Header

Jösses!
Sitter nu mätt och go..
Äntligen finns det ett LCHF/PALEO bröd som smaka Bröd. Eller faktiskt tom.fralla.Med hård skorpa och fluffigt inuti😃
De är helt ljuvligt goda. Jag har ändrat om lite i receptet som cirkulerar på Facebook,
(Linda W.K har del i detta ändrade receptet .Hon tipsade om hälften mandelmjöl /pofiber )
Jag ville ha lite mer tuggmotstånd!
Här kommer min variant av detta goda bröd

Bröd som smakar BRÖD
Ingredienser :
1.5 dl mandelmjöl
1.5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
3 -4 msk fiberhusk
1 tsk havssalt
1 msk skalade sesamfrön
1 msk hela linfrön
1 msk pumpafrön
3 äggvitor
2.5 dl kokande vatten
Solroskärnor till garnering

Tillagning :
Sätt på ugnen 175gr
Blanda allt det torra
Häll i äggvitor
Häll i vattnet snabbt och vispa ca 10 sek med elvisp
Fukta händerna och forma till 4-5 frallor
Fukta ovansidan lite extra och tryck fast Solroskärnor och platta till brödet lite.
In i ugn ca 50 min.
Om de sväller dåligt? ändra till varmluft en stund.efter ca halva tiden.
Jag har provat med enbart varmluft, men får då ett ballongbröd med hål i😕
Däremot funkade det perfekt att höja en stund så det svällde lite..

(Det går att utesluta alla frön då grundreceptet är utan)
Grundreceptet finns på bild nedan för er som vill prova det!






Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments