Header

Jeg merker at vennene mine ikke er så veldig interessert i å høre alt jeg har lært om tarmen den siste tiden,
​og det er forståelig, jeg var ikke så veldig interessert i den selv for noen uker siden.
Men så ble jeg syk.

Botanisk hage

I skrivende stund sitter jeg tvinnet i et tjukt teppe og angrer på at jeg nettopp spiste. Slik har de siste to ukene mine vært, preget av mye smerter i magen jeg ikke forstår. Ikke forstår legen heller hva det er. Jeg pleide å glede meg til å spise, nå gruer jeg meg litt tiltros for at jeg prøver å spise noe jeg har lyst på. I mellomtiden holder jeg meg unna sterk mat, drikker nesten ikke kaffe, juice eller alkohol. Drikker mye vann og har gått over til laktosefri melkeprodukter. Men det hjelper jo ikke, fordi jeg til syvende og sist ender opp i fosterstilling i sofakroken med teppe rundt meg, og lurer på om jeg holder på å dø.

Jeg er heldigvis mer rasjonell enn som så, og prøver å spøke litt om tilstanden. Heldigvis er ikke smertene konstant. Dessuten har jeg fått sprøyte i rompa hver gang jeg har vært hos legen den siste uten, for å lindre smerten. Av og til føler jeg meg frisk og bra, men fordi jeg ikke har vært i aktivitet på en stund blir jeg nokså sliten av å bare gå trapper. Det er SÅ RART. Jeg har sjukt god kondis og det gir ikke mening i det hele tatt at jeg skal bli så andpusten av å gå trapper. De siste tre dagene har jeg prøvd å gå litt turer. Rundt aker brygge, Akershus festning, botanisk hage. Tiltros for at jeg blir sliten av det, er jeg redd for å bli sengeliggende, og tvinger meg selv til å bevege litt på meg. Om nettene sover jeg nesten ikke, da er det akkurat som om magen vrir seg, og alt vil snu opp og ned.

Siden jeg vet så fryktelig lite om tarmen og magen generelt har jeg kjøpt boken «sjarmen med tarmen». Slik at jeg kan bli mindre paranoid og mer opplyst. Jo mindre jeg vet, jo verre føler jeg at det er. Jeg venter på en innkalling til sykehuset og håper at de kan finne ut hva det er. Sist jeg var syk over en uke på denne måten, hadde jeg svineinfluensa. Det var heldigvis lett å finne ut av.

Hva gjør så en rastløs sjel som meg når jeg blir tvunget til å bli hjemme, (noe som i utgangspunktet kan være koselig, men ikke når man ikke vil og har vondt. Jeg har sett dokumentarer, lest bøker opp og ned, ligget i sola i botanisk hage, lagd mat når jeg har orket osv. Noen ganger har jeg vært hos mamma og jeg må si jeg er utrolig takknemlig som har en mor jeg har et nært forhold til. Hun har kjørt meg til og fra legen, laget mat til meg, sett film med meg og jeg føler meg som verdens heldigste. Hadde det ikke vært for henne, hadde jeg ikke kommet meg til legen til og begynne med, for jeg trodde jo at alt dette skulle gå over av seg selv, selv etter en uke med unormal magesmerter. Anyways, jeg har lært veldig mye av dette. Spesielt har jeg lært å være tålmodig. Men jeg har også lært om et organ jeg ellers ikke har vært noe interessert i, eller nysgjerrig på. Tarmen vår er jo helt fantastisk og undervudert. Jeg håper bare at min er like hel. Nå skal jeg se på noen episoder av "The News Room" på HBO, fordi jeg savner jobben min.

Har du opplevd noe slikt før?


M.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments