Asalamualeikum´warachmatuallahi´wa barakatu

Hittade nu att jag kunnde läga upp mina videos på bloggen så då gör jag väl det :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt
Asalamualeikum´warachmatuallahi´wa barakatu

Jag har varit sjuk den senaste 1,5 veckan. Hosta, ont i halsen, ont i huvudet, hängig och bara allmänt sjuk. De senaste dagarna har det mest varit hosta och den är konstant. Just nu är den inte lika jobbig som den var igår men jag överdriver inte nu när jag säger att jag hostade vart 30e sekund mot slutet av dagen. Fruktansvärt jobbigt. Det bara kliar och det går inte att ignorera. Inshaallah så är jag tillräkligt bra för att gå till skolan imorgon ♥

Jag har läst klart surah 3 nu och har precis påbörjat att läsa surah 4 som handlar om Kvinnan. Jag är faktiskt ganska så exalterad över att läsa den då jag tror att dom kommer ge mig så mcyket ny och nyttig information. Jag har haft problem med att hitta hemsidor och videos där jag kan lära mig om mer grundläggande islam. Nästan alla tar bara upp saker som inte är självklarar redan för människor som är födda muslimer. t.ex att musik är haram, hur man ska förhålla sig till det motsatta könet, riktig hijab etc etc. Det finns inte riktigt någon som tar upp grunderna för det är redan självklart. Men jag har upptäckt att det bara är att läsa Koranen (med kommentarer). Det finns inget bättre än den för att lära sig mer om religionen. Dock så bör man ha någon lärd man kan fråga om det är något man inte förstår , anser jag (som jag har, alhamdullilah). Det blir så lätt missuppfattningar om man bara läser och inte äns vet vad det är man läser. Den enda anledningen till varför Islam är så missförstådd av världen är för att människor läser vissa verser och antar bara saker. De tar ingen hänsyn till kommentarens kontext. Det gör mig så ledsen ibland att människor man tror påriktigt är inteligenta blir så dumma när det kommer till Islam. Inshaallah blir folk mindre ignoranta med tiden.

Likes

Comments

Konvertit struggles

Asalamualeikum´warachmatuallahi´wa barakatu

Det har gått ännu ett år och snart är det jul igen. För mig blir det väldigt anorlunda och jag har gått runt och funderat lite på hur jag ska göra med julafton i år. Eftersom det endast är min mamma och hennes man som vet av min familj så kan jag inte rätt ut förklara för min pappa och syskon varför jag inte vill fira i år. Men jag tror nog att jag vet nu hur jag vill göra.

Min julafton kommer då antagligen se ut såhär: Jag är närvarande (eftersom att jag bor där familjen kommer fira) och kommer att behöva sitta med och äta jullunchen. Jag kommer behöva sitta med när alla öppnar sina klappar dock så har jag bestämt mig för att jag inte vill ha några klappar alls och att jag inte kommer ge några. Eftersom att det inte är passande för en muslim att fira en kristen högtid så försöker jag göra någon form av avståndstagande och att be om att inte få några presenter är nog det mesta jag kan göra i nuläget. Inshaallah som kommer jag kunna smita in på mitt rum under Kalle Anka så jag slipper den men jag kan inte vara helt säker. Hur har ni som konverterat gjort?

Inshaallah så kommer jag inte behöva vara deltagande i någon sorts firande under julafton i framtiden.Likes

Comments

Allmänt

Asalamualeikum´warachmatuallahi´wa barakatu

Vad kul att blogga här igen ^^ Jag har bloggat på olika bloggar nästan konstant sedan jag var 10/11 år och denna bloggplats är nog en av min favoriter hittills efter weebly. Eftersom detta är mitt första inlägg så kommer det inte vara mycket mer än ett hej. Tänker iallafall länka min "revert story" som jag la upp på youtube för ungefär tre / fyra veckor sedan. Det är typ det. Inshaallah så kommer ett roligare inlägg upp inatt.

CONVERTION TO ISLAM STORY

Likes

Comments