Contains affiliate links Konst, Design, Inredning, Konsttips, Tavla

Funderar du på att köpa en tavla till någon i julgåva eller present, men är osäker om tavlan passar?

Lösningen är här, köp ett presentkort! Presentkortet gäller alla tavlor i Nina Björk Art shop samt tavlor i Galleriet (vid förfrågan). Presentkortet gäller tom 2018-03-31. Gott om tid att välja!

Beställ ett presentkort

Att beställa ett presentkort är enkelt. Beställ presentkortet genom att klicka på bilden ovan, då kommer du till sidan med presentkortet och kan göra din beställning. Observera att presentkortet bara gäller i Nina Björks artshop. Men finns det någon tavla i Galleriet som inte finns i artshop så går det bra att göra en förfrågan angående tavlan och finns den kvar är det möjligt att även köpa den och använda presentkortet som del av betalningen.


Fördelen att få välja själv

Ibland kan det vara svårt att välja, och ännu svårare att välja present eller julklapp till någon. Det är lätt hänt att man ger en present som sedan blir helt fel, kanske det är färgen eller stilen som inte passar. Men nu finns lösningen här, med hjälp av ett presentkort kan mottagaren själv välja.

Beställning steg för steg

  1. Gå in på Artshop klicka på Presentkort
  2. Klicka på Add to Cart
  3. När produkten är betald får du en länk att ladda ned presentkortet
  4. Skriv ut kortet och skriv på eller signera digitalt. Ditt namn (beställare) samt mottagarens namn.
  5. Skicka presentkortet via mail eller skriv ut och ge presentkortet till mottagaren.
  6. Mottagaren väljer i artshop eller galleriet på ninabjorkart.com och kontaktar sedan info@ninabjorkart.com före 2018-03-31 och får tillbaka en kod värde 500 kr som används i Artshop för att köpa tavlan (observera att koden endast gäller i 3 dagar från det att ni mottagit koden via mail)

Konst för hem & kontor

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Design, Kultur, Folk och sånt, Funderingar, Marknad, Utbildning


Tacksamhet öppnar dörren till enkelhet. En person som är tacksam för de saker de äger kommer att bry sig om dem, njuta av dem och slösa bort mindre energi än de som söker mer. De kommer att uppleva uppfyllelse i de gåvor som de redan har, snarare än att titta utanför sig själva för mer.

Tanken är inte att vi inte ska äga någonting, utan att inte låta våra tillhörigheter äga oss. Desto fler saker vi har, desto mer stress framkallar dessa saker. Om du varje morgon tittar in i en överfylld garderob, men ändå inte hittar någonting att sätta på dig, då kanske du äger förmycket kläder?I en artikel i Harvard Mental Health letter sägs det att "tacksamhet är starkt kopplat till större lycka. Tacksamhet gör att människor får mer positiva känslor, lever längre på trevliga upplevelser, får bättre hälsa, hanterar problem bättre och får starkare relationer."

Samhället vill skapa konsumenter

Vi lever i en kultur som predikar missnöje. En konsumentkultur kommer alltid att anfalla tacksamheten - om de kan skapa ett missnöje i våra liv, kan de sälja sin nya produktlinje till oss eller den senaste version med de nya förbättringarna.

Däremot kommer de som kan hitta tacksamhet i sin nuvarande existens påverkas mindre av tomma löften.

Att vända om från otacksamhet

Hur blir man mer tacksam?

Genom att se att allt som pockar på din uppmärksamhet, sista chansen, bästa priset, snyggaste kappan osv.. som en grå massa och börja avsiktligt vända om och se inåt istället, vem är du, vad du vill, och vart är du på väg? Våga se och ställ dig själv frågor om vad som egentligen gör dig lycklig.


Avsiktligt välja tacksamhet.

Tacksamhet kommer aldrig att vara ett resultat av ditt nästa köp, framgång eller prestation. Den är tillgänglig i ditt hjärta just nu. Och du kommer aldrig hitta tacksamhet i livet tills du avsiktligt bestämmer dig för att välja den.


Räkna dina välsignelser.

En ny dag, en varm säng, en kärleksfull make, ett barn i ditt liv, en unik personlighet eller en speciell talang ... Du har redan underbara saker i ditt liv. Tacksamhet sätter snabbt in när vi börjar spendera ett tyst ögonblick varje dag och kommer ihåg dem. Denna övning ensam har potential att förändra ditt hjärta och liv oändligt. Se tips!


