Hejsan

Orkade inte blogga igår och sen hann jag inte heller riktigt för har varit fullt upp hela helgen. Jag va där i alla fall själv för Sara var iväg med sin sambo och fiskade. Löshoppning stod på schemat och Nola var först ut, hon skötte sig jättebra. Hon hoppar fint och är noggrann i sina språng, jämna fina och runda språng. Dock så sprang hon iväg efter hindrena och busade, haha. Det är mycket roligare att busa med matte och springa iväg när man ska ta tag i henne igen. Vi höjde upp till 135 sen avslutade vi för vill inte pressa henne för hårt då vi ändå inte hoppar så högt annars heller. Pepsika fick inte vara med idag då hon inte alls var sugen på hoppning i veckan så vill inte tvinga henne till något hon inte tycker är kul. Det var två andra hästar i stallet som också hoppade och dem var jätteduktiga och glada. Efter vi var färdiga och plockat undan allt så mockade jag och satte maten.

Efter stallet firade vi pappa och vid sextiden åkte jag och Sara en sväng till Ikea och köpte en byrå och lite annat.

Idag är Sara själv i stallet och hon ska rida Pepsika och Nola får vila.

/Caroline

Finaste Nola 😍🐴

Likes

Comments

Hej allesammans tyvärr blir detta ett rätt tråkigt inlägg men jag är så himla trött. Helgen har varit fullt upp som vanligt, idag hade jag Dressyrträning och Caroline hoppträning.

Första gången sen i somras jag red en privatlektion men det kändes jättebra, Pepsika var jättepigg men i mellanåt var hon jättefin.
Vi kämpade på och tillslut gick det jättebra, tränaren hoppade även upp på Pepsi, hon blev chockad att den lilla ponny var så mycket häst att rida. Det ser så himla enkelt ut när man står på marken men Pepsika är så mycket starkare och har så mycket egen vilja som man inte ser.

Caroline hoppträning gick även jättebra, Nola var verkligen taggad men på ett bra sätt. Hon var med henne hela tiden och lyssnade och väntade, filmat lite då en övning dom körde var jättebra. Avslutade med fler hinder i följd och en tre kombination vilket gick utmärkt, vid ett tillfället missuppfattade Nola vad Caroline ville och då fick hon smaka på grusen haha. Det va länge sen Nola skickade av Caroline, det blev ett missförstånd men tyvärr är Nola rätt dramatiskt i sina rörelse haha.
Hinderna låg på mellan 80-1m


Filmer får ni imorgon nu ska jag sova godnatt
😘

Nolas nya schabrak❤️😍
Matchande snabbbandage till de 😍😍😍

Likes

Comments

Hejsan

Idag är ingen vanlig dag utan vår pappas födelsedag, planen är att vi ska fira honom på söndag. ❤🎉🎁

Sara var i stallet imorse och fixade hästarna vilar idag för imorgon ska vi båda träna. Sara börjar med dressyrträning med Pepsika och sedan hopptränar jag med Nola. Efter vi hoppat så ska vi lastträna med Nola för då är det förhoppningsvis mörkt och det är i mörker som hon bråkat mest så nu jäklar ska hon inte komma undan. På söndag är det planerat löshoppning för båda tillsammans med två andra hästar i stallet men vi har valt att enbart Nola får vara med. Pepsika kändes ju inte alls pigg på hoppning igår och vi vill inte att hon ska tycka livet är jobbigt eller tråkigt och vi vill inte pressa henne till att göra något hon inte vill.

I övrigt så är det en hektisk helg som väntar med flytt.

Fick även precis ett samtal från min läkare att jag trots allt måste ta den starka medicinen. Först trodde vi bara att den ena mildare skulle räcka och den skulle jag "bara" behöva ta i åtta veckor sedan trappa ner och sluta helt. Men efter att hon diskuterat med sina kollegor så kom dem fram till att jag behöver den andra också. Den måste jag ta i flera år och nu i början för att få rätt på dosen och för att veta om min kropp tål den måste jag ta blodprov varannan vecka. Sen är det massa andra saker jag måste tänka om på nu pga den medicinen så det är mycket att ta in och jag känner mig lite nere. Får försöka tänka positivt att de ska hjälpa mig men det är mycket ju nu som rör sig i mitt huvudet men det löser sig nog. Tråkig start på helgen.. 😔

Får trösta mig med att jag kan ta helg om en kvart.

