Första månaden av tre är nu gjord! Det har faktiskt gått väldigt snabbt. Hoppas resterande två går lika snabbt.
Vi har nu flyttat in i "Waikerie huset" vilket är ett av vår chefs sharehouse. Det är en ganska lång historia bakom flytten, men vi bor iallafall tillsammans med fyra stycken för tillfället. Det är ett fint hus och jag tror vi kommer trivas bra här!

Vi fick ta färjan över en dag för att komma till en patch! Sjukt spännande.

Vi plockade oliver för en dag!

Man stöter på olika sorters träd och plantor varje dag! Här hittade vi ett avokadoträd.

Fick ett fantastiskt bra paket på posten idag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För några dagar sedan var det dags för oss att lämna Karen's hus, vi skulle flytta till ett sharehouse som några av de andra jobbarna bor i. Men när vi kom dit så fick vi en jäkla chock! Det var fruktansvärt äckligt..det luktade något sort djur och allt var bara helt nedgånget. Vi kände att paniken började bubbla i magen och med alla våra saker i bilen. Herregud. De höll fortfarande på att renovera rummet vi skulle bo i. Madrasserna var det äckligaste jag skådat och dem stod bara där mitt i när dem sågade och höll på. Men tack och lov så kunde vi övertala henne att vi skulle bo kvar hos Karen.
När vi sa hejdå till Karen tidigare den dagen var vi alla tre lite ledsna och tyckte det var tråkigt att vi skulle åka. Hon sa att vi var hennes favoriter och att hon önskade hon kunde få ha kvar oss.
När vi sedan kom tillbaka och knackade på visste vi inte om hon skulle gå med på det eller om vi skulle bli tvungna att bo i råtthålet.
Hon gav oss en mega kram och välkomnade oss tillbaka. Hon upprepade flera gånger "well I'm happy!" och det var verkligen vi också!

Om man tittar noga på denna bild så ser man en filur i trädet som gömmer sig för chefen för att slippa jobba "until dark!".

Dem har tydligen en färja som kör över bilarna till andra sidan.

Även en liten cruisetour har dem!

En av många fina solnedgångar vi sett under vår tid här.

Likes

Comments

Vi spenderade några nätter i Adelaide innan vi gav oss iväg till Waikerie. Det ligger ca 3 timmar inåt i landet från Adelaide. Vi är alltså här för att plocka apelsiner!
Det är ett ganska tungt jobb då man ofta måste böja sig i onaturliga vinklar med flera kilo apelsiner på magen för att nå dem. Sen klättrar vi även på stegar för att nå apelsinerna ända uppe på toppen, och något jag upptäckt sedan jag började här är hur höjdrädd jag är! Helskotta vad det inte är min grej att klättra på stegar alltså. Benen bara skakar när jag står där uppe.
Waikerie är en mysig stad och man känner verkligen att man hamnat på landet.
Staden har några få restauranger/pubar, en mataffär och en liten spritbutik and that's about it. Människorna här är lite speciella men trevliga. Vi har börjat känna igen kunderna inne Woolworths, så litet är det.

Busshållsplatsen där vi blev avsläppta. Trodde det var ett skämt.

Det var fullt i båda deras sharehouse så vi bor hos en kvinna som heter Karen. Hon är otroligt rolig och jag tror vi kommer ha många minnen från henne.

Ibland kan man stöta på lite härliga kompisar i trädet, som det här lilla boet. Här inne bor familjen Holm.

Likes

Comments

Nu har tiden kommit då vi lämnar Melbourne! Vi är i Adelaide för tillfället men det är farm jobb som står på vår agenda. Vi kommer inom kort åka ut till en farm och göra våra 88 dagar som krävs för ett andra års visum! Jag fasar för dessa månader men det ska också bli skönt att få lite plus på kontot igen.

Bussresan hit tog drygt 10 timmar och var väl inte den bästa turen jag åkt. Det var nämligen en dam som andades som jäkla darth vader, chauffören tyckte det var en bra idé att sätta på en film som alla kunde se och höra. Sen när filmen äntligen var slut och man satte sig till rätta för att sova en stund då var det en hungrig liten människa som skulle käka kakor. Tänk er detta i 10h. Phu!
Men nu är vi framme! Vi har ju varit här förut, men då var det mer en snabbvisit och vi hade ju även Suzi så vi körde överallt då! Man får alltid en bättre bild av en stad när man får gå runt och kolla.

Vi råkade gå in på Max Brenner en sväng innan avfärd.

Likes

Comments

I torsdags så åkte vi ut en sväng till St. Kilda för att kolla på pingviner vid piren. Vi såg två stycken men det brukar vara många fler. Tycker fortfarande det känns konstigt att man kan se vilda pingviner!

