Godmorgon!

Mina föräldrar och bröder har precis åkt iväg till flygplatsen, därför passade jag och mina systrar på att fixa frukost tillsammans. Jag är en människa som inte funkar på morgonen utan god frukost. Äter jag inget på morgonen slutar det med att jag inte har energi hela dagen. Jag är dessutom nojig när det komme till mat. Antingen äter jag något jag tycker om eller så äter jag inget alls. Kan absolut inte få i mig mat jag inte gillar. God frukost är ett måste för mig! Detta är ett exempel på vad jag äter till frukost.

Ha en trevlig söndag!

Jordgubbsyoghurt

Knaprig musli med kokos

Hallon/Blåbär


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har tidigare lovat om ett inlägg angående min utbildning och här kommer det! Alla går igenom perioder där man funderar över flera utbildningar. Vid skolstart bestämmer man sig för något man sedan ångrar. Ju äldre man blir inser man att, nej! Detta är inte vad jag vill jobba med i framtiden. Jag är en utav dessa personer som har funderat över flera utbildningar. När jag gick på förskola var min dröm att bli polis. Jag var ”pojkig” av mig vid den åldern och tyckte om utmaningar. När jag gick i årskurs två till tre bestämde jag mig för att bli frisör då jag såg upp till min mamma och hade henne som förebild. Måste påpeka att jag hatade skolan när jag gick på lågstadiet. Jag gjorde aldrig mina läxor och satsade så lågt som det bara gick. När jag började i årskurs fyra bestämde jag mig för att satsa på skolan och under hela mellanstadiet hade jag som mål att bli kirurg. Kirurg var alltså målet ända fram till årskurs åtta, året innan gymnasieval. Då insåg jag att jag absolut inte kan bli kirurg då jag äcklas av typ allt, vilket medförde att jag ändrade planer. Mina nya planer var att bli advokat, vilket var ett passande val då jag är ganska envis och bestämd som person. Alla omkring mig tyckte att det var ett bra val och peppade mig till att satsa på det.

När det blev dags att välja gymnasieprogram, valde jag det samhällsvetenskapliga programmet. Det kändes inte rätt och bestämde mig för att byta till det naturvetenskapliga programmet. Mitt mål var fortfarande att bli advokat. Under min gymnasietid funderade jag alltid över hur jag ska gå tillväga. Jag ville bli advokat, dock tycker jag att yrket är krävande. Visst, allt är krävande men jag har andra mål som jag också vill satsa på. Blir jag advokat kommer jag egna all min tid åt yrket, vilket jag inte vill. Vad ska jag prioritera? Yrket eller mina andra mål? Ska jag endast satsa på min karriär eller ska jag byta planer för att kunna satsa på familj?

Mina andra mål är att skapa en familj som jag vill ge all min tid, uppmärksamhet, kärlek och energi. Jag är en person som tycker att familj är det viktigaste som finns. På grund av den här anledningen bestämde jag mig för att byta planer, dock utan att förlora min dröm.

Jag bestämde mig för att bli företagsjurist/affärsjuridiker. Detta är ett yrke som når upp till min dröm samtidigt som den inte är lika krävande som advokat. Jag kan satsa på min karriär, bli det jag drömt om samtidigt som jag har tid för mina framtida barn. Men.. Den här utbildningen finns endast i en stad i Sverige, alltså är jag tvungen att flytta vilket jag inte heller ville då jag inte kan leva i ett hus utan min mamma och mina syskon. Detta var dock inget hinder för mig. Jag bestämde mig för att söka till Sveriges bästa ekonomprogram vid Högskolan Kristianstad. Parallellt med denna utbildning läser jag juridik kurser som komplement för utbildningen jag är ute efter. Jag pendlar alltså från Helsingborg till Kristianstad varje dag samtidigt som jag läser juridik på distans.

Hoppas detta inlägg var till hjälp för alla som har frågat!

Likes

Comments

Jag sitter på tåget mot Lund och tänkte att jag hinner skriva ett snabbt inlägg då jag inte haft tid med bloggen i några dagar. Just nu har jag det väldigt stressigt i skolan, vilket är anledningen till att jag inte hunnit blogga. Min vecka har endast bestått utav tåg, skola, plugg och sömn. Hinner knappt umgås med min familj, vilket jag är ledsen över då mina föräldrar och småbröder åker till Egypten på söndag och kommer att vara borta i två veckor. Får ångest så fort jag tänker på det.

