Förra fredagen så åkte vi upp till Chicago för en liten mini vacation. Jag vaknade runt kl 5, packade ner det sista jag hade kvar, satte mig i bilen och somnade om igen. Cirka 2-3tim senare stannade vi i Boomington, Illinois för frukost och efter ytterligare 2tim så var vi framme i Chicago.


Det första vi gjorde var att åka till " the Museum of Science and Industry". Det fanns lite möjligt där, bland annat julgranar från längder över hela världen. Kanske inte helt accurate men ganska så kul ändå.

Det fanns också en slags modellstad av Chicago som var väldigt cool. Runt om hela staden så gick det även tågspår som små godståg åkte runt på.

Massa kända byggnader och landmärken i lego:

Efter museet så hade vi lite tid kvar innan det var dags att åka till lägenheten vi hyrde. Som tur var så var vi inte så långt ifrån en speciellt ställe som jag gärna ville se. Inte för att det egentligen kanske är så mycket att se, men jag ville gärna se den där jättebönan som jag sett i ett flertal filmer förut. Vi åkte därför till Millennium Park (där bönan finns) en stund efter att vi lämnat museet. Det var dock lite mycket folk där vilket säkert berodde på att det även var Black Friday i fredags och många var ute och handlade, men det funkade.

Senare under kvällen så åkte vi upp i Willis Tower för att titta på utsikten och ta lite bilder. Tydligen så kan man se över till 4 olika stater om det är en fin och klar dag. Tyvärr så kunde inte vi det men det var fint ändå. Särskilt eftersom att solen höll på att gå ner när vi var där uppe.

Sist men inte mist så hade vi middag. Vi åt något som tydligen är speciellt för Chicago. Det är som en extremt tjock pizza med en massa fyllning, nästan som en paj. Trodde inte att bara en medium skulle räcka till alla oss fyra när vi beställde men det gjorde den definitivt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I lördags så var jag, Jorina och Brian på en utbytesträff i St. Louis. CETUSA anordnar träffar och lite olika aktiviter men några veckors mellanrum för alla oss utbytesstudenter och våra värdfamiljer runt St. Louis. I Lördags så var det då först en rundvandring på Fox Theatre. Vi blev indelade i två grupper och ena gruppen blev mer värdfamiljer medan den andra gruppen blev mer studenter. Jag var i den andra gruppen och helt ärligt så var vi väl inte riktigt fokuserade på vad som sas om teatern, vi snackade mer med varandra istället.

Efter rundvandringen på teatern så åkte vi till en chokladfabrik. Dock så fick vi inte se dem göra chokladen eftersom att det var lördag men vi fick iaf lite choklad:)

Rundturen på chokladfabriken var relativt kort men det var helt okej med mig eftersom att nästa stop var lunch på IKEA. Åt självklart köttbullar till lunch. Det roligaste var dock efter lunchen när alla vi studenter gick en tur igenom IKEA. Trodde faktiskt ett tag att någon skulle komma och kasta ut med tanke på hur vi beteende oss men det hände som tur var inte. Tror någons värdpappa filmade när vi hittade en mjukisleksak i form av en amerikansk fotboll och började springa och kasta runt den mitt i varuhuset. Vissa som gick förbi tittade lite snett på oss men de flesta verkade tycka att det så ganska så kul ut. Vi hade iaf roligt.

(Köpte faktiskt ett påslakan set på IKEA. De bäddar lite annorlunda här i USA från vad vi gör i Sverige. Istället för att ha ett påslakan runt täcket så har man bara ett lakan emellan sig själv och täcket. Helt ärligt så funkade det inte riktigt för mig eftersom att jag bara trasslade till det när jag sov, hehe, så jag köpte ett påslakan istället. Känns faktiskt skönare nu och lite mer som min egna säng hemma.)

