Vad jag blir irriterad på Arbetsförmedlingen ibland. Ringde de idag och skulle meddela om sökta arbeten. Börjar med att meddela om sommaren och var jag jobbar då. Berättar även att jag planerar studier till hösten. Jag har sökt skola och kommer tacka ja om jag bara kommer in. Likförbannat envisas hon jag pratar med att hon tycker jag ska söka heltidsarbeten i Malmö och Lund med tillträde till hösten. Jag kan inte söka de ändå. På en var man tvungen att bo i samma stad som förskolan. En annan var en Montessori-förskola, och jag har inte den utbildningen. En annan var en Reggio Emilia-förskola där de krävde högre utbildninga än vad jag har. Den fjärde var en "vanlig" förskola, men man krävde även där högre utbildning än gymnasiet som jag har.
Jag fattar inte varför de är på mig som jobbar så pass mycket redan. Jag har 11 timmar fast på fritids i Ströö och sen är jag även med i vikariepoolen och skulle jag räkna på det så skulle jag tro att jag jobbar 20-30 timmar i veckan.
Min bror är de inte på. Han har ett jobb på ett intervjubolag och jobbar 3 kvällar i veckan. Men det är allt. Honom är de inte på och vill att han ska söka arbeten. Utan de väljer den av oss som har mest och som inte kan kombinera det med heltidsarbeten. De kvällar Ralle jobbar börjar han 17:00 och slutar 21:00. Han kan kombinera det med fler arbeten och vill det också. Han söker arbeten, men Arbetsförmedlingen vill inte erbjuda honom samma saker de erbjuder mig.
Jag har 3 gånger blivit inbjuden att gå på ett möte om kompetensare. Redan första mötet inser jag att det inte är något för mig så jag bryr mig inte om att söka det. Några månader senare får jag hem en kallelse till samma möte. Jag går in på AF och säger som det är, att jag har redan varit på det mötet en gång och är inte intresserad. De tror inte på mig så jag är tvungen att gå på det iallafall. Jag kunde redoföra för var mötet handlade om, men då hade en kompis talat om det för mig. Som om jag skulle vara för dum för at redoföra för vad ett möte handlade om.
Tredje gången fick jag kallelsen när jag var på möte på AF. Jag berättar för de som det är, att jag redan varit på det mötet två gånger och inte har möjlighet att söka det pga. jobbet på fritids. Denna gången tror de på mig och jag slipper gå på mötet.
Menmen, poängen är att min bror har INTE blivit erbjuden att gå på det mötet ens även om han uppfyller kriterierna för att gå på mötet.
Snälla, var på den som inte har så mycket om som vill ha mer, istället fr den som redan har mycket och som inte kan kombinera det med fler arbeten.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har varit inne i stan med mamma idag och kollade klänning och skor till kusinens bröllop. Klänningarna är jättefina, men jag ser ju dum ut, så jag börjar ge upp den idén om att ha klänning, får ha vita byxor, rött linne och röd transparent tunika istället. Men så var det dära med skor också, jag har ju inga vita finskor förutom mina studentskor. Men jag ville inte ha de, så har sprungit igenom alla skoaffärer inne i stan utan resultat. Kollat på brandos.se och tänkte beställa två par igår. Men jag har ju inte handlat där innan så fick ju bli medlem på sidan först. Jag skriver in min e-postadress och ett lösenord och trycker på registrera mig, men då kommer det fram en liten ruta där det står: giltig e-postadress saknas. Tänkte först att jag hade skrivit fel så jag provar igen, men samma resultat. Provar med mina två andra e-postadresser, samma resultat, provar med mammas, dock samma resultat. Blev en aning sur och skrev ett mail tll brandos.se, där jag försökte låta snäll, men inte helt lätt när man är sur som ättika.
Jag menar, vad är detta? Ska man inte kunna bli medlem på brandos.se bara för att man har hotmail-adress?
Menmen, kom på att jag sprungit igenom alla skoaffärer inne i stan förutom en, så vi tänkte att man kan ju i alla fall gå in och kolla. Vilket var en jävla tur, jag hitta ett par jättefina skor, med inte alltför hög klack som satt jättebra. Ordinariepris var 899, men de var nedsatta till 699. Så nu är jag glad igen :)
Bild på skorna kommer senare.

Likes

Comments

Ojojoj, vad tiden kan gå fort. Satt och tänkte igår på hur fort tiden egentligen går.
Jag menar, det är två år sen jag tog studenten,men det känns inte som det gått mer än 6 månader. Saknar skolan, lärare och kompisar som bara den.
5 år sen jag slutade nian, saknar lärare och kompisar från Önnestad lika mycket fortfarande. Känns kanske svårt att fatta, och det förstår jag. Jag trodde inte att jag skulle sakna den skolan, men det gör jag faktiskt.
Men det konstigaste är nog ändå min ålder. Jag fyllde 21 för en månad sen, men känner jag mig som 21? Absolut inte. Jag känner mig inte en dag över 19. Visst, man känner det när man går in på systemet. Då kommer man verkligen på det att: visst katten, jag får handla på systemet sen ett år tillbaka.
Men en sak som jag kommer sakna mest är nog mitt jobb på fritids. Jag slutar min deltidsanställning där den 10 juni. Men oj vad jag kommer sakna det. Jag har jobbat där ett år och jag är verkligen tacksam för det.
Alla mina små söta barn: Jag kommer sakna er jättemycket. Jag blir lika glad varje gång när jag hör er komma innanför dörren och säger: Jaa, Frida är här! Hej Frida! Jag bara ler när jag tänker på det.
Jag vill inte sluta hos er, men jag måste. Jag kommer sakna er jättemycket, men jag lovar er att jag kommer och hälsar på er så ofta jag bara kan.

