Börjat baka väldigt mycket nu sen jag fick mig bakmaskin! Så mycket roligare, gjorde denna äppelkaka tidigare i veckan och igår gjorde jag silviakaka. Dock ingen bild på silviakakan då min sambo åt upp den innan jag hann fota. Han är tokig i allt som har med bakverk att göra, blir ännu roligare att baka då 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Snodde mammas gamla pastamaskin för att hon aldrig använde den. Jag är så glad att jag gjorde det! Man kan inte ens jämföra hemmagjord pasta med pasta man köper i affären och förvarar i sitt skafferi.
Vi gjorde två sorter, den första var ravioli med pestofyllning (pesto, ricottaost, riven parmesanost och riven vanlig ost). Sen gjorde vi även bandspagetti. Till detta hade vi Baconsås gjord på bacon, lök, tomat, sambal oelek, grädde, persilja och parmesanost.

Likes

Comments

Gjorde en spännande och annorlunda falukorvsgratäng. Med ris i botten, helt okej som vardagsmat!  

Likes

Comments

Löning imorgon så vi hade väldigt lite mat hemma. Så till middag fick jag laga "soppa på en spik" och rensa kyl/frys och skafferi!

Men det blev väldigt bra, tacopasta! 

Väldigt få ingridienser. Köttfärs, lök, tacokrydda, bönpasta & cremefraiche.

Likes

Comments

Recept för 1-2 personer.

Ingridienser:

Färsk vitkål 200g

Ungefär 2 dl vispgrädde

Färsk vitlök 1 klyfta

Riven smakrik ost (mängd efter smak)

Smör att steka i

Salt & peppar

här gör man:

Sätt ugnen på 200 grader.

Strimla vitkålen till tunna små strimlor.
Stek den i en panna med mycket smör tillsammans med vitlöken.

När vitkålen fått färg så tillsätt lite grädde och låt koka. När grädden börjar koka in så tillsätt lite till och fortsätt så tills all grädde är förbrukad.

Lägg över det i en ugnsform när grädden kokat in ordentligt och har en krämig konsistens.

Lägg över lite ost och sätt in den i ugnen tills osten smält och fått fin färg.

Detta är ett lchf vänligt recept och går att ha som tillbehör till det mesta! Det fungerar perfekt till en god köttbitt, korv, fläsk, kyckling och mycket mer! På bilden så serverar jag det med Porchetta och färska grönsaker.

Likes

Comments

Varit ledig hela veckan så har hunnit med en hel del! Mamma var uppe och hälsade på mån-ons och så hann vi med ett ullaredsbesök och mysiga middagar hemma. Jag fick även chansen att baka en underbar alla hjärtans dag gräddtårta! Chokladbottnar med chokladganache som fyllning, kan inte bli bättre!

Fick även finbesök tors- sön av min fina gudson och hans föräldrar. Vi hann med obligatorisk fredagsmys med tacos! Jag verkligen älskar tacos, det är min absoluta favorit.
Sen hann vi också med badhus, våffellunch, shopping på knalleland och massa myskvällar! 

Likes

Comments

Fylld brödlimpa

​Recept för fyra personer. Denna maträtt går att göra både stark och mild i smaken. Det är berodnde på hur mycket jalapenos och cyennepeppar man har i. 

Ingredienser:

500 gram nötfärs

1 färsk brödlimpa valfri

1 burk majs

1 gul lök

250 gram Philadelphia 

inlagda jalapeños (mängd valfri beroende på hur hett man vill ha)

2 dl creme fraiche 

riven ost 1-2 dl

cheddarost som man brukar ha till hamburgare ungefär 6 skivor 

Paprikakrydda, cayennepeppar, lökpulver

Salt & peppar


Så här gör man:

Sätt ugnen på 200 grader.

Stek färsen och finhackad lök till det är genomstekt. Krydda med alla kryddor efter egen smak och häll i majsen. 

Blanda ihop Philadelphia med crème fraiche finhackade jalapeños, 2/3 delar av den vanliga osten och salt & peppar.

Skär av toppen på brödlimpa och gröp ur den. Varva den med kött, Philadelphia blandning och cheddarost. Avsluta med vanlig ost på toppen och lägg på brödlocket. 

Grädda brödlimpan i ugnen i tills den fått fin färg och osten är smält. 

Servera med en god sallad till. 




Likes

Comments