Veckans motto: om jag är duktig och pluggar får jag äta vad jag vill.

Därför har det inte blivit någon träning alls och istället fullt med onyttigheter. All energi har legat på tentan som snart är över, tackolov!

Det har inneburit vitt bröd, marängsviss mitt i veckan & jag tog faktiskt några godisbitar när vi fick påskägg på jobb. Det har varit härligt 😍

Men det rycker lite i musklerna, kollade träningsvideor igårkväll. Gjorde lite yoga & strech framför tvn. Så nästa vecka blir det som vanligt!

Dagens frukost, hönökaka med ost & kaffe, det behöver inte vara mer än så för att bli bra.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Imorgon är jag ledig och hela dagen kommer att ägnas till tentaplugga inför lördag. Jag hoppas på att jag kanske kan bli godkänd, verkligen inte mer. Nu när jag gör övningar så är inte äns hälften rätt. Gör man fel i ett led blir hela satsanalysen fel och då e man illa ute. Skönt ändå att man får ha böcker så förhoppningsvis kan jag hinna slå upp saker jag är osäker på. Dessvärre måste jag ju skriva tentan på jobb. Mestadels för att jag behöver scanna in dokument men också för att jag kommer börja kvällspasset sent eftersom tentan skrivs mellan 9-16 . 


Såååå nervös, och det hjälper ju inte att jag drömmer om svenska och grammatik. Ska verkligen bli skönt när den e skriven och man iaf vet hur upplägget var och vad som kan tänkas komma på omtentan (om man behöver göra den).  Likes

Comments

Känslan när man måste plugga men det är så tråkigt att allt annat man skjutit på plötsligt blev mycket roligare..

Jag har en tenta på lördag, i svenskakursen jag läser extra.. som jag just nu ångrar att jag anmält mig till kursen! Jag är efter, för att jag varje veckan kommit på roligare saker att hitta på. Är det äns lönt att skriva den? Såklart, en tenta ska alltid skrivas, om det inte går bra så ger den iaf mig insikt om vad som är viktigt att kunna och vad man redan kan..

Så vad gör jag denna lediga söndag? Nätshoppar, umgås & bakar. (Men jag lyssnade faktiskt på sista föreläsningen) nu är det bara alla kapitel i boken som ska kollas igenom...

Likes

Comments

Jag är en supersparare, jag sparar ibland på helt onödiga saker och sparar på det länge.

Häromdagen rensade jag mitt skrivbord eftersom jag tänkt göra mig av med det. Mycket av sakerna i skrivbordet var sådant som egentligen inte har någon annan plats så det fick läggas där, tillsammans med mina viktiga papper som t.ex. avtal och räkningar. Jag hittade en hel del gamla block som jag haft på jobbet/praktiker där jag skrivit upp saker jag skulle lära mig och olika förkortningar som kunde vara bra. Fast att jag idag kan förkortningarna och vet vad de olika sjukdomarna är hade jag inte mage att slänga det. så en hel del av min "rensning" fick åka ner i källaren i flyttlådorna med andra minnessaker. Det kan ju vara kul att ha när man blir äldre.

Idag rensade jag en låda i min byrå i hallen, som jag aaaaalltid lägger kvitton i om jag vill återlämna nått jag köpt (vilket är mitt mönster). Lådan hade blivit full och det var dags. På en del kvitto kunde jag varken avläsa vad jag köpt eller när. Så det kändes okej att kasta. men frågan är varför jag sparat det här kvittot på en tandkräm för 15:- !!???

Likes

Comments

Min första gång att göra hel kyckling i ugnen. Jag tyckte det gick bra!

1 st färsk kyckling ca 1kg.

1dl smör
Grillkrydda.

En timme inne i ugnen i 175 grader, ett par gånger penslade jag om den med smöret som lagt sig i botten på ungsformen. På receptet jag läst skulle den gå upp till 75 grader i innertemp för att vara färdig men mesig jag är så ville jag ha upp den ett par grader till (Tog ut den vid 82 grader).

Likes

Comments

Dagens två inköp blev två stycken stickade loftet i beige färg, som faktiskt är helt olika!

Den första köpte jag på fullpris och den andra kunde jag bara inte motstå när den andra kostade 75:- på rean.

Sen blev det en penna till ögonbrynen som jag ska försöka lära mig hantera, det kan bli spännande!

Ljusa stickade tröjor är ju ett plagg som skrocket sommar för mig. Eftersom jag oftast inte är ute på dagarna när det är varmt utan föredrar sommarkvällarna. Nu lägger vi in önskemål om semester på jobb, det får en att längta till sommarkvällarna. Mycket grillat, mycket barhäng & mycket kvällsbad.

Likes

Comments

Efter en jobbhelg är soffan den bästa platsen❤️ nu, ledig i två dagar. Fokus på att komma ikapp med lite plugg.

Hur tänkte jag när jag bestämde mig för att läsa en hel termin på halvfart utöver jobbet!?

Likes

Comments

Nu har jag varit ledig tre dagar & idag ska jag tillbaka till jobb. Påbörjar en jobbvecka med 9 arbetspass på 10 dagar, tur att jag har flera kvällspass så jag kan få lite sovmorgnar.


Vi hörs!

Likes

Comments

Idag gjorde jag vad jag tänkt göra en väääldigt lång tid, jag köpte en cykel! Min tidigare cykel som jag fick ungefär i sjunde klass, 10 år sedan, har gett mig en tuff tid det senaste halvåret. Växlar som själv hoppat och strulat, punkteringar & låset som rostat fast.

Det kändes så konstigt att titta på ny cykel, som om jag var otrogen mot min andra. Men man får ändå tänka att 10 år är en bra tid för en flickcykel som inte underhållits det minsta. Jag får säga tack för tiden vi haft.

Jag lever ju med beslutsångest, i allt jag gör. Det sätts verkligen på sin spets när man har många valmöjligheter & nån annan säger "det är upp till dig". I vårt förhållande har vi lärt oss att det inte är rätt väg att gå. Idag när vi kom till cykelaffären fick jag nästan ångest när jag såg så många cyklar! Hur ska jag kunna välja? Hur ska jag kunna bestämma mig innan Christian tröttnat på min beslutsångest? Det fick bli ett metodiskt val: prisklass, växlar & sen korg var ett plus. Sen var det val mellan ny och begagnad (lätt val, priset avgjorde). Då fick jag fram två blå cyklar som var lite olika som jag provcyklade.

När jag hade bestämt mig & cykelhandlaren skulle titta över den snabbt sa jag ändå "Eller valde jag rätt!?" Men Christian sa att jag verkade trivas mest på den, vilket jag gjorde bara det att den hade ett annorlunda lås än det jag haft tidigare. Usch ja. Det är svårt med förändringar. Men jag gjorde affären så snabbt att jag inte skulle kunna ändra mig.

Det är inte ofta jag köper nått första gången jag tittar på det. Christian sa att det var klar förbättring 👍🏻

Likes

Comments

Man kan faktiskt inte få en finare bekräftelse på att man gör ett bra jobb än detta! Igår fick vi på jobb tårtor och ett fint kort från anhöriga till en patient som varit hos oss. Jag blir faktiskt så rörd att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva.
Det är en ära!

Likes

Comments