Idag var det precis som rubriken lyder first day of school. Dagen började med att vi åkte till skolan runt 6.35 där vi träffade två andra senior tjejer i the guidence office. Dem visade oss sen till senior breakfast som bestod av munkar och apelsin juice. Jag kan inte riktigt påstå att jag var så sugen på munkar till frukost så det var tur att jag åt innan vi åkte till skolan. Men det var trevligt ändå. Alla seniors stod framför skolan och åt munkar och tog bilder av varandra i sina senior crowns. Senior crowns är något som görs varje år på vår skola. Alla seniors får en sån där Burger king krona som de sen dekorerar med lite allt möjligt. Vissa hade en massa glitter och fjädrar på sina kronor medan andra hade gjort typ älghorn och satt fast på något vis. Det var väldigt kul att se hur olika alla kronor var dekorerade och hur mycket tid folk verkar ha lagt ner på att göra dem.

First period hade jag US Hsitory och jag kan ju säga att jag kände mig väldigt lost när jag gick in i klassrummet. Jag är ganska så säker på att det bara är en massa freshmen i den här klassen och nästan alla satt redan i klassrummet när jag kom, så när jag gick in genom dörren så tittade typ alla på mig vilket kändes lite stelt. Kände inte riktigt för gå tvärs igenom klassrummet då så jag satte mig bara vid bänken längst bak närmast dörren. (Bänkarna var uppställda som ett U längs väggarna så att det fanns en öppen yta mitt i rummet) Första timmen gick bra tycker jag. Vi gjorde inte så mycket egentligen. Läraren presenterade sig och sedan så gjorde vi några typ namnlekar. Helt ärligt så minns jag typ inte ett ända namn från idag, hehe.

Second period hade jag Government i samma klassrum med samma lärare. Han sa i stort sätt exakt samma saker men det var väl lika bra att jag fick en repetition på det han sagt tidigare i fall att jag missat något. En ganska så tydlig skillnad som jag dock märkte i denna klass var att folk var mer bekväma med varandra och inte lika spända och nervösa som första klassen varit. Det är väl inte så konstigt egentligen med tanke på att US history typ bara var freshmen och governmnet är bara juniors och seniors.

Resten av dagen flöt på ganska så bra. Det var dock extremt varmt under 5th period. Då hade jag buisness and personal law. Jag vet inte varför men av någon anledning så var det såå varm i klassrummen men kallt i korridorerna. Jag tror inte ens ACn sattes på i klassrummet förrns de sista 5-10 minuterna av lektionen. Det var lite hemskt faktiskt. Det gick inte heller att öppna ett fönster eller så eftersom att det var väldigt varmt och fuktigt ute idag. Lunchen var också lite kaos men det lugnar sig tydligen lite när alla börjar få in rutinerna och vet vart de ska och hur allt går till. Jag är mig förmodligen också snart.

Var och fixade school supplies igår och idag efter skolan. Det var ganska så kaos i skoldelen av Walmart. Allting låg bara i högar och man hade inte en aning om vilken hylla som var vad eller vad något kostade. Men det gick helt okej ändå. Jag lyckades få tag på allt jag behöver(tror jag).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I onsdags (dagen efter att jag kom hit) så åkte vi till skolan och valde ämnen. Jorina visste på ett ungefär vilka ämnen hon skulle ta eftersom att vi fick ett häfte kvällen innan med alla olika ämnen man kunde välja, medan jag typ inte hade en aning. Jag visste att jag ville ha franska, matte och photography och antog att skolan hade typ US history och engelska som obligatoriska ämnen. Det visade sig sen dock när vi kom till skolan att de inte alls hade några krav på vilka ämnen vi skulle ha och att vi fick välja helt fritt vilket var väldigt najs. Vi båda blev dessutom klassade som seniors vilket betydde att vi även kunde välja de ämnen som endast seniors får ha.

Trotts att vi fick välja helt fritt så hade jag väldigt svårt att välja ämnen. Jag vet inte varför men jag kunde inte bestämma mig. Det slutade som tur var ganska så bra och jag är nöjd med nästan alla ämnen som det blev tillslut. Det är egentligen bara ett ämne som jag är lite osäker på och det är en english language art class som handlar om science fiction och fantasy. Jag ska kanske försöka byta ut den mot en physical education class eftersom att som det ser ut nu så kommer jag inte hålla på med någon sport. Jag tänkte försöka spela volleyboll men när vi var på skolan så såg jag dom träna och då kände jag lite "eh...kanske inte". Hur som helst så slutade det med att mitt schema ser ut så här:

Period 1 - US History

Period 2 - Goverment (General Psychology)

Period 3 - Algebra II

Period 4 - Marketing Concepts

Period 5 - Business and Personal Law (Science Fiction & Fantasy)

Lunch 12.05 - 12.35 Tydligen så går man från 5th period, äter lunch och sen tillbaka till samma klass

Period 6 - Intro to Yearbook

Period 7 - French II

(2nd semester)

Vi har ett lite halvt komplicerat färgschema som visar vilka dagar som ser annorlunda ut ibland. T.ex. vissa dagar har vi inte alla ämnen utan stället längre lektioner.

(Jag vet inte om det går att läsa vad som står på bilderna men de andra två bilderna är alla olika ämnen vi kunde välja mellan)

Likes

Comments

Dag 3 var den sista heldagen i New York. Dagen började med ett kort möte som handlade och morgondagens flygning. Vi fick också veta vilken tid vi behövde vara i lobby för att sedan åka till flygplatsen. Vi blev indelade i olika grupper och jag hamnade i den grupp som lämnade hotellet kl 7 på morgonen. Min flight till Detroit gick inte förrns 11.10 så jag och Jorina hade nästan 4 timmar på flygplatsen vilket var lite segt.

Efter mötet var det dags att ta bussen in till New York för en picknick i Central Park. Vi blev avsläppta vid Columbus circle där vi gick in på Whole Foods och köpte mat och så till picknicken. När alla köpt vad de skulle så gick vi in i Central Park och satte oss på en av gräsmattorna. Under tiden som vi var där så var det också något slags event ganska så nära där vi satt. Det var barn och ungdomar i alla möjliga åldrar och också en massa poliser. Om jag minns rätt så var det något som kallades för Harmony day vilket anordnades av någon/några ungdomsgrupper och NYPD. Det skulle typ förbättra relationen mellan ungdomar och polisen om jag förstod det rätt.

Efter att vi varit i Central Park i ett par timmar så tog vi bussen ut till Jersey Garden som var ett stort shopping center. Vi fick även rabatthäften eftersom att vi var en så stor grupp men eftersom att jag redan hade övervikt så kunde jag ju inte direkt handla något.

Det fanns enligt mig ganska så många bra affärer där. Bland annat en Victoria's secret outlet där det mesta var väldigt billigt. Det slutade faktiskt med att jag köpte två saker därifrån eftersom att det ändå inte tog upp särskilt mycket plats eller vikt. Förutom en massa affärer så fanns det även en food court där vi åt middag innan vi åkte tillbaka till hotellet.

När vi kom tillbaka till hotellet så gick jag direkt upp till mitt rum och började packa. Det gick ändå helt okej men det slutade med att min check-in väska vägde 22.2kg och mitt handbagage+handväska vägde 18kg.

Likes

Comments

Dag 2 av SLC bestod av sightseeing i lower Manhattan. Vi fick se Statue of Liberty, Ellis Island, Wall Streett, 9/11 Memorial, Chinatown, Little Italy, Brooklyn bridge, mm..

Under vår free time så gick jag med min värdsyster Jorina och några av de andra tyska utbytesstudenterna och köpte glass på ett ställe som vi passerat dagen innan. Jag köpte dock ingen glass eftersom jag redan frös pga vädret. Det regnade nästan hela dagen med undantag för några få korta uppehåll. Jag var inte heller så bra förberedd så jag hade varken regnkläder eller något paraply med mig. Men jag överlevde ändå.

Efter att vi varit och köpt glass så gick vi till Little Italy där vi åt middag. Jag och Jorina delade på en lasagne som var väldigt god. Vi gick sedan tillbaka till Houston Street där bussen hem skulle hämta upp oss. Vi kom dit lite tidigare än bussen så vi gick då in på Hollister en stund och sedan satte vi oss inne på Adidas och väntade.

Likes

Comments

Första heldagen av SLC började med frukost och sedan ett möte på typ en timme. Efter det så satte vi oss på en buss som tog oss in till Grand central station där vi åt lunch innan sightseeingen började.

Under sightseeingen med vår tour guide fick vi se en massa olika ställen som t.ex. Times square, Central park, 5th avenue, Rockefeller Center, Greenwich village, mm.