/Caroline

Likes

Comments

Wow! Ninni lasttränade Nola medan jag började mocka, efter knappt fem minuter kommer hon in i stallet! Nola gick på nästan direkt! Vilken lättnad! Nu känner man hopp igen, förhoppningsvis slutar Nola testa oss nu när hon vet vi inte ger oss.

Caroline började med att rida Pepsika, vi hade ställt fram några hinder i ridhuset. Dom hoppade några hinder några gånger men Pepsika har inte glöden:( , väldigt tråkigt att hon inte har den glädjen längre när man ställer fram lite fler hinder. Ett hinder då tycker hon det är jätteroligt men tyvärr är hon så, pressar man henne trots hon försöker visa att hon är trött så tappar hon glädjen. Caroline och Pepsika red ner till paddoken istället eftersom hon inte ville direkt hoppa, där nere racade dom runt. Pepsika va superglad och sprang som f"n!
Haha härligt att se henne glad, ställde fram ett hinder och då verkligen sög hon mot hindret.
Dom avslutade med att galoppera upp för backen 😘❤️

Efter Pepsika var klar var det Nolas tur, jag red henne ute i paddoken idag. Känns riktigt skönt att slippa ridhuset lite, vår paddock är gigantisk och man får verkligen utrymme att rida på.
Nola var jättefin i slutet av passet, fick ner henne fint i form och relativt stabilt. Jämför man med för fyra månader sedan är hon en riktgt stjärna nu;) haha
Men vi jobbade på bra, mycket voltor och åttor. Lite galopp men där var hon lite tjurig och ville helst inte jobba, hon studsade mest i galoppen och små tjurade lite.
Jag Jobbar med att rida utan förbygel eller martingal då man inte får ha det på en dressyrtävling, men hon börjar bli fin.
Hon är ju en hopphäst och det märker man men tycker ändå hon trampar under sig ordentligt och hon försöker fast det inte alltid blir rätt.

Gud !!!

Jag har anmält mig till en dressyrtävling med Nola!!!
Det är en månad dit dock men ändå!

För två år sen vågade jag knappt trava och nu tävling! Jag är en riktgt tävlingsmänniska och vill alltid va bäst på allt jag gör, men måste verkligen försöka sänka kraven på mig själv. Jag vet att min sits inte är helt rätt och Nola är inte i full form så chansen att det går jättebra är väldigt liten.
Dock känner jag att jag ändå vill för då får vi veta vad vi behöver träna mer på, det kommer nog inte gå alls bra men ska försöka intala mig själv det är okej eftersom jag typ bara ridit i två år:)

Plus Nola är en hopphäst och verkligen inte dressyr, utan bråkig där men men värt ett försök haha

Likes

Comments

Nola har blivit dryg när det kommer till lastning, på morgonen/dagen går hon på men så fort det är mörk tar det sån himla tid eller så bara fryser hon/stänger av och rör sig inte en fena.
Träffade Annika i stallet och vi pratade lite kring måndag och hon frågade om vi kom iväg, vi har haft lite tankar kring att Nola inte gillar när det är så mörkt samma tankar hade Annika. Så vi bestämde att Lastträna på lördag när det blivit mörkt för hon ska förstå att det inte är farligt.

Idag var jag i stallet själv, meningen var att jag skulle lastträna med Nola sen tömköra, dock var Nola hemsk men hon sätter sig på tvären.
Vi har berättat förut hur Nola är, hon är ett typsikt sto. Både i ridning och när de kommer till lastning, när hon sätter sig på tvären så gör hon det ordentligt. Hon är en väldigt bestämd dam med mycket egna åsikter, vilket både är positiv men kan va väldigt drygt imellanåt.

Vi började lastträna, hon gick upp på rampen men sen backade hon så fort jag ville hon skulle gå in! Vi höll på i över en halvtimme, sen kom Annika med ett kedjegrimskaft, tog Nola och såklart går Nola in direkt! 
Vi stängde lät henne stå en stund sen lastade ut, tog in henne i ridhuset longerade henne. Sen skulle jag lasta igen men själv.
Hon bråkade med mig i 10 minuter, hittade på att man kunde gå tvärs över rampen för då kunde hon ju inte gå in i transporten! Så varje gång jag ville hon skulle gå in ställde hon sig på sidan av rampen med två ben uppe!
Hon jävlades verkligen med mig!
Sen går hon på utan några problem, jag lägger grimskaftet över hennes hals för att sen ska stänga bommen.
Dock förstår inte Nola riktigt vad hon skulle göra så hon backar lugnt ut igen, men vi går på direkt igen utan några problem. Gör samma sak, stänger bommen, stänger luckan och går fram och sätter fast henne utan några problem.
Så jäkla skönt!
Hämtade morot som hon fick innan vi lastade av, släppte loss henne, öppnade rampen och bommen. Smackar och hon går hur lugnt som helst ut!
Jäkla Nola, hon är så dum när hon gör så haha.

Tur man älskar henne så mycket som man gör för Gud vad hon går en på nerverna! Var genomsvettig när vi höll på.

Dock hann jag inte tömköra för tiden sprang iväg, Pepsika longerades lite snabbt men det kom in folk i ridhuset så vi fick inte riktigt plats :).


Vi ska se om vi hinner/orkar lastträna imorgon innan vi ska rida, jag jobbar så vi har ju tyvärr lite tidspress :)


Puss och kram Sara

Likes

Comments

Hejsan

Igår så var Sara i stallet på förmiddagen och fixade mockning och mat osv. Hon red igenom Pepsika ordentligt och hon var fin. Hon blir dock lite sur ibland när hon inte får springa iväg hur fort hon vill. Efter jag slutade så åkte jag och fixade Nola och borstade av Pepsika. Vi skulle iväg på träning men hästfan ville inte gå på släpet. Annika försökte hjälpa oss men gick inte heller och vi höll på i typ 1,5 timme och Nola stängde av helt i och ville inte alls. Blev ingen träning vilket jag blev sjukt besviken över men vad ska man göra, nackdelen med djur. :(

Idag så hade Sara möte hela dagen på jobb och slutade inte förens fem. Jag åkte till stallet efter jag slutat vid tre och började med att rida Nola i ridhuset. Hon var jättefin och vi avslutade med att rida ut och galopperade i backen sen skrittade vi av runt parken. När jag var färdig med Nola fixade jag i ordning Pepsika och red turerundan med henne. Jäklar var pigg hon var och blev sur för hon inte fick galoppera direkt och sparkade lite, haha. Sen tänkte jag att vi skulle trava lite längre fram när vi kom till grusvägen men då sätter hon iväg i galopp och får inte stopp på henne. Hon galopperade på stället typ och var skitsur för hon inte fick dra iväg men den första delen med grus är lite för hårt för att galoppera på. När vi sen vände upp mot sista grusvägen så drog hon iväg i sken och tyckte allt var underbart, haha. Lät henne springa av sig och hängde bara med till slut lugnar hon sig. Sen försökte vi skritta lite men blev mest småtrav och sen galopperade vi i backen också som avslut. Försökte sen få henne att skritta men hon ville inte och fick hoppa av sen på gårdsplanen och leda runt henne lite tills hon kunde slappna av. Hon har så mycket energi så hon inte vet vart hon ska ta vägen men söt är hon. Tror hon var ganska nöjd ändå trots att hon säkert velat springa ännu mer. Efter båda var ridna så fixade jag maten och mockade sen åkte jag och handlade med Sara.

Imorgon fixar Sara stallet och hon tänkte tömköra Nola. Vet inte om Pepsika vilar eller om dem rider lugnt vi får se vad dem hittar på. På torsdag är jag ledig så tänkte att vi skulle hoppa lite med Pepsika. Hon har ju bara hoppat lite små enstaka hinder nu den senaste månaden så tänkte att vi ska ställa upp lite mer bana och se hur hon känns. När hon känns minsta lilla trött eller omotiverad så avslutar vi för hon ska inte behöva tycka att ridningen är tråkig eller jobbig på något sett.

