Jag blir så himla arg på Sverige och deras orättvisa! Alla har inte samma rättigheter utan bara vissa har rätt och andra skiter dom i!!
Tänker inte gå in djupare på detta men alla borde tänka efter till nästa val!!!!!! Det handlar om vår äldre syster så vill inte gå in på hennes privatliv här men blir så arg, dom ska få fan för detta!! Tänker inte ge mig!! Kommer ringa och skälla ut idioterna och om dom inte hjälper till då kommer jag gå vidare till domstol och tidningen för det är fan inte rätt att vissa har större rättigheter än andra!!!!

Vad har hänt med vårt vackra Sverige!!!!


Idag var jag i stallet själv iallafall, fixade ordning allt och sedan red jag Pepsika. Hon var lite varm på ena bakhoven men visa inget, hon blir det ibland men man blir alltid lite orolig då hon är äldre. Hon gick fint emellanåt men kändes ändå rätt stel, fick jobba mycket med henne i volter för att mjuka upp.
Masserade in henne med liniment på ryggen efteråt:), imorgon blir det vila igen för henne då hon ska tävlas i helgen så får hon en extra vilodag.

Nola hade vilodag idag och ska bara ridas igenom imorgon, hon har tävling på lördag och Pepsika på söndag.

Puss och kram Sara

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej

Hoppningen gick superbra idag, kändes verkligen skitbra och jag är så nöjd.

Jag var i stallet lite innan Sara imorse så jag började att fixa allt och när hon kom var det bara Nolas box kvar att mocka.
När vi fixat allt så gjorde vi i ordning Pepsika som var först ut idag. Sara plockade fram hinder medans jag red fram. Pepsika kändes fin i traven och skritten men lite ostabil i galoppen. Ju länge in i passet vi kom desto bättre blev den och hon var superfin i slutet. Vi hoppade en kombination och en linje och sedan hade vi ett hinder som var lite högre. Det var lite svårt att få med mig Pepsika i svängarna i början men det släppte sen och hon var jättefin. Hoppade några hinder i rad på 70cm då vi ska starta det på söndag och det kändes skitbra. Pepsika hoppade så fint och det går superbra när vi är med varandra och förstår varandra. Pepsika är alltid lite småsur när någon annan ridit henne, sedan att hon hade vilodag igår gjorde inte saken bättre. Hon tror att vi övergett henne och surar större delen av första passet man har med henne efter någon annan ridit. Men som sagt så blev det skitbra i slutet ändå. Ville inte hoppa henne för längre så vi hoppade kanske 20 minuter och resten av passet red vi fram och skrittade av.
När Pepsika var färdig så släppte vi ut henne i hagen och tog in Nola. Idag var hon så jäkla duktig i allt, stod jättesnällt i gången fast hon var helt ensam i stallet och dem körde runt med en liten traktor i stallet. Hon var skitfin när vi red fram och väldigt mjuk och fin. Lite bråkigt i första galoppen men det släppte och hon sparkade typ två små gånger där i början men inget mer sen. Vi la fram galoppbommar framför och mellan en kombination så jag ska få rätt på sprången och så att jag ska lägga henne rätt framför hinderna. Gick superbra dock så har Nola lätt för att landa i korsgalopp i vänstervarvet som vi skrivit om tidigare så vi övade lite extra på det, gick väldigt bra i slutet. Vi hade även ett ensamt hinder på ena långsidan som vi höjde upp lite för jag kände mig lite extra modig idag och ville testa hoppa lite högre. Har blivit lite feg på sistone och det stör mig för att jag varit orädd har alltid varit min stora fördel i ridningen. Men idag kändes det skitbra och jag och Nola hoppade 110cm några gånger och det kändes inte ens högt. Jag är sjukt nöjd över mig själv och känner att jag är på rätt väg igen. Ska ta mig förbi denna svackan och blir starkare än någonsin! Nola sparkade inget idag varken efter eller mellan hinder så jag är så nöjd med henne idag. Hon hoppade jättefint och på lördag ska hon tävlas av vår tränare. Planen är att hon ska starta henne några få gånger för att Nola ska få känna att hon kan. Vi har ju inte fixat det så bra på mina starter och jag vill inte att hon ska tappa självförtroende. Sedan ska jag starta lite pay and jumps för att jobba på att inte bli så jäkla nervös. Jag tappar liksom all ridning inne på banan och rider inte alls som jag gör hemma. Men jag och Nola ska fixa detta tillsammans och klättra i klasserna. Har ett högt uppsatt mål som jag egentligen vill fixa till sommar -17 men vi får se annars får det bli till sommar -18.

Båda hästarna får stora guldstjärnor idag! 🌟

Ska klippa ihop en film från idag så lägger jag upp den sen 😃

Ha en underbar kväll 😃

Hahah sjukt fula bilder men hästarna fick nya grimmor idag. 😃

Likes

Comments

Godmorgon
Nu är jag påväg till stallet ska möta upp Sara om en stund så ska jag hoppträna med båda hästarna. Båda två ska tävlas i helgen så blir att känna så att sitter.

Igår så hade vi en tjej som provred Nola som ska blir medryttare. Superduktig äldre tjej som funkade super med Nolisen. Hon är dressyrintresserad och kommer endast köra det med vår fina tjej. Nola var väldigt snäll mot henne och testade inget alls förutom att hon inte ville hålla galoppen. Nola ger ju inget gratis direkt utan man måste rida hela tiden men det gick väldigt bra.

Persika hade vilodag. 😄

Skriver senare om hur det gick med hoppningen 😃

Ha en trevlig dag 😃

/Caroline

Likes

Comments

Idag hoppade Caroline och vår medryttare i parken:)

Caroline red Nola och vår medryttare red Pepsika, jag hoppade först upp på Pepsika för att mjuka upp henne men behövde knappt göra något då hon var väldigt mjuk och fin idag:)

Dom red fram i ridhuset, gav medryttaren tips och hjälpte henne att få Pepsika att jobba rätt. Tyckte det gick jättebra faktiskt! Vår medryttare lyssnar verkligen och jag gillar verkligen de. Hon fick henne att gå fint med lite mer träning så kommer det bli riktigt bra :).

Nola och Caroline red också fram i ridhuset, Nola såg riktigt fin ut av de jag såg haha, hjälpte ju vår medryttare så såg inte så mycket vad Caroline och Nola gjort :).

Eftersom det gick så bra så gick dom ut och hoppade i parken, det är första gången vår medryttare hoppar terränghinder med Pepsika. Pepsika blir väääääldigt taggad och stark där, hon kan även skena iväg och va svår att stanna haha, men tyckte det gick jättebra dom började med att trava över några hinder sen tog dem det i galopp. Det gick jättebra för att vara första gången, nästa gång kanske dom vågar mer:) Pepsika var iallafall nöjd.

Nola och Caroline hoppade också! Shiit vad duktigt Caroline har blivit! Hela hennes sätt att rida har blivit så jävla grymt, hon har alltid varit duktig men hon har verkligen utvecklats fort nu när vi bytt tränare. Hon har endast ändrat små saker men de gör sån stor skillnad i hennes ridning och hur hon ser ut när hon rider:). Nola och Caroline testade även hoppa två nya hinder i parken idag och det gick jättebra :)


Som avslutning galopperade dom upp för kullen, Nola bockade som en galning av glädje haha:)

Puss och kram Sara

Likes

Comments

Blir så himla förbannad på människor som vill förstöra för andra!!

Vi har en medryttare som har lite problem med Pepsika för tillfället då hon är väldigt pigg och blir väldigt stark och envis ibland, vi pratar alltid med henne efter hon varit i stallet och ridit.
Nu i torsdags gick det lite bättre dock så gick Pepsika lite bakom lod ibland men vi har pratat om det och ska hjälpa henne imorgon och visa hur vi gör, detta ska dock andra ta och skit i!!!

Blir så förbannad när folk hör av sig till oss och försöker förstöra för vår medryttare som vi alltid har kontakt med och berättar alltid hur det går! Gör en fake instagram för att kunna skriva till oss och försöka få vår medryttare att framstå som värdelös och att hon skulle rida vår ponny på ett skadligt sätt!!

Vi vet det är någon som bara vill förstöra och säkert en som rider på ridskolan som är avundsjuka! Men blir så himla arg för varför vill man förstöra för andra! Otur för dessa idioter men det funkar inte med oss!.

Så jävla fegt och elakt 😡😡😡😡

Likes

Comments

Hej
Idag började vi morgonen med hoppträning tillsammans med en tjej i stallet. Min tränare kom ut och det gick faktiskt riktigt bra idag. Nola var pigg och framåt. Så mycket roligare att rida henne när hon har bjudning och är positiv. Hon var så pass mycket framme idag så jag fick hålla tillbaka ordentligt. Hon sparkade bara två gånger och då stannade hon inte upp utan fortsatte ändå fram. Hon var lite väl taggad ibland och när vi skulle fatta galopp så ville jag att hon skulle komma in lugnt i galoppen men det ville inte hon så hon småstegrade lite för hon tyckte jag höll henne lite för mycket. Vi hoppade lite blandade hinder med linje med fyra språng emellan och en kombination med ett språng emellan. Nola var lite väl pigg en gång och drog till med tre språng på linjen en gång men fick lite tips och red an igen och hon hoppade så jäkla fint. Kombinationen var hon också pigg in i varje gång typ men gick ändå med bra avstånd. Avslutade att hoppa lite bana och det gick superbra enbart något snabb in i kombinationen och linjen så dem red vi om en gång och sedan avslutade vi när Nola var som duktigaste och när vi gjorde helt rätt. Ville avsluta med en bra känsla dock var Nola fortfarande supertaggad men jag travade av henne lite med långa tyglar och hon sökte sig verkligen framåt neråt och gick jätteavslappnat. Vi red på hacket idag då jag vill kunna göra det då Nola går bäst på det men vår förra tränare gjorde mig nästan lite rädd. Idag gick det super och tränaren gav mig feedback och tips på hur jag ska använda det för att det ska fungera.
Stor stjärna till min fina idag 🌟

Pepsika har vilat idag då hon fick hoppa igår.

Imorgon ska jag och Nola rida tillsammans med Pepsika och medryttaren.

Ha en trevlig söndag 😃

Likes

Comments

Hej alla

Idag blev det vila dag för Nola då hon ska på hoppträning imorgon och dom hoppade lite i fredags så en extra dags vila skadar aldrig :).

Shiit vad Pepsika är grym, vi har ju börjat hoppa lite oftare och hon har fått tillbaka sina muskler och verkligen kan tycka av innan hindret. Nu har dem ju bara hoppat lite i parken sen pay and jumpen då hon gick ganska hårt den veckan.
Ninni och Pepsika ska ju starta en PayandJump nästa helg så dom hopptränade lite idag och det gick Så himla bra!
Pepsika är så himla grym!
Vi började med två kryss och en oxer, Pepsika hade sån bjudning och verkligen sög mot hinderna.
Vi vanliga fall brukar Caroline tycka 70cm är högt med Pepsi då hon är en ponny men idag hoppade dom båda räcken och oxer på 85cm och 90cm! Dom bara flög över.
Vi vet Pepsika kan hoppa högre men eftersom det var länge sen dom hoppade så högt kände vi att det räckte för idag, både för Caroline och Pepsikas skull så kan vi testa högre en annan gång.
Trots att Pepsika är gammal är hon en sån krigare, hon älskar att hoppa och allt ska gå i 110.
Vi får se vilken höjd det blir på pay and jumpen men jag tycker iallafall 70cm men Caroline för själv känna efter.

Nu får vi hoppas att det går lika bra imorgon på Nolas hoppträning:)

Lägger upp en film när dom hoppar 90cm, kommer upp en lite längre film senare eller imorgon från hela träning med Pepsika :)

Puss och kram Sara

Likes

Comments

Hej alla:)

Idag känner jag mig lite bättre så jag och Caroline red tillsammans, har inte ridit sen helgen och vilken skillnad det är på Pepsika!

Varken jag eller Caroline har knappt ridit henne på en vecka och det märks!
Hade en tjej som hjälp oss som ridit Pepsika lite lätt två gånger men inget större ansträngande och sen vår medryttare, det funkar inte att man inte ställer krav på henne.
Hon tappar allt direkt! Tog mig en och en halv timme att rida igenom henne och var ändå inte supernöjd.
Hon va helt stum på höger sida, svag i högerben bak så hon fuskar och går med rumpan inåt. Drar emot som fan när man gör halt precis som om hon är öm i munnen! Hon springer in i galoppen osv osv!

I vanliga fall kan jag rida henne iform med rätt långa tyglar och jättenätt i handen men inte idag! Hon bara kutade och total nonchalerade mig!
Blir så arg för så är hon aldrig när jag eller Caroline ridit henne, jag är inte världsbäst på att rida men jag vet hur man jobbar en häst och inte bara har dragkamp.
Kämpade som fan med att få henne att själv söka sig neråt som hon brukar så jag kunde lätta på handen, det gick efter ett tag men inte så bra som de brukar. Jobbade med halter och galoppen, så som hon är nu kommer jag inte kunna starta henne i en pay and ride!!
Hennes övergångar är hemska, hon kastar sig in i traven efter galoppen. Nu blir det mycket markarbete och dressyr med henne igen nu när jag mår bättre!!

Irriterad!
Imorgon blir det hoppträning med Pepsika och ev terräng med Nola:)

Puss och kram från en irriterad Sara

Likes

Comments

Idag var jag i stallet på morgonen, fixade alla sysslor och åkte hem. Mår fortfarande inte jättebra så behövde vila, så Nola får en vilodag idag och Pepsika har medryttare.

Imorgon åker jag och Caroline tillsammans till stallet, ska testa rida så får vi se hur det går men saknar det jättemycket har inte ridit sen i helgen:o

Puss och kram Sara

Likes

Comments