View tracker

Hejsan

Jag tänker försöka skriva lite hur jag tycker tävlingarna har gått och hur det känns nu efter när vi red sista tävlingen i helgen och inte ska ut igen förens januari eller februari. Som ni vet så är detta min första tävlingssäsong någonsin. Hade aldrig tävlat innan och blir så galet nervös inför alla tävlingar oavsett. Tycker själv att jag utvecklats mycket och vågar mer. För typ 1,5 år sedan hade jag aldrig ridit inför så mycket folk och lyckats göra det helt okej utan att bryta ihop. I och för sig så är jag väldigt nära den punkten nu också och blir så jäkla nervös att jag varje gång påväg till tävlingen säger till Sara att jag vill stryka mig och åka hem igen. När jag väl kommer upp på hästen så släpper det lite och framridningen och framhoppningen känns allt lugnt. Men när jag sedan blir kallad att gå mot själva banhoppningen så kommer det igen och herregud vad nervös jag blir och vill typ bara springa därifrån. Trots detta så har jag ändå tagit mig igenom så sjukt mycket denna säsongen. Vi har varit med om så sjukt mycket jag har vägrat ut mig, trillat av och blivit utesluten osv men vi har aldrig rivit ett hinder det är ju alltid något. 😂 Det är med lite lättnad men ändå tråkigt att jag inte ska tävla på två-tre månader för jag vill bara ut och komma förbi allt det jobbigt och sedan börja få in lite bra resultat. Nu i vinter ska vi träna en massa och efter jul och över nyår ska Nola får lite vila med lunga pass i 1-2 veckor så hon får hämta sig lite. Hon är ju en van tävlingshäst men hon var inte i full kondition när hon kom till oss i juni så lite vila mår hon nog bara bra av. Så tänkte försöka skriva lite om varje tävling om ni orkar läsa det haha annars får ni sluta läsa här. 😂 Kommer även ha med pay and jumpen som vi varit ute på så det också är mina första "tävlingar".

Trelleborg 20/7 pay and jump
Här hade vi haft Nola i cirka fem veckor och vi bestämde oss för att åka iväg och bara testa lite hur Nola var på annan plats och lära känna miljön på "tävling". Vi valde att hoppa 70cm vilket är väldigt lågt för Nola men vi hade inte haft henne så länge och det var min allra första pay and jump någonsin. Nola var något stirrig men ändå lätt att ha med sig men hon hade inte varit iväg på tävling på ett halvår så hon var ganska taggad. Så fort jag satt upp lugna hon sig. Det var en lång bana på 13 hinder och på gräs. Hade aldrig lärt mig en bana och att börja med att lära sig en bana med 13 hinder var inte särskilt lätt. Jag tror jag glömde bort mig två gånger men det kom tillbaka och vi red en fin och felfri runda. Nola var pigg och glad och hoppade fint man märkte att hon saknat att få komma iväg och visade glatt upp sig när vi red förbi publiken. Väldigt nöjd att ha detta som första start någonsin.

Ringsjöortens lantliga RF 28/8 lokal hopptävling
Vi fokuserade på att träna mer innan vi kom ut på första riktiga tävlingen och började med tränare. Nola var bråkig redan när hon kom och sparkade en del och kunde tjura ihop rejält. Nu så hade hon även byggt lite mer muskler och jag hade inte riktigt kommit till en bra ridning med Nola. Det var dåligt väder hade kommit fruktansvärt mycket regn och många hade strykit sig så hann inte rida fram ordentligt. Egentligen inte dem bästa förutsättningarna för att göra en bra första tävling men vi valde att starta ändå. Vi red två klasser första klassen var 80cm och där vägrade vi ut oss och jäklar vad besviken jag var. Hopptränaren var med på tävlingen och tillsammans valde vi att efteranmäla oss till 90cm. Nu var Nola mycket mer framme och lite för stark vi vägrade på tvåan och la en volt hoppade tvåan och så drev jag på in på trean Nola hoppas och sedan drar hon till med en bockning och jag flög av och blev utesluten. Riktigt dåligt men jag tog mig till tävlingen vilken var jobbigt för mig i början för jag var så mycket mer nervös än jag är nu.