Senare under vår free time så gick vi tillbaka till Times square och 5th avenue. Vi var även tvungna att äta middag under de 3 timmarna men vi hade så svårt att hitta något så det tog oss typ 1 timme innan vi hittade ett bra ställe att äta på. Vi hamnade på något nyöppnat pizza och sallads stället som vi bara råkade gå förbi och det var så gott. Rekomenderar faktiskt att gå dit och äta någon gång om man är i New York! Det hette Stonebridge pizza and sallad och låg på East 41st Street, 16. Väldigt nära New York Public Library/Bryant Park.

Likes

Comments

Äntligen påväg till Soft Landing Camp i New York!

Jag vaknade runt 8 imorse, skulle egentligen gått upp kl 7 men jag vaknade inte av mitt alarm. Hade ca en timme på mig att duscha, äta frukost och packa det sista innan det blev dags att åka till Arlanda. Precis innan vi skulle åka så kom jag dock på att jag kanske borde väga min väska i fall att jag har övervikt. Trodde faktiskt att jag klarat av packningen ganska så bra eftersom jag fortfarande hade lite plats kvar i väskan, men nej. Såklart så visade det ju sig att jag hade övervikt. Min väska vägde alltså 27kg. 4kg mer än vad den fick väga. Då började jag ju känna mig en aning stressad. Jag fick snabbt tänka vad jag kunde plocka bort och jag fick även flytta över en massa godis i mitt handbagage(godiset vägde typ 3kg tydligen).

Jag hade fortfarande lite övervikt kvar när vi åkte till Arlanda så när vi väl kom fram och mötte upp de andra som också skulle åka så fick jag öppna väskan igen och försöka plocka ut lite fler saker. Jag var lite nervös när vi skulle checka in väskorna men det visade sig att jag klarat mig. Min väska vägde då 22.6kg och man fick ha 23kg. Det var tur att de inte ville väga mitt handbagage för det hade aldrig gått. Vägde det precis innan vi åkte hemifrån och då vägde det nästan 10kg.

Hur som helt så sitter jag nu på flyget. Vi flyger just nu över Island och har ungefär 6tim kvar. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Försöker mest fördriva tiden.
Kan ju säga att vi är en grupp utbytesstudenter som har en gemensam Instagram (battre.an.ef) där vi tänkt uppdatera lite om våra utbytesår så om någon läser det här och känner för att följa den så får man gärna göra det;)

(Är framme i New York nu. Flygets wi-fi fungerade typ inte)

(Michelle, Oskar & Cecilia)

Likes

Comments

I lördags så hade jag mitt första "goodbye party" för några av mina vänner. Det var jättemysigt och roligt att få träffa alla en sista gång innan jag åker samtidigt som det också var väldigt ledsamt eftersom att jag inte kommer träffa dem igen förrns om ett år. Kommer sakna alla sjukt mycket och det känns typ konstigt att jag inte kommer att få träffa dem på ett år.

På fredag kommer jag ha typ ytterligare ett "goodbye party". Då är det min släkt och några närmare vänner till min familj om kommer på middag, Detta betyder också att jag måste ha packat klar tills på torsdag. Jag har ju såklart inte ens börjat än. Planen var att jag skulle börja packa idag men så har det ju inte riktigt blivit, hehe. Ska till frisören imorgon så när jag kommer hem så får jag väl ta tag i packningen då.

Likes

Comments

Det är nu bara en vecka kvar innan jag åker till New York! Det känns helt sjukt att jag lämnar om bara 7 dagar. Har typ inte heller fattat än att jag faktiskt ska vara borta i ett år. Det känns nästan lite som om att jag bara ska på semester i några veckor och sedan åka hem igen. Hur som helst så har jag en hel del saker som jag ska göra nu i veckan. Det här är ungefär vad jag ska göra:

• Gå till frisören
• Ev. träffa andra utbytesstudenter
• Packa ner saker i mitt rum i lådor
• Packa resväskan
• Fixa kontantkort (så att jag har kvar mitt nr)
• Träffa släkten
• Skriva ut flygbiljetter & andra viktiga papper
• Skypea med min värdfamilj

Ikväll så ska jag även ha typ ett "goodbye party" med lite vänner. Städat och försökt plocka undan lite eftersom att några även ska sova här men det är inte så lätt när jag har saker framme överallt som jag ska ha med mig.😅

Jag är extremt taggad på att få åka snart. Det känns som att tiden har gått väldigt fort och som om att jag fick sommarlov typ förra veckan men det känns samtidigt som om jag länge gått och väntat på att få åka.

