Från att jag var helt beroende av en annan person för att kunna ta hand om Albin, till att vara själv med honom och göra premiär på stranden. Den 14e september dessutom. Galet! Men jag är så glad. Nu kan jag (vi) äntligen börja min mammaledighet på riktigt.

Några riktiga rutiner har vi dock inte fått än, men vi tar en sak i taget. Att bara kunna byta blöja på honom själv tycker jag är stort, då är matlagning, städning osv väldigt lågt prioriterat.

Han är en nöjd pojke. Får han bara vara med, så är livet på topp. Jag är så glad (förstå mig rätt) att han gick igenom det han har gjort nu när han var så här liten, just eftersom han inte minns det. Men samtidigt hade det varit skönt när han har ont, att han kunde berätta eller peka.
Tyvärr kommer det med all säkerhet hända både när han kan peka och prata, men förhoppningsvis inte så här många frakturer på kort tid.

Nu ska vi snart packa ihop för att ta oss mot Tomelilla, husrenoveringen är i full gång igen!

Heja oss! 💪🏼🏡
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu kan jag snart börja skriva om hur vardagen ser ut just nu, men först: Stockholmsresan!
Vi hade blandade känslor när vi skulle åka. Vad skulle vi få reda på? Vilken grad har Albin? Kommer han kunna gå? Frågorna var nerskrivna och kvällen innan vi åkte var jobbig. Tankarna snurrade och man fick slå sig själv på fingrarna för att inte tänka det värsta.

1-2/ 9 fick vi att vi skulle vara på Astrid Lindgrens barnsjukhus för att träffa OI-teamet.
Vi flyger upp, tillsammans med min pappa och hans fru Marie.
Flygresan gick bra, Albin var så duktig. Vi åkte upp på onsdagen, för att sedan vara på sjukhuset torsdag och fredag.

Torsdag: Klockan 08.30 skulle vi vara på plats. Alla var så himla trevliga på avdelningen.
Först träffade vi två sköterskor som tog längd, vikt och satte påse så de kunde få urinprov.
Efter det träffade vi läkaren, Eva, som är den enda läkaren i OI-teamet. Denna kvinna är fantastisk. Hon kan denna sjukdomen ut och innantill.
När hon såg Albin blev så glatt överraskad. Han såg mycket starkare ut än vad hon hade tänkt, just eftersom hon bara hade sett hans röntgenbilder och fått info om alla hans frakturer.
Hon berömde honom, så fin och lång han var. Hon tyckte det bara såg positivt ut.
Vi skulle under dagen göra en undersökning som heter Dexa (mäter skelettätheten), vanlig röntgen och ta blodprov.

Albin fick lugnande och mat, sen var det dags för Dexa. Han sov som en stock under hela undersökningen, så det gick hur bra som helst. Det är som en röntgen, så det gör inte ont alls.

Efter det skulle de ta blodprov på honom, då han fortfarande var påverkad av medicinen. När vi gjorde oss i ordning, dvs. jag står med glukos beredd vid nappen och John vid andra sidan, berättar de att de ska sticka honom i huvudet. Detta gör minst ont på honom. Ok, men det gjorde mest ont i våra hjärtan. Men Albin var lika grym som alltid. Lite skrik precis när de stack, men med lite glukos och tröst från oss, så blev han snabbt lugn.
Sköterskorna kunde fortsätta i lugn och ro, tills de fått de proverna de ville ha. Albin har ännu en gång bevisat att han är världsbäst, på ALLT.

Han fick sova "ruset" av sig i vagnen och vi gick och åt lunch. Han sov i nån timme, vilket aldrig händer annars.
Vid 14.30 var det dags för vanlig röntgen av ryggen och efter det var det slut för denna dagen.
Tillbaka till hotellet och vi var nöjda och lättade. Experterna var positiva, då kan vi inte göra annat än high five och pussa en extra gång på vår prins.

Fredag: Först träff med arbetsterapeuterna, som gav oss klartecken att Albin får åka sin vanliga bilstol igen. (Han har sen han fick sjukdomen åkt i en bilstol som han ligger ner i). Vagnen tittade de också på, så den hade rätt stötdämpning och om vi skulle behöva extra madrass i. Allt för att skydda kotorna. De kände och klämde på honom, berättade gång på gång hur lång och stark kille han var. Visst är han, sa vi!
Efter det var det dags för sjukgymnasten. Hon var helt fantastisk. Så lugn, så hjälpsam och visade oss hur vi kunde göra med Albin. Bl.a. att vi kan vända på honom, hur vi ska lägga honom på mage, hur hans ben känns när de är hela och hur hans kropp fungerar. Hon sa även de magiska orden, Albin kommer kunna gå.
Den lättnaden, den går inte att beskriva.

Efter detta träffade vi Eva igen. Hon gick igenom alla prover och undersökningar vi gjorde dagen innan. Hans blodprover var bra, Dexa-undersökningen visade att han var bland de starka OI-barnen, dvs. att han är inte bland de sköraste. Kotorna i ländryggen hade börjat trycka ihop sig lite, men så pass lite och han är så pass stark, att han inte behöver behandling än.
Han blev placerad i grad 4. Den är väldigt bred och såklart, väldigt individuell. Han har sitt böjda lårben, men enligt Eva är det ändå ganska rakt. Man avvaktar att göra något åt det förrän man ser hur det går när han börjar resa sig.

Vi ska upp i december igen, för att vara på en teamvecka. OI har sex teamveckor per termin och man får reda gång efter gång hur ofta man ska vara hos dem.

Det var två nöjda och glada föräldrar som sa hejdå till OI-personalen. Nu hade vi fått svar på våra frågor (som vi hade just då) och fått lite nya tips om hur vi ska hantera Albin.

Och det bästa av allt, han kommer kunna gå! ❤️


Sjukhusskjorta och redo för första dagen

Sover så gott efter massa mat och lite lugnande

Albin tyckte snurran var roligare än clownerna

​Jag älskar er! ❤️❤️

Likes

Comments

Morgonen efter kommer barnortopeden in och visar oss bilderna på Albins ben. Vi hade än så länge inte velat se hur det brottet såg ut, men han frågade oss om vi ville se och på så vis var det lättare för honom att förklara. Ok säger vi.
När han tar fram bilden på Albins ben (den första frakturen) så ser det hemskt ut. Benet ligger helt fel. Och så visar han hur benet ser ut nu (de röntga det benet när vi plockade bort gipset) och där ser man det där "molnet" som man kallar det. Benet läker precis som det ska och där är mycket kallus (det där "molnet"). Sen visade han röntgenbilden som de tog kvällen innan, på hans "friska" ben. Där var också det där "molnet". Ortopeden berättar för oss att Albins ben antagligen gick av under tiden de gipsade honom och därför kunde han ha lite ont. Denna frakturen hände trots allt tre dagar senare än den andra, så den har inte läkt lika länge.
Vi blev skickade till gipsteknikern och hon sätter på ett lite hårdare bandage, som vi själva ska ta bort efter 10 dagar, då ska frakturen vara helt bra.
Återbesök om ca två veckor.

Hur ska man reagera här? Allt var så märkligt.
Nu hade han alltså brutit båda armarna och båda benen. Kan man bryta mer? Kommer Albin bryta mer?
Vi hade fått en del info ang. OI och bl.a en del papper om hur vi ska ta hand om Albin. Hur vi ska lyfta honom, byta på honom, bada honom osv.

Vi körde hem den dagen och hade en betydligt gladare och piggare Albin med oss. Han hade inte ont längre.
Allt som hade hänt hade fortfarande inte kommit ifatt oss och vi levde i en bubbla. Vi var så rädda att han skulle bryta något mer, men samtidigt ville vi ha honom hos oss hela tiden.
Sond och ett fint grönt bandage. Vår älskade, fina pojke. Han är världsbäst och den tuffaste jag vet.

Dagarna gick sen hans sista fraktur. Armen läker och vi får plocka bort kroppsstrumpan. Bandaget på benet plockar vi bort och han rör det litegrann, sakta men säkert kommer han igång. Jag vet faktiskt inte exakt hur länge det var nu sen hans sista fraktur, den där bubblan gjorde att vi tappade tidsuppfattningen.

Det var lördag, vi skulle ut och äta med pappa och hans fru. På dagen tycker vi att Albin är lite gnällig, men rör ändå både armar och ben. Nej, är det en förkylning på g igen..? Stackarn.
Men vi åker iväg och på kvällen blir det en mer ledsen Albin. När vi kommer hem tycker vi att han inte rör benet speciellt mycket, men ändå mer än vad han har gjort de gånger han har brutit dem.
När vi lyfter honom (en hand bakom rumpan) tycker vi att han reagerar mer. Vi "undersöker" honom lite och konstaterar att han har ont. Men var han hade ont kunde vi inte riktigt avgöra.
En lördagkväll är där ingen barnortoped på plats i Lund, så vi avvaktar att åka in till dagen efter.
Men natten blir bara värre och värre. Vi har bara Alvedon här hemma, men han får det så ofta det bara går och vi försöker stabilisera benet/höften så gott vi kan. Sista gången vi skulle byta på honom (mitt i natten) blir han så ledsen. Det gör så ont på honom. Och vi är helt förtvivlade. Klockan är nu ca 03 och han lyckas somna om igen. Vid 06 packar vi ihop och kör mot Lund.
Där är inga barnortopeder, men vi kunde inte vänta längre. De röntgar hans ben och läkaren kommer in till oss och berättar att det finns en spricka i skenbenet och han misstänkte att det hade blivit en spricka vid det gamla brottet (vid höften) också. Dock kunde de inte se det, eftersom där fanns det där "molnet".
Albin sov och läkaren sa till oss att vi skulle få med oss en form av strumpa som vi skulle trä på hans ben, upp till höften. Detta skulle göra att han fick lite stabilitet och på så vis inte ha ont längre. Vi kör hem med en sovande Albin.

Väl hemma försöker vi få på honom den där strumpan, men det är HELT omöjligt. Här svor jag över att de inte hade gjort det på sjukhuset, men de tyckte att det var synd att väcka honom och att vi kommer klara det galant själva. Fan. Jag svor över oss själva att vi inte hade sagt att de SKULLE göra det ändå.
Albin bara skriker och skriker när vi försöker få på den och tillslut struntar vi i den och lindar hans ben, från fot till höft. Nästa gång vi lyfter honom skriker han inte. Det funkar, YES!

Dagen efter ringer vår barnortoped upp och säger att han hade läst att vi varit inne under helgen. Han hade även läst att de hade skickat med oss en strumpa att trä på benet. -Ta av den och linda benet istället, sa han.
Behöver jag ens säga hur skönt det var att höra det?
Lindan ska sitta på en vecka, sen ska den bort och vi ska in på återbesök.

En vecka senare: Lindan är av, Albin får klart godkänt av ortopederna, han rör både armar och ben betydligt mer och sonden drog han själv ut. Han äter hur bra som helst utan. De berättar även att Stockholm hade bokat oss någon gång i September och vi skulle få hem en kallelse där det även står hur det hela skulle gå till. Nu håller vi tummarna att han håller sig hel och att vi får njuta lite av sommaren.
Han är hel. Lättnad & lycka, det är våra känslor.Grönt fint bandage och sonden, som han själv drog ut någon dag senare.

Till och med glad på sjukhuset, här när vi åkte in med sprickan.

Fri från gips, bandage och sond. Vår älskade pojke ❤️

Likes

Comments

Ambulansen kör oss till akuten i Ystad. Där träffar vi samma läkare som för bara någon timme sedan tittade på honom pga förkylningen.
Vid detta laget har vi börjat få lite koll. Oxynorm och kroppsstrumpa sa vi, sen slipper han ha ont.
Ystad ville inte röntga honom. Dels för hans sjukdom, men också för att de inte gör mycket mer den kvällen. Lund har inga barnortopeder i tjänst, så att åka in dit hade inte gjort saken bättre.
Vi bestämmer att vi ska åka hem för att sedan bli hämtade av ambulansen dagen efter, som ska köra oss till Lund.
Den natten var hemsk. Vi fick med oss smärtstillande för att ge honom. Han verkade ändå ha ont. Han ryckte så mycket med armarna, speciellt när han höll på att somna. Det gjorde så ont på honom. Ännu en sömnlös natt för oss.

Dagen efter åker vi till Lund. "Vår" barnortoped tittar på honom, känner lite på armen och konstaterar att överarmen är helt av. Ingen röntgen heller. De vill undvika strålning som inte är "nödvändig". En överarm kan ligga 30-40 grader fel, men ändå läka rätt.
Nu får vi nog åka hem, ortopederna kan inte göra mer.

Fel hade vi. Inlagda igen för att Albin ska få sond. Dagen innan midsommar, vi vill ju bara hem.
Men han äter så dåligt.
Sonden satt och vi får börja träna ge honom mat. Vi ska vara inlagda tills vi känner oss säkra.

Vi får rätt så snabbt koll på sonden och dagen efter frågar vi om vi inte kan få åka hem. Ok säger läkarna, dock på permission. Märker vi att han blir sämre under kvällen, så finns vårt rum kvar för oss.

De ringer efter ambulans för att köra oss hem, men det verkar vara omöjligt. Midsommarafton är andra saker mer prioriterat (helt rätt), så vi får vänta och vänta och vänta. När klockan är ca 18 kommer de äntligen. Nu ska vi få fira lite midsommar för första gången som familj. Albins första midsommar ska inte behöva spenderas på ett sjukhus.

Väl hemma och allt går bra. Midsommar blir lugn, vi umgicks med familjen som så kärt hade väntat på oss.

Helgen gick bra och vi kunde bli hemma tills vi skulle in och plocka bort gipset på måndagen. Nu var det bara några få dagar kvar, sen är han fri från det eländet.

Måndag: Ambulansen kommer och hämtar och en av oss kör in vår bil. Vi hade fått höra att hans ben kunde se ut som ödleben, torra och rynkiga. Vi var beredda på att de även skulle vara mycket smalare. Men, så fel vi hade. När de hade sågat upp gipset ser vi de gosigaste låren som fanns. Visst, de var torra och fnasiga. Men med lite olja blev det mycket bättre.

Vilken lättnad. Nu har han bara kroppsstrumpan, det är ju ingenting i jämförelse.

Men när vi står där och ska ta på honom kläder, så tycker vi att det är något som inte stämmer med det "friska" benet. Ska det ligga så stilla? Men ortopederna menade att han kommer så smått börja röra på benen när han blir varse att gipset är borta. Plus att det kan göra lite ont i det gamla brottet.

Ok, på med kläderna och vi kör hem. Mot kväll så börjar han röra det "sjuka" benet mer och mer. Men det andra vill inte. Han reagerar även när vi lyfter honom. Alltså.. Ska det verkligen vara såhär? Han har ju faktiskt ont i sitt friska ben.

Magkänslan sa att detta inte stämde, så vi satte oss i bilen och körde till Lund, igen.

Klockan är närmre 20.00 och de röntgar hans friska ben.

Läkaren kommer in. Benet har varit helt av där också, antagligen skedde de under gipsningen. Vad sa de precis? Har har brutit det andra benet också?! Men detta finns ju bara inte.

Inlagda igen för att nästa morgon få träffa barnortopeden.

Del 6 nästa..Vår fina midsommarpojke. Alltid lika glad ❤️

Likes

Comments

Där sitter vi, två förkrossade föräldrar och ett litet barn med gips och bandage över hela kroppen. Vad gör man? Vad säger man?
Nu gäller det bara att vara stark och finnas där för Albin. Inlagda och får besked om att gipset kommer vara kvar i ca tre veckor, under tiden skulle vi bo på sjukhuset och de skulle utreda och undersöka honom.

Specialisten kom in till oss och berättade att allt hade gått bra under gipsningen och att benet ligger helt rätt. Han berättade även att det fanns en sjukdom som heter OI (Osteogenesis Imperfecta). Albin hade en del symtom, men det var rent för tidigt att kunna säga mer. Det kunde även vara bl.a. D-vitaminbrist. Vi fick tydliga restriktioner om att inte googla runt på denna sjukdom, då den både är väldigt individuell och ovanlig. Plus att han trots allt inte hade fått diagnosen än.

Vi har nu bara specialister inkopplade och nästa läkare som kommer in är vår (även nu) medicinläkre. Hon (Maria) är specialiserad på barn och kom in för att presentera sig. Hon tittade honom i ögonen för att se hur hans ögonvita såg ut. Den gick åt det lite blåare hållet. Hon berättar då att det är en av symtomen till OI, men att det fortfarande var för tidigt att dra någon slutsats.

Dagarna gick, vi fick mycket besök av våra föräldrar och syskon. De har varit och är ett fantastiskt stöd. Vad skulle vi gjort utan dem?
Det var i snitt en undersökning per dag, bl.a. skelettöversikt. De skulle röntga hela Albin och på så sätt se om han har/har haft fler frakturer. Och det hade han. Röntgen visade sprickor i både revben och överarmen (den som var av) och läkarna konstaterade att detta antagligen hade skett samtidigt om förlossningen.

Ok, detta tyder mer och mer på OI.
Maria kommer in och berättar att hon har kontaktat OI-teamet i Stockholm. De hade tittat på hans röntgenbilder och ville att vi skulle komma upp. Enligt bilderna hade Albin OI. Vi får lite med info om den här sjukdomen och vi sitter bara och lyssnar. Vi hamnade varken i chock eller blev ledsna, just då. Vi förstod ju att något inte stod rätt till men man hade såklart önskat att det var D-vitaminbrist eller liknande.
Maria berättar att det finns olika grader av OI, och enligt Stockholm trodde de att Albin var en 4:a, men att man skulle ta dem med en nypa salt, just eftersom sjukdomen visar sig olika på alla barn. Ca 7 barn per år föds med denna och det enda teamet i Sverige för denna sjukdom finns uppe i Stockholm. Albin har inte den svåraste graden, men inte heller den lindrigaste. Lund vågade inte säga, då de inte har så pass mycket kunskap om OI.

Dagarna gick och vi hade nu varit där i två veckor. Det närmare sig midsommar och läkarna sa att vi skulle kunna få komma hem, för att sen komma in efter midsommar och ta bort gipset. Skönt! Men problemet var att vi inte kunde åka vanlig bil, då Albins gips inte fick plats i någon vanlig bilstol. Så vi fick åka Ambulans.
De plockar även bort kroppsstrumpan och armen är läkt. Han rör den lite försiktigt.

Vi packar ihop våra saker och ambulansen kommer och hämtar oss. Detta är en fredag, en vecka kvar till midsommar och vi skulle komma tillbaka måndagen efter, för att plocka bort gipset.

Väl hemma så förstod vi fortfarande ingenting tror jag. Man levde in en bubbla och jag minns faktiskt inte så mycket detaljer (tur jag har skrivit ner en del under tiden).

På lördagkväll märker vi att Albin börjar bli lite snorig, ska han bli förkyld nu också den stackarn? Japp, precis vad han skulle bli. Natten mellan lördag och söndag fick vi ringa ambulansen igen (p.g.a. gipset) för att komma in och inhalera. Albin har då väldiga problem med slem och var svårt att få luft.
Kommer hem på söndagmorgon med en lite mindre rosslig pojke, dock fortfarande rosslig och slö. Ett par nätter satt jag ute med honom, invirad i täcke, för att det skulle vara lättare för honom att andas.
På onsdagen äter han så pass lite att vi ringer till BVC för att be dem köra hem till oss och ta en vikt.
Det visar sig att Albin har gått ner i vikt den senaste veckan och BCV-sköterskan ber oss åka in till akuten i Ystad, för en ny kontroll.
Sagt och gjort, vi åker in. De tar en del prover på honom och han får näsdroppar som skulle underlätta andningen. Vi skulle även komma tillbaka dagen efter, för att diskutera om de skulle sätta sond på honom eller ej. Alltså, vafan rent ut sagt. När ska vi ha lite tur?

Väl hemma igen och klockan är närmre 21, vi sätter oss för äta lite och precis då hör vi ett knak till. Innan Albin hinner bli sådär hysteriskt ledsen så tittar jag och J på varandra. Fan. Jag ringer efter ambulans.
Albin är hysterisk och vi ser att den "friska" armen inte rör sig. Helvetehelvete. Detta FÅR bara inte vara sant.
Försöka trösta Albin och ambulansen kommer efter bara en kort stund. 
Mardrömmen fortsätter. 

Del 5 nästa...Likes

Comments

Inlagda på barnavdelningen och vi blir så himla bra omhändertagna. Förtvivlade, rädda, ledsna, trötta och maktlösa är bara några få ord som kan beskriva våra känslor.
Det kommer in en sköterska som meddelar att en barnortopedspecialist skulle komma innan kväll och prata med oss.
Vid 17 kommer det en han och han berättar hur planen kommer se ut. De skulle utreda vad hans frakturer berodde på och de skulle gipsa hans ben, båda benen. Förtvivlade igen. Gipsa båda benen? Japp, från naveln och ner till anklarna. Detta för att lårbenet ligger så pass fel och så pass nära höften. Annars kommer det inte läka rätt. Han skulle vara nersövd när detta skulle ske.
Vi fick att han skulle till OP(där de söver och gör såna här gipsningar) kl 8 dagen efter. Skönt. Albin fick mer smärtstillande och vi la oss för att försöka sova någon timme.
Dagen efter (torsdag) kommer sköterskorna in och meddelar att OP har fått in ett barn akut och var tvungen att flytta fram Albins gipsning.
Skit också. Men han hade inte ont.
Dagen gick och när det var eftermiddag fick vi reda på att det inte blev förrän imorgonbitti, men då skulle vi vara högst prioriterat. Vi blev något irriterade och sköterskorna likaså, de gjorde allt i sin makt för att Albin skulle komma till så fort som möjligt.

Fredag ca 07: sköterskorna kommer in och säger att vi måste vänta ännu längre. Men att deras chef hade ringt till OP och sagt att de inte tolererade detta längre. Nu skulle det vara vår tur.
Högre makter funkar (uppenbarligen) och vid 12 åker Albin iväg för att bli sövd.
Det var fruktansvärt att lämna honom.
Vi fick vänta i ca 1 h innan vi kunde åka upp till honom på uppvak.
Där låg han, vår älskade fina prins, 3 veckor gammal, i en "balja", armen i en kroppsstrumpa, benen i ett stort blått gips och fullt med slangar överallt.
Där bröt vi ihop, igen.

Fortsättning följer.. 

Här är vår älskade kämpe & superhjälte, bara någon timme efter gipsningen.

Likes

Comments

Fortsättning på förra inlägget..

Vi åker in till akuten i Ystad. Berättar precis som det är och får komma till snabbt.
De röntgar Albins arm och jag var helt säker på att den var ur led.
Bara en kort stund efter kommer läkaren in och berättar att överarmen är helt av.
Va?! Vad sa du precis? Hur är det möjligt? Hur kan det hända?! Frågade vi och var helt förkrossade.
Läkaren svarade inte på så många av våra frågor, utan istället börja med ett korsförhör om vi har tappat honom, lämnar honom själv på skötbordet eller om vi hade somnat med honom på bröstet.
Vi var i chock och hade panik. Trodde de att VI hade orsakat detta? Kommer de anmäla oss? Kommer de ta vår Albin?!
Det beslutades om att vi skulle till Lund. Ambulansen kom men de kunde inte lasta oss. Så vi körde själva.
Väl i Lund (05.30) så kom vi in på ett rum och fick lägga oss och vila en stund. Albin hade fått smärtstillande och bandage.
Vid 08 kommer det in en ortoped och en gipstekniker. De sätter en kroppsbinda på Albin för att hålla armen stilla mot kroppen och efter det kunde vi åka hem.
Nu fattade vi ingenting. Ska vi åka hem? Men hur har detta hänt då? Ortopeden svarade bara att det var ganska vanligt med brutna överarmar på såhär små barn och att vi skulle återkomma om två veckor.
Sagt och gjort, vi åkte hem. Fortfarande i chock, men Albin hade inte ont längre.

Väl hemma, ca 11.00 försökte vi få i oss lite mat. SÅ trötta och SÅ hungriga. Samtidigt som vi försökte få Albin att vila, vilade vi med.
Men bara efter en kort stund märkte vi att något var fel. Han verkar ha ont och vi upptäcker då att han inte rör benet.
Är detta ett skämt?
In i bilen och mot Lund på direkten.
Vi kom till snabbt på akuten och fick träffa en fantastisk ortoped. Han la all sin tid på oss och visade sånt engagemang. Efter röntgen kom han in och var förtvivlad.
Albins lårben var helt av.
Vi bröt ihop. Totalt. Samtidigt behövde Albin oss.
Mer smärtstillande i honom och personalen var underbara, både mot oss och Albin.
Att få dessa beskeden utan att varken ha sovit eller ätit på snart snart två dygn, det trodde jag inte man kunde överleva.
Vi blir inlagda på barnavdelningen och här börjar vår resa.

(Skriver nästa del imorgon, blir så långt annars.)

En liten knodd, bara en dag gammal ❤️

Likes

Comments

Hej!

Mitt namn är Matilda och detta tänkte jag skulle bli min dagbok av någon form. Egentligen skulle jag kanske haft startat denna blogg i början av allt, men då fanns det varken tid, ork eller lust.
Nu när allt har lagt sig lite och man börjar få en vardag, passar det bra.

Den 9e maj 2016 föddes vår son Albin. Han är född 16 dagar över tiden, så det var en stor gosse.
Under graviditeten var det en del oroligheter. Jag tog sprutor som gjorde att det blev en del extra ultraljud. I v.36 upptäckte man ett böjt lårben (skelettet) och en cysta i bakhuvudet. Allt var katastrof. Men ju mer man undersökte, desto lugnare blev vi. Det gjordes även fostervattenprov. Provet visade bra och cystan växte inte. Det böjda lårbenet kunde man inte säga så mycket om, mer än att vi skulle göra fler undersökningar då Albin var ute.

9 maj, han föddes och visade inga som helst problem. Läkare undersökte honom bara några timmar efteråt och han tyckte allt såg bra ut. Vi skulle dock göra både MR-undersökning och vanlig röntgen innan man kunde vara helt "lugn".
Röntgen visade att lårbenet var lite tjockare, men eftersom han inte visade några tecken på smärta, skulle vi få remiss till en barnortoped om några veckor.
När han var ca tre veckor gjorde vi MR-undersökningen.
Detta var en tisdag. På kvällen är vi i huset som vi håller på att renovera, och då hör vi ett knak från Albin.
Han blir hysteriskt ledsen och vi förstod ingenting. Magont? Vad var det som lät, en fis?
Vi satte oss i bilen och körde hem.
Han var hysterisk, vi var förtvivlade. Första barnet som inte hade funnits så länge hos oss, vad ska vi göra?!
Efter nån timme somnade Albin på Johns bröst.
Skönt för honom, dumma mage..
Han sov säkert i en timme, innan vi hör ett knak till. Likadant som förra gången och sekunden efter blir han hysteriskt ledsen igen.
Vi ser då att han inte kan röra armen.
Panik.

In i bilen och mot akuten.

Nu vaknar lilleman, resten får jag skriva senare!

Likes

Comments