Eslövs ridklubb 10/9 lokal hopptävling
Andra tävlingen vi var iväg på skulle egentligen iväg helgen innan denna också men den fick vi stryka oss på då hovslagare var dum i huvudet och skodde Nola fel så vi inte kunde brodda. I alla fall vi kom iväg till Eslöv i alla fall och hade redan innan anmält oss till både 80 och 90cm. Denna dagen började sådär för jag försov mig vilket aldrig händer men vi kom iväg i tid ändå. Nola var superfin på både framridningen och framhoppningen hoppade skitfint och lyssnade på mig hela tiden. När vi kom in på banan i 80cm var hon stark och galet pigg och jag fick inte tillbaka henne och Nola sparkade mellan hinderna och tydligen tog hon något steg bakåt så vi blev uteslutna i första klassen. I 90cm vägrade vi ut oss på trean. Hoppade Nola på hack då och skulle nog inte göra det i dagens läge då jag vet att hon behöver lite skarpare bett så jag får mer kontakt. Jag var ganska nöjd eftersom jag var mindre nervös och lyckades sitta kvar trots att Nola sparkade skitmycket och väldigt kraftigt.

Kolböra RF 25/9 pay and jump
Här hade vi en lite paus och fokuserade på mer träning och valde att sluta för den tränare vi hade. Hon gjorde mig mer osäker och jag tappade lite av mitt mod som alltid varit min starka sida. Vi hade även hunnit flytta tillbaka till burf och mådde bättre då stallet vi stod i under sommarn inte funkade alls för oss. I alla fall vi anmälde oss till 70 och 80cm och hade bara som mål att ta oss runt banan oavsett hur det skulle se ut. Nola hade då lite fått en dålig ovana att sparka fast hon inte egentligen borde. Vi tog oss runt båda rundorna och Nola sparkade lite men inget stort och vi var ändå nöjda. Här tränade vi själva för vi hade inte hittat någon bra tränare än. Valde att ändra till novabett istället för hack vilket funkade helt okej då.

Burlövs ryttareförening 2/10 pay and jump
Helgen efter Kolböra hade klubben vi står på pay and jump och såklart startade vi med båda hästarna. Jag red felfritt med Pepsika och hon var superduktig. Pepsika är en helt annan häst och har mycket mer egen bjudning på hinder och hoppar trots att man kanske kommer lite fel. Sedan skulle jag hoppa Nola i 80 och 90cm i första klassen var Nola sjukt taggad och jag red dåligt. Vi kom fram till trean vilket var lite standard där i början att vi inte kom länge liksom och även där gick det åt skogen. Nola sparkade innan tvåan och vi la volt kom över och jag håller inte ihop Nola och hon blir lång och hoppar långt språng över trean och jag hamnar lite framför henne och hon bockar av mig. Valde att stryka mig i 90cm. Hände ofta att jag hamnade framför henne och inte höll ihop ordentligt och lämnade mycket åt Nola istället för att ta kontrollen. Hon är ju inte enkel direkt och gör man fel så är hon inte sen att visa det genom att antingen vägra eller sparka.

Flyinge ryttareförening 22/10 lokal hopptävling
Vi valde att ta lite vila den tävling efter pay and jumpen på hemmaplan och fokuserade mycket på träning. Vi hade hittat en ny tränare och hon har hjälp mig så sjukt mycket. Hon kan hjälpa mig när jag hamnar i en svacka och ger mig massor med tips. Vi bestämde oss att tränaren skulle starta Nola i 90 och 100cm för att komma förbi det här med att Nola sparkar på tävling. Hon är ju mer erfaren än mig och vet hur hon ska hantera och är bättre på att säga ifrån och fortsätta rida fram när Nola stannar upp lite. Hon hade ridit Nola lite på träningarna och såklart visade Nola inte något när hon red. Nola sparkade när jag red fortfarande och jag fick hjälp med hur jag skulle hantera det. Väl på tävlingen så sparkade Nola i första klassen även med tränare och då kändes det lite bättre för mig att det inte bara var jag som fick henne att bli så. Vår tränare ta ju ifrån ordentligt och i andra klassen så sparkade hon inget alls och sköt inte ut eller visade någon tendens att vilja bråka. Dock vägrade hon på ett hinder men det var ena hindret vid läktaren och Nola vill gärna visa upp sig så hon koncentrerar sig lite dåligt ibland haha. Vi var väldigt nöjda efter denna tävlingen och Nola var så duktig trots lång väntar mellan klasserna.

Malmö ridklubb 30/10 lokal hopptävling
Helgen efter vår tränare startat Nola valde vi att starta i Malmö, 80 och 90cm. Dagen började med att vi som vanligt skulle ha otur och Nola hade en tappsko fram. Men vi fick tag på vår hovslagare som körde som en galning från Hörby och mötte oss på tävligen. På denna tävlingen hade jag tränat lite mer än en månad för vår nya tränare. Red bättre men fortfarande en bra bit kvar men hade ändrat små saker i min ridning som sitsen, stigläderna, lite mer kontakt med munnen och mer ben. Vi tog oss runt 80 men en vägran och två tidsfel och var så jäkla nöjda för Nola sparkade inget alls. Andra klassen var hon väldigt stark och vi skulle egentligen byta bett men jag fegade för det kändes ju så bra i första klassen så körde på samma bett. Fick inte riktigt tillbaka henne så blev 18 fel men vi kom runt och det har varit målet i höst/vinter på tävlingarna eftersom vi haft problem att ens ta oss runt i början.

Vellinge hästsportförening 19/11 lokal hopptävling
Nola fick ir-behandling i början av november så hoppades inte på en vecka där och då blev det ingen tävling helgen efter. I Vellinge var Nola fin som fasen och vi hoppade vår första felfria runda i 80cm en enkel bana med bara sju hinder. Jag var så jäkla glad efter den rundan och fick rosett *stolt*. Sedan i 90cm var hon väldigt mycket piggare och jag fegade även på denna tävlingen med att inte sätta det starkare bettet. Hade dålig kontakt och hade kunnat hålla om bättre och ta tillbaka henne mer. Red mycket sämre än vad jag gjorde i första klassen. Här sparkade Nola en gång också vilket var så jäkla tråkigt och vi vägrade ut oss i 90cm.

Burlövs ryttareförening 27/11 klubbtävling
Här valde vi att ta det starkare bettet i båda klasserna då det var klubbtävling och mer träning än tävling. Det var maskeradhoppning och inte så många anmälda då det bara var medlemmar som fick tävla så hann inte riktigt rida fram Nola ordentligt. I 80cm hoppade hon helt okej men vi kom in snävt på femte hindret för hon tyckte en sockerbit var läskig så kunde inte ta ut svängen ordentligt så blev en vägran. Nola har blivit lite tramsig i ridhuset och ibland blir hon rädd för småsaker som hon inte blivit tidigare. Har blivit lite så sedan vår medryttare började säger absolut inte att det är hennes fel men var inte såhär innan. I 90cm var Nola sjukt fin och hoppade jättefint. Hoppade grunden super och i omhoppningen vägrade vi på sista för jag fick inte ordning på galoppen innan sista hindret. Hon sparkade dock mellan andra och tredje hindret i omhoppningen men jag löste det och styrde på nästa hinder och Nola hoppade trots vi kom nära. Träningen har börjat ge lite resultat och jag vågar säga ifrån lite mer men fegar fortfarande lite.

Sydslättens ryttarförening 3/12 lokal hopptävling
Tävlingen var igår och det gick sådär. Började med att rida fram som jag brukar och hon hoppade bra och hoppade trots att jag kom fel en gång på framhoppningen. Ville inte rida fram för mycket då hon känts lite trött i veckan. Gick dåligt dem tre första hinderna på banhoppningen men efter det släppte det och Nola hoppade fint. Jag red lite halvbra i början men sedan gick det super och jag vågade rida på lite. Vi red med det starkare bettet nu också för första gången på "riktig" tävling. Sedan hoppade vår tränare henne i 100cm också och det var en superfin runda och Nola var skitfin dock ett nedslag men annars super.

