t h o u g h t s

Förlåt, jag har haft en dålig dag.

Säger jag, med ett lamt försök till ett leende till städerskan ute i hallen som tittar på mig med en oroad och smått skräckslagen blick. För framför henne står jag. Nygråten. Mascara överallt.

Jag hoppas att du som läser det här läser inledningen med en humoristisk underton för det var så det upplevdes. Jag stod där framför en främling och försökte le som om jag vunnit på casino då det var uppenbart att jag hade förlorat alla mina pengar. Åh, hörni. Jag önskar nästan att ni kunde höra hur tungt jag suckar.

Jag hade en upplevelse idag då jag kände mig fruktansvärt löjlig och idiotisk i en situation där jag verkligen var mig själv till fullo. Sådant är verkligen inte kul kan jag lova er. Vi hade en diskussion om något jag tycker är viktigt och som jag tycker är viktigt för andra och jag (som jag är) går in för det till 110%. Efteråt så märkte jag att de var mer sugna på att snudda vid ämnet men ej göra en lång dykning ner i djupet. Det slutade med att den fina stämningen försvann och att jag rusade därifrån då jag kände att det var mitt fel. Jag blev väldigt ledsen. Jag tänkte "Varför är det fel att prata om något så viktigt? Är det fel att säga exakt vad jag tycker när det är värt att tänka på?". Jag kände mig jättedum. Dum för att jag hade öppnat munnen. Dum för att jag hade yttrat mig om något jag brinner för. När jag kom hem så började jag STORBÖLA. Då snackar vi floder av tårar, svårt att andas och göra massa konstiga grisläten böla. Ugly-cry som man säger.

Världen ser inte ut som man önskade att den gjorde. Vi kan förbättra mycket. Men hur ska vi kunna göra det utan diskussioner som för oss framåt? Tankar som yttras och förenar. Sammankopplar och stärker. Vart hade världen varit idag utan de som kämpade för det viktiga här i världen? Rosa Parks, Malala Youssfzai, Martin Luther King, Selma Lagerlöf, Frida Kallo. Listan är lång. Kärlek, jämlikhet och frihet. Vart hade vi varit utan dem?

Nu ska ni inte tro att jag jämför mig som en jämlike med Rosa Parks eller Frida Kallo. Absolut inte. Men de inspirerar mig. Deras mod får mig att vilja göra bättre. Att stå upp för andra och mig själv. Att va med och förändra vår värld till det positiva. De hade säkert stunder då någon tittade snett på dem men de gav inte vika för det. Och det är det som är viktigt!

Jag vet om att det är obekvämt att prata om jobbiga saker. Jag är väl medveten om det. Det är skönt att inte prata om det. Vi kan låtsats att problemet inte är där. Vi kan till och med blunda för problemet. Men verkligheten är den att när vi väl beslutar oss för att öppna våra ögon igen så kommer problemet fortfarande vara där.

Jag säger hellre vad jag tycker än håller tillbaka på den jag är för det är rätt för mig. Om det inte passar för någon annan då gör det ej det. Men en sak är säker, jag kommer inte be om ursäkt för att jag är mig själv.

Va dig själv. Brinn för det du brinner för och låt inte andras osäkra beteende få din låga att slockna.

Be aldrig om ursäkt för den du är eller det du står för.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

v o u g e

En outfit som visade sig ge vibbar av J.Howard Millers kända affisch We Can Do It!, vilket jag inte hade några klagomål på. Själv kände jag att jag saknade min svarta 1960 Ferrari att köra iväg i med ett par svarta CatEye solglasögon och rött läppstift, men det får bli nästa gång!

Scarf från ST CKHOLM / Blus från Sams∅e & Sams∅e / Byxor från Malene Birger

Likes

Comments

t h o u g h t s


Att våga stå upp för andra och sig själv är inget någon bör ta för givet. Det är en fantastisk förmåga som man ska hålla hårt i. Jag tror starkt på talesättet och den gyllene regeln Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Ett talesätt som man kan vända sig till i de flesta situationerna enligt mig.

Mod behöver enbart inte vara att göra något storartat som att bokstavligen ta en kula för någon. Mod är att säga hej till någon som man inte känner, yttra sig om vad man tycker utan att rädas det eller att be killen man ska ha sex med bestämt sätta på sig en kondom. Sånt kan se litet ut för omvärlden men är stort för en själv och man ska inte tro att det förminskar just hur modig man är på grund av det.

Min syn av mig själv har alltid varit en framåt och modig människa men på senaste tiden har jag ertappat mig själv i stunder då jag har gjort motsatsen till vad som är rätt för mig. Tyst har jag stått på sidan för jag är osäker på hur personen i fråga ska reagera när jag ber om något eller ställer en fråga medan jag ljudlöst står och lider av att jag går emot mina principer för någon som uppenbarligen inte bryr sig om mitt välmående.

Jag har nu vaknat up ur en dvala. Jag har fått nog av att sätta mitt välmående åt sidan. Man ska förtjäna någons respekt och tillgivenhet. Så för mig är det inte bara modigt att be ens sexuella partner sätta på sig kondom utan även en uppenbar förfrågan och den som bemöter den bör ta hänsyn till det och förstå konsekvenserna därefter och om de inte gör det GÅ DÄRIFRÅN! De ska inte få lägga så mycket som en hand på dig om de inte lyssnar och respekterar din kropp. Min kropp finns inte till för någon annans njutning. Min kropp är min före den är någon annans.

Tanken som verkar ha förbigått många är just hur påfrestande det kan vara för en tjej att ha sex utan kondom. Det är inte ett aktivt val som är över när sexet är slut som det är för killen, utan det är en hel jävla process. 

Tillåt mig att förklara. För det första måste vi försäkra oss om att båda parterna är fria från könssjukdomar. Sedan måste även tjejen gå på annat preventivmedel så att vi inte blir gravida. Om tjejen inte går på något preventivmedel, vilket många ofta ej gör för let's face it, det suger! Då måste vi ta ett akut P-piller dagen/dagarna efter som är tusen gånger värre och som också gör att man mår tusen gånger värre i en dag eller två. MEN! Tro inte att det är över än. Efter det akuta P-pillret är vi inte säkra fören vi får mens och tills dess får vi inte ha sex igen. När och om mensen kommer så är den oftast intensivare på grund av det akuta p-pillret vilket gör att vi lider i ännu en vecka. Om mensen dock inte kommer, då är det abort som blir nästa steg vilket kan FÖRSTÖRA ens fysiska och mentala hälsaOch medan allt det här händer sitter killarna på en strand och dricker en Pina Colada och lever livet.

För att alltså sammanfatta den här texten vill jag be er fråga er framtida partner för både din egna och hens skull följande fråga...

Har du kondom?


Likes

Comments

p h o t o

Gick igenom lite foton och hittade några jag har tagit på min vän Vendela som jag tycker är mysiga! Laddade upp dem på min portfölj så om ni vill kika på dem hittar ni länken i min meny!

Likes

Comments

l i f e s t y l e

Några bilder från en väldigt mysig kväll. Ibland måste man bara få slappna av lite, vara med någon man verkligen tycker om och snacka om allt och ingenting. Speciellt äta några riktigt goda oliver med ett gott glas vin till, det kan inte bli fel. Det perfekta botemedlet mot en grå himmel. M Y S I G T

Likes

Comments

l i f e s t y l e

Det är något magiskt med Frankrike. En slags energi som ständigt vilar över en när man är där. Språket, maten och marken man går på känns lite bättre än någon annanstans. Kort sagt så gillar jag verkligen Frankrike. Senast jag var där så var det annat i mitt liv som hindrade mig från att njuta av allt till fullo och såhär i efterhand känns det väldigt onödigt och tråkigt. Så om någon ska åka dit snart och har en extrabiljett så vet ni vart jag finns, À bientôt!

Likes

Comments

p h o t o

// Anna, Foto av mig \\

Nya bilder finns i min portfölj, ta er gärna en titt' in! Länk finns på min blogg.

Likes

Comments

Contains affiliate links d e s i g n

Ett litet kikhål på hur en hörna i mitt rum ser ut. Den förändras med mitt humör och vibe för dagarna, veckorna och månaderna som går. Just nu är det väldigt städat, ljusa färger med någon färgklick här och där. Cleant.

¨

A small peek at a corner in my room. The arrangements and colours change as my mood and vibe does during the days, weeks and months that passes. Right now it's quite clean, bright colours with a splash of colour here and there, calm.

Likes

Comments

p h o t o

Anna och jag bestämde oss för att köra en spontan photoshoot idag vilket var jättemysigt faktiskt. Jag känner mig alltid ganska obekväm framför linsen men det hjälper att ens bästavän står bakom. ☀

Likes

Comments

l i f e s t y l e

Gick precis och hämtade min nya almanacka för 2017. I lådan där den låg fanns även ett fint litet kort där det stod att de skänker en skolbok till ett barn i behov. Jag visste inte om det här när jag köpte almanackan men nu blev jag ännu gladare att jag gjorde det! Tycker det är fint att bolag gör sådana här saker och man borde själv ge mer när man har så mycket. Bolaget heter Franks Stationary och de har jättefina anteckningsböcker, almanackor osv. Titta förbi om ni saknar något att skriva i så får även ett fint barn någonstans i världen något fint att skriva i!

Likes

Comments