Hallå! Vi har nu skaffat oss en lägenhet som ligger i North Melbourne! Vi bor tillsammans med sex andra människor som kommer från olika ställen i världen! Vi bor väldigt nära centrum så vi har en härlig utsikt över skyskraporna! Våra dagar fylls med jobbsök och bara försvinner bort för dem går så snabbt.
Jag tycker verkligen om Melbourne, det känns mer som ett hem. I Sydney var man verkligen bara en kropp i mängden liksom. I Sydney gick alla på vänster sida och följde strömmen (vilket i och för sig kan vara bra i stora städer som dessa) men här är det bara kaos. När man ska gå på övergångsstället får man gå slalom mellan alla människor för alla går överallt. Men det känns mer hemtrevligt här på något sätt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu har vi tagit oss tillbaka till Melbourne! Under denna resan har vi korsat tre av Australiens delstater och vi har kört 4400 mil. Lägenhetssökandet har påbörjats och snart kommer vi börja söka jobb igen! Vi var och kollade på en lägenhet igår och efter det slog vi in westfield på vår gps. Vi började med en knas bra lunch på TGI fridays, jag valde en pulled pork burger och helskotta vad god den var! Smakade nästan lika bra som Johans därhemma! Kan ju erkänna att jag saknar söndagsmiddagarna en hel del.

Likes

Comments

Nu har vi både lake entrance och Geelong bakom oss och idag har vi kört på Great ocean road som tog oss till Portland! Det var helt fantastiskt! Vi har upptäckt att jag använder det ordet lite väl mycket! Haha men allt är bara för jäkla fint här! Vi tittade på de tolv apostlarna vilket är tolv berg/klippor i havet. Det var så mäktigt att se dessa massiva klippor, man blev nästan religiös! Som vanligt kan man inte få med det på bild men alltså wow! Att köra vid havet och uppe på bergen är det bästa som finns! Vilken utsikt!

Likes

Comments

Vi lämnade Canberra bakom oss och fortsatte vidare till ett ställer som heter Eden! Vi åkte till ett ställe som hette gipsy point. Där fanns en liten mysig sjö och planen var att vi skulle paddla kanot där, men sen kom vi på att vi är ju i Australien..kanske inte ska paddla kanot för första gången här bland alla läskiga djur och varelser som kan finnas i en mörk sjö. Såå vi hoppade kanoten och kollade bara på vilda kängurur istället! Efter gipsy skulle vi kolla på ännu en national park som hette croajingolong hehe försök säga det tre gånger! Där skulle det finnas ett vattenfall som vi ville se! Sedan rullade Suzi vidare till Lake entrance! Motellet här hade en fantastisk utsikt över vattnet, en härligt överraskning! Vi har sett så otroligt mycket fint längst denna resan och mer kommer det bli!

National botanic gardens

Utsikten från hotellet i Eden!

Gipsy point!

Det här vattenfallet är inte att leka med! herrejävlar

Vi hade verkligen tur som fick ett rum på detta motellet alltså!

Likes

Comments

Dagen börjades med en biltur ca 35 minuter från vårt hotell ut till Jervis bay! En väldigt mysig stad! Vi bokade en delfintur till klockan ett, vilket betydde att vi hade två timmar på oss att utforska! Vi började med att åka till en liten vik som vi hört och sett mycket om! Tyvärr hittade vi inte riktigt denna vik men vi hittade en av världens vitaste stränder istället! Efter det blev det en lunch på en härlig resturang med utsikt över havet.
Sedan blev det dags för turen! Jag hade tagit med min gopro så att jag skulle kunna filma. Jag och Frida var bland dem första som gick ombord på båten så vi fick en plats precis vid båtens akter. Jag satte upp gopron med en mount så att man kunde koncentrera sig på att ta kort. Men sen släpper den jäveln och plumsar ner i vattnet. Helvete. Springer bort till tanten som tog våra biljetter och frågar om hon har en håv eller nått och hon tittar på mig som om jag vore dum.."no that water is like three meters deep" men vafasen då! Då ser jag att dykföretaget PADI precis kommit tillbaka efter ha varit ute och dykt. Springer bort dit och två gobbar hoppar i vattnet och hittar gopron! Aldrig varit så glad!
Vi såg inte en enda delfin på turen, men eftersom både jag och Frida tagit sjösjuketabletter så fick vi oss en liten powernap iallafall!
Dagen fortsätter med en expedition på vilda kängurur ute i murramarrang national park. Vi skriver in det i vår gps och den ger oss en notis om att den kan finnas lite grusvägar längst rutten. Okej fine, vi kör. Sen får vi en notis till som säger att ett equipped vehicle är rekommenderat för att kunna genomföra denna rutt. Vi har ju Suzi, vad mer kan ett equipped vehicle ha? En hel del. Det var en bompy road så att säga..men så värt det! Super fina kängurur vilda ute i skogen, Frida försvann in bland träden på en sekund. Nu har vi landat i Canberra som är Australiens huvudstad för er som inte visste det! Hann inte se så mycket av staden, men vi har ju imorgon på oss också! Hörde att de hade ett Ikea här, kanske blir lite mer lösgodis ändå!

Likes

Comments

Nu har vi lämnat Sydney!
Kan faktiskt erkänna att det är ganska skönt att komma ifrån storstaden och alla konstiga människor man mött där.
Jag och Frida har nu hyrt en bil som för tillfället är vårt hem! Vi ska dra oss bort mot Melbourne och lite fina spots däromkring.
Vi åkte från Sydney i fredags alltså den 28/4 och har hyrt bilen i tio dagar framåt.

Meet Suzi!

Vi började med ett stopp på blue mountains. Det var helt fantastiskt och så sjukt mäktigt att se!
Efter det så började vi åka mot Kiama som vi skulle spendera första natten i! Vi bodde på det läskigaste stället någonsin! Det låg mitt ute i skogen och när vi körde upp till receptionen var det inte en kotte där och inte ett ljud hördes från de andra gästerna. Sen helt plötsligt dyker det upp en tjomme ur skuggan och jag trodde jag skulle få en hjärtinfarkt.
Skräckhistorien slutar inte här..vi gick upp till rummet, stängde dörren och det blev så tyst att man skulle höra om grannen släppte en smygarefis. Det var då vi började höra massa barn utanför dansande och skrattande sprang de förbi dörren. Vi tänkte inte mer på det (låste dörren ganska fort) och gjorde oss färdiga för natten. Då börjar dem hålla på som fasen ovanför oss, det lät som om dem kröp runt på golvet och hasade runt sig själva precis ovanför vår säng. Sedan kom vi på att vi bor ju högst upp på andra våningen.
Det var här jag började föreställa mig en massa skummla varelser som kröp runt där uppe på taket..
När morgonen äntligen kom så kunde man se att det faktiskt var ett mysigt hotell med en fin pool och en stor lekplats!

Vi lyckades tajma in solnedgången vid seven mile beach och det var ju bara magiskt! Man kunde se hur havet avdunstade upp i himlen och med solen som färgade himlen gjorde det hela perfekt! Bilder kan ju tyvärr inte riktigt fånga det bästa utan det var ju så mycket mer än det man ser på bilderna!

Likes

Comments

Jag kom på att jag aldrig gjorde något inlägg om mitt jobb! Men jag jobbar iallafall på ett ställe som heter Yoforia, det är mest känt som ett frozen yogurt ställe tror jag men vi säljer flest smoothies och acaibowls. Det ligger i Darling Harbour som är ett super fint ställe precis utanför stan. Vi gör också crepes, både sweet och savoury (ja vi säljer maten som jag lagar). För er som inte känner mig så kan jag inte laga mat for shit. Skulle skala potatis härom dagen och råkade få med halva fingret, inte så lyckat. Men iallafall! Vi gör dem kända acaibowlsen som alla Instagram människor lägger upp och även massa olika fruktsmoothies!

Likes

Comments

Oj vad länge sedan det var jag gjorde ett inlägg! Inte så mycket har hänt, jag har fått jobb så dagarna går ännu fortare än de gjort förut! Helt sjukt att jag idag har varit här i över en månad, känns som om jag kom för en vecka sedan! Tänkte att jag slänger upp lite bilder iallafall!

Attans vad jag saknar dessa godingar!!

Likes

Comments

Hej! Dagen börjades med en regnig promenad ner till hamnen och the botanic garden! Det är så härligt att gå där med alla fåglar och växter!
Vid två tiden gick jag bort till Darling harbour för en jobbintervju, kollade jag lite i affärer och gick sedan tillbaka hem! Regnet har precis slutat så nu kanske man vågar sig ut igen..Här i Sydney går det från strålande sol till öppen himmel och ösregn på två minuter helt sjukt! Man får alltid ha med sig jacka och paraply för man vet aldrig hur det blir mot eftermiddagen!
Sen upptäckte jag att idag har jag varit här i tre veckor?! Hur sjukt är inte det? Tiden har gått så otroligt snabbt..!

Likes

Comments