Sammanfattningsvis är jag faktiskt ganska nöjd trots mycket motgångar för jag har utvecklats så galet mycket denna hösten. Jag har lärt mig att rida Nola så mycket bättre nu bara på två månader sedan vi bytte tränare. Har trillat av lite för många gånger på så pass kort tid som vi haft Nola och borstat bort sanden och hoppat upp och kört igen. Jag har utvecklats som ryttare och rider så mycket bättre nu än vad jag gjorde i somras. Är dock lite höjdrädd fortfarande men det är bara en träningssak och ska träna en massa nu så ska 2017 blir mitt och Nolas år. Jag är ingen person som det hjälper att skälla på när jag gör fel för då gör det mig bara mer osäker så ska jobba på mitt självförtroende. Kommer kämpa som en galning så även jag vågar vara lite kaxig och visa upp mig när jag är på tävling. Vi ska nog visa alla idioter som varit riktigt svin emot oss under dem senaste två åren att vi fixar detta och att vi är lika bra som dem om inte bättre! Vi tänker visa dem att vi kan komma någonstans trots alla motgångar och trots att vi inte haft samma förutsättningar som många andra som tävlar haft. Ska även försöka klippa ihop en utvecklingsvideo på både mig och Sara innan året är slut så ni kan få se hur långt vi kommit sedan vi skaffade Pepsika.

Haha tror inte det är så många som orkat läsa ända hit men nu ska jag avsluta detta inlägget.

Kom ihåg att fortsätt kämpa trots att folk säger att du inte kommer fixa det. En vacker dag kommer dem önska att dem höll käften när dem försökte trycka ner dig. Och snälla var trevlig och uppmuntrande mot dina medtävlande och träningskompisar istället för att bete er dåligt för det kommer inte göra någon nytta i slutänden. Fokusera på att bli bäst på det du gör istället för att trycka ner andra för det kommer inte få dig att må bättre.


/Caroline

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Film på mig och Pepsika , rider utan stigläder
(Vet Pepsika gapar men hon är tramsig och har Nolas träns då ingen nosrem)

Film från Carolines hoppträning och i slutet från tävlingen igår!

Har tyvärr inte filmen från tävlingen när vi tränare hoppar Nola men Caroline lägger nog upp den i veckan :)

Puss o kram
Sara

Likes

Comments

View tracker

Hejsan
Igår så gick vi upp tidigt och var i stallet redan halv sju och började packa ihop sakerna till tävlingen. Kom iväg i bra tid och var på plats vid åtta. Anmälde oss och sedan gick vi banan fick gå igenom banan flera gånger för den ville inte fastna. Den var egentligen inte särskilt svår men hade jobbigt att lära mig banan igår. Tog sedan ut Nola och gjorde i ordning henne och gick mot framridningen. Skritta runt på gårdsplan länge för dem hade inte harvat färdigt ridbanan där framridningen skulle va och när klockan var fem i nio så gick jag in fast traktorn var kvar för jag ville hinna rida fram lite innan framhoppningen. Travade lite men underlaget var hårt och ville inte galoppera där. Framhoppningen var lite rörig då vi var inne sex åt gången i ett ganska litet ridhus. Började med att trava lite till och sedan galoppera något varv innan vi började hoppa fram. Hon kändes fin på framhoppningen och hoppade allt bra och hoppade även när vi kom helt fel en gång vilket hon inte brukar så trodde hon hade en bra dag. Väl inne på banan var hon trött i början och jag fick kämpa att få fram henne efter tredje hindret släppte det och hon hoppade skitfint och var med mig hela tiden. Dock drog vi på oss 16 fel på tre hinder för hon vägrade två och sparkade mellan två hinder också sen blev det lite tidsfel. Hon var seg och lite stel dem första hinderna och kändes inte som sig själv. Bryr mig inte egentligen om resultatet utan är nöjd att vi kom runt och att jag löste situationen när hon sparkade och blev jobbig. Efter min runda så skrittade Nola lite och sedan fick hon gå in i transporten igen och så fick hon lite kraft inför nästa klass. Det var kanske en och en halv timmes väntan innan vår tränare skulle starta henne i 100cm. När det närmade sig klädde vi på Nola igen och sen skrittade vi fram henne från marken så det bara var för vår tränare att hoppa upp och börja rida fram direkt. Hon var lite stel i början men det släppte och på framhoppningen var hon jättefin. Väl inne på banan var hon så jäkla fin och det var en väldigt fin och lugn runda dock ett nedslag vilket är så typiskt när resten var så perfekt. Vi blev lite chockade för Nola river aldrig men hon sänkte bakbenen lite tidigt och tog ner sig en bom på ett räcke. Resten av banan hoppade hon skitfint och man såg hon var lite sur för nedslaget för hon hoppade på som fasen för att verkligen inte riva fler hinder. Vi är i alla fall nöjda med Nola idag oavsett. Jag hade kunnat rida bättre och kanske rida fram mer men hon kändes fin på framridningen och ville inte trötta ut henne då hon känts lite trött i veckan. Eftersom Nola inte var felfri så körde vi hem. Jag stretchade Nola när vi var tillbaka och sedan fick hon komma ut till Pepsika en stund i hagen. Jag och Sara lastade in alla saker igen och sen mockade jag och fixade maten medans Sara körde och fixade en grej till kvällen. Pepsika vilade igår.
När vi var klara åka vi hem och fixade oss i ordning sedan var vi iväg och bowlade med två tjejer som har häst i samma stall som oss. Väldigt trevlig kväll.

Idag var jag och Sara lite bakis och kunde inte köra förens vid elvatiden och då åkte vi och fixade med mockningen och maten i stallet. Båda hästarna vilar idag och Pepsika har haft en väldigt lugn vecka men är väldigt nöjd ändå.

Hoppas ni har haft en trevlig helg 😁

Får se om vi lägger upp film från gårdagen idag eller imorgon.

/Caroline

Likes

Comments

Vilken fredag, meningen var att jag och Caroline skulle va i stallet tillsammans idag men min sambo ville umgås idag då vi för en gångs skull var lediga samtidigt:).

Så Caroline tog stallet idag, Nola var rätt trött på hoppträningen så hon fick vila idag då det är tävling imorgon. Hon ska stå med backontrack ryggvärmaren inatt men vet inte om de gör någon skillnad direkt.
Pepsika reds med halsring idag, det är första gången hon rids med endast halsring. Det gick bra för att va första gången dock skenade hon iväg ibland och var svår att få stopp på, men som sagt det är första gången :).

Imorgon är det tävling som jag skrev innan så vi hoppas det går bra men målet som vanligt är att komma runt :)

/ Sara

Likes

Comments

Idag vart det hoppträning för Caroline och Nola i Flyinge, alla träningar har gått som himla bra den senaste tiden så klart skulle det gå mindre bra idag.
Nola var tjurig och hade inte bjudning, så fort Caroline tappade minsta lilla tog hon chansen och antingen vägra eller sparka.
Det gick väldigt bra annars när hon inte höll på, vår tränare har höjt hindrens till 1.00-1.10 och dom tränare mycket på vägar och att Nola ska ta skänkeln.
Jag filmade lite men Caroline har inte skickat över filmerna än så ni får de en annan dag, vi ska iallafall nu efter jul och nyår börja hoppträna lite oftare.

När vi kom tillbaka så red jag Pepsika, tanken var hon skulle vila men då blir det väldigt många vilodagar för henne och hon har redan mycket energi. Hon var iallafall super pigg och stark, men när hon väl lyssna var hon jättemjuk och sökte dig neråt. Vi körde dressyrprogrammet LC2, det gick jättebra fram till 5 sista momenten då hade jag mjölksyra i benen. Red utan stigläder hela passet då jag inte riktigt orka håll om, kommer inte kunna gå imorgon!
Caroline avslutade med att hoppa upp och galoppera av henne ordentligt.
Har även en lite film på Pepsika också