  • CETUSA

Likes

Comments

Igår var det Veterans Day här i USA vilket är till för att typ hylla och tacka alla före detta soldater. I fredags så hade skolan en assembly där de bjudit in några veterans för att tacka dem och så. Samlingen varade i ungefär en halvtimme och jag märkte hur typ stolta och tacksamma folk faktiskt var emot dem.

Några av veteranerna stannade även på skolan efter samlingen och hade som en utställning under luncherna med med pistoler och annan utrustning de använde i Vietnamkriget. Pratade lite med en av dem som berättade om hur kriget var och vad som hände. Helt ärligt så tyckte jag att det han berättade det var lite intressant men också väldigt hemskt. Han berättade bland annat om hur de gillrade fällor emot varandra och hur de använde sprängladdningar i marken för att försöka ha ihjäl fienden. "Fienderna" försökte sedan använda dessa sprängladdningar emot dem genom att vända på sprängladdningarna så de "backfired" på amerikanerna. När amerikanerna sedan upptäckte detta så planterade de granater under sprängladdningarna så att när fienderna lyfte laddningarna för att vända på dem så exploderade granaterna istället.

Jag fick även en liten sådär känsla i magen av sättet han berättade det på. Jag fick lite känslan av att de typ var stolta över att de hittade sätt att överlista och döda varandra. Det var typ som om att personerna som dog inte varit andra människor. Men jag kan nog heller inte döma dem för det. Jag har aldrig varit i ett krig och kan inte ens tänka mig hur det är. Kanske är det lite så de måste tänka eller berätta på det sättet för att själva klara sig igenom det de eventuellt varit med om. Jag vet inte.

Likes

Comments

I torsdags så fyllde jag 17 år. Fick ett paket ifrån Sverige i onsdagskväll som mina värdföräldrar tydligen haft sedan en vecka tillbaka. Var verkligen inte beredd på att mina föräldrar skulle skicka något eftersom att de inte sagt något om det + att vi sagt att mobilen jag fick innan jag åkte skulle vara min födelsedagspresent. Blev iaf väldigt glad när jag såg min värdpappa komma ut med paketet från deras rum och fattade att det var till mig. PostNord loggan gave it away ganska så fort.

I fredags så åt vi även middag på en japansk restaurang för att fira mig. Har nog aldrig varit på en restaurang där de lagar maten framför en på det sätt som de gjorde där. Det var faktiskt väldigt coolt.

När senare vi kom hem så visade det sig också att Karolyn och Brian hade köpt en tårta. Självklart så var det inte vilken slags tårta som helst, utan en Oreo Blizzard cake. Både jag och Jorina älskar Dairy Queens blizzards och varje gång vi varit där och köpt glass så har vi tittat på alla glasstårtor de har där.

Likes

Comments

Idag är det 3 månader sedan jag kom hit till USA. Tiden går både fort och långsamt. Det har redan gått lite mer än 1/4 av mitt utbytesår.Saker här börjar kännas mer som vardag och jag har fått in lite rutiner. Samtidigt så händer det dock nya saker hela tiden. Var till exempel på ett informationsmöte för Track & Field i onsdags och redan imorgon så börjar winter workouts. Jag vet dock inte riktigt än om jag kommer att hålla på med track till våren. Vill helst spela fotboll som det ser ut nu men måste vänta och se hur det blir med det. Open gym för fotbollen börjar inte förrns efter jul och tryouts är senare under våren. Har dock också hört att tjejernas fotbollslag här är väldigt bra och att de typ redan har sina spelare från förra året, men vi får se. Ska iaf försöka och om det inte går så blir det track & field istället.

Jag har en känsla av att denna vecka kommer att gå ganska så fort. På tisdag så är det election day här i USA så vi är lediga från skolan. torsdag fyller jag år (vilket jag typ kom på förra veckan) och det är även andra winter workout då. På fredag så är det även football game igen eftersom att vi gick vidare från districts till state quarterfinals.

Lite bilder från veckan som varit. I onsdags så var det en kort liten assembly för boys swim och cross country inför deras districts/state(inte helt säker på vad det var) och i fredags så samlades alla vi seniors i idrottshallen för "the senior panoramic photo". Efter det så gick vi även ut på fotbollsplanen för att ta en bild när vi stod i formen som nr 18.

Likes

Comments

I lördags så var jag, Maddie och Lizzy på Fright Fest. Fright Fest var som en halloween event på en nöjespark(Six flags). Vi kom dit vid kl 19 och det stängde vid 21:00 så det var lite failad planering där av oss. 2 timmar var dock tillräcklig för mig. Vi hann visserligen bara åka 3 gånger, men å andra sidan så tror jag inte jag pallat vara där mycket längre.

Jag trodde faktiskt inte att det skulle vara så läskigt men jag var så rädd när jag gick igenom parken. Det var folk som jobbade där som var utklädda och försökte skämma en. Kan ju bara sägs att en av dem lyckade väldigt bra när han hoppade ur en soptunna precis när jag gick förbi. Var inte alls beredd på det.

Det var dessutom flera clowner med motorsågar som såg väldigt otäcka ut. Vi försökte undvika dem så mycket som möjligt men när vi det började närma sig stängning och vi skulle ut därifrån så gick det inte att undvika dem. Jag och Lizzy gick in i en av affärerna för att försöka vänta tills de skulle gå därifrån men Maddie gjorde typ tvärt om. Hom försökte att bara snabbt gå förbi dem men det slutade inte riktigt som hon tänkt sig haha. En av dem började jaga henne med motorsågen (som såklart inte var riktigt, men ändå) tills hon blev omringad av flera av dem. Det var faktiskt ganska så roligt.

Likes

Comments

I tisdags så var det Mr. FZN, vilket är som en beauty pagent för killarna på skolan. För att delta så behövde de även vara sponsrade av en av skolans klubbar/sporter. Vinnaren kunde då vinna pengar till sin klubb.

Första omgången skulle de visa upp en talang. Andra omgående var en ”runway walk” och den tredje var när varje deltagare som gått vidare från första och andra omgången fick svara på en fråga.

De som tävlade var:

• Mr. FCCLA

• Mr. DECA

• Mr. Human A&P

• Mr. Key Club

• Mr. Women’s Chamber Choir

• Mr. Soccer

• Mr. Junior class

• Mr. Chamber Choir

• Mr. Senior class

Vinnaren blev tillslut Mr. DECA. DECA är även en klubb som bara är för de elever som har en marketing class. Kunde ha gått med i den eftersom att jag har merkering men gjorde ingen det. Ångar nästan lite att jag inte gjorde det men tydligen så kräver den en hel del jobb utanför skolan.

Likes

Comments

I onsdags så var det äntligen Powderpuff, vilket är när tjejerna spelar amerikansk fotboll och killarna är cheerleaders. Av någon anledning så var det dock inga cheerleaders i år vilket jag tyckte ar lite synd. 

Både jag och Jorina hamnade i samma senior lag. Vi hade träning ons, tors, fre förra veckan och mån, tid denna vecka. I tisdags så hade vi även team dinner med laget.

I onsdags var det då game day. Matcherna spelades på halvplan, så första matchen spelade alla fyra lagen samtidigt. På en halvan av fotbollsplanen spelade seniors emot seniors, och på andra halvan så var det juniors emot juniors. De två vinnande lagen mötes sen i finalen.


