Header

AUSTRALIEN, COME WITH ME

6 mars

Efter att ha spenderat en natt tillbaka på campingplatsen fanns där fortfarande mycket kvar av Daintree Rainforest att upptäcka. Vi steg upp tidigt och åkte mot vårt första stopp. Mossman Gorge. Där gick vi ett walking track, och fy vad jobbigt det var får jag erkänna. Emil, som är rökare, har betydligt bättre kondition än mig och hade lättare för att andas än vad jag hade. Detta var dock ett återkommande problem, att jag mådde sämre vissa dagar, som vi (Emil) är rätt säkra på berodde på att jag inte drack tillräckligt med vatten. I varje fall fick vi ta oss ut till en typ av konsthall, därifrån gick en buss mellan konsthallen och området Mossman Gorge. Det var inte tillåtet att köra dit själva.

Efter att ha gått en lång stund, hade det varit skönt med ett dopp i sjön som fanns där. Om man bara hade tagit på sig badkläder ;) Körde en liten nödlösning och drog av mig shortsen men behöll (Emils) linne på så att jag kunde ta ett litet dopp i det iskalla vattnet.

Efteråt drog vi vidare, närmre Daintree River, för att åka en båttur där det utlovades att få se krokodiler. Livs levande, i egen miljö. Och det gjorde vi, fyra stycken. Nu i efterhand så ryser jag nästan av tanken. Att jag vågade? Usch. Men det gick ju bra, som tur är. Jag får väl ändå klämma fram ett erkännande till Emil, som fick mig att vara lite mer äventyrlig. Zipp-line och krokodil-safari på tre dagar.

Ett litet stopp på väg tillbaka: Wanga Beach.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

AUSTRALIEN, COME WITH ME

4-5 mars

Uppe i norra Australien, norr om Cairns och Port Douglas, ligger en av världens äldsta regnskogar - Daintree Rainforest. Här spenderade jag och Emil tre dagar med att utforska. Denna lilla upptäcktsfärd delar jag dock upp i två, med risk att det blir lite för långt. För att verkligen ta del av hela regnskogen, krävs att man tar en "båt" över Daintree River mot en liten avgift. Vi spenderade två dagar på den sidan av Daintree innan vi tog oss tillbaka till campingplatsen för dag tre. Vår tanke var till en början att ta båten tillbaka till campingen redan dag 1, men det kom inte på frågan då det regnade så mycket vår första dag att det till och med blev översvämning på vägarna. Så vi sov i en mysig liten stuga en natt. I regnskogen är de som bor där självförsörjande när det gäller el, och stugan vi bodde i använde sig av solceller för att alstra ström. I med den tråkiga regnperioden bad därför ägarna oss att vara sparsamma med elen vi använde.

Vår första dag hann vi bara med att "jungel-surfa" det vill säga åka zipp-line i regnskogen. Trots höjdräddslan klarade jag mig genom detta, och allt fångades på film. Tyvärr blev en stor del av våra värdesaker stulna bara några dagar senare, så all dokumentation av min stora stund är sorgligt nog borta. Men mer om det i ett senare inlägg.

Dag två var vi fast beslutna om att hinna med mycket mer än dagen innan. Det hade slutat regna, så vi beslöt oss för att äta en god frukost innan vi började utforska på nytt. Första stoppet blev Cape Tribulation. En strand som är lång, och på bild väldigt vacker. Och det hade den säkert varit för oss också.. Om det inte vore för att det var så tråkigt väder, molnigt och mulet. Dessutom varnades det för krokodiler överallt, lite läskigt om man frågar mig. Men mysigt var där ändå.

Tips från coachen; var noga med solkräm i Australien, men i de fuktigaste områden var även noga med insektspray ;) Nej, jag är också allergisk mot myggbett så mina ser värre ut. Emil såg inte alls lika sönderbiten ut, don't worry.

Sedan åkte vi vidare för glassprovning. Vi hann dock med ett litet stopp på en te-odlingsgård där dem "sålde" Daintree-te. I ett litet skul, utan personal. De förlitade sig på männskligheten genom en honesty-box där man fick lägga pengar för det te man på så vis köpte. Så rart!

Vi var iallafall på två olika glass-ställen. Första var på en gård där de odlade så många olika sorters frukt. Frukt som finns att köpa här i Sverige som exempelvis banan och äpplen, men också exotisk frukt så som mango, mango steen, jack fruit. Så gott, och så mysigt att gå runt bland träden och kolla på hur alla frukt-träd såg ut.

Vi hann också med att gå till Daintrees Discovery Centre för att titta på växterna som växer. Det är unikt med dessa då de behöver det fuktiga och varma klimatet för att växa. Centert är byggt så att man går upp bland trä-topparna för att få en närmre blick. Vill man titta ännu mer på naturen, kan man också gå en runda på markplan precis intill nästan. På Jindalba Boardwalk.

