte åka hem... Vi kom fram sent och tog oss bara något att äta innan vi sedan gick och la oss

Budapest dag 6
Ja ni läste rätt! Sista dagen på resan var en heldag i Budapest. En sån otroligt fin stad och vädret var även här på vår sida då vi hade strålande sol och 25 grader. Vi gick runt där och kollade på olika turistmål, vilket jag älskar. Det kändes som att vi gick i en evighet i den värmen innan vi sedan satte oss ner för lunch. Lunchen var så god!!!
Nästan direkt efter lunchen gick jag och två lärare tillbaka till hotellet då jag skulle resa hem denna kvällen (lördag), för att kunna jobba på söndagen. Planet var försenat och tur var det väl att jag hade med mig två lärare så att vi upptäckte detta i tid och fick bokat om min resa. Jag flög en annan väg istället men kom i alla fall hem under lördag natt!!

Likes

Comments

På söndag håller jag i sista dansklassen innan sommaren och tills dansen börjar igen i höst så är jag arbetslös. Ett ämne som allt för ofta kommer upp i sociala sammanhang. Och ett ämne som jag ger mig in i med rädsla för att folk ska döma och prata över mig. För det är trots allt mitt liv och mina val där ingen annan kan säga åt mig vad jag ska göra...

Det här med jobb och framtiden kan för mig ibland bli ett ganska känsligt ämne då jag är lite delad inför hösten huruvida jag vill göra med sabbatsår eller om jag ska börja plugga direkt. Tyvärr är det ett samtalsämne som ganska ofta kommer upp nu då man har tagit studenten och står inför så många olika val. Att jag inte har ett annat jobb än dansskolan beror på flera olika anledningar. Den största anledningen för att jag inte riktigt hittat det som intresserar mig. Jag får ofta höra att jag är kräsen, vilket jag i många fall är MEN INTE när det kommer till vad jag vill jobba med. Och det är många som säger, men vad många av dessa personer inte vet är att jag faktiskt tar illa upp av det uttalandet. För de har ingen aning... Jag har tidigare jobbat på McDonalds och även Espresso House vilket för det första har fått mig att inse att den branschen inte är något jag vill söka mig till igen och den branschen är den som är lättast att få jobb inom.

För mig är det också otroligt viktigt att ha ett jobb som jag större delen av tiden tycker är roligt att gå till och inte behöver släpa mig själv till. Detta efter förra sommaren då jag inte alls trivdes på jobbet och började må dåligt både psykiskt och fysiskt. Jag mådde sämre än vad jag högt har uttalat mig om och det har drabbat många val under de senaste året. Jag var helt orkeslös och gick till jobbet för att sedan spendera resten av min vakna tid i sängen. Samtidigt som jag mådde dåligt psykiskt av att ha det jobbet och stängde inne mig totalt. Jag pratade inte ens med mina närmsta kompisar, vad jag egentligen skyllde på var att ja var trött, vilket delvis var sant. Hur jag mådde behöver vi inte gå in på mer i detalj men vart jag vill komma är att just denna upplevelsen har fått mig att tänka till en extra gång innan jag framöver söker ett jobb.

Men det är också väldigt svårt att söka jobb när man ser framför sig vad man vill göra härnäst i livet. Efter att man pluggat klart. Jag vet vad jag vill göra just nu och jag vet vart jag ser mig jobba efter högskolan. Jag har också en exakt bild framför mig hur jag vill kunna jobba. Det blir därför svårare att hitta ett "extra" jobb som får mig intresserad när jag så tydligt vet vad jag vill men inte kan göra det utan utbildning.

Att jag får jobba som danslärare på den dansskolan där jag växt upp är en dröm som gått i uppfyllelse. Och jag har sån tur som verkligen får jobba med mitt stora intresse. Men tyvärr räcker inte bara det jobbet just nu utan jag måste söka vidare mig till något mer. Och jag kämpar... Trots att många arbetsplatser redan sagt nej och att många inte ens svarat så tar jag mig upp igen för att hitta det jobb som jag vill jobba med i väntan på att jag har en färdig utbildning för att sedan kunna parkera mig på det jobb som jag drömmer om idag!

Likes

Comments

Godmorgon!
Efter onsdagens brunch tog jag det bara lugnt igår innan det var träning på kvällen. Träningen, by the way, kändes så bra (äntligen)! Kroppen var med och jag kunde äntligen utföra allt.

Fredag idag (??). Helt sjukt hur snabbt man tappar dagarna när man är ledig. Jag har precis gått upp och ska fixa mig och äta frukost innan jag åker för att laga/byta mobil då den ger upp... Tar det lugnt hemma innan jag, mina bröder, pappas jobb och en annan firma åker för att köra GoCart. Riktigt taggad, men också lite nervös eftersom det är två firmor som båda jobbar med bilar och kanske "vågar" lite mer?! Aja, resultat senare!!

Ha en bra fredag!

Likes

Comments

Idag bjöd jag in tjejgänget på en sommar brunch, vilket blev så lyckat. Fixat hela tisdagen och hela onsdag morgon och det var så värt det.
Efter en rejäl matkoma var det dock dags att åka för att jobba. Sista onsdags lektionen innan sommarlov, nu är det bara söndag kvar sen går Sinclairs på sommarlov. Var även med på disco efteråt, en klass som jag i hela mitt liv gått men nu under våren tappat lite. Det var så roligt så jag längtar massor till hösten!!!

Likes

Comments

I fredags var det äääntligen min tur att ta studenten!! Hade en sån bra dag och vill bara uppleva det om och om igen...

Likes

Comments

I söndags var det äntligen dags för oss att gå på bal. Vi kunde dock inte haft sämre väder då det bara öste ner regn... Men humöret var på topp ändå och kvällen blev fantastisk!!!

Likes

Comments

Fredag:
En del av förmiddagen spenderade jag hos Lisa och tog det lugnt medan hon fixade i ordning sig. Efter en timma gick vi mot pendeln, vilket tog sin tid, för att åka mot Amelie. Väl hos Amelie bjöds det på fantastiskt god mat och underbart sällskap. Dessa timmarna var definitivt de bästa under fredagen.
Vi begav oss sedan in till Göteborg för dag ett av Summerburst och spenderade resten av kvällen där. Hade det roligt till och från men blev väldigt trött så fort vi satte oss. Jag drog mig hemåt vid 23-tiden och somnade snabbt hemma.

Lördag:
Klockan 08.30 samlades vi i Lisebergshallen för den årliga dansuppvisningen. Jag hade min första grupp vid 11 och min sista vid 16 (varav en där jag dansade själv). Alla grupper gick jätte bra och jag är så imponerad över alla mina elever. Denna uppvisning är definitivt den bästa av alla. Så fort uppvisningen var över drog jag mot dag två av Summerburst.
Kom in till Ullevi vid 17-tiden och mötte då upp de andra innan vi gick in för att dansa till Mike Perry. Han var över mina förväntningar!! Efter detta gick vi till Max för att få i oss lite mat och gick snabbt tillbaka till Ullevi. Då jag var super trött och med söndagens bal i sikte så åkte jag faktiskt redan hem vid 21-tiden och var lika glad för det då mitt humör vände. Avslutade alltså kvällen hemma på dåligt humör innan jag somnade ...

Likes

Comments