Header
View tracker

Imorse verkade det inte alls som att det skulle bli så fint väder som det blev. Riktigt vår väder men än är det ju inte vår skulle tro att det kommer en hög med snö snart igen.

Idag åkte jag en bit på vår grusväg och gick med hunden i en super mysig kohage som ligger längs med grusvägen. Vi har uppförsbacke vid vårt hus och jag bara orkar inte längre gå upp för dom. Rey fick gå lös i hagen och han verkade ha jättekul det fanns mycket att titta på och ytor att rör sig på. Jag kunde gå i min väldigt sakta takt så kunde han springa bäst han ville. Han börjar bli så duktigt på att lyssna när han är lös så det känns jäkligt skönt!

  • 26 readers

Likes

Comments

Haha, jag tror inte på spöken även om det kan vara spännande att höra vad andra "upplevt" beroende på personen förstårs. Ska det vara spännande så ska ju personen kunna prata och faktiskt "upplevt" något som är värt att berätta inte bara knarr i väggarna. Jag tror som sagt inte på det men jag utesluter det inte dock ska det krävas att jag får uppleva något med egna ögon för att jag ska tro på det typ som i natt...

Jag sov hos mina svärföräldrar som jag gjort i några dagar nu när Anton är borta och jobbar. Härom natten vaknade jag och tittade ut genom fönstret från soffan och bara stelnar till och hjärtat bara slår och ser att någon står och tittar in!! Nyvaken som jag var men tänker ändå att nej det kan det väl ändå inte vara? Så jag vrider på huvudet lite och ser att det hänger en kabel utanför fönstret som är format som huvud och axlar. Förstå det, vakna mitt i natten till den känslan 😂

Och så i natt när jag återigen sov på deras soffa så fick jag uppleva mer spökerier... De har sina tre hundar inne hos sig där de sover som är mitt emot vardagsrummet där jag sovit och jag har våran lilla hundvalp Rey hos mig och bara satt galler iför dörröppningen så kan inte lever runt i huset på natten. Han väckte med mig med en massa gnäll och jag satte mig upp och tänkte gå ut med honom, så tittade jag på klockan och den var 02 på natten så jag hade bara sovit 2 timmar. Då förstod jag att han ville bara få leka med de andra hundarna så jag lyfte upp honom i soffan och fick hålla fast honom en stund tills han låg kvar (ville inte att han skulle väcka alla med sitt gnäll). Efter några minuter så hör jag ett jätte lustigt ljud, det hördes från övervåningen där det är hälften sovrum och kontor och hälften vind. Ännu en gång bara stelnar jag, jag kan inte röra mig och vågar knappt andas. Det låter som om någon letar efter något vinden, börjar vi ingången och jobbar sig bortåt. Sedan slutar det men efter någon minut börjar det igen och jag var lite kallsvettig nu så jag skriver ett sms till Antons mamma. Men jag ringer upp henne och ber henne komma ut. Vi sitter i soffan en stund men det hörs inget, typiskt! Men så börjar det igen och så tittar vi ut genom fönstren (hade jag inte vågat om hon inte var med) och vad ser vi? Jo, alla dessa hjortar som bor här, de äter längs husväggen så hornen skrapar emot! 😂
Jag tänkte väl att det inte var något spöke men vågade inte titta efter ensam och ännu en gång mitt i natten när man är riktigt trött så tror man på allt.

Jag tror att det kan vara lite oro pga graviditet också det är ju trots allt inte så långt kvar. Men det var ju skönt att jag slapp börja tro på spöken denna gång också! 😂

  • 45 readers

Likes

Comments

Idag lyckades jag vända tillbaka dygnet, uppe kl 06 och ute med hunden och sedan la jag mig fram tills kl 07. Vid kl 09.30 for jag in till stan och skulle till verkstad med bilen kl 10.00 men ja kl hann ju bli 10.30 innan de tog emot min bil. Då hade jag ju en bokad tid kl 10, jag var väldigt sur först men han som tog min bil är så trevlig så jag kunde inte vara sur mer. Det var gasspjället det var fel på (som jag sa), här ska lagas!

Sedan åkte jag till Tina så nu har första hon bjudit på smoothie, te, knäckemacka och kokt ägg.
Sedan bjöd jag på semla och chokladbiskvi då nu är vi extra runda och Goa. Nu är sitter vi och pratar skit om allt och alla vi stör oss på 😜😂

  • 63 readers

Likes

Comments

Samma dag som jag var på dejt med Antons granne alltså då jag såg Anton gå med gräsklipparen och bar överkropp så bara visste jag att han skulle bli min. Redan samma dag när jag stod och pratade med honom och tittade på staketet mot kohagen så tänkte jag en dag ska vi gifta oss här! Jag bara visste för början att han var den jag väntat på, han var den jag skulle gifta mig med.

Det var alla hjärtans dag och samma dag skulle han åka bort för att jobba och jag skulle jobba på eftermiddagen så vi hade förmiddagen tillsammans, sedan åkte jag och jobbade och när jag kom hem hade han åkt. Jag kände mig inget bra så jag tänkte att jag sover hos Antons föräldrar och så är det alltid tråkigt att vara ensam första natten han är borta. Morgonen därpå var jag sjuk och fick sjukanmäla mig så jag var hos Antons föräldrar hela dagen och sov även där ännu en natt. Så vart det tisdag (2016-02-16) och jag var fortfarande sjuk men jag var tvungen att gå hem och elda upp lite värme i huset så inte rören skulle frysa. Medens det skulle bli varmt så passade jag på att bädda rent i sängen och lyfter min kudde och där ligger det en lapp, "vill du gifta dig med mig? //Anton Eddesten". Jag stelnade till för några sekunder samtidigt som leendet sträckte sig från öra till öra. Då tog jag fram telefonen och skickade ett sms till honom JA, om du verkligen menar det. (Tänkte att han skrev ju till mig då kan jag skriva mitt svar också). Han svarade jag det är väl självklart! Så ringde jag upp honom och så pratade vi glatt och kärleksfullt en stund. När han kom hem så började vi prata bröllop och jag frågade honom när han hade tänkt att vi skulle gifta oss? I sommar sa han då. Jag sa jag kan bestämma ett datum men du får bestämma året och månaden. Då sa han i sommar och så bestämde vi då augusti så vi skulle ha ett tag på oss att planera. Lite senare bestämde vi även att det skulle bli 2016-08-13 eftersom att den 13:e är vårat datum.

Vi visste ju precis hur vi ville ha vårat bröllop, det skulle vara hemma på gräsmattan vi staketet mot kohagen och sedan skulle vi ha "grillfest" fast lite mer exklusiv grillfest. Så skulle vi ha tält i fall att det skulle börja regna osv. MEN när vi började skriva ner alla vi ville bjuda så vart det över 100 pers! (Vi båda har stora familjer). Så sa vi att vi bjuder 25 personer var, annars så skulle vi inte kunna ha det bröllopet som vi ville ha men det skulle ändå bli några viktiga som inte blev bjuda då så vi fick höja till 70 pers. Men då kände vi att vi kunde ju inte vara hemma i trädgården, det skulle nog bli för trångt. Där vi bor finns det en herrgård som också tillhör vår hyresvärd som vi bad om att få hyra till vårt bröllop och det fick vi. Antons föräldrar bor i flygeln till herrgården så det var perfekt (nästan som att ha hemma). När det började närma sig så slet vi med herrgårdens baksida som var lite igenväxt och så fixa den stora runda rabatten på framsidan och sladda grusplanen.
2 veckor innan bröllopet fick vi reda på att jag var gravid! Vilket vi självklart var super glada över men när det var dags för bröllopet så fick jag lite panik hur ska jag kunna lugna nerverna utan ett glas vin innan?? Under dagen på bröllopsdagen hade jag med mig på herrgårdens övervåning Anna som hjälpte mig med hår och smink, mina kära vän Angelika som också var vår fotograf och så hennes sambo och deras 3 månaders pojke, min hederstärna Tina hennes sambo och deras 3 månaders pojke och så ännu en kär vän och tärna Jenniefer. Dom var med mig medens jag nästan gick hål i golvet och svetten rann.. Jag var så nervös för den delen när jag ska komma ingående och alla tittar på mig. Jag höll på att inte gå in, fy vad jag var nervös!! Eftersom att jag var så nervös och inte ville få alla blickar mot mig så kom jag och min pappa från ett håll och Anton med sin mamma från andra hållet (smart va?). När vi väl gick in på baksidan och jag såg alla och Anton så bara rann nervositeten av och jag kände mig lugn. Jag älskar ju Star Wars så vi gick in till The Imperial March. Vi hade en vigselförrättare (vi är ej troende) som kunde ha varit bättre. Man hörde inte alls vad hon sa och pratade snabbt, det var som att hon var nervös. Hon sa dessutom mitt efternamn fel. Men vi vart gifta och det är ju äktenskapet som vi såg mest fram emot och att få dela dagen med våra familjer.

Jag älskar våra kläder, jag ville ha en väldigt enkel vit klänning och Anton han ville köra svart rakt igenom som Johnny Cash och det vart ju riktigt stiligt!

Angelika den galna fotografen älskar prova massa saker och fixa och trixa så det vart en bild där alla står som ett hjärta med oss i mitten. Tycker det vart en riktigt bra bild och kul att alla ställde upp!

Efteråt vart det en bubblande skål och en massa kramar och lite mingel på framsidan. Vi smet också iväg och fotade oss på baksidan medens de andra minglade på framsidan.

När vi var klara så hoppade vi in i minglet igen tills det var dags för maten. Vi hade bestämt oss för en somrig kallskuren buffé som vänninor till Antons mamma ställt upp och fixat med, jätte gott och det gjorde så mycket att det var dom fixade med maten. Även om jag inte känner de speciellt bra så gör min svärmor det och det blir en helt annan trygghet i det och inga fusk med maten. Dom ska ha ett stort tack för hjälpen!

När det var dags för tårta, jag som hade missat helt att beställa tårta så där 2 veckor innan! Fick lite panik kan man säga men det löste sig ju. Varken Anton eller jag är speciellt förtjusta i tårta så något stort maffigt med lager på lager ville vi ju inte ha. Så hittade vi Sänkdalens glasstårtor, de var ekologiska (vilket jag tycker om) de var glutenfria vilket också var väldigt bra eftersom att några av gästerna inte tål gluten. Det var spunnet socker runt om och riven choklad i mitten och till varje tårta medföljde en isfackla. Det vart kanon med de tårtorna enkla, goda och ekologiska.

Kvällen bjöd på allt möjligt roligt bl.a. Lekar, tal, prat, dans, presenter och mycket mer. En annan rolig sak var att till Antons svensexa så bestämde sig Antons kompis och Antons bror för att de skulle laga hans/vår fyrhjuling som behövde lite kärlek. Det ville de ge som en bröllopspresent också men de ville ju också använda den under svensexan så den present kom ju lite tidigare. I och med det var det ju ingen som såg den presenten men så ville väl de grabbarna som fixat med den göra något roligt. Så vi alla vart ombedda av våran toastmaster att gå ut på framsidan. (Även han våran toastmaster ska ha ett stort tack spm ställde upp!!). Där ute stod fyrhjulingen med ölburkar fastknutna och en lapp där det stod nygifta. Så vi åkte några varv runt grusplanen med den.

Som sagt kvällen bjöd på mycket mer! Det var en helt fantastisk dag och jag kunde inte ha valt en bättre man, vi har nu varit gifta i 5 månader och jag hoppas att det blir minst 50 år till tillsammans med min underbara man.

Anton min älskling, Jag Älskar Dig!

  • 127 readers

Likes

Comments

I förrgår fick jag lite ryck och kände mig lite kreativ, jag älskar att pyssla, bygga och skapa. Jag har gjort en del saker som vi har hemma men sedan jag vart gravid och foglossning även kicka in så har jag varken orkat eller varit så bra med tunga lyft eller för mycket olika rörelser. Men så kände jag att det var dags för att göra något roligt! Och jag tänkte babynest! Det var inget jag visste om vi skulle köpa eller inte till bebis men de ser ju så mysiga ut, så det fick bli att försöka sig på en sådan. De kostar ju ganska mycket, det är väl närmre 1000kr? Min kostade 60kr! Köpte 2 st 30 kronors filtar på Ikea och snöre, kantband och vadd hade jag hemma. Det jag inte hade var symaskin men det fick jag låna av mormor och jag har inte sytt med maskin på säkert 10 år! Men alltså för att vara första gången och när det är så länge sedan jag använda maskin så är jag riktigt nöjd!

  • 114 readers

Likes

Comments

Nu är det egentligen bara ett babyskydd som ska köpas annars har vi nog köpt det vi behöver när bebis kommer. Igår hämtade jag ut ett paket från jollyroom med vagnleksak (Pingu), kudde och Skötbädd. Så skönt att man inte har så mycket sådant kvar att tänka på.

Häromdagen när jag var hos Angelika fick jag ett par skor/tossor på bebis, så himla söta!

  • 112 readers

Likes

Comments

Idag har jag vart hos Angelika och umgåtts och fotat min mage.
Precis när jag parkerat utanför henne så ringer hon och måste hämta sin dotter Madicken på dagis för att hon är sjuk, så jag springer upp till henne och sätter mig i soffan medens hon hämtar henne. När hon kommer innanför dörren så kan jag inte hålla mig för skratt jag hör båda barnen gråta båda Madicken och hennes lillebror Walter. Angelika är helt lugn, jag beundrar tålamodet! Vi hade tur för båda sov middag så vi kunde fota (Angelika är fotograf). Synd bara att de bilder jag tycker bäst om inte är klara ännu. Vi hade i alla fall mysigt med bullar, tom och Jerry kex och kaffe. Sen sov Walter, Madicken tittade på smurfarna, Angelika fixade med bilder på datorn och jag somnade på soffan! Det såg nog snyggt ut 😂

På hemvägen köpte jag med efterlängtad kinamat som är så himla gott.

  • 116 readers

Likes

Comments

När jag vakna imorse så kände jag hur trött jag var plus att det blåste som sjutton vilket är bland det värsta jag vet! Jag piggnade aldrig riktigt till heller så jag ska träffa Angelika imorgon istället. Senare på eftermiddagen så kände jag att nä nu måste vi åka och köpa en spjälsäng till bebis! Den vi tänkt att köpa ska de sluta sälja snart också. Så vi åkte till Ikea och självklart fanns inte den sängen kvar, så typiskt! Men vi ville ju gärna ha en träfärgad så vi fick köpa en annan som hette sniglar eller något dock tycker jag inte om hur den känns att ta i men men den får duga nu. Vi köpte sängkläder och madrass också. Det är inte dåligt med saker som ska köpas men nu är det inte mycket kvar.

(Lånade bilder)

  • 132 readers

Likes

Comments

Häromdagen hopplade vi in i vecka 30! Tiden går dock får den gärna gå lite fortare, vi både längtar och det börjar tungt. Troligtvis så går nog tiden fort nu i alla fall fram tills de sista veckorna. Idag besökte vi barnmorskan allt såg bra ut och värdena ligger på vad de ska, skönt! Nu har jag också bokat in till föräldrakurs så tråkigt att Anton inte är hemma när den första gången är men men det är ju inget att göra något åt, jag har nog någon snäll vän som vill följa med mig.

När vi har varit hos barnmorskan brukar vi alltid fika på Lindahls inne på sjukhuset men idag åkte vi till Café väster istället. Så mycket bättre där alltså, jag/vi som inte är sånna som springer på café turneringar i veckorna och dricker latte, äter cheesecake och sitter där och (larvar) pratar i flera timmar föredrar ju de här riktiga caféerna istället. De har så mycket godare smörgåsar med alla möjliga matiga pålägg, riktigt kaffe, ett mindre utbud av fikabröd men det de har säljer och det är så mycket mysigare och lugnare, dom har bra priser och man får mycket för pengarna!

Nu bjuds det på en bild på min mage!

  • 193 readers

Likes

Comments

Igår vid kl 12 ungefär ringer min pappa och då tändes en lampa i mitt huvud och innan jag svara tittar jag på Anton, Vad är det för dag idag? Fredag. Hade ju glömt bort att vi skulle ut och äta dom. Som tur var hade vi inte bestämt tid så det var det han skulle informera om så vi hade lite tid på oss innan vi skulle åka in till stan. Min pappa och hans fru Nettan har förlovningsdag i början av januari och det har pappas bästa kompis och hans fru också så vi brukar slå ihop familjerna med respektive och barn och gå ut och äta och bowla varje år. Så nu var det dags igen, vi har alltid ätit på en Kina restaurang eller Texas Longhorn men denna gång skulle vi till en annan restaurang? Ja det var första och sista gången! Alltså fy!

Vi fortsatte sedan med bowling och mer öl för de som drack, jag tittade eftersom jag inte bör spela. Jag satt och pratade med Malin min brors sambo och dom hade med sig sin lilla bebis, så söt!

Eftersom att jag hade glömt bort att vi skulle ut och äta igår så hade vi ingen hundvakt som tur var kunde Tina och Andreas ta honom, där hade han det roligt och lekte med deras hund Baloo. När vi skulle hämta honom så var vi kvar ett tag och pratade och myset lite med lilla Noah (min gudson).

Väl hemma som så somnade vi ganska fort 💤

På dagen fixade Anton med ved och jag och Rey kom och hälsade på lite också 😜

  • 200 readers

Likes

Comments