Nu har tiden kommit då vi lämnar Melbourne! Vi är i Adelaide för tillfället men det är farm jobb som står på vår agenda. Vi kommer inom kort åka ut till en farm och göra våra 88 dagar som krävs för ett andra års visum! Jag fasar för dessa månader men det ska också bli skönt att få lite plus på kontot igen.

Bussresan hit tog drygt 10 timmar och var väl inte den bästa turen jag åkt. Det var nämligen en dam som andades som jäkla darth vader, chauffören tyckte det var en bra idé att sätta på en film som alla kunde se och höra. Sen när filmen äntligen var slut och man satte sig till rätta för att sova en stund då var det en hungrig liten människa som skulle käka kakor. Tänk er detta i 10h. Phu!
Men nu är vi framme! Vi har ju varit här förut, men då var det mer en snabbvisit och vi hade ju även Suzi så vi körde överallt då! Man får alltid en bättre bild av en stad när man får gå runt och kolla.

Vi råkade gå in på Max Brenner en sväng innan avfärd.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I torsdags så åkte vi ut en sväng till St. Kilda för att kolla på pingviner vid piren. Vi såg två stycken men det brukar vara många fler. Tycker fortfarande det känns konstigt att man kan se vilda pingviner!

Jag tycker verkligen om st.kilda, det bästa stället i Melbourne! Vi gick in en bit mot stan för att hitta någonstans att äta, och där hittade vi ett paradis med alla olika sorters kakor och tårtor! Det fanns så otroligt mycket gott! Vi köpte med oss en varsin jordgubbstårta som var gudomlig!

Igår var planen att träffa några tjejer från Sverige på en fika men tyvärr avbokade dem så vi åkte dit själva!

Det finns ett super mysigt choklad café inne i stan som vi spanat in länge. Alltså det var fantastiskt!

Efter all god choklad så tog vi en härlig kvällspromenad. I parken så såg vi massa djur som sprang runt och kunde verkligen inte urskilja vad det var. Kanin? Katt? Hund? Nej det var PUNGRÅTTOR! Alltså dem var överallt! Ute på yttersta tippen på minsta grenen i trädet sitter dem och spanar ner på oss. Vi visste inte mycket om dem så vi undrade om den ville attackera eller bara hälsa haha?

​Idag blev det en sista tur ut till St. Kilda för kvällsmat. Hela stämningen ändras när man kommer dit och man blir bara lycklig. Kommer sakna det när vi lämnar Melbourne.

Likes

Comments

Vi tog en trip ut till ett ställe som heter St.kilda för några dagar sedan. Ett super mysigt område som ligger en bit utanför stan. Vi gick en promenad längs havet och kom bort till en hamn. Tydligen skulle det komma pingviner där vid skymningen men det var lite för kallt för att vänta in dem! Vi hade turen att få se ännu en fantastisk solnedgång. St.kilda är verkligen ett ställe jag kunnat tänka mig att bo i och det är nog helt underbart under sommaren!

Likes

Comments

Hej! Häromdagen åkte vi ut till ett ställe som heter Belgrave för att åka ett ånglok! Det var väldigt häftigt att se och få åka med. Alla som jobbade där hade till och med klätt sig som lokförare från förr. Man kunde sitta på kanten i fönstret så man hängde ut med benen, vilket vi såklart var tvungna att prova! Det vart vi och alla barnen som satt där och dinglade och hade the time of our lives.

Likes

Comments

Idag blev det en liten utflykt ut till stranden! Äntligen säger jag. Älskar verkligen stranden och havet och saknar det så mycket när man bor i stan. Vi åkte till Brighton beach som är känd för sina bathing boxes.

Sen blev det en härlig burgare från ett mysigt hak vi hittade påväg till tåget.

