Header

Okej.. Shit nu sitter jag här igen, framför denna sida. Dock har det hänt så sjukt mycket saker sen jag skrev här sist..

Satt och läste vad jag skrivit i lite tidigare inlägg, och shit vad mycket som hänt i sommar.

Jag bor hemma! Sen i somras har jag bott hemma och har inte planerat att åka härifrån på ett bra tag heller. Vilket känns skönt, vissa stunder iaf.

Jag skrev innan sommaren hur taggad jag var på nian, vilket ganska fort ändrades när jag fick reda på att jag skulle flytta hem och börja på en helt ny skola ännu en gång då jag inte fick gå tillbaka till den gamla skolan jag gick på tidigare.

Resten av sommaren betydde alltså ångest. Ångest över skolan, jag gick inte två första veckorna men trodde nånstans att de kanske skulle vara bättre än jag tänkt mej. Detta var då en stor och ostrukturerad skola. Panikattacker, hela tiden, panik hela nätterna, dagarna och grät typ påväg till skolan av ren panik, blev sämre och sämre.. BBörjade se konstiga saker och känna mej helt värdelös, ville ju mer än allt klara skolan och inte falla tillbaka till de gamla. Och sen kom den där dagen, den dagen allt lättade och de var nog min ända räddning.. Efter ett soc möte kom vi överens om att ändå prata med den gamla skolan och kolla, känna hur de känns. 2 dagar senare började jag på min gamla skola, och oj vad de har lättat. Nu kämpar jag med allt jag har och nästan gråter mej igenom vissa skol dagar av utmattning, men så mycket roligare det är och oj så mycket bättre jag mår av detta.


Ytligare så ska jag sluta med hästarna. Tilde blir förhoppningsvis såld i helgen och hästen jag har nu får ägaren ta tillbaka. Detta tar jag så sjukt mycket stryk av, men trivs inte med nya hästen, trivs inte med nya stallet och känner mej urusel på det jag gör, Så jag slutar och får sedan se vart jag hamnar, men jäklar vad jag saknar Tilde, värker i hela kroppen efter hennes älskade mule, men nu ska jag lägga fokus på skolan.

För övrigt har det äntligen börjats göra utredningar av bup, och jag är fortfarande tillsammans med min älskade pojkvän. Så nu har jag fått skriva av mej lite. Puss.

 Lite bilder från sommaren 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det har redan gått ett helt år. Ett år sen jag var full och stack med föräldrar och polis efter mej, och om en vecka var det ett år sen jag flyttade till ett familjehem.

Vilket år. Så mycket ångest och ånger, intalat mej själv saker hela tiden som inte varit sanna och på ett sätt inte vart mitt riktiga jag. Jag tog vila från mitt jag, för ingen orkade med mej, jag har vart en annan tjej detta år och vet nu hur jag ska hantera mitt jag. Efter nån månad på hemmet så bröt jag kontakten med mamma, och då trodde jag att jag aldrig skulle vilja prata med henne, men hon har vart det största stödet för mej i vinter och vi är väldigt nära varandra.

Detta är nog ett år som alltid kommer vara med mej, inte bara pga dåliga saker heller.

Jag är rätt stolt över att ha gjort åttan, för jag lovar att ingen vuxen nånsin skulle pallat jobba och mått så pass som jag gjort samtidigt som jag gått i skolan, pendlat mellan klassrum och toaletter för att kunna få ha sina ångestattacker i fred.

Nu kanske jag får flytta hem i höst och är så taggad inför nian, för att kunna få upp betygen och ta mej in där jag vill.

Jag har lärt mej att uppskatta saker på ett helt annat sätt. Ett sätt som kanske inte många 15 åringar ser. Men jag e nu starkare än nånsin och jobbar för att ta mej igenom allt. Även fast allt kan vara riktigt jobbigt ibland.


Jag har ju faktiskt inte bara blivit bättre psykiskt utan även i ridningen. Har lärt mej så mycket, även om de finns mycket kvar, har jag lärt mej se fel och hitta knappar lättare. Hade de inte vart för min ponny så hade jag aldrig klarat detta år.

Från att bara tyckt mina föräldrar vart dumma i huvve till att sakna dom så pass att man skulle kunna dö för att få träffa dom lär man sej verkligen av.


Så var rädda om era ära för de är de bästa ni har. Puss på er och sorry för ett uruselt inlägg..


be, promise, and gonna-bild

Likes

Comments

Okej detta inlägg kan bli svårt att skriva.. För jag skäms, huvva vad jag skäms för att berätta/skriva om sånt här. Att skriva om känslor och hur allting egentligen är.

Men hur ska man kanna förvänta sej att folk ska förstå om dom inte ens vet?

Jag kollade på en riktigt bra serie, som heter Shameless, den fick mej att inte känna mej ensam i sånt här, i riktiga depp svackor. Att man kanske ska uppskatta allt man har och ta vara på de, sen att alla e olika, vissa mår faktiskt så pass dåligt.

Dessa svackor kommer och går för mej, när jag inte e nere i nån svacka kan jag ju självklart må dåligt, men inte lika länge och lika grovt som i svackorna.

För nått år sen kunde jag inte alls hantera sånt här, jag trodde helt enkelt att de inte var menat att jag skulle stanna kvar här på jorden. Och allt som jag har gjort under dessa svackor, jag e alltid så rädd för att falla tillbaka i samma onda cirkel igen då, och jag vet hur svårt det är att ta sej ur den cirkeln. Som idag, lyckades skolka en timme idag, de är en början, de är då de börjar bli farligt, när man väl kommer till första steget.

Men jag bestämde mej ganska fort igen att i fortsättningen ska jag gå på skolan och vara på lektionerna.

Allt blir dock väldigt mycket tyngre, ett nej kan kännas som ungefär ett dödsbeskedd och att bli påmind om att man inte klarar skolan e så pass tungt att de knappt går att hantera.

Men jag tror nog att försöka leva så normalt som möjligt e de bästa man kan göra, inte ligga hemma och tycka synd om sej själv. Jag menar liksom, alla må väl ha hört att man ska ge sej på sånt man e rädd för, och jag tror de e lite samma sak här.

Jag får ganska grov socialfobi såna här tillfällen och känner mej endast äckilg och ful, men att nästan bli ut tvingad av vänner osv e nog de bästa dom kan göra, för tillslut blir det lättare.

Att prata om sånt här, de tror jag e bästa vägen för många. Men jag klarar inte av sånt, för jag skäms så oerhört, bara tanken på att jag typ existerar får mej typ att gråta, för jag känner mej nästan död, bara går runt känner inte efter och bryr mej inte.

Jag e en människa som vill visa mej stark oavsett vad, för de är dom starkaste som överlever.

Men jag har iaf världens bästa mamma och pojkvän som stöttar mej och alltid lyckas peppa mej.

Jag tycker ingen ska blunda för sånt här för de är många som har de minst lika jobbigt. Så ta snälla ta hand om varandra, puss hej <3

Likes

Comments

Tänkte bara skriva lite om veckan som vart, den har bestått av.. häst.

Har haft praktik och varit på ridskolan, ridit hästarna hemma på dagarna och vart och jobbat på kvällarna.

Tilde är i full gång och vi kör på stenhårt, öppnonrna börjar sitta mer och vi jobbar på med enkla galopp byten och förvänd galopp, och snart ska nog galoppbytena sitta igen också. De går allmänt bra för oss helt enkelt, de går framåt, finns väldigt mycket att jobba på men börjar hitta mycket mer knappar på bebis nu.

Hon sköter sej även bra och bara vart nån enstaka bockning. Min fina lilla bebis som gör såna framsteg, fast att hon skulle behöva gå ner bra nå många kilon till. Ser framemot tävlingssäsongen nu, vi ska börja träna in lb:1 programmet nu också.


Veckan på praktiken hart vart riktig läror rik, även om första dagarna var riktig tunga, min socialfobi gjorde mej galen och de blev riktigt tungt där ett tag, men nu är praktiken slut och nu har det ändå känts väldigt bra! Ganska skönt då det endast är på kvällarna, och jag är en kvällsperson kan man söga. Så på så sett har det passat mej super, fick även rida igår, även det väldigt lärororikt.

Imorron åker jag till mamma så in jag släpper ut tilde på morgonen blir det tömkörning. Sen vila på lördag och ridning på söndag, har dessutom vart utan telefon över en vecka nu apropå ingenting, och de jobbigaste e nog att försöka hålla koll på tider, har ingen klocka hemma i stallet så det är bara a chansa, ios kanske det är bra att inte ha så mycket koll på tiden hela tiden heller.

Men dheär får räcka för nu, puss hej!

​Bjuder på massa gamla random bilder i brist på färska bilder..

Likes

Comments

Helt sjukt att jag om 5 dagar fyller 15, okej andra tycker nog väl att de inte är nån big deal. Men för mej känns det helt sjukt och jag trodde aldrig jag skulle sitta här och skriva det.

Innan 15, då hade jag bestämt mej för att inte finnas på denna jord mer.. Jag berättade för mamma att jag aldrig skulle bli 15 och ända sedan jag blev deprimerad hade jag bestämt mej... Att jag faktiskt mot alla odds faktiskt kommer bli 15.

Jag tror helt ärligt inte att det sitter i min tjurighet(jag e jävligt tjurig), för de försvann ganska fort.. Jag tror det mer suttit i nyfikenheten och självklart allt stöd jag haft från olika håll hela tiden, och speciellt min helt underbara ponny <3

Jag har testat det mesta, men har fortfarande vart som vilken tonåring som helst i dagens samhälle.

För ett år sen var jag så grymt stolt över att fylla 14, men nu är det stolthet samtidigt som de känna helt misslyckat, de känns lite som att det alltså är självklart, jag är feg. Även om de ändå är riktigt bra i denhär situationen , och nån gång har faktiskt denna feghet försvunnit för en stund och jag har vart så nära att bara lämna, men efteråt har det bara känts som en stor skam, riktigt pinsamt. Men att nu ta sej över 15 känns ändå som att jag får veta att ingenting är omöjligt och att de är helt enkelt så att jag ska stanna kvar här. De känns faktiskt just nu riktigt grymt, saker börjar gå bra, äntligen! Och hade jag nånstans på vägen gett upp hade jag aldrig fått vart med om allt detta helt underbara!

Att se dessa gamla bilder är ganska skönt, de fanns mycket jag aldrig jag trodde jag skulle ta mej ifrån, jag trodde aldrig att jag skulle gå hela veckor osminkad i ridkläder telefon lös och skita i vad alla andra tycker.

Jag har haft världens bästa vän, som funnits här i ett par år, som alltid funnits i både positivita och negativa situationer, som alltid plockat upp mej och svarat i telefonen halv 3 på natten när allt vart som värst.. Som stöttat mej i allt dumt.. Hon har hjälp mej i stallet och skolan och killar, hon är helt enkelt min andra halva, en riktig förebild är hon verkligen.. Tiden med henne har fluigt iväg och det känns som det var igår hon fyllde 15.. Nu fyller hon 17 i år vilket är helt sjukt, en sådan människa borde alla få ha, tack för all hjälp Evelina <3

Likes

Comments

Ligger äntligen i sängen nyduschad efter första skoldagen denhär veckan..

Länge sen jag skrev någe nu, och insåg att på sistone har det hänt ganska mycket, jag har bl.a klippt av mej håret och gjort en piercing(som jag dock har tagit ut nu,tappade bort kulan hihi)

Min telefon har även dött.. Så nu är jag mobil lös, lite skönt faktiskt, kan dock inte lyssna på Spotify när jag rider och det är nog de jobbigaste med det hela.

Och nu är de dessutom ca en vecka kvar tills jag fyller 15, gillar dock inte riktigt grejen med att fylla år, vill inte ha så mycket uppvaktning.. Jaja det är en gång per år..

Rider min ponny förfullt, nä okej kanske inte riktigt.. Har legat så grymt sjuk i en vecka n u.. Så som sagt gjorde jag min första skoldag idag, efter att jag och Erika hade suttit och proppat i oss choklad idag blev jag lite illa tills mod och även om vi gick en riktigt rejäl promenad så lär vi inte gjort oss av med mer en 2 choklad bitar.. Så de blev bombygge på ridplanen, mockade och ridit så ponnyn var lockig av svett, och nog känns det ändå lite bättre! Svetten rann mellan brösten och tror vi har svergies tyngsta bommar.. Men nu kanske jag ska sluta pladdra och sova istället så vi hörs väl så småningom, puss hej!

Likes

Comments

Andeledning till att bloggningen i dålig e många.. Men jag känner att jag inte alltid har så mycket positivt att berätta och orkar inte sitta och klaga och värre en så är det väl inte.

Men till nått roligt, min helt underbara ponny!! Fy tusan va roligt det var att rida idag, även om det var väldigt kravlöst och kanske lite slarvigt satt jag med ett stort leende på läpparna hela tiden. Hon fattade så klockren galopp från skritten och den var så kraftfull och rund, kan säga att även om det inte vart så mycket så har tömkörningen på sistone verkligen lönat sej! Stretchat henne och borstat, självklart massor av gos också. Smorde min nya sadel som förövrigt e så oerhört skön, bästa köpet typ nånsin! Smorde även lite träns och så.

Jag vill bara skryta om min helt underbara ponny! Jag vet att dom som kommer köpa henne sen kommer ha minst lika kul som jag haft/har. Vårat mål vår sista tid e väl ungefär att få henne så fin som möjligt, gå ner massor och bygga upp muskler istället.


Fyller snart dessutom 15, jag har verkligen i princip allt jag vill ha, förutom navelpiercing och en riktigt vältränad kropp, hihi. Närå men hoppas verkligen på att få pierca naveln. Jag e skolless som vanligt men får peppa mej att för varje ddag e vi närmare sommarlov. Håller väl lite utkik efter ny häst vilket e lite mysigt, sitta och kolla och drömma sej bort även om dom flesta hästar ligger helt över min prisklass. Nu ska jag kolla på serie så vi höres, puss hej!

Bjuder på en bild med saknad sommar och lillasyster <3

Likes

Comments

Jag har för sista gången tagit detta jobbiga beslut, kanske de jobbigaste beslutet jag nånsin kommer göra.

De var liksom nått som sa att nä, de är slut nu. Jag ska sälja Tilde.

Min absolut bästavän, min livsräddare och prinsessa. Men jag känner att våran tid har som på nått sätt varit nu, vi har haft så sjukligt kul. Men hon börjar bli lite liten och jag vill ut och tävla dressyr vilket hon inte vill och detta beslut känns bäst för både henne och mej.

De ligger ju liksom på nått sätt ett ansvar över mej på att hon alltid ska få de bästa, och jag känner att nu är de nån annans tur att få stå i ägo till världens goaste ponny.

Hon kommer väl komma ut på annons nångång till sommaren med tanke på att hon inte är så igångsatt ännu. Samtidigt så känns de så sjukt, min allra bästa vän, skulle vilja att min lilla syster hade vart mer intresserad så hon kunde tagit över henne och jag fått veta att hon var i goda händer.

Alla timmar och pengar jag lagt ner på denna ponny, ojoj.. Men det har alltid lönat sej, man får lära sej så sjukt mycket av denna ponny, mitt allt. Hade det inte varit för henne hade jag inte tagit mej så bra igenom dessa tuffa perioder.

Alla skratt tårar och hemligheter jag delat med denna häst, hon var med mej när jag flyttade till en helt främmande familj och helt främmande plats, hon var min ända trygghet, men hade det inte varit för henne hade jag aldrig kommit så nära dom jag bor hos som jag är nu.


Jag hittade en gammalblogg från när jag var och provred tilde till när hon kom till mej, kan säga att ögonen var inte speciellt torra efter det. Men jag känner mej samtidigt helt okej med allt dehär, nog för att jag kommer sakna hennes gnäggningar och gos i boxen så kommer nån annan att bli lyckligare än nånsin och ha sitt livs roligaste period.

Men vi har ju fortfarande tid och då ska vi verkligen ha sån rolig tid! Sen kommer jag ju förhoppningsvis inte sluta med hästarna utan hoppas på att få hem en ny stjärna igen, världens finaste ponny <3

Likes

Comments

Även om de inte verkar så, så är det faktiskt så att jag fortfarande lever.

Ville mest bara hälsa de och skylla på att uppdateringen e urusel efter som jag har så mycket annat att göra.

Men de är faktiskt så att jag har gjort 4,5 skoldagar nu 2016, applåder! Men har inte hunnit uppdatera då jag har sjukt mycket i skolan, gå 7 timmar i skolan och jobbar hela tiden, lite förvånad och glad över mej själv.. Men vill ändå att de snart ska bli sommar då jag har en känsla av att jag kommer tappa allting och hade vi gått ut nu hade jaq gått ut med bra betyg. Men jag e jävligt tjurig så jag tänker fortsätta tjura på.

Men nu måste jag fortsätta skriva på min uppsats jag började på idag som ska vara klar ikväll, bättre sent än aldrig ;)

Likes

Comments

De är ju för tusan 2016, kändes som att det var en evighet hit.

Jag har haft sån sjuk ångest inför nyår med nytt år osv, kände mej inte alls redo för att lämna 2015, ville att de skylla haft avslutas på ett helt annat sätt. Men jag tog mej ju igenom de också, kunde ju liskom inte hindra att de skulle bli ett nytt år vilket ger mej en gnutta panik.

Så igår var jag ute och gick med ponnyn, vi båda rensade tankarna efter nattens bravader, kom fram till ett och annat.
Jag vet att dehär kommer inte bli "mitt år" de kommer de nog inte bli på ett par år men, bara för de behöver de ju inte vara åt helvete?
Så 2016 ska bli mitt singel år!
Ska vara nöjd över de jag har och inte önska jag har mer.
Insåg igår att jag bor på värdens finaste plats, de är lugnt, inte mycket folk, skog, jag har stallet 10 meter från ytterdörren och har 3 sjukt fina hästar att rida, och dessutom, bor jag hos värdens bästa extra familj, där jag verkligen stormtrivs!
Jag behöver inte bo speciellt nära stan? Behöver inte närhet av massa andra, för tillfället pratar jag bara med folk jag mår bra att prata med. Tror jag kommer mogna så mycket som person detta år. Ska ut och tävla med min ponny är väl mitt mål för i år. Jag menar,  varför har jag gruvat mej inför 2016? låter ju som de kommer kunna bli helt underbart!
Jag ska fokusera på mej själv och inte alla andra. Mhhm bitch mood on this year! Nu jävlar, hoppas ni har grymma mål inför 2016, om inte,  gör de bästa av situationen! Puss hej!

Likes

Comments