Sluta fokusera på vad du inte har.

För många människor ser aldrig tacksamheten, eftersom de spenderar sin mental energi inriktad på vad de inte har. Kasta bort kataloger och annonser som oundvikligen lovar dig mer uppfyllelse och glädje i livet. Dessa saker säljs inte i butikerna – det har aldrig funnits där och kommer aldrig att finnas där.


Fira ödmjukhet
.

Ödmjukhet är en viktig ingrediens i tacksamhet. Ett ödmjukt hjärta finner tillfredsställelse i de gåvor som den redan har och kräver mindre från andra och livet. Kom ihåg att oavsett vad du uppnår, innehåller ditt liv inget mer inneboende värde än personen som sitter bredvid dig ... oavsett var du sitter.


Öppna dina ögon för dem med mindre.

Nästan hälften av världen, över tre miljarder människor, lever på mindre än 2,50 dollar per dag. 1,1 miljarder människor har otillräcklig tillgång till rent vatten och 2,6 miljarder saknar grundläggande sanitet. Låt dessa fakta sjunka in för ett ögonblick - och långsamt tillåta tacksamhet och en önskan att bli en del av lösningen att ta plats.


Hitta tacksamhet i svårigheter
.

Det är lätt att vara tacksam när sakerna går bra. Det kan vara svårare under livets svårigheter: död, sjukdom, avslag eller misslyckande. Sanningen är att ingen är befriad från livets prövningar, men goda saker kan alltid hittas även i de värsta tiderna. Att omfamna tacksamhet under dessa försök kan vara det enda som får dig genom dem.


Tips

Men vem ska man visa sin tacksamhet till om man verkligen känner sig ensam och orättvist behandlad? Börja redan idag med att tacka din familj som fött dig eller/och promenera ut i naturen och tacka Skaparen av himmelen och jorden för allt det vackra du ser runtomkring dig.

Skriv ned allt du har som du är tacksam för:

Ta fram penna och papper

På fredag eller söndag, sätt dig ned i lugn och ro och tänk igenom din vecka. Skriv ned allt du kan finna som hänt under veckan som du är tacksam för. Steg för steg kommer ditt anteckningsblock fyllas av tacksamhet. Läs högt det du skrivit upp och tillåt dig själv att öppna dig för tacksamhetens värmande kram.


I det dagliga livet måste vi se att det inte är glädje som gör oss tacksamma, utan tacksamheten som gör oss lyckliga. Och den tacksamheten leder alltid till ett nöjt, förenklat liv.


Likes

Comments

Folk och sånt, Konst, Funderingar, Kultur

För att svara på den frågan behöver man veta vad som styr bakom den s.k. "fria" konsten. Mycket av dagens konst ska på något sätt chockera. Det är nästan så att det som chockar har blivit ett begrepp om vad som är bra konst. Länge har det uppseendeväckande varit något som är benämning på bra konst.

Varför vill vi ha konst som väcker reaktion? Är det egentligen själva reaktionen som är konst och inte själva objektet? Är konstnären styrd av att ge åskådaren en reaktion?

Är det att vara fri utövare av konst?

Är inte frihet rätten att vara olika?

Speglar konstens värld verkligen denna frihet?

Dessa är frågeställningar är intressant och jag har därför spekulerat över vart det chockerande kommer ifrån och när det blev ett begrepp.

Städade bort konst

I en artikel från 2015 står det om en städerska som råkade städa bort konst som hon trodde var skräp. En annan städare råkade skrubba sönder ett konstverk värd 7 miljoner. Artikel Ostwallmuseet

Något som får mig att tänka... konsten är inte längre till för folket, konsten är till för kultureliten (som idag består av 60-talister som befinner sig kvar i protest mot kärnfamilj-rörelsen). En totalt meningslös protest som i längden misslyckas. Idag är det ingenting kvar som chockar. Idag är det kärnfamiljen som är chockerande....!?

Hur långt har egentligen inte äpplet fallit från trädet.

Kejsarens nya kläder

Mycket av dagens moderna konst är precis som kejsarens nya kläder. Alla ser att Kejsaren är naken, men ingen vågar säga att det är så, förutom ett barn som utbrister "Kolla kejsaren är naken!". Precis så är det idag, fast barnet saknas.

Kända moderna konstmuseum visar upp det ena värre än det andra och kallar det för en mycket förfinad och unik konst och massorna bugar sig och nickar, fast de ingenting fattar, men inte vill framstå som om de ingenting förstår.

Ibland undrar man...

Hur länge ska "fin" kulturens pk-lögn fortsätta?

Igår besökte jag en föreläsning som hölls av Svenska konstnärsförbundet. Det var den duktiga föreläsaren Peter Frisk som hade en föreläsning om pop-konst. Personligen gillar jag inte popkonst, men är intresserad av konsthistoria. Föreläsningen var mycket intressant och kanske var det just popkonsten som fick oss in på den chockerande och revolutionerande vägen?

Popkonsten och marknaden har mycket gemensamt eftersom popkonsten på ett sätt nästan glorifierade dåtidens kommers. Jag tänker då främst på Andy Warhol's Campbells tomato soup tavla. Priset på tavlan smakade nog bättre än soppan

😜


Vad är dålig konst

Jag tycker att dålig konst är konst som saknar mening. Med det menar jag konst som inte uttrycker något. Konst som varken har skönhet, djup eller uttryck. Men som sagt... smaken är olika

Konst är någonting som talar till dig utan ord

Det är inte det som gör oss likadana som definierar vilka vi är.

Vi föds unika men dör som kopior, men om vi behåller våra unika egenskaper som vi fick som barn kommer vi aldrig dö som kopior.

Konstnärens utmaning är att hitta tillbaka till barnet inom sig själv.


Konst är så mycket mer än bara en bild. Konst är någonting som talar till dig utan ord.

Ett uttryck en känsla eller en historia.

Ett uttryck där konsten förmedlar något, inte bara uppseendeväckande eller ifrågasättande utan även djup, känsla, kärlek, hopp, tro, harmoni och skönhet.

För det är det världen behöver


Likes

Comments

Contains affiliate links Konst, Design, Inredning, Konsttips, Tavla

Crossing Over. Original målning i akryl på canvas, 100x150 cm.

En tavla som är inspirerad från en resa till Dartmouth, UK, juni 2016, målningen blev klar hösten år 2017.


För dig som längtar efter lite mer färg hemma.

En målning i original gör att ditt hem får en mer unik och personlig atmosfär. Tavlan "Crossing over" är lika snygg med som utan ram.


Konst som funkar lika bra på arbetsplatsen som hemma.


Bra konst passar överallt!

Till hemmet,

till jobbet eller

i fritidshuset.


KÖP NU ELLER HYR

Likes

Comments

Contains affiliate links Folk och sånt, Konst, Design, Inredning, Konsttips, Tavla


Kan man hyra lyx...?

Tycker du, som jag, att det ibland känns roligt att förnya hemma? Att förnya med nya spännande färger och att skapa lyxigt mysiga oaser i hemmet.

Det finns inget lyxigare och vackrare för väggarna än en tavla i original!

Att köpa ett konstverk, jag vet… det kan vara dyrt. Men lyx behöver inte bli dyrt, nu finns lösningen, du kan hyra en eller fler original tavlor och förnya ditt hem med lite guldkant i tillvaron! För det är dina väggar värda!


Lyx för hemmets väggar


Hyr konst som matchar dina färger i ditt hem. Hyr en månad eller mer och efter hyresperioden skickas tavlan tillbaka eller så dras inbetald hyra av kostnaden på konstverket om du vill köpa tavlan. Men det är bra att bestämma sig i tid eftersom om någon köper tavlan under hyresperioden så sänds tavlan till den nya ägaren direkt efter hyresperiodens slut.

Kanske har du nyss flyttat in i en bostad tillfälligt och kommer flytta igen efter en period? I dagens mångskiftande samhälle är det ju en toppen lösning att hyra konst under den perioden du bor i bostaden. När det är dags att flytta skickar du tillbaka tavlan och du har bara betalat 0,02 kr/månad, av tavlans totala värde + 500 kr i uppläggningsavgift. Billigare kan det inte bli för ny original konst på väggarna!


Arbetslyx


Finns det något som heter arbetslyx?

Det låter lite paradoxalt, men förutom caféautomaten 😉 så finns något annat mycket påtagligt som gör arbetsplatsen till en levande miljö som känns lyxig. Med original konst på väggarna ger det en färgklick som uppmuntrar och ger energi. Att hyra konst ger även en möjlighet att ändra till en ny tavla efter hyresperiodens slut.


Lyx present


Vilken lyx att få en tavla i present!

Kanske någon fyller år eller kanske behöver du en julklapp och vill köpa en tavla men vet inte om tavlan passar?