Likes

Comments

Har glömt att nämna att när vi bodde i fawkner(ett hotell lite utanför Melbourne) så tog vi Suzi bort till Phillips Island för att titta på pingvin paraden!
Jag hade förväntat mig att man stod vid strandkanten eller uppe i sanddynerna och hoppades på att få se en eller två pingviner. Men när vi kom dit så var det en stor byggnad man skulle gå igenom för att betala inträde. 35 dollar fattigare så gick vi in och såg pingviner i alla olika sorters former! Det fanns muggar, gosedjur, nyckelringar, pennor, tandborsthållare och allt man kan tänka sig! Hur mycket människor som helst!
Minuterna gick och folket började röra sig ner mot stranden, vi började prata med en av ledarna som visade oss två bra platser för att se dem små rackarna.
När damen började förklara hur mycket dem gjort för att pingvinerna skulle ha det bra och för att hjälpa dem så värmde det lite extra i hjärtat. Pingvinerna vi skulle se var världens minsta pingvin och ca 30cm höga, dem var såå söta! Vi fick inte fota under själv paraden för pingvinernas skull, men det blev mer speciellt att se och kunna njuta utan mobiler och kameror.
När pingvinerna väl började komma fick man en chock över hur otroligt många de var!
Jag tycker det är fantastiskt att se alla djur i det vilda. Dem är ju så annorlunda emot hur dem beter sig när dem är inlåsta på ett zoo!

Medan vi väntade på att pingvinerna skulle visa sig såg vi denna fantastiska solnedgång! När månen steg upp bakom vattnet blev man nästan religiös.

Likes

Comments

Hallå! Vi har nu skaffat oss en lägenhet som ligger i North Melbourne! Vi bor tillsammans med sex andra människor som kommer från olika ställen i världen! Vi bor väldigt nära centrum så vi har en härlig utsikt över skyskraporna! Våra dagar fylls med jobbsök och bara försvinner bort för dem går så snabbt.
Jag tycker verkligen om Melbourne, det känns mer som ett hem. I Sydney var man verkligen bara en kropp i mängden liksom. I Sydney gick alla på vänster sida och följde strömmen (vilket i och för sig kan vara bra i stora städer som dessa) men här är det bara kaos. När man ska gå på övergångsstället får man gå slalom mellan alla människor för alla går överallt. Men det känns mer hemtrevligt här på något sätt.

Likes

Comments

Nu har vi tagit oss tillbaka till Melbourne! Under denna resan har vi korsat tre av Australiens delstater och vi har kört 4400 mil. Lägenhetssökandet har påbörjats och snart kommer vi börja söka jobb igen! Vi var och kollade på en lägenhet igår och efter det slog vi in westfield på vår gps. Vi började med en knas bra lunch på TGI fridays, jag valde en pulled pork burger och helskotta vad god den var! Smakade nästan lika bra som Johans därhemma! Kan ju erkänna att jag saknar söndagsmiddagarna en hel del.

Likes

Comments

Nu har vi både lake entrance och Geelong bakom oss och idag har vi kört på Great ocean road som tog oss till Portland! Det var helt fantastiskt! Vi har upptäckt att jag använder det ordet lite väl mycket! Haha men allt är bara för jäkla fint här! Vi tittade på de tolv apostlarna vilket är tolv berg/klippor i havet. Det var så mäktigt att se dessa massiva klippor, man blev nästan religiös! Som vanligt kan man inte få med det på bild men alltså wow! Att köra vid havet och uppe på bergen är det bästa som finns! Vilken utsikt!

Likes

Comments

Vi lämnade Canberra bakom oss och fortsatte vidare till ett ställer som heter Eden! Vi åkte till ett ställe som hette gipsy point. Där fanns en liten mysig sjö och planen var att vi skulle paddla kanot där, men sen kom vi på att vi är ju i Australien..kanske inte ska paddla kanot för första gången här bland alla läskiga djur och varelser som kan finnas i en mörk sjö. Såå vi hoppade kanoten och kollade bara på vilda kängurur istället! Efter gipsy skulle vi kolla på ännu en national park som hette croajingolong hehe försök säga det tre gånger! Där skulle det finnas ett vattenfall som vi ville se! Sedan rullade Suzi vidare till Lake entrance! Motellet här hade en fantastisk utsikt över vattnet, en härligt överraskning! Vi har sett så otroligt mycket fint längst denna resan och mer kommer det bli!

National botanic gardens

Utsikten från hotellet i Eden!

Gipsy point!

Det här vattenfallet är inte att leka med! herrejävlar

Vi hade verkligen tur som fick ett rum på detta motellet alltså!

Likes

Comments