Att kalla Pulp Fiction en independent-rulle känns som ett skämt - en grym jab tänkt att göra alla andra indiefilmer mår dåligt över det som de aldrig kommer att uppnå. Det är som att din vän säger "Du har samma antal timmar på en dag som Beyoncé." Det ska låta motiverande men låter dickish istället. När allt är Pulp Fiction inte bara en independentfilm, det är independentfilmen med stort I. Det förändrade för alltid Hollywood, och vi kommer aldrig att se ett kulturellt ögonblick som det igen. Någonsin.

Men hur gick det till? Hur kom Quentin Tarantinos ide till bio och våld och popkultur gå från en 8.000.000 dollars film till en 100.000.000 dollars framgång då det slog teatrar för 20 år sedan? Hur gjorde en film med begränsad Star Power, en direktör inför risken att en sophomore slump, och en massa mindre än salta historier befinna sig ovanpå bästa film listar hemma och utomlands? Och varför har det inte lyckats göra det eftersom?

Kanske var det den magiska 90-talet. Bob och Harvey Weinstein körde en indie filmare undrar varuhus på Miramax. Sex, lögner och videoband, Svarta änglar, och Clerks kom till skärmar under deras förvaltarskap. De hade kontakt för att hitta unga auteurer och omvandla deras festival-krets flicks i multiplex mästerverk. I pre-Netflix 90-talet, innebar att något, eftersom det var en av de få sätten verkligen indie filmer kan få en bred publik. Den Weinstein Company fortfarande ger ut otroliga filmer, bland annat Tarantinos, men överflödet av indie biljettpris och vår nästan omedelbar tillgång till det kan göra pärlor verkar mindre glittrig.

Överklagandet hade också mycket att göra med skådespelarna, som var den mest eklektiska assemblage sedan Skyskrapan brinner. Bruce Willis var den hetaste-fan, det enda namn på räkningen. Massa i princip skapade Uma Thurman och Samuel L. Jackson, samtidigt resuscitating John Travolta. Och Eric Stoltz? Allvarligt? Men det fungerade. Åh, hur det fungerade. Kan du föreställa någon annan än Ving Rhames som Marsellus Wallace? Numera stjärnor är bara alltför glada att visas i en indie (Hej, Jennifer Aniston), i hopp om att finna sig i nästa Pulp Fiction. Det är bara ett annat arv från Tarantinos briljans.

PULP FICTION satt ribban FÖR CINEMA COOL och omdefinieras filmisk gestaltning DÄRFÖR Quentin Tarantino är den mest kompletta och Perfect FILMARE lever idag.
Men här är det. Vi kan analysera data och sammanhanget samt inriktnings av stjärnor tills solen kollapsar, men det kommer inte att förklara varför vi fortfarande diskuterar Pulp Fiction så långt efter dess release. Denna vecka är det 20-årsdagen av Tarantinos signaturfilm, och volymerna har skrivits om dess effekter och inflytande. Men som vi nitpick de till synes alkemiska omständigheter kommer vi fram till den mest 2014 av slutsatser: Varför Pulp Fiction blivit en absolut klassiker? Därför att, Quentin Tarantino.

Pulp Fiction satt ribban för bio cool och omdefinieras oberoende filmskapande eftersom Tarantino är den mest kompletta och perfekt filmare som arbetar i dag. Så enkelt är det. Från Reservoir Dogs 1992 till Django Unchained under 2012 har han aldrig missat sitt märke eller äventyras hans röst. Även Death Proof, som han betraktar som ringde in, kan endast anses skakig i samband med en annars stellar CV. Och när du är en filmskapare med ett öga konstant på arv, bortfaller är inte acceptabelt. Han gjorde det klart under regissörens rundabordssamtal för The Hollywood Reporter i 2012: "För mig handlar det om min filmografi, och jag vill gå ut med en fantastisk filmografi. [2007 års] Death Proof har fått vara den värsta filmen jag någonsin göra. Och för en vänsterhänt film, det var inte så illa, okej? Så om det är det värsta jag någonsin få, jag är bra. "Eftersom det svaret inte var helt Tarantino nog, tillade han," Men jag tror att en av dessa out-of-touch, gamla, halta, slapp-dick filmer kostar dig tre bra filmer så långt som ditt betyg är berörda. "