Likes

Comments

BEAUTY & LOOKS, TASTY

Åh, är det inte något spännande med att hämta ut paket? Som en present man köpt till sig själv, trots att man redan vet vad som är i. Igår hämtade jag ut ett paket som jag hade beställt från Lyko. Mest lite välbehövliga grejer, men också en vattenflaska i glas från BKR.


Jag vet inte hur mycket ni har läst om hälso-riskerna med att dricka ur plast, samt att förvara sin mat i plast? Vill ni läsa lite om det så kan ni göra det här och här . Jag tror faktiskt inte att plasten som säljs inom EU är så farlig, men jag har upplevt att glasflaskor/muggar ofta börjar lukta efter ett tag. Och dessutom se smutsiga ut även fast man diskar och diskar och diskar... Men så läste jag någonstans att om glasflaskor inte ska ha det problemet. Plus att dryck smakar bättre ur en glasflaska, varför kan ni läsa här.

Så jag gick ut och letade efter glasflaskor i butiker runt om i staden jag bor i, men hittade bara en som jag kände var "läck-fri". Problemet med den var att den är jättestor, och därför också tung. Jag har använt flaskan ändå, och har faktiskt inte upplevt att den börjat lukta. Det har dock blivit mindre och mindre på senare tid, då den är så otymplig. MEN! Så hittade jag denna på Lyko, när jag ändå scrollade runt för att leta efter det andra jag beställde. Den har ett silikonskydd, och den väger inte alls mycket. Jag har faktiskt inte använt den än, men jag ska försöka uppdatera om hur det går i framtiden.

Det är faktiskt ett av mina mål med 2017, att börja dricka mer vatten igen. Det är ju så bra för en.


Likes

Comments

AUSTRALIEN, COME WITH ME, TASTY

3 mars 2016

Under vår vistelse i Cairns & Port Douglas-trakten var vädret många gånger inte på vår sida. Vi var fortfarande i norra delen av Australien, längst kusten, så det var väldigt fuktigt men också många dagar molnigt. En regnig förmiddag spenderade vi därför på Coffee Works, ett väldigt mysigt ställe lite utanför Cairns där det odlades kaffe. I inträdet ingick obegränsad kaffe-, choklad- och te-provning. Det delades ut små muggar och små skålar, så att man fick plocka på sig. Vi avnjöt också en god lunch, då solen beslöt sig för att titta fram.

Utöver kaffeprovning fanns där också en tillhörande butik, samt ett tillhörande museum, med tekannor och kaffebryggare från många århundraden och tillhörande fakta. Jag personligen är ingen kaffe-entusiast men likväl tyckte jag att det var mysigt att gå omkring och kika lite. Det knakade lite på museets ovanvåning, men det var nog lite av tjusningen i det hela.


Oavsett om du är en kaffeälskare eller bara är ute efter ett mysigt ställe att besöka, så vill jag rekommendera Coffee Works. Jag och Emil hade en dag tillsammans, och det är ett minne jag ser tillbaka på med ett leende.

Likes

Comments

TASTY

Sen jag slutade äta kött i början på maj har jag varit på jakt efter nya recept att lägga på minnet. När jag ibland blir sugen på en viss maträtt jag ätit tidigare försöker jag efterlikna, men utan kött. Det jag funnit lättast att laga när det kommer till köttsubstitut är färs. Favoriten är sojafärs, som också användes till gårdagens middag. Chili con (soja)carne.

I min hade jag:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 halv paprika
1 halv chili
Cayennepeppar, paprikakrydda och oregano efter smak
1 pkt chili-tomatsås
1 burk blandade bönor
1 påse sojafärs

Så enkelt att göra, man kan nästan bara hälla i alla ingredienser i en gryta och låta puttra. Och det blev så mycket mat. Det kommer nog räcka ett par dagar. Jag tycker om denna rätt då det är så lätt att variera. Igår åt jag med ris och tortilla-chips. Idag tror jag att jag kommer att koka lite pasta att ha till. Men det hade också varit gott i en wrap eller med en bit bröd... så gott!

Likes

Comments

 • New Years Eve

  TASTY

  "Gott nytt år (några dagar för sent)! Jag hoppas att ni firade in det nya året på bästa tänkbara vis…"

 • Mount Isa

  AUSTRALIEN, COME WITH ME

  "19 - 24 februari 2016 Efter att ha kikat igenom arkivet här på bloggen, märkte jag att det är lite …"

 • New In

  BEAUTY & LOOKS

  "Lite nytt från London och en beställning jag gjorde innan dess. I ärlighetens namn var min plan att…"

 • Lately

  ME / UNEDITED

  "Den senaste 1,5 månaden har tiden spenderats med familjen och vänner. Det har grillats, ätits tacos…"

 • 10.05.16

  ME / UNEDITED, TASTY

  "Hejsan! Längesen jag tittade in här. Det har hänt så mycket saker sen senast. Jag och min pojkvän g…"

 • 09.03.16

  AUSTRALIEN, COME WITH ME

  "Ojdå. Det var ett tag sedan jag skrev senast men får väl skylla på att jag inte har haft lust att s…"