View tracker

2016 avslutades med ett gäng aussies här i Surfers Paradise, några av mina nära och kära och några mer okända. Det var en rolig och hyfsat lugn natt som resulterade i en bra start på 2017.

Jag kan vara ärlig och säga att första delen av 2016 inte var den bästa tiden i mitt liv hittills, men under årets gång blev det bara bättre och bättre. Vardagen som i början bestod av stress och ångest på grund av skolan byttes så småningom efter en efterlängtad student ut mot jobb, sommar, festligheter och sedan resplaner inför hösten.

Att vi en kväll i augusti spontant faktiskt bokade en enkelbiljett till andra sidan jorden kunde inte varit ett bättre val. När vi gick på planet på Kalmar flygplats hade vi ingen aning om vad som väntade oss, men inte kunde jag tro att det skulle bli såhär. Vi har på dessa 88 dagar redan lärt oss en hel del och jag är säker på att mer kommer komma.

Jag är så tacksam för de människor jag träffat under detta år men även de jag fått behålla. Alla platser jag fått se och besöka. Jag är tacksam för att jag har möjligheten att ta mig vart jag vill i världen och för att jag just nu är på en sådan vacker plats.

Vi håller i detta nu på att planera våra kommande månader och vad för äventyr vi ska ge oss iväg på. Vi har storslagna planer och jag är mer än taggad. Förväntan inför vad 2017 kommer innehålla är stor och om jag ska lita på mitt horoskop som säger att ”världen är min lekplats” detta år så ser det lovande ut.

Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag satte mig ner och skrev något så kände att det var dags att uppdatera om hur jag haft det de senaste veckorna. Svenska julafton firade jag och Alexandra så gott vi kunde. Det kändes konstigt att befinna sig på stranden med strålande sol och 26 grader varmt på självaste julafton om jag ska vara ärlig. Tillskillnad från Alexandra så är det inte riktigt det jag är van vid. Vi tog det iallafall väldigt lugnt, bytte julklappar, åt polkagrisar samtidigt som vi lyssnade på svensk julmusik.

Fina julkortet från Farmor och farfar

Till middag blev det dessvärre tacos och ingen julmat, men inte klagade vi för det. Kvällen spenderade jag med Jordan då vi åkte för att kolla på christmas lights, så kul att se hur de verkligen går in för sin julbelysning här, väldigt fint!

Den 25:e som är dagen australiensarna firar följde jag med Jordan för att fira med hans släkt. Det var roligt att få se hur de firar jul här men jag måste säga att jag föredrar svensk julmat och kalle anka, samt att slippa oroa sig för att takfläkten ska blåsa ut ljusen på bordet, haha! Jag hade helt enkelt en mysig jul med många fina minnen jag kommer ta med mig härifrån, trots att julkänslan nästan uteblev helt. Men vad gör det när man befinner sig i paradiset?

Likes

Comments

Idag händer det inte mycket här på Gold coast. Vi har kollat på ett par filmer och var precis och handlade. Något man kommer sakna när man kommer hem är helt klart att de packar varorna åt en i matvarubutikerna, lyx! Nu ska vi ha lite lussefika och jag tog precis årets första klunk julmust, det bästa på länge.

Likes

Comments

I torsdags var det äntligen dags att åka till IKEA för att få lite Sverigekänsla. Det var helt klart det bästa på länge. Bradley som vi åkte med hade aldrig varit där tidigare så vi lät honom självklart testa på svenska köttbullar, vilket visade sig vara en hit! Jag måste dock erkänna att det fick mig sakna Sverige lite mer.

Lite julmust, glögg och lussebullar köpte jag med mig för att låta Australiensarna smaka. Kanske bjuder vi över dem på luciafika på tisdag.

Likes

Comments

Idag kom Bradley hem med en julgran som vi hjälptes åt att klä till julmusik. Trots det har jag ingen julkänsla ännu, vilket är lite tråkigt. Jag saknar att ha en äkta gran, tänd brasa och familjen hos mig.

Vår lilla familj här i lägenheten kommer iallafall matcha fint under julen.

KRAM

Likes

Comments

Igår följde jag med Jordan till Brisbane som är en större stad några mil norr om Gold Coast. Vi åkte till sjukhuset för att hälsa på ett syskon som råkat illa ut, men som tur är på bättringsvägen. Vi blev kvar flera timmar innan vi åkte för att hälsa på resten av familjen. Oerhört trevligt att få se en annan stad, längtar till jag får åka upp dit igen.

Ytterligare en bild från Springbrook

Likes

Comments

Nu har snart high school eleverna firat färdigt att de slutat skolan och de 25000 ungdomarna som åkt för att fest här i surfers är på sina sista dagar. Mycket skönt kan jag erkänna efter en vecka med extremt mycket människor exakt överallt som väcker oss om nätterna.

Likes

Comments

Idag tog J med mig och Alexandra på en utflykt till Springbrook som ligger en timme härifrån. En underbart vacker nationalpark med riktigt häftig natur. Vattenfallet var dock inte mycket att se på grund av att det inte regnat särskilt mycket senaste tiden. Vi hittade däremot den största spindeln vi sett hittills, som inte ens var särskilt stor, samt vilda kängurur. På tal om djur är det inte alls så extremt som det kan verka. Det enda vi sett tidigare under vår resa är en liten ödla, pingviner, en minispindel, några märkliga kalkonliknande fåglar som vandrar omkring på gatorna samt ett gäng kackerlackor. Hur som har vi haft en underbar dag och många nya bilder på minneskorten. Kram

Likes

Comments