Igår åkte vi ut till Eagle Fork Farms för jag och Jorina skulle få testa gå igenom " a corn maze" .Låter kanske lite skumt, men det var som en labyrint i ett majsfält. Man gick in i labyrinten och försökte sedan ta sig ut. Vi fuskade dock kanske lite eftersom att vi hade en karta men det var ganska så kul ändå, coolt var det iaf. Vet faktiskt inte riktigt om vi har något liknande i Sverige. Kan inte komma på något och har bara sett de på film någon enstaka gång förut.

Förutom att gå igenom majslabyrinten så hade de även så att man t.ex. kunde få skjuta med några slags äppelkanoner, köra någon slags go-kart eller rida en kort runda på små ponnys. De hade dock inga större hästar eller ponnys så det var bara små barn som kunde rida, men annars hade jag definitivt gjort det. Stallet och hästarna faktiskt är något som jag saknar väldigt mycket. Vi har försökt se om det finns något ställe här runt omkring där man kan hyra häst men än så länge så har jag inte riktigt hittat något.

På den här gården så hade det även en massa pumpor som man kunde köpa. De hade även sprayfärgade pumpor som var väldigt coola men vi köpte dock vara vanliga orangea. Vi har inte skurit i dem än men det blir kanske i helgen eller så, vi får se.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I lördags var själva homecoming dansen och paraden. Paraden började kl 09.00 och började vid en elementary school ganska så nära North. Jag skulle egentligen inte gått i paraden eftersom att vi i Key club betsämde att vi inte skulle gå men Maddies mamma skulle gå med den skolan hon jobbar på så Maddie bjöd med mig och Lizzy. det är tydligen inte bara North high school föreningarna/ idrotterna som går i paraden, utan även North middle school och Mt. Hope elementary school.

Vi gick sedan in i ett bostadsområde där en massa föräldrar stod redo med sina barn och en massa plastpåsar. Barnen sprang sedan runt och samlade så mycket godis de bara kunde från paraden. Alla i paraden hade typ flera stora godispåsar med godis som de kastade ut till folk. längs gatorna. Vi gick ganska så långt bak i paraden så när vi kom gående så låg det en massa godis utspritt över hela gatan. De stängde öven av halva Tom Ginnever Ave ,som är den väg som North Hicgh school ligger på, eftersom att paraden gick längs större delen av den vägen tills vi kom from till North.

Efter paraden så åkte vi hem igen och började göra oss i ordning för kvällen. Vi hade planerat att åka till en park och ta bilder men det blev lite osäkert ett ta när det började regna. Som tur var så slutade det efter att tag och vi bestämde oss för att åka till parken ändå.

Vi mötte Maddie och Lizzy i parken vid 17.00, men innan vi åkte till parken, som låg runt Lake St. Louis, så hämtade vi även upp Dori. När vi väl kom fram till parken så insåg vi att det inte bara var vi som var där för att ta bilder. Det måste har varit någon annan skola som också hade homecoming + att det även var något slags bröllop där just då. Vi lyckades iaf ta några helt okej bilder innan vi åkte till Rendevous för att äta middag.

Dansen började kl 19.00 vi kom dit lite efter 19. Det var dock en del kö in till skolan men det gick ändå ganska så snabbt att komma in. I det hela så var själva dansen ändå helt okej. Hade dock önskat att de spelat mer låtar som jag faktiskt kände igen men så blev det inte. Tror jag kände igen typ 3-4 låtar på hel kvällen. Men vi hade kul iaf.

Dansen skulle ha slutat vid 22.00 men så blev det inte riktigt heller. Vid ungefär 21.30 så avbröt de dansen och alla vart tvungna till att gå ut ur skolan. Det började med att en av rektorerna började skrika i en mikrofon och sa åt alla i hela gymnastiksalen att skingra på sig och gör en fri gång i mitten av salen. Allt eftersom att folk flyttade på sig så kunde man se en tjej ligga ner på golvet med några kompisar runt som försökte hjälpa henne. Jag är inte helt hundra på vad som egentligen hände, det verkar finnas olika versioner, men folk trodde att hon fått något slags anfall. Vi blev tillsagda att försöka ge henne så mycket plats som möjligt och flytta så nära väggarna vi kunde. Så småningom så sa de även till oss att gå ut ur skolan och försöka få ta i någon som kunde hämta/köra hem oss. När jag väl kom ut så stod även ambulansen där.

Likes

Comments

I fredags så var det hoecoming game emot Fort Zumwalt south High School. Det var nog en av de roligare jag vart på. Inte direkt för att själva matchen var särskilt spännande, resultatet var 54-7 till oss. Det var dessutom 54-0 tills i sista minuten då South hade sin första touchdown. Men för att det var mycket fler folk än vad det brukar vara. I början av matchen så delade de även ut rosa pude r(tror det var mjöl blandat med något som färgade det rosa) i små påsar till alla i "the student section" som vi sedan kastade samtidigt. Har dock ingen bild och hittar ingen just nu men de var väldigt kul. Dock lite mindre kul precis efter när man hade rosa mjöl i ögonen och resten av ansiktet och kläderna, hahah.

Träffade även Dori, som är den ungerska utbytesstudenten, under matchen i fredags. Vet att vi är 5 utbytesstudenter på skolan i år. Det är jag, Jorina, Dori, och sedan två killar. Ena killen, Jan, är också från Tysklad och han är även i min Government class. Den andra vet jag inte vad han heter och har heller inte träffat honom än, men vet att han är från Puerto Rico.

Likes

Comments

Denna vecka har varit homecoming och spirit week. Varje dag har haft ett tema som man klätt sig efter.

Måndag - "Woke up like this"

Tisdag - "Tacky tourist"

Onsdag - "Wayback Wednsday"

Torsdag - "Jersey day"

Fredag - "Pink out"

Under fredagen så var det även som en samling för hela skolan ute på fotbollsplanen. Vi var tvungna att sitta efter vilken årskurs man gick i vilket inte var särskilt kul eftersom att jag knappt känner några seniors. Kom dock några juniors som jag kände och satte bredvid mig men då började flera senior skrika på oss. Det ledde då till att alla började skrika fram och tillbaka på varandra vilket jag kände blev väldigt pinsamt och stämningen blev inte heller särskilt bra. Tycker att det var väldigt onödigt från båda sidor eftersom att det redan satt flera andra juniors bland alla seniors men samtidigt så kunde de också bara flyttat.

Hur som helt så var samling ändå helt okej. Folk verkade dock hellre gått hem men jag tyckte att det var kul ändå. De hade dragkamp mellan årskurserna, dansarna och alla cheerleaders visade upp sina rutiner, de presenterade årets "homecoming court" som man fick rösta på under förra veckan, och de hade även en grej som de kallade för "paj in the face". Det var nog det alla väntade på och tyckte var roligast. Under hela denna och förra veckan(tror jag) fick man donera pengar till olika lärare/staffs (som sedan gick till något som jag inte riktigt minns) och för varje 5 dollar en lärare/staff samlade in så valdes någon till att kasta en paj i ansiktet på den personen. De hade även något som de kallade för "Girl/Boy" där alla cheerleaders hade valt vars en kille som fick vara med och dansa/göra allt sånt som alla cheerleaders brukar göra.

En av de lärare som fick paj kastat ansiktet var min US History och Government teacher. Tror det var i början av denna veckan han började ångra att and ställde upp eftersom att han först trodde att det bara var den som samlat in mest pengar som skulle bli pajad, dessutom så hade han inte heller räknat med att han skulle vara en av de som samlat in mest.

Varje årskurs dekorerade sin korridor under fredagen. Tror dock att senior korridoren är en annan än de dekorerade men den ligger lite konstigt till så det skulle vara svårt att dekorera tror jag.

Likes

Comments

Detta inlägget är kanske lite sent då det är tisdag och jag tänkte skriva om helgen som varit, men det får vara så nu.

Som jag skrev i det senaste inlägget så var jag på en föreläsning/workshop på Fox High School i fredags. Under kvällen så gick även jag och ett litet gäng tjejer ut och åt tillsammans för att fira Maddie som fyllde år i lördags. Vi åt på Buffalo Wild Wings, vilket jag tror är 2 gången jag ätit där. Är inte helt 100, men tror vi åt där när vi var på semester i Floriada för några år sedan. Det var iaf helt okej. Var inte särskilt hungrig så åt inte jättemycket.

