När vi spenderade vår första tid i Australien passade vi på att ta oss till St Kilda breakwater för att kolla på världens minsta pingviner. Den på bilden är en fullväxt liten sötnos som är ungefär 30 cm hög. Runt piren bodde ca 1200 av dessa små varelser, vilket fantastiskt land vi befinner oss i. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Stället vi har hamnat på är helt fantastiskt, verkligen ett paradis. Det är en mycket härligare stämning här och mycket bättre väder.

Igår var vi och skaffade oss varsitt Australiensiskt nummer och idag ska vi på vår första lägenhetsvisning, i ett av höghusen på bilden.

Älskar att staden ligger på stranden, kan det bli bättre? Skylten till höger ligger vid Surfers Paradise Beach där de flesta surfare håller till, bara en av de kända orter längs den 5,7 mil långa stranden.

Likes

Comments

Idag sätter vi oss två timmar på flyget mot Gold Coast, som är en mindre stad på östkusten. Vi har siktat in oss på delen Surfers Paradise där vi förhoppningsvis skaffar oss ett long term-boende och blir kvar ett tag. Det första jag ska göra när vi kommer dit är att skaffa mig vitaminer som boostar håret. Vi har de senaste dagarna läst om flera svenskar som börjat tappa hår och ögonfransar när de flyttat till Australien. Den stora omställningen och vattnet ska tydligen vara orsaken och vi har lite smått panik över att vi ska bli drabbade. Vattnet här är det nämligen väldigt mycket klor i så dricker man kranvatten känns det som man hamnat i ett badhus, bokstavligen. Det får bli flaskvatten framöver.


Likes

Comments

Våra första dagar här i St Kilda Melbourne har varit jättebra. Vi har passat på att ta det lugnt och första gången på väldigt länge njutit av lite semester. Dessvärre känner vi inte att denna stad är något för oss så imorgon sätter vi oss på ett plan norr ut. Vi hoppas på att denna mindre surf-stad är mer passande. Mitt favoritställe i Melbourne är helt klart St Kilda Pier som vi besökt nästan varje dag. 


Piren i St Kilda som på kvällarna är fylld med män som fiskar.

Från piren ser man alla skyskrapor inifrån Melbourne city

Här är det omtalade St Kilda breakwater där världens minsta pingviner håller till

Likes

Comments

Efter en lyckad avskedsmiddag och en sista utgång med tjejerna i helgen har jag ägnat större delen av min vakna tid till att packa och fixa det allra sista. Även fast jag förmodligen inte riktigt insett att vi om ett dygn befinner oss på andra sidan jorden sitter vi nu på Arlanda. Den första flighten på 40 minuter är avklarad och vi har ytterligare 20 timmar flygtid framför oss. Om jag får bestämma spenderas majoriteten av de timmarna sovandes, men vi får väl se hur det blir med det.

Likes

Comments

För en vecka sedan jag jobbade mitt sista pass på Maxi och sju dagar framåt har jag vaknat upp i en ny världsdel på andra sidan jordklotet. Jag måste erkänna att det är en ganska kittlande insikt, helt plötsligt känns livet så stort och världen så mäktig. Samtidigt har jag inte ens förstått att vi om fem dagar sätter oss på det första planet mot Australien. Det känns som jag började jobba på Maxi för en vecka sedan, och som att vi bokade flygbiljetten igår. Tiden har gått så himla fort sedan april då jag började jobba där, hur som så är jag är så tacksam för allt jag lärde mig och de människorna jag hade turen att få lära känna. Men självklart obeskrivligt glad och förväntansfull över att äntligen få åka iväg. Planerna har trots allt funnits ett tag och jag har med Alexandra pratat, planerat och drömt om att få göra denna resan. Att vi nu är så nära avresa är sjukt, tack livet för att jag får denna möjlighet!

En bild på mig och min vapendragare som kommer bli mitt sällskap på andra sidan jorden. Och en andra från en kväll i mitten av augusti då vi helt oplanerat faktiskt bokade våra biljetter, och firade efter det.

Likes

Comments