Vår första match var emot det andra senior laget och den var väldigt jämn. När matchen var slut så stod det lika. För att avgöra matchen så fick båda lagen en chans på sig att få en touchdown ifrån the 10 yard line(en fotbollsplan är indelad i olika delar/linjer för varje 10 yards)

Matchen slutade smed vinst till oss. Andra matchen som då var juniors vs seniros gick inte lika bra. Junior laget hade två tjejer som var väldigt snabba och spelade i princip bollen till dem hela tiden. Även om vi visste att någon av dem två skulle ha bollen så kunde vi inte fp stop på dem. det som inte fick hända, hände ju då. Vi förlorade. Första gången på 20 år som juniors vunnit(dock så var förra året första gången Powderpuff spelats på vår skola på 10 år, men ändå). Men det var askul iaf. Lite surt att vi förlorade men tydligen så är det några som pushar för ytterligare ett Powderpuff game i vår, vilket jag hoppas blir av.

Likes

Comments

Precis som rubriken lyder så har denna helg inte direkt varit den bästa. Jag vaknade runt kl 7 igår och kände mig väldigt yr i huvudet. När jag sedan ställde mig upp för att hämta vatten så bliv det bara värre och jag kände mig väldigt illamående. Lyckades hämta ett glas vatten och sätta mig i soffan och tyckte då att det började kännas bättre. Efter ett tag så bestämde jag mig även för att äta frukost vilket gick bra först. Dröjde dock inte så länge tills jag började känna mig yr och illamående igen. Känner lite att min tidsuppfattning försvann där ett tag, men runt kl 11 så bestämde jag mig för att gå och lägga mig igen och föröka sova bort vad det nu var som var fel. Jag vet fortfarande inte vad det var som hände men ett tag så trodde jag det var något dåligt som jag ätit, det går dock inte riktigt ihop eftersom att jag inte ätit något som ingen annan också ätit. Hur som helst så vaknade jag typ 4 timmar senare och kände knappt av något av det jag kände tidigare. Var bara väldigt hungrig, hahah.

Eftersom att jag kände mig bra igen så bestämde jag mig för att skära pumpan jag fick med mig från the pumpkin patch förra veckan. Jorina hade dessutom reda gjort sin och Karolyns medan jag sov så alla saker var redan framme. Ville försöka göra en häst först men det blev lite för komplicerat så det blev typ ett litet monster med vingar och och ett öga istället.

Idag har jag inte heller gjort något kul direkt. Hade en hel del läxor att göra som jag egentligen planerat att jag skulle ha gjort igår, men eftersom att gårdagen inte riktigt blev som jag tänkt mig så hade jag en hel del idag. Hade inte så mycket läxor i Sverige känns det som. Om något så var det att jag var tvungen ett memorera saker som typ franskatexter eller läsa böcker. Här i USA så är det mer att jag får en assignment som är due dagen efter/ till nästa lektionstillfälle. Måste dock punktera att oftast så är det inte särskilt svåra uppgifter, men det tar ändå en hel del tid.

Likes

Comments

Igår åkte vi ut till Eagle Fork Farms för jag och Jorina skulle få testa gå igenom " a corn maze" .Låter kanske lite skumt, men det var som en labyrint i ett majsfält. Man gick in i labyrinten och försökte sedan ta sig ut. Vi fuskade dock kanske lite eftersom att vi hade en karta men det var ganska så kul ändå, coolt var det iaf. Vet faktiskt inte riktigt om vi har något liknande i Sverige. Kan inte komma på något och har bara sett de på film någon enstaka gång förut.

Förutom att gå igenom majslabyrinten så hade de även så att man t.ex. kunde få skjuta med några slags äppelkanoner, köra någon slags go-kart eller rida en kort runda på små ponnys. De hade dock inga större hästar eller ponnys så det var bara små barn som kunde rida, men annars hade jag definitivt gjort det. Stallet och hästarna faktiskt är något som jag saknar väldigt mycket. Vi har försökt se om det finns något ställe här runt omkring där man kan hyra häst men än så länge så har jag inte riktigt hittat något.

På den här gården så hade det även en massa pumpor som man kunde köpa. De hade även sprayfärgade pumpor som var väldigt coola men vi köpte dock vara vanliga orangea. Vi har inte skurit i dem än men det blir kanske i helgen eller så, vi får se.

Likes

Comments