​Hur beter man sig egentligen när men har ett helt gäng hantverkare i lägenheten? Ska man låtsas som att dem inte är där? Ska man vara engagerad i deras arbete och fråga ut dem om vad de gör? Eller ska man bjussa på kaffe? Jag har uppriktigt ingen aning. Kanske är jag helt socialt inkompetent men jag kör stenhårt på det förstnämnda. Så här sitter jag nu i soffan med hantverkare som springer runt mig och låtsas som att de inte är där. 

Nu är vi inne i vecka 8+2 och jag har nu legat och mått illa i tre veckor. Läkaren sjukskrev mig till sista november så då hoppas jag att illamåendet släppt. Det här är helt vansinnigt! Jag trodde inte det var möjligt att må så här illa. 

Jag får dessutom så dåligt samvete. Henke fixar och städar och donar samtidigt som han skriver uppsats och jobbar och jag ligger bara och gnäller i ett hörn och får inte ens i mig maten han kämpat med att göra till mig. Stackaren. Som jag ska rå om honom sen. Han är förövrigt i Uddevalla nu, något jag också skulle varit om jag inte hade mått så fantastiskt illa.  Jag skulle varit i full färd med att komma iväg till en arbetsintervju. Men den fick jag ställa in, precis som jag fått göra med allt de senaste veckorna. Som jag börjar tröttna på att må så här nu. 

jaja, jag får väl bjussa hantisarna på lite kaffe då... 


Puss 

Sara

 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Både jag och min sambo älskar julen. Julmusik, julpynt och allmänt julmys och vi har redan börjat. Så just nu luktar det pepparkakor i hela lägenheten. Älskar det!

Var igår på shoppingtur med Johanna och hittade dessa doftljus på designtorget och jag kan inte sluta lukta på dem. Vilket är ett bra betyg för en med gravidnäsa, ;). 49 kr kostade ljusen.

Jag shoppade också världens mysigaste hösttröja på Pull&Bear. Så nu myser jag runt i den innan det är dags att ta tag i dagen, ja, jag kommer nog mysa runt i den hela dagen faktiskt.

Idag är vi inne på vecka 7+5 och jag kanske inbillar mig men det känns ändå som att jag börjar må bättre. Hoppas verkligen det håller i sig så att jag kan få börja jobba igen. Det är så himla drygt att bara få vara hemma och inte orka göra något alls. 

I torsdags var vi ju på gynakuten och jag fick där utskrivet tre olika sorters tabletter mot illamåendet, men ska jag vara helt ärlig vet jag inte om de hjälpt alls. Jag har känt mig lika illamående ändå, oavsett hur jag kombinerat dem. Men jag fortsätter ta dem, för jag vågar inte chansa. 

Idag ska vi till läkaren för lite uppföljning, så då får vi se om jag sjukskrivs denna veckan också eller om jag får börja jobba imorgon. :). 

Håll tummarna med mig så jag slipper illamåendet från och med nu! :)

puss! 

Sara

Likes

Comments

Alltså hösten! Utan tvekan bästa årstiden. 😍🍂

Likes

Comments

Idag är det exakt en vecka sedan vi fick se det lilla pickande hjärtat i magen. Det var magiskt och allt blev mer på riktigt. Det gjorde mig dessutom lugnare, mycket lugnare. Någonstans i bakhuvudet säger hjärnan till mig att jag inte riktigt har rätt att vara lycklig än, var tredje graviditet slutar ju ändå i missfall innan vecka tolv. Men samtidigt har jag läst att risken för missfall efter ett konstaterat hjärtljud är så låg som 1,6%.. vet inte hur väl det stämmer, men det är ändå en siffra jag kan hantera och en siffra jag väljer att lita på.

Men en galen sak är ju hur långsamt tiden kan gå. Varje dag känns som en vecka. Trodde inte det var möjligt för dagar att gå långsammare! Skönt är ändå att det känns som jag mår bättre idag, jag kanske rent av kommer ut på en promenad i det fina höstvädret.

Hoppas att allt är bra med er idag, och vad kul att redan så många hittat hit! Berätta gärna vad ni önskar läsa om i framtida inlägg.

puss!

Likes

Comments

Inte var det väl så här det skulle vara att bli gravid tänker jag ofta för mig själv.

I två veckor har jag endast legat ner och mått illa. Väntar envist på att få höra att jag strålar. I dagsläget får jag snarare höra "du ser lite blek ut, ska jag hämta hinken?".

Igår var vi på inskrivning hos barnmorskan. Det gick snabbt, hon skickade oss nämligen till akuten för att snabbt kunna få något mot illamåendet, så inskrivningssamtalet får vänta.

Jag fick tre olika tabletter utskrivna och nu håller vi tummarna för att de ska göra susen. :)

I tre veckor har jag nu vetat om att jag är gravid. För en vecka sedan fick familjen veta och nu vet även mina bästa vänner. Mycket snack om att man ska vänta med att berätta. Men oavsett hur långt gången man är och oavsett hur gammalt barnet är så kommer man alltid oroa sig för att det värsta ska hända. Man kan aldrig vara glad i onödan och allt känns mycket bättre nu när alla de närmsta vet.

Detta är mitt första inlägg och min tanke är att uppdatera så ofta som möjligt om graviditeten, husletande och framtidsplaner i både med-och motgång. Dels för att själv minnas tiden som gravid och dels för att kanske hitta fler i samma sits.

Hur illa jag än mår så är det ändå ett mirakel som växer i min magen. Helt galet när man tänker på det.

Hoppas ni vill följa vår resa!

Puss

Likes

Comments