Nästa vecka ska jag försöka skriva fler inlägg, då jag endast har två föreläsningar och kommer ha tid med annat än plugg. Jag tänkte dessutom skriva lite om min utbildning då jag fått otroligt många frågor angående min utbildning senaste perioden.

Här kommer några bilder från ett favoritställe från i somras. Vår och sommar 2017 var favoriter!

Likes

Comments

Jag får ofta frågor om hur jag tar hand om mitt hår och vilka produkter jag använder. Därför tänkte jag dela med mig utav min hårrutin här på bloggen. Det finns dock något jag måste påpeka och det är att jag tidigare haft problem med mitt hår. För ungefär 4 år sedan rasade jag ner i vikt, vilket påverkade mitt hår väldigt negativt. På bara några månader gick jag från tjockt hår till väldigt tunt hår, vilket jag mådde dåligt över då jag älskar mitt naturliga hår. Jag började tappa otroligt mycket hår efter varje hårtvätt. 2 år senare blev jag tipsad om hårprodukter som är tillför tunt hår. Dessa produkter var verkligen magi för mitt hår och på bara 6 månader såg jag väldigt stor skillnad. Jag personligen tycker att det är väldigt viktigt att ta hand om hår, hud, naglar osv. Bra produkter är ett måste för bästa möjliga effekt. Förr använde jag mig av vanliga hårprodukter som finns att köpa på livsmedelsbutiker, vilket absolut inte är bra för håret. Ett bra schampoo och balsam måste vara sulfatfri, parabenfri, silikonfri och alkoholfri. Dessa ämnen sliter och torkar ut håret. Läser man på schampoo förpackningar i en livsmedelsbutik ser man att 99% av all schampoo och balsam innehåller något utav dessa ämnen.

När man väljer ett schampoo måste man först och främst kolla upp vilken hårtyp man har. Min hårtyp är tunt, fint hår. Jag har alltså tunna, fina hårstrån. Mitt hår är dessutom naturligt rakt, lent och glansigt, vilket jag tycker är jobbigt då det är väldigt svårt att styla.

Produkterna jag använder heter Nioxin. Dessa delas in i 6 system. Vilket system är beroende på ens hårtyp. Jag använder mig av Nioxion system 2, som är speciellt utformad för märkbart förtunnat, fint, naturligt hår. Produkterna går att köpa i mindre kit som man kan köpa om man vill prova produkterna. Tycker man om varumärket kan man sedan köpa större flaskor. Dessa kiten består av 3 produkter: schampoo, balsam och en leave-in behandling. Kitet finns att köpa på bland annat eleven.se för 599kr. Det är en ganska stor summa för schampoo och balsam, dock tycker jag att produkterna är värda varenda krona. Jag personligen betalar hellre mycket för något bra än att köpa mindre bra produkter för billigare pris, speciellt då jag anser att hår är något man bör ta hand om. Utöver Nioxin system 2 använder jag mig utav två andra produkter. Jag kommer steg för steg förklara hur jag använder mig utav dessa produkter nedan.

Utöver alla hårprodukter, klipper jag 5-10 centimeter av mitt hår regelbundet för att hålla det så fräscht som möjligt samt för att slippa slitiga hårtoppar.

Steg 1: Först använder jag mig av Nioxin system 2 cleanser schampoo. Schampoot är utformat för fint, märkbart tunnande hår. Jag använder endast en pump då schampoot är ganska starkt och rengör på djupet. Sedan sköljer jag ur det noggrant.

Den finns att köpa på bland annat lyko för 449kr.

Steg 2: Efter att jag sköljt ur schampoot, masserar jag in Nioxin system 2 scalp revitaliser conditioner i hårbotten och längderna och låter det verka i cirka 2 minuter. Balsam är en viktig faktor för att slippa håravfall, då balsam stänger hårsäckarna. Många tjejer tror att det är bättre att skippa balsam, vilket är rena motsatsen.

Den finns att köpa på bland annat lyko för 559kr.

Steg 3: Efter duschen applicerar jag Nioxin system 2 scalp& hair treatment i blött hår. Jag masserar in produkten i hårbotten och låter det värka till nästa hårtvätt. Detta är en leave-in behandling för hår och hårbotten för märkbart tunnande, fint hår.

Den finns att köpa på bland annat lyko för 319kr.

Steg 4: Efter leave-in behandlingen masserar jag in ett serum i hårbotten och hårtopparna. Serumet jag använder går endast att få tag på i Libanon, dock finns det liknande i Sverige. Serumet innehåller vitaminer som förstärker håret. Ett exempel på liknande serum som finns att få tag på i Sverige är Kerastase elixir ultime orginal. Serumet är till för att ge mer lyster till håret, vårdar håret och minskar på kluvna hårtoppar.

