View tracker

Igår följde jag med Jordan till Brisbane som är en större stad några mil norr om Gold Coast. Vi åkte till sjukhuset för att hälsa på ett syskon som råkat illa ut, men som tur är på bättringsvägen. Vi blev kvar flera timmar innan vi åkte för att hälsa på resten av familjen. Oerhört trevligt att få se en annan stad, längtar till jag får åka upp dit igen.

Ytterligare en bild från Springbrook

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu har snart high school eleverna firat färdigt att de slutat skolan och de 25000 ungdomarna som åkt för att fest här i surfers är på sina sista dagar. Mycket skönt kan jag erkänna efter en vecka med extremt mycket människor exakt överallt som väcker oss om nätterna.

Likes

Comments

View tracker

Idag tog J med mig och Alexandra på en utflykt till Springbrook som ligger en timme härifrån. En underbart vacker nationalpark med riktigt häftig natur. Vattenfallet var dock inte mycket att se på grund av att det inte regnat särskilt mycket senaste tiden. Vi hittade däremot den största spindeln vi sett hittills, som inte ens var särskilt stor, samt vilda kängurur. På tal om djur är det inte alls så extremt som det kan verka. Det enda vi sett tidigare under vår resa är en liten ödla, pingviner, en minispindel, några märkliga kalkonliknande fåglar som vandrar omkring på gatorna samt ett gäng kackerlackor. Hur som har vi haft en underbar dag och många nya bilder på minneskorten. Kram

Likes

Comments

I fredags gjorde jag och Alexandra oss redo för att flytta, vi spenderade kvällen med att packa och äta god mat för att sedan få några timmars sömn. Eftersom vi endast flyttade ca 200 m var det inte särskilt jobbigt att på lördagsmorgonen förflytta oss till nya lägenheten och njuta lite av utsikten från balkongen.

Vi gjorde oss iordning för kvällen och lagade tacos till B innan vi spelade lite drickspel. Beer Garden blev stället vi hamnade på och mötte upp några vänner.

Likes

Comments

Nu är det en månad sedan vi stod och sa hejdå till våra familjer på Kalmar flygplats och sedan gav oss iväg. Vem kunde tro att vi skulle få se så mycket fint och träffa så underbara människor på så kort tid. En månad har bara flugit förbi och jag hoppas att de kommande inte går lika fort. Jag vill aldrig att detta ska vara över.

Likes

Comments

I torsdags gick vi 3 km upp till Main Beach och sedan tillbaka till Surfers. Så fort man kommer utanför staden blir det väldigt lugnt och stilla, man kan förstå varför många här föredrar det framför surfers som är centrum för alla turister. Efter den långa promenaden hoppade vi i poolen och njöt en stund.

Fredagskvällen spenderade vi med ett par svenskar och en engelsman på Beergarden där vi stannade till stängning. Nattmaten tog vi med oss ned till stranden och kollade på soluppgången.

Lördagen spenderade vi sovandes innan vi gjorde oss iordning och tog oss bort till vårt blivande hem. Vi hängde med Bradley och njöt av utsikten från vår balkong som är helt magisk. Vi tre gick sedan ut tillsammans och mötte upp några andra vänner till oss.

Söndagen spenderade jag tillsammans med en annan kär vän innan jag återigen mötte upp Alexandra och Bradley. Vi spenderade kvällen i soffan framför X factor och jag hann även med att facetimea med mamma och pappa.

Idag har vi varit en sväng på Pacific med J för lite shopping och tidsfördriv. Lagat oss lite god middag och tagit det lugnt i värmen.

Likes

Comments

Under en promenad vi var på häromdagen knäppte vi några bilder. Och ja det är precis så underbart som det ser ut att vara. Trots att många smutskastar just området surfers tycker jag att det är himla härligt. Alltid mycket människor i rörelse och alltid något som händer. Dock har vi inte sett särskilt mycket av bland annat Main Beach eller Broad Beach som ligger i närheten, kanske är det lika härligt där.

Likes

Comments

I söndags var det dags att gå våra 300 meter in till centrum av Surfers Paradise för att kolla på ännu en lägenhet. Denna gången fick vi napp genom en kille som Alexandra lärt känna, som även han är nyinflyttad här i Surfers. Han har ett rum över och vi är lyckligt lottade som fick möjligheten att se den innan han la upp den på flatmates, för gud vad fint det var. En superfräsch trea på femtonde våningen mitt i centrum blir alltså vårt nya hem om några veckor. Att vi även får en australiensare som flatmate tycker vi bara är jättekul.

Lägenheterna ligger ovanpå nattklubben Shooters som är en av våra favoriter än så länge. Alla de andra nattklubbarna, barerna och affärerna ligger inom väldigt nära gångavstånd.

Det ska bli så obeskrivligt skönt att få flytta in någonstans där vi får stanna hur länge vi vill, bo med någon i samma ålder och kunna slappna av. I och med att denna kille också är nyinflyttad kommer vi säkerligen uppleva alla sevärdheter tillsammans med honom. I sevärdheterna ingår även IKEA eftersom han aldrig varit där och som svensk måste man ju såklart göra ett besök. Läget kan även vara så att jag saknar knäckebröd, vilket råkar finnas där..

Bilden till vänster är vår blivande gata, Orchid Avenue, hur härligt ser det ut? Och bilden till höger skickade vår blivande flatmate till Alexandra i morse som är tagen på balkongen i lägenheten. Mysigt!

Likes

Comments

I PF har juldekorationerna börjat ta plats, mer och mer för varje gång vi kommer dit. På ett sätt känns det väldigt märkligt att se julgranar och tomtar när man senare går på en sandstrand i 28 grader bland palmer, men även himla mysigt.

Likes

Comments