Efter att vi ätit så åkte vi till Goodwill, vilket är en secondhand affär, för att se om vi kunde hitta något för Spirit Week som pågår just nu. Hittade faktiskt en pyjamas som jag verkligen gillade och köpte. Igår var det pyjamasday och jag kände inte riktigt för att ha den pyjamasen jag faktiskt hade när jag sov till skolan. Hittade även ett par väldigt mysiga shorts som jag även köpte.

I lördags så gjorde jag inte så mycket under dagen. Jag gjorde klar alla läxor och sånt jag behövde jobba ikapp med för att jag missade fredagen, men inget roligare än så. Under kvällen däremot så åkte vi till en tysk restaurang väst om St.Louis. Schneithorst tror jag restaurangen hette. Anledningen till att vi åkte dit var för att fira Jorina som fyllde år i torsdags. Maten var helt okej, inte det bästa jag ätit men det var okej. Jag tror Jorina tyckte lite likadant. Självklart så avslutade vi kvällen med glass från Dairy queen. Det har typ blivit till något som vi gör varje vecka. Oftast efter football games på fredagar men de senaste två matcherna har inte varit hemma.

Under söndagen så träffade jag och Jorina Jill som är vår local coordinator. Vi åt först lunch på Red Robin innan vi åkte till en nagelsalong där vi fixade våra naglar inför homecoming. Jag valde att göra gel och akrylnaglar helt i guldglitter. Har haft det lite komplicerat med att hitta en homecoming klänning så ville ha nått som skulle gå med nästan vilken färg som helst. Jag fick låna en av en kompis men jag kände mig inte helt bekväm i den, så har kollar runt en hel den. Dock så är de jag hittat väldigt dyra och har inte lust att spendera så mycket på en klänning jag kommer använda en gång.

Efter nagelsalongen så åkte även jag och Brian iväg till ett slags shopping area runt Lake St. Louis för att leta efter en klänning. Hittade ingenting där heller, men bestämde att vi skulle testa en sista affär som dock visade sig vara stängd på söndagar.

Som tur är så ligger den affären ganska så nära där vi bor så vi var är igår och letade klänning efter skolan. Provade flera olika klänningar eftersom jag hittade en hel del klänningar som kanske skulle fungera och tillslut så hittade jag en. Kanske lite enkel men gillar verkligen färgen så jag hoppas att det blir bra nu.

Likes

Comments

I fredag så var jag iväg på en fieldtrip till Fox High School med alla yearbook classes. Vi lämnade vår skola 07.30 och kom fram till Fox ca 1 tim senare. Vi gick in i deras auditorium där Balfour(företaget som hjälper till att göra yearbooks) höll en föreläsning/workshop om design, intervjuer, stories och allt annat som går in i yearbook.

De höll även en tävling innan föreläsningen började där man kunde vinna pengar till sin skolas yearbook. Första priset var 500 dollar, andra var typ 200 och tredje var 100. Vi hade inte planerat att delta i tävlingen men när vi kom dit så sa de att vi kunde göra typ vad som helt och iaf få 100 dollar eftersom att det bara var 2 andra skolor som anmält sig till tävling.

Vi fick typ 8 min på oss att komma på något och det slutade med att 2 av killarna från min yearbook class skulle sjunga och resten av oss skulle stå bakom och knäppa med fingrarna. Kan ju bara säga att det nog var en av de sämsta uppträdanden jag någonsin varit med i, hört eller sett. Vi på scen hade dock väldigt kul och kunde inte sluta skratta. Det blev inte heller bättre när skolan efter oss dansade till en låt som de själva spelat som handlade om bananer. Mitt i uppträdandet så började de även kasta ut bananer och banangodis på oss vilket fick alla att börja skratta igen. Jag var inte alls beredda så fick lite halvt panik när det helt plötslig kom massa bananer flygande.

