Godkväll alla:)

Peder Fredricson vann jerringspriset ! Så himla bra!!, innan vi skaffade häst förstod jag verkligen inte grejen med detta med ridningen. Tyckte det var roligt och filade hästar men förstod inte hur svårt de verkligen är! Och hur mycket tid, pengar och energi man lägger på dess underbara djur!


Idag var jag och Caroline i stallet tillsammans på morgonen, vi joggade hästarna barbacka med grimma. Nola var super nöjd och tyckte det var jätte härligt, dock var Pepsika väldigt pigg och ville bara springa som en galning. Hon är inte så lägg att få stopp på när man rider henne i grimma men hon var väldigt fin annars, mjuk och fin :)

Imorgon ska båda hästarna vila :)


Puss och kram 😘

Likes

Comments

Hej
Igår så vilade hästarna så vi var bara där och fixade maten och mockning. Vi borstade även hästarna ordentligt innan dem fick gå ut i hagen.
Idag så träffade jag Mathilda i stallet vid ett och då fixade vi maten och mockningen. Sedan tog vi in hästarna och gav dem mat, under tiden dem åt så byggde vi upp hinder. Vi fixade sedan i ordning hästarna och började rida fram. Vi ställde fram en linje med fyra språng emellan, en kombination med ett språng emellan och sedan två hinder snett igenom. La även fram vattenmattan under ens hindret. Nola var jätteduktig idag och hoppade allt jättefint förutom när jag la henne lite fel vid något tillfälle men där är det mitt fel att hon vägrar. Alla avstånden var jättebra annars och vi hoppade 85 som högst. Pepsika och Mathilda var också jätteduktig dock var kombinationen lite svår att få rätt avstånd på vi fick korta flera gånger innan dem fick in ett språng emellan. Pepsika skulle envisas med att ta två språng hela tiden men till sist så fick dem till ett språng. Dem övade lite extra på svängar och i slutet gick det verkligen skitbra. Pepsika bytte galopp rätt nästan varje gång också så hon var riktigt duktig. Vi avslutade med att skritta av runt parken. Planen var egentligen att hoppa för vår tränare men hon avbokade tre timmar innan hon skulle komma.. 😴
Imorgon blir det bara lugna pass för båda för att jogga bort eventuell träningsvärk eller liknande.

Ha en trevlig kväll 😁

/Caroline

Här hoppar vi bana på 80cm förutom socketbits/vattenmattahindret som ligger på 65cm.

Pepsika och Mathilda 😁

Likes

Comments

Ett väldigt sent inlägg blev det idag men har haft fullt upp tills nu, idag var jag i stallet tillsammans med en annan tjej som står där.
Hon har två hästar, en unghäst som hon har börjat rida in. Idag har vi ridit ut, tog Nola när jag skulle rida ut med unghästen då Nola är mycket lugnare om man bara ska skritta.
Det gick iallafall super, vi travade till och med. Nola var coollugn trots bebishästen var uppe i gumpen på henne hela tiden,, tror hon kommer bli en superfin mamma när vi ska ta föl på henne
😍😍😍.

Sen red vi ut med Pepsika och hennes andra häst!, Pepsika va riktigt jobbig idag. Hon kunde inte skritta och tjurade hela tiden. Den andra hästen blev rädd när isen krossades som hon gick på och började springa bakom Pepsika, nej då får Gammeltanten damp och börjar sparka och hålla på bara för hon inte skulle springa förbi.
Vinter och kylan gör Pepsika till en tokig häst imellanåt haha, men men härligt att hon fortfarande har sin personlighet kvar trots hennes ålder.
Vi avslutade i ridhuset och där var Pepsika en ängel
😇
Knäpphäst
😘🐴

Imorgon ska båda hästarna vila eftersom det är hoppträning på söndag:)