Produkten finns att köpa på bland annat lyko för 359kr.

Steg 5: Vid styling av håret använder jag TRESemme värmeskyddande hårspray. Jag använder den dessutom efter varje hårtvätt när jag är utomlands för att skydda mitt hår från solen.

Den finns att köpa på livsmedelsbutiker för 79kr.

Likes

Comments

Jerusalem staden för fred, civilisation och historia har länge kämpat mot världens makter som ständigt försöker kontrollera landet. Idag bemöter staden en våldsam politisk chock, som erkänts av presidenten för världens största land, som genom en signatur gav bort staden till den Israeliska ockupationsstaten. Men den gamla staden med dess tusenåriga historia är större än världens alla makter.

Jerusalem är centrum för muslimer, kristna och judar. Staden där alla kunde leva sida vid sida i fred tills ockupationen 1948. Denna förklaring är långt ifrån fred, trots att politiker påstår att fred är målet. Hur kan man påstå att fred är målet, samtidigt som man försöker omdefiniera en hel nations framtid? Detta är snarare en krigsförklaring mot det palestinska folket. Detta är ett brott mot internationell rätt och ett stort bakslag för all hopp om "vägen" mot fred. Detta är snarare en omvänd väg.

Men... Som om de inte har stulit tillräckligt land, kultur, mat och arv... Jerusalem är och kommer alltid att vara Palestinas huvudstad. Huvudstad i det ockuperade landet, Palestina. #JerusalemIsTheCapitalOfPalestine #HandsOffJerusalem

Likes

Comments

Hej!

Jag skall strax ut och äta middag med mina systrar och min mamma och tänkte ladda upp en gammal höstbild. Tycker det är väldigt trist med vintern då jag föredrar kappor över vinterjackor. Detaljer på min outfit finns beskrivna under bilden.

Ha en fortsatt trevlig tisdag!

OUTFIT DETALJER:

Kappa - Zara

Jeans - Dr. Denim

Skjorta - Gant

Kabelstickad tröja - Gant

Klocka- Marc By Marc JacobsLikes

Comments

Vi alla har några skönhetsprodukter som är favoriter som vi absolut inte byter ut mot andra produkter. Idag tänkte jag skriva om mina 10 favoritprodukter som jag använt under längre period. Dessa produkter har jag använt till och från men alltid kommit tillbaka till dem, vilket har fått dem att bli favoriter i skönhetsförvaringen i mitt rum.

KAT VON D - SHADE AND LIGHT CONTOUR PALETTE

Den här paletten är den perfekta contour paletten för min hudfärg. Färgerna är mer passande för medium till deep hudfärg enligt min åsikt. Paletten har otroligt bra pigment, vilket inte alla contour paletter har. Jag har bland annat testat Nyx och Anastasias contour paletter. Kat Von D's palett kräver dock att man ska vara väldigt noggrann vid användning, då det kan bli ganska mörka skarpa linjer på grund av hur pigmenterade färgerna är. Det räcker med lite produkt på borsten för ett fint och naturligt resultat.

Den finns att köpa på Sephora för 475kr.

MAC PREP AND PRIME FIX+

Vill man slippa se pudrig ut är den här produkten en lösning! Mac fix+ är ett måste bland mitt smink, då jag inte tycker om när sminket ser pudrigt ut eller när man ser att man har ett lager smink på ansiktet. Den här produkten har flera funktioner. Man kan bland annat använda den som en primer innan sminket för att återfukta hyn och som ett finishing spray när man är klar med sminket för att minimera den pudriga effekten. Man kan dessutom spraya lite på borsten för att få bättre pigment när det kommer till ögonskugga och highlighter. Det är alltså inget setting spray som många tror. Produkten innehåller vitaminer, mineraler, grön te och gurka, vilket i sig ger en lugnande och fräsch känsla vid applicering.

Den finns att köpa på Kicks, Åhlens och Mac's egna hemsida för 185kr.

MARC JACOBS BEAUTY-LE MARC LIP CREME LIPSTICK

Marc Jacobs Slow Burn 246 lipstick är mitt absoluta favorit läppstift. Det är ett krämigt rosa nude läppstift, vilket är den perfekta nyansen. Läppstiftet är högpigmenterat och håller länge på läpparna innan färgen försvinner, vilket är en viktig faktor speciellt när det kommer till lite dyrare läppstift. Läppstiftet har dessutom återfuktande effekt på läpparna.