Nu ska jag försöka sova lite för det är jobb imorgon.

/Caroline

Likes

Comments

Hejsan
Idag var jag i stallet halv sex så kola skulle hinna äta sin frukost innan vi skulle åka iväg. Jag fodrade igårkväll så passade på att borsta båda hästarna, spola ben och kratsa hovar. Jag borstade Nola lite extra och la på ryggvärmaren. Redde ut hennes svans med massa glansspray så hon skulle va fin. Packade och putsade även utrustning igår så behövde bara ställa fram sakerna imorse. Halv sju kom Sara och Hanah och då började vi lasta ut sakerna i bilen. Sedan lastade vi Nola och det gick ganska fort så vi var iväg i god tid. När vi kom fram till tävlingsplatsen gick vi banan och sen fixade vi i ordning Nola. Jag skrittade fram länge och sen travade och galopperade jag innan vi gick in på framhoppningen. Nola var framme och väldigt pigg och sög mot hinderna. Väl inne på banan var hon väldigt glad och lite stark men ser hellre att hon är framåt så jag måste bromsa henne än att jag måste driva som fasen som jag behöver för några månader sen. Hon hoppade fint och vi kom bra på alla hinder dock ett stopp på femman men vände upp och hoppade det. I övrigt så red jag bra och Nola var glad och kämpade på och var med mig hela tiden. Hon drog till med en spark dock när jag hamnade lite långt fram men hon stannade i alla fall in utan sparkade i galoppen. Vi efteranmälde oss till 100cm men det gick skitdåligt. Nola hann slappna av lite för mycket mellan klasserna och var inte framme för skänkeln och ville inte alls. Men vi ska hem och träna mer nu det känns i alla fall som vi är på rätt väg och jag sitter inte och håller andan hela rundan, haha.
När vi kom hem igen så fick Nola gå ut till Pepsika i hagen och jag gav dem lite hö där ute. Sen mockade vi och fixade maten.
Pepsika vilade idag och imorgon ska Sara rida igenom henne ordentligt och Nola ska iväg på träning. Blir lite mycket hoppning nu för Nola men resten av kommande veckan kommer hon gå lugna pass. Så taggar vi sedan inför mars tävlingar.

Hoppas ni haft en bra helg😁

/Caroline

Sara missade tyvärr att filma första hindret och sen har jag klippt bort stoppet 😁👊🏻

Likes

Comments

Hej
Idag så var jag i stallet lite innan Sara och fixade med maten och mockningen. När hon kom så ställde vi fram några hinder och sen gjorde vi i ordning Nola. Hoppade linje och ett hinder snett igenom för att känna av henne och hon var sjukt taggad och pigg. Det kändes super för hon var framme och med mig och hoppade alla hinder fast vi kom nära. Duktig tjej idag fast hon ibland blir lite väl stark och springer iväg lite. När vi ridit färdigt Nola fick hon gå ut i hagen och jag red Pepsika i halsrem. Hon var sjukt pigg och vi hade ett litet kryss på långsidan och provade hoppa de. I vänstervarvet gick det bra men i höger ville hon inte riktigt och jag tryckte på lite extra och hon hoppade men jag hängde inte med och flög i backen, haha. 😂 Jag hoppade upp igen och Sara satte på Pepsika grimma och fick springa med mig över hindret för att vi skulle avsluta utan att det va dåligt.

/Caroline

Bjuder på filmen när jag trillade av, haha 😂😂

Likes

Comments

Usch då vart det dags att jobba igen,jobbar tyvärr denna helgen så kommer ha jättemycket att göra pga det även är tävling.

Skulle blogga igår men min mobil klyddade när jag försökte klippa ihop en video och sen hade jag inte batteri så gav upp.
Igår var iallafall jag och Caroline i stallet tillsammans efter hon slutat, vi fick som vanligt stressa med att fixa i ordning hästarna för att ens hinna rida igenom lektionerna.

Pepsika va galen som vanligt, vet inte om hon fått vårkänslor eller vad där är med henne. Caroline red henne igår och hon var så galet pigg igår igen, hon fick igenom henne i traven och var jättefin sen skulle dom kör lite galoppbommar. Det gick bra imellanåt men dom första gångerna när hon vände upp mot dom stack hon, hoppade över alla bommar som om de vore hinder och bara skenade iväg. Pepsika blir då himla stark och bara drar , imellanåt när hon väl lyssnar får man ner henne och hon är superfin sen imellanåt tröttnar hon och bara sticker.
Jag red Nola, shit säger jag bara vad fin hon blivit. Jag rider så sällan Nola så när jag väl gör det märker jag sån enorm skillnad. För stannade hon om man tappade benen, hade knappt någon bjudning och tjurade hela tiden. Igår jobbade jag henne med gummiband och hon är så sjukt fin!
Hon har fått så mycket mer muskler och blivit stark i kroppen, har sån kraft i stegen. Hon är också stark då vi endast rider med tre delat förtillfället men shit vilken bjudning, jag måste dock öva på att inte tappa greppet i tyglarna då dom gärna blir längre och längre hela tiden utan försöka hålla kvar hela tiden.
Övade galoppombyte och det går bättre, fortfarande svårt i ena varvet men tydligen är det hennes svåra varv sa Caroline.

Trots stress och lektionerna skulle börja fick vi ändå ridit ett bra oss på 40minuter sen avslutade vi med att skritta ut som avslutning.
Pepsika är en sån lite jävel!!
När vi skulle vända och skritta tillbaka så vände jag och Nola innan dom och det var inte okej tyckte Pepsika! Hon får damp och börjar sparka tur nog träffade hon inte, men Nola ville inte gå förbi henne sen och det förstår jag.
Man får verkligen bra balans av Pepsikas dampryck som hon har imellanåt.
Det roliga med henne är att hon har damp i ridhuset också men hon skulle aldrig sparka mot hästar där utan det är endast när man rider ut. Knäpp tant är hon:)

Idag var det vila för båda så Caroline var där och fixade mockningen och maten sen körde hon till pappa med min bil eftersom den är felkopplad. När man kopplar in transporten funkar inte ljusen så vi var tvungna att fixa det, ännu en gång är man tacksam för man har en fader som är bilmekaniker.

Puss och kram Sara

Filmen är på mig och Nola, shit det var länge sen jag var så svettig efter att ha ridit. Jag fick verkligen kämpa, hon var jättefin men stark sen är Nola sån att du får absolut inte styra förmycket med handen utan mest med benen. Sen får man inte tappa benen för då vinglar hon fram utan man måste stötta med benen fast hon har sån enorm bjudning.
Skönt att Nola börjar bli så himla fin nu dock har jag massa saker jag måste öva på, Ska snart ha ett träningspass för Caroline så hon kan hjälpa mig och det är särskilt i galoppen då jag gärna blir framåtlutad.

Likes

Comments

Usch glömde blogga igår då jag var så fruktansvärt trött, idag har jag varit i stallet imorse och gjorde alla sysslor. Många saker är jättebra att stå på en ridskola men även mindre bra, att hinna rida innan lektionerna är jättejobbig. Man känner dig stressad och passet blir halvdant:/
Igår var en sån dag och vi ville rida innan för att slippa åka och rida efter lektionerna 21.00.

Planerat att hoppträna lite, Pepsika va hemsk. Hon lyssnade inte utan bara sprang! Sten hård i höger fram och tog sjukt lång tid innan hon gick att böja där!
Skulle hoppa med henne men shit, hon bara stack! Vi travhoppade två gånger men blev inte snyggt, hon bestämde hela tiden och sen stack hon. Älskar att hon har glädjen men hon måste fortfarande lyssna!

Caroline och Nola jobbade på en linje som dom har lite problem med på tävling, hon fick igenom Nola fint i höger varv men sen blev vi stressade för lektioner började och eleverna ville in i ridhuset:/ dom hoppade några enstaka gånger i vänster men blev stressigt. Nola skötte sig jättebra och verkligen lyssnade men tråkigt att man inte hinner göra de ordentligt utan att känns sig stressad:/

Vi avslutade med att skritta ut.

Nu ska jag till skogen med min hund och sambo, 15.30 ska jag möta Caroline i stallet så blir det markarbete.

Puss och kram Sara

Likes

Comments