/Sara

Likes

Comments

Hej
Glömmer blogga hela tiden haha men igår vad jag och Sara i stallet tillsammans. Jag var lite tidigare än Sara så fixade maten och städade lite bland våra saker. När Sara kom så började vi göra i ordning Nola och så ställde vi upp en övning som heter klockan och så la vi fram lite travbommar. I början var det jättesvårt att får rätt på övningen för Nola hoppar gärna stort och blir lång så man måste verkligen rama in henne och svänga i hoppet typ för att få med sig henne att hoppa på volt sådär. Men i slutet vi vi till det i båda varven och hon var väldigt pigg och glad. Travbommarna löste hon jättebra det är sjukt att när vi fick hem henne så kunde hon inte trava över bommar utan att det gick i slowmotion, haha. När Nola var fädigriden så körde vi lite med maskinen på henne och stretchade henne sen fick hon gå ut i hagen. Sen var det Pepsikas tur och Sara red igenom henne i alla gångarter och hon va jättepigg. Hon busade och var lite småsur och studsade och fattade galopp fast hon inte skulle, haha hon är så söt när hon busar. Men till slut fick Sara igenom henne ordentligt och sen så galopperade jag henne lite så hon fick dampa av sig det sista. Vi avslutade med att skritta av ute runt parken. :)

Idag ska Sara till stallet.

Ha en trevlig helg allihopa

/Caroline

Likes

Comments

Hej
Idag så har jag ridit Nola och Matilda red ut med Pepsika. Nola var helt jäklig och tyckte allt var läskigt idag. Hon kastade sig typ tusen gånger och var väldigt pigg men hon brukar vara det när hon haft två lugna dagar. Jag övade lite med högergaloppen då hon fattar fel galopp ibland när hon blir för taggad och det gick helt okej. Hon var lite för taggad i slutet och började studsa och småstegra. Men hon fick i alla fall ut en del energi och imorgon ska vi hoppa lite så jag håller tummarna att hon är lugnare då. Efter jag ridit så fixade jag maten till båda hästarna och mockade Nolas Box. Mathilda fixade Pepsikas Box efter hon varit iväg och ridit.

Ha en trevlig kväll 😁

/Caroline

Gulle 😍

Pepsikus ser trött ut på denna bilden men det bara runt ögonen och det är det enda som gör att man ser att hon är lite äldre. Förutom det är hon sötast i hela världen ❤️

Likes

Comments

Usch vilket väder det är idag!
Snöar och blåser som fan, åkte förbi stallet för att lämna en sak till Caroline är så glad att det inte är jag som har stallet idag!
Hästarna hade fått komma in redan pga vädret så kommer bli kul för Caroline och Mathilda att rida dom;)

Tänkte skriva lite om vår hästar som ni kanske inte visste:)
Kan va att ni läst de innan men för er som inte kanske det är lite roligt.

Kära lilla Nolis(Nola)

Vi köpte Nola i somras, när Caroline provred henne var hon en riktigt bitch! Hon vill inte gå fram, stanna bockade och sparkade hela tiden. Förra ägarna ville Caroline skulle sparka henne i magen för hon skulle gå fram vilket hon vägrade, efter en stund gick de bättre och dom hoppade några hinder.
Det är nog många som undra varför vi ens köpte henne, vilket också slog oss, vår tanke var vad har vi gett oss in på. Men vi såg något hos henne, när dom red Ut efter provridningen var det en helt annan häst.

I början fick vi knappt röra hennes annsikte, vi tog det lugnt med henne och nu får vi göra vad vi vill med henne.

Vi undrar många gånger vad denna lilla häst gått igenom då hon hade detta beteende men nu är hon en helt annan häst, man kan inte säga det varit en enkel väg utan vi har fått ta till mycket hjälp. Det är en del kvar men det är sån skillnad på henne nu och då!
Stor eloge till CAROLINE och hennes tålamod, hon har fått smaka på sanden många gånger och kämpat väldigt mkt!


Nola hatar dressyr! Hon drar benen efter sig och är sjukt omotiverad men så fort hinder kommer fram taggar hon till. Hade hon fått välja hade hon hoppat varje dag.

Nola hatar när man lägger på täcke, hon gillar att ha dom på men när man lägger på de så blir hon sur och hotar att bita en.

Hon är en ängel på tävlingsplatsen, superlugn och inte alls stirrig. Nästan varje tävling frågar folk om hon är trött men Nola är bara så sjukt cool på tävling så hon lunkar runt och tittar på alla andra galna hästar.

Hon ville inte bli lämnade i stallet själv när alla andra går ut. Man kan ta in henne själv men att hon står kvar medan alla andra går ut är ett stort NoNo.


