Torsdag idag och det bär snart iväg till jobbet för min del.. Nu tänker ni säkert: har hon blivit fullständigt galen eller.. Svaret är nej, inte mer än innan.. Det är nämligen så att i måndags ringde telefonen och jag fick en förfrågan om jag ville hoppa in och vikariera från tisdag till fredag på Arkelstorps förskola.. Självklart ville jag det, det är ju pengar.. Och eftersom mamma har semester kan jag ta bilen.. Jag hade turen att få eftermiddagstider hela veckan.. Har slutat antingen halv fem eller fem varje dag och börjat mellan tolv och ett varje dag..
I måndags gick vi över till bassängen precis bredvid förskolan och jag lyckades få hela min jeanskjol nedstänkt med vatten.. Men det är smäller man får ta när man är på förskolan, det är ju bara vatten..

Senaste nytt på skola och jobb fronten..
Jag sökte in till förskollärarutbildningar i Malmö och Kristianstad.. den 16 juli fick jag beskedet att jag kommit in i Malmö.. Naturligtvis blev jag glad att ja kommit in, men samtidigt lite besviken över att det inte var Kristianstad.. Jag beslutade mej för att kolla om man kunde byta, så jag ringde till Kristianstad Högskola där de sa att man kunde inte byta rakt av, men hon kunde ändra min prioritering så jag har numera Kristianstad som etta och Malmö som tvåa (till skillnad från innan när det var tvärtom) så jag står nu i kö till Kristianstad.. Chansen att jag kommer in till andra antagningen är inte stor då det är 120 som är antagna nu och det är 150 i kö.. Men kommer jag inte in så får jag helt enkelt söka in till vårens antagningar istället.. Jag har ju även sökt ett jobb som ser väldigt positivt ut, jag har inte fått besked om jag fått jobbet än, men det ser väldigt positivt ut.. Jobbet i fråga är som timvikarie med chans på en eller flera fasta eftermiddagar i veckan på Norra Ströö fritids.. De sa när jag var och pratade med de så sa de att det var unga, trevliga och glada tjejer som jag som de ville ha.. De tyckte min utbildning var ett stort plus.. Jag skulle inte säga att jag har ett övertag gentemot de andra sökande, men det är bara jag som har en liten barnskötarutbildning, så de känner kanske att Frida vet vad som ska göras och vet vad som krävs av personalen.. Det är lite skillnad om man tex skulle ha gått samhälle, de har inga tidigare erfarenheter, ingen utbildning och vet kanske inte riktigt vad som krävs av personalen.. Visst, nu behövdes varken utbildning eller tidigare erfarenhet, men ändå.. Beskedet kommer någon gång i augusti förhoppningsvis..

Puss o kram skumbanan <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Socialdemokraterna kommer med ännu mer dumheter nu inför valet i september.. Igår kom det till exempel att de vill ha 30 timmars förskola i veckan (6 timmar om dagen) även för barn till föräldralediga och arbetslösa.. Jag bara undrar: hur fan tänker de, ska alla förskollärare uppfostra ungarna eller.. Om det nu går igenom då, vad ska föräldrarna göra när ungen är på dagis då?? Mitt råd till soccarna är: tänk efter innan ni öppnar käften och kommer med nåt sånt här korkat förslag.. För det första är det redan indragningar på förskolorna vilket innebär att samtidigt som det blir fler barn så ska det blir mindre personal..
Alla politiker kan ju komma ut till en förskoal och försöka överleva där.. Ni kommer fan inte klara en timme..
Satsa mer på förskolorna så slipper ni lägga så mycket på problembarn i de högre åldrarna om några år.. Förskolan och förskollärarna är liksom grunden i hela ditt liv..

ANNAT
Träningen går bra.. Tror jag blivit lite mindre om magen och känner mig piggare och känner att jag kan gå längre nu än vad jag gjort innan utan att bli trött.. Jag försöker gå minst en runda varje dag.. Nixon förljer inte alltid med, det beror lite på hur långt jag ska gå, ska jag gå långt får han inte följa med, eftersom han är väldigt duktig på att dra min hund och då är det inte så skönt att ta ut honom på en långpromenad.. Då går ja hellre en lite kortare runda med honom framåt kvällen när det är svalare.. Så mitt på dagen blir det musik i öronen, ett par sköna skor och en sval klänning och leggings.. Visst brännan blir inte den snyggaste, men palla bry sig, den försvinner rätt snabbt i alla fall..

Puss o kram skumbanan <3

Likes

Comments