Efteråt åkte vi hem till mig, duschade snabbt och åt lite mat sen åkte vi till Ellenbogen där Caroline skulle röntga lungorna. Allt gick väldigt smidigt och snabbt så efteråt åka vi och köpte fika sen kollade lite på film:)

/Sara

Likes

Comments

Hejsan
I måndags så var Sara i stallet och fixade båda hästarna vilade så blev ingen ridning för henne. Igår så var jag i stallet efter jag slutat och tydligen hade Sara fixat maten och mockningen på morgonen när hon la på täcke så jag behöver bara rida. Red Nola i ca 35 minuter och hon var väldigt fin men lite svår i vänstervarvet och ville inte riktigt kommer igenom helt i vänster sida. Vi körde mycket volter, serpentiner och åttor och hon lossnade lite i slutet och vet faktiskt väldigt fin. Dock har hon blivit lite tramsig i galoppfattning i högervarvet och fattar vänster galopp hur tydlig man än är så fick tjata galoppfattningen en hel del i högervarvet innan hon gjorde rätt. När hon väl fattade rätt galopp så galopperade vi en kort bit saktade av fattade om red en liten bit fattade om osv osv. Till slut kunde jag fatta från halten, skritten och traven utan problem så vi fort bara fortsätta tajta det lite så slutar hon förhoppningsvis fatta fel galopp sen. I övrigt var hon väldigt fin i högervarvet och jobbade på riktigt bra där så körde mest fattningar i högervarvet. När vi var färdiga så började lektionerna i ridhuset och det började såklart regna ute så Pepsika fick extra vilodag igår men hon fick borstas ordentligt och mysa lite. När Pepsika var borstad så badade jag Nola så hon skulle vara ren till idag.
Jag var i stallet redan vid åtta och fixade maten och mockningen först. Sedan började jag klippa Nola och då kom Sara och vår äldre syster så Sara tog över klippningen då jag egentligen hatar att klippa. Vår äldre syster var snäll och red Pepsika i ridhuset medans vi klippte Nola så när dem kom in igen så var Nola klar så dem fick på sig täcke och fick gå ut i hagen. Pepsika var väldigt pigg men skötte sig ändå bra. Nolas medryttare red henne på eftermiddagen och det gick bra men hon testade henne lite idag. Det var första gången Nola kickade lite med henne men det gick bra men Nola är lite tjurig för tillfället kan vara så att hon brunstar lite.
Imorgon är det hoppträning på förmiddagen i Flyinge och Pepsika vilar igen sedan rids hon igenom ordentligt av Sara på fredag. Vi får se om vi klipper Pepsika imorgon eller om vi väntar till i helgen.

Hoppas ni har haft en trevlig dag 😁

/Caroline

Helt sjukt att Nola satt så mycket päls på 1,5 månad.

Bild från igår 😁

Nakenfis ❤️🐴

Likes

Comments

Hejsan
Det går så bra för oss att komma ihåg att blogga, haha. Men vi har som sagt mycket som händer och vi båda jobbar mycket. Denna veckan är min sista hyfsat "lugna" vecka innan våra föräldrar åker på semester och då måste jag sköta allt med caféet helt själv. Även om detta är en "lugn" vecka så jobbar jag mycket och jag och Sara har tusen andra saker att fixa med. Förhoppningsvis hinner Sara hjälpa mig lite med vissa saker. Sara har jobbat kväll hela helgen så vi har varit i stallet på förmiddagarna. Idag så jobbar om dagspass också så hon är nog lite lagom trött idag efter att ha slutat elva igår och börjar sju idag. Får se vem av oss som åker till stallet idag, hästarna vilar idag så det behöver bara fixas med mat, mockning och borsta dem.