Den finns att köpa på Sephora för 315kr. (På bilden har jag travel size)

MAC PRO LONGWEAR BLUSH

Mac pro longwear blush i färgen blush all day är det finaste rouget jag äger. Det är en intensiv rosa nyans som är ganska varm i tonen. Med den här produkten måste man vara försiktig då färgen är intensiv, alltså räcker det med ganska lite produkt på borsten.

Den finns att köpa på Kicks, Åhlens och Mac's egna hemsida för 255kr.

 TOO FACED-SWEET PEACH CREAMY OIL LIP GLOSS

Den här produkten är verkligen något jag säger wow för vid applicering. Nej! Det är ingen highlighter utan ett läppglans. Färgen heter Papa Don't Peach och är ett periskofärgat läppglans. Den smakar och doftar persika så man nästan vill slicka sina läppar. Det är ett krämigt och vårdande läppglans som innehåller periskaextrakt, kokosnötsolja och vitamin E.

Ett läppglans alla läppglansälskare måste ha!

Den här produkten finns att köpa på Sephora för 200kr.

MAC MINERALIZE SKINFINISH NATURAL

Detta är hands down den bästa bronzern jag använt. Det är ett puder från Mac som jag köpt i den mörkaste nyansen för att använda som bronzer. Nyansen heter dark deepest och är åt det orangea hållet. Detta pudret smälter in i huden och ger en naturlig, fräsch matt finish.

Den här produkten finns att köpa på Kicks, Åhlens och Mac's egna hemsida för 305kr.

DIORSHOW MAXIMIZIER MASCARA PRIMER 3D

Har du korta fransar? Vill du ha extra längd och volym utan fransförlängning? Hatar du fransböjare som jag gör? Då är den här mascara-primern bra för dig! Den här mascaran är en mascara man använder innan den vanliga mascaran, alltså som en primer. Mascaran är vit, dock syns inte färgen när man applicerar den vanliga mascaran. Den ger trippel volym.

Mascaran finns att köpa på Kicks och Åhlens för 340kr. (Detta är dock tester som jag fått vid en order).

ESTEE LAUDER-ADVANCED NIGHT REPAIR

Fukt, fukt, fukt!

Detta serumet är det allra bästa serumet du kan hitta på marknaden, dock svindyrt. Men speciellt när det kommer till hudvård ska man absolut inte snåla, då hudvård är den absolut viktigaste delen när det kommer till skönhet. Den här produkten har räddat min vintertorra hy, och jag kommer aldrig byta ut den mot ett annat serum. Vid applicering av serumet arbetar cellerna effektivt och huden återuppbyggs. Serumet innehåller hyaluronsyra som återfuktar och vårdar huden på djupet.

Serumet finns att köpa på Kicks och Åhlens för 730-1345kr beroende på ml.

Lancome-LA VIE EST BELLE

La vie est belle är en parfym från Lancôme. Den här parfymen är min signaturdoft. Jag har använt den i 2 år och sedan dess har jag aldrig velat köpa en ny parfym. Doftens toppnoter är svarta vinbär och päron. Hjärtnoterna är iris, jasmin och apelsinblomma. Basnoterna är tonka bönor, patschuli och vanilj.

Parfymen finns att köpa på Kicks och Åhlens, priserna varierar beroende på storlek.

KIEHL'S-CREAMY EYE TREATMENT

Är du känslig och är ute efter att fukt-boosta ögonområdet? Då är den här produkten perfekt för dig! Detta är en ögonkräm från Kiehl's. Produkten innehåller bland annat avokadoolja och sheasmör. Den är till för känslig hy. Produkten är dryg och räcker i flera månader. Rekommenderar denna starkt innan concealern för att slippa kakig concealer.

Krämen finns att köpa på Kicks och Åhlens för 440kr.

Likes

Comments

Hej och välkomna till min blogg!

Eftersom det här inlägget är mitt allra första inlägg här på bloggen tänkte jag börja med att presentera mig själv samt berätta lite kort om vad som kommer skrivas här. Mitt namn är Nivine Hassan, en 20-årig tjej från Helsingborg. I nuläget läser jag Ekonomprogrammet vid Högskolan Kristianstad med inriktning Redovisning och Revision. Här kommer jag bland annat att skriva om min vardag, min utbildning, smink, skönhet och mode.

/Nivine

Likes

Comments