Hyr konstverket en månad exempelvis över jul och blev det en lyckad present, fortsätt att hyra eller köp loss konstverket, passade inte konstverket så kan ni välja ett annat eller så lämnas tavlan tillbaka utan att du behövde ligga ute med hela kostnaden för tavlan.


Hyr original konst

Gör så här


Gå in på sidan:

Nina Björk Art

där kan du välja bland de tavlor som finns inne just nu, observera att det endast är original akryl och oljemålningar som går att hyra. Ej akvarell och fine art prints.

Tavlorna är uppspända på canvas och målande på kanterna så man behöver inte rama in tavlorna.

När du valt ut en tavla sänd ett mail till info@ninabjorkart.com med info om vilken tavla du är intresserad av samt hyresperiod och adress för leverans och betalares uppgifter. Under dagen eller senast följande dag skickas ett svar med betalningsuppgifter och hyreskontrakt över hyresperioden samt information.

Kom ihåg att vara ute i tid, leverans kan ske tidigast 1 vecka efter inbetald hyra samt signerat kontrakt.

Kanske det är svårt att välja?

Inga problem, hör av dig så hjälps vi åt med att hitta den bästa för dig.


Tavlor i art shop kommer att fyllas på efterhand

så bevaka gärna sidan, fler tavlor kommer...


Likes

Comments

Folk och sånt, Konst, Vernissage, Funderingar


Att ställa ut konst kan ibland kännas som att ställa ut sig själv, eftersom jag ofta målar mina djupaste tankar så känner jag mig exponerad under en utställning, även om målningen inte föreställer mig så föreställer konsten mina tankar. Konsten är del av mig.

Om jag inte kan vara ärlig i mitt måleri så känns konsten onödig, som ett slöseri med min och andras tid. Jag vill att det som är levande inom mig, ska komma till uttryck på duken.

När jag lyckats med att förmedla det genuina i mitt måleri, så att det når ut till besökaren på utställningen, då känner jag att jag lyckats med mitt måleri.Efter en utställning är jag alltid helt utmattad. Att prata om min konst och dela mina djupaste tankar med främmande människor, kan vara en skrämmande känsla.

Att dessutom exponera sig själv när man är högsensitiv, gör mig utmattad. Som tjuren Ferdinand sitter jag helst under korkeken och målar.Så varför inte måla icke föreställande konst (abstrakt)? Då kan jag bara gömma mig bakom en abstrakt målning och prata om tekniken mer än om mina tankar bakom målningen?

Men... jag skulle bli uttråkad, för samtidigt som berättandet känns exponerande, så finns där en längtar efter det lite djupare samtalet, som kan bli utvecklande för både mig och besökarna, och det händer också ibland.

Att vara ärlig är viktigare för mig än att komma med den senaste tekniken inom konsten eller att vara politiskt eller populistiskt korrekt. Det pretentiösa är ingenting för mig.

När jag målar handlar det om min värld.Min konst handlar inte om hur många människor som gillar min konst

Min konst handlar om mitt hjärta gillar min konst,

och om min själ gillar det jag gör

Det handlar om hur ärlig jag kan vara mot mig själv


/Nina Björk


Likes

Comments

Folk och sånt, Konst, Konstrunda, Vernissage, Kultur, Stockholm

Kungsholmens Konstrunda är här för att stanna. I år visade 13 st. av Kungsholmens Konstnärer och Konsthantverkare upp sina verk tillsammans på Courtyard by Marriott samt i egna ateljéer och hyrda lokaler för Konstrundan på Kungsholmen.

Före samlingsutställningen passade jag på att filma lite. Konstverk & Konsthantverk från Kungsholmens Konstnärer

Bilder från Samlingsutställningen

Bilder från min utställning i Fridhemskyrkan

Tack alla besökare!

Välkommen åter till Konstrundan på Kungsholmen nästa år!

Likes

Comments

Konst, Konsttips, Event, Konstmaterial, Konstrunda, Vernissage

Vad händer före en konstutställning?

Som alla andra offentliga arrangemang händer det massor före en utställning. Mycket som ska fixas. Jag försöker göra det mesta dagarna före så att jag bara kan ha roligt och träffa människor som kommer och besöker utställningen.

Här är min checklista och lite tips på vad man bör tänka på före en konstutställning.

Dagarna före skriver jag presentationsmaterial, tabellförteckning & Lista för mailadresser (en lista för de som vill ha nyhetsbrev).

