Idag blir Leonora två veckor gammal. Jag tycker allt flyter på smidigare än förväntat, visst det är lite svettigt när båda barnen skriker samtidigt men Mathias är ju hemma med så man är inte ensam nu i början. Leonora sover än så länge på nätterna med en matning och blöjbyte för att sen somna om så det finns liksom inget att klaga på.

Nästa vecka kommer vår bvcsköterska hit så får se då om Leonora har gått upp bra i vikt. Tyvärr verkar inte amningen funka denna gången heller. Jag ammar hela tiden känns det som på dagarna, men hon blir ändå inte mätt så fyller på med ersättning då och då. Tur att man inte är lika stressad över amningen denna gången som förra.

Vi ska även tillbaka för att göra ett till hörseltest då Leonora bara fick godkänt på ena örat när hon var tre dagar, så vi håller tummarna att allt ser bra ut vid nästa test.

Vi har även hunnit få en 1,5 åring här hemma!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

CommentsRunt klockan 1, halv 2 vaknar jag från lunchvilan med Evangeline och känner att magen är lite öm på ena sidan. En sammandragning sitter i som inte vill släppa, jätteobehagligt. Jag tappar upp ett bad. Jag och Evangeline badar i ca 1 timma och det känns lite bättre efter det.

Jag får sen sammandragningar lite då och då, inga som gör ont utan det är mest obehagligt och magen känns lite öm. Har lite oro i kroppen så ringer Mathias vid 4 och berättar hur jag känner. Han åker då från jobbet, mest för att jag känner att jag inte kan ta hand om Evangeline då jag får en sammandragning så fort jag rör mig. Jag bestämmer mig för att det kanske är dags att packa klart bbväskan och förbereda allt till Evangeline så allt finns framme för barnvakterna.

Sen lägger mig och försöker klocka dessa sammandragningar för att se om de iaf kommer regelbundet. Det gör dom inte, och inte har jag ont heller.

Vid halv 6 kommer Mathias hem (han fastna i köerna). Jag lägger mig då i sängen och får då lite molvärk som kommer och går med ca 7 min mellanrum. Kvart över 6 ringer jag till Sös förlossning för lite råd. De säger att eftersom jag är omföderska och var så mycket öppen när jag kom in förra gången får jag bestämma själv hur jag vill göra. Jag var välkommen in på en koll om jag själv ville. Jag känner att jag har inte så ont så jag säger att jag tar två alvedon och ska ställa mig i duschen så ringer jag tillbaka när vi lagt Evangeline.

Jag säger till Mathias att vi åker in på en koll senare så han kan ringa barnvakten. Medans han gör det tar jag två alvedon och ställer mig i duschen i ca 30 min.

När jag kommer ut ur duschen är molvärkarna och sammandragningarna borta, falskt alarm tänker jag men Mathias tycker ändå vi ska åka in på koll. Vid halv 8 får jag lite molvärk igen så sätter igång TENS:en.

Vi lägger Evangeline och väntar på att hon ska somna. Nu känner jag ingenting så stänger av TENS:en igen. Hon somnar vid klockan 9. Försöker då hoppa igång smärtan innan jag ringer Sös men kommer bara lite molvärk. Ringer in och de säger att jag är välkommen in på en koll och om de hunnit fixa en plats så kommer jag få komma till Södra BB som vi önskat.

I bilen får jag helt plötsligt mycket ondare och det kommer ofta. Tänker att det är för att det skumpar eller något. Kvart över 10, 22:15, kommer vi in på Södra BB som skaffat fram en plats åt oss. Vi får gå in på rummet och barnmorskan vill börja med att göra en ctg, så får lägga mig i sängen och får band runt magen. Detta har blivit trådlöst så man satt inte fast vid ctg:t utan jag kunde vara öppe och röra mig som jag ville.

Hon säger att jag ska ha detta i 20 minuter så de får ut en kurva. Jag frågar då om vi får stanna eller inte då vi ska meddela barnvakten om vi kommer hem igen. Hon kan inte svara på det innan hon vet om jag är något öppen.

Bebisens hjärtljud ligger högt så hon pratar med en läkare som säger att om det inte är igång kanske de vill hjälpa till lite på traven för bebisens skull.

Jag går omkring och andas igenom värkarna jag har. Vid 22:40 känner jag ett annat tryck så barnmorskan vill känns om jag är öppen något. 10 cm! Vi får inte åka hem utan bebisen vill ut. 22:50 får jag krystvärkar, vattnet går här någonstans med, över hela barnmorskan. Mathias sa att det var som om någon kastade en vattenballong på henne. 22:58 föds en frisk tös på stadiga 4130 gram och 52 cm lång. Välkommen lilla Leonora!

45 min hann vi allt som allt vara på bb innan hon var ute. Tänk om det varit fullt så vi hade behövt åka längre bort eller om Evangeline inte somnat när hon gjorde.

Allt gick bra, jag fick sy en liten rispa med 2 stygn och vid 12 på natten var allt klart och vi fick vila ut. En väldigt smidig men lite chockartad förlossning.

Likes

Comments

Idag är bebis beräknad att dyka upp 😅😁

Likes

Comments

Idag har huset besiktas. Det gick bra, utan större anmärkningar. Man får ju alltid räkna med något men så länge det inte fanns mögel någonstans var vi nöjda och det fanns det inte!
Så nu är det visning av lägenheten på söndag och tisdag och efter det får gärna ungen ploppa ut. Sen får tiden gå snabbt så det blir den 19 maj och vi får tillträde till huset!

Här ska vi äta alla måltider i sommar 🌞

Likes

Comments

Då har vi köpt hus, den 19 maj är det inflyttning! Känns långt bort men samtidigt skönt att vi har lite tid på oss. Ska ju sälja lägenheten och föda ut ett barn innan 😂 Tänk till sommaren när man kan gå ut på altanen och äta frukost i solen. Det är även ett utekök på altanen så där ska det lagas middag i sommar! Drygt en 10 minuters promenad bort finns en badsjö med en långgrund strand, perfekt för barnen! Det ska bli så roligt och skönt att äntligen slippa känna sig instängd i en lägenhet.

Likes

Comments

Idag blir vi antagligen husägare 😁🙈

Likes

Comments

Då går man in i vecka 37 idag. Var nere hos barnmorskan förut och alla prover var bra. Hon sa att bäbisen fortfarande har plats i magen trots att mitt sfmått (storlek på livmodern) är högt, så hon gissa att bäbisen kommer väga ungefär lika mycket som Evangeline. Vi gick även igenom tankar inför förlossningen och pratade om hur jag upplevde förra. Förra förlossningen klarade jag mig helt utan någon medicinsk smärtlindring så jag hoppas det funkar denna gången med...

Mindre än en månad kvar nu till beräknat förlossningsdatum iallafall, känns både skönt och läskigt på samma gång!

Likes

Comments

Igår åkte vi in till en parklek på Söder. Evangeline tyckte det var väldigt roligt, hon sprang omkring och testade på de alla olika aktiviterna som fanns. Det fanns även lite kaniner, getter och får där som man kunde titta på, vi hade väldigt roligt!

Likes

Comments

Går in i vecka 35 idag då, inte långt kvar. Känns både roligt och läskigt samtidigt. Hur kommer Evangeline ta allt, kommer jag hinna med båda barnen? Ska ju ha Evangeline hemma också. Vet att allt löser sig men det är sånna tankar man har...

Ska bli skönt att kunna röra sig igen iaf. Jag känner mig ungefär lika smidig som ett kylskåp nu, fogarna ska vi inte tala om och tror jag börjat få lite förvärkar ibland.

Vecka 35

Vecka 36 med Evangeline

Likes

Comments

Försöker en gång till då, bytte portal till en som var lite smidigare, kanske hjälper! 😅

Idag trotsade vi allt var gravidetskrämpor heter och tog en tur till en ny lekplats! Där fanns en groda som man kunde gunga på, mycket uppskattat. Groo-da, som Evangeline säger.

Vi övade även på att man ska hålla i vagnen när man går på vägar där det kör bilar, vi har inte testat detta innan men Evangeline fattade grejjen med en gång och gick som ett ljus brevid!

Likes

Comments