När vi släppte Nola lös i ridhuset första gången bara stod hon där, hon visste inte vad hon skulle göra.
Efter ett tag förstod hon att hon fick göra vad hon ville så då sprang hon och bockade, sparkade och frustade, sjukt nöjd;)

Samma sak med barbacka, hon förstod inte dom första gångerna utan bara stannade och typ vad är detta här. Nu älskar hon det och hoppa barbacka tycker hon är super.

Nola visar väldigt tydligt om hon inte gillar något, hon är jätterolig att rida om Caroline har ridit fram henne först då är hon supersnäll. Men att rida henne från start är inte lika lätt och särkillt inte om hon inte gillar dig.

Om Nola inte får gå ut i hagen eller endast någon timme är hon hemsk att rida! Dampig och stirrig.

Nola älskar att rulla sig i leran!

Nola är en väldigt speciell dam och inte en häst man bara kan åka med på och tro att hon sköter resten utan du måste visa henne vägen hela tiden.

Hon är väldigt speciell och väldigt trogen mot dom hon älskar
😘❤️ supermysig och go

Älskade Turbotant (Pepsika)

Lilla Pepsika har vi snart haft i två år

Hon är en d-ponny på 23år

Hon tror hon är 10år på vintern och har adhd

Hon är superfin i dressyr om hon förstår vad du vill.

Hon är en riktigt ögontjänare, och känner hon att du inte är så duktig så är hon extra snäll

Hon älskar att hoppa:)

Att rida ut är också något hon älskar och det är ingen häst man rider ut på om man inte ridit innan, haha. Hon är helt galen och typ taktar och skenar iväg när hon får chansen. Men hon vill inte kasta av en eller så men hon blir bara så jäkla taggad och vill springa hela tiden.


Hon hatar vatten, vattenpölar är usch och man ska verkligen inte gå i dom!

Hon gör allt för en, så länge du litar på henne litar hon på dig. Tvekar du så tvekar hon också så det gäller ändå att man rider och inte bara åker med.

Hon är en liten svans, står lös i gången och gå utan grimskaft.

Hon hatar transport, den fina snälla ponny blir helt galen och en helt annan häst när man ska lasta!
Hon har varit med om två olyckor som liten och det är därför hon hatar transport och får panik.

Hon är ett matvrak! Det går inte att gå förbi en höpåse utan att hon slänger sig ner i den.

Hon tigger om man har börjat ge henne godis.

Hon påverkas tyvärr väldigt mycket av ostabilt ryttare och blir sne och springig.

Älskar att ha sällskap i boxen av människor då alltså, haha :)

Hon är väldigt mammig mot mig och Caroline och det är bara oss hon visar om något är fel eller gör ont. Hon krigar med alla andra för hon vill inte visa att något är fel men sen så fort vi är där så visar hon allt direkt.

På tävling vill hon visa upp sig, hon blir 10cm högre och trippar runt på tårna.

Vet inte mer jag ska skriva om vår älskade ponny men hon är så himla underbar ❤️😘

Likes

Comments

Usch vad jag har varit trött dessa två dagar, har inte haft någon ork eller lust till något. Jag var iallafall i stallet igår, joggade båda hästarna eftersom dom hoppade i söndags, Pepsika var superfin och mjuk och Nola var också fin dock är hon dryg när jag rider henne:(. Hon lyssnar men tar alla chanser hon får att testa mig.

Idag fick båda hästarna vila, min hund fick följa med till stallet eftersom jag bara skulle mocka och göra maten. Han tyckte det var jättekul att springa runt och hälsa på alla

Imorgon ska Mathilda rida Pepsika och Caroline rida Nola:)

Jag måste försöka städa men jag har ingen ork till något, känner mig förtillfället väldigt nere i allmänhet. Brukar bli så när det är vinter och kallt men vi hoppas det går över snart ://Sara