Checklista

Presentationsmaterial

Flyers/Reklam

Visitkort

Tavelförteckning- & prislista

Nummerlappar (som ska fästas vid tavlan). Man kan fästa prislapp vid sidan av tavlan, men det ser inte så bra ut, så jag brukar göra som de flesta gör, nummerlapp och en tavelförteckning som visar pris, årtal och storlek.

Röda klisterlappar (för reserverade tavlor)

Sax

Tumstock

Presentpapper

Snören

Kvittobok

Penna


Det gäller att packa tavlorna varsamt och se efter så att fernissade tavlor är torra. Jag brukar använda bubbelplast och sedan plastsäck. Som skyddar både mot fukt och eventuella stötar.

Okej imorgon kör vi!

Välkommen!

Likes

Comments

Folk och sånt, Konst, Konsttips, Kultur, Konstrunda, Vernissage

En ny arbetsyta...

Förbereder Konstrundan på Kungsholmen till helgen och fått möjlighet att hänga min konst i den lokala kyrkan, Fridhemskyrkan. Vilket ställe! Ser mer ut som ett galleri än en kyrka. Vita stora generösa väggar, varje konstnärs dröm! Vackert gammalt trägolv och mysiga soffor att ställa i mitten så att besökare bara kan komma och ta lite snacks och sjunka ner i den härliga soffan och drömma sig bort en stund. Jag hoppas att min konst kan göra att besökaren får en behaglig och insiktsfull dröm med massor av egen inspiration.

Hela lokalen fick SATS tavelupphängningssystem och det finns inget bättre sätt för att slippa hål i väggen. Kostar lite men i längden lönar det sig och jag har hört att i denna lokalen kommer det vara konst på väggarna ofta. Lokalen kommer att användas för fler utställningar. Spännande!

Hela kvällen igår arbetade vi med att sätta upp tavellisterna, vilka hjältar det finns i Fridhemskyrkan som hjälper oss med detta! Denna kyrkan är väl värd ett besök!

Snart dags....!

Konstrundan startar nu på lördag den 28:e, kl 12 - 17 på hotell Courtyard by Marriott, Rålambshovsleden 50 och pågår t.o.m. söndag 29:e.

Min utställning i konstrundan är på Bergsgatan 59, Fridhemskyrkans lokaler vid entréplanet.

Öppet lö 12-17 och sö 12-15


Välkommen!

Nina Björk

Likes

Comments

Varje år brukar vi åka till Jerusalem under Sukkot (Lövhyddohögtiden). Vi skulle vilja åka fler gånger, men pga arbete och familj går det inte alltid riktigt ihop, men för oss är Sukkot som balen på slottet, det är helt enkelt underbart!

Undra just hur jag ska förklara något som måste upplevas personligen...? Ska försöka förklara genom text, bild & film.

Häng mé!

PÅ VÄG....

Lycklig! Tacksam över att åka till Jerusalem! Det blir min 12:e gång i Israel.

Jag ser landet Israel! Snart där... förväntansfull!

En mycket viktig del av vår resa är Bibeln. Detta är Bibelns land, vi står på helig mark och det känner man främst genom den påtagliga närvaron. Naturligtvis finns närvaron överallt, eftersom allt tillhör vår Skapare. Men det är här allt började.

På ett av våra favoritställen i Jerusalem, Etz café.

En stor del av Sukkot högtiden är att samlas för att äta och dricka tillsammans. Maten är mycket god i Israel och jag har längtat efter landets goda drycker och rätter.

Sukkah (Lövhydda)

En sukkah är en lövhydda, under en vecka bor Israelerna i en lövhydda för att minnas uttåget ur Egypten då Israels folk bodde i lövhyddor.

Det är en vecka fylld av fest och glädje då folk firar genom lovsång och tacksamhet till Himmelens & Jordens skapare.

Dessa lövhyddor måste vara utformade på ett speciellt sätt. Det ska vara lövkvistar i taket så att man kan se stjärnorna på natten genom lövhyddans tak.

På Jerusalems gator och i trädgårdar, balkonger och på hustaken byggs lövhyddor upp. Där äter man tillsammans.

Vi promenerade till västra muren och på vägen hem fylldes gator och torg med sånger från utomhus hyddorna när de Judiska familjerna samlas och äter tillsammans.

Ljuvligt!

Här är en video om vår första dag i Jerusalem. Filmare Johan Björk

Har ni några frågor om Israel, filmen eller något annat. Tveka inte om att fråga.

Likes

Comments