Efter alla tre uppträdandena så började själva föreläsningen/workshopen. Det var helt okej till en början men efter ett tag så tröttnade de flesta. Sammanlagt så satt vi där och lyssnade i 3,5 tim. Efter ca 2,5tim så åt vi lunch i skolans bibliotek där de serverade pizza. Vi var bara kvar en timme efter lunchen eftersom vi var tvungna att vara tillbaka på vår skola innan skoldagen var över.

Vi var dock tillbaka en halvtimme innan klockan skulle ringa så vi var tvungna att gå till vår 7th hour, franska för mig alltså. Var ju inte alls förberedd på det så hade varken papper eller penna med mig. Som tur var så rättade de bara prov/assignments som vi lämnat in och fått något fel på. Hade lite fel att fixa men blev klar ganska så snabbt. Alla andra var typ klara så sen satt vi bara och snackade och satt av tiden. Hade även med mig lite svenskt godis som jag bjöd på. Ganska kul ändå att se deras rektioner när de testade djungelvrålen. Gillar inte ens lakris men hade med mig det för att en av min vänner i yearbook ville testa.

Likes

Comments

Igår var vi på St. Louis Zoo med flera utbytesstudenter från CETUSA. Det har varit väldigt varm här hela veckan och igår var det runt 35°C. Idag har det varit typ 33°C. Håller typ på att smälta bort här, fattar inte hur de utbytisar som är ännu mer söder än mig klarar sig.

Isbjörnen var nog helt ärligt det bästa igår. (Har faktiskt lurat några här att jag har en isbjörn och en pingvin som husdjur,haha. Jorina har även lyckats få några att tro att de inte har någon elektricitet i Tyskland)

Likes

Comments

Idag var det en D-dag i skolan vilket betyder att vi slutade 11.55 istället för 12.55 som vi oftast gör på torsdagar. Det hände inte heller särskilt mycket i skolan idag vilket var väldigt skönt.

1st hour hade jag Government. 2nd hour hade jag marketing men vår lärare var inte där så vi skulle bara jobba själva med en uppgift som vi fick i tisdags. Vi ska hitta på en ny superhjälte, välja vilken "form" hen ska ha (bok, action figur, tidning, videospel,mm) och sedan bestämma hur vi ska få folk att vilka köpa denna superhjälte. 3rd hour var Yearbook och vi gjorde inte heller så mycket där. Iaf inte så mycket som var särskilt ansträngande eller så. Det enda som jag och min grupp som jag jobbar med gjorde var att gå runt till olika klassrum och intervjua några fotbollsspelare(soccerplayers).

Efter skolan så åkte vi hem en stund innan Jorina skulle tillbaka till skolan för att ta bussen till hennes softball game. När vi lämnat av Jorina igen så åkte jag och Brian till Kohl's för att se om de hade några typ neonfärgade t-T-shirts inför morrondagen football game. Hittade en typ rosa/persikofärgad tröja som fick duga, men med tanke på att den kostade typ 5 dollar så den helt okej.

När vi var klara med den korta shopping rundan så åkte vi hem igen. Vi hann dock bara vara hemma i ca 1 timme inann jag skulle tillbaka till skolan igen för att fota två soccer games för Yearbook. Både JV och Vasity spelade mot Holt HS och jag är ganska så säker på att båda förlorade. Stannade inte hela andra matchen men förmodar att de förlorade. De låg under när vi åkte därifrån och enligt min yearbook grupp så är Holt ganska så bra. Iaf bättre än North. Laddade över bilderna jag tog idag nyss till datorn och fick några helt okej bilder på JV. Varsity blev dock inte så bra. Hade väldigt svårt med hur jag skulle göra för att få ljusa men ändå skarpa bilder utan att använda blixten. Bilderna blev antingen väldigt oskarpa eller mörka., men förhoppningsvis gör det inget. Vet att andra i min grupp har tagit bättre bilder på varsity. Det som egentligen är viktigast är att jag får bra bilder på JV och freshmen eftersom att typ ingen annan har gått eller vill gå på dem matcherna.