Det finns en massa bra regissörer där ute, varav flera satt runt det THR bord med Tarantino: Ang Lee, Gus Van Sant, David O. Russell. Med mycket få undantag, dessa artister gör utmärkta filmer. Men en Tarantino-film är en händelse. De kommer bara omkring en gång i några år, men när de kommer, kan du satsa ditt hus de ska vara utformad och stylade bortom varje märkbar grad av minutiae. De kommer att innovativt gjutas, minutiöst soundtracked och gjorde mål, och de kommer att se, känna och låta som Quentin Tarantino till deras märg. Det är inte att alla ska älska hans filmer. Helvete, behöver inte alla att ens gillar dem. Men om du någonsin har brytt sig om biograf i ditt liv, måste du respektera dem. Han satte publik på blodiga varsel med hundar, men när han följde upp med Pulp Fiction han viks Hollywood ett ark av normer och praxis i en liten papperskran och ställ den på hans skrivbord, ställ sedan in den i brand.

Så sätt igång. Fråga American Film Institute. Fråga Metacritic. Du kan även be Leonard Maltin och Roger Ebert. De kommer alla vänligt hänvisa dig till Tarantinos mästerverk. Och som för frågan om när får vi se en annan Pulp Fiction stil skaka till filmen ekosystemet, är svaret: vi inte. Tarantino gjorde att indie cool som fan och bankable för stjärnor och och en livskraftig affärsstrategi för studios. Vad som än händer nu är bara ett eko av låten som vi först hörde för 20 år sedan, och har inte slutat spela sedan dess.

Gillar

Kommentarer

Så här i valtider finns det en tendens att partierna slår på stora trumman i slutet av valspurten och det kan många gånger bli mer likt pajkastning än något annat. Nu har Moderaterna i Stockholm verkligen lagt an de stora kanonerna med sin senaste kampanj i sociala medier. Detta borde väl ändå får gapet mellan blocken att minska!?


Nej, vill de locka väljare får de ta tag i de riktiga frågorna t.ex. bostadssituationen i Stockholm. Som den här bloggen uttrycker det så är det stora summor man behöver spara ihop för att ha en chans att komma in på bostadsmarknaden.

Gillar

Kommentarer

Månens yta är inte bara full av kratrar - den är också full av hål. Och enligt NASA, dessa hål, och de underjordiska grottor som de ansluter, kan en dag ge skydd till rymdorganets astronauter.

Månens över 200 hål, eller "lunar gropar," upptäcktes av NASA: s Lunar Reconnaissance Orbiter, rapporterar Moderkort . Dessa gropar varierar i storlek från ca 5 meter i diameter på mer än 900 meter, och var troligen bildas när en del av månens yta kollapsade över en grotta. Och grottorna själva kan ha bildats av gamla lavaströmmar, säger NASA.

"En livsmiljö placeras i en grop - helst flera tiotal meter tillbaka under ett överhäng - skulle ge en mycket säker plats för astronauter: ingen strålning, inga mikrometeoriter, möjligen mycket lite damm, och inga vilda dag-kväll temperatursvängningar," sade Robert Wagner , en av Arizona State University forskare som hjälpte upptäcka hålen, i ett uttalande .

Nu när NASA har identifierat dessa grottor, är forskarna hoppas kunna utforska dem. Och enligt Wagner, är det bästa sättet att göra detta för att släppa en sond in i hålen. Groparna, förklarade han, "kan inte utforskas mycket väl från omloppsbana."

Under tiden, dock, Wagner och hans team kommer att fortsätta att skanna bilder av månens kratrar att identifiera fler gropar. Detta kan vara svårt eftersom "för cirka 25 procent för månens yta (nära hålen) solen går aldrig tillräckligt hög för vår algoritm för att arbeta", säger Wagner. Så kan förbättra sökalgoritmer visa sig avgörande om vi någonsin vill hysa astronauter på - eller - månen.

Läs mer och kolla in videon här!

http://www.nasa.gov/content/goddard/lunar-pits-could-shelter-astronauts-reveal-details-of-how-man-in-the-moon-formed/#.U8k5R1ZZIav

Gillar

Kommentarer