Igår så var det klubbtävling på ridskolan vi står på, såklart fick båda hästarna vara med. Som ni vet så tycker inte Sara att hoppningen är så rolig så jag red tre klasser. Det var maskerad också och där vann Pepsika för bästa utklädnad. ❤️ Hon var så söt men kanske inte jättelycklig över sin outfit men hon var i alla fall en ängel och lät oss klä på henne det vi ville.
Pepsika var först ut igår och vi hoppade 50cm för vi vill inte pressa henne och hon ska bara tycka det är roligt inga krav. På framridningen var hon ett as och sjukt pigg inte alls rolig. Hon skengalopperade varje gång vi skulle galoppera och när vi hoppade fram så stack hon iväg mot hindret och lyssnade inte alls. Hon hoppade av lite hej vilt och sedan drog hon iväg efter hindret igen. Hon höll på och bocka också och blev arg så fort jag tog i henne och slängde upp huvudet och typ studsa fram. Visste redan då att det skulle gå åt skogen på banhoppningen men va fasen vi körde ändå. Sagt och gjort och hon bara körde sitt eget race inne på banan och sket i mig totalt. Det var en sjukt rörig runda och hon lyssnade inte men vi var i alla fall felfria på både grunden och omhoppningen. Som tur var så var hon väldigt söt i sin kostym.
Sedan fick vi skynda oss in och göra i ordning Nola och börja rida fram henne. Det var inte så många starter då det bara var medlemmar i klubben som fick starta. Nola var lite knepig på framridningen och fick inte riktigt igenom allt jag ville men jag var stressad och uppe i varv så tror det var anledningen till att hon var jobbig. Väl inne på banan hoppade hon väldigt fint i första klassen vi red som var 80 cm så vägrade hon in på femte hindret för jag kunde inte ta ut svängen för hon tyckte en sockerbit som stod vid väggen var läskig. Och så kom vi väldigt snabbt in på hindret och jag blev osäker och då stannade hon. Men i övrigt så var hon väldigt fin och hoppade bra trots lite snäva svängar och vårt ridhus är ju lite mindre än vad vi är vana vid men är nöjd med henne. Blev ingen omhoppning där. Hon var ganska tittig i ridhuset och när publiken applåderade så blev hon rädd och hoppade till. Jag sa till speakern att säga till att dem inte fick klappa när vi ridit färdigt men dem klappade ju åt ekipaget innan mig så hon blev ju rädd ändå men men. I 90cm var hon ännu finare och väldigt mycket mer framme för skänkeln och hon var stark som attan. Det gick lite fort ibland men vi löste grunden bra och var felfria sedan i omhoppningen skulle hon såklart vägra på sista hindret men det var för hon korsgalopperade igenom hela svängen och hon var så jäkla pigg och jag fick inte till ett ordentligt byte. Hon sparkade även innan näst sista hindret i omhoppningen men det löste jag bra och styrde på nästa. Är ändå nöjd över henne i 90cm för hon hoppade fint och var pigg och glad.

Vi ska försöka blogga bättre denna veckan.


Veckoschema Pepsika:

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Storasyrran rider
Torsdag: Markarbete/dressyr
Fredag: Markarbete/dressyr
Lördag: Vila
Söndag: Uteritt

Veckoschema Nola:

Måndag: Vila
Tisdag: Markarbete/dressyr
Onsdag: Medryttare
Torsdag: Hoppträning i Flyinge
Fredag: Skritt och trav 20-30min
Lördag: Tävling 80cm och 100cm
Söndag: Vila

/Caroline

Lite småsur Ponny men hon är bäst ändå för hon tillåter allt lilla älsklingen ❤️

Nola var en tjuv, tyvärr hann vi inte ta någon annan bild.

Likes

Comments

Hej
Har haft en hel del att göra så vi har glömt bort att blogga. I torsdag var vi iväg på hoppträning och det gick väldigt bra. Jag måste bara komma ihåg att rida likadant på tävling som jag gör på träning så kommer det gå super. Igår så hade båda hästarna vila och jag och Sara fixade stallet snabbt på morgonen sen åkte vi och fixade lite inför maskeradhoppningen imorgon. Köpte tyg, lite kläder, assessorer osv och sedan så sydde jag och mamma i tre timmar på kvällen för Sara jobbade. Hästarna kommer vara så söta imorgon😂.
Idag så hoppade jag lite med båda hästarna inga långa pass utan bara kanske tio minuters hoppning sedan resten bara vanlig ridning. Efter vi var färdiga i stallet så åkte vi och köpte dem sista sakerna vi behöver till imorgon.
Nu så ska jag snart gå och lägga mig för jag är sjukt trött och har inte sovit så mycket denna veckan.
Imorgon ska vi till stallet tidigt så vi hinner göra i ordning hästarna ordentligt innan maskeradhoppningen börjar klockan tio.

