Header
View tracker

För ett år sedan låg vi inne på förlossningen.
kl. 4 på morgonen den 8 december 2015 kom vi in till förlossningen med vattenavgång och milda värkar varannan minut som senare avtog till var tionde minut men väldigt mycket kraftigare och så fortsatte det tills omkring klockan 10 på morgonen den 9 december.
Vid den här tiden för exakt ett år sedan fick jag en sovdos innehållande morfin, en sömntablett och någon annan smärtillande tablett så att jag skulle få lite sömn inför nästa dag.
Jag låg där i min säng och Daniel kom ut ur duschen, totalt däckad av morfinet kommer jag på att jag dreglar och säger till Daniel "Älskling, jag dreglar men det fååååår man göra!"
Dagen efter var det dags och vi fick träffa vår skatt för första gången.
Mitt livs bästa dag och det var värt varje sekund av smärta, för kärleken till den lilla killen, den är så oslagbar!
Det är så sjukt att det redan har gått ett år, att vår vackra skatt är ett år i morgon!

Klockan 12.47 onsdag den 9 december 2015 kom han till oss och förgyllde våra liv för alltid ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag är kass på att ge Daniel sina paket och presenter i tid, mest för att jag är så dålig på att hålla hemligheter och jag vill bara skrika ut vad han ska få samma sekund som jag köpt det.
I år var inget undantag, jag köpte Daniels biljett idag, efter att jag kommit på ett rim (med lite hjälp av google) fick han den direkt.. 😂

Här är rimmet:
Slitna jeans, nitar och läder,
explosioner och nattsvarta kläder!
En rockig afton med smink,
Inte Metallica men du kanske fattat min vink?!

Sen vi började träffas har Daniel tyckt att det är orättvist att jag sett både Kiss och Iron Maiden två gånger vardera, det är trots allt två legendariska band och han stackarn har inte sett någon av dom.
Hur skulle jag då kunna låta bli att ge honom chansen att se KISS nu när de kommer till Stockholm 6/5-17? Klart som tusan han ska få se bandet som ger allt på scen, från smink till scendesign är de helt klart det mäktigaste bandet jag sett live.

Så jag la ner lite extra så att vi får bra sittplatser, jag gillar inte att stå nämligen, det är svårt att se bra när man har ståbiljett och inte är speciellt lång.
Enda gången jag lyckats hamna längst fram på en större konsert var på Marilyn Manson när han spelade på Hovet 2012, står man där framme är det helt klart bästa platsen, men det är svårt när det kommer till ett så stort band som KISS.

Så nu är det bokat och klart, jag ska få se dessa legender för tredje gången, Daniel ska få se dom för första gången och jag hoppas att de fortfarande är krut i gubbarna och att det är värt pengarna även denna gång!

Likes

Comments

View tracker

Är du lättkränkt? Känner du dig kränkt av ett skämt eller kanske av en liten obetydlig text? Ja du är inte ensam idag, 2016, i Sverige blir varenda människa kränkt för allt och inget.
Skämtar du om en snopp, ja då blir någon snoppbärare kränkt, skämtar du om en vagina, då blir en vaginabärare kränkt.
Idag kan man inte påstå sig vara kvinnlig eller manlig, man kan inte heller säga att man bär smink för att man är kvinna, för vad man än säger eller gör så är det alltid någon som blir kränkt trots att det inte var menat illa.
Här kan man inte vara sarkastisk, oseriös eller helt enkelt bara stolt, för det är alltid någon som ska bli kränkt utav ens skugga, ens närvarande eller ens ord.

Absolut är det bra att vi tar bort normerna kring vad som är kvinnligt och vad som är manligt. Ni som känner mig vet att jag klär min son i rosa kläder, ger honom rosa leksaker och låter honom leka med dockor, ni vet även att jag aldrig varit speciellt intresserad av att följa samhällets normer.
Men det betyder inte att jag, som många andra, blir otroligt less på att aftonbladet, expressen, nyheter24 osv skriver dagligen om människor som blivit kränka av något de sett eller hört.
Som senaste skandalen: http://www.expressen.se/nyheter/coop-tog-bort-vaska--efter-emmas-inlagg/
Där stackars Emma såg en necessär med texten "I never go out without makup. I'm a woman, you know".
Nej alla kvinnor bär inte smink, jag är ett lysande exempel på det.
Men, måste all text på alla saker passa till varenda människa då? Det finns posters som är rosa och riktar in sig på tjejer, posters som är blå som riktar in sig på killar, är inte det minst lika mycket fel i sådana fall?
Varför hänger klänningar och kjolar alltid på tjejavdelningen och inte på killavdelningen i butiker?
När man går in på tex H&M och ska välja kläder är det könsuppdelat redan från strl 68.
Så varför är en necessär så viktig att skriva om när alla butiker fortfarande delar upp mer eller mindre allt i "Kvinna" och "man" kategorier?

Jag tycker det är rent utsagt tragiskt att en enda sak kan få så mycket uppmärksamhet för att en människa i Sverige kände sig kränkt när de uppmärksammade en produkt, finns det verkligen inget vettigare att tänka på än sin egna person?
I Sverige är det normalt att bli kränkt för minsta lilla, i Sverige lägger vi mer fokus på människor som blivit kränkt än det som händer runt om i världen. För en necessär kan svälta en hel befolkning, den mördar oskyldiga människor och gör terrorattacker runt om i världen, just den necessären skapar hat mot specifika människor och den delar upp oss i kategorier.
Ja det sistnämnda kanske den faktiskt gör, men det är mycket fler saker, som är allvarligare än en necessär som gör det också.

Och ja jag klagar, för det är min blogg och jag tvingar absolut ingen att läsa mitt klagande.
Likes

Comments

När jag var liten vann jag en gris på Ljusdals julskyltning, en stor rosa gosedjurs gris.
Idag var vi på den traditionella julskyltningen där igen och första gången med Oliver.
På Albins leksaker hittade jag då en rosa stor mjukis gris och kunde inte låta bli att köpa den åt honom, klart han ska ha en gose gris från Ljusdals julskyltning också!
Den var ju så himla söt och mysig!

Likes

Comments

Jag älskar blackfriday, jag älskar min sambo och självklart älskar jag Oliver!

Vi har idag varit in till Bollnäs och handlat lite, mest bara nödvändiga saker, som batterier, hushålls artiklar osv men även lite julpynt och en ny tv!
En 55" blev det efter lite om och men, så ikväll kommer fantastiska Janne och fixar så vi kan sätta upp den på väggen.
Vi har betong väggar och varken vill eller kan fixa upp den på egen hand.

Men vi passade även på att handla lite till Oliver på Jollyroom, så han får lite tråkiga julklappar i år, lite inredning till hans rum blev det till största del.
Men mina absoluta favoritprodukter var på rea så jag kunde inte låta bli.
Alice & Fox är ju så himla fin inredning och vitt som jag älskar och neutralt så Oliver sen kan välja exakt vilka färger som han vill ha i sitt rum.

Likes

Comments

Hämtade ut ett paket från lyko idag, en julklapp och lite nya dofter till hemmet.
Jag klickade även hem en brun utan sol, så nu ska jag för första gången i livet testa på det också.
Kanske kan man få lite mer färg så här under vinterhalvåret och slippa se så blek ut.

Så det blev två Yankee ljus som luktar så otroligt gott och juligt. Doft pinnar från rituals som jag kollat länge på att ha i badrummet och ja som sagt brun utan sol och en julklapp jag inte lägger ut här. 😉

Likes

Comments

Jag har suttit och kikat på lite nytt till lägenheten, är så mycket jag skulle vilja byta ut och lägga till.
Vår TV tillexempel är enbart 32", gissa om man får kisa för att se något på den, innan jag fick glasögon kunde jag inte se någonting alls på den, haha!
Men tyvärr är man ju inte gjord av pengar, så än så länge får man ta en sak i taget, men innan jag dör ska jag ha dekorerat lägenheten exakt så som jag vill ha den med vitt, silver, grått och svart!

Men först och främst måste jag jobba på att bli rik så jag kan ha råd att köpa något av dessa snygga saker!
*TV är dock prio, speciellt nu när jag har fått ett Xbox och även en stor matta till vardagsrummet, är så kallt på golvet här så en stoooor Rya matta hade varit perfekt!


Sakerna ligger inte i ordning här nedan då Nouw vägrar samarbeta med mig och fått mig att göra om inlägget 3 gånger och ändå inte är helt perfekt. Så enklast blir nog att klicka på bilderna för att komma till produkterna.
Dörrmatta Tanger titanium / Taklampa Taleja / TV-bänk - SEATTLE / Golvlampa Edison / Globen Lighting Bordslampa Crystal Small / Kubisk vägghylla vit 4-pack / Globen Lighting Golvlampa Crystal / Gloria taklampa / Globen Lighting Crystal Taklampa / 2 Flytande vägghyllor / Rya soft de luxe / 55'' LED

Likes

Comments

Vi har köpt ganska många presenter till Oliver i 1-års present, men vad köper man i julklapp?
Har ni några tips?

En gunghäst av något slag funderar vi på, även olika aktivitetsleksaker.
Det här är mycket svårare än jag trodde, antingen vill jag köpa allt jag hittar, eller ingenting typ..
Vad passar en 1 åring? Vad kommer just han uppskatta? Så otroligt svårt att veta vad som kommer användas och inte! Så bomba mig med förslag, allt mellan himmel och jord som kan passa honom, om inte nu så kanske lite senare under 2017!

Likes

Comments

Olivers nya favorit mat är nu oxpytt med lite rödbetor och ett stekt ägg.
Aldrig sett ungen äta så bra utan att kasta allt på golvet eller försöka vända upp och ner på tallriken! 😍

Likes

Comments

Sen jag blev förälder har jag två rädslor som jag alltid oroar mig för, första är att något ska hända Oliver, vilket jag tror alla föräldrar känner om sitt barn.
Andra är att jag är så rädd att dö och lämna Oliver utan sin mamma.
Jag jobbar ju på Ica och sitter mycket i kassan, varje pass har jag ångest, tänk om någon skulle få för sig att råna butiken när jag sitter där, tänk om jag skulle bli skadad och dö. Det kanske låter löjligt i andras öron, men jag tänker på sånt, jag är så rädd att gå bort och lämna Oliver att jag kan få ordentligt starka ångestattacker.
Vad jag än gör kan leda till såna tankar och därav får jag ångest, ibland så lätt att det inte syns, ibland så hård att jag bryter ihop.

Jag vill bara inte lämna honom, jag vill inte bara vara ett minne för honom, jag vill se honom växa upp och jag vill alltid finnas vid hans sida och berätta varje dag hur mycket jag älskar honom.
Av den här anledningen vill jag inte lämna ifrån mig honom, jag vill inte att det ska hända varken honom eller mig något när jag inte är där, jag vill ha kontroll och jag vill finnas där för honom varje sekund, för han är allt jag har.

För någon som inte är förälder kanske allt det här låter jätte löjligt och hönsigt, det tyckte jag också innan jag blev förälder. Men nu ser man på filmer, läser artiklar eller hör om barn/föräldrar som blir illa behandlade eller går bort och jag reflekterar direkt till mig själv eller Oliver. Jag vet inte hur jag skulle reagera om något hände honom, jag skulle gå under totalt.
Min familj är verkligen allt för mig, dom är hela mitt liv och varje sekund är det dom jag tänker på, dom jag älskar mer än någonting annat.

Jag ville bara skriva av mig, Daniel sover, Oliver sover och katterna sover och här sitter jag och funderar, tänker och känner att jag måste förmedla mina känslor någonstans.

Likes

Comments