Header
Familjen.

Min sinnesstämning 

Där har nu gått drygt en månade sen jag fick besked på jag hade njurcancer, det har blivit mycket provtagningar och besök på sjukhus.

Nu har jag dock kommit så långt jag kanske får en plats för operation i december, men jag också fått besked på det kanske först blir efter nyår.

Mitt problem är man först säger det skall gå bra för att ändra det vid nästa samtal det är allvarligt, jag har ingen användning för den informationen -för mig är frågan hur lång tid kan jag räkna med jag har kvar i livet.

Hos mig har min sinnesstämning pendlat upp och ned, först när jag har fått min operation och fått besked på resultatet vill jag tro jag kan leva igen, men jag blir aldrig den samma person igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Besök hos Cancerläkare

Börje Haraldsson, läkare och professor vid Njurmedicin och avdelningen för klinisk och molekylär medicin vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, har tillsammans med sin forskargrupp hittat vad de hoppas kunna bli ett botemedel för metastatisk njurcancer.

Likes

Comments

Familjen.

Att informera.

Har man fått besked man har cancer är det viktig att informera sina närmste när man fått besked, för min del dröjde det inte två timmer för jag ringt frugan och i försiktigt ordalag informerat man funnen cancer i min ene njurar.

För mig var det viktigt och är viktig att informera fru och mina barn fortlöpande om det jag vet och det jag får reda på om utvecklingen av min cancer

Att leva med en cancersjukdom är ingen man skall hålla hemligt, när familjen är informerat anser jag det är viktigt omgivningen får reda på det, inte för man skall tycka synd om mig, mer för dom skall förstår varför man kanske avviker i sitt betedde än vad man brukar.

Jag är medveten om det känns tungt när en omgivning går på jobbet och man sitter ensam hemma, det har jag nu löst genom att ta korta promenader och ofta till platser i min närhet och var där är tyst, ingen hemlighet jag inte kan blir av med tanken, varför mig

Likes

Comments

Besök hos Cancerläkare

Samtalmed min doktor 

Att ha samtal med sin doktor om sin cancer är kanske inte den samtal jag gillar mest, cancer i njurarna är ofta svår att bota, men min tumör bedöms vara åtkomlig och vid min operation tas hela den sjuka njuren bort vilket nu är det min doktor kommer göra.

Att överleva är ganska gode jämfört med många andra cancerformer. Femårsöverlevnaden är idag drygt 60 procent, vilket innebär att fler än hälften överlever i mer än fem år efter diagnosen njurcancer och prognosen för mig ser bra ut om jag skall tro min doktor, så minst fem år till få i dras med mig.

Likes

Comments

Mat

Brysselkål till allt 

Att jag var vid och banta när jag fick besked på jag har cancer har ändrat min inställning till bantningen, jag har fått reda på det är bra att ha lite fett i kroppen när man nu skall genomgå en operation.

Under min tid lärde jag att uppskatta grönsaker som jag för var motståndare av och just nu skall jag ha brysselkål till allt så i kväll blir det min favoriträtt, paj med lök, brysselkål på en bädd av potatismos.

Likes

Comments

Besök hos Cancerläkare

Handlingsplan II:II

Har nu pratat med den doktor som skall operera mig, det känns tryckt att fått satt ansikte på dom som nu skall skära i mig, jag gör ingen hemlighet av jag förfarande inte har förstått jag har fått njurcancer.

Målsättningen är jag skall opereras strax för jul, jag bryr mig inte om jag är på sjukhuset julafton, men sannolikheten det blir för jul tror jag är minimal, man har jo läst det är ganska vanligt med inställda tider inom sjukvården, men då blir det strax in i det nya år.

På bild se du V njurar- jag har min cancer i H njurar och den sitter som på bild längst upp (Gult) jag kom nu överens med doktorn jag inte har problem om dom tar hela min njurar om det är svårt med att bara ta en bit, hur som helst så skall cancerbiten bara bort.

Likes

Comments

Besök hos Cancerläkare

Jag kräks.

Nu har jag gått i ett par dager sen jag var på sjukhuset sist, utåt syns inte jag är sjuk, men jag vet jag är sjuk och nu har jag börjat med att spy, men vet inte varför jag spyr, ett vet jag dock, det beror inte på min medicin, nä jag tror det beror på jag är så himla nervös.

Snart skall jag träffa ett gäng specialister på njurcancer i Malmö, jag längtar faktisk till den dag så jag vet mer, hoppas dom ger mig en operation för jul -omså jag skall fia jul på sjukhuset så vill jag opereras NU.

Likes

Comments

Besök hos Cancerläkare

Handlingsplan I:II

Äntligen har jag fått pratat med en cancerläkare som vet hur man mår, hon blir till och med min personligen läkare i den tid jag har cancer eller skall ta medicin i olika former.

Att jag skall under kniven råder där ingen tvivel om, lite över halva av min ena njure skall bort, jag är klar och ser fram emot den dag det sker, men jag blir aldrig fri för min cancer, men jag kan lära att leva med den.

Likes

Comments

Mycketprat

Att ha cancer kräver fysisk handling ifrån sjukhuset, men just nu upplever jag att jag går på provtagningar efter provtagningar och mycket prat, men ingen fysisk handling.

Har man fått besked man har cancer blir man självklart nervös och då anser jag man från sjukhuset skall se till man blir opererat inom en vecka från man fått besked, sen kan man fortsätta med alla dom provtagningar man anser sig behövas och ev.t. genomföra en extra operation.

Likes

Comments

Vårdcentralen.

Här sitter jag och väntar på att få lämna blod på vårdcentralen, att sitta och vänta är det värsta jag vet, man lär dock en del folk att känna som gärna delar med sig av sina sjukdomar, men jag bryr mig inte, jag har min egen sjukdom.

Jag har i ett par dager försökt att komma in i dom dagliga rutiner efter jag fått min cancerbesked, men det är svårt, alla dager som jag har infört i almanackan för göromål har ingen betydning längre, nu lever jag för dagen som den kommer.

Att lämna blod är kanske inte det värsta, problemet är snara när man går på sjukhuset -då blir det mer påtagligt man är sjuk och man vet inte om man kommer hem eller man skall sova över och då är det skönt man inte bryr sig vad som står inskrivit i almanackan.

Likes

Comments

Instagram@niels.h.nielsen.90