Likes

Comments

I lördags så var jag, Jorina och Brian iväg på ett möte söder om St. Louis. Mötet var för alla utbytesstudenter och värdfamiljer som bor runt om St. Louis området. Det var egentligen ingenting de sa där som jag inte redan visste. De gick igenom alla reglerna igen(som vi redan hört typ 100 gånger) och pratade lite om olika aktiviteter som vi kommer att göra under året och så. Alla lokala kontaktpersoner var där och även vår regional manager. Vi pratade en hel del med vår kontaktperson Jill och planerade en del saker som vi ska göra tillsammans. T.ex. så ska vi gå och fixa naglarna tillsammans innan homecoming och gå på någon slags målarkurs. Jag är verkligen sämst på att måla och sånt men tydligen så är det en kurs där de går igenom steg för steg hur man målar just en specifik bild så det spelar ingen roll om man är sämst. Det låter iaf kul så förhoppningsvis så blir det av någon gång i oktober.

Efter mötet så åkte vi även till Dairy Queen och köpte glass. Bästa glassen säger jag bara. Vi var även och köpte glass på Dairy Queen efter fredagens football game. Vi hade egentligen inte planerat att gå på det gamet eftersom att det var ett away game på Fort Zumwalt East High School men det blev så ändå. Jag skulle ev. ha gått på två soccer games för att ta bilder för Yearbook i fredags men det blev inte riktigt så. De gör dock inget eftersom att det var varsity och JV, de har fortfarande en hel del games kvar innan säsongen slutar för dem.

En sak jag måste lära mig dock är att inte ta bort fokuset från matcherna jag fortar. Iaf inte om jag är på någon av Jorinas softball games. Jag tog med Karolyns kamera till Jorians game i fredags för att försöka träna lite på att ta bättre bilder när folk rör på sig. För att inte ha stängslet i vägen hela tiden så ställde jag mig vi en änden av planen precis där stängslet slutade. Det gick bra till en början och jag fick några helt ok bilder men när för en stund kollade ner i kameran för att ändra några inställningar så slog någon en ganska så hög och sned boll som gick rakt emot mig. Alla såg ju såklart det förutom jag som kollade ner, så alla började typ skrika "heads up" till mig. Fattade först inte alls vad de menade med det och när jag kollade upp så kunde jag inte heller se bollen eftersom jag satt i motljus. Det var så nära att den träffade mig. Den landade knappt en halvmeter ifrån där jag satt, haha. Blev faktiskt lite rädd först precis när alla började skrika och jag fattade att något var på gång men nu i efterhand så är det ganska så roligt.

Kände att jag kom lite off track nu men jag har helt ärligt inte så mycket nytt att berätta. Dagarna går lite upp och ner. Börjar vänja mig en del vid skolan och så nu men jag måste faktiskt erkänna att jag saknar Sverige då och då. Det är väldigt annorlunda men samtidigt typ inte. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara.. Det är en svår känsla att beskriva.

Likes

Comments

Idag har vi varit lediga från skolan pga. Labor day. Vi bestämde oss därför för att åka in till downtown St. Louis för att se "The Gateway Arch" som tydligen är som en symbol för USA:s expansion västerut om jag förstod det rätt.

När vi kom dit så var det en stor båge silvrig båge i stål. Av någon konstig anledning så föreställde jag mig att bågen skulle vara röd. Jag har ingen aning om varför jag trodde att den skulle vara det, jag bara föreställde mig det. Bredvid bågen går även Mississippi river som är the stateboarder mellan Missouri och Illinois.

Mitt uppe i bågen finns det som en utkiksplats med små fönster som vi självklart åkte upp till. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det men man åkte typ upp i små kapslar som tydligen ska rymma 5 personner(vilket jag inte tror på). Jag tyckte att det var väldigt coolt iaf och när man kom upp till mitten så kunde man se ut över hela St. Louis.. Jag tror dock inte att det är någon jättebra idé att åka upp dit om man är höjdrädd och har klaustrofobi. Det var inte så jättemycket plats där uppe och kapslarna var som sagt väldigt små. Men är man okej med det så rekommenderar jag det verkligen. Helt klart värt de 13 dollar som det kostade.

Till lunch så gick vi till en italiensk restaurang (Caleco's). Jag valde tortellini och asså det var sååå gott. Vill definitivt tillbaka. dit någon gång igen.

Likes

Comments