Hoppas ni haft en trevlig helg hittills 😁

/Caroline

Likes

Comments

Pepsika var såå fin idag, jobbade henne mjuk och fin i båda varven kändes nästan onödigt att rida henne för hade inget att jobba med ;).
La fram en bom i mitten iallafall och övade på galoppombyten, från höger till vänster gick jättebra men sådär från andra.
Nola hade medryttare idag, hon sa att Nola va stirrig och tittig:/. Förstår inte riktigt vad hon menar med stirrig då Nola aldrig är stirrig, ibland kan hon va tittig men inte överdrivet mycket. Vi tänkte va med nästa gång och se vad hon menar och försöka hjälpa henne att lösa de.

Där vi står har klubbtävling i helgen med maskerad, vi tänkte egentligen inte vara med men har ändra oss. Det är sjukt bra träning och vi tänkte passa på att prova nytt bett på Nola, vi har inte vågat byta på en tävling men tänkte passa på nu när det bara är träningstävling.

Vi har planerat vad vi ska klä ut hästarna till, förhoppningvis blir de lika bra som vi planerat men de vet man ju aldrig haha:)

Imorgon blir det träning i Flyinge med Nola och Pepsika ska släppas i ridhuset.

Puss och kram Sara

Likes

Comments

Idag blev inte som planerat idag, vi skulle egentligen till Flyinge på hoppträning men Caroline mådde inte bra. Hon hade kräkts i natt men mådde lite bättre efteråt men när hon väl kom till stallet på morgon började hon må dåligt igen och känns sig svimfärdig, så hon fick åka hem och jag fixade de sista och red båda hästarna.

Gud vad jag hatat leriga hagar!
Tog mig ca 30per häst att få dom rena! Började med att skölja benen men resten av deras kroppar lika skitiga! Varför har vi hästar som älskar att rulla sig😔

Red Pepsika med ett annat bett idag, hon var sååå fin. Hon är stelare i höger varv men i vänstervarv var hon en ängel! Jobbade mycket lösgörande. Ställde henne in och ut, gjorde lite skänkelvikningar. Hon får en stor stjärna idag 😘🐴.

Jobbade ungefär likadant med Nola, dock är jag inte lika samspelt med Nola som Pepsika. Rider kanske Nola 2gånger i månaden och hon är så mycket svårare än Pepsika på sitt sätt, hon känner jag blir lite osäker imellanåt när jag tappar allt och då testar hon mig. Hon testade mig ganska mycket idag, i vanliga fall brukar Caroline vara där och hjälpa mig hur jag ska göra men var ju själv idag. Hon la öronen rakt bak och vägrade gå fram, sen vänder hon på röven precis som hon förbereder sig för att sparka men de gjorde hon inte. I slutet av passet var hon riktigt fin!


Imorgon ska jag till stallet och rida Pepsika, funderar på att lägga fram bommar och öva lite galoppombyte men vi får se vad jag orkar. Behöver bara rida en imorgon eftersom Nolas medryttare har henne imorgon, Caroline slipper åka till stallet så hon kan vila upp sig lite men vi ska försöka få in en hoppträning denna vecka ändå.


I måndags så fixade Caroline stallet själv och hon red Pepsika lite i ridhuset hon var galet pigg då och lyssnade inte så bra. Galoppen var hon superfin i men traven sprang hon bara som en galning. Nola vilade i måndags.


I söndags så hade Pepsika vilodag och Caroline red ut med Nola. Hon var jättelugn och fin halva rundan sedan mötte dem en annan häst och få blev hon lite stirrig. Dem galopperade lite upp för backen och Nola skötte sig super.


Godnatt Sara

Bilderna ovan är ifrån när en tjej i stallet övade hoppa lite med Pepsika :)
Och den andra är på Caroline och en i stallet som rider ut för första gången på hennes unghäst.

Likes

Comments