Nej, nu får jag skriva om något annat innan jag börjar gråta. Blev nästan lite chockad idag när jag står och tömmer diskmaskinen. Brossan kommer hem från stan nyklippt. Men då han inte klippt sig på typ två år så trodde man ju inte att han skulle klippa mer än topparna den här gången heller. Men tji fick jag, han hade jävlar i klippt sig kort. Så ni som klagat på att han behövt klippa sig, trots att ni inte haft med det att göra, ni har fått som ni vill. Ralle har klippt sig kort.

Likes

Comments

...mina fötter. Har varit inne i Kristianstad idag och dansat på Lilla torg. Samlades i studion 11:00 och körde igenom Release me två gånger innan vi styrde stegen mot Lilla torg för den första av två uppvisningar där. Kristianstadflickorna bjöd på sex danser och Release me skulle naturligtvis vara sist. Eftersom det låg mattor utlagda som vi skulle dansa på bestämde vi oss för at dansa barfota då det var helt omöjligt att snurra med skor på.
När det är vår tur så var vi förberedda på att det skulle göra ont, men att det skulle bränna så mycket under fötterna var jag inte riktigt beredd på, så ont gjorde det, men det gick ändå bra. Mitt under dansen såg jag dessutom Patrik från Big Brother :)
När vi hade kört Release me hade vi paus i en timme innan andra uppvisningen började. Jag och några andra ur Release me gick och käkade på Burger King. Mums för mjukglass med kolatopping och isvatten.
Andra uppvisningen gick även den bra. Efter det skulle vi egentligen bege oss till MAXI för att dansa där, men då vi bara var fyra stycken från Release me som kunde det så beslutades det att vi inte skulle köra där, då den dansen bara blir bättre ju fler man är. Vi hade nog inte kunnat göra dansen rättvisa om vi fyra kört den själva. Men strunt samma.
Nu sitter jag hemma med ont under fötterna, men vad gör det? Det går om tills jag gifter mig, som farmor sa när jag var liten och hade sagit mig.

Likes

Comments

Idag började jag jobba redan klockan 10 eftersom det var studiedag. Så kvart i 10 styrde jag cykeln mot Ströö fritids. Skulle haft 8 barn idag som mest, men det slutade med att vi bara hade 4 barn, lite slappt, men då får man så mycket mer gjort. Vi tänkte eftersom det inte var så många barn idag så ville vi göra någonting lite extra för de så vi bestämde att vi skulle gå till en damm och bada och ta med oss pärondricka och nybakade chokladbollar som jag och två barn bakade. Måste säga att de blev väldigt goda.
Vi var tillbaka på fritids runt halv 2 och klockan 2 gick Rebecca hem och lämnade mig ensam med fyra barn. Men det var rätt lugnt, de spelade på sina Nintendo DS och jag fick liote disk och städning fixad. Halv 4 var det bara ett barn kvar och den stackaren fick vara ensam med mig i 1,5 timmar. Men den tiden gick rätt fort och jag fick t.o.m hjälp med att plocka ur gympasalen :) Runt 5 går sista barnet hem och jag blir ensam kvar, men då jag hunnit med den mesta städningen tidigare under dagen så behövde jag i stort sett bara städa toaletterna och sen var jag klar. Går en runda ute på gårde också för att kolla om det var någonting som skulle låsas in i förrådet, men icke sa nicke. Halv 6 släcker och låser jag fritids och cyklar hem med förhoppning om att maten skulle vara färdig, men naturligtvis inte.
Halv 7 var maten klar. Det som serverades var fläskfilé och nypotatis - mums. Nu är sommaren påväg på riktigt när man kan käka nypotatis.

Imorgon blir det dansuppvisning på Lilla torg och eventuellt utanför MAXI. Wish me luck :)