Jag tycker verkligen om st.kilda, det bästa stället i Melbourne! Vi gick in en bit mot stan för att hitta någonstans att äta, och där hittade vi ett paradis med alla olika sorters kakor och tårtor! Det fanns så otroligt mycket gott! Vi köpte med oss en varsin jordgubbstårta som var gudomlig!

Igår var planen att träffa några tjejer från Sverige på en fika men tyvärr avbokade dem så vi åkte dit själva!

Det finns ett super mysigt choklad café inne i stan som vi spanat in länge. Alltså det var fantastiskt!

Efter all god choklad så tog vi en härlig kvällspromenad. I parken så såg vi massa djur som sprang runt och kunde verkligen inte urskilja vad det var. Kanin? Katt? Hund? Nej det var PUNGRÅTTOR! Alltså dem var överallt! Ute på yttersta tippen på minsta grenen i trädet sitter dem och spanar ner på oss. Vi visste inte mycket om dem så vi undrade om den ville attackera eller bara hälsa haha?

​Idag blev det en sista tur ut till St. Kilda för kvällsmat. Hela stämningen ändras när man kommer dit och man blir bara lycklig. Kommer sakna det när vi lämnar Melbourne.

Likes

Comments

Vi tog en trip ut till ett ställe som heter St.kilda för några dagar sedan. Ett super mysigt område som ligger en bit utanför stan. Vi gick en promenad längs havet och kom bort till en hamn. Tydligen skulle det komma pingviner där vid skymningen men det var lite för kallt för att vänta in dem! Vi hade turen att få se ännu en fantastisk solnedgång. St.kilda är verkligen ett ställe jag kunnat tänka mig att bo i och det är nog helt underbart under sommaren!

Likes

Comments

Hej! Häromdagen åkte vi ut till ett ställe som heter Belgrave för att åka ett ånglok! Det var väldigt häftigt att se och få åka med. Alla som jobbade där hade till och med klätt sig som lokförare från förr. Man kunde sitta på kanten i fönstret så man hängde ut med benen, vilket vi såklart var tvungna att prova! Det vart vi och alla barnen som satt där och dinglade och hade the time of our lives.

Likes

Comments

Idag blev det en liten utflykt ut till stranden! Äntligen säger jag. Älskar verkligen stranden och havet och saknar det så mycket när man bor i stan. Vi åkte till Brighton beach som är känd för sina bathing boxes.

Sen blev det en härlig burgare från ett mysigt hak vi hittade påväg till tåget.

Likes

Comments

Har glömt att nämna att när vi bodde i fawkner(ett hotell lite utanför Melbourne) så tog vi Suzi bort till Phillips Island för att titta på pingvin paraden!
Jag hade förväntat mig att man stod vid strandkanten eller uppe i sanddynerna och hoppades på att få se en eller två pingviner. Men när vi kom dit så var det en stor byggnad man skulle gå igenom för att betala inträde. 35 dollar fattigare så gick vi in och såg pingviner i alla olika sorters former! Det fanns muggar, gosedjur, nyckelringar, pennor, tandborsthållare och allt man kan tänka sig! Hur mycket människor som helst!
Minuterna gick och folket började röra sig ner mot stranden, vi började prata med en av ledarna som visade oss två bra platser för att se dem små rackarna.
När damen började förklara hur mycket dem gjort för att pingvinerna skulle ha det bra och för att hjälpa dem så värmde det lite extra i hjärtat. Pingvinerna vi skulle se var världens minsta pingvin och ca 30cm höga, dem var såå söta! Vi fick inte fota under själv paraden för pingvinernas skull, men det blev mer speciellt att se och kunna njuta utan mobiler och kameror.
När pingvinerna väl började komma fick man en chock över hur otroligt många de var!
Jag tycker det är fantastiskt att se alla djur i det vilda. Dem är ju så annorlunda emot hur dem beter sig när dem är inlåsta på ett zoo!

Medan vi väntade på att pingvinerna skulle visa sig såg vi denna fantastiska solnedgång! När månen steg upp bakom vattnet blev man nästan religiös.

Likes

Comments

Hallå! Vi har nu skaffat oss en lägenhet som ligger i North Melbourne! Vi bor tillsammans med sex andra människor som kommer från olika ställen i världen! Vi bor väldigt nära centrum så vi har en härlig utsikt över skyskraporna! Våra dagar fylls med jobbsök och bara försvinner bort för dem går så snabbt.
Jag tycker verkligen om Melbourne, det känns mer som ett hem. I Sydney var man verkligen bara en kropp i mängden liksom. I Sydney gick alla på vänster sida och följde strömmen (vilket i och för sig kan vara bra i stora städer som dessa) men här är det bara kaos. När man ska gå på övergångsstället får man gå slalom mellan alla människor för alla går överallt. Men det känns mer hemtrevligt här på något sätt.

Likes

Comments