Likes

Comments

Hej
Orkade inte skriva igår men jag och Sara fixade stallet tillsammans. Vi ställde upp en bruten linje med 5-6 galoppsprång emellan och ett hinder snett igenom. Det är oftast dem längre linjerna som jag tappar Nola lite i min ridning så det måste vi öva mer på. Det gick i alla fall skitbra och jag kunde både rida på 5 och 6 språng dock så blir hon ju stark ibland men vi kom över alla gånger även om vi ibland kom lite nära andra hindret. Jag vågade till och med hoppa linjen med hinder på 105cm vilket är högt för mig när det är mer än ett hinder efter varandra. Hindret snett igenom låg på 1 meter och det klarade vi också utan problem. Är riktigt nöjd med Nola och hon var galet pigg och glad och busade lite när jag inte ville släppa iväg henne som hon ville, haha. Hon vill så gärna sticka iväg emellanåt och när jag inte låter henne så småstegrar hon och snurrar runt lite. Trots detta så skötte hon sig jättebra och var jätteduktig. Man märker att hon tycker det är roligare när vi höjer hinderna lite. När jag var färdig med Nola så gick vi in och gjorde i ordning Pepsika. Vi hoppade samma hinder med Pepsika fast vi sänkte lite grann. Med Pepsika kunde jag rida på 6 språng mellan hinderna och jäklar vad hon luftade, haha. Hon hoppade som bara den och överhoppade sig en del men hon tyckte det var kul vilket är det viktigaste. Sedan är det bara en träningssak att få henne att inte hoppa för högt i onödan så hon inte tröttar ut sig för fort. Men vi höjde lite till henne också i slutet och hoppade 1 meter vilket hon flög över som ingenting. Nackdelen med Pepsika är att hon blir så galet stark och skiter i mina hjälper så jag inte riktigt hänger med ibland i sprången. Men jag är nöjd och vi fick till det riktigt bra ändå.

Idag så är Sara i stallet själv och ska jobba hästarna lite sedan imorgon har dem vilodag.

/Caroline

När hon blir för stark så har hon en tendens att hoppa tidigt för jag inte får tillbaka henne men det är bara att träna vidare. Jag hoppar ju henne så sällan och hennes gångarter är ju så mycket mindre än Nolas vilket jag är van vid. 🐴 Men Pepsika är så rolig att hoppa med för hon gör alltid sitt bästa och hon tycker det är så roligt och hon hoppar så jäkla fint. 🐴❤️

Jag är stolt att jag även vågade hoppa räcket på 105cm då jag av någon konstig anledning tycker räckena är mer läskiga än oxrarna😂. Nola var riktigt fin igår 🐴

Likes

Comments

Hej
Idag så var jag och Sara i stallet tillsammans och började med att rida då vi kom på att lektionerna började idag. Vi red igenom båda hästarna och dem var båda jättefin. Pepsika har blivit så galet fin i och bär sig så jäkla fint i galoppen. Nola var mjuk och fin, jag är så glad över hur fin hon har blivit och man märker att allt hårt jobb börjar betala sig. Kanske inte på tävlingarna är men i ridningen är hon så fin och det är så sjukt stor skillnad jämfört med när hon kom till oss. Vi avslutade med att skritta av runt parken. Imorgon ska vi hoppa lite. ☺️

/Caroline

Finaste tanten ❤️

Likes

Comments

Hej
Eftersom vi är så dåliga på att uppdatera ska vi försöka skriva lite annat som inte bara är vad vi gör om dagen. Tänkte börja med att göra en lista på saker ni kanske inte visste om oss, lite rolig information som kanske är lite chockerande för vissa, haha. ☺️

1. Båda - Ingen av oss har ridit på ridskola vi har enbart tagit några strölektioner när vi va ca 6-7 år. Förutom detta så har vi ridit på vår systers hästar, hos kompisar och så var vi medryttare på tre shettisar.
2. Sara är en fotbollstjej i grunden och har spelat i bland annat Malmö ff där hennes lag vann i princip alla stora cuper man kunde vinna för tjejer i hennes ålder. Hon spelade i nästan 10 år innan hon tröttnade.
3. Caroline tyckte att hoppningen var lite läskig när vi fick hem Pepsika och var väldigt stolt när hon vågade hoppa 50cm sommarn 2015, haha. Hon är fortfarande ganska höjdrädd men jobbar för att komma över det.
4. Sara visste inte att det fanns ett speciellt sätt att fatta galopp förens hon skulle börja galoppera med Pepsika.
5. Caroline tränade galopp för Alan Jack i ett par år på Jägersro och tränade även lite trav men det lockade aldrig så det gjorde hon bara ett halvår.

Vi får se om vi håller detta nu men vi ska försöka göra bloggen lite roligare. Ska också försöka klippa ihop utvecklingsvideo med oss båda men får se när jag har tid. Jag har så sjukt mycket filmer så det kommer ta lång tid att gå igenom allt.

Hoppas ni har en trevlig helg 😁

Likes

Comments