Puss o kram skumbanan <3

Likes

Comments

Oj, vad jag blir överraskad av mig själv ibland. Efter maten idag frågar pappa mig om vi skulle ut och köra för att prova vår nya GPS. Jag var inte sen att hänga på. Jag har aldrig kört efter GPS så jag tyckte det skulle vara roligt att prova. Men det var ju lättare sagt än gjort.
Sätter oss i bilen, slår på GPS:en och skriver in en adress i Önnestad som vi vill att den ska ta oss till, men när vi trycker på NAVIGERA så står det att vi kör ifrån Önnestad. Vi försökte igen när vi kom till Önnestad genom att trycka att den skulle ta oss hem, men då stod det att vi var i Vinslöv. Vi fattade ingenting och beslutade oss för att köra hem och läsa i instruktionsboken. Pappa läser igenom den, men hittar ingen lösning. Sen kollar jag igenom den och när jag kommer till sista sidan så står det vad man kan göra om man har problem med GPS:en. Pappa hämtar GPS:en och går in på det jag säger, men när han gått så långt som jag sa så säger han: avsluta demoläge. Jag fattade ju inte vad han menade, men då var demoläge en slags provrunda som han och brossan kört igår och pappa visste inta att man var tvungen att gå in och avsluta demoläget. GPS:en visade ju hela tiden vad pappa och brossan kört igår. Men vi avslutade demoläget och provade igen hemma i trädgården och skrev in min fasters adress i Vinslöv och tryckte på NAVIGERA och tro det eller ej, men det funkade - tack vare mig och att jag satt och läste igenom instruktionsboken från pärm till pärm, vilket inte pappa hade gjort.
Är jag inte duktig så säg?

Jag vet, eget skryt luktar illa, men lite måste jag få skryta, det händer ju inte så jätteofta att jag överbevisar pappa när han har gett upp.

Likes

Comments

17 maj och jag är jag är trött efter att jag gått upp klockan 3 inatt, då jag skulle följa med kusinen till Sturup för att lämna hennes föräldrar som skulle till Mallorca.
Klockan ringer vid 3 och jag går upp för att käka frukost och gör mig i ordning. Klockan 4 blir jag hämtad och resan mot Malmö och Sturup har börjat. Konstigt nog lyckas jag hålla mig vaken hela tiden i bilen, både dit och hem. Framme på Sturup vid halv 6, vio kör hemåt igen direkt när vi lämnat Bengt och Carina. Strax efter 7 kliver jag innanför dörren här hemma och möts av mamma och en väldigt pigg hund. Och eftersom jag skulle jobba i eftermiddag så gick jag och la mig och sov direkt. Vaknade vid elva och gick ner och gjorde mig i ordning för andra gången idag. Tog bilen till jobbet eftersom det regnade. Jobba när man gått upp 3 på natten var kanske inte det smartaste jag gjort, men jag gjorde mitt bästa efter min förmåga idag. Jag talade om för de andra att jag var trött. Men så fort barnen kommer så ska de börja skoja med mig och säger de mest tråkigaste "roliga" historier man kan tänka sig. Och eftersom jag skrattar väldigt mycket när jag är trött så började jag naturligtvis gapskratta.
Vid ett ögonblick när jag står och pratar i telefon kommer Lina fram och skrattar, jag ser då att hon målat sig som en clown i ansiktet och har en sönderklippt basketboll på huvudet som hon skrivit MANNE på. Det var jag ju inte precis beredd på och de var precis att jag kunde hålla mig från att börja gapskratta i telefonen.

Herregud, vad är det för personal på det fritidset? Lina som klär ut sig till clownen MANNE och jag som börjar skratta åt i princip allting. Seth och Rebecca är nog de som är lite mer "normala" av oss, men de kan vara rätt tokiga de med. Haha, vilka clowner vi är alltså.

Nu säger en trött Frida adjö för nu väntar Big Brother.
Söv sött och vakna blött.

Likes

Comments

Har letat skor till kusinens bröllop nu några dagar, men då jag inte hittat några inne i Kristianstad kom jag igår på den briljanta idén att kolla på Brandos.se. Sagt och gjort. Massor av fina skor att välja bland, men då jag är en bigfoot (stl. 39-40) så blev det ju automatiskt färre skor att välja bland för mig.
Menmen, jag hittade tre skor som jag verkligen gillar och funderar på att beställa de.

vad tycker ni?


499 kr


549 kr


449 kr

Bilder hittade på www.brandos.se

Likes

Comments

Jobbat på fritids idag och när jag kommer hem så frågar mamma mig om jag var intresserad av ett heltidsjobb på hennes förskola v. 27. Självklart var jag det.
18:40 ringer telefonen och det är min arbetsgivare på fritids. Han ville prata lite om hur jag ska jobba till sommaren. Sista dagen på min deltidsanställning blir den 10 juni. V.24-25 har jag inget jobb där. V.26 jobbar jag tisdag-fredag då jag på måndagen bilar hem från kusinens bröllop i Lidköping. v.27 har de sagt innan att det inte skulle bli något, men nu helt plötsligt ville de ha mig där onsdag-fredag, men när jag då berättade om jobbet hos mamma den veckan så erbjöd de mig helt plötsligt heltid på fritids den veckan också.
Så här går jag från inget jobb v.27 till två jobb samtidigt. Hur fan ska jag göra nu? Klona mig?
Jag trivs jättebra på fritids men det skulle inte vara så många barn där den veckan. Jag trivs inte lika bra på mammas jobb, men där kommer ju vara fler barn.
Så nu har jag alltså beslutsångest. Jag vet inte alls hur jag ska göra. Men jag lovade min arbetsgivare att jag skulle tänka på det och ge besked nu under veckan.

Tips på hur jag ska göra mottages med glädje....

Likes

Comments