Likes

Comments

Igår var jag på den amerikanska ambassaden och fick mitt visum godkänt! Jag hade tid klockan 10.15 och jag var på ambassaden kl 8 för att jag tänkte att det skulle vara mindre kö då. Jag hade också fått veta av folk som varit där tidigare att ens tid egentligen inte spelade någon stor roll så jag tänkte att jag kanske kunde bli klar med allt lite tidigare. När jag kom fram så var det ungefär 30st som redan stod och köade men det gick ganska snabbt ändå. Jag köade utanför ambassaden tillsammans med Lucinda och sedan stod Kate och Sara lite längre bak.. Det tog ungefär 40min innan jag fick gå igenom säkerhetskontrollen och gå in och sätta mig i typ ett väntrum.

Man fick först ta en nummerlapp när man kom in och sedan när det var ens tur så fick man gå fram till en lucka där man lämnade alla papper man hade med sig. Efter det så fick man gå och sätta sig igen och vänta. Det gick ganska så snabbt men jag tyckte det var lite jobbigt att jag inte hade någon riktig tidsuppfattning eftersom att man var tvungen att lämna in mobilen i säkerhetskontrollen. Det satt en klocka på väggen men vi satt så att vi inte kunde se den och jag tyckte det kändes lite stelt att resa på sig och kolla. Efter kanske typ en timme så blev Lucinda uppropad och fick gå fram till en annan lucka där man fick svara på några korta frågor och sedan lämna fingeravtryck. När Lucinda sedan var klar så var hon tvungen att gå ut så då satte jag mig med Sara och Kate som satt i en annan liten del. Det var typ en liten lekhörna för små barn haha.

Det gick nog en halvtimme till innan jag blev uppropad och fick gå fram till en lucka. Han som satt där frågade mig först vad syftet med resan är, sedan vem som betalar för allt och vad min föräldrar jobbar som. Jag blev lite stressade när han frågade den sista frågan eftersom jag inte var säker på vad mina föräldrars jobbtitlar var på engelska men jag tror (och hoppas) att det blev rätt ändå. Jag fick tillbaka alla papper och så förutom mitt pass som kommer skickas till mig om typ en vecka.

Nu är det inte lång tid kvar innan jag åker! På måndag börjar jag jobba och ska göra det i tre veckor. Efter det så är det bara en vecka kvar!

Likes

Comments

Idag har jag varit på ytterligare en utbytesträff. Denna gång var det Explorius som anordnade det till skillnad från de andra träffarna där vi är en grupp studenter som planerat träffarna. Vi hade även en sådan träff i söndags vilket betyder att vi haft typ 7 träffar nu om jag räknat rätt (jag har varit med på 5). I söndags åt vi först på Vapiano i Skrapan och sedan gick vi till Skinnarviksberget och satt där en stund. Idag så satt vi i Humlegården och där Explorius bjöd oss på glass. Var inte säker på om man skulle ha med sig egen glass eller inte så det var ganska så skönt att det fanns där när jag kom haha. Som alltid när jag träffar alla andra utbytesstudenter så är det jättekul och mysigt. Vi satt i parken i ungefär en timme tror jag och efter det så var vi några som gick i lite affärer och sedan satte oss och tog en fika.

Innan träffen idag så gick jag faktiskt lite i souvenirbutikerna i Gamla stan och på Drottninggatan och letade presenter att ta med till USA. Inte det roligaste jag gjort men det gick helt okej. Jag köpte en liten anteckningsbok, en kortlek och några nyckelringar. Måste dock tillbaka imorgon eftersom att jag glömde lite saker som jag skulle ha köpt.

Imorgon ska jag också till den amerikanska ambassaden och fixa mitt visum. Jag har gått igenom alla papper som jag ska ha med mig flera gånger nu så jag hoppas att jag har allt. Jag ska åka med min mamma in till stan imorgon kl 7 och skriva ut en sista sak innan jag åker vidare till ambassaden där jag ska möta Sara, Lucinda och kanske Kate. Egentligen har jag inte tid förrän kl 10.15 men det verkar inte spela någon roll vilken tid man är där och jag vill bara bli klar med det. Det är dessutom lite roligare att stå och köa tillsammans med andra